ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


72f65a4a108494d7eab5f0342b170c84 XL 300x225 Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΟι «πιάτσες» του συστήματος θορυβήθηκαν από την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό
Απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις των δύο βασικών πυλώνων του φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος, των Πράσινων και των Βένετων, μετά τη συνάντησηΤσίπρα – Καμμένου και τη διαφαινόμενη προσέγγιση τουΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια σειρά σοβαρών, κρίσιμων ζητημάτων, με αφετηρία την αντιμετώπιση των αιτίων και παρενεργειών της σοβαρότατης κρίσης στην Κύπρο.
Απόλυτα κατανοητές, διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αποφασίσουν να έχουν μια στοιχειωδώς κοινή διαδρομή για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων παραμερίζοντας τις άλλες (υπαρκτές) διαφορές τους, αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις σταθερές του σάπιου συστήματος.
Σύμφωνα με μια βασική αρχή της διαλεκτικής, είναι όχι απλά θεμιτό αλλά είναι αναγκαίο η συνεργασία κομμάτων με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «κύριο εχθρό» ή τον «βασικό αντίπαλο».
Και αυτή την περίοδο ο «κύριος εχθρός» για το λαό είναι η υποταγή στα μνημόνια, το ξεπούλημα της πατρίδας, η μη ελεγχόμενη φτώχια, η ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο, η παράδοση των κυβερνώντων στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.
Τι πιο φυσικό επομένως απ’ το να συνεργαστούν ενάντια σε αυτό τον «κύριο εχθρό» ένα κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό με ένα άλλο κόμμα της πατριωτικής δεξιάς;
Η αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων δηλαδή υπεύθυνων της κρίσης και της παράδοσης;
Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά, ότι αν αρχίσει να οικοδομείται ένα μέτωπο πρώτα στη βάση, στο λαό και στη συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση το διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούν και έχουν διαταχθεί να διαιωνίσουν και μέσω της συνεργασίας τους σήμερα. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»…
Πριν λίγες μέρες ένας πολύ καλός φίλος έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιάζοντας την πρωτοφανή συσπείρωση των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο ξεπούλημα της γης τους στη διαπλοκή, ότι αυτό που τρέμει το σύστημα είναι πως βρέθηκαν μαζί «ο ιερέας με τον κομμουνιστή».
Και είχε απόλυτα δίκιο.
Ε, το σύστημα τρέμει επίσης και τη σύμπραξη ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με ένα άλλο, της πατριωτικής δεξιάς.
Όσο για την αντίδραση του ΚΚΕ;
Ε, για άλλη μια φορά κοιτά το δάχτυλο…
Ο κουμπάρος

Υπερψηφίστηκαν και τα τρία νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή


 Υπερψηφίστηκαν και τα τρία νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή
 Υπερψηφίστηκαν και τα τρία νομοσχέδια που τέθηκαν σε ψηφοφορία απόψε στην Κυπριακή Βουλή. Τα δύο νομοσχέδια ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ στο τρίτο, αυτό για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, που αφορά ιδιαίτερα τη Λαϊκή Τράπεζα, υπήρξαν αποχές.
Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα, μετά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης και το νομοσχέδιο για την Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης .
Ο νόμος έχει σκοπό, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας, την ανάθεση εξουσιών στον Υπουργό Οικονομικών ή, κατά περίπτωση, στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για τη δυνατότητα λήψης και επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Μετά το Γκραν Κάνιον, η Google «χαρτογραφεί» περιοχές του Αρκτικού Κύκλου


Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Google ανακοίνωσε ότι οι διάσημοι χάρτες της θα επεκταθούν και στην Αρκτική, σύμφωνα με...
τον εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας ιστότοπο webpronews.

Πριν από μερικούς μήνες, η Google είχε προχωρήσει στη «χαρτογράφηση» του Γκραν Κάνιον.

Η μέθοδος που θα ακολουθήσει η Google προκειμένου να χαρτογραφήσει περιοχές στον Αρκτικό Κύκλο είναι τα ειδικά εξοπλισμένα σακίδια Trekker.

Τα Trekker φοριούνται από ταξιδιώτες στην πλάτη. Ειδικές κάμερες πάνω στα σακίδια καταγράφουν πανοραμικά την πορεία των πεζοπόρων.

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται οι εικόνες που παρουσιάζονται στην υπηρεσία της Google Street View.

«Δύο Trekker θα δοθούν σε ντόπιους από την Νουναβούτ (η πιο βόρεια περιοχή του Καναδά, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο) αλλά και σε μέλη της ομάδας Google Maps» ανέφερε στο webpronews εκπρόσωπος της Google.

«Είναι η πρώτη φορά που η Google επισκέπτεται τον Αρκτικό Κύκλο και μάλιστα το χειμώνα. Μην εκπλαγείτε εάν η ομάδα του Street View αναγκαστεί να διανυκτερεύσει σε κάποιο ιγκλού» πρόσθεσε με χιούμορ ο εκπρόσωπος της Google.

Η λίμνη που το χειμώνα μετατρέπεται σε... πάρκο


Ένα απίστευτο φυσικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα στους πρόποδες του χιονισμένου βουνού Hochschwab, κοντά στην πόλη Τραγκός στην Αυστρία.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Πράσινη λίμνη (Grüner See) στεγνώνει και χρησιμοποιείται ως πάρκο.

Την άνοιξη, που η θερμοκρασία αρχίζει να αυξάνεται, ο πάγος και το χιόνι στις βουνοκορφές αρχίζουν να λιώνουν με συνέπεια η λίμνη να φουσκώνει καταπίνοντας ολόκληρο το πάρκο!

Το βάθος της φτάνει μόλις τα 1-2 μέτρα βάθος, ενώ η θερμοκρασία της είναι αρκετά παγωμένη και κυμαίνεται από τους 4 έως τους 8 °C.

Όσον αφορά την ονομασία της, την οφείλει στο χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που παίρνουν τα νερά της, λόγω του γρασιδιού που καλύπτει το πάρκο.







Το στρες σπρώχνει τους εργαζόμενους στο ποτό


Το στρες στη δουλειά είναι ο κυριότερος παράγοντας που ωθεί τους ενήλικες στο ποτό, τα χάπια και την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.



