ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ευχές Πάσχα Εδώ Πιερία News


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ 2019 † Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας










ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


Σε γραπτές εξετάσεις καλούνται οι 809 εκπαιδευόμενοι που παρακολούθησαν στο Επιμελητήριο Πιερίας προγράμματα εκπαίδευσης στην Yγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων Επιπέδου 1, τη Δευτέρα 13/ 5 / 2019 και την Τρίτη 14 / 5 / 2019 και ώρα 10.00 έως 14.00.

Οι εξετάσεις υλοποιούνται από τον ΕΦΕΤ και απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση της προβλεπόμενης γραπτής δοκιμασίας στο πλαίσιο εφαρμογής της αριθ. 14708/2007 ΥΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Πιερίας τηλ. 2351023211.


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιάννη Κουρινιώτη, Βαγγέλης Γερολιόλιος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δίου-Ολύμπου




Αποχαιρετούμε σήμερα, ο συνδυασμός ΣΥΝΘΕΣΗ και εγώ προσωπικά, έναν δικό μας άνθρωπο, τον Γιάννη Κουρινιώτη.
Έφυγε από κοντά μας ο μπαρμπα-Γιάννης, ο Πρόεδρος, ο συνεργάτης, ο φίλος.
Αγωνίστηκε με ευθύνη και συνέπεια σε όλους τους στίβους της ζωής, τον οικογενειακό, τον εργασιακό, τον πολιτικό. Πρόσφερε στον συνάνθρωπο του, δούλεψε τη γη που αγάπησε, υπερασπίστηκε τις ιδέες του και τις αρχές του, καταξιώθηκε στη συνείδηση των συμπολιτών του. Μεγάλωσε τα παιδιά του με αξίες και ήθος. Ήταν για εμένα εξαιρετική τιμή η συνεργασία μας.
Στη Φιλιώ και την οικογένεια του εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Κατερίνης συνήλθε εκτάκτως, την Μ.Τετάρτη  24 Απριλίου 2019  έπειτα από το θλιβερό άγγελμα για το θάνατο του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗ και αποφάσισε ομόφωνα:
1.    Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
2.     Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία
3.    Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του
4.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.



Για τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Κουλκουδίνας



ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ 2019


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (πρώην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ) Η ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ)


Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και αμέσως μετά στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας - Ευκαρπίδη), θα γίνει φέτος  η χαρμόσυνη τελετή για την Ανάσταση του Κυρίου.

Αυτό συναποφασίστηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιο και τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, οι οποίοι καλούν τους δημότες να συμμετάσχουν στην ακολουθία της Αναστάσεως και όλοι μαζί να γιορτάσουμε και να ψάλουμε με κατάνυξη το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Ιωάννη Κουρινιώτη



Με λύπη πληροφορήθηκα την πρόωρη απώλεια του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Ιωάννη Κουρινιώτη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τα κοινά με πάθος, ευθύτητα και ήθος. 

Η αγωνιστικότητα του χαρακτήρα του και η διάθεση προσφοράς στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης

Ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για το Πάσχα


Φίλες και φίλοι,
Το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου σηματοδοτεί διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή, ενώ στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης του ανθρώπινου με το Θείο, ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας.
Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε σήμερα το μήνυμα ότι μονιασμένοι, με αποφασιστικότητα και σχέδιο μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης κρίσιμης πραγματικότητας, προκειμένου να εντείνουμε την κοινή μας προσπάθεια για την Ανάσταση και της πατρίδας μας.
Παράλληλα, Δήμος και Πολίτες, διαχρονικά και όχι μόνο τούτες τις Άγιες μέρες της κατάνυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, αποδεικνύουμε ότι προσφέροντας από το απόθεμα της αγάπης και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, που είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ενδυναμώνουμε την προσδοκία για ένα φωτεινό αύριο.
Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, σε όλους τους Δημότες της Κατερίνης, καθώς και στους όπου γης ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, το φετινό Πάσχα να βιώσουμε την αναστάσιμη χαρά. Ας κρατήσει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την ελπίδα, την προσμονή και την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.
Χρόνια πολλά  σε κάθε οικογένεια, με προκοπή και υγεία!

