ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/6/2014



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :17/2014 από 03-06-2014/13:00), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
 Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,
Γραφείο Τύπου


«Συγχαρητήριο μήνυμα»



Εκφράζω από καρδιάς, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στη Σεβίλλη.
                Η μεγάλη αυτή επιτυχία δικαιώνει τους κόπους της ίδιας κ του προπονητή της, αλλά και τη συμπαράσταση της οικογένειάς της και της ευρύτερης οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
                «Η θέλησή σου, Κατερίνα, το πάθος σου, η αγωνιστικότητα του φρονήματός σου, αποτελούν μαθήματα ζωής για όλους μας. Μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη»

                «Εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να κερδίζεις τους αγώνες τις ζωής σου και να συνεχίσεις την ανοδική σου πορεία, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και συγκινήσεις, στην Πιερία και σε ολόκληρη την Ελλάδα»

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  
Βουλευτής Πιερίας
----------------

25ης Μαρτίου 8, 601 00 Κατερίνη, 
Τηλ.: 2351079820-1, Φαξ: 2351077935
---------------
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα,
 Τηλ.: 2103709521 -2, Φαξ: 2103709520
----------------
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr

Ξεπουλούν τις παραλίες μας!

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το έκτρωμα πριν είναι πολύ αργά.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού νομίζουν ότι το σχέδιο τους μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Έχει όμως ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίδρασης. Το τελευταίο πράγμα που θέλει η κυβέρνηση λίγο πριν τις Ευρωεκλογές είναι μια τεράστια κατακραυγή από χιλιάδες πολίτες που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Αν δημιουργήσουμε ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας, μπορούμε να σταματήσουμε το σχέδιο νόμου πριν φτάσει στη Βουλή και να προστατεύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.
Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο κλείνει την Τρίτη – σκοπεύουμε να παραδώσουμε χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και να δημιουργήσουμε θύελλα στα ΜΜΕ.
Το νομοσχέδιο όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις που ήδη καταπατούν παράνομα τις παραλίες αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας στην Ελλάδα με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες!

Οι παραλίες της Ελλάδας έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και οι προγονοί μας έδωσαν αγώνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τους φυσικούς θησαυρούς αυτής της χώρας. Τώρα είναι η δική μας σειρά να ενώσουμε τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς! Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και προώθησε το σε φίλους και γνωστούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

    



ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΝΗΠΙΩΝ

   Σας ενημερώνουμε πως για το σχολικό έτος 2014- 2015 θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)  του  Δήμου Πύδνας Κολινδρού στον Καταχά, την Καστανιά και την Μεθώνη. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενες μητέρες (ασφαλισμένες στον ΟΓΑ- ΙΚΑ- ΤΕΒΕ) αλλά και σε άνεργες. Η διαδικασία προβλέπει την επικαιροποίηση των εγγραφών των μαθητών (μαθητές ηλικίας 6-12 ετών) που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2013-2014 αλλά και νέες εγγραφές μαθητών με βάση τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Για την ανανέωση της εγγραφής των παιδιών ή τη νέα αίτηση εγγραφής παρακαλούμε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2353023566 για το ΚΔΑΠ  Αιγινίου που λειτουργεί στον Καταχά, 2353031701 για το ΚΔΑΠ Κολινδρού  που λειτουργεί στην Καστανιά και 2353051170 για το ΚΔΑΠ  Δ.Ε. Μεθώνης που λειτουργεί στη Μεθώνη.
  Ενημερώνουμε ακόμη τους γονείς που έχουν βρέφη (από 8 μηνών μέχρι και 2,5 ετών) και νήπια  (2,5 ετών  μέχρι και 5 ετών)  ότι για την εξυπηρέτησή τους  λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολινδρού και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Π. Ελευθεροχωρίου  της Δ.Ε. Μεθώνης.
  Σας πληροφορούμε πως η περίοδος εγγραφών  είναι συγκεκριμένη (δεν ορίστηκε ακόμη) και η επιλογή των μαθητών γίνεται από το φορέα που εποπτεύει αυτά τα προγράμματα (ΕΕΤΑΑ). Τα ΚΔΑΠ  και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν όλη τη διάρκεια του έτους (και Καλοκαίρι) και η νέα χρονιά αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού
Δημήτριος  Κ. Χλεμές


