ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Έχετε υψηλή χοληστερόλη; Γιατί εκτός από καρδιά πρέπει να φοβάστε και για νόσο Αλτσχάιμερ

 Πολλά ερευνητικά στοιχεία έχουν συνδέσει στο παρελθόν την υψηλή χοληστερόλη με αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά, προτείνοντας τρόπους -κυρίως διατροφικούς- να τη μειώσουμε, εξασφαλίζοντας μια γερή και υγιή καρδιά. Νέα μελέτη έρχεται, όμως, τώρα να αποκαλύψει ότι οι υψηλές τιμές χοληστερόλης δεν απειλούν μόνο την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά ενισχύουν και τον κίνδυνο για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Τα νέα ερευνητικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο FEBS Journal.

Ειδικότερα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας ισχυρίζεται ότι η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει τις τοξικές πρωτεΐνες που προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου. Η νόσος Αλτσχάιμερ, που αποτελεί τη συχνότερη μορφή άνοιας, καταστρέφει σταδιακά τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας συρρίκνωση στον εγκέφαλο. Έτσι, σταδιακά ο ασθενής χάνει τη μνήμη, την ικανότητα σκέψης και άλλες δεξιότητες, έως ότου καθίσταται τελικά μη λειτουργικός.

«Αν μιλήσετε, θα αυτοκτονήσω και θα είστε υπεύθυνες» - Ο προπονητής βίαζε τις ανήλικες και στη συνέχεια τις απειλούσε

 Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, στην Ηλιούπολη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών.


Πώς προσέγγιζε τις ανήλικες

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 44χρονος που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, προπονούσε καθημερινά αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως ανήλικα παιδιά. Και εκμεταλλευόμενος την ίδιότητα του αυτή προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες με ηλικία 12-16 ετών και αφού τις εκθείαζε αρχικά για τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα έτσι ώστε να έχουν πολύωρες και κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στη συνέχεια, τόσο στο γυμναστήριο -πριν και μετά τις προπονήσεις- όσο και στο σπίτι του στην Ηλιόπουλη προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις μαζί και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι πράξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τις ανήλικες μαθήτριες.

Ο κατηγορούμενος με αυτό τον τρόπο από το 2009 μέχρι και το 2020 φέρεται να βίασε τουλάχιστον 5 κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί όμως εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις τόσο πριν το 2009 όσο και μετά το 2020.

Χαμός στην ΕΕ! Παράταση «ζωής» στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

 Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν την παράταση πώλησης ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά από το 2035 υπό προϋποθέσεις.

Νέο σχέδιο φαίνεται ότι ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να επιτρέψει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035, εάν κινούνται μόνο με e-fuels προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να επιλύσει τη διένεξη με τη Γερμανία.

Το προσχέδιο της πρότασης, το οποίο αποκάλυψε το Reuters, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου τύπου κατηγορίας οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτοκίνητα που μπορούν να κινούνται μόνο με καύσιμα ουδέτερου άνθρακα (e-fuels).

Αν τελικά υιοθετεί η συγκεκριμένη πρόταση τότε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να πωλούν οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που που κινούνται με e-fuels μετά το 2035, αλλά θα απαγορευθεί η πώλησης οχήμάτων βενζίνης ή diesel τα οποία εκπέμπουν ρύπους.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, οι χώρες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν τον νόμο πέρυσι. Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας εξέπληξε άλλες χώρες αυτόν τον μήνα, υποβάλλοντας αντιρρήσεις για τον νόμο την τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν από την τελική ψηφοφορία που θα έδινε την έναρξη ισχύος του.

Τα 8 superfoods που είναι ιδανικά για να ξεκινήσει σωστά η μέρα σας

Το έχετε ακούσει πολλές φορές ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πολλοί το αμελούμε καθώς βιαζόμαστε να φύγουμε για το γραφείο και περιοριζόμαστε σε έναν βιαστικό καφέ. Ωστόσο ακόμα και όσοι παίρνουν τον χρόνο τους για να να απολαύσουν το πρωινό τους, δεν σημαίνει ότι τρώνε όλα τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει σωστά η μέρα τους και να πάρουν από τις τροφές όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται.
Γι’ αυτό σας έχουμε συγκεντρώσει 8 διαφορετικά  superfoods που είναι πολύ σημαντικά για το πρωινό σας, καθώς μπορούν να το πάνε σε άλλο επίπεδο και να σας εξασφαλίσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη για να πάει καλά η μέρα!

