ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος

635096975269760000pic-0-norm_600_375_186
Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η προσέλευση διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, όπου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο, ζητώντας να μην ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο Σύνταγμα βρίσκονται συγκεντρωμένοι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πριν από λίγο έφθασε και πορεία σχολικών φυλάκων που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην οδό Αιόλου.
 
Κλειστοί για την κυκλοφορία είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Αμαλίας, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Γεωργίου, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου.
Πηγή:Voria

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή


Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κλειστές οι Β. Σοφίας, Β. Αμαλίας και οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος

Εν μέσω κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία.

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Συντάγματος. Έξω από τη Βουλή παραμένουν δήμαρχοι, υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πριν από λίγο έφθασε και πορεία σχολικών φυλάκων που είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως συγκέντρωση στην οδό Αιόλου.

Κλειστοί για την κυκλοφορία είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, η λεωφόρος Αμαλίας, η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Γεωργίου, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου. 

Επίσης, με εντολή της αστυνομίας, από τις 17:00 κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Το πρωί έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ, ενώ οι δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν επί της Βασιλίσσης Σοφίας και οι δημοτικοί υπάλληλοι επί της οδού Αμαλίας. Οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκίνησαν από την Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία και κατέληξαν στην Κλαυθμώνος, όπου βρίσκονταν ΠΟΕ -ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες και δήμαρχοι. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ορισμένοι δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας δεν έχουν κλείσει».

Να σημειωθεί πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε τι έγινε το πρωί στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ:



Δεν θα απολύονται οι τρίτεκνοι που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα


Για ποιες άλλες διατάξεις έχουν εκφραστεί διαφωνίες και από ποιους

Στο πλαίσιο των αλλαγών της τελευταίας στιγμής και υπό το βάρος πιέσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε προσθήκη με την οποία οι τρίτεκνοι που εντάσσονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας δεν θα απολύονται.

Την συγκεκριμένη προσθήκη ζητούσε ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος προκειμένου να υπερψηφίσει τα άρθρα 80,81 και 82 που εντάσσουν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς, δημοστικούς αστυνόμους και σχολικούς φύλακες.

Πέραν αυτών αλλαγές ετοιμάζουν και οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Κώστας Αρβανιτόπουλος  προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις που ακούγονται από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη για την οικονομική επιτροπεία στους Δήμους και για τους Δημοτικούς Αστυνόμους.

Επίσης ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης ξεκαθαρισε ότι θα καταψηφίσει την διάταξη που βάζει σε διαθεσιμότητα τους καθηγητές τεχνικών λυκείων.

H Δήμητρα Ματσούκα στην πισίνα… κολάζει!



Με το brazilian μαγιό της κόβει την ανάσα

Άφησε την πρωτεύουσα για να πάει στη Θεσσαλονίκη και μιας και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές δεν παρέλειψε να βάλει στη βαλίτσα της το μπικίνι της και να το φορέσει στην πρώτη ευκαιρία. Ο λόγος για τη Δήμητρα Ματσούκα, η οποία όχι μόνο φόρεσε το brazilian μαγιό της, αλλά κατάφερε με την παρουσία της να ανεβάσει και άλλο τον υδράργυρο.
 
Οι τυχεροί δεν ήταν οι λουόμενοι σε κάποια παραλία, αλλά όσοι επέλεξαν να κάνουν τις βουτιές τους στην πισίνα του «Makedonia Palace», όπου και διέμενε η ηθοποιός.
 
Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού «You» «συνέλαβε» την ηθοποιό με το αψεγάδιαστο κορμί την ώρα που έκανε τις βουτιές της και δροσιζόταν στην πισίνα, καθιστώντας κατανοητό γιατί αναστατώθηκαν όλοι εξαιτίας της…
  

Μεγάλη φωτιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα

Η φωτιά ξέσπασε στις 21:05 – Σοβαρά ερωτήματα για το πώς ξεκίνησε – Προβληματίζουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και οι ισχυροί άνεμοι που ήταν γνωστό πως θα πνέουν στην περιοχή - Επί τόπου 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 21:05 στο πευκοδάσος της Πάρνηθας, στη θέση Πέτρα, στην Βαρυμπόμπη. 

Η εστία βρίσκεται πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου με τα οχήματα και στη συνέχεια να προσεγγίζουν το σημείο πεζή.

Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν, συν τοις άλλοις, και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική από το πρωί, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη, αφού η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν πλέον είχε πέσει σκοτάδι. 

Επιπλέον, προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι σήμερα θα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιφέρεια ανατολικής Αττικής. Το ίδιο ισχύει και για αύριο, Πέμπτη. 

Λάθος βίντεο από το Μαξίμου

Απίστευτη γκάφα κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού. Σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ανακοίνωνε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, διέκοψε την ομιλία του, απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο και αναφώνησε: «Γ… το κεφάλι μου, μ…»!
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή: protothema.gr
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

«Η γκάφα Σαμαρά» : Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο…

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει ΔΡΑΚΟ… ή μάλλον έχει ΣΑΜΑΡΑ
355612adab3b838e6dd768cfe9bfd267_L
Τα αστέρια της δημοσιογραφίας… νομίζουν ότι κοροϊδεύουν το κοσμάκη…
Άφησαν το συγκεκριμένο βίντεο να διαρρεύσει στη δημοσιότητα με το επιχείρημα ότι και καλά, κάποιοι εξέθεσαν το πρωθυπουργό με το σαρδάμ που έκανε…
ΔΕΝ ΛΕΝΕ όμως ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να πλασάρουν στον θεατή υποσυνείδητα πως ο πρωθυπουργός είναι τάχα μου και δήθεν ανθρώπινος και βρίζει και επιπλέον…
Χρησιμοποιούν τηλεοπτικά τρίκ και μέσα που τα χρησιμοποιούσαν στην Αμερική το 1970 επί ΝΙΞΟΝ

Επίσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  17  Ιουλίου  2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 




Συνάντηση με  μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης,  είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.



Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, κ. Κωνσταντίνος Ρέχας, ο Α΄Αντιπρόεδρος,  κ.  Νικόλαος Μακρίδης και  η Β΄Αντιπρόεδρος, κ. Ελένη Ηλιάδου.