Σεμινάριο στο κτήμα της Σπείρας Γης, 7-9 Ιουνίου 2014 Σπείρα Γης, Αρωνάς (Δήμος Κατερίνης, Πιερία) Από τον ακτιβιστή, σύμβουλο, σχεδιαστή και εκπαιδευτή της Περμακουλτούρας Peter Cow



Σας ενημερώνουμε για το σεμινάριο που διοργανώνει η Σπείρα Γης στο κτήμα της στον Αρωνά. Το κτήμα αυτό οργανώνεται αυτή τη στιγμή και πρόκειται να γίνει ένας εκπαιδευτικός χώρος για θέματα οικολογικής και αειφόρου γεωργίας, αλλά και ένα ζωντανό κέντρο για ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων σε ότι αφορά τον άνθρωπο και το περιβάλλον.  Ήδη προγραμματίζονται 3 ακόμη σεμινάρια και εκδηλώσεις για τα οποία θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες Πόπη Σουρμαΐδου 697 222 19 22


Εισαγωγή στην Αεικαλλιέργεια (Permaculture)

Τι είναι η Περμακουλτούρα;
Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου ακόμα κι αν μένω σε αστικό περιβάλλον;
Τι σημαίνει Αεικαλλιέργεια σε σχέση με την ύπαιθρο;
Πως εφαρμόζεται στις καλλιέργειες;
Αυτά κι άλλα σχετικά ερωτήματα θα απαντηθούν στο εισαγωγικό σεμινάριο που διοργανώνεται στο πολύ 'φρέσκο' κτήμα της Κοιν.Σ.Επ. 'Σπείρα Γης', στον Αρωνά, Πιερίας, στις  7-8-9 Ιουνίου 2014.
Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια πρώτη γεύση για την ουσία της περμακουλτούρας μαθαίνοντας  στην πράξη και ερχόμενοι σε επαφή με παραδείγματα σχεδιασμού που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα συζητηθούν ζωτικής σημασίας θέματα μέσα σε ένα θετικό, δημιουργικό και υποστηρικτικό κλίμα. Ένα τέτοιο σεμινάριο είναι πάντα πολύ ζωντανό, συμμετοχικό και προκλητικό δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.
Οι τομείς που θα καλυφθούν είναι:
·       Ηθική, Δεοντολογία και Αρχές της Περμακουλτούρας
·       Σχεδιασμός
·       Παραδείγματα  Περμακουλτούρας
·       Μια άσκηση παρατήρησης
·       Ένα βίντεο
·       Πρακτική άσκηση
·       Μια επισκόπηση του δικτύου της περμακουλτούρας και πως μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα.
 Μέσα στα πλαίσια του σεμιναρίου μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και δεξιότητες, και να βάλουμε βάσεις για το ξεκίνημα ομάδων ή την ενίσχυση υπαρχόντων έργων.
Για δηλώσεις συμμετοχής  επικοινωνήστε στο speiragis@gmail.com ή με την Πόπη Σουρμαΐδου τηλεφωνικά στο 6972221922 ή με τον Γιώργο Μπουκιστιάνο στο 6949339186
 

Το σεμινάριο αυτό γίνεται στα πλαίσια του 'Καραβανιού της Περμακουλτούρας' που συνδιοργανώνουν ο σύμβουλος, σχεδιαστής και εκπαιδευτής της Περμακουλτούρας Peter Cow και το Ελπιδοχώρι. Ο Peter έχει 10ετή και πλέον εμπειρία σε όλη την Ευρώπη με σεμινάρια και σχεδιαστικά έργα, και είναι κάτοχος του Permaculture Diploma. Για περισσότερα σχετικά με το Καραβάνι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.elpidohori.gr

Σπείρα Γης
Είμαστε μια ομάδα ενεργών ανθρώπων που δούλεψε για καιρό την ιδέα της επιστροφής μας από το αρνητικά φορτισμένο αστικό περιβάλλον σε ένα φυσικό και ισορροπημένο. Η ομάδα εξελίχθηκε σε  έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό με έδρα την Κατερίνη της Πιερίας.
Όνειρό μας η παρουσία του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον με σεβασμό και θετική δράση, η επανένταξή του μέσα στον Κύκλο της Φύσης μέσα από παλαιά γνώση αλλά και φρέσκια οπτική. Στόχος μας η διαρκής εργασία – συνεργασία για να βρούμε τις μεθόδους, τις ισορροπίες και τις εναλλακτικές για την τοποθέτησή μας στη φύση, στην κυριαρχία μας πάνω στους απαραίτητους διατροφικούς πόρους, στην προώθηση της φιλικής με τον άνθρωπο και το περιβάλλον γεωργίας και κτηνοτροφίας, της αυτάρκειας και της αειφορίας.   
Μέσο: το αγρόκτημά μας στον Αρωνά,  Πιερίας όπου δημιουργούμε έναν χώρο εκπαίδευσης και επίδειξης, ανταλλαγής γνώσης και ιδεών αλλά και ψυχαγωγίας.
Προϊόν: Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  3/6/2014




Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 33 του Ν. 3996/2011 (ΦΕΚ 170/Α/05-08-2011) που έχει συνυπογραφεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, καθώς με τον παραπάνω νόμο καταργούνται τα άρθρα 6-17 του Ν. 2639/1998 (στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον Νομάρχη (Περιφερειάρχη) την εξουσιοδότηση να ορίζει έως πέντε (5) ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες.).

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου



ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/6/2014



Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»

Εισηγητής: Απόστολος Γ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Αγορητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού.     


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ TΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ . ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/6/2014





Ενόψει της θερινής περιόδου η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής  Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας  Θεσσαλονίκης  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Ενόψει της θερινής περιόδου επιβάλλεται η εντατικοποίηση των ενεργειών Αρχών, Φορέων και πολιτών και η συνεργασία μεταξύ τους με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.
Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου τα φαινόμενα ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα παρουσιάζονται οξυμένα και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε παρακάτω ενδεικτικά μέτρα, η λήψη των οποίων θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας με απορρίμματα.
Συγκεκριμένα, οι τοπικές Αρχές (Δήμοι- Δημοτικά Διαμερίσματα) θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
1. Τοποθέτηση κατά μήκος των ακτών σε επίκαιρα και εμφανή σημεία ευανάγνωστων αποτρεπτικών πινακίδων όσον αφορά στην απόρριψη απορριμμάτων στις παραλίες.
2. Τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων ικανού αριθμού και χωρητικότητας κατά μήκος των παραλιακών ακτών.
3.Τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους κατά μήκος των ακτών πριν υπερπληρωθούν αυτοί, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα απορρίμματα παρασύρονται με την επίδραση των ανέμων στη θάλασσα.
4. Καθαρισμό των ρεμάτων και χειμάρρων που οδηγούν στη θάλασσα, από πάσης φύσεως  απορρίμματα (επιπλέοντα φυτικά αντικείμενα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια κλπ).
5. Τακτικό έλεγχο και συντήρηση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων υγιεινής (αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους κ.λπ.) στις πολυσύχναστες πλαζ.
6. Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλάσσιων χώρων από απορρίμματα.
7. Συνεχή έλεγχο  για παράνομη διάθεση λυμάτων ή αποβλήτων ιδιωτών σε θάλασσα και ακτές.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης,  με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του 2014, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει δειγματοληψίες από τις ακτές κολύμβησης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης».

 



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Τα καλύτερα γκολ στα φιλικά – Πως να κάνεις σεξ μαζί της χωρίς να χαλάσει η φιλία

