ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Β΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αποτελέσματα 27ης-Βαθμολογία-Επόμενη 28η αγωνιστική




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ   2-0
ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ   2-1 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ   3-0 α.α
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ          4-3
∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ - ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ   2-1
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ - ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   0-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ - ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ  1-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ  1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ  65
2 ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ  56
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ  51
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ  47
5 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  46
6 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  46

7 ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ  43
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  39
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  35
10 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  34
11 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  31
12 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ   30
13 ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ   29
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  25
15 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ   19
16 Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ   8

ΕΠΟΜΕΝΗ 28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ - ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ
Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ
ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ - ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ
ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 - ∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διαλύστε την Ευρωζώνη




Γράφει ο Πιτσιρίκος
Αν και ήμουν ένας από αυτούς που τους συγκινούσε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είμαι πια οπαδός της. Τουλάχιστον αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν με εκφράζει καθόλου η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόβλημα είναι πως εκφράζει κάθε μέρα όλο και λιγότερους Ευρωπαίους.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών αλλά σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των αγορών και των εκβιασμών.
Και οι καθημερινοί εκβιασμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, γιατί υποθέτω πως επιθυμούμε ακόμα όλοι η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δημοκρατία.
Σε όλη την Ευρώπη, ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει και εκφράζεται πια από ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Κοιτώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, βλέπω εθνικισμό, ρατσισμό, νεοναζισμό, φτωχοποίηση, μεγάλους πληθυσμούς πολιτών που εξαθλιώνονται και την δημοκρατία να υποχωρεί διαρκώς.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιστρέψει στην εποχή των εθνικών νομισμάτων, γιατί αυτό θα ήταν πισωγύρισμα.
Ο εθνικισμός, ο νεοναζισμός, η εξαθλίωση και ο ρατσισμός δεν είναι πισωγύρισμα; Τι είναι; Πρόοδος;
Όχι, είναι πισωγύρισμα. Και μάλιστα είναι ένα πισωγύρισμα όχι στην Ευρώπη πριν το ευρώ αλλά στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Αυτό θέλουμε;
Οι σχέσεις ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης τραυματίζονται καθημερινά και το μίσος κατά του γερμανικού λαού –εξαιτίας των επιλογών και της αλαζονείας της γερμανικής κυβέρνησης για την οποία, όμως, έχουν ευθύνες και οι Γερμανοί πολίτες- αρχίζει να θεριεύει.
Στη ζωή κάνουμε και λάθη. Καλό είναι να τα παραδεχόμαστε, να μαθαίνουμε από αυτά και να συνεχίζουμε.
Το ευρώ αποδεικνύεται ένα τεράστιο λάθος. Και θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Θα μας φανεί χρήσιμο.
Προφανώς, υπήρχαν άλλες διεργασίες που θα έπρεπε να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν την νομισματική ένωση.
Δεν έγιναν. Και το ευρώ δεν μπόρεσε να καλύψει την απουσία τους.
Πριν η ζημιά για την Ευρώπη γίνει ανεπανόρθωτη και ακυρωθεί ακόμα και η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας επιστρέψουν οι ευρωπαϊκές χώρες στα εθνικά τους νομίσματα.
Να γίνουν δημοψηφίσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και οι πολίτες –χωρίς εκβιασμούς- να αποφασίσουν. Δημοκρατικά.
Στη συνέχεια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να συζητήσουν ισότιμα και πολιτισμένα, και να αποδεχτούν τις επιλογές των λαών της Ευρώπης.
Αφού γίνουν αυτά, ας πιάσουμε την όμορφη ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την αρχή.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2P3LALAjR

Έρχεται τέταρτο μνημόνιο


Το να πάει εκτάκτως χθες βράδυ ο Σαμαράς στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν ένα μήνυμα «χωρίς λόγια». Η αισιοδοξία του Δεκεμβρίου του 2012 έχει εξανεμιστεί πλήρως και τη θέση της έχει πάρει ο πανικός.


Τρεις στους δέκα φορολογούμενους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στο τέλος του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν ανείσπρακτα. Στα 20,4 δισ. ευρώ των φυσικών προσώπων έρχονται να προστεθούν και 35,3 δισ. ευρώ που χρωστούν 148.658 επιχειρήσεις. Τα ληξιπρόθεσμα του παρελθόντος κρίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα ανείσπρακτα.
Η συμμετοχή του Βρούτση στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη δείχνει επίσης πως εκτός από τη μεγάλη απόκλιση στα έσοδα, υπάρχει μείζον ζήτημα και στα ασφαλιστικά ταμεία. Όσο σκαρφαλώνει η ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά, τόσο διευρύνονται τα ελλείμματά τους από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Τα πράγματα δεν πήγαιναν, ούτως ή άλλως καθόλου καλά, ήρθε και το τσουνάμι από την Κύπρο και έδωσε ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα. Οι ζημιές θα είναι μεγάλες και σε αυτό ευθύνεται εν πολλοίς και η επιλεκτική τακτική που ακολούθησαν οι κυπριακές τράπεζες. Οι φήμες οργιάζουν για ρωσικό χρήμα που έφυγε ακόμη και τις μέρες που ήταν κλειστές οι τράπεζες. Δεν έφυγαν όμως οι καταθέσεις του ελληνικού ομίλου Jumbo που ανέρχονται σε 58 εκατ. Ευρώ. Αν αυτό δεν είναι καταστροφή, τότε τι είναι; Οι φήμες ωστόσο εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως ακόμη και τώρα που άνοιξαν οι κυπριακές τράπεζες υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση. Έτσι, ενώ επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από την Ελλάδα περιμένουν στην «ουρά» με βάση τα πλαφόν αναλήψεων, άλλοι αποκτούν άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Προφανώς για την αξιοπιστία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος δεν νοιάζεται κανείς πλέον.
Στις συνθήκες που διαμορφώνονται , «Fucked Up Beyond All Recognition» που λέει και ο Krugman, τα χρηματοδοτικά κενά για την ελληνική οικονομία όλο και μεγαλώνουν. Το μόνο βέβαιο είναι πως έρχεται τέταρτο μνημόνιο. Η προσπάθεια της κυβέρνησης πλέον δεν έχει να κάνει με το να αποτρέψει το αναπόφευκτο αλλά να μεταθέσει όσο το δυνατόν τη σχετική συζήτηση. Ο στόχος λοιπόν είναι να κλείσει όπως όπως η συμφωνία με την τρόικα που θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, να καταβληθεί το υπόλοιπο της δόσης του 12 που είναι στα 2,5 δις , να κάνουμε Πάσχα και μετά… έχει ο Θεός.
Με βάση τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, είναι βέβαιο πως τέταρτο μνημόνιο από την ελληνική βουλή με τα σημερινά δεδομένα δεν περνάει και η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.
Καθοριστικό παράγοντα πάντως θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην Κύπρο. Εικόνες «αργεντινοποίησης» από το νησί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι αν οι εικόνες της «αργεντινοποίησης» θα έρχονται από μια Κύπρο που θα είναι στην ευρωζώνη ή από μια Κύπρο που θα έχει βγει από αυτή. Στην πρώτη περίπτωση το πολιτικό πλεονέκτημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη δεύτερη, η πλάστιγγα θα γείρει από το φόβο στην επιλογή του τέταρτου μνημονίου.
ΥΓ: Η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου να μπλοκάρει ουσιαστικά την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup με προσφυγή στη δικαιοσύνη, δείχνει πως μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο… Μακάριο.