Το  ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης  εξέφρασε  στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.



Σύμφωνα,  με τους εμπόρους,  η υπερψήφιση μιας τέτοιας πρότασης θα δημιουργούσε δραματικές επιπτώσεις, την ώρα που ήδη ο εμπορικός κόσμος έχει πληγεί από την έλλειψη ρευστότητας, από την  επώδυνη φορολογική πολιτική και « παλεύει» να κρατήσει  ανοιχτές τις επιχειρήσεις. Οι έμποροι κάνουν λόγο για εξόντωση της μικρομεσαίας  εμπορικής  επιχείρησης σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης. 



«Ο καταναλωτής δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αυτό που σίγουρα λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές και τα λεφτά από την τσέπη του. Το αυξημένο κόστος λειτουργίας που συνεπάγεται το άνοιγμα της επιχείρησης κάθε Κυριακή θα διογκώσει αντί να μειώσει τις τιμές, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.  Δεν αναμένεται να μειωθεί η ανεργία και να ενισχυθεί η απασχόληση στο εμπόριο, αλλά αντίθετα θα συρρικνωθεί εξαιτίας του κλεισίματος πολλών μικρών καταστημάτων. Η λειτουργία των μαγαζιών εφτά ημέρες την εβδομάδα είναι ανέφικτη και εξοντωτική για τους επιχειρηματίες.
Δόξα τω Θεώ, υπάρχει ακόμη στην Ελληνική οικογένεια η σύνδεση της Κυριακής με τη Εκκλησία και την θρησκευτικότητά μας και στην Ελλάδα η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, απαντώντας «όχι» στις
52 Κυριακές λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν,   η  λειτουργία των καταστημάτων για 52 Κυριακές,  όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ο οποίος εκτιμάται, από τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου, πως θα παρουσιάσει άλλη μία μείωση κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες το 2013  σε σχέση με το 2012, αλλά ταυτόχρονα θα διογκώσει κατά 1,62 δις ή 25% το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των εμπορικών επιχειρήσεων από 6,5 δις σε 8,1 δις. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους θα αναγκαστούν είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση αποδοχών και αριθμού εργαζομένων είτε να κλείσουν.


Παράλληλα, η «κυριακάτικη επιβάρυνση» αποτυπώνεται σε μισθοδοσία και λογαριασμούς, η οποία αν συνδυαστεί με την επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση του 40,3% που θα επωμίζονται οι ατομικές αλλά και οι προσωπικές επιχειρήσεις, εξαιτίας του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, δικαιολογεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την απογοήτευση και την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου.




Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου  προτείνει την λειτουργία των καταστημάτων για 6 συγκεκριμένες Κυριακές τον χρόνο, πριν τις γιορτές και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου, οι οποίες θα αφορούν όλους τους συναδέλφους. «Προσπαθώντας να συνδέσουμε το εμπόριο με τον τουρισμό, προτείναμε απλά και ξεκάθαρα, την νομιμοποίηση της λειτουργίας των καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες, σε αεροδρόμια και σταθμούς, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας καθώς και σε όλους τους θερινούς και χειμερινούς εποχιακούς προορισμούς», εξηγούν οι έμποροι που εκφράζουν θυμό, αγανάκτηση και δυσφορία,  ζητούν σταθερότητα και ανάπτυξη και καταψήφιση από τους Βουλευτές του άρθρου 16 και συγκεκριμένα της παρ. 2 του σχεδίου Νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη  συμπαράσταση και τη στήριξη

της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον εμπορικό κόσμο. Άλλωστε, όπως, τόνισε, η ημέρα της Κυριακής είναι αργία και είναι αφιερωμένη στην εκκλησία και την οικογένεια. « Συντάσσομαι στο πλευρό σας και στηρίζω τις προτάσεις και τις θέσεις του εμπορικού κόσμου, που στόχο έχουν να κρατήσουν ζωντανή τη μικρομεσαία επιχείρηση, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ενδυνάμωση και τόνωση της αγοράς», υπογράμμισε   η κ. Σοφία Μαυρίδου.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Πριν από λίγο καιρό, στη σχετική με την σχέση τέχνης και πολιτικής εκδήλωση («Ιδεοδρόμιο», 15/5) εξ αφορμής του ωραίου ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας Γ. Κεραμιδιώτη, συζητήσαμε τη συνάφεια και τις δυνατότητες της τέχνης στην εποχή μας: Πώς μπορεί δηλαδή ο καλλιτέχνης να εκφράσει με μια νέα γλώσσα τον κόσμο που τον περιβάλλει, πώς  μπορεί να παρεμβαίνει στις κοινωνικές σχέσεις, πώς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Τονίστηκε πως η σχέση αυτή είναι μια δυναμική σχέση, εφόσον η σύγχρονη τέχνη (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, εικαστικές τέχνες, κινηματογράφος) δίνει έμφαση στη δυναμικότητα, στις δράσεις, στην αλληλεγγύη, στην επιστροφή στην πόλη, στην πολιτική κουλτούρα.
Κι αυτό γιατί  η εμπειρία του ναζισμού στον εικοστό αιώνα (καταδίκη της παρακμιακής τέχνης, έμφαση στην υγεία, καταδίκη των ανιάτων, εξύμνηση του πολέμου, εξορία των «εκφυλισμένων» συγγραφέων) υπήρξε ένα όριο που η προοδευτική ανθρωπότητα οφείλει να καταδικάσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Γιατί τα λέω αυτά; Τα λέω διότι καμιά φορά η αντίληψη της τέχνης ως μορφής μη κοινωνικής,  ή ως αντικοινωνικής δραστηριότητας ή ως οκνηρής εργασίας (θυμηθείτε το αλήστου μνήμης ρηθέν υπό του εξαφανισθέντος σήμερα Σ. Κούβελα πως «οι ποιητές είναι λαπάδες») επιστρέφει από το παράθυρο ακόμα και από ανθρώπους που υποστηρίζουν το αντίθετο: στην προσπάθειά του για παράδειγμα ο συμπαθής οικονομολόγος Αντώνης Μάντζιος να αντικρούσει τις απόψεις του Ηλία Τσολακίδη (στον οποίο πολύ σωστά απάντησε όπως και οι συνάδελφοι του 2ου ΕΠΑΛ) γράφει σε μια στιγμή οίστρου: «Βλέποντας όμως την κοινωνία να γκρεμίζεται, δεν γράφω ποιήματα» (βλ. αναρτήσεις με ημερομηνία 17 Ιουλίου).
Άλλο βεβαίως ήθελε να πει ο οικονομολόγος, ωστόσο όμως το αποτέλεσμα είναι ο ίδιος συντηρητικός λόγος: όταν υπάρχουν δηλονότι κοινωνικά προβλήματα προς επίλυση δεν ασχολούμαστε με πράγματα δευτερεύοντα, παρακατιανά, δεν φλυαρούμε, δεν γράφουμε ας πούμε ποιήματα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα που δεν είδε ή ξέχασε ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας πολιτών»: πως η τέχνη, η αληθινή τέχνη, έκπαλαι αλλά και στις μέρες μας επενεργεί, δραστηριοποιείται, στρατεύεται, αντιδρά - πάντοτε βέβαια με τα ίδια τα όπλα της και πάντοτε υπό τις δικές της προϋποθέσεις (ο εικοσιεφτάχρονος Διονύσιος Σολωμός έγραψε τους θαυμάσιους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» χωρίς να είναι μέσα στο Μεσολόγγι).