Περισσότεροι από ένας στους τρεις συμμετέχοντες (το 34%) είπαν ότι η δουλειά τους είναι ο πιο στρεσογόνος παράγοντας στη ζωή τους – περισσότερο και από τα οικονομικά προβλήματα ή τα θέματα υγείας.

Σχεδόν οι έξι στους δέκα (το 57%) από αυτούς είπαν ότι μετά τη δουλειά χρειάζονται λίγο ποτό για να χαλαρώσουν, ενώ το 14% είπαν ότι πίνουν αλκοόλ και στη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, το 7% έχουν αυτοκτονικό ιδεασμό εξαιτίας του υπέρμετρου εργασιακού στρες - ποσοστό που στις ηλικίες 18-24 ετών φθάνει στο ανησυχητικό 10%, αναφέρουν οι επιστήμονες από τον οργανισμό ψυχικής υγείας Mind που πραγματοποίησαν τη δημοσκόπηση.

Οι δύο στους δέκα εργαζόμενοι, εξάλλου, έχουν πάρει αναρρωτική γιατί δεν άντεχαν να πάνε στη δουλειά τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι το 9% των ερωτηθέντων έχουν παραιτηθεί κατά το παρελθόν από μία δουλειά επειδή δεν άντεχαν το εργασιακό στρες, ενώ το 25% παραδέχθηκαν πως πολύ θα ήθελαν να παραιτηθούν αλλά αδυνατούν μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι είπαν ότι τους είναι αδύνατον να μιλήσουν με τους προϊσταμένους τους για το στρες που νιώθουν, παρότι οι περισσότεροι εργοδότες που συμμετείχαν δήλωσαν πως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσους υπαλλήλους τους έχουν πρόβλημα με το στρες.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε 2.000 εθελοντές, έδειξε ακόμη πως τα οικονομικά προβλήματα προκαλούν έντονο στρες στο 30% των ερωτηθέντων, ενώ για το 17% η κυριότερη αιτία στρες είναι τα ζητήματα που άπτονται της υγείας.

Εκτός από την κατανάλωση αλκοόλ, οι εθελοντές είπαν πως καταφεύγουν στο κάπνισμα, τα αντικαταθλιπτικά και τα αγχολυτικά φάρμακα για να νικήσουν το στρες τους.

«Τα σχετιζόμενα με την εργασία προβλήματα ψυχικής υγείας είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για να μην ασχολούνται με αυτό οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Πωλ Φάρμερ, εκτελεστικός διευθυντής του Mind.

«Ξέρουμε πλέον ότι ένας στους έξι εργαζόμενους έχει κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή εξαιτίας του εργασιακού στρες, αλλά οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τις απαιτούμενες πολιτικές για να βοηθήσουν τους πάσχοντες».

Πώς να αποφύγεις τις φουσκάλες από τα καινούργια παπούτσια


Δες ένα απλό τρικ για να αποφύγεις τις επώδυνες φουσκάλες από τα καινούργια σου παπούτσια. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Με το αποσμητικό σου! Βάλε λίγη ποσότητα αποσμητικού σε μορφή τζελ στα σημεία στο εσωτερικό του παπουτσιού που πιθανόν να σε χτυπήσουν πριν τα φορέσεις. Θα βοηθήσει στην ελάττωση της έντονης τριβής και θα κάνει λιγότερες τις πιθανότητες του να βγάλεις φουσκάλες.
faysbook.gr

Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή


Μήπως είστε οπαδοί της σωστής διατροφής σε υπερβολικό βαθμό; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε, καθώς οι υγιεινές σας συνήθειες μπορεί να σας οδηγήσουν σε προβλήματα.
Οι μέχρι τώρα γνωστές διατροφικές διαταραχές είναι η νευρική ανορεξία και η νευρική βουλιμία. Σχετικά πρόσφατα όμως οι ειδικοί άρχισαν να κάνουν λόγο και για μια νέα διαταραχή που σχετίζεται με τη διατροφή, η οποία ωστόσο δεν εκδηλώνεται πάντα εμφανώς όπως οι άλλες δύο.

Η νέα αυτή διαταραχή, για την οποία δεν υπάρχουν προς το παρόν σαφή διαγνωστικά κριτήρια, φέρει την άτυπη ονομασία «νευρική ορθορεξία» (όρεξη για το ορθό, το σωστό) και σχετίζεται με την εμμονή με τη σωστή διατροφή.

Αν και δεν είναι επίσημα μια ιατρικά αναγνωρισμένη πάθηση, είναι πολλοί οι ειδικοί που τη θεωρούν ένα ραγδαία αυξανόμενο φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται επιστημονική αντιμετώπιση.

Πώς ξεκινάει

Η νευρική ορθορεξία συνήθως έχει αφετηρία την επιθυμία κάποιου να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Έτσι αλλάζει τις διατροφικές του σύνηθες προτιμώντας π.χ. φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγει κατεργασμένα προϊόντα, λιπαρά κ.λπ.

Συγχρόνως τον ενδιαφέρει πολύ η προέλευση των τροφίμων (π.χ. βιολογικά λαχανικά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής κ.λπ.), σε σημείο μάλιστα να ανησυχεί υπερβολικά για το αν αυτό που τρώει ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα, καθώς συχνά αυτή η ανησυχία επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της ζωής του και όχι μόνο στο φαγητό.

Συμπτώματα

Τα άτομα που υποφέρουν από ορθορεξία παρουσιάζουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

- Σκέφτονται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για το αν η διατροφή τους είναι αρκετά υγιεινή.

- Σχεδιάζουν τι θα φάνε από την προηγούμενη μέρα.

- Νιώθουν καλά για τον τρόπο διατροφής τους, αλλά δεν απολαμβάνουν το φαγητό τους.

- Περιορίζουν συνεχώς την ποσότητα της τροφής τους.

- Απομονώνονται κοινωνικά καθώς οι διατροφικές τους συνήθειες τους εμποδίζουν να φάνε εκτός σπιτιού.

- Έχουν κριτική διάθεση για όσους δεν τρώνε όπως αυτοί.

- Παραλείπουν τροφές που κάποτε τους άρεσαν προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με πιο «σωστά» τρόφιμα.

- Νιώθουν ενοχές και κατηγορούν τον εαυτό τους αν «παραστρατήσουν» ή, αντίθετα, νιώθουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο όταν τρώνε σωστά.