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Σάββας Χιονίδης



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ


Δήμος Κατερίνης: Διαδραστικό παραμύθι για καλό σκοπό στην Αστική Σχολή


 Τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα βιωματικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας έδωσε στα παιδιά που έλαβαν μέρος στη διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού «Η Μάγισσα με το στριμμένο Σκουπόξυλο», η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην κατάμεστη αίθουσα της Αστικής Σχολής.
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κατερίνης - Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» διοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης.
Η αφήγηση του παραμυθιού έγινε από τις εκπαιδευτικούς Σοφία Παρτσαλίδου και Τάνια Καταχιώτη αντίστοιχα, ενώ παρούσα ήταν και η συγγραφέας Αναστασία Πέλλα. Στη διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης, τα παιδιά συνομίλησαν με τους ήρωες του παραμυθιού, ενώ με την ενθουσιώδη και ενεργό συμμετοχή τους παρουσιάστηκε και το θεατρικό μέρος από τις εκπαιδευτικούς. 

Στην εκδήλωση παρέστη η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε: «Είναι χαρά και τιμή για τον Δήμο Κατερίνης να φιλοξενεί και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις για καλό σκοπό και με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως η αποψινή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την συγγραφέα Αναστασία Πέλλα, που μας έδωσε τη δυνατότητα μέσω της παρουσίασης του βιβλίου της να στηρίξουμε τα παιδιά του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη». Επίσης, ευχαριστώ τις εκπαιδευτικούς Σοφία Παρτσαλίδου και Τάνια Καταχιώτη για την εθελοντική συνεισφορά τους στην  πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους».




Opinion Poll Δημοσκόπηση για το Δήμο Κατερίνης Απρίλιος 2019

                     

Δωρεάν Ομιλία στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ με θέμα τον Καρκίνο


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 16 Απριλίου στο Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ Δωρεάν Ομιλία με Θέμα "Καρκίνος: Ποιος είσαι, πού ζεις, πώς ζεις; Οδηγίες και πρόληψη για την καθημερινότητα μας" Ένα καταπληκτικό οδοιπορικό για μια κερδισμένη μάχη με τον καρκίνο...με τη ζωή..

Κεντρικός ομιλητής o Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης MD, PhD Χειρούργος ογκολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών, D.E.A Universite Montpellier France, Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας, Visit scientist Washington Cancer Institute U.S.A

Η διεύθυνση ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και  τους ομιλητές Ιωάννη Δ. Σπηλιώτη, Ηρακλή Τσανικίδη, Ιωάννη Γκιουλμπασάνη, Γεώργιο Καπετανάκη.



Ευχές από το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΡΤ3


Εαρινές Ημέρες Μουσών 2019» «Ζωή στην πόλη»: Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου στην Αστική Σχολή



 «Ζωή στην πόλη»: Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου στην Αστική Σχολή


Τη νέα έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου με τίτλο «Ζωή στην πόλη», παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2019», η Εστία Πιερίδων Μουσών και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης.
Σε μια εποχή που η διαβίωση στην πόλη αντιμετωπίζεται με κυνισμό, η τέχνη οφείλει να αναδείξει μια ζωντανή γωνιά της πραγματικότητας. Αυτήν την πρόκληση αντιλήφθηκε από νωρίς ο Αθανάσιος Σταθακόπουλος, την ζωή στην πόλη όχι ως επιμέρους λειτουργία του βίου, αλλά ως βασική μορφή ανθρώπινης έκφρασης.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ-ΕΡΩΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ενώνουν τις Δυνάμεις τους!


Σε προγραμματική σύγκλιση κατέληξαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, Κώστας Δημόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Στέλιος Χονδρόπουλος.

Η συμφωνία περιείχε όραμα και στόχους όπως:

-          Η ανάδειξη ενός ενιαίου παραλιακού μετώπου στην Πιερική Ακτογραμμή,

-          Η εφαρμογή διεθνών τουριστικών προδιαγραφών στις υποδομές μας και η στροφή στην υψηλού επιπέδου παροχή τουριστικών υπηρεσιών

-           Η αναζήτηση και προσέλκυση επενδύσεων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου

-          Η συντήρηση και μετεξέλιξη των παραδοσιακών οικισμών των Παλαιών Πόρων, του Παλαιού Παντελεήμονα και της Άνω Σκοτίνας

-          Η περαιτέρω πολιτιστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου των Λειβήθρων

Κοινή αφετηρία η εμπειρία, ο ενθουσιασμός, οι ιδέες, η άποψη και η όρεξη για δουλειά.