Έτσι λοιπόν όσοι ασκούν δημόσιο λόγο θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι: οι γενικολογίες, οι κοινότοπες χρήσεις των λέξεων δεν μας οδηγούν σε λογικά μονοπάτια και δεν μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση (για την οποία επιπροσθέτως κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν κατηγορεί τους οικονομολόγους συλλήβδην).

Nέα συμφωνία με τη Samsung για το iPhone 7;

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Apple και της TSMC για την κατασκευή της... επόμενης γενιάς των επεξεργαστών Α της πρώτης, ένα ρεπορτάζ από την Κορέα, έρχεται να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Εδώ και καιρό φημολογούταν πως η Apple συζητούσε με την TSMC για την κατασκευή των επεξεργαστών της, αφού ήθελε να απεμπλακεί από τον ισχυρό ανταγωνιστή της, την Samsung.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών επιτεύχθηκε και ανακοινώθηκε στις αρχές του Ιουλίου, με την TSMC να αναλαμβάνει για το 2014 την παραγωγή των επεξεργαστών των επόμενων iPhone και iPad.

Ένα νέο ρεπορτάζ όμως από την Κορέα έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση αναφέροντας πως Apple και Samsung ήρθαν σε νέα συμφωνία και οι συσκευές με iOS του 2015 θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία των 14 νανομέτρων FinFET της δεύτερης, ξεκινώντας από το iPhone 7.

Εάν το ρεπορτάζ ευσταθεί και τί πραγματικά θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση σχετικά μετά το πρόσφατο deal με την TSMC , είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε.
e-pcmag.gr

Καρχαρίες χτυπούν τα ψάρια μέχρι θανάτου πριν τα καταπιούν

Οι καρχαρίες του γένους αλωπίας, γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες χτυπούν τα ψάρια ώστε να τα σκοτώσουν πριν τα καταπιούν...
σύμφωνα με μελέτη του Ερευνητικού Προγράμματος για την Διατήρηση των Αλεποκαρχαριών, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plos One.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες παρατήρησαν αλεποκαρχαρίες να κυνηγούν κοπάδια με σαρδέλες κοντά σε ένα μικρό κοραλλιογενές νησί ανοιχτά των Φιλιππινών.

Με τη χρήση καμερών και σε πολύ μικρή απόσταση από τους καρχαρίες οι ερευνητές κατέγραψαν 25 περιστατικά κατά τα οποία οι καρχαρίες χτυπούσαν τις ουρές τους πάνω ή πολύ κοντά στα ψάρια.

Τα χτυπήματα είτε σκότωναν τα ψάρια είτε τα ζάλιζαν τόσο πολύ, με αποτέλεσμα οι καρχαρίες να μπορούν να τα καταπιούν με ευκολία. Όπως διαπιστώθηκε, οι καρχαρίες έτρωγαν κατά μέσο όρο 3,5 σαρδέλες μετά από κάθε χτύπημα.

Η μέθοδος, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ πιο αποδοτική από το κυνήγι ψαριών μεμονωμένα.

Τα περισσότερα είδη ψαριών απειλούνται σοβαρά λόγω της υπεραλίευσης, της ρύπανσης και άλλων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Ο πληθυσμός τους έχει συρρικνωθεί, οπότε οι τεχνικές κυνηγιού διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για τους καρχαρίες.

«Αυτή η μελέτη παρουσιάζει την ποικιλία των τεχνικών κυνηγιού που χρησιμοποιούν οι καρχαρίες στον ωκεανό, όπου οι κορυφαίοι θηρευτές είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στις περίπλοκες τακτικές διαφυγής που εφαρμόζουν τα θηράματά τους, τα οποία μειώνονται συνεχώς», επισημαίνεται στη μελέτη.

Επιχείρηση γιογιό!

Εάν το παιδί σας είναι στην κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, τώρα είναι η ιδανική εποχή για να αρχίσετε σιγά σιγά την εκπαίδευση.

Το κόψιμο της πάνας και η χρήση της τουαλέτας είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το παιδί, γιατί σηματοδοτεί την αρχή της ανεξαρτησίας του και την είσοδό του στον κόσμο των μεγάλων.
Το να μάθει να αυτοελέγχεται είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξή του, όμως καλό θα ήταν να μην το πιέσετε. Περίπου το 30% των παιδιών είναι έτοιμο γύρω στα δυόμισι, ενώ το 70% στα τρία, με τα κοριτσάκια συνήθως να τα καταφέρνουν γρηγορότερα. Μέχρι να αποχαιρετήσουν οριστικά την πάνα κάποια μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα τέσσερα. Όταν το παιδί σας νιώσει έτοιμο να χρησιμοποιήσει το γιογιό, θα σας το δείξει με διάφορους τρόπους. Μπορεί να αρχίσει να σας δείχνει την πάνα του ή να σας λέει ότι είναι βρεγμένο.