sex-metaxi-filon-570
Αν βασιστούμε σε θεωρίες ψυχολόγων που λένε ότι οι άνθρωποι προσεγγίζουν άλλους ανθρώπους βασιζόμενοι στην εξωτερική εμφάνιση γιατί βλέπουν σε αυτούς έναν καλύτερο εαυτό τους, τότε οι φιλίες μεταξύ γυναικών και ανδρών έχουν βασιστεί σε ερωτικά πρωτογενή κίνητρα.
Αυτό σημαίνει ότι η κοπέλα αρέσει στο αγόρι ή και το αντίθετο. Και το ερωτικό είναι κάτι που υποβόσκει πάντα στη διάρκεια της σχέσης. Ε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ένα τσαφ για να ανάψει το φιτίλι και να μην μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου το σεξ μαζί της. Μα θα πέσει στην αγκαλιά σου στον καναπέ, θα την πετύχεις κατά λάθος γυμνή στο μπάνιο, θα δεις κανά εσώρουχο της, κάτι θα γίνει. Πως θα καταφέρεις να την ρίξεις χωρίς δεσμεύσεις και κυρίως χωρίς να πάει στα σκουπίδια η φιλία σας; Το Men's Health έχει τις απαντήσεις. Βασικά έχει τις ερωτήσεις που πρέπει εσύ να απαντήσεις.
1. Θα καταστρέψει τη φιλία;
Πρέπει να προσέξεις πως θα της το φέρεις. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει ώστε με δική της πρωτοβουλία δεν θα διακοπούν οι σχέσεις σας μετά από αυτό. Κάνε τον στενοχωρημένο, ότι δεν σου κάθονται οι γυναίκες και έχεις να κάνεις καιρό σεξ και ότι θες απλώς μια ελάφρυνση. Αν ισχύει κιόλας ακόμα καλύτερα.
2. Πώς θα της κινήσεις το σεξουαλικό ενδιαφέρον;
Συνήθως αρκεί μια ειλικρινής δήλωση του τύπου «θέλω να το κάνουμε γιατί μου έχει καρφωθεί η ιδέα από τότε που σε είδα τόπλες στην παραλία». Αλλιώς μπορείς να την πας για ποτό ή για δείπνο και να το κάνεις όπως ο Τζόι με τη Ρέιτσελ στα Φιλαράκια. Απλώς φρόντισε να είσαι η Ρέιτσελ εν προκειμένω!
3. Πώς το κρατάμε χαλαρό;
Πες της ότι βλέπεις μια κοπέλα, αλλά επειδή έχεις καιρό να κάνεις σεξ το χρειάζεσαι τώρα και δεν μπορείς να το πεις σε εκείνη, γιατί ή θα φας φούσκο ή θα σε λούσει με το ποτήρι. Οπότε προτίμησες να το πεις στη φίλη που σε νιώθει.

Φρίκη: Μαχαίρωσε μέσα στο ασανσέρ δύο παιδάκια που πήγαιναν να αγοράσουν παγωτό

Paidia-Asanser-570

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης αναζητούν έναν άνδρα που πιστεύουν ότι μαχαίρωσε το βράδυ της Κυριακής μέσα σε ένα ασανσέρ δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών, σκοτώνοντας το μικρότερο από αυτά.
Ο 6χρονος Τζόσουα Αβίτο πέθανε ενώ το κοριτσάκι, η 7χρονη Μικαΐλα Κέιπερς, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς το μαχαίρι της τρύπησε τον πνεύμονα.
Η τραγωδία σημειώθηκε σε ένα κτίριο στο Μπρούκλιν. Τα δύο παιδιά κατέβαιναν με το ασανσέρ για να αγοράσουν παγωτό όταν δέχτηκαν την επίθεση του άγνωστου άνδρα που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι νέος, περίπου 20 χρονών.
Paidia-Asanser1-570
Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δράστης της επίθεσης να είναι το ίδιο άτομο με αυτόν που σκότωσε την Παρασκευή μια 18χρονη η οποία βρέθηκε κυριολεκτικά σφαγμένη στον δρόμο, σε μικρή απόσταση από το κτίριο όπου κατοικούσαν τα παιδιά. Η κοπέλα είχε μαχαιρωθεί κατ' επανάληψη στον λαιμό, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα.

Bloomberg: «Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Τσίπρας»