Δείτε ποια είναι αυτά:

Τζίνι Μπουσάρντ: Καυτή φωτογράφιση με μαγιό για την φιναλίστ του Wimbledon

 Στα νιάτα της ήταν από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο. 

Η Τζίνι Μπουσάρντ έφτασε το 2014 στον τελικό του Wimbledon αλλά και στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης. Ακόμη πιο μικρή, το 2012, είχε κερδίσει το Wimbledon στα Juniors αλλά πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την σπουδαία τενίστρια του παρελθόντος. 

 Στην έρημο της Ατακάμα στην κεντρική Χιλή, το πιο ξηρό μέρος στη γη, όπου μπορεί να περάσει και μια δεκαετία για να πέσει μια σταγόνα βροχής, σημειώθηκε ένα από τα πιο απίθανα γκολ που έχουμε δει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κι όταν τελικά προκύψει και η επίσημη καταμέτρηση για την απόσταση που διένυσε η μπάλα, δεν αποκλείεται να έχουμε και ένα ιστορικό ρεκόρ για το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Στο στάδιο El Cobre της πόλης Σαλβαδόρ (που είναι χτισμένη στη μέση της ερήμου), η τοπική Κομπρεσάλ υποδέχθηκε την Κόλο Κόλ

Να ανοίξουμε μια παρένθεση εδώ και να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τη σύγκρουση των δύο ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε στη Χιλή ο τεράστιος Ιβάν Ζαμοράνο, καθώς στην Κομπρεσάλ έπαιξε για πρώτη φορά και την Κόλο Κολο έκλεισε την καριέρα του...
Επιστρέφοντας στα του αγώνα η Κομπρεσάλ έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 3-1 της μεγάλης αντιπάλου της έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Λεάντρο Ρεκίνα...

Με το σκορ στο 2-0 και το ρολόι να σημαδεύει το 77ο λεπτό ο Ρεκίνα έστησε τη μπάλα στη γωνιά της μικρής περιοχής και εκτελώντας το ελεύθερο την είδε να σκάει με δύναμη έξω από την αντίπαλη περιοχή, όπου ο τερματοφύλακας της Κόλο Κόλο έχασε την ισορροπία του, την είδε να περνά από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα!

Δείτε αυτό το πραγματικά απίθανο γκολ.

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Δεν εκθέτεις έτσι μια κυρία» - Όλοι εναντίον του για όσα είπε για τη σχέση του με την Τρέμη

 Η αποκάλυψη του Ανδρέα Μικρούτσικου για τη σχέση του με την Όλγα Τρέμη έχει συζητηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες.

Άλλοι κάνουν λόγο για ένα «τέλειο» ζευγάρι και προσπαθούν να μάθουν παραπάνω λεπτομέρειες για το ειδύλλιό τους κι άλλοι διαφωνούν κάθετα με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος μίλησε μετά από τόσα χρόνια δημόσια για τη σχέση του με τη δημοσιογράφο.

Αυτό φυσικά, που κάνει τη διαφορά είναι το αν του είχε δώσει τη συγκατάθεσή της η Όλγα Τρέμη για να αποκαλύψει τη σχέση τους. Βέβαια, ο ίδιος σε κάθε περίπτωση απολογήθηκε, καθώς όπως υποστήριξε, νόμιζε ότι η συνέντευξη είχε τελειώσει πολύ πριν προχωρήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ!, ο παρουσιαστής έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, τότε που ζούσε έναν κεραυνοβόλο έρωτα με τη δημοσιογράφο.

Xαμός με τον Μπουγά στην διαφήμιση των Jumbo- Έξαλλοι οι vegans - απίστευτος

 Την οργή των vegans έχει προκαλέσει η νέα πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπουγά, ο οποίος σύμφωνα με το σενάριο έχει εκδιωχθεί από τη Γη από τους… χορτοφάγους.