Υπάρχει κατάλληλη στιγμή;
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της «αποστολής» είναι να επιλέξτε μια περίοδο που το παιδί σας θα έχει καλή διάθεση και η καθημερινότητά του θα είναι ομαλή, χωρίς έντονες καταστάσεις. Αποφύγετε περιόδους οικογενειακών αλλαγών, όπως είναι η γέννηση ενός νέου μωρού. Ιδανικά, ξεκινήστε όταν ο καιρός είναι ζεστός, οπότε και θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πάνα. Τον πρώτο καιρό θα συμβαίνουν διάφορα μικροατυχήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε με υπομονή, χιούμορ και ασφαλώς χωρίς νεύρα.

Η εκπαίδευση αρχίζει!
Μια καλή αρχή είναι να αγοράσετε το γιογιό μαζί για να επιλέξει κάποιο που θα το «εμπνέει». Μόνο προσέξτε να είναι άνετο, γερό, σταθερό και να καθαρίζεται εύκολα. Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία με παράλληλες δραστηριότητες, με μουσική, με καπάκι, ακόμα και με ήχους τρεχούμενου νερού ώστε να μάθει το παιδί πως μετά από κάθε χρήση τραβάμε το καζανάκι και αφήνουμε την τουαλέτα πάντα καθαρή. Βεβαιωθείτε ότι το γιογιό βρίσκεται σε χώρο που σας εξυπηρετεί, ότι δίπλα υπάρχει χαρτί τουαλέτας και ότι το παιδί έχει κατανοήσει σε τι χρησιμεύει. Στη συνέχεια, ενθαρρύνετέ το να κάθεται συχνά εκεί (για παράδειγμα, μετά από κάθε γεύμα). Εάν το παιδί είναι κοριτσάκι, λάβετε υπόψη σας ότι, εξαιτίας της ανατομίας των γεννητικών του οργάνων, πρέπει να προσέχει την υγιεινή του σώματός του περισσότερο, γιατί μπορεί να πάθει μολύνσεις του ουροποιητικού. Εκπαιδεύστε λοιπόν την κόρη σας να σκουπίζεται από μπρος προς τα πίσω.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε
- Μην το πιέσετε να χρησιμοποιήσει το γιογιό νωρίτερα απ’ ό,τι μπορεί. Μωρά μικρότερα των 20 μηνών δεν μπορούν να ελέγξουν τα ούρα τους και ίσως δεν καταλάβουν τι τους ζητάτε.
- Μην αρχίσετε την εκπαίδευση όταν είστε αγχωμένοι ή αν περνάτε δύσκολη περίοδο. Η ένταση που θα νιώθετε θα μεταδοθεί στο παιδί και θα λειτουργήσει αρνητικά.
- Μην του λέτε να βιαστεί. Αν το ρωτάτε συνέχεια αν τελείωσε, θα του προκαλέσετε άγχος.
- Μην το μαλώσετε αν έχει κάποιο «μικροατύχημα», γιατί θα νιώσει ντροπή, κάτι που θα το κάνει να χάσει την αυτοπεποίθησή του.
- Ακόμα κι αν απογοητευτείτε, μην του βάλετε πάνα, γιατί έτσι θα το μπερδέψετε και θα δυσκολέψετε την προσπάθειά του.
- Μην το ντύνετε με στενά ρούχα που δεν μπορεί να βγάλει εύκολα. Προτιμήστε τα φορεματάκια για τα κοριτσάκια και τις φόρμες με λάστιχο για τα αγοράκια.

Τα «μυστικά» της επιτυχίας
· Αφήστε το διαλέξει μόνο του το γιογιό του.
· Αφήστε το να παίξει με το γιογιό του. Αφού διασκεδάσει βάζοντάς το στο κεφάλι, πετώντας το στην άλλη άκρη του δωματίου και δεν το κοιτάζει πια καχύποπτα, μπορείτε να του εξηγήσετε τη χρησιμότητά του.
· Όταν το παιδί κάθεται στο γιογιό του, καθίστε κι εσείς στην λεκάνη –ότι δήθεν τη χρησιμοποιείτε. Έτσι το παιδί θα σας μιμηθεί ευχάριστα και θα χαρεί που μπορεί να κάνει ό,τι κι εσείς.
· Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να καταργήσετε τις πάνες. Το παιδί φορά λίγα ρούχα και μπορεί εύκολα να τα σηκώσει για να καθίσει στο γιογιό του. Επιπλέον, μπορείτε να το αφήσετε να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι χωρίς την πάνα του. Θα υπάρξουν ατυχήματα, αλλά έτσι θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό του πιο γρήγορα.
· Εκείνη την ώρα παίξτε μαζί του. Όταν κάθεται στο γιογιό, κάντε του παρέα διαβάζοντάς του ένα παραμύθι, τραγουδώντας μαζί του ακόμα και παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι, θα συνδέσει το γιογιό με τη διασκέδαση.

Με τη συνεργασία της Αναστασίας Φρόντζου-Χρηστίδη (ειδική σύμβουλος παιδιού και οικογένειας) και του Παναγιώτη Χρηστίδη (παιδίατρος).

Φίδι βγήκε από τη λεκάνη και τον δάγκωσε στα γεννητικά όργανα

AA2415A7A32AB93D0431852104A6F916.jpg
  Ο χειρότερος εφιάλτης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποτέ ένας άνδρας έγινε πραγματικότητα για έναν άνδρα στο Ισραήλ. Για την ακρίβεια, την ώρα που πήγε στην τουαλέτα φίδι έκανε την εμφάνισή του από τη λεκάνη και τον δάγκωσε στα γεννητικά όργανα.
Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος έσπευσε στο νοσοκομείο, ωστόσο, αντιμετώπισε μάλλον με χιούμορ το συμβάν σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς.
Οι γιατροί που περιέθαλψαν τον 35χρονο στο νοσοκομείο της Χάιφα δήλωσαν ότι ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και ότι στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του επειδή το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες.
Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς πέρσι 29χρονος τσιμπήθηκε επίσης στα γεννητικά όργανα ενώ βρισκόταν στην Τασμανία. Ζήτησε μάλιστα από τον καλύτερο του φίλο να ρουφήξει το δηλητήριο ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.
Συνεπώς, το θύμα αναγκάστηκε να ρισκάρει τη ζωή του οδηγώντας για 40 λεπτά μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο όπου και οι γιατροί του έδωσαν το απαραίτητο αντίδοτο στο δηλητήριο.

