ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα βλέπεις την ώρα να ξυπνήσεις – Ξυπνητήρι-δονητής για «απολαυστικά» πρωινά

Δεν θα βλέπεις την ώρα να ξυπνήσεις – Ξυπνητήρι-δονητής για «απολαυστικά» πρωινά [εικόνες & βίντεο]
«Τέλος εποχής» όχι μόνο για τα ξυπνητήρια αλλά και για τις δυσκολίες του πρωινού ξυπνήματος, τουλάχιστον για το γυναικείο φύλο! Η λύση  είναι μία και είναι η… δόνηση.
Ένα νέο προϊόν έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, υποσχόμενο ένα πραγματικά... απολαυστικό ξύπνημα. Πρόκειται για το «Wake-Up Vibe», το ξυπνητήρι- δονητή, που υπόσχεται τόσο δυνατούς οργασμούς που προειδοποιεί όσες το αγοράσουν ότι μπορεί να εθιστούν και να μην θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους.
horizontalfinaladvert
Η χρήση του πρωτοποριακού αυτού ξυπνητηριού είναι πολύ απλή: Ρυθμίστε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε, επιλέξτε ένα από τα έξι μοτίβα δονήσεων και τοποθετήστε το ξυπνητήρι στο εσώρουχό σας. Δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο παρά να περιμένετε για το επόμενο πρωί!
Το μηχάνημα κυκλοφορεί σε τρία χρώματα και η τιμή του κυμαίνεται από 91 έως 96 δολάρια.

Κυκλοφορεί ελεύθερος!

Ποιοι είναι αυτοί οι τυχάρπαστοι δίπλα στον γαμπρό του Μπακατσέλου;


Η απορία της ημέρας: Ποιοι είναι αυτοί οι τυχάρπαστοι δίπλα στον Βενιζέλο; (Photo: Panayiotis Tzamaros /Fosphotos)
"Το Γρέκι"