Την εικόνα του πρωθυπουργού εν αναμονή αποφάσισε να καλλιεργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανταπόκριση από την Αθήνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Όπως σημειώνεται, «ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται σήμερα φιλικότερος προς τους επενδυτές, καθώς επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα του ηγέτη της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης».
Την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές στο Bloomberg, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να προσελκύσει κεφάλαια για την αναγέννηση της οικονομίας, δεσμεύθηκε ότι θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, ενώ προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα της Ευρώπης.
«Πρόκειται για μια τεράστια μεταβολή από τη ρητορική του Ιουλίου του 2012, όταν εγκαινίασε την ανάδειξή του στη διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι επενδυτές που σχεδίαζαν να επενδύσουν σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα έχαναν τα λεφτά τους» τονίζεται στην ανταπόκριση, σημειώνοντας ότι «έπειτα από δύο χρόνια και με την ελληνική οικονομία να αρχίζει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά από το 2008, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει ευρύτερο ακροατήριο».
Ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής φιλοσοφίας δικαίου και οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι «υπάρχει μια σταδιακή μετακίνηση προς το κέντρο» συμπληρώνοντας ότι «ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησαν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προσέλκυση της πλειοψηφίας στις εκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές κυριαρχεί ξεκάθαρα αυτή η στρατηγική».
Στην ανταπόκριση επισημαίνεται επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ετερογενές σύνολο ομάδων που διαμορφώθηκε σε ενιαίο κόμμα μόλις πριν από δύο χρόνια, κέρδισε 26,6% στις πρόσφατες ευρωεκλογές, καταλαμβάνοντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση σε γενικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έλαβε 22,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κυριάρχησε για τρεις δεκαετίες στην ελληνική πολιτική σκηνή, ήρθε τέταρτο με 8%, υπό τη σημαία της ΕΛΙΑΣ. «Μολονότι το αποτέλεσμα, εάν επαναλαμβάνονταν στις βουλευτικές εκλογές, θα ήταν ενδεχομένως αρκετό για να κάνει τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν θα έδινε ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία. Χρειάζεται λοιπόν πιθανούς συμμάχους που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια κυβερνητική συμμαχία, εξ ου και ο πιο διαλλακτικός τόνος» υποστηρίζει ο κ. Χατζής.
«Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα που θα προκαλέσουν ένα επενδυτικό σοκ για την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι «είναι δύο οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών, να αισθάνονται ασφαλείς σε σχέση με την ευρωζώνη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να βλέπουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις».
Οι επενδυτές εμφανίζονται έως τώρα απτόητοι από την ανάδυση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,21%, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Παρ' όλα αυτά, όπως τονίζεται, κεντρικό σημείο του οικονομικού προγράμματος του κόμματος παραμένει η επιμονή στη διαγραφή 240 δισ. ευρώ από το χρέος της Ελλάδας που διακρατούν οι επίσημοι πιστωτές της -μια επιλογή που έχουν αποκλείσει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης-, ενώ ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι, εάν ο πρωθυπουργός δεν λάβει υπόψη του τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε και εκείνος δεν θα δεσμεύεται από την όποια συμφωνία υπογράψει η Ελλάδα, εάν έρθει στην εξουσία.
«Προφανώς, δεν γνωρίζει ότι οι σημαντικές συμφωνίες δεν επιτυγχάνονται μεταξύ κυβερνητικών εταίρων, αλλά μεταξύ κυβερνήσεων, μεταξύ κρατών» δήλωσε με ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η λύση για την άρση της δυσαρμονίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ψηφοφόρων, είναι η διενέργεια πρόωρων εκλογών που θα δίνουν τη δυνατότητα σε μια νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, διαθέτοντας πρόσφατη εντολή. Το κόμμα του είναι σήμερα «κόμμα εξουσίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα από το προσκήνιο. Είναι χαρακτηριστικό κόμματος εξουσίας να μάχεσαι κατά των πολιτικών που καταστρέφουν σήμερα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παιδί της ανάγκης και της οργής και είναι ένα φαινόμενο που θα διαρκέσει στην πολιτική ζωή της χώρας γιατί έχει βαθιές ρίζες».

Γ.Α.Σ Ολύμπιος Μαχητής. Επιστροφή με 22 μετάλλια

 

  Ο Γ.Α.Σ. Ολύμπιος Μαχητής Κατερίνης επέστρεψε από το 10ο Κύπελλο Καράτε Βορείου και Κεντρικής Ελλάδας με 22 μετάλλια από τα οποία 6 χρυσά, 5 αργυρά, 11 χάλκινα και μια 5η θέση.
Οι αγώνες Πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας (ΔΑΚ Φιλίππειο) στις 31 Μαΐου και 01 Ιουνίου.
Πάνω από 600 αθλητές και 1500 φίλαθλοι βρέθηκαν το διήμερο στην Βέροια.Ο Δήμος, η Ελληνική
Ομοσπονδία Καράτε, η ΕΚΚΕΒΕ και ο τοπικός σύλλογος Ερμής ανέλαβαν την άριστη κατά κοινή ομολογία διεξαγωγή των αγώνων.