Τραγωδία με δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο της Ινδίας

India-children.jpg
Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία, και ειδικότερα στην ανατολική επαρχία Μπιχάρ όταν τουλάχιστον 19 μαθητές έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αρρώστησαν, μετά από δηλητηρίαση στο σχολικπο γεύμα τους.
Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε έρευνα, ενώ στην οικογένεια κάθε θύματος θα δοθεί αποζημίωση 3.370 δολαρίων.


Μήπως για τις πανάδες φταίει το άρωμά σου;

Γιατί το καλοκαίρι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την ποσότητα του αρώματος που χρησιμοποιείς;



Αν κάθε καλοκαίρι γεμίζεις πανάδες, ίσως ο υπαίτιος να είναι το… άρωμά σου!

Η ποσότητα αλκοόλ και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα αρώματα, μπορούν να δημιουργήσουν πανάδες στην επιδερμίδα σου όταν αυτή εκτίθεται στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Τι μπορείς να κάνεις;

-Βάλε μικρή ποσότητα αρώματος τις ημέρες του καλοκαιριού, και ξέχνα τις υπερβολές!

-Φρόντισε τα σημεία που βάζεις άρωμα να μην είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.(π.χ εσωτερικό καρπού, πίσω από τα αυτιά,
κλειδώσεις…)

-Χρησιμοποίησε ένα body spray, χωρίς αλκοόλ, με ελαφρύ άρωμα.

-Μην βάζεις ποτέ άρωμα όταν κάνεις ηλιοθεραπεία! Προτίμησε την εφαρμογή του τις απογευματινές ώρες.

Σοκ: Έκανε συλλογή από ανθρώπινα κρανία!



Σε μουσείο... ανθρωπίνων οστών είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 47χρονος στην Αυστρία.

Οι Αρχές στην επαρχία Μπούργκενλαντ ανακάλυψαν τουλάχιστον 56 κρανία, τα οποία ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει παράνομα από το νεκροταφείο μιας εκκλησίας. Η Αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του όταν εκείνος επεδίωξε να πουλήσει τρία κρανία και δύο οστά σε υπαίθρια αγορά της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Οι καθημερινές δραστηριότητες που καίνε θερμίδες

Tο πόσες θερμίδες «καίμε» εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η σύσταση σώματος αλλά ασφαλώς και από το επίπεδο της σωματικής μας δραστηριότητας.Έτσι, κάθε καθημερινή δραστηριότητα, εκτός από την οργανωμένη άσκηση και τη γυμναστική, έχει ένα συγκεκριμένο θερμιδικό κόστος και συνοδεύεται από μία μικρή, μέτρια ή υψηλή ενεργειακή δαπάνη.

υνήθως βέβαια, οι δραστηριότητες αυτές, αν και μας κουράζουν και μας δίνουν την αίσθηση της «άσκησης» δεν καταφέρνουν να συμβάλλουν στην κατανάλωση υψηλού ποσού ενέργειας και για αυτό και δεν παίζουν, συνήθως, καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους, ούτε εξισορροπούν ικανοποιητικά την όποια υψηλή ενεργειακή πρόσληψη μέσω διατροφής. Για αυτό και δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι ή εύκολη δικαιολογία για να έχουμε μια πιο ελεύθερη διατροφή. Αυτό όμως δε σημαίνει πως τόσο οι δραστηριότητες παράλληλα με συγκεκριμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, όσο και στα πλαίσια εργασιών της καθημερινότητας ή ακόμα και απασχόλησης στα πλαίσια κάποιου χόμπυ ότι δεν μπορούν να συμβάλλουν σε μικρό βαθμό στη συνολική ενεργειακή κατανάλωση, που θα οδηγήσει στην επιθυμητή απώλεια βάρους.

Έτσι, πέρα από τη δίαιτα, το γυμναστήριο, το καθημερινό περπάτημα, αλλά και τις όποιες αθλητικές δραστηριότητες υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάψουμε θερμίδες.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια επαγγέλματα, που τόσο η φύση τους όσο και το γεγονός ότι είναι πιο χειρονακτικά ή εμπεριέχουν περισσότερη δραστηριότητα μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια θερμίδων. Τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες, που μπορεί να μας βοηθήσουν να «κάψουμε» περισσότερες θερμίδες είναι οι παρακάτω:

1 ώρα εργασίας στις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες

Ενώ με 1 ώρα δουλειά γραφείου «καίμε» μόλις περίπου 55 θερμίδες ένας οικοδόμος καίει πάνω από 300-350 θερμίδες, ο πυροσβέστης 400, ο τροχονόμος σε υπηρεσία περίπου 75, ο υδραυλικός 130-150, ο αρτοποιός τουλάχιστον 145, ο χειριστής μηχανήματος περίπου 100, ο ελαιοχρωματιστής περίπου 150, ο επιπλοποιός περίπου 130.

Ταυτόχρονα, ακόμα και να η δουλειά μας δεν απαιτεί πολλή δραστηριότητα, μπορούμε με άλλες αθλητικές ασχολίες και χόμπυ να προσθέσουμε καύσεις και να ανεβάσουμε τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας. Κάποιες τέτοιες δραστηριότητες είναι και οι παρακάτω:

Κηπουρική: Την ώρα που ποτίζουμε, κλαδεύουμε και περιποιηούμαστε τα φυτά, καίμε περίπου 130-140 θερμίδες, ενώ αν ασχοληθούμε με κουβάλημα χώματος ή αλλαγή σε γλάστρες ακόμα περισσότερο.

Τένις: Εξαιρετική αεροβική άσκηση που γυμνάζει και το κάτω μέρος του σώματος, όσο και τους μύες των χεριών σου καίγοντας περίπου 270 θερμίδες

Ποδηλασία: Έχει γίνει μία «μόδα» που όχι μόνο συμβάλλει στην ανέξοδη μεταφορά μας αλλά ταυτόχρονα γυμνάζει το σώμα και καίει περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με το περπάτημα, με κατανάλωση περίπου 200 θερμίδων, που σαφώς ανεβαίνει ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής.