Το γραφείο Τύπου και ενημέρωσης

Θανάσης Λιακόπουλος: 3 αντιδημαρχίες για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των συνδημοτών μας: Δημοτικών Ενοτήτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλληλεγγύης και Τουρισμού

Σεβόμαστε το έργο που έγινε στο παρελθόν στον Δήμο της Κατερίνης. Όμως σε λίγο ξεκινά μία νέα δεκαετία, οι ανάγκες των δημοτών μας έχουν αλλάξει και είναι πλέον απαραίτητο να αλλάξουμε και εμείς και να τους προσφέρουμε μία ευέλικτη δημοτική διοίκηση, προσαρμοσμένη στις σημερινές και αυριανές τους ανάγκες. Για αυτό και με την εντολή των συνδημοτών μας να διοικήσουμε τον Δήμο της Κατερίνης, θα προχωρήσουμε ταχύτατα στην τροποποίηση της σημερινής δομής του Δήμου μας και θα δημιουργήσουμε 3 νέες αντιδημαρχίες: Την Αγροτική Αντιδημαρχία που θα είναι υπεύθυνη για όλα τα χωριά του Δήμου μας, την Αντιδημαρχία Αλληλεγγύης που θα αναλάβει το έργο υποστήριξης όσων έχουν την ανάγκη στήριξης σε συνεργασία με τους εθελοντικούς συλλόγους, καθώς και την Αντιδημαρχία Τουρισμού, που θα αναλάβει την παρακολούθηση και την επίλυση των προβλημάτων των παραλιακών περιοχών του Δήμου μας, καθώς και του ορεινού όγκου με τουριστικό ενδιαφέρον.
 
Αντιδημαρχία Δημοτικών Ενοτήτων και Αγροτικής Ανάπτυξης

Η εικόνα του πεζόδρομου χθες το απόγευμα..Μεγάλη Τρίτη .......Υπεύθυνος....??





Μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα τον αναζητάς σε όλη σου τη ζωή....

Μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα τον αναζητάς σε όλη σου τη ζωήΞέρεις πόσο τυχερή είσαι εσύ που έχεις στη ζωή σου έναν πατέρα;
Έχεις καταλάβει πόσο διαφορετική θα ήσουν αν δεν υπήρχε ή αν δεν ήταν κοντά σου; Μπορείς ν’ αναλογιστείς πόσο πιο σίγουρη αισθάνεσαι ως γυναίκα κι ως άνθρωπος έχοντας στεφθεί η πριγκίπισσά του, απ’ τα πρώτα χρόνια της ζωής σου, απ’ την πρώτη ανάσα που φύσηξες στο πρόσωπό του;

«Άγγιξε» το ταβάνι του, αλλά δεν το έσπασε ποτέ!

«Άγγιξε» το ταβάνι του, αλλά δεν το έσπασε ποτέ!Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την 3η ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό του από το φετινό Final 4 της EuroLeague, στέκεται στην ανωτερότητα των Ισπανών, εξηγεί ότι οι «πράσινοι» έκαναν την υπέρβασή τους με τη πρόκριση στα playoffs και υπογραμμίζει ότι αυτό -βάσει της φετινής σεζόν- συνιστά επιτυχία!
Να είμαστε ρεαλιστές. Λίγο-πολύ έγινε το αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός ήταν από την πρώτη στιγμή που σχηματίστηκαν τα «ζευγάρια» των φετινών playoffs το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στη Ρεάλ και θα αποτελούσε έκπληξη εάν και εφόσον κατάφερνε να πάρει την πρόκριση.
Μετά Χριστόν Προφήτες θα πει κάποιος. Όχι. Οι ίδιοι οι παίκτες και όλοι όσοι βρίσκονται καθημερινά μέσα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ πίστευαν ότι μπορούσαν να γίνουν... στενός κορσές στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ότι θα μπορούσαν να την ανησυχήσουν. Ότι θα έκαναν τα πάντα για την μεγάλη υπέρβαση. Φυσικά κανείς δεν αδικεί την προσπάθειά τους...
Ίσως το πρώτο ματς στη Μαδρίτη και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε μέχρι να γλιστρήσει η νίκη από τα «πράσινα» χέρια, να αποτέλεσε το κομβικό σημείο για τη συνέχεια της σειράς. Λίγο η απογοήτευση, λίγο το ψυχολογικό «άδειασμα» και λίγο η κούραση, συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να παραδοθεί στην ανωτερότητα των Μαδριλένων.