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής ερμηνεύει το «Φεγγάρι μου» με στίχους που έχουν «πειραχθεί», την ώρα που γύρω του στριφογυρνούν ιπτάμενα πασχαλινά αβγά, πλαστικές καρέκλες και λεμόνια αλλά και μια εντυπωσιακή καλλονή ντυμένη κουνελάκι, η οποία κάνει poledancing.

ADVERTISEMENT

«Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με ‘διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας» ακούγεται να τραγουδάει ο Μπουγάς.

Στο τέλος, ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να κρατάει μια λαμπάδα μπριζόλα και ζητάει από τους vegan να μείνουν μακριά και αγαπημένοι… ενώ η διαφήμιση κλείνει με έναν νεαρό που κρατάει λαμπάδα της εταιρείας παιχνιδιών και τρώει ένα μαρούλι…

Τα σχόλια λοιπόν, έπεσαν «βροχή», με ορισμένους να αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση χλευάζει πελάτες της επιχείρησης, επειδή έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, ενώ αλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για κιτς.

Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένα θετικά σχόλια για την διαφήμιση, με μερικούς να θεωρούν πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι χιούμορ, για να καταλάβουν ορισμένα αστεία.



Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις:

Ακόμα και ο ΣΚΑΪ αναδεικνύει την υποκρισία Μητσοτάκη – «Καρφιά» Μουτσινά για τη συνέντευξη στον Θεοδωράκη

 Μόνο απαρατήρητοι δεν μπορούν να περάσουν οι απίστευτοι ισχυρισμοί που επιστράτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη το βράδυ της Τρίτης που, όπως αποδείχτηκε και στα νούμερα της Nielsen, δεν «τρέλανε τα μηχανάκια» των μετρήσεων. Αντίθετα, ανάγκασε το δυναμικό κοινό να… αλλάξει κανάλι.

Οι διατυπώσεις που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» δεν πέρασαν ασχολίαστοι ούτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καθώς ο Νίκος Μουτσινάς μέσω της εκπομπής του επιφύλασσε ιδιαιτέρως καυστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό.

Στο κομμάτι που σχολιάζει την επικαιρότητα, ο Νίκος Μουτσινάς προέβαλε «φέτες» – αποσπάσματα της συνέντευξης του Κυρ. Μητσοτάκη. Στην πρώτη «φέτα» στάθηκε στο κομμάτι κατά το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης διαβάζει ερωτήματα παιδιών που ήταν στο τρένο και συγκεκριμένα μίας κοπέλας που ζητά να της απαντήσει ο πρωθυπουργός τι θα αποκρινόταν εάν του έλεγε ότι θέλει να αλλάξει χώρα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην απάντησή του είπε πως θα ζητούσε από την κοπέλα «να βάλει πλάτη».

«Βέλη» Αντώναρου για Θεοδωράκη: Πόσες από τις ερωτήσεις που του έγιναν ήξερε από πριν ο Μητσοτάκης;

 «Φαρμακερά» βέλη προς τον ΣταύροΘεοδωράκη εξαπέλυσε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος για το απόλυτα φιλικό κλίμα που επιφύλασσε ο πρώτος στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού την Τρίτη στον Alpha, η οποία και προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων για την προσπάθεια τηλεοπτικού κατευνασμού της δικαιολογημένης οργής των πολιτών μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Ως δημοσιογράφος για 30 χρόνια, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, δεν υπέβαλα ΠΟΤΕ εκ των προτέρων για έγκριση τις ερωτήσεις σε άτομο που επρόκειτο να του πάρω συνέντευξη» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Αντώναρος και καταλήγει τονίζοντας: «Γι αυτό ερωτώ: Πόσες από τις ερωτήσεις που του έγιναν ήξερε από πριν ο Μητσοτάκης; Όλες; Τις μισές; Καμμία;».