ΚΑΖΑΚΗΣ: "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ"...







«Πρέπει να περιμένουμε μέσα στην άνοιξη ή και το καλοκαίρι, δραματικές εξελίξεις που αφορούν και τη χώρα μας και αφορούν και συνολικότερα και την ευρωζώνη», σχολίασε ο γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Καζάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής (17/3) στην αίθουσα «Συμπόσιο» στη Νέα Ηρακλείτσα..
Ο κ. Καζάκης αρχικά επεσήμανε τρία πράγματα.
«Το πρώτο είναι αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Πέρα από τις προφανείς προεκτάσεις που έχει, πολιτικές και οικονομικές για το νησί θα πρέπει να πούμε ότι μια τέτοια ενέργεια υποδηλώνει πανικό σε σχέση με...


τα επιτελεία της Ευρωζώνης. Σημαίνει ότι η φούσκα των καλών προσδοκιών που δημιουργούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα είτε ο κ. Ντράγκι, είτε ο κ. Όλι Ρεν ή οι υπόλοιποι έσκασε. Για να επιτεθούν έτσι, με τόσο άγαρμπο και άμεσο τρόπο στο τραπεζικό σύστημα μιας χώρας, σημαίνει ότι τα πράγματα, όχι στενεύουν απλά, αλλά πάμε σε δραματικές εξελίξεις. Και αν για μια οικονομία όπως ήταν της Κύπρου επιτέθηκαν με αυτόν τον τρόπο απλά φανταστείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο. Ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα της τελευταίας επίσκεψης που έκανε η τρόικα για το νέο κύμα επίθεσης στην ελληνική οικονομία», παρατήρησε.
«Το δεύτερο είναι, και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πως αυτό που έγινε στην Κύπρο, οφείλει να ανοίξει μια συζήτηση πάλι για τη μετεξέλιξη της Ευρωζώνης.
Αν με το έτσι γουστάρω και το έτσι θέλω, κουρεύονται καταθέσεις σε μια χώρα, τότε τι ακριβώς θα συμβεί στο περίφημο ενιαίο τραπεζικό χώρο που έχουν ιδρύσει στην Ευρωζώνη.

Ενιαίος τραπεζικός χώρος δηλαδή κουρεύω και αρπάζω καταθέσεις από οπουδήποτε μπορώ, και όποτε θέλω με απλή απόφαση του κ. Ντράγκι από την ΕΚΤ ή από οποιοδήποτε άλλο όργανο σκαρφιστούν αυτοί να φτιάξουν», τόνισε και συμπλήρωσε πως

«το τρίτο βασικό ζήτημα είναι ότι πλέον μια χώρα που δέχεται μια τέτοια επίθεση, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. θα δούμε εξελίξεις δραματικές.Θα καταρρεύσει συνολικά όχι μόνο ο κοινωνικός ιστός στην Κύπρο, αυτό άλλωστε, έτσι κι αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει γι’ αυτό και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά η οικονομία του νησιού. Και αυτό δεν τους ενδιαφέρει μια και θα είναι προσάρτημα ουσιαστικά της ευρωζώνης τουλάχιστον όπως διαμορφώνεται».

«Τα λέμε όλα αυτά για να καταλάβουμε ότι το κορδόνι με το οποίο μας έχουν δέσει και απλά μας αμολάνε καλούμπα κάθε λίγο έχει τελειώσει. Δηλαδή θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις προβληματικές, τις λεγόμενες μη βιώσιμες οικονομίες όπως είναι η Ελλάδα. Άρα πρέπει να περιμένουμε μέσα στην άνοιξη ή και το καλοκαίρι, δραματικές εξελίξεις που αφορούν και τη χώρα μας και αφορούν και συνολικότερα και την ευρωζώνη», ανέφερε.
«Η αντιπολίτευση λειτουργεί μόνο και μόνο για να υπάρξει συμπολίτευση»
Όπως είπε, «ένα επίσης πολύ σημαντικό ζήτημα είναι ότι αν συμβαίνουν όλα αυτά, τα προφανή, δεν λέμε κάτι τρομερό, το λέει όλη η διεθνή οικονομική κοινότητα μετά από την εξέλιξη, τότε γιατί τα πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους, και ειδικά η αντιπολίτευση γιατί η συμπολίτευση είναι λογικό, δεν ανοίγει καν θέμα εξελίξεων στην Ευρωζώνη.
Δεν άνοιξε ποτέ ζήτημα για το ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 έχει επιβληθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, που καταργεί ακόμη και τη δυνατότητα σύνταξης προϋπολογισμού για κάθε χώρα. Πρέπει όλα αυτά να συντάσσονται με οδηγίες και άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών οργάνων. Δεν άνοιξε θέμα ενιαίου τραπεζικού χώρου.