Γιατί ειδικά οι άντρες, καλό είναι να κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα;

Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν το σεξ και θα ήθελαν να κάνουν σεξ όσο πιο συχνά γίνεται. Αν και εσύ αναζητάς ένα... άλλοθι για να κάνεις πιο συχνά σεξ, μόλις σου το έδωσε μια νέα επιστημονική μελέτη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 2.267 άτομα.
Βάσει αυτής της νέας μελέτης εκείνοι που κάνουν σεξ πιο αραιά από μια φορά τον μήνα έχουν με διαφορά υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης, συγκριτικά με όσους κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.
Πρόκειται για μια ουσία που επιτείνει τον σχηματισμό λίπους στις αρτηρίες και αυξάνει την πήξη του αίματος, καταστάσεις που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι δεν φαίνεται να επηρεάζονται ανάλογα οι γυναίκες. Αν και δεν είναι σίγουροι γιατί, υποθέτουν πως η σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες δεν εξαρτάται τόσο απ' την κανονική κυκλοφορία του αίματος όσο στους άντρες, που την χρειάζονται για να διατηρήσουν τη στύση τους.
Το gr.askmen.com εξηγεί όπως πως θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μελέτη για να πει κανείς με σιγουριά ότι το συχνότερο σεξ μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το λιγότερο σεξ να συνδέεται εξαρχής με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Δείτε πως είναι σήμερα η "Παναγία" από τη σειρά "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ"

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και αυτή την περίοδο, συχνά προβάλλεται μια από τις τηλεοπτικές σειρές, που στο μυαλό των περισσοτέρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πάσχα, η πολυβραβευμένη σειρά του Franco Zeffirelli, "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ", που κατέγραφε τη ζωή του Χριστού από τη γέννηση μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Οι αστρολογικές προβλέψεις

Η Σελήνη παραμένει στον Τοξότη και γεγονός είναι ότι η ένταση δεν λέει να κοπάσει, κάτι που βγαίνει έντονα στην επιφάνεια λόγω ανασφαλειών και φόβων που πιθανά νιώθεις.

Κριός

Η Σελήνη παραμένει στον Τοξότη  και η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη, καθώς βλέπεις τα πάντα με έντονη αισιοδοξία. Η διάθεση να δεις φίλους από τα παλιά  και μακρινούς συγγενείς είναι διάχυτη και δεν αποκλείεται να βρεθείς σε παρέες  που θα σε συνδέουν τα πνευματικά σου ενδιαφέροντα με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θα συναναστραφείς. Η  συνοδός της Σελήνης με τον Δία  εντείνει την αισιοδοξία, το καλό κλίμα και είναι γεγονός ότι έχεις την ευκαιρία να περάσεις μία μοναδική ημέρα. Βέβαια δεν θα είναι εύκολο να συγκεντρωθείς σε τετριμμένα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά αυτό θα σε ξεκουράσει.  

Σήμερα το ερωτικό παιχνίδι με το/η σύντροφό σου είναι έντονο και αισιοδοξία που σε διακατέχει απογειώνει την ατμόσφαιρα στη σχέση σου. Αν είσαι ελεύθερος/η νέες γνωριμίες μπορεί να προκύψουν μέσα από το ευρύτερο περιβάλλον σου που θα είναι ευεργετικές στην ερωτική σου ζωή.