Αναλυτικά

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
Γεωργόπουλος Ορέστης kata
Αμβροσιάδης Κων/νος kata
Παυλίδης Ιωάννης kumite
Φουρδούνης Δημήτρης kumite
Τεκερλέκη Στέλλα kumite
Τεκερλέκης Κων/νος kumite

ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
Παραστατίδου Χριστίνα kata
Αμβροσιάδης Κων/νος kumite
Αλεξιάδου Βικτώρια kumite
Μόσχος Λάζαρος kata
Συνωπίδης Γιώργος kumite

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
Παυλίδης Ιωάννης kata
Αλεξιάδου Βικτώρια kata
Παπαδημητρίου Μιχαήλ kumite
Παναγιωτή Δήμητρα kumite
Μαχαιρίδου Ελισσάβετ kumite
Συνωπίδης Παναγιώτης kumite
Ιωαννίδης Δημήτρης kumite
Μαλλιάρας Νίκος kata
Μαλλιάρας Νίκος kumite
Παταρίδης Μιχάλης kumite
Τεκερλέκης Κων/νος kata

5η θέση Τζουμέρκας Ηλίας kumite σε μια εξαιρετική πρώτη εμφάνιση.

Ο Προπονητής Γιάννης Παραστατίδης δήλωσε '' Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που αγωνίστηκαν και ένα ευχαριστώ στους γονείς που παρά τις δυσκολίες νοιάζονται και τρέχουν για τα παιδιά τους. Χαίρομαι να βλέπω την ομάδα σαν μια γροθιά. Σημασία έχει η συμμετοχή και η άθληση των παιδιών. Ένας καρατέκα ποτέ δεν χάνει, άλλες φορές κερδίζει και άλλες μαθαίνει.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την εκπαιδεύτρια Λαζαρίδου Δέσποινα όπως και τους Βοηθούς Προπονητών , Τεκερλέκη Κων/νο και Μπαλαούρα Χρήστο για την βοήθεια τους και για την στήριξη των αθλητών.''

Σεμινάριο στο κτήμα της Σπείρας Γης, 7-9 Ιουνίου 2014 Σπείρα Γης, Αρωνάς (Δήμος Κατερίνης, Πιερία)

Σπείρα γης
Από τον ακτιβιστή, σύμβουλο, σχεδιαστή και εκπαιδευτή της ΠερμακουλτούραςPeterCow
Εισαγωγή στην Αεικαλλιέργεια (Permaculture)
Τι είναι η Περμακουλτούρα;
Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου ακόμα κι αν μένω σε αστικό περιβάλλον;
Τι σημαίνει Αεικαλλιέργεια σε σχέση με την ύπαιθρο;
Πως εφαρμόζεται στις καλλιέργειες;
Αυτά κι άλλα σχετικά ερωτήματα θα απαντηθούν στο εισαγωγικό σεμινάριο που διοργανώνεται στο πολύ 'φρέσκο' κτήμα της Κοιν.Σ.Επ. 'Σπείρα Γης', στον Αρωνά, Πιερίας, στις 7-8-9 Ιουνίου 2014.
Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια πρώτη γεύση για την ουσία της περμακουλτούρας μαθαίνοντας  στην πράξη και ερχόμενοι σε επαφή με παραδείγματα σχεδιασμού που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα συζητηθούν ζωτικής σημασίας θέματα μέσα σε ένα θετικό, δημιουργικό και υποστηρικτικό κλίμα. Ένα τέτοιο σεμινάριο είναι πάντα πολύ ζωντανό, συμμετοχικό και προκλητικό δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.
Οι τομείς που θα καλυφθούν είναι:Ηθική, Δεοντολογία και Αρχές της Περμακουλτούρας,Σχεδιασμός, Παραδείγματα Περμακουλτούρας, Μια άσκηση παρατήρησης, Ένα βίντεο,Πρακτική άσκηση, Μια επισκόπηση του δικτύου της περμακουλτούρας και πως μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα.
Μέσα στα πλαίσια του σεμιναρίου μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και δεξιότητες, και να βάλουμε βάσεις για το ξεκίνημα ομάδων ή την ενίσχυση υπαρχόντων έργων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 45 € με πλήρη διατροφή και με διαμονή στο κτήμα (σε δική σας σκηνή) ή με διαμονή σε ξενώνα στο Ελατοχώρι με επιπλέον χρέωση 15€/άτομο/νύχτα. Για συμμετοχές χωρίς διανυκτέρευση το κόστος είναι 30€ (με διατροφή το μεσημέρι και ροφήματα ή αναψυκτικά το πρωί και το απόγευμα. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο speiragis@gmail.com ή τηλεφωνικά στα 2310639073, 6949339186, 6972221922 ή με e-mailspeiragis@gmail.com.