Δεν άνοιξε θέμα ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν τα συζητάει η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Το μόνο που συζητάει είναι πως θα διαχειριστεί καλύτερα το ήδη υπάρχον πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούμε ήδη, δηλαδή με το ευρώ, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται και όλα αυτά. Άρα εδώ ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το τι ταυτότητα έχει η αντιπολίτευση. Δυστυχώς η αντιπολίτευση λειτουργεί μόνο και μόνο για να υπάρξει συμπολίτευση, για να μπορεί να επιβιώνει δηλαδή η συμπολίτευση. Και δεν ανοίγει κανένα από τα κορυφαία στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη χώρα όσο και το λαό της».
Σημείωσε πως «ξεχνώντας το εθνικό πεδίο δράσης και παρέμβασης αυτή η αντιπολίτευση -και μάλιστα στο όνομα του ευρωπαϊσμού, καθότι όλες οι δυνάμεις, εκτός από το ΚΚΕ που είναι στον κόσμο του, θεωρούν ότι το εθνικό πεδίο λίγο έως πολύ έχει τελειώσει και πρέπει να παρεμβαίνουν σε επίπεδο ευρωπαϊκό- έχουν ξεχάσει και το ευρωπαϊκό πεδίο παρέμβασης.
Όλες αυτές οι εξελίξεις που αφορούν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς -και έχουμε πρωτογενώς αντιδράσεις, έχουμε την Ιταλία να ξεσηκώνεται και να έχουμε το φαινόμενο Γκρίλο, έχουμε ανάλογα κινήματα να εμφανίζονται στη Γαλλία, εμφανίστηκε κόμμα ενάντια στο ευρώ στη Γερμανία, όπου οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 10-15%, στην Ισπανία για πρώτη φορά συγκροτήθηκε λαϊκό κίνημα που λέγεται «10 Μαρτίου» και έχει ανάλογα προτάγματα όπως το ΕΠΑΜ και πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διαδηλώσεις στην Ισπανία, ανάλογο γίνεται στην Πορτογαλία- δεν ενδιαφέρουν τους λεγόμενους ευρωπαϊστές. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα είναι ομοτράπεζοι των τραπεζιτών και των μεγάλων αξιωματούχων της ευρωζώνης.

Γι’ αυτό και ο δικός μας προβληματισμός κατατείνει στο να επιταχύνουμε τις εξελίξεις, το ταχύτερο δυνατό στην Ελλάδα. Να επιταχύνει τις εξελίξεις ο λαϊκός παράγοντας, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε από πουθενά αλλού κάποια θετική εξέλιξη, και ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να επιταχύνει μόνο αν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει το επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο, να αποτελέσει την κορύφωση της αντιπαράθεσής του με το καθεστώς κατοχής».
«Η κορύφωση της αντιπαράθεσής του πρέπει να ξεκινήσει από κάτι πολύ απλό: γενικευμένη παύση πληρωμών προς το κράτος. Να σταματήσουμε για δύο έως τρεις μήνες να αποδίδουμε οτιδήποτε συνολικά, με οργανωμένο τρόπο. Δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε θα μας κυνηγήσει κανείς ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Όμως αυτοί θα πάθουν μεγάλο πλήγμα ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ετοιμάζονται να ζητήσουν άλλα 8,8 δις πρόσθετες επιβαρύνσεις στον Έλληνα πολίτη είτε αυτό είναι με φορολογικό τρόπο, είτε με οριζόντιες δαπάνες ή με περικοπές κλπ.
Γι’ αυτό θα είναι κρίσιμο το να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε παύση πληρωμών συλλογικά ώστε να είναι εύκολο να ανατραπεί η υπάρχουσα κυβέρνηση στο σύνολό της, και βεβαίως να τεθεί το θέμα από τον ίδιο τον λαό ότι όχι μόνο δεν αντέχουμε, αλλά αυτός ο τόπος μας ανήκει και οφείλουμε να τον κερδίσουμε εμείς έτσι ώστε να μπορεί να ευημερήσει κατά κύριο λόγο η νέα γενιά την οποία εξοντώνουν μαζικά. Με αυτό το σκεπτικό, το ΕΠΑΜ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά μαζί με τις υπόλοιπες συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών που σέβονται τον εαυτό τους και δεν έχουν ξεπουληθεί δια μέσω των κομματικών παρατάξεων στα ισχυρά συμφέροντα, ώστε να κινητοποιηθεί αυτή η παθητική αντίσταση κατ’ αρχήν, γιατί το να μην πληρώνουμε είναι μια μορφή παθητικής αντίστασης.

Μνα το πούμε μη συνεργασία με τον κατακτητή. Ταυτόχρονα να κορυφωθούν οι με αυτοτέλεια πρωτοβουλίες των κινημάτων, έτσι ώστε να υπάρξει αυτό που ποθούμε όλοι και νομίζω είναι αναγκαίο, μια εθνική λαϊκή ενότητα από τα κάτω που μπορεί να επιτρέψει να μην ξεγελαστεί ξανά ο λαός, να μην πέσει σε παγίδα, και να τελειώνουμε το ταχύτερο δυνατό με τη ληστοσυμμορία», κατέληξε.




πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2P3KnCE2a

Φοιτητής ανακάλυψε πρωτοποριακή λύση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης


Τη λύση για την απομάκρυνση εκατομμυρίων τόνων πλαστικών απορριμμάτων από τις θάλασσες και τους ωκεανούς ισχυρίζεται ότι βρήκε ένας φοιτητής...
Αεροδιαστημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ, στην Ολλανδία.

Η τεχνολογία του 19χρονου Boyan Slat συνίσταται στην ανάπτυξη ενός «δικτύου» από εξέδρες επεξεργασίας και φράγματα, τα οποία θα σχηματίζουν ένα γιγάντιο χωνί.

Τα φράγματα θα σπρώχνουν τα απορρίμματα προς τις εξέδρες επεξεργασίας, όπου τα πλαστικά θα διαχωρίζονται από το πλαγκτόν, θα φιλτράρονται και θα αποθηκεύονται μέχρι να ανακυκλωθούν.

Το πρωτοποριακό στοιχείο της τεχνολογίας του είναι ότι τα απορρίμματα θα καταλήγουν στις εξέδρες επεξεργασίας χάρη στον σχηματισμό (χωνί) που θα δημιουργούν τα φράγματα, αποκλειστικά με τη δύναμη των ρευμάτων της θάλασσας.

Ο 19χρονος φοιτητής εμπνεύστηκε τη Συστοιχία Καθαρισμού των Ωκεανών, όπως ονομάζεται το φιλόδοξο πρότζεκτ, μετά από μια σχολική εργασία για τα πλαστικά απορρίμματα στις «χωματερές» των ωκεανών.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Boyan συνέχισε να επεξεργάζεται το σχέδιό του, το οποίο βραβεύτηκε από το πανεπιστήμιο Ντελφτ, και τελικά δημιούργησε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ίδρυμα για τον Καθαρισμό των Ωκεανών», η οποία εργάζεται για την ανάπτυξη και υλοποίηση των τεχνολογιών του.