Η άποψη της ψυχολόγου

Τα άτομα που ασχολούνται υπερβολικά με την ποιότητα του φαγητού τους συχνά ανησυχούν υπερβολικά και για την υγεία τους, ψάχνοντας συνεχώς για πιθανά σωματικά συμπτώματα, ενώ μπορεί να έχουν και υποχονδριακές τάσεις.

To πρόβλημα επηρεάζει εξίσου άντρες και γυναίκες και συνήθως πρόκειται για άτομα που θέλουν να αισθάνονται ότι έχουν πάντα τον έλεγχο.

Αυτή η ανάγκη τους καλύπτεται από την επιλογή τροφών που τους κάνουν να νιώθουν «ασφαλείς», καθώς θεωρούν ότι τρώγοντας σωστά μπορούν να προστατέψουν την υγεία τους. Ωστόσο αυτή η ικανοποίηση είναι πρόσκαιρη, αφού μπορεί να νιώσουν ενοχές για το αν όντως η επιλογή τους ήταν η καλύτερη στην προσπάθειά τους να επιβάλουν το σωστό.

Συχνά τα άτομα αυτά αισθάνονται ευάλωτα και εκτεθειμένα σε εξωτερικούς κινδύνους, ενώ μπορεί να πάσχουν από ψυχοσωματικές ασθένειες, καθώς η ορθορεξία παρατηρείται συνήθως στο πλαίσιο άλλων ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών.

Η άποψη του διατροφολόγου

Κάθε είδους εμμονή είναι σίγουρο πως αποπροσανατολίζει από την έννοια της ισορροπημένης διατροφής. Η προσκόλληση σε μοντέλα διατροφής άκρως «υγιεινά», έτσι όπως τα συναντάμε σε καταστάσεις ορθορεξίας, οδηγεί τελικά το άτομο σε ακρότητες με αντίκτυπο στην ψυχοσωματική του υγεία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος ορθορεκτικός στην προσπάθεια του να βρει μια τροφή με πολύ χαμηλά λιπαρά, καθόλου αλάτι, μη επεξεργασμένη και βιολογικά πιστοποιημένη αποκλείει σωρεία απαραίτητων τροφών από το διαιτολόγιο του, με αποτέλεσμα διατροφής ελλείψεις αλλά και έντονο ψυχολογικό στρες.
medicalnews.gr

Το χαμόγελο κάνει καλό στην καρδιά


Σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό...
να αναπτύξουν καρδιολογικά πρόβλημα, σε σχέση με όσους τείνουν να έχουν καταθλιπτικόμορφη διάθεση».

Η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι υπάρχει ανεξάρτητη και άμεση σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς.Η νέα μελέτη έγινε από την Karina Davidson του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια των HΠΑ.

Οι ερευνητές μελέτησαν για δέκα χρόνια 1.700 άτομα αναλύοντας διαχρονικά τη συναισθηματική τους κατάσταση σε σχέση με την υγεία της καρδιάς τους.

Διαπίστωσαν ότι τα λεγόμενα «θετικά συναισθήματα» (χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμός, ικανοποίηση κ.ά.) μείωναν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού.

Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα (μελαγχολία, εχθρότητα, στρες) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Αν κάποιος είναι γενικά αισιόδοξος και χαρούμενος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αλλά μόνο περιστασιακά έχει αρνητικά συναισθήματα, λόγω π.χ. κάποιων συμβαμάτων, τότε δεν αυξάνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος για την καρδιά του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό ένας άνθρωπος να προστατεύσει την καρδιά και να προλάβει τις παθήσεις της σε σημαντικό βαθμό, αναπτύσσοντας μόνιμα θετικά συναισθήματα.

Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κληρονομικότητα, η πίεση και η χοληστερίνη θεωρούνται παραδοσιακά παράγοντες υψηλού κινδύνου για την καρδιά, ενώ το επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος παίζουν κι αυτά το ρόλο τους.

Σύμφωνα με τη Davidson, μια ερμηνεία για τη σημασία των θετικών συναισθημάτων είναι ότι οι άνθρωποι που νιώθουν έτσι, χαλαρώνουν περισσότερο, ανακάμπτουν ταχύτερα από δυσάρεστα γεγονότα και δεν τα ξαναζούν συνεχώς μέσα στο μυαλό τους, γεννώντας διαρκώς άγχος στον εαυτό τους.


«Ο καθένας πρέπει να βάλει λίγη χαρά στην καθημερινή ζωή του και να μην περιμένει τις διακοπές. Περνώντας κάθε μέρα λίγα λεπτά πραγματικής χαλάρωσης και εσωτερικής ευχαρίστησης με τον εαυτό μας, όπως με διάβασμα, περπάτημα ή ακρόαση μουσικής, κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία μας», πρόσθεσε.

Οι καρδιοπάθειες είναι η κυριότερη αιτία θανάτου ανδρών και γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Μαζί με το διαβήτη, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν περίπου το ένα τρίτο όλων των θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επισημαίνει πάντως ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για επιβεβαίωση, πριν γίνουν συστάσεις σε γιατρούς και ασθενείς για νέες θεραπευτικές οδηγίες.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «European Heart Journal».

Η Γιορτή του Α΄Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού για την 25η Μαρτίου. PHOTO HASAPETIS











Με κάθε επισημότητα άρχισαν στην Κατερίνη οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                               Κατερίνη,  22   Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Με την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γεωργάκη Ολυμπίου από σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και  συλλόγους ξεκίνησαν την Παρασκευή 22  Μαρτίου 2013 , οι εκδηλώσεις στην Κατερίνη για τον εορτασμό της  Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821.


Στεφάνια κατέθεσαν το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση και το 4ο  ΓΕΛ Κατερίνης για την Β/θμια, ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Κατερίνης "Γεωργάκης Ολύμπιος" και ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ".




Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν τα ασθματικά παιδιά


Γράφει ο Χάρης Κατσαρδής, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας*
Το άσθμα, που οφείλεται σε μια μη ειδική φλεγμονή μέσα στους βρόγχους, η οποία έχει σχέση με την οξείδωση είναι η πιο συχνή χρόνια νόσος στα παιδιά και αποτελεί έναν ...
από τους κύριους λόγους εισαγωγής των παιδιών στο νοσοκομείο και απουσίας από το σχολείο. Στην χώρα μας το 15% των παιδιών πάσχει από αυτή την νόσο, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια, ο αριθμός των παιδιών με άσθμα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Φαίνεται ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή παίζει και το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα ο δυτικός τρόπος ζωής. Η ζωή σε σπίτια που είναι ερμητικά κλειστά, που δεν αερίζονται, με τις μοκέτες και τα βαριά χαλιά που δεν τινάζονται, και δεν εκθέτονται στην ηλιακή ακτινοβολία, η καθιστική και χωρίς άθληση καθημερινότητα και το έτοιμο και γρήγορο φαγητό (fast food), αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες.

Το φαγητό τύπου fast food δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες ουσίες για να προφυλαχτεί ο οργανισμός από το άσθμα. Αυτό που χρειάζεται ένα παιδί είναι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που μπορεί να εξασφαλίσει η μεσογειακή διατροφή καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και γενικά φρέσκες τροφές και εάν αυτό δεν είναι εφικτό να λαμβάνει πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής.

Ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά, είναι και η υπερκατανάλωση φαρμάκων (όπως μερικά αντιπυρετικά). Ωστόσο, ο πιο σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για το άσθμα είναι το κάπνισμα , ενεργητικό ή και παθητικό.

Η πρόληψη και η όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπισή του άσθματος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των απουσιών του παιδιού από το σχολείο ή της διάρκειας παραμονής του στο νοσοκομείο.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό « British Journal of Nutrition» έδειξε ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής συμβάλουν στην αντιμετώπιση του παιδικού άσθματος.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι μετά από 16 εβδομάδες, η καθημερινή λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής όπως το Pharmaton Kiddi Syrup, που κυκλοφορεί στην πατρίδα μας βελτίωσε σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία και ταυτόχρονα μείωσε σημαντικά τη χρήση ανακουφιστικών φαρμάκων (βραχείας δράσης εισπνεομένων βρογχοδιασταλτικών και τη χρήση εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών, που χορηγούνται στην χρόνια συντηρητική θεραπεία.

«Η μείωση της χρήσης των φαρμάκων, «τόνισαν οι ερευνητές» βοηθά να αποφύγουμε τις ήπιες αλλά ενίοτε σοβαρές ανεπιθύμητες δράσεις της κάθε φαρμακευτικής ουσίας ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Η μελέτη αυτή ουσιαστικά προτείνει, όπως επεσήμαναν και οι συντάκτες της, ότι η λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, ειδικά σχεδιασμένων για τις παιδικές ιδιαιτερότητες , που περιέχουν συστατικά με βάση τις επίσημες οδηγίες ημερήσιας πρόσληψης και με χαμηλές δόσεις λιποδιαλυτών βιταμινών (ADEK), θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις κατευθυντήριες Οδηγίες (Guidelines) για την πρόληψη του άσθματος.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε, μέσα στα σχολεία, από εκπροσώπους διαφόρων φορέων, διήρκησε 16 εβδομάδες και συμμετείχαν σ’ αυτή 192 μαθητές με άσθμα, ηλικίας 10-12 ετών. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες: η μια λάμβανε καθημερινά ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής και η δεύτερη εικονικό φάρμακο. Για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων στην έναρξη της έρευνας , και ξανά στην 8η και στην 16 εβδομάδα, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά πρωτόκολλα ερωτηματολογίων που είναι αποδεκτά από την διεθνή ιατρική κοινότητα

Η μελέτη αυτή στηρίζεται σε σωστά θεωρητικά δεδομένα και εφόσον ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες, ίσως πρέπει τα πολυβιτουμινούχα συμπληρώματα διατροφής να συμπεριληφθούν στις διεθνείς οδηγίες για την αντιμετώπιση του άσθματος.

*τ. Συντ. Διευθυντής Παιδιατρικού - Παιδοπνευμονολογικού Τμήματος 
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς»

Tο κατάλαβες επί τέλους η ακόμα ζεις το παραμύθι σου;


Λες ε.. κατέβηκε ο μισθός αλλά έχω ακόμα δουλίτσα
Μένεις άνεργος αλλά λες έχω ακόμα ένα σπιτάκι
Σου παίρνουν το σπιτάκι και λες ε δόξα το θεό έχω την υγειά μου
Αρρωσταίνεις και φάρμακα γιοκ αλλά έχεις μια κάρτα με κάτι τελευταία ψιλά
Τους κ@υλѠν€ι να παίξουν παιχνιδάκια με τις τράπεζες
Κι ανακαλύπτεις ότι ούτε εκείνα τα λεφτουδάκια είναι δικά σου

Εκτός του ότι αισθάνεσαι ο απόλυτος μ@λ@κ@ς γιατί τα μάζευες ρόγα ρόγα για τις δύσκολες μέρες, ακόμα και με στερήσεις από πράγματα που θα μπορούσες να έχεις απολαύσει από τους κόπους σου, έχοντας δημιουργήσει την εντύπωση πως είναι λεφτά σου (αυτό κι αν είναι άγνοια), έχεις και τους παπαγάλους στα χαζοκάναλα να σου λένε...
Ευτυχώς εμείς σωθήκαμε!!!

Για να στο πω ακόμα πιο απλά αγαπημένε μου φίλε,

Στο σύστημα που ζούμε όλοι, ασφαλές όριο επιβίωσης είναι μόνο η παρακάτω περίπτωση.

Άνθρωπος μόνος. Χωρίς οικογένεια χωρίς τίποτα.
Διαμένων όπου μπορεί κι όπου βρει.
Με εργασία ή χωρίς αλλά υπεύθυνος του σαρκίου του και μόνον.
Χωρίς δεσμούς με άλλους ανθρώπους για τους οποίους να είναι με οποιοδήποτε τρόπο υπεύθυνος.
Χωρίς κανένα περιουσιακού στοιχείο. Ακίνητα ή κινητά.
Χωρίς καμιά εξάρτηση που να απαιτεί χρηματικό ποσό για να ικανοποιηθεί.
Σ΄αυτό το σημείο ύπαρξης, ναι έχεις μια ελάχιστη ασφάλεια.
Διότι είναι  δύσκολο να βρουν κάτι με το οποίο να σε «κρατάνε» Είτε έμψυχο είτε άψυχο.
Μπορεί κάποιος να σε εκβιάσει μόνο απειλώντας σε με άμεσο κίνδυνο.
Όπου βέβαια αν είσαι ένα άτομο όπως το παραπάνω ουδείς ενδιαφέρεται να σε απειλήσει, εκτός από τους τυχαίους κινδύνους που κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει (περνάει ένα αυτοκίνητο και σε χτυπάει, πέφτει ένας κλέφτης μπροστά σου και σε μαχαιρώνει, συναντάς έναν ανώμαλο και σε κάνει ψητό με πατάτες στο φούρνο, πέφτει μια επιδημία και τη πατάς... κλπ)

Οτιδήποτε άλλο πάνω από αυτό το επίπεδο κατέχεις, με μεγάλη μου λύπη... σου έχω νέα!