Λαογ@μ⓪ύληδ€ς


Βάλτε φόρους, κόψτε και από το οξυγόνο μας, πάρτε και τα μέτρα μας, κάντε ό,τι γουστάρετε. Τι να περιμένουμε πια; Έχουμε γεμίσει γατογ@μ⓪ύληδ€ς, αντάρτες νοικοκυραίους που διεκδικούν Δήμους και Περιφέρειες και τρομοκράτες που με το ένα μάτι πληρώνουν τον μπακάλη και με το άλλο κοιτάνε τον κουρέα. Σημαδεύουν το στόχο και η διερχόμενη μπεκάτσα σιχτιρίζει την ώρα που επέλεξε αυτόν τον αεροδιάδρομο.
Κάντε ό,τι θέλετε αφού τα 811 εκατ. ευρώ πλεόνασμα του Σταϊκούρα δείχνουν ότι το πιο μπατιρισμένο μαγαζάκι του πλανήτη “Η Ωραία Ελλάς” σώθηκε. Από τι άραγε σώθηκε; Διότι έχει την τύχη της μπεκάτσας και είναι ήδη μαγειρεμένη στο πιάτο τον κυνηγών που λέγονται σύμμαχοι και Ε.Ε. Η δυστυχία της μπεκάτσας Χώρας είναι ότι της ξεχείλωσαν τον πρѠκτ⓪ κάποιοι γατογ@μ⓪ύληδ€ς πριν καταλήξει στο... πιάτο των κυνηγών. Και ξεσκισμένος και πεθαμένος, τι άλλο να μάς τρομάξει από την αλήθεια που ζούμε;
Φορολογήστε και τα τριγλυκερίδιά μας. Κάντε μας δωρεάν αναλύσεις αίματος κι αν βρείτε ανεβασμένους δείκτες χοληστερίνης και λιπιδίων μη μάς λυπηθείτε καθόλου. Ξεσκίστε μας. Ούτως ή άλλως κάποιος γατογ@μ⓪ύλης παραμονεύει πάντα επιβουλευόμενος την παρθενία της ψήφου μας.
Είστε ακόμη πολύ επιεικείς με την πάρτη μας. Κάντε μας κι άλλα άγρια, βάλτε μπάρες διοδίων στις πόρτες των σπιτιών που ζούμε ακόμα, με την ανοχή των Στουρναθεοχάρηδων. Το πολύ-πολύ να μιμηθούμε τους κατοίκους του Ωρωπού και μαζί με την μπάρα να το κάψουμε το ρημάδι για να μάς δώσετε ελεύθερο να επισκεπτόμαστε τις στάχτες επειδή πλησιάζουν εκλογές.
Τώρα που θα παρουσιάσει ο Σύριζα το σχέδιο Άμυνας για την χώρα και θα κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί δεν θα περνάει ούτε ιός τα σύνορά μας μην ανησυχείτε καθόλου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διότι θα μπορείτε άνετα να ζητήσετε ασπιρίνη από την τούρκικη κορβέτα “Gatogamoul Hanoum” που παρκάρει στην Άνδρο για καφεδάκι όποτε της γουστάρει.
Φορολογήστε όσους ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια ή να βρουν επιστρεφόμενα μπουκάλια εξαργυρώνοντας το αντίτιμο με μισή χούφτα ρύζι στο μπακάλη. Δεν μπορούν αυτοί οι χορτασμένοι να σουλατσάρουν από κάδο σε κάδο χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ και χωρίς να δηλώνουν πόθεν έσχες το μπουκάλι πράγμα που κάνουν όλοι οι δημοκράτες, πατριώτες, γατογ@μ⓪ύληδ€ς.
Αφήνετε ακόμα το Κράτος να είναι μόλις στην 99η θέση παγκοσμίως στην λίστα της Ελευθερίας του Τύπου; Είστε πολύ χαλαροί. Πρέπει να αγριέψετε λίγο διότι σε ένα τέτοιο πλεονασματικό Κράτος πρέπει να κατέχουμε τουλάχιστον την 180η θέση της λίστας ανάμεσα σε 180 χώρες. Γι' αυτό δώστε πράμα. Βάλτε κι άλλους γατογ@μ⓪ύληδ€ς, δώστε κι άλλους αλλήθωρους, μουγκούς και κωφούς τρομοκράτες και προπάντων σφίξτε τα ζωνάρια στους εντεταλμένους δημοσιογράφους του Κράτους να μαζεύουν περισσότερο την γλώσσα τους. Φτιάξτε κι άλλους αρχηγούς, φτιάξτε κι άλλα κόμματα γιατί μπορεί να μείνει ένα 1% των πολιτών χωρίς κρεββάτι-κόμμα στην γατουλογ@μ⓪ελλάδα.
Ρε γαμογ@μ⓪ύληδ€ς, έχετε στα χέρια σας την λίστα των συνειδητά απεχόντων από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τι κάθεστε; Ορμάτε! Τόσα κόμματα έφτιαξε το Κράτος για να καλύψει τους πάντες και υπάρχουν αυτοί που δεν ψηφίζουν; Πού γουργουρίζουν, άραγε, οι αχάριστοι; Φορολογήστε τους αμείλικτα, χώστε τους και μία ισόβια κάθειρξη στα τέσσερα να ξεθυμαίνουν οι ντούροι πατριώτες παρέα με τους γατογ@μ⓪ύληδ€ς.
Πολύ το τραβήξατε το παραμύθι και κουραστήκαμε. Αφού τελικά θα γίνουν όλα όπως στην Κύπρο “με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε” όπως μάς είπε και ο παχουλογατογαμούλης Βενιζέλος. Κάντε μας μία ευρωπαϊκή ιθαγένεια όλους να ξέρουμε πια ότι θα προσκυνάμε τον μάγο και αρχηγό λαογαμούλη της κοινής φυλής των ΕυρωΠέων.
Το τοτέμ της φυλής θα είναι τελικά ένα Π€⓪ς. Γιατί λοιπόν, εμείς να την βγάζουμε με το “φιδάκι ο Διαμαντής” των γατουλογ@μ⓪ύληδων που όλο λόγια είναι ως γνωστά γιουσουφάκια της κάθε εξουσίας;
Φτιάξτε τα όπως θέλετε, λοιπόν, γιατί τελικά το ευρωΠ€⓪ς θα το φάμε όλοι μαζί. Μόνο που ο κάθε γατουλογ@μ⓪ύλης θα το τρώει και θα γλυκαίνεται αποδεικνύοντας τι άνδρα κρύβει μέσα του, ενώ οι υπόλοιποι θα πληρώνουν έξτρα φόρο για τσίγκινα σώβρακα ως ιθαγενείς που δεν έδωσαν την εθνική τους παρθενία με αντίτιμο κανένα καθρεφτάκι που κουνήθηκε μπροστά τους.-

...και την π⓪υτ@ν@ την μάνα που σας γέννησε!


Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και... 
με τα μάτια ανοιχτά.


Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…


Και μια και μπήκατε στον κόπο, 
ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε 
και την π⓪υτ@ν@ την μάνα που σας γέννησε.

Jose Saramago
(Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

The Bloopers Team (web radio) μέσω Σίβυλλα


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2t8n8Iu1R

Ο Κακλαμάνης άδειασε το Σαμαρά και έσφαξε με το βαμβάκι το Σπηλιωτόπουλο

Του Στρατή Μαζίδη

Χοντρό άδειασμα του πρωθυπουργού από το βουλευτή και τ. δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη σε τηλεοπτική παρέμβασή του πριν λίγο στο Extra3 όπου μεταξύ άλλων είπε ότι αν ήταν άλλος αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία δε θα το έκανε θέμα αλλά "Ο Αντώνης με πίκρανε".


Ας μη μας διαφεύγει πως ο κος Κακλαμάνης είχε ακολουθήσει το 1993 τον κο Σαμαρά στην ΠΟΛ.ΑΝ. με την οποία εξελέγη βουλευτής και αργότερα ευρωβουλευτής (1994).

Ιδιαίτερα όμως αιχμηρός ήταν εναντίον του Αρη Σπηλιωτόπουλου για τον οποίο είπε ότι η μόνη σχέση του με την Αθήνα είναι πως κατοικεί στο κεντρό και ότι ουδέποτε έφερε στη Βουλή ένα θέμα που να αφορά την πόλη.

Σχολίασε επίσης ότι  αν υπήρχε υποψηφιότητα πρωτοκλασσάτου στελέχους τότε δε θα προχωρούσε στη δική του υποψηφιότητα. Με λίγα λόγια τον έσφαξε με το βαμβάκι.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2t8msiOpL

ΑΛΜΟΥΝΙΑ: ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 270 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ


almounia


Αναταραχή αναμένεται να προκαλέσουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια για τα δάνεια που έχουν λάβει τα δύο κόμματα από τράπεζες.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Δράσης, Θεόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Σάρον Μπόουλς, ο κ. Αλμούνια ανέφερε ότι μέσα στο 2013 δεν έχει δοθεί κανένα νέο δάνειο σε πολιτικά κόμματα, ωστόσο, αυτά που έχουν δοθεί μέχρι τώρα θεωρούνται ως μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013.
Επίσημη αντίδραση από τα κόμματα δεν έχει υπάρξει, ωστόσο, εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Μουρούτης τοποθετήθηκε ηλεκτρονικά αναφέροντας «δάνεια της Ν.Δ εξοφλούνται κανονικά παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει» καθώς και ότι «ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει τον κ. Αλμούνια όπως νομίζει».
Στην ερώτησή τους οι κ. Σκυλακάκης και της κυρία Μπόουλς ανέφεραν ότι τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Σκυλακάκη και η απάντηση του Χοακίν Αλμούνια
Θέμα: Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση
«Σε συνέχεια προηγούμενων γραπτών ερωτήσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων (E-011048/2011 και P-002640/2013) και μετά την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του ΠAΣOK, ύψους 360 000 ευρώ προς τον Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (IKA), από τον παρελθόντα Ιούλιο το θέμα της εξυπηρέτησης των δανείων των πολιτικών κομμάτων επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.
Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.
Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής της 18ης Απριλίου 2013, οι εποπτεύοντες εντολοδόχοι σε όλες τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες άρχισαν τη δραστηριότητά τους στις 16 Ιανουαρίου 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με τις αρχές αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές (άρθρο 3.4.2 του μνημονίου συμφωνίας).
Ερωτάται η Επιτροπή: σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Επιτροπή από τους ελεγχόμενους από αυτήν εποπτεύοντες εντολοδόχους οι οποίοι ορίστηκαν στις υπό αναδιάρθρωση ελληνικές τράπεζες, εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων)»;
E-013481/2013
Απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής (7.2.2014)
«Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής.
Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».
πηγή: iefimerida.gr