Οι «χωματερές» είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν τους ωκεανούς, καθώς τα σκουπίδια εκτείνονται σε τεράστιες εκτάσεις, εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Εκτιμάται ότι Συστοιχία Καθαρισμού των Ωκεανών θα μπορούσε να απομακρύνει από το νερό, εντός πενταετίας, μέχρι και 7.250.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων, προστατεύοντας τα θαλάσσια θηλαστικά και μειώνοντας τους ρυπαντές που επιμολύνουν την τροφική αλυσίδα.

Εκτός αυτού, θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, από την περικοπή των εξόδων για θαλάσσιους καθαρισμούς και την ενίσχυση του τουρισμού.

thestival.gr

Η μαγευτική ομορφιά μιας… μυστηριώδους λίμνης!


Η Lagoa Misteriosa αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σημεία σπηλαιοκατάδυσης στη Βραζιλία, στην... περιοχή Jardim, που συγκεντρώνει πλήθος δυτών όλες τις εποχές του χρόνου. Μια φυσική «πισίνα» με καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει για το απίστευτο βάθος και τη διαφάνειά της. Οφείλει το όνομά της στο μυστήριο που κρύβει στο εσωτερικό της αλλά και στους πολλούς θρύλους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη δημιουργία της. Στην ουσία πρόκειται για μια καταβόθρα 75 μέτρων βάθους, η δημιουργία της οποίας οφείλεται σε ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των καρστικών περιοχών και περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από δάση.

Έγινε γνωστή πριν από χρόνια από… τύχη, όταν ένας ορειβάτης βρέθηκε στην περιοχή, ενώ μέχρι σήμερα πολλοί είχαν την τύχη να την επισκεφτούν κάνοντας υποβρύχιες εξερευνήσεις στον εκπληκτικό βυθό της. Δαιδαλώδεις «διάδρομοι», πλούσια βλάστηση, μικρές σπηλιές αλλά και μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών του γλυκού νερού συμπληρώνουν την εμπειρία της κατάδυσης. Η Lagoa Misteriosa είναι από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της χώρας αλλά και ένα από τα καλύτερα μέρη για σπηλαιοκαταδύσεις.









perierga.gr

Apple: Στις 20 Ιουνίου θα μας παρουσιάσει το επόμενο iPhone;


Νέες φήμες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με το επόμενο iPhone που ετοιμάζει η Apple και θα μας το παρουσιάσει... μέσα στο καλοκαίρι.

Οι φήμες λοιπόν λένε ότι θα δούμε το iPhone 5S και όχι το 6, μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με το περιοδικό MacFan.

Σχετικά με το hardware της συσκευής, λέγεται ότι θα έχει ταχύτερο chip το οποίο θα υποστηρίζει NFC και κάποιοι μιλούν και για scanner δαχτυλικού αποτυπώματος.

Οι φήμες μιλούν επίσης για ένα φθηνότερο iPhone το οποίο θα κυκλοφορήσει μόνο στις αγορές τις Κίνας και τις Ινδίας.
technewz.gr

Καλαμάρι κατάπιε ενεργή βόμβα – Εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς


Ενεργή ωρολογιακή βόμβα, που μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, είχε καταπιεί ένα καλαμάρι που αλιεύθηκε ανοιχτά των ακτών της... επαρχίας Guangdong στην Κίνα.

Το καλαμάρι έδειχνε «πρησμένο» όμως μόνο όταν τεμαχίστηκε στην ψαραγορά της Jiaoling αποκαλύφθηκε το μυστικό του.

«Αυτό το είδος καλαμαριού ζει κοντά στις ακτές και κανονικά τρέφεται με μικρά ψαράκια και γαρίδες», δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα Guangzhou Daily ο ψαράς που αλίευσε το αλλόκοτο καλαμάρι.

«Ίσως μπέρδεψε τη βόμβα με το αγαπημένο του φαγητό και την καταβρόχθισε. Σίγουρα είχε μεγάλη κοιλιά όταν το ψάρεψα», προσέθεσε.

Η βόμβα ζύγιζε περίπου 1,3 κιλά και είχε σχήμα μελιτζάνας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η βόμβα έπεσε από πολεμικό αεροσκάφος, ωστόσο δε έχει διευκρινιστεί η ηλικία της.

Μετά την ανακάλυψη της βόμβας ο ψαράς κάλεσε την αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

econews

Εσείς ξέρετε τι περιέχουν τα φάρμακα που δίνετε στο παιδί σας;


Ο FDA συμβουλεύει τους γονείς να καταγράφουν κάθε φάρμακο που παίρνουν τα παιδιά τους. Οι ειδικοί συνιστούν να διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά στο...
φυλλάδιο οδηγιών, για να αποφεύγεται η χορήγηση μεγάλης δόσης
με δυσάρεστες συνέπειες.

Η εποχή της γρίπης και των ιώσεων σιγά σιγά τελειώνει, αρχίζει όμως αυτή των αλλεργιών κι έτσι πολλοί γονείς θα χρειαστεί να συνεχίσουν να δίνουν φάρμακα στα παιδιά τους.

Πριν όμως ζητήσουμε από το παιδί να ανοίξει το στόμα του, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η δραστική ουσία κάθε φαρμάκου που χορηγούμε, κυρίως όταν πρόκειται για φάρμακα που παίρνουμε χωρίς ιατρική συνταγή, προειδοποιεί ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων. Κι αυτό γιατί μια πολύ μεγάλη δόση κάποιας δραστικής ουσίας που μπορεί να περιλαμβάνεται σε περισσότερα από ένα φάρμακα που παίρνει το παιδί μπορεί να έχει πολύ σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Επιπλέον, κάποια σκευάσματα (όπως όσα δίνονται συνήθως για τις αλλεργίες, το βήχα και τον πυρετό) έχουν δύο ή περισσότερες δραστικές ουσίες. Τα αντιισταμινικά, για παράδειγμα, που χορηγούνται τόσο για το κρυολόγημα όσο και για τις αλλεργίες, όταν δοθούν σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσουν έντονη υπνηλία ή ταραχή και σπανιότερα αναπνευστικά προβλήματα. Οι δραστικές ουσίες που περιλαμβάνονται στα περισσότερα από όσα χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή είναι οι διφενυδραμίνη, χλωροφαιναμίνη, κλεμαστίνη, φεξοφεναδίνη, λοραταδίνη και σετιριζίνη.

Ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η χορήγηση μεγάλης δόσης χρειάζεται στην περίπτωση που παιδιά με αλλεργίες παίρνουν κι άλλα φάρμακα προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποια ίωση. Δραστικές ουσίες που περιλαμβάνονται τόσο σε σκευάσματα ενάντια στις αλλεργίες όσο και σε φάρμακα για το κρυολόγημα είναι η ακεταμονιφίνη και η ιβουπροφένη.

Ο FDA συμβουλεύει τους γονείς να καταγράφουν κάθε φάρμακο που παίρνουν τα παιδιά τους -ανεξάρτητα από το αν τα έχει συνταγογραφήσει ο παιδίατρος ή τα πήραν από το φαρμακείο χωρίς συνταγή και να ενημερώνουν πάντα το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους όταν πρόκειται να δώσουν κι άλλο. Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώνουν και για άλλα σκευάσματα που ενδεχομένως λαμβάνει το παιδί, όπως βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής, καθώς κάποια από τα συστατικά τους μπορεί να αλληλεπιδρούν με τις δραστικές ουσίες κάποιων φαρμάκων με δυσάρεστα αποτελέσματα.

hamomilaki.blogspot.gr

15 τρόποι να νικήσεις την κυτταρίτιδα!


Η κυτταρίτιδα -κακά τα ψέματα- είναι μεγάλη πληγή για όλες τις γυναίκες. Όσο μεγάλο πρόβλημα και αν είναι όμως σίγουρα υπάρχει και η λύση του. Αρχικά ας δούμε τα στάδια της κυτταρίτιδας.


Πρώτο στάδιο: Στο πρώτο στάδιο τα πράγματα είναι απλά η κυτταρίτιδα σχεδόν δεν φαίνεται ούτε αν τσιμπίσεις το δέρμα.

Δεύτερο στάδιο: Στο δεύτερο στάδιο η κυτταρίτιδα έχει προχωρήσει και μπορεί να μην φαίνεται στο πόδι δίχως τσίμπιμα αλλά μόλις τσιμπίσεις ή πιέσεις το πόδι η όψη φλοιού πορτοκαλιού εμφανίζεται.

Τρίτο στάδιο: Σε αυτό το στάδιο τα πράγματα χειροτερεύουν. Η κυτταρίτιδα φαίνεται δίχως καν να τσιμπήσεις το δέρμα.

Τέταρτο στάδιο: Το χειρότερο στάδιο όλων. Εκτός από την άσχημη όψη, έλλειψη σφριγηλότητας υπάρχει πόνος ειδικά μετά από αρκετή ώρα ορθοστασίας.

Για να κάνεις μια εισαγωγή στο θέμα και να μάθεις ακόμη παραπάνω πράγματα δες το βίντεο που ακολουθεί, θα σε κατατοπίσει πλήρως και θα σου επιτρέψει να μάθεις περισσότερα πράγματα για την κυτταρίτιδα.

Επικίνδυνα τα τατουάζ από χένα


Τα προσωρινά τατουάζ από χένα δεν είναι τόσο αθώα όσο θέλουμε να πιστεύουμε, σύμφωνα με...ανακοίνωση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως επειδή το τατουάζ με χένα δεν είναι μόνιμο -κρατάει από 3 ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες- και δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η Linda Katz, υπεύθυνη του τομέα καλλυντικών του FDA δηλώνει: «Μόνο και μόνο επειδή δεν είναι μόνιμο ένα τατουάζ δε σημαίνει ότι δεν κρύβει κινδύνους».

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τατουάζ, η χένα γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος και δεν χρησιμοποιούνται βελόνες. Παρατηρούνται όμως σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα που διαρκούν πολύ περισσότερο από όσο διαρκεί το ίδιο το τατουάζ.

Τα δερματικά προβλήματα αρχίζουν αμέσως μετά το σχεδιασμό του τατουάζ ή λίγες εβδομάδες αργότερα.

Τα πιο συχνά δερματικά προβλήματα από τη χρήση χένας είναι:

- Φουσκάλες
- Κοκκινίλες
- Φωτοαλλεργία
- Μόνιμα σημάδια
- Κόκκινα σπυράκια με πύον

Η χένα είναι φυτικό προϊόν. Τα φύλλα αποξηραίνονται, μετατρέπονται σε σκόνη η οποία αναμειγνύεται με κάποιο υγρό και γίνεται πάστα που μπορεί να χρωματίσει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Το χρώμα που αφήνει είναι κόκκινο-κάστανο. Αυτή είναι η κανονική πάστα χένας που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Η μαύρη χένα που αφήνει έντονο μαύρο χρώμα -και όχι γκρι- και διαρκεί περισσότερες από 2 ημέρες θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. Τι έχει λοιπόν η μαύρη χένα που την κάνει τόσο βλαβερή για την υγεία μας;

Περιέχει τη χημική ουσία P-Phenylenediamine, ουσία ιδιαίτερα επικίνδυνη που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις και για το λόγο αυτό δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Ο λόγος που χρησιμοποιείται το χημικό αυτό συστατικό στις βαφές είναι για να δίνει πιο έντονο, σκούρο χρώμα στα τατουάζ και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Τα μυστικά της ψηλόμεσης φούστας


Μπορεί σαν trend τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και οι φούστες να έμειναν στην πρώτη γραμμή για περίπου μια δεκαετία...
αλλά τίποτα δεν είναι πιο κομψό και κολακευτικό για τη γυναικεία σιλουέτα από μία ψηλόμεση φούστα.

Πιο σημαντικό όμως από αυτά, είναι ότι μπορεί να φορεθεί εύκολα και άνετα από κάθε σωματότυπο.

Οι σιλουέτες σε κάθε ύψος ανεξάρτητα από το βάρος τους βρίσκουν μία θέση μέσα στις ψηλοκάβαλες φούστες.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μικρά tips που θα δώσουν έξτρα πόντους στην εμφάνιση σας:

Σε περίπτωση, που έχετε ελαφρώς ανοιχτή μέση δοκιμάστε να φορέσετε από μέσα ένα λαστέξ.

Αν ο κορμός σας είναι μικρός, επιλέξτε μία φούστα με skinny ζώνη, αλλιώς, αν έχετε μεγάλο κορμό, επιλέξτε μία με φαρδιά ζώνη.