ADVERTISEMENT

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Βιντεοσκοπούσαν τον βιασμό της 14χρονης

 Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο τρόπος δράσης των μαστροπών της 14χρονης φιλοξενούμενης στο ίδρυμα «Το Σπίτι Του Παιδιού» στη Nέα Σμύρνη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ανδρών, - του 29χρονου «Ταχίρ», του 24χρονου Σ.Ε. και ενός 25χρονου που είχε δώσει ραντεβού με την ανήλικη στο μετρό της Αγίας Μαρίνας - , οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες καθώς φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά την 14χρονη, ενώ αναζητείται 23χρονος Γεωργιανός με το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να είναι και ο τελευταίος πελάτης - βιαστής της ανήλικης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα: μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, παιδική πορνογραφία.


Από την πρώτη έρευνα των στελεχών Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, εντοπίστηκαν επτά βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στα κινητά δύο εκ των τριών συλληφθέντων. Ο ένας εξ αυτών είναι ο 24χρονος συλληφθείς  Σ.Ε., που φέρεται να είχε καταγράψει την 14χρονη σε άσεμνες πόζες.

Ο 24χρονος ο οποίος εργάζεται στον χώρο της «ασφάλειας υψηλών προσώπων» ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία ερωτική επαφή με την ανήλικη. Ωστόσο, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων ο οποίος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές υποστήριξε πως όχι μόνο συνευρέθηκε αλλά παρακολούθησε την πράξη και την κατέγραφε στο κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, βρέθηκε συνομιλία στο Instagram, στις 10.11 το πρωί της 19ης Μαρτίου, 13 περίπου ώρες πριν φύγει η ανήλικη από το ίδρυμα, μεταξύ του «Ταχίρ» - ο 29χρονος που κατονομάστηκε από την 14χρονη ως το πρόσωπο που της πρότεινε να την εκδίδει τάζοντας της το ποσό των 100 ευρώ ανά ραντεβού- και του Σ.Ε. Σε αυτή τη συνομιλία ο Ταχίρ, φέρεται να έγραφε «για δουλειά πάμε. Να μιλήσουμε στην Α.(εννοεί την ανήλικη)».

Εκδήλωση του 1ου Δημοτικού για την 25η Μαρτίου ..

 Μια πολύ άμορφη εκδήλωση χθες απόγευμα Τεταρτη στο 1ο Δημοτικό σχολείο .

Συγχαρητήρια  στα παιδιά της Στ' τάξης  στην Δασκάλα τους αλλά και στον διευθυντή του σχολείου 





Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα Ιωάννινα

 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Ιωάννινα.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Αετομηλίτσας και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 13,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
ioannina

Ακολούθησαν δυο ακόμα μετασεισμοί, με τον πρώτο να υπολογίζεται στα 3,3 Ρίχτερ και τον δεύτερο στα 3,7, ο οποίος ωστόσο δόθηκε με επίκεντρο 25 Χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.
seismos2
Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αλβανία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε τουριστικές εκθέσεις στη Βιέννη και τη Βαρσοβία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τη

στοχευμένη τουριστική προβολή της περιοχής σε σημαντικές

αγορές της Ευρώπης, συμμετείχε ταυτόχρονα στη Διεθνή

Τουριστική Έκθεση “FERIENMESSE WIEN 2023” στη Βιέννη της

Αυστρίας και στη Διεθνή Έκθεση ITTF 2023 στη Βαρσοβία της

Πολωνίας.

Στην έκθεση της Βιέννης επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα παραμένει

αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, καθώς το 2022 καταγράφηκε

αύξηση των επισκεπτών από την Αυστρία στη χώρα μας κατά 13,94% σε

σχέση με το 2019. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που έδωσε στη

δημοσιότητα η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας

Ruefa, τα μηνύματα που έρχονται από τις προκρατήσεις για την προσεχή

τουριστική περίοδο του 2023 είναι αισιόδοξα, καθώς η Ελλάδα

προηγείται με ποσοστό 21% στις προτιμήσεις των Αυστριακών

τουριστών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Πετυχαίνουν νίκες και προχωρούν προς το στόχο τους ξεπερνώντας φυσικά και τεχνητά εμπόδια

 


Ενότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία, σταθερότητα και

δυναμική στην απόδοση κρατούν το ηθικό ψηλά και φέρνουν τους στόχους

πιο κοντά!