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα μπαίνει η πρώτη δόση – Ανοιχτή για νέες αιτήσεις η εφαρμογή

Ξεκινάει σήμερα η πληρωμή της πρώτης δόσης για το επίδομα ενοικίου, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων παραμένει ανοικτή και όσοι δικαιούχοι θέλουν μπορούν να κάνουν χρήση αυτής.
Συνολικά 177.638 νοικοκυριά θα εισπράξουν το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό για όσους λάβουν αναδρομικά τριών μηνών (Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου) κυμαίνεται από 210 έως 630 ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 221.993 αιτήσεις που αφορούν συνολικά σε 595.712 μέλη με το ετήσιο κόστος να αγγίζει τα 327,5 εκατ. ευρώ.

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτική τζιτζιμπύρα: Η μπύρα-φάρμακο που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη!

Υπάρχει τρόπος να πίνεις την μπύρα σου χαλαρός και ταυτόχρονα να κάνεις καλό και στην υγεία σου; Κι όμως, υπάρχει τρόπος και ακούει στο όνομα τζιτζιμπύρα! Συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της πιπερόριζας – του τζίντζερ, όπως είναι ευρέως γνωστή – με την απουσία του αλκοόλ και τη μεστή γεύση, μπορείς και εσύ, από την άνεση του σπιτιού σου, να απολαύσεις την πιο υγιεινή μπύρα!
Είναι γνωστό πως το τζίντζερ, το βασικό συστατικό της τζιτζιμπίρας, έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιπυρετικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ μπορεί ακόμα να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Μάλιστα, τα προϊόντα που παράγονται από τζίντζερ συχνά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τη δυσπεψία ή τη ναυτία. Αν έχετε προβλήματα με το στομάχι, το τζίντζερ είναι η καλύτερη θεραπεία για σας, επειδή βελτιώνει και τη διαδικασία της πέψης. Μελέτες για την αποτελεσματικότητά του ως αντιεμετικό έχουν αποφέρει ανάμεικτα αποτελέσματα, με τις περισσότερες να διαπιστώνουν ότι το εκχύλισμα της πιπερόριζας θα ανακουφίσει τα συμπτώματα της ναυτίας.
Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, το τζίντζερ έχει και ηρεμιστική επίδραση, όταν πρόκειται για πόνους στην πλάτη και τους μύες. Αυτή η λύση έχει δοκιμαστεί σε πολλές κλινικές μελέτες, και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η πιπερόριζα είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους πόνους και εκφυλιστική ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Το καλύτερο; αυτό το απολαυστικό και δροσιστικό… ελιξίριο μπορείς εύκολα και γρήγορα να το φτιάξεις μόνος σου, με λίγα και απλά υλικά!
Συστατικά:
200 gr ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ
120 ml μεταλλικό νερό
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
Λίγο βιολογικό μέλι (κατά βούληση)
450 ml φιλτραρισμένο νερό
20 gr ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις το φιλτραρισμένο νερό (κρατώντας ένα φλιτζάνι για το σιρόπι) σε μια κατσαρόλα και βάζεις το νερό να ζεσταθεί. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις το τζίντζερ. Θα πρέπει να το μαγειρέψεις για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφαιρείς και αφήνεις αυτό το αρωματισμένο πλέον νερό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι: Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνεις το φιλτραρισμένο νερό που κράτησες στην άκρη και μέσα σε αυτό διαλύεις τη ζάχαρη. Μόλις βράσει το μείγμα, αποσύρεις από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέτεις ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το τζίντζερ, με 1/3 φλιτζάνι σιρόπι και ½ φλιτζάνι μεταλλικό νερό. Τα τελευταία συστατικά που προσθέτεις είναι το μέλι και ο χυμός λεμονιού. Προαιρετικά, μπορείς να σερβίρεις με φέτες λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Επιμέλεια: Δώρα Μαμπλέκου