Δεν το κατέχεις. Ακόμα και τα παιδιά σου. Οι γονείς σου. Οι αγαπημένοι σου. (Καλά για σπίτι, καταθέσεις, και διάφορα μπιχλιμπίδια δεν το συζητάμε αυτά όχι μόνο δεν τα κατέχεις αλλά είναι και κίνδυνος θάνατος για να βρεθείς ακόμα και πίσω από τα κάγκελα)

Μένοντας όμως ήσυχος στο σπίτι, λουφάζοντας, και κάνοντας δέκα μετάνοιες την ημέρα ικετεύοντας για έλεος, ποιος ξέρει μπορεί ν΄αγιάσεις. Κάτι είναι κι αυτό.

Η Κύπρος μπορεί να σταθεί στα πόδια της ή μπορεί να καταστραφεί. Μπορεί να κρύβεται οτιδήποτε πίσω από όλα όσα συμβαίνουν, όμως ότι και να συμβεί, πρόλαβε να πει ένα ΟΧΙ.

Ένα τουλάχιστον ΟΧΙ.

Από vasiliskos2 μοντάζ Γρέκι

“Γιατί η Ελλάδα”; Συγκλονιστικό βίντεο. Αυτά που δεν τολμούν τα ντόπια παχύδερμα, τα λέει ένας Ισπανός.


Αυτή η Ελλάδα που ταΐζει την άθλια νομενκλατούρα εδώ και δεκαετίες. Αυτή η Ελλάδα που έκανε πλούσιους τους βιαστές της. Τους  γερμανοφιλιππινέζους εκσυγχρονιστές και όλη τους την συμμορία. Αυτούς που σήμερα την ξεπουλάνε χωρίς κανέναν οίκτο.

  
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ. 
“Όταν θέλεις να σκοτώσεις ένα δέντρο πρέπει να ρήξεις δηλητήριο στις ρίζες του. Γιατί εάν του κόψεις τα κλαριά θα ξαναμεγαλωσουν εάν κόψεις τον κορμό του μια μέρα θα μεγαλώσει. ΓΙΑ ΑΥΤΟ... 

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Cuando quieres acabar con un arbol la unica manera es de envenenar sus raises.Aunque cortas las ramas vuelven a crecer si cortas el tronco un dia va crecer otra vez.POR ESTO ATACARON A GRECIA PORQUE ES LA RAIZ DEL ARBOL DE LA CIVILIZATION”

Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

Δίδαξε νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και, στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού “El Sol de Atenas” και καθηγητής στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Instituto Cervantes της Αθήνας και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από σαράντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Ως λεξικογράφος, είναι συγγραφέας του «Νέου Ελληνο-Ισπανικού Λεξικού» (εκδ. Texto), για το οποίο δούλεψε για χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη». Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaïr, Planeta, Road Editions, κ.α. καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύει τακτικά σε ξένες εφημερίδες άρθρα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Για τη δουλειά του στο χώρο της μελέτης και της προώθησης του ελληνικού πολιτισμού, αναγορεύτηκε Πρεσβευτής του Ελληνισμού από το ελληνικό κράτος, Associate Member του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard University, Επίτιμος Δημότης Κλείτορος Αρκαδίας και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής από πλήθος φορέων και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγαίου, Θράκης, College Year in Athens, Onassis Foundation New York, Fulbright Foundation, Universidad Autónoma de México, Διεθνές Πανεπιστήμιο Menéndez Pelayo, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σουηδία, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου κ.α.) Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθυντής της International Society for Arcadia και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης.

ΕΠΙΣΗΜΟ SITE : http://pedroolalla.com/

ΠΗΓΗ VIDEO : http://www.youtube.com/user/argospanoptes1
Από olympia


Η επαναστατική οργάνωση Τραπεζικός Αγώνας χτύπησε ξανά...



Κοντά στο απόγευμα σήμερα τρομο-τραπεζιτο-κράτες απαλλοτρίωσαν με ένα χτύπημα όλα τα Κυπριακά υποκαταστήματα,για να ενισχύσουν το ταμείο της οργάνωσης "Τραπεζικός Αγώνας".

Η οργάνωση φάντασμα- που εμφανίστηκε λίγο μετά τη μεγάλη κρίση του 2008, έχει συμμετάσχει σε πλήθος τρομοκρατικών χτυπημάτων,σε μπαράζ ληστειών και εκβιασμών. Κατηγορείται για ηθικές αυτουργίες σε αυτοκτονίες και σε εμπρηστικά χτυπήματα κατασχέσεων. Τα πρόσωπα αλλάζουν συνεχώς, ειδικά όταν στοχοποιούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μόλις χθές στη γιάφκα της Κηφισιάς που ανήκει...
σε κάποιον Σαμαρά τα μέλη της οργάνωσης συναντήθηκαν και ξεδίπλωσαν το τελικό σχέδιο.Εκτελεστικός βραχίονας ήταν οι Στουρνάρας-Προβόπουλος ενώ περιφερειακό ρόλο είχαν αναλάβει οι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος.

Η απαλλοτρίωση κινήθηκε στα σχέδια της προηγούμενης- η εν λόγω οργάνωση απαλλοτρίωσε όλα τα υποκαταστήματα της Αγροτικής πριν λίγο καιρό με μεγάλη επιτυχία.

Προκήρυξη αναμένεται να βρεθεί μετά από λίγες μέρες σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου.
*Ίσως αν μεταδιδόταν έτσι οι ειδήσεις να αντιλαμβανόμασταν ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες και ληστές Τραπεζών.
 