Στα ομαδικά παιχνίδια και ιδιαίτερα στο δημοφιλές ποδόσφαιρο πρέπει σίγουρα να

ξέρεις με ποιόν θα αγωνιστείς μέσα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις και τι θα

αντιμετωπίσεις έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα όταν παίζεις στην «έδρα» σου,

αυτό είναι και μέρος της ευθύνης σου και της υποχρέωσης φιλοξενίας σου.

Οι «Πιερίδες Μούσες», έχοντας εμπειρία 30 χρόνων και σε αγώνες δύσκολους, όλων

των κατηγοριών (Α. Β’ και Γ’ Εθνικής) όπου αγωνίστηκε, γνωρίζουν πως πρέπει ν

διαχειριστούν συμπεριφορές, καταστάσεις και γεγονότα.

Απαράβατος κανόνας και αρχή που έγινε αξία για την ομάδα είναι η καλή σωματική

και ψυχική προετοιμασία για να πετυχαίνεται η καλύτερη δυνατή και σταθερή απόδοση

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Κατερίνης

 Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή

των εργατικών κατοικιών Αγ. Σάββα, από τις 8:30 το πρωί και έως το πέρας των εργασιών.

Συγκεκριμένα διακοπή νερού θα σημειωθεί στις οδούς:

-Ενιπέως

-Ρωμανού

-Νικ. Φωκά

-Λαζοπουλου

-Β’ παρ. Ενιπέως, καθώς και στις Εργατικές κατοικίες του Αγ. Σάββα

Η διακοπή υδροδότησης στο δίκτυο είναι απαραίτητη για την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης των υφισταμένων αγωγών

Ανοικτή επιστολή του Επιμελητηρίου Πιερίας προς τη Διοίκηση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»

 Κύριοι,

Το Επιμελητήριο Πιερίας, ως εκπρόσωπος της, άνω των 12.000 μελών, τοπικής

Επιχειρηματικής Κοινότητας και υπακούοντας στο επιβαλλόμενο θεσμικό και ηθικό του

καθήκον, κρίνει σκόπιμο να απευθυνθεί στους υπευθύνους της εταιρείας

«Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» επισημαίνοντας τα κάτωθι σοβαρότατα ζητήματα:

1. Η Πιερία, και ο αστικός ιστός της πρωτεύουσάς της Κατερίνης, διασχίζεται, σε όλη

της την έκταση από Νότο προς Βορράν, από τμήμα της βασικής οδικής αρτηρίας

της χώρας (Π.Α.Θ.Ε.), της οποίας είσθε, ως παραχωρησιούχοι, διαχειριστές και

υπεύθυνοι για τη δέουσα συντήρηση και ασφαλή λειτουργία της.

2. H καλή και άρτια κατάσταση του εν λόγω τμήματος της Π.Α.Θ.Ε., κρίνεται ως

απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και έγκαιρη διακίνηση αγαθών και

προσώπων και ως εκ τούτου, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους

παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία τόσο της τοπικής όσο και της συνολικής

οικονομίας της χώρας, αφού αποτελεί καίριο σημείο διέλευσης του μεγαλύτερου

χερσαίως διακινούμενου όγκου εμπορευμάτων, για την εξυπηρέτηση του

εγχώριου και του διεθνούς εμπορίου.

Δήμος Κατερίνης Ξεκινούν οι εργασίες προστασίας κτισμάτων της Παραλίας από τη διάβρωση των ακτών

 Ξεκινούν οι εργασίες προστασίας κτισμάτων από τη διάβρωση των ακτών στην Παραλία μετά την

υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού εκτέλεσης του έργου, από τον αντιδήμαρχο Κοινοτήτων και

Αυτεπιστασίας Ιωάννη Συμεωνίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η συμβατική αξία του έργου ανέρχεται 215.000 ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο των

έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάπλασης και ανάδειξης της Κοινότητας Παραλίας.

Κύριο μέλημα του Δήμου Κατερίνης, είναι η προστασία των δημοτικών υποδομών, καθώς και των

Θεσσαλονίκη ιδανικός προορισμός για ταξίδι του Μέλιτος