ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Aπασφάλισε ο Παναγούλης εναντίον του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ: "Μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό..."!

Δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τον αποκλεισμό του από την Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. 
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου συμμετέχω σε δύο Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων. Η μια εξ αυτών είναι...
ειδική μόνιμη επιτροπή και ονομάζεται «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων». Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της παραπάνω Επιτροπής, στις 11:00 π.μ., κατά την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μας ενημέρωνε για την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, προσήλθα κανονικά, μετά και την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 36/19.11.2015 Πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής κ. Βασιλικής Κατριβάνου. 
Η Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικατέστησε με άλλον συνάδελφο, χωρίς ωστόσο να με έχουν ειδοποιήσει εγγράφως, όπως προβλέπεται. Σε σχέση με την παραπάνω αντιδεοντολογική τακτική, επισήμανα στην κ. Πρόεδρο ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκα εγκαίρως για την αντικατάστασή μου, παρά ταύτα η κ. Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι μπορώ να παραμείνω χωρίς δικαίωμα λόγου. 
Στο σημείο αυτό της θύμισα ότι μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό. Χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα συνάδελφο από την Επιτροπή, με την παρούσα κάνω γνωστό ότι, κατά την περίοδο της Χούντας, γνώρισα δεκατρία κρατητήρια, φυλακές και εξορίες και ως εκ τούτου είμαι ο μοναδικός στην Επιτροπή που γνωρίζει τόσο καλά τη φυλακή «από μέσα» και όλη εν γένει τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

Δίκαννο... αλλά όχι την αυτοκτονία!


Ότι είναι ο κώλος σου είναι και ο λόγος σου!

Γεύμα εργασίας με το διοικητή της ΤτΕ είχε ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών...
Κι έδωσαν στην τρόικα όλες τις ελληνικές τράπεζες...

Ρόμπα ξεκούμπωτη... λινάτσα με σιωνιστικό κιπά!

«ΟΙ 10» ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

a5575-ce95cebacf84ceadcebbceb5cf83ceb7.jpgTη ψήφιση δέκα μέτρων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου περιλαμβάνει η δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.
Ανάμεσά τους δεν υπάρχει το ασφαλιστικό και η φορολόγηση των αγροτών,τα οποία φαίνεται να παίρνουν μία μικρή παράταση έως τις αρχές Ιανουαρίου του 2016.
Τα μέτρα είναι:…..
1. Η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
2. Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στον τραπεζικό κλάδο.
3. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος
5. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
6. Η δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων,
7. Η δημιουργία νέας ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων.
8. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.
9. Η αναθεώρηση τα κάτω των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
10. Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προιόντων.

Η μόνη λύση είναι ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!

Έχω την αίσθηση πως οι άνθρωποι απόκαμαν να ζουν χωρίς ελπίδα τόσους μήνες με μια κυβέρνηση που δεν έχει όραμα, ούτε σχέδιο και δεν είναι σε θέση να μας πείσει ότι μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα.
• Ο Τσίπρας μαζί με όλη τη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιβάλει το βασίλειο της φθοράς.
• Είδε κανένας μήπως να συγκρούεται με τη διαπλοκή, με τους μεγαλοκαρχαρίες;;
• Είδε κανένας μήπως να εισπράττει τα δισεκατομμύρια της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ;;;;
• Είδε κανένας μήπως να μειώνεται το δημόσιο χρέος;;;
• Είδε κανένας μήπως να………..
αντιμετωπίζει το προσφυγικό;;;
Ξεφυλλίζω [διαδικτυακά] την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, της εποχής και διαβάζω τις υποσχέσεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ:
• Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
• «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
• Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
• Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
• Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
• Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.
• Τέλος, δηλώνουμε για ακόμα μία φορά ότι το θέμα του κατοχικού δανείου είναι για μας ανοικτό. Καθαρές κουβέντες. Το γνωρίζουν πλέον οι εταίροι μας.
• Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση και εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών στην Ευρώπη.
• Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να αποδεχτεί ό,τι οι πιστωτές αποφασίσουν και η μόνη συμμαχία που οικοδομεί είναι με τη γερμανική κυβέρνηση.
Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν:
• Αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης
• Άμεσα μέτρα για επανεκκίνηση Οικονομίας
• Αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας
• Θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις)
Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας ήταν και:
• Άρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
• Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων
• Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του
• Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ
• Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο
• Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο
• Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
• Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων
• Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
• Κόκκινα δάνεια: δημιουργία ενδιάμεσου φορέα
• Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού
ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και η κυβέρνησή του ώστε να θέλει να τον στηρίξουν τα’ άλλα κόμματα;;; Να τον στηρίξουν για ν’ αποτελειώσουν μαζί τη χώρα;;;;
Η μόνη λύση είναι ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!
 https://www.facebook.com/nikos.lagadinos/posts/10205295565018898