 
 Από dif-news


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2OLUJEiQA

Προειδοποίηση – βόμβα προς Ελλάδα από τον Β. Πούτιν: «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος»



«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα  με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην απόρριψη της ρωσικής πρότασης από την Κύπρο για την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί ένα έργο το οποίο αρνήθηκε να δώσει στη Ρωσία η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σταθεί δίπλα στην Κύπρο και την είχε δανειοδοτήσει με 2,5 δισ. ευρώ για αν αποφύγει το πρώτο Μνημόβιο για τα δημοσιονομικά της.
Εν συνεχεία η Κύπρος αναζήτησε την λύση εντός της ΕΕ και όταν ήρθε η "απανταχούσα" από το Eurogroup, έτρεξε στην Μόσχα ο ίδιος υπουργός που είχε συναινέσει στην κατάσχεση μέρους των ρωσικών καταθέσεων, αλλά ήταν πλέον αργά!  κ
Στην Ελλάδα οι ρωσικές προτάσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είτε της Γκαζπρομ είτε της Σιντεζ είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστών τους φτάνοντας μέχρι την περίπτωση της Σιτνεζ το 1,9 δισ. € και για τις δύο εταιρείες.
Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε ρωσικές εταιρείες δηλαδή επαναληφθεί το σκηνικό με τον τερματικό σταθμό στο Μαρί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα καταρρεύσει και φυσικά οι ρωσικές επενδύσεις για μια ακόμη φορά θα μείνουν άπιαστο όνειρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2OLU2V2Fr

Ο «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΩΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Τελεσίγραφο (!) παράδοσης της κυπριακής οικονομίας στα νύχια της τρόικας μέχρι τη Δευτέρα έστειλαν στη Λευκωσία οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ. Εκβιάζουν τους Κύπριους ότι η ΕΚΤθα διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου οδηγώντας έτσι σε χρεοκοπία την Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν υποκύψουν στιςαπαιτήσεις του Βερολίνου, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην απόφαση του Eurogroup. Ποτέ το πρόσωπο της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν ήταν τόσο ανατριχιαστικά αποκρουστικό όσο αποκαλύπτεται στην περίπτωση της Κύπρου.
Παράλληλα, τώρα καθίσταται σαφές το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τηςΚύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όταν συμφώνησε με τηνκατάσχεση τμήματος των καταθέσεων που διατηρούν στις κυπριακές τράπεζες που βρίσκονται στο νησί όλοι ανεξαιρέτως οι καταθέτες. Ανυπολόγιστης έκτασης ζημιές στην οικονομία της Κύπρου προκάλεσε η ολέθρια στάση που τήρησε ο Ν. Αναστασιάδης, ζημιές που δεν πρόκειται να επανορθωθούν ποτέ.
Λέγοντας «ναι» στη ληστεία των καταθέσεων, ο Ν. Αναστασιάδης μπορεί δικαίως να καυχάται ότι διέλυσε ολοσχερώς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, βυθίζοντας έτσι στη δυστυχία και τον κυπριακό πληθυσμό. Οι Γερμανοί, με τη βοήθεια του Ν. Αναστασιάδη, πέτυχαν τον στόχο που είχαν αναφορικά με την Κύπρο:την εξαφάνισαν ως ανθηρό και ισχυρό για τα μεγέθη του χρηματοπιστωτικό κέντρο διεθνούς επιπέδου. Τώρα πια με άνεση θα αξιοποιήσουν το μνημονιακό καθεστώς υποδούλωσης της Κύπρου και εκβιάζοντάς την με τα δάνεια, θα της λεηλατήσουν και τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο.
Κυριολεκτικά έβγαλε την Κύπρο στο σφυρί ο Αναστασιάδης με τη στάση του. Γνωρίζοντας για τις διεθνείς διασυνδέσεις του οι Ρώσοι και πράγματα που δεν γράφονται, δεν του έχουν απολύτως καμιά εμπιστοσύνη. Αντιθέτως, έχουν την πεποίθηση ότι έδρασε συνειδητά εναντίον των Ρώσων καταθετών στην Κύπρο και ότι συνειδητά επιδιώκει τη σοβαρή διατάραξη των ρωσοκυπριακών σχέσεων. Κάτι που βεβαίως θα ικανοποιούσε ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ - ιδίως αν οδηγούσε σε ρήξη τις σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα.
Η κυπριακή Βουλή προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της καταστροφής που προκάλεσε η στάση του Ν. Αναστασιάδη. Δίνει αγώνα για να λύσει το πρόβλημα με τις εσωτερικές δυνατότητες της κυπριακής κοινωνίας, μέσω του συζητούμενου ταμείου αλληλεγγύης. Ενός ταμείου δηλαδή στο οποίο θα συνεισφέρει δημόσια περιουσία το κράτος, δικά της περιουσιακά στοιχεία η Εκκλησία, αποθεματικά τα ταμεία πρόνοιας, περιουσιακά τους στοιχεία ιδιώτες που το επιθυμούν με αντάλλαγμα κάποιας αποδεκτής από την τρόικα μορφής κρατικών χρεογράφων ή μετοχών συναρτώμενων με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Οι Κύπριοι βουλευτές πάντως, σε πλήρη αντίθεση με τους Ελληνες ομολόγους τους, προσπαθούν, αγωνίζονται να σώσουν την πατρίδα τους από τον ζυγό του μνημονίου. Αντιστέκονται στις ορδές του«γερμανικού Αττίλα» που έχει εισβάλει στην οικονομία της χώρας τους. Και μόνο γι’ αυτό αξίζουν τον θαυμασμό και τη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα όμως -προς αιώνια καταισχύνη του Γιώργου Παπανδρέου- υπήρξε η μοναδική χώρα που μόνη της κάλεσε τους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για να παραδοθεί!
Τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους με το ζόρι τους έβαλαν οι Γερμανοί υπό καθεστώς μνημονίου, η δική μας κυβέρνηση τους προσκάλεσε η ίδια, συνωμοτώντας μαζί τους επί μήνες κρυφά για να τους φέρει! Είναι πάντως απίστευτο το θράσος των Γερμανών. Την ώρα που έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου και την εκβιάζουν ανελέητα, την Πέμπτη η δεξιά σοβαρή εφημερίδα«Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», έντυπο της επιχειρηματικής ελίτ της Γερμανίας, κατηγορούσε τηΛευκωσία σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της ότι ακολουθεί… «στρατηγική εκβιασμού» της Ευρωζώνης!!! Δεν αστειευόμαστε καθόλου, έτσι έγραφε! «Αυτή είναι μια στρατηγική εκβιασμού, η οποία συζητείται διαρκώς στην Ελλάδα.
Η ελληνική αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ του νεαρού πολιτικού Τσίπρα, ισχυρίζεται πάντοτε ότι οι θυσίες που απαιτούνται από τους Ελληνες είναι περιττές, γιατί ηΕυρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει εξαιτίας δικών της συμφερόντων σταθερότητας» αναλύει περισπούδαστα η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Αν όμως ακριβώς αυτή ηστρατηγική εκβιασμού έφερνε αποτελέσματα στην Κύπρο, θα εμφανιζόταν ένα φαινόμενο ντόμινο. Η ανάλογη συμπεριφορά θα εξαπλωνόταν στη στενά συνδεόμενη Ελλάδα… Μπορεί κανείς να φανταστεί τις επιπτώσεις στα άλλα κράτη της νότιας περιφέρειας της Ευρώπης... Θα γίνονταν αναξιόπιστα και θα ακυρώνονταν τα θεμέλια της συνολικής πολιτικής διάσωσης». Γι’ αυτό, λοιπόν, οι Γερμανοί «εκτελούν» τηνΚύπρο! Προς παραδειγματισμό των άλλων…
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Άμεση επιστροφή στη λίρα, γιατί ευρώ δεν υπάρχουν!