Τα παιχνίδια αναπαλαίωσης της Δεξιάς



Μπορεί και ο πλέον αδαής να αντιληφτεί το τι θα επακολουθήσει στη ΝΔ μετά τη συντριβή της στις εκλογές (ευρω-εκλογές, Δημοτικές).
Η αποσύνθεσή της είναι τέτοια που βυθίζει το καράβι και πριν από τις εκλογές: Ο Σαμαράς αμφισβητείται ανοικτά από πλήθος στασιαστών…

Μετά την ανταρσία του Τζιτζικώστα
 

ο οποίος θα κατεβεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στις επιλογές Σαμαρά, τώρα έχουμε μία ακόμα βροντώδη ανταρσία: Του Νικήτα Κακλαμάνη.

Αρνείται και αυτός την επιλογή Σπηλιωτόπουλου (επιλογή της ΝΔ) και γνωστοποίησε την ανεξάρτητη κάθοδό του για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η ΝΔ …τινάζεται στον αέρα σε κεντρικές περιφέρεις. ΚΑΙ το εκλογικό της Βατερλώ είναι προδιαγραμμένο και θα ήταν τόσο καταλυτικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρείχε «σωσίβια»: «Σωσίβια» που θα θολώνουν την εικόνα της συντριβής. 

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στην Αθήνα και την υπερνομαρχία (τα κέντρα της πολιτικής βαρύτητας), είναι τέτοιες που δίνουν το «δικαίωμα» στη Δεξιά να αναζητήσει μονοπάτια διάσωσης.

Γι αυτές τις επιλογές διαβάστε το άρθρο:
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Ανταλλάσουν …δώρα!
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3.html 

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ
 (απόρροια του «εκσυγχρονιστικού» πολιτικού του ερμαφροδιτισμού, της γελοιογραφικής του πασοκοποίησης και του εκλογικού του κρετινισμού) αφήνουν ανοικτές τις πόρτες για τη διάσωση και αναπαλαίωση της Δεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς και τον άλλο πόλο, τη Δεξιά: Είναι η άλλη όψη του καθεστωτικού νομίσματος…

Η ΛΟΓΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λογική αδιάλλακτου πολέμου εναντίον των καθεστωτικών δυνάμεων, δεν είναι ΛΟΓΙΚΗ για τη συντριβή της Δεξιάς: Είναι ΛΟΓΙΚΗ αναπαλαίωσης της δεξιάς…

Και είναι αυτή η ΛΟΓΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ
 που ευνοεί και λιπαίνει τις καθεστωτικές «ξόβεργες», τις δυνάμεις εκείνες που θα αποτελέσουν την ΑΠΟΘΗΚΗ εγκλωβισμού και χειραγώγησης του εκλογικού σώματος που θα δραπετεύει από τη ΝΔ: Δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην αναπαλαίωση της δεξιάς με άλλους ηγέτες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, τη λογική του και τις επιλογές του παρέχει μεγάλο χώρο στους «στασιαστές» της ΝΔ: Στα «υλικά» της αναπαλαίωσής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το έδαφος, έτσι ώστε, η συντριβή της ΝΔ να είναι απλώς συντριβή του Σαμαρά, αλλά ΟΧΙ της Δεξιάς. 
ΟΙ «στασιαστές» της ΝΔ μπορεί να αποτελούν το προϊόν της αποσύνθεσης αυτού του δωσίλογου κυβερνητικού κόμματος, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ΕΠΙΛΟΓΗ των μεγάλων αρχόντων της εξουσίας για τη διάσωση και αναπαλαίωση της σαπίλας τους.

Η ανεξαρτητοποίηση του Νικήτα Κακλαμάνη, του Τζιτζικώστα και άλλων που πιθανότατα θα υπάρξουν, δεν είναι τυχαία επεισόδια…

Ούτε η δήλωση του Πολύδωρα ότι θα στηρίξει Κακλαμάνη είναι δίχως πολιτικό υπολογισμό.