Κολύμβηση: Ίσως η καλύτερη επιλογή για άτομα κυρίως με μυοσκελετικά προβλήματα αφού αποτελεί μία αντικραδασμική άσκηση, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Είναι είδος αεροβικής άσκησης με την οποία καίμε περίπου 200 θερμίδες

Beach Volley: Αν θέλουμε να κάψουμε πραγματικά πολλές θερμίδες, με ένα αυχάριστο και ομαδικό τρόπο ιδανική λύση είναι το μπιτς βόλεϊ.Γυμνάζει πόδια και χέρια, αλλά και όλο το σώμα. Το κύριο όφελος είναι η υψηλή καύση λίπους και η γράμμωση του σώματος.Καίμε πάνω από 280 θερμίδες.

Τέλος, ακόμα και κάποιες καθημερινές δραστηριότητες είναι ικανές να κάψουν, κάποιες πολύ λίγες όμως θερμίδες, όπως:

Το βούρτσισμα των δοντιών (2 λεπτά) – 4 θερμίδες
Ύπνος (7 ώρες) – 382 θερμίδες
Ανέβασμα σκάλας (3 λεπτά) – 15 θερμίδες
Διάβασμα (20 λεπτά) – 20 θερμίδες
Πλύσιμο πιάτων (15 λεπτά) – 33 θερμίδες
Οδήγηση (30 λεπτά) – 62 θερμίδες
Σιδέρωμα (30 λεπτά) – 66 θερμίδες
Σφουγγάρισμα (20 λεπτά) – 66 θερμίδες
Μαγειρική (45 λεπτά) – 117 θερμίδες
Δουλειές του σπιτιού (30 λεπτά) – 140 θερμίδες
boro.gr

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις


Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στις Σποράδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τάση περιορισμού στη νοτιοδυτική χώρα, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένη πιθανότητα ενισχυμένων ανέμων και τοπικών χαλαζοπτώσεων κατά περιόδους.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες και στα νοτιοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 26. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες με προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Πέμπτη 

Καιρός: παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρους όμβρους στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: μικρή άνοδος στα δυτικά.

ΠαρασκευήΚαιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο - Κυριακή Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Σάλος από τους διαλόγους στη Βουλή - Ραχήλ: "Θα σας κρεμάσουμε" - Tζαμτζής:" Θα μας κλ@σεις τα αρχ...."

Φωτογραφία για Σάλος από τους διαλόγους στη Βουλή - Ραχήλ: Θα σας κρεμάσουμε - Tζαμτζής: Θα μας κλ@σεις τα αρχ....
Σάλο έχει προκαλέσει ο διάλογος που αναρτήθηκε στα parapolitika.gr με τον τσακωμό της Ραχήλ Μακρή με τον Δάνη Τζαμτζή.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό ξεκίνησε όταν μιλούσε ο εισηγητής της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα και εκεί πετάχτηκε η Ραχήλ Μακρή και είπε: "Θα σας κρεμάσουμε" . Με αυτή την έκφραση τα πήρε στο... κρανίο ο Τζαμτζής και απάντησε "Θα μας κλ@σεις τα αρχ.... Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ".

Στην συνέχεια ακολούθησε ο "διάλογος" περί ηλιθίων και προδοτών...
xespao

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Πυρά δέχτηκαν αστυνομικοί από τους επιβάτες διερχόμενου Ι.Χ. σε μικρή απόσταση από την ΓΑΔΑ. Το περιστατικό, όπως ανέφερε η τηλεόραση του Σκάι, σημειώθηκε τρία στενά μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν όργανα της τάξης προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε όχημα.

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO

Πως να φτιάξεις μόνη σου φυσικό αρωματισμένο νερό για καλύτερη γεύση και περισσότερη αποτοξίνωση

Τα αναψυκτικά και τα ποτά παχαίνουν, η μεγάλη κατανάλωση τσαγιού και καφεΐνης προκαλεί νευρικότητα, το μόνο που μπορείς να πιεις χωρίς τύψεις για τη γραμμή σου είναι το ...νερό που καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και ξεφουσκώνει την κοιλιά. Προσθέτοντας τα κατάλληλα φρούτα και βότανα στο νερό, σύμφωνα με το faysbook,του δίνεις πιο ευχάριστη γεύση και περισσότερες αποτοξινωτικές και αδυνατιστικές ιδιότητες.

√ Νερό με φράουλες και βασιλικό. Προσθέστε σε μία μεγάλη γυάλινη κανάτα νερό και παγάκια, 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού και 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες. Ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια αφήστε την κανάτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώστε και είναι έτοιμο να το πιείτε.

√ Νερό με μήλα και κανέλα. Προσθέστε σε μια κανάτα νερού 5 μήλα κομμένα σε φέτες και 5 ξυλάκια κανέλλας. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρετε.

√ Νερό με ροδάκινο και βανίλια. Λιώστε 2 ξυλάκια βανίλιας με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέστε σε μία κανάτα νερό μαζί με 6 φέτες ροδάκινου. Αφήστε το να παγώσει για λίγη ώρα και σερβίρετε.

√ Νερό με καρπούζι και δενδρολίβανο. Ψιλοκόψτε 4 κοτσάνια δενδρολίβανου και 2 φέτες καρπούζι σε μικρούς κύβους. Προσθέστε τα σε μία κανάτα με παγάκια και αφήστε τη να κρυώσει.

Με την ίδια λογική, προσθέτοντας δηλαδή τα αγαπημένα σου φρούτα και βότανα, μπορείς να φτιάξεις πολλές διαφορετικές γεύσεις και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες τόσο του νερού, όσο και των συστατικών που θα προσθέσεις μέσα.