-Παλαιών Πατρών Γερμανός: «Είσαι απατεώνας, άρπαγας, εξωλέστατος!»
Αμβρόσιος Φραντζής: «Επιτομή της ιστορίας της αναγεννηθείσης Ελλάδας», τόμος Α’,  σελ.98.
____________________
askordoulakos
Όσοι από τη γενιά μου θυμούνται την επιστράτευση του 1974 (ήμουν 5 ετών τότε) και τους πατεράδες μας να φεύγουν για…το Μέτωπο της Εκάλης, του Χαιδαρίου, του Μ. Πεύκου, της Ελευσίνας κλπ, δεν φανταζόμασταν ότι θα ξαναζούσαμε κάτι ανάλογο μετά από 4 δεκαετίες.
Σήμερα, βέβαια δεν εξελίσσονται (ακόμη τουλάχιστον) πολεμικές επιχειρήσεις στο νησί, ωστόσο η τωρινή θέση του κυπριακού λαού και η εν γένει κατάσταση στην Κύπρου, λίγο διαφέρει από το ’74.
Αναμφίβολα, το ΟΧΙ των Κυπρίων δίνει-συμβολικά και ψυχολογικά-κάποιες ρανίδες τόλμης κι αισιοδοξίας στην καθ’ ημάς κοινωνία. Ότι δηλαδή, μετά από ένα ΟΧΙ στους κατακτητές τα ποτάμια δεν θα στερέψουν, οι κατσίκες θα εξακολουθούν να κατεβάζουν γάλα και δεν θα γίνουν «στέρφες» και το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν θα ενεργοποιηθεί! Ωστόσο, εδώ γεννιούνται κάποια εύλογα ερωτήματα…
Πως γίνεται να καταρεύσει ένα τραπεζικό σύστημα με καταθετική βάση 68 δις; Η φαιά προπαγάνδα, περί ευθύνης της ελληνικής κρίσης για τη χρεοκοπία των τραπεζών της Κύπρου απευθύνεται είτε σε ηλίθιους, είτε σε ανενημέρωτους αφού, όπως είναι γνωστό, εξ αιτίας του Greek PSI (αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους-κούρεμα ομολόγων), οι κυπριακές τράπεζες έλαβαν-μετρητά παρακαλώ- 7 δις ευρώ περίπου για να καλύψουν τη -λόγω κουρέματος -λογιστική τους ζημιά, ύψους 4,9 δις ευρώ περίπου!!!
Κι όλα αυτά, στα πλαίσια του…colpo grosso βάσει του οποίου, το διεθνές τραπεζικό λόμπι του Charls (όχι του Γιώργου) Dalara, στο οποίο ανήκαν και οι κυπριακές τράπεζες, πήρε 30 δις ευρώ (μετρητά, όπως προείπαμε) για να καλύψει λογιστικές ζημιές ύψους 7,9 δις ευρώ περίπου!!!
Αν σ’ αυτά βάλετε κι άλλα περίπου 5 δις ελληνικών καταθέσεων, που αποδήμησαν προς Κύπρο,  μετά την επιβολή του μνημονίου στην Ελλάδα, τότε θα διαπιστώσετε πως τα τελευταία χρόνια, οι Κύπριοι τραπεζίτες σχεδόν χέστηκαν στο ευρώ και δεν φαίνεται να… τους πολυχάλασε η ελληνική χρεοκοπία.
Στο ερώτημα, λοιπόν, προς τι η κρίση των κυπριακών τραπεζών και το πρόβλημα ρευστότητάς τους, η μόνη απάντηση που προκύπτει είναι μία: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Τότε, που πήγαν τα λεφτά;Τι θα κούρευαν, αν κούρευαν, τελικά οι Γερμανοί; Φαίνεται ότι τα «ριάλια, ριάλια, ριάλια» τα’ χουν στην μπούγκα οι πεζεβέγκηδες (πεζεβέγκ στα τούρκικα σημαίνει ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ), δηλαδή οι (πάσας εθνικότητας) τραπεζίτες, πολιτικοί και ολιγάρχες. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Άγνωστο τι τα έκαναν. Τα επένδυσαν σε χρηματοπιστωτικά παράγωγα, σε off shore, σε ομόλογα κάποιου αλλοδαπού δημοσίου, σε χρυσό; Ουδείς ξέρει και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι στις κυπριακές τράπεζες έγινε πολύ δυνατό «ψύρισμα», κατά την μόρτικη διάλεκτο του πάλαι ποτέ ενδόξου Ψυρρή. Μήπως σας λέει κάτι το όνομα Βγενόπουλος, ή «Mr Mig»;
Είναι επίσης προφανές, ότι  η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας, έδωσε στους Γερμανούς το σύνθημα για ναπατήσουν επιτέλους πόδι στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου (κάτι το οποίο δεν είχαν καταφέρει κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), επιβάλλοντας αποικιακή κατοχή στο νησί μέσω της Τρόικα και δια προδοτικού χειρός Χριστόφια, ο οποίος ουσιαστικά εκχώρησε την Κύπρο στη μαύρη διεθνή του χρήματος. Το πιο προφανές απ’ όλα όμως είναι, ότι αυτήν τη στιγμη τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια η ύπαρξη της Κύπρουκι ότι άνευ δημόσιας εκκαθάρισης των τραπεζών (δηλαδή την είσοδο των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, ώστε να διαπιστωθεί που πήγε το…μαρούλι) κι άνευ της επιστροφής στη λίρα(ένα από τα δυνατότερα νομίσματα παγκοσμίως όταν κυκλοφορούσε), το μαρτυρικό νησί απλά θα πάψει να υπάρχει και de jure και de facto. Και θα δείξουν, έτσι, το δρόμο στους υπόλοιπους.
Ελπίζουμε στους Κύπριους, διότι δεν έχουν τη ραγιάδικη παράδοση και νοοτροπία κάποιων εκμαυλισμένων τμημάτων του δικού μας πληθυσμού και μας έδωσαν κουράγιο οι εικόνες των ενωμένων Κυπρίων, που απαιτούν δυναμικά την αποχώρηση της Τρόικα από την πατρίδα τους. Ελπίζουμε και στο δικό μας λαό, μεγάλα τμήματα του οποίου συνειδητοποιούν πλέον, ότι εντός της φασιστικής και οικονομικής μαφίας του ευρώ και της Ε.Ε. δεν υπάρχει μέλλον, αλλά κόλαση για τα παιδιά μας. Ελπίζουμε ότι η ενότητα του κάθε ευρωπαϊκού λαού ξεχωριστά και όλων μαζί κατόπιν, με σκοπό την απαλλαγή της Ευρώπης και των χωρών της από τα καλοταϊσμένα και χοντρόπετσα καθάρματα των…αγορών. Με άλλα λόγια, ελπίζουμε στο διεθνισμό, όπως τον καθόρισαν οι κλασσικοί του Μαρξισμού: Ελεύθεροι λαοί στην ελεύθερη γη τους κι αδελφομένοι μεταξύ τους!
ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει




Δείτε πως έχει το πράμα.
Στην αρχή σε αγνοούν.
Στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν.
Μετά σε πολεμούν.
Στο τέλος νικάς.

Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν".
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Να παλεύεις το αδύνατο αδερφέ μου. Κι όσο εσύ το παλεύεις, τόσο και θα επιβεβαιώνεται ο νομοτελειακός κανόνας που σε θέλει να στέφεσαι νικητής. Και το γνωρίζουν τα μίσθαρνα ανθρωπάκια που τώρα στριφογυρίζουν στις ακριβοθώρητες καρέκλες τους.
Γνωρίζουν πως από τη στιγμή που αποφάσισαν να σου κηρύξουν τον πόλεμο, έχουν χάσει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
Το ξέρουν πως είναι λίγοι, μικροί και πεπερασμένοι σε αριθμό, μα πιότερο είναι το έλλειμά τους σε ήθος.
Κι αν οι μικρές νίκες τους γίνονται σημαίες από τα καλοπληρωμένα δουλικά τους, εσύ να ξέρεις πως μόνο μικρές νίκες θα έχουν, μαζί με τον τρόμο που τους γιομίζει η περπατησιά σου.

Μην θωρείς το βουνό και σκιάζεσαι πως δεν θα το ανέβεις.
Δικό σου το βουνό, δικός σου και ο χρόνος για να αγναντέψεις από την κορυφή του.
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τρίζουν τα δόντια τους, να ξέρεις πως το κάνουν από τον τρόμο πως τους πλησιάζεις, από την γνώση πως θα τους τσακίσεις.
Πιότερο δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, από το να προκαλέσουν την βίαιη αποκαθήλωσή τους, που θα επιφέρει το δικό σου αποφασιστικό περήφανο περπάτημα, που θα επιβάλει η δική σου έντιμη ματιά.

Διαβουλεύονται συνεχώς οι «ιπτάμενοι» επί των κοθόρνων τους, τρεμάμενοι ανέντιμοι πολιτευτάδες, απάτριδες πολιτικοί νάνοι και μεσίτες μιάς πατρίδας που ποτέ δεν αγάπησαν, αλλά και της ίδιας τους της ψυχής που την αποτίμησαν με αργύρια και όχι με την λεβεντιά που σε εσένα περισσεύει.

Στον αγώνα της ζωής εσύ έχεις εμπειρία και γι αυτό σήμερα σαν θα μπεις στην παλαίστρα να είσαι βέβαιος πως θα νικήσεις τους επιδειξιομανείς φρουρούμενους νενέκους.
Χτενίσου όπως οι πρόγονοί σου έκαμαν πριν τους μεγάλους αγώνες ζωής και θανάτου και μπες στον δικό σου σημερινό αγώνα.
Εσένα σε τρέμει και σε τιμά ως κι ο θάνατος, ενώ τους άμαθους στον αγώνα τους περιμένει για να τους τσουβαλιάσει στα έγκατα και στα σκοτάδια της ατιμίας που οι ίδιοι έκαναν σκοπό και τρόπο της κενής ζωής τους.
Στο πλευρό σου έχεις τους προγόνους, τους αγίους και τον Θεό σου. Σ' αυτή την μάχη υπέρ της τιμής σου, υπέρ των δικαίων σου, υπέρ της πίστης σου, δεν γίνεται να χάσεις. Θα στεφθείς νικητής απέναντι στους δαίμονες που σήμερα σε κατατρέχουν και που σου έχουνε σφίξει μία θηλιά στο λαιμό και απειλούν να σε εξοντώσουν...

Εμπρός λοιπόν αδερφέ και να θυμάσαι…
H δική σου η ράτσα φτιάχτηκε για να πολεμάει με το αδύνατο και να το νικά.
Η δική σου η ράτσα είναι ο τρόμος όλων εκείνων που επιβουλεύονται την ελευθερία, την δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες.
Εσένα έφερε η ιστορία και πάλι στο κρίσιμο σταυροδρόμι, για να αντιπαλέψεις με τα θηρία που έχουν γυάλινα πόδια.
Εσένα έφερε και πάλι η ιστορία εμπρός της για να την δοξάσεις και να δοξαστείς…