Αύξηση “φωτιά” στη βενζίνη φέρνουν τα “τσαλιμάκια” του Τράμπ

Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν τσιμπήσει ήδη από τις αρχές του έτους περί τα 15 λεπτά το λίτρο και με δεδομένη την υψηλή φορολογία που αντιστοιχεί σε πάνω από το 63% της λιανικής τιμής, οι Ελληνες καταναλωτές που μαζί με τους Ολλανδούς και τους Δανούς πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμάζονται για περαιτέρω επιβαρύνσεις
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην ανανέωση των εξαιρέσεων που επέτρεπαν σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνεχίσουν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο ενίσχυσε τις ανοδικές τάσεις του αργού στη διεθνή αγορά, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει αντίστοιχα και τις τιμές στην εγχώρια αγορά καυσίμων. Αν και οι εξαιρέσεις από το καθεστώς των κυρώσεων για την Ελλάδα και τις άλλες 7 χώρες (Κίνα, Ινδία, Τουρκία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, και Ιταλία) ουσιαστικά δεν είχαν καμία πρακτική εφαρμογή, αφού δεν υπήρχαν η δυνατότητα μεταφοράς εμβασμάτων από το διεθνές τραπεζικό σύστημα στο Ιράν αλλά και η δυνατότητα ασφάλισης και μεταφοράς φορτίων αργού, η απόφαση των ΗΠΑ για μη ανανέωσή τους δρομολογεί εξελίξεις στη διεθνή αγορά του πετρελαίου που, όπως εκτιμάται, ακόμη και εάν δεν οδηγήσουν σε σημαντικές ανατιμήσεις των τιμών, το βέβαιο είναι ότι θα σταθεροποιήσουν για μεγάλο διάστημα τις υφιστάμενες υψηλές τιμές.
Για τους Ελληνες καταναλωτές η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική, δεδομένης της υψηλής φορολογίας που επιβαρύνει τις τιμές των καυσίμων. Ενδεικτικό αυτής είναι ότι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στον κατάλογο των χωρών της Ε.Ε. στην τιμή της βενζίνης με φόρους, στην τιμή χωρίς φόρους καταλαμβάνει τη δέκατη θέση.
Υψηλή φορολογία από τη μια και ανοδική τάση των διεθνών τιμών (23% αυξήθηκε από τις αρχές του έτους η τιμή Platts Mεσογείου που αποτελεί την τιμή βάσης για τη διαμόρφωση της λιανικής τιμής της βενζίνης) σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις ενόψει της πασχαλινής εξόδου δημιουργούν έδαφος και για κερδοσκοπικές ανατιμήσεις. Ηδη, σε πολλά πρατήρια της νησιωτικής χώρας οι τιμές της βενζίνης έχουν ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση πανελλαδική τιμή την Κυριακή 21 του μηνός διαμορφώθηκε σε 1,637 ευρώ το λίτρο.

Σοκάρει έρευνα για την καρδιακή υγεία: Ένας στους πέντε δεν γνωρίζει τη σημασία της διατροφής!

Μοιάζει εξαιρετικά αυτονόητο και όμως δεν είναι: ο τρόπος που τρώμε μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από την κλινική του Κλίβελαντ, ένας αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός ενηλίκων μοιάζει να αγνοεί την συγκεκριμένη πραγματικότητα.
Σε μια έρευνα που βασίστηκε σε πάνω από 1.002 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 73 ετών, οι παρερμηνείες που σχετίζονται με την καρδιά αποδείχθηκαν εκπληκτικά κοινές. «Η έλλειψη γνώσεων μπορεί να δυσκολέψει τους ανθρώπους να κατανοήσουν το πόσο πολύ οι συνήθειες τους αυξάνουν τους κινδύνους για την υγεία τους», δήλωσε ο Στίβεν Νίσεν, επικεφαλής του καρδιαγγειακού τμήματος στην κλινική του Κλίβελαντ.
Σοκάρουν τα ποσοστά της έρευνας
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 88% των ερωτηθέντων κατανοούν τη σχέση μεταξύ μιας υγιούς καρδιάς και της διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Και περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ανησυχούν για το βάρος τους.

Μεγάλη Τετάρτη

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας , που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.

Ορθόδοξη Εκκλησιά 


Η αμαρτωλή γυναίκα αλείφει με μύρο τα πόδια του Ιησού Χριστού
Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.

Παραπομπές

  1.  ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου οὐκ ἤλειψας· αὕτη δὲ μύρῳ ἤλειψέ μου τοὺς πόδας. οὗ χάριν λέγω σοι, ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ· ᾧ δὲ ὀλίγον ἀφίεται, ὀλίγον ἀγαπᾷ. εἶπε δὲ αὐτῇ· Ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι. Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, 7.46.