ΟΛΑ αυτά είναι «σχεδιασμένες» και συνειδητές «Εξεγέρσεις» που θα θολώσουν την εικόνα της συντριβής των κυβερνητικών ανδρεικέλων: Θα εμφανίσουν μια δεξιά, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι καταποντισμένη εκλογικά…

Αν σε όλα αυτά προστεθούν και τα ποσοστά της ΑΝΕΛ, ακόμα και της Χρυσής Αυγής, τότε έχουμε το ανεστραμμένο είδωλο της πραγματικότητας: Μια δεξιά κοινωνικά νεκρή, αλλά εκλογικά πολύ ζωντανή…

Μια Δεξιά που θα μπορεί να ανασυνταχθεί και να αναπαλαιωθεί με την καρατόμηση του σημερινού, καταποντισμένου ηγέτη της: Του Σαμαρά…

Τα επιτελεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) γνωρίζουν ότι τα σημερινά ηγετικά τους ανδρείκελα έχουν πεθάνει: θα αξιοποιήσουν το θάνατό τους για την αναπαλαίωση του πολιτικού χάρτη και την αναβάπτιση της καθεστωτικής σαπίλας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό το καθεστωτικό παιχνίδι. Βοηθάει όσο μπορεί στην αναπαλαίωση της Δεξιάς, η οποία θα φορέσει και αυτή «αντιμνημονιακές» πανοπλίες και θα …πελεκίσει το μισητό, σημερινό της ηγέτη.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποιεί στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό αγωνιστικά και στο δρόμο (αυτό μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι) και βάζει πλάτη με τις εκλογικές του αστειότητες και επιλογές για τη διάσωση των κυβερνητικών πυλώνων του καθεστώτος: Έχει μετατραπεί ο ίδιος σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ της πασοκικής κακοήθειας και ταυτόχρονα βοηθάει στο να υπάρξει και μια άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα ξεπλένει την άλλη κακουργία: Της ΝΔ…


Μόνο που δεν μπορεί να αντιληφθεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι και ο δικός της θάνατος είναι προδιαγεγραμμένος και έρχεται πιο κοντά, όσο θα πλησιάζει την κυβερνητική διαχείριση του κατοχικού καθεστώτος… 




resalto


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2t8mPzLzA

ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΠΛΗΡΩΝΕ!! Διαγράφουν χρέη του Μεγάρου Μουσικής!


Της Δήμητρας Καδδά 

Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.

Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο ενώ διαμορφώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για το οποίο θα επιχειρηθεί η συμφωνία όλων των κομμάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων που διαθέτει και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή να μηδενιστεί, όπως ειπώθηκε, η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.


Rihanna και Shakira! Ημίγυμνα παιχνίδια για...δύο



Φωτογραφίες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του νέου βίντεο κλιπ της Shakira και της Rihanna είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι δύο σταρ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο κομμάτι και δίνουν μια μικρή γεύση στους θαυμαστές τους από όσα θα δουν στο νέο τους βίντεο κλιπ.
Το βίντεο κλιπ φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Joseph Kahn, ο οποίος προβάλει τα καλλίγραμμα κορμιά τους. Φορώντας μόνο τα μαύρα εφαρμοστά κορμάκια τους, καπνίζουν πούρα και παίζουν μεταξύ τους.

Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Ελατοχώρι Πιερίας


Πληροφορίες: Κυριακή Δαγκαλίδου, τηλ. 6948083945


Ελατοχώρι, 11Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛ


ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο για τη «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» στο Ελατοχώρι Πιερίας


Στη  «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» που έγινε στο Ελατοχώρι Πιερίας το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 με τη συμμετοχή των Πιεριέων οινοπαραγωγών, ενδιαφερόμενοι και εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της Πιερίας, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να γευτούν Πιερικά προϊόντα, όπως επίσης να γνωρίσουν τα Πιέρια όρη και να επισκεφτούν το πανέμορφο Ελατοχώρι.

Εκατοντάδες εκδρομέων συμμετείχαν στην παρουσίαση των κτημάτων των οινοποιών και στη γευστική δοκιμή των κρασιών τους.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια έληξε με επιτυχία και δείχνει σε όλους το δρόμο πως η γνωριμία ενός τόπου, των αξιοθέατων του, της  φύσης, της ιστορίας του, των ανθρώπων και των προϊόντων του, είναι το ζητούμενο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού προϊόντος.

Η προσπάθεια αυτή δε θα γινόταν πράξη χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των Πιεριέων οινοπαραγωγών, της αντιπεριφέρειας Πιερίας, όλων των επαγγελματιών του Ελατοχωρίου, των χορηγών τοπικών προϊόντων και των εθελοντών που συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ».