Φρένο στους πλειστηριασμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση

europi (1).jpgΦρένο βάζει στους πλειστηριασμούς κατοικιών η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος για μη τήρηση δύο τουλάχιστον Κοινοτικών Οδηγιών από τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια σύναψης δανειακών συμβάσεων από το 2001.
Έρευνα για το θέμα διεξάγει η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ζήτησε ήδη τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί ίσως το μοναδικό όπλο των Ελλήνων…….
δανειοληπτών κατά των πλιάτσικου της κύριας κατοικίας που αναμένεται να ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου 2016. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, όταν η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών στις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει από το 2001, δεν τηρούν τις συγκεκριμένες δύο κοινοτικές οδηγίες, άρα οι συμβάσεις αυτές είναι και άκυρες. Κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στα χέρια των δανειοληπτών που από 1/1/2016 θα συρθούν στα δικαστήρια με κίνδυνο να χάσουν τη κύρια κατοικία τους.
Από δω και πέρα, και εν αναμονή του πορίσματος της εξέτασης της καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και της προκαταρκτικής έρευνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Έλληνες δανειολήπτες μπορούν πλέον να εξετάσουν τις δανεικές τους συμβάσεις και να σύρουν οι ίδιοι της τράπεζες στα δικαστήρια για την απάτη που υπέστησαν κατά τη σύναψη των δανεικών τους συμβάσεων, καθώς δεν τηρήθηκαν δύο σημαντικές κοινοτικές οδηγίες. Οι Έλληνες δανειολήπτες μπορούν και από σήμερα να ξεκινήσουν αυτή τη πρακτική και να διακόψουν το όποιο ενδεχόμενο κίνδυνο πλειστηριασμού αντιμετωπίζουν.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, θα στείλει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι μέχρι να προκύψει το πόρισμα της έρευνας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι από 1/1/2016 κινδυνεύουν τα σπίτια των Ελλήνων που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες με μια δανειακή σύμβαση που στην ουσία είναι άκυρη.
Ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος είχε στείλει από τον Σεπτέμβριο του 2014 επιστολή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία κατήγγειλε την συνεχιζόμενη παραβατικότητα και παρανομία των ελληνικών και ξένων τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών με απόλυτη ανοχή του Κράτους. Πρόκειται για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών δεν σεβάστηκαν, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη. Πρόκειται για τις Κοινοτικές Οδηγίες: 87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998, τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης: Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου: υπ’ αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Και υπ’ αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών όφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι’ ευνομούμενη Χώρα.
Επισημαίνεται ότι με την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 κρίθηκαν καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών. Κρίθηκε παράνομος ο όρος σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε ότι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως! Παρά την έκδοση της απόφασης αυτής πριν από εννέα χρόνια, μέχρι σήμερα κάποιες τράπεζες συνεχίζουν να παραβιάζουν το διατακτικό της και να υπολογίζουν παρανόμως τους τόκους των χορηγούμενων πιστώσεων με βάση έτος 360 ημερών, χωρίς το Ελληνικό Κράτος να λάβει οποιαδήποτε μέτρα ή να επιβάλλει έστω ένα πρόστιμο ή μια κύρωση στις τράπεζες αυτές. Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.
Η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε σήμερα το Σύλλογο Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ότι ξεκίνησε την εξέταση της αναφοράς του την οποία θεωρεί παραδεκτή, δεδομένου ότι το αντικείμενό της εμπίπτει στο πεδίο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, η Επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπική να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχει υποβάλλει ο Σύλλογος. Η Επιτροπή Αναφορών ζητά επίσης να υποβληθούν οι σχετικές πληροφορίες και στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επισημαίνεται ότι για τη μη τήρηση των Κοινοτικών Οδηγιών από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες έχουν ενημερωθεί τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (αρ.πρωτ.71436/23-9-2014), όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος (αρ.πρωτ.38717/11-3-2015).

danioliptes.gr

Γραβάτα δεν φοράς, σταυρό δεν κάνεις, αλλά κιπά φοράς! Πώς γίνεται, Αλέξη;

Τον λένε Αλέξη και δηλώνει «Αντισυστημικός»…
Λέει «Όχι στη γραβάτα»!
Δηλώνει και Άθεος…
Λέει «Όχι στο σταυρό και τον θρησκευτικό όρκο».
Εντάξει, ας κάνουμε πέτρα την καρδιά κι ας τα δεχτούμε αυτά…


Την κιπά όμως τη φόρεσε στο Ισραήλ!!!
Θέλει ο σιωνιστής να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει.
Φειδωλή η φωτογράφιση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και ελάχιστα “γκρο πλαν” με τον Τσίπρα να καταθέτει στεφάνι με την κιπά στο κεφάλι.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:
«Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό.
Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί είναι καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, την μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».
Ναι, να γίνει ειρήνη για να μπορέσει να έρθει και ο Μεσσίας που αναμένουν οι Εβραίοι. Μόνο που για να γίνει ειρήνη, το τέρας που λέγεται Κράτος του Ισραήλ, πρέπει να έχει πρώτα καταβροχθίσει και άλλα εδάφη και πλούτο, πλην της Γης των Παλαιστίνιων που έχει ήδη πράξει και στοχεύει στην πλήρη εξαφάνισή τους. Τώρα σειρά έχουν τα Συριακά εδάφη και τη βουλιμία τους γευόμαστε όλοι με τον πόλεμο που άναψαν εκεί κατά του Άσαντ.
Καμαρώστε έναν ακόμα σιωνιστή προσκυνητή:
Σας έχουμε ενημερώσει ξανά στο παρελθόν για την εβραιήλα των πολιτικών και του συγκεκριμένου ατόμου, μάλιστα πριν “εκλεγεί” πρωθυπουργός!
“ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ: ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑΣ..!”
Πηγή nea.allnewz via Kostasxan