Και τέλος, αν έχετε πιο κοντά πόδια, επιλέξτε μία κοντή σε μήκος, που να τονίζει το επίμαχο σημείο ώστε να φαίνονται πιο μακριά.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ψάρι στα κάρβουνα με άρωμα εσπεριδοειδών

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 ολόκληρα ψάρια, περίπου 350-450γρ. το καθένα, καθαρισμένο από εντόσθια και λέπια
1 μεγάλο λεμόνι
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 μέτριο βολβό φινόκιου, χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένο
2 μεγάλες χούφτες ψιλοκομμένων ανάμικτων φρέσκων αρωματικών - μαϊντανό, άνηθο, εστραγκόν, βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σπάγκο κατάλληλο για μαγειρική το οποίο μουλιάσαμε για μία ώρα μέσα σε κρύο νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα και έξω, και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Παίρνουμε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και το μισό πορτοκάλι και κόβουμε τα υπόλοιπα φρούτα σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τοποθετούμε το ξύσμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το φινόκιο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τα αρωματικά, μια καλή δόση ελαιόλαδου, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύουμε τα υλικά στον επεξεργαστή για 1 περίπου λεπτό μέχρι να είναι πλέον λεπτοκομμένα.

Γεμίζουμε με το μίγμα το εσωτερικό των ψαριών και σφραγίζουμε το κάθε ένα με 3-4 φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού. Με τον βρεγμένο σπάγκο δένουμε τις φέτες των φρούτων σφικτά γύρω από το ψάρι φροντίζοντας να μην χάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τυχόν περιττό σπάγκο και αραδιάζουμε τα ψάρια σε μία πιατέλα. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψάρια και στις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.

Για καλύτερο αποτέλεσμα γεύσης τοποθετούμε τα ψάρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να απορροφήσουν τα αρώματα. Αν δεν έχουμε χρόνο τοποθετούμε τα ψάρια απευθείας στα κάρβουνα.

Ψήνουμε τα ψάρια μας στα κάρβουνα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά. Σερβίρουμε αμέσως τα ψάρια μόλις τα κατεβάσουμε από τα κάρβουνα μαζί με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

«Βιωματικό εργαστήρι σκιάχτρων» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς της πόλης μας να πλαισιώσουν τη νέα προτεινόμενη δράση, να αναβιώσουν και να διασώσουν την πανάρχαια αυτή συνήθεια της παραδοσιακής αγροτικής ζωής.
Τα σκιάχτρα ακολουθούν την ανθρώπινη δράση από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αποτυπώνουν τις μεταβολές στην αγροτική ζωή αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φόβο, την αποτροπή, την υπεράσπιση.  Είναι ένας μικρός φορέας άμυνας, ένα σύμβολο συνυφασμένο με την προστασία και τη γονιμότητα της γης. Διαχρονική παρουσία συνυφασμένη με την τοπική παραδοσιακή αγροτική, λαϊκή ζωή.
Μεγαλώσαμε μαζί τους βλέποντάς τα στα μποστάνια, στους μπαχτσέδες μας, να στέκουν εκεί καταμεσής ή στην άκρη του χωραφιού, παράξενες φιγούρες, φόβητρο κάθε ιπτάμενου ή επίγειου εισβολέα που επιβουλεύονταν τον καρπό της σποράς, τον ανθό του δέντρου, τη βλάστηση.
Μια προαιώνια λαϊκή έκφραση που προσεχώς ίσως δεν θα υπάρχει πια.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί (κυρίως) τις/τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να πλαισιώσουν τη νέα προτεινόμενη δράση, με στόχο την οργάνωση βιωματικού εργαστηρίου σκιάχτρων για μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης στο χώρο του Καπνικού Σταθμού.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα που θα οργανώσει την προτεινόμενη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στέλνοντας email στη διεύθυνση Info@otoposmou.com και θέμα «Βιωματικό εργαστήρι σκιάχτρων».
Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης

Ρύζι άριστης ποιότητας, περίπου σε μισή τιμή από αυτή των Σούπερ Μάρκετ! Ξεκίνησαν οι παραγγελίες.


ImageImage



--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Τώρα ξέρουμε...


Image
Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις  «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.
Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.
Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.
Image