Το σεμινάριο αυτό γίνεται στα πλαίσια του 'Καραβανιού της Περμακουλτούρας' που συνδιοργανώνουν ο σύμβουλος, σχεδιαστής και εκπαιδευτής της ΠερμακουλτούραςPeterCow και το Ελπιδοχώρι. Ο Peter έχει 10ετή και πλέον εμπειρία σε όλη την Ευρώπη με σεμινάρια και σχεδιαστικά έργα, και είναι κάτοχος του PermacultureDiploma. Για περισσότερα σχετικά με το Καραβάνι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elpidohori.gr

Σπείρα Γης
Είμαστε μια ομάδα ενεργών ανθρώπων που δούλεψε για καιρό την ιδέα της επιστροφής μας από το μολυσμένο αστικό περιβάλλον σε ένα φυσικό και ισορροπημένο. Η ομάδα εξελίχθηκε σε  έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό με έδρα την Κατερίνη της Πιερίας.
Όνειρό μας η παρουσία του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον με σεβασμό και θετική δράση, η επανένταξή του μέσα στον Κύκλο της Φύσης μέσα από παλαιά γνώση αλλά και φρέσκια οπτική. Στόχος μας η διαρκής εργασία – συνεργασία για να βρούμε τις μεθόδους, τις ισορροπίες και τις εναλλακτικές για την τοποθέτησή μας στη φύση, στην κυριαρχία μας πάνω στους απαραίτητους διατροφικούς πόρους, στην προώθηση της φιλικής με τον άνθρωπο και το περιβάλλον γεωργίας και κτηνοτροφίας, της αυτάρκειας και της αειφορίας.
Μέσο: το αγρόκτημά μας στον Αρωνά, Πιερίας όπου δημιουργούμε έναν χώρο εκπαίδευσης και επίδειξης, ανταλλαγής γνώσης και ιδεών αλλά και ψυχαγωγίας.
Προϊόν: Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ).

Σοκ: Νεκρός στο γραφείο του ερευνητής του ΙΤΕ Κρήτης

Σοκ: Νεκρός στο γραφείο του ερευνητής του ΙΤΕ Κρήτης
Τραγικός ήταν ο επίλογος για τον ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ Κρήτης Θανάση Λουκέρη.
Οι στενοί συγγενείς τον αναζητούσαν ..
επί δύο ημέρες και τελικά τον βρήκαν νεκρό στο γραφείο του, στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια, πιθανότατα σε καρδιακή προσβολή, ωστόσο θα διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή.

cretalive.gr

Μειώνουν ΚΙ ΑΛΛΟ τους μισθούς μας!

Μειώνουν ΚΙ ΑΛΛΟ τους μισθούς μας!
Οι εκλογές τελείωσαν. Εφτασε η ώρα της αλήθειας! Η κυβέρνηση φέρνει ΤΩΡΑ τα μέτρα που έκρυβε κάτω από το χαλί μπας και υφαρπάξει καμία ψήφο.
ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς! Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ:

Η σύνδεση της αξιολόγησης με τις αμοιβές, δεν θα φέρει αυξήσεις για όσους αξιολογούνται θετικά, αλλά ΜΟΝΟ μειώσεις για εκείνους που θα αξιολογηθούν αρνητικά! Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, έρχονται καινούριες αιματηρές περικοπές ακόμη και στους πιο χαμηλά αμειβόμενους, αλλά και επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού τουλάχιστον το 15% θα κατατάσσεται στο «προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων».

Μόνον οι πολύ... τυχεροί θα παίρνουν τα 586 ευρώ μικτά του -υποτιθέμενου- κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο το ΙΚΑ ομολογεί ότι 500.000 άνθρωποι (ένας στους τέσσερις Έλληνες!) παίρνουν κάτω από 450 ευρώ το μήνα, αφού είναι μερικώς απασχολούμενοι!

Και όλα αυτά την ώρα που oι Έλληνες έχουν μετατραπεί σε «σύγχρονους δούλους», καθώς είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Δεν τα λέει Το ΧΩΝΙ. Τα λέει ο ΟΟΣΑ: εμείς δουλεύουμε πάνω από 2.000 ώρες το χρόνο, όταν οι... δουλευταράδες Γερμανοί δεν φτάνουν ούτε τις 1.400 ώρες!