Επιχειρούν την κατάργηση του οκταώρου και του πενθήμερου


Επιχειρούν την κατάργηση του οκταώρου και του πενθήμερου

«Πονηρή» αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο-Βρούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα οκταώρου

Την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και του οκταώρου επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, με μια αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.
Πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 του υπουργού Εργασίας ανέφερε: «Στο εδάφιο α. της παραγράφου 1 του αρθρου 103 του παρόντος, διαγράφεται η φράση... Ητοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως», δημιουργώντας έτσι κλίμα ασάφειας.
Συνεπώς  ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργοδότες να δίνουν στους υπαλλήλους τα 586 ευρώ το μήνα, παράλληλα όμως τον αναγκάζει να δουλεύει περισσότερες ώρες και μέρες. Με αυτό τον τρόπο γίνεται εύκολα κατανοητό πως καταργούνται και οι υπερωρίες.
O υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή δήλωσε κατηγορηματικά ότι «Δεν υπάρχει ζήτημα με το 8ωρο, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση».
Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017, οπότε και εισάγεται ο νέος μηχανισμός, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρέμβει στο θέμα του κατώτατου μισθού. «Λέτε ότι θα παρέμβετε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, το ίδιο ακριβώς θα κάνετε, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ή νομοθετικής παρέμβασης; Επιβεβαιώστε ή όχι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά», ανέφερε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/326916/epiheiroyn-tin-katargisi-toy-oktaoroy-kai-toy-penthimeroy#ixzz2ZHB8Fwpe

Κουνούπια: Ο ιός του Δυτικού Νείλου απειλεί την Αττική

Στο… κόκκινο βρίσκεται η Αττική σε ό,τι αφορά στον πληθυσμό των μολυσμένων με τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνουπιών.Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της εντομολογικής επιτήρησης που διενεργούν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στους πληθυσμούς των κουνουπιών είναι πολύ έντονη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μετάδοση του ιού και στους ανθρώπους.

Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές τουλάχιστον το 1/3 των πληθυσμών των κουνουπιών που ελέγχονται μέσω ειδικών παγίδων στο πλαίσιο της εντομολογικής επιτήρησης έχουν βρεθεί θετικά στον ιό.

Ίλιον, Παλαιό Φάληρο, Νέα Χαλκηδόνα, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Πατήσια αλλά και η καρδιά της Αθήνας, βρίθουν μολυσμένων κουνουπιών.

Αναλόγως υψηλή -αλλά κι αναμενόμενη με βάση τα περυσινά ευρήματα- κινητικότητα των κουνουπιών καταγράφεται και σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Από αυτές τις περιοχές προέκυψε άλλωστε και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου σε ηλικιωμένο άνδρα στην Αρτέμιδα (συγκεκριμένα στα Σπάτα), όπου τα κουνούπια κάνουν τις εφορμήσεις τους κατά σμήνη από τα τέλη του περασμένου Μαϊου.

Ηλικιωμένοι και ασθενείς με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσοκατασταλμένοι) αποτελούν κι εφέτος, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις ομάδες – στόχους των κουνουπιών.

Ο απολογισμός της περσινής επιδημίας της λοίμωξης κατέδειξε ότι οι ασθενείς είχαν κατά μέσο όρο ηλικία τα 70 έτη, ενώ σε ό,τι αφορά το φύλο ο ιός του Δυτικού Νείλου «προτιμούσε» άνδρες: από τα 109 βαριά περιστατικά λοίμωξης, τα 71 αφορούσαν άνδρες και τα 38 γυναίκες.
Συνολικά πέρυσι διαγνώστηκαν 161 κρούσματα και καταγράφηκαν 18 θάνατοι. Από τα 161 κρούσματα, τα 109 εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα ή άλλα συμπτώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η οξεία χαλαρή παράλυση. Οι 52 ασθενείς εκδήλωσαν ήπιες εκδηλώσεις της λοίμωξης, όπως πυρετό, πονοκέφαλο.

Οι εστίες της επιδημίας

Η περυσινή επιδημία είχε δύο «κέντρα», στο λεκανοπέδιο Αττικής και στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας. Ειδικότερα, στα νότια προάστια, Φάληρο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, Καλλιθέα καθώς και στον Πειραιά καταγράφηκε το 28% των κρουσμάτων σοβαρής λοίμωξης στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρέθηκαν στον κλοιό των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου όλο τον περυσινό Ιούλιο.

Στο βόρειο άκρο της χώρας ο ιός «θέριεψε» τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όπου καταγράφηκε το 42% των συνολικών σοβαρών κρουσμάτων, με τις περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης να βρίσκονται στο κόκκινο από τις επιθέσεις των κουνουπιών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αφορολόγητοι οι βουλευτές! – ΒΙΝΤΕΟ και ντοκουμέντα..

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: 
«Αποκαλύπτουμε το σύστημα της κλεπτοκρατίας μέσα στο άντρο της απάτης και της διαφθοράς του.
Ένα ακόμη σκάνδαλο του πολιτικού κατεστημένου έφερε σήμερα στο φως η Χρυσή Αυγή. Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, οι ίδιοι οι βουλευτές που ψηφίζουν τους προδοτικούς και ανθελληνικούς νόμους παραμένουν αφορολόγητοι. Με στοιχεία από το taxisnet.gr ο συναγωνιστής Κασιδιάρης απέδειξε στην ομιλία ότι:
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας (ατομική επιχείρηση) με κέρδη 47 χιλιάδες ευρώ πληρώνει φόρο πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ
Ένας βουλευτής με ίδιο εισόδημα πληρώνει φόρο μόνο 2 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή απολύτως τίποτα!
Ιδού και τα σχετικά ντοκουμέντα που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση
1
2

Το αίσχος αυτό βασίζεται στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που παίρνει ο βουλευτής είναι αφορολόγητα: Από τις 47.307,59 ευρώ οι 31.164,54 δε φορολογούνται καθόλου!!! Αυτό είναι ένα έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, για το οποίο και πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες. Την ώρα που το σύστημα τσακίζει μία ολόκληρη κοινωνία, προστατεύει με προκλητικό τρόπο τα δικά του απαράδεκτα και παράνομα προνόμια.
Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για φορολόγηση ολόκληρου του ποσού που λαμβάνουν οι βουλευτές (από το πρώτο ευρώ!). Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι και αυτή η πρωτοβουλία μας θα θαφτεί από το σύστημα της διαφθοράς και της απάτης. Θα έρθει όμως η μέρα που το Εθνικιστικό Κίνημα θα διοικήσει αυτή τη χώρα και θα επέλθει επιτέλους η πολιτική κάθαρση που ζητά με αγωνία ο ελληνικός λαός.
tropologia
Υ.Γ.: Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων ο προεδρεύων Καλαντζής της ΝΔ συνεχώς ιδρώνει, λύνει τη γραβάτα και πιάνει το κεφάλι του. Οι αλήθειες της Χρυσής Αυγής προκαλούν στην κυριολεξία εγκεφαλικά στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη

Απεργιακός καύσωνας



Σε μετωπική σύγκρουση εισήλθαν ήδη κυβέρνηση και εργαζόμενοι με φόντο την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης και της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σήμερα, ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας παρέλυσε κυριολεκτικά, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Τα συνδικάτα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και απλοί εργαζόμενοι-συμβασιούχοι βγήκαν στους δρόμους και είπαν ένα ηχηρό «Όχι στο Πολυνομοσχέδιο». 