Οι πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας είναι απάτη! Πρόκειται για πρωτοφανές ψέμα που στοχεύει στην εκβιαστική συναίνεση σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την ανεργία και τα μνημονιακά χαράτσια. Δεν είναι παρά χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ θέσεις δίμηνης κατάρτισης ανέργων στις μεταλλευτικές διεργασίες, όπου για κάθε καταρτιζόμενο αντιστοιχεί επιδότηση 2.000 ευρώ για τον ίδιο και 4.240 ευρώ για την Ελληνικός Χρυσός. Μόνο το 30% των καταρτιζόμενων θα απασχοληθούν στη συνέχεια υποχρεωτικά από την εταιρεία για τέσσερεις μήνες! Στον αντίποδα αυτών των θέσεων, χιλιάδες άλλες θα χαθούν στην περιοχή καθώς πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μεταλλεία, γεωργία, μελισσοκομία, αλιεία και τουρισμός.
Τώρα ξέρουμε, πως η «επένδυση» αυτή πραγματοποιείται σε μια χώρα, χάρη στα «προσόντα» κάποιων πολιτικών νάνων της Χαλκιδικής και της Ελλάδος που έκαναν ελκυστική την πατρίδα μας για αρπαχτές τύπου ELDORADO! Οι εξορύξεις χρυσού θα σηματοδοτήσουν την οριστική καταστροφή ολόκληρης της Β. Ελλάδας!
Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την επιστολή αυτή! Από κάθε τόνο ορυκτού που θα βγάζουν από τα σπλάχνα της γης, ανατινάζοντάς την, αφού την αλέσουν και την αναμείξουν με διάφορες δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, θα κερδίζουν 0,87 γραμμάρια χρυσού. Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ίδιας της εταιρείας, καθημερινά θα καταλήγουν 24.000 τόνοι δηλητηριασμένης γης σε δύο φράγματα ύψους 143 και 131 μέτρων. Που; Πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα που έδωσε καταστροφικό σεισμό 7 ρίχτερ το 1932 και πρόσφατα, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, σεισμό 4,5 ρίχτερ.
Προσέξτε το σύννεφο σκόνης στην αφίσα των διαμαρτυρόμενων Σουηδών. Από τις ανατινάξεις αυτές θα παράγονται καθημερινά 3.116 τόνοι σκόνης,  πλούσια σε (θειούχες) ενώσεις βαρέων μετάλλων: χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, αντιμόνιο, αρσενικό, βάριο, κάδμιο, μόλυβδο, νικέλιο, υδράργυρος, χρώμιο.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η σκόνη φτάνει στη χώρα μας ακόμη και από την έρημο της Σαχάρας. Φανταστείτε λοιπόν, ποια θα είναι η γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής της Β. Ελλάδας όταν η δραστηριότητα αυτή θα διαρκέσει συνολικά 11 χρόνια. Ποιος θα αγοράσει τα ακτινίδια, τα κεράσια, τις φράουλες της Πιερίας, τα μήλα και τα ροδάκινα της Ημαθίας, όταν γνωρίζει, πως μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα παραπέρα, μια εταιρεία θα σκορπά τον θάνατο στον αέρα; Ποιος τουρίστας θα έρθει να ξαπλώσει στις παραλίες του Θερμαϊκού; Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;
Πολίτες όλης της χώρας, ενώστε της φωνές σας και αντισταθείτε! Καταστρέφεται ένα από τα ομορφότερα κομμάτια γης της ελληνικής επικράτειας. Οι εξορύξεις χρυσού της ELDORADO πρέπει να σταματήσουν! Ας πεινάσουμε! Ας μείνουμε φτωχοί! Ίσως κάποια μέρα, οι επόμενες γενιές, ικανότερες από τη δική μας, μια κοινωνία με λιγότερα πολιτικά τσογλάνια, να μπορέσει να ζήσει καλύτερα. Χωρίς τη γη που εμείς κληρονομήσαμε, οι επόμενες γενιές, με απόλυτη σιγουριά θα χρειαστεί να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, γιατί τότε η «Ελληνικός Χρυσός» μαζί με τους ταγούς των κεφαλαιοκρατών, θα έχουν ολοκληρώσει την αρπαχτή.
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Έκλεισαν τον κόμβο Αιγινίου, διευρύνουν τις διώξεις, αλλά εμείς εντείνουμε τον αγώνα μας.


          
ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Νέο κρούσμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» χθες.  Έκλεισαν την αερογέφυρα στον κόμβο Αιγινίου χωρίς έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους της «επικινδυνότητας» της γέφυρας, για το ποιος και γιατί το αποφάσισε χωρίς καν σήμανση ενημέρωσης.
Στην συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα λοιπόν χθες, αποφασίστηκε να απαιτηθεί άμεσα η προσκόμιση εγγράφων και η μέγιστη ανοχή ολίγων ημερών προκειμένου – όπως είπαν προφορικά – να κάνουν εργασίες συντήρησης της γέφυρας.
Επίσης αποφασίστηκε συγκέντρωση και διάνοιξη διοδίων την Κυριακή 31-3-13 στις 12:00 π.μ. και διοργάνωση μεγάλης συναυλίας απελευθέρωσης διοδίων το Σάββατο 13-4-13 (επ’ αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις προσεχώς).
Όλα αυτά ενώ προγραμματίζεται στις 2-4-13 νέα επίσκεψη στην Αθήνα για νομικές και πολιτικές επαφές και ενώ η εισαγγελία διευρύνει καθημερινά τον κατάλογο επιστολών για προανάκριση για τα γεγονότα της 28-1-13.
Όπως όμως όλοι καταλαβαίνουν, ούτε η τρομοκρατία των διώξεων, ούτε ο διαρκής και αυξανόμενος αυταρχισμός μας πτοεί.  Συνεχίζουμε, εντείνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και πλησιάζουμε τον στόχο μας:  Την κατάργηση των διοδίων της ερήμωσης της Πιερίας.

      Αιγίνιο 29 – 03 – 2013
                                                            Το Γραφείο Τύπου
                                                          της Επιτροπής Αγώνα                                                                        του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


ΕΠΕΙΓΟΝ............SOS.................ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

stournaras-3


Σκάνε στην ΕΚΤ τα 44 δις ευρώ από τα δάνεια των Τραπεζών
από τον Μάκη Βραχιολίδη

Οι παράφρονες της Ευρώπης, κατέσφαξαν μέσα σε 5 μέρες τις καταθέσεις των Κυπρίων και συνολικά την οικονομία της Μεγαλοννήσου. Άρπαξαν τα πάντα. Το δόλιο σχέδιο αρπαγής των καταθέσεων των Κυπρίων εν μέσω εθνικής εορτής έγινε σκοπίμως, ώστε να περάσει στου ντούκου και να απορροφήσει τους κραδασμούς των όποιων αντιδράσεων και στην Ελλάδα.
Πρωτοφανή ενέργεια για την ΕΕ της …αλληλεγγύης, αλλά ταυτόχρονα «αποτελεί το μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη και άλλες χώρες, που ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα»!!! Αυτό δήλωσε ο χαρτογιακάς Γ. Ντάιζελμπλουμ, επικεφαλής του Εurogroup! Το λέει εν ψυχρώ, ότι θα κατάσχουν τις καταθέσεις των Ελλήνων.
Όσο και αν οι κ.κ. Στουρνάρας-Χατζηδάκης διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν, σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι είναι πομφόλυγες ρητορείες για να κοιμίζουν τον κοσμάκη. Όπως έκανε ο Βενιζέλος, όταν έλεγε ότι «οι αποταμιεύσεις των ομολογιούχων δεν κινδυνεύουν», ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με τον Γιούνκερ για τη ληστεία των ομολογιούχων του Δημοσίου, τον ίδιο ακριβώς σκοπό υπηρετούν οι καθησυχαστικές δηλώσεις των υπουργών ότι -δήθεν- δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός, γνωρίζει τι θα συμβεί, ωστόσο επιμένει ότι «δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο»!!!
Δανειστές και ντόπιοι δωσίλογοι έχουν καταλάβει ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο και τον ταΐζουν συνεχώς ...πίτουρα. Ο κοσμάκης πείθεται και πέφτει στην παγίδα. Όπως παλαιότερα με το Χρηματιστήριο, όταν οι κ.κ Σημίτης και Παπαντωνίου ωθούσαν τον λαό να ποντάρει στο Χρηματιστήριο, γιατί –όπως λέγανε- ήταν ο καθρέφτης της οικονομίας, η οποία πήγαινε...σφαίρα! Ο κόσμος πείσθηκε, έπαιξε και καταστράφηκε. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και μέσα στους επόμενους μήνες, με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Σας αποκαλύπτουμε πώς και γιατί θα εφαρμόσουν και στην Ελλάδα το ίδιο μοντέλο κλοπής της Κύπρου. Ήδη, όσοι διάβασαν προηγούμενες αποκαλύψεις της «Ε.Ω.» θα πρόσεξαν ότι αυτό θα γίνει, διότι φόρτωσαν όλο το χρέος των ελληνικών Τραπεζών στον πολύπαθο φορολογούμενο! Οι υπογραφές των πολιτικών μας ηγετών, μαζί και του Προέδρου Δημοκρατίας, είναι υπογραφές που σκλαβώνουν τις επόμενες γενιές των Ελλήνων! Μας προσέδεσαν για πάντα στο άρμα των τοκογλύφων!!!Τα φέσια από τα εκατοντάδες δις ευρώ δάνεια που εξασφάλισαν οι δωσίλογες κυβερνήσεις μαζί με τον Προβόπουλο για λογαριασμό των Τραπεζών, τα έριξαν στις πλάτες του κόσμου!

Ο οικονομολόγος κ. Θεοδωρίδης έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το τι παίζεται από τις κυβερνήσεις σε βάρος του κοσμάκη: «Το κόλπο ήταν στημένο από την ώρα που δίνανε τα λεφτά. Όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, μέσα στα ΦΕΚ είχαν προβλέψει και έλεγαν επί λέξει: "Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, πλέον των προβλεπομένων από τους οικείους του ομολογιακού δανείου τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεως". Αυτό μας λέει απλά: "Τράπεζα αν δεν το πληρώσεις, θα μπουν στο δημόσιο χρέος και θα τα πληρώσει το κορόιδο ο λαός"! Την ώρα που έδιναν τα λεφτά στις Τράπεζες, με ΦΕΚ τους έλεγαν αυτό το πράγμα: αν δεν τα πληρώσετε εσείς θα τα πληρώσει ο λαός»!

Κι επειδή οι Τράπεζες δεν έχουν να πληρώσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, γι’ αυτό τα παίρνουν από τον λαό.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση, που ως συνήθως κρύβει την αλήθεια, θα σφάξει τις καταθέσεις των πολιτών στο αμέσως προσεχές διάστημα, διότι «σκάνε» 44 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), από ομόλογα που έχουν πάρει στο όνομά τους ελληνικές Τράπεζες. Από πού θα βρει το κράτος να πληρώσει αυτά τα ομόλογα; Επειδή τα 44 δις ευρώ είναι αδύνατον να τα πάρουν μέσα από νέα μέτρα (είναι τεράστιο ποσό), θα εφαρμόσουν το μοντέλο της Κύπρου!

Να προχωρήσουμε σε μια ακόμη πιο ριψοκίνδυνη πρόβλεψη; Πιθανώς το πλιάτσικο θα γίνει πάλι σε αργία, για να πιαστεί ο κόσμος στον ύπνο με πιθανότερο τριήμερο αυτό του Αγίου Πνεύματος!

Ας ξαναθυμηθούμε πώς οι Τράπεζες, σε καιρό μνημονιακής κρίσεως πήραν δάνεια ύψους 233 δισεκατομμυρίων ευρώ:

 

 

 

93 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

1ο ΦΕΚ-250 (Προσέξτε το άρθρο 5 που ορίζει ότι τα χρήματα πρέπει υποχρεωτικά να πάνε στην ενίσχυση της οικονομίας) :
Ν.3723 9/12/2008 23 δισεκατομμύρια!!!
Άρθρο 5
Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου κατά το άρθρο 3 του παρόντος οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας.
2ο ΦΕΚ-65:
N.3845 6- 5- 2010 15 δισεκατομμύρια
3ο ΦΕΚ-511:
Ν. 3872 3- 9- 2010 25 δισεκατομμύρια

4ο ΦΕΚ-148:

Ν.3965 18- 5- 2011 30 δισεκατομμύρια

Μία απλή πρόσθεση των παραπάνω ποσών μας δίνει το ποσό των 93 δισεκατομμυρίων, τουτέστιν: 23 +15+25+30=93 δις ευρώ!!!

Το έγκλημα συνεχίστηκε με άλλα 140 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π. Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια:
Ν.3864,21-7-2010 (άρθρο 3), 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
6o ΦΕΚ-203:
ΠΝΠ , 14-9-2011 ( άρθρο 1 ), 30 δισεκατομμύρια.

7o ΦΕΚ- 256:
Ν.4031 , 9-12-2011 ( άρθρα 1,2) , κύρωση ΠΝΠ και αύξηση κατά 30 δισεκατομμύρια .

8o ΦΕΚ- 52:
Ν.4056 , 12- 3-2012 (άρθρο 21), 30 δισεκατομμύρια.


9ο ΦΕΚ- 94:
ΠΝΠ , 19-4-2012 (άρθρο 1 παρ.1), 40 δισεκατομμύρια.
Μία απλή πρόσθεση των παραπάνω ποσών μας δίνει το ποσό των 140 δισεκατομμυρίων, τουτέστιν: 10 +30+30+30+40=140 δις ευρώ!!!





Τα πρώτα 23 δις ευρώ αύξησαν σε ένα τρίμηνο το χρέος της χώρας. Έρχονται τα άλλα 44 δις από τον Απρίλιο!!!
Από το δελτίο 66 του Δημόσιου Χρέους του Υπουργείο Οικονομικών, προκύπτει αύξηση του Δημοσίου χρέους κατά 23 δισεκατομμύρια σε ένα μόλις τρίμηνο (Απρ-Ιουν2012). Δείτε το σχεδιάγραμμα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα. Το χρέος της χώρας στις 31/3/2012 ήταν γύρω στα 28 δις ευρώ και αίφνης στις 30/6/2012 εκτοξεύτηκε στα 303 δις ευρώ! Έβαλαν δηλ. τα 23 δις ευρώ των τραπεζών, στο χρέος του κάθε Έλληνα πολίτη!
Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και με τα υπόλοιπα 44 δις ευρώ που «σκάνε» από τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται μέχρι τον Οκτώβριο!


"Ελεύθερη Ώρα"