Bασικό τους αίτημα, να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως χαρακτηριστικά είπε σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Aπό τις 10.30 το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια έκανε πορεία προς τη Βουλή.






(Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ)

Οι πορείες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος.


(Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ)

Λόγω των συγκεντρώσεων κλειστές ήταν οι οδοί Πειραιώς από Κολωνού, Πατησίων από Ιουλιανού στο ρεύμα προς Αθήνα, η Σταδίου από Αιόλου, η Πανεπιστημίου από Χαριλάου Τρικούπη και η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Κλειστοί όμως παρέμειναν από τις 09.30 το πρωί και οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στις 19.00 το βράδυ της Τετάρτης η ΑΔΕΔΥ δίνει εκ νέου ραντεβού στο Σύνταγμα, διοργανώνοντας κοινό συλλαλητήριο με τη ΓΣΕΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαμηνύει ότι θα κάνει ολονυχτία έξω από τη Βουλή. 

Μπλακ άουτ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Τρίτη και Τετάρτη τα νοσοκομεία, οι μονάδες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην υγεία συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ομοσπονδίες τους διοργανώνουν και νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις 2.500 διαθεσιμότητες.

Να σημειωθεί ότι οι δήμοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις απολύσεις και έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση σήμερα, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κινούνται από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Ηαποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων έχει επέλθει από τις 10.00 το πρωί, ενώ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00 το βράδυ. 

Κανονικά θα λειτουργούν μετρό (μόνο κλειστοί σταθμοί στο κέντρο), ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ. 

Προβλήματα και στις πτήσεις

Τη συμμετοχή της στην αυριανή γενική απεργία -με στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00- ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη ματαιώσεις των δρομολογίων. Παράλληλα την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής: Δευτέρα 15/7/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας) Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500, 501 Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαιών ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1686 Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας- Θεσσαλονίκης ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 743, IC 85 Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 3593, 3592 Μεταξύ Λάρισας - Βόλου- Λάρισας ματαιώνονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2576, 2577 Μεταξύ Πειραιά-Χαλκίδας ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 2536 Τρίτη 16/7/2013 (ημέρα απεργίας) Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε: Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα - Μηλιές Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Τετάρτη 17/7/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας) Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων ματαιώνεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681 καθώς και μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Η Olympic Air ανακοινώνει ότι εξαιτίας της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00 ακυρώνονται οι εξής πτήσεις:

1. OA 030/031 Αθήνα – Λέρος– Αθήνα 
2. OA 036-037 Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια – Λέρος – Κάλυμνος - Κως
3. OA 572/573 Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα 
4. OA 752/753 Αθήνα – Σάμος – Αθήνα 
5. OA 552/553 Αθήνα –Σαντορίνη – Αθήνα 

Επίσης, λόγω της στάσης εργασίας, τροποποιούνται οι παρακάτω πτήσεις: 

1. OA 800/801 Αθήνα- Ιωάννινα- Αθήνα : αναχώρηση από Αθήνα στις 10.25, άφιξη στα Ιωάννινα στις 11.30, αναχώρηση από Ιωάννινα στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.55 

2. OA 018/019 Αθήνα – Ικαρία – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 15.10, άφιξη στην Ικαρία στις 16.05, αναχώρηση από Ικαρία στις 16.30, άφιξη στην Αθήνα στις 17.15

3. OA 554/555 Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 15.10, άφιξη στη Σαντορίνη στις 16.00, αναχώρηση από Σαντορίνη στις 16.25, άφιξη στην Αθήνα στις 17.15

4. OA 068/069 Αθήνα – Σκιάθος –Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 10.40, άφιξη στην Σκιάθο στις 11.30, αναχώρηση από Σκιάθο στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.40

5. OA 064/065 Αθήνα – Πάρος – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 11.00, άφιξη στην Πάρο στις 11.45, αναχώρηση από Πάρο στις 12.00, άφιξη στην Αθήνα στις 12.45

6. OA 016/017 Αθήνα – Ικαρία – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 08.15, άφιξη στην Ικαρία στις 09.05, αναχώρηση από Ικαρία στις 09.25, άφιξη στην Αθήνα στις 10.15

7. OA 020/021 Αθήνα – Αστυπάλαια – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 10.35, άφιξη στην Αστυπάλαια στις 11.30, αναχώρηση από Αστυπάλαια στις 11.55, άφιξη στην Αθήνα στις 12.55

8. OA 014/015 Αθήνα – Κάλυμνος – Αθήνα : αναχώρηση από Αθήνα στις 15.00, άφιξη στην Κάλυμνο στις 16.00, αναχώρηση από Κάλυμνο στις 16.20, άφιξη στην Αθήνα στις 17.20

9. OA004/005 Αθήνα – Νάξος –Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 17.40, άφιξη στη Νάξο στις 18.25, αναχώρηση από Νάξο στις 18.45, άφιξη στην Αθήνα στις 19.30

10. OA 654/655 Αθήνα – Μύκονος – Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 15.20, άφιξη στη Μύκονο στις 16.00, αναχώρηση από Μύκονο στις 16.30, άφιξη στην Αθήνα στις 17.10

11. OA 754/755 Αθήνα – Σάμος- Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 17.40, άφιξη στη Σάμο 18.35, αναχώρηση από Σάμο στις 19.05, άφιξη στην Αθήνα στις 20.00

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών από τις 08:00 έως και τις 23:00 : 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα. Αυτό αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ). Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεντρώσεις ετοιμάζονται και για την «υποδοχή» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εικονολήπτες: Παναγιώτης Σαγκούρης-Νίκος Βακόνδιος
www.zougla.g