Έτσι νιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε:
-Τους οινοποιούς κ.κ. Αδάμο, Αργυρόπουλο, Γραμματόση, Κόυρτη, Μάνο, Ξηρομερίτη,  Παπαγιαννούλη και Χρυσοστόμου.

-Τους παραγωγούς προιόντων: «Φάρμα Φωτιάδη» και «Τυροκομείο Καραμήτρου»

-Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και τον επιστημονικό συνεργάτη της κ. Δημήτρη Ρουκά.

-Τους επαγγελματίες και εστιάτορες του Ελατοχωρίου.

- Τους συνεργάτες και συντελεστές της γιορτής Ελισάβετ Πασχαλίδου, Αναστασία Δοβλέτογλου, Κατερίνα Μπακλέ και dj Vasilio Razzel.

Και βέβαια όλους αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας
Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου


Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ





Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών


Οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης  και Νίκος Μωραΐτης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ επιστολή των Ομοσπονδιών Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου προς το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα τον ενιαίου φόρο από την καλλιέργεια ως και τη διάθεση των προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς.



Αθήνα 11/2/2013
Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08/02/2014 ο ετήσιος αποκριάτικος χορός της Α.Α.Κ.2006.

  Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μας οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης κ.Λιακόπουλος Α. και κ.Παπαζιώγας Ν.,ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ.Γιαννούλης Χ.,ο Γεν.Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Π  κ.Ορφανίδης Κων/νος, ο αντιπρόεδρος του Αχιλ. Νεοκαισάρειας κ.Συμεωνίδης Ι.ο διευθ.σύμβουλος του Αχιλ.Νεοκαισάρειας κ.Κωνσταντινίδης Γ. ο πρόεδρος της Α.Ε.Καρίτσας κ.Τόκας Α. ,ο γ.γ του Διαγόρα Σεβαστής κ.Αναστασιάδης Λ. και πλήθος κόσμου, φίλων και γονέων των αθλητών της ακαδημίας μας.


  Η Α.Α.Κ.2006 απένειμε τιμητική πλακέτα στο  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα 80 χρόνια αδιάκοπης κοινωνικής  και  ανθρωπιστικής  προσφοράς τους.










ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ) ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ( ΔΕΥΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΩΡΑ 15.30 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Κεραμιδίου, προκειμένου να γίνουν οι επιλογές ποδοσφαιριστών για την Γερμανία, από τη Σχολή Ποδοσφαίρου Κατερίνης (Εθνικός Ν.Κεραμιδίου). Υπεύθυνος της .....διοργάνωσης ο KOSTAS MISTAKIDIS,  SCOUTING/GREECE της SPORT EXPERTE, με την παρουσία και την ευθύνη των επιλογών για την SPORT EXPERTE  τον κύριο OLIVER WOLKY (PRESIDENT FERMANY , SPILERFERMITTLER/PLAYERS AGENT) και τον  André Kübler.

Oliver Wölki, André Kübler

Oliver Wölki und André Kübler

Geschäftsführer und Spielervermittler (lizenziert von Deutschen Fußball-Bund e.V.), Berater
Telefon: +49 (0) 7131 797979-20, Telefax: +49 (0) 7131 797979-60
E-Mail: o.woelki@sportexperte.com bzw. a.kuebler@sportexperte.com

Εκτός απο τους προαναφερόμενους, ενδιαφέρον έδειξαν και άλλες Γερμανικές ομάδες που 
εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν και αυτές σκάουτερς για λογαριασμό τους.
 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Γ.Παπαθανασίου: Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους!
ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ UEFA

Κύριε Ελευθεριάδη, είναι ανώφελο να αναλωνόμαστε σε ανταλλαγή επιστολών και στείρες αντιπαραθέσεις όταν τα πράγματα μιλούν μόνα τους και τα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αλήθειας.
Ο κατάλογος των εργασιών που ζητά η UEFA για το γήπεδο της Βροντούς και τα προπονητήρια του Λιτοχώρου και της Καρίτσας είναι τόσο μακρύς και με τόσο δυσθεώρητο κόστος, ώστε μιλάμε πλέον για ανακατασκευή του γηπέδου και όχι για απλή βελτίωση, κι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματούσαμε στο κόστος των 30.000 ευρώ. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής στο θέμα αυτό και δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε περισσότερο. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να διαθέσουμε αυτό το ποσό αν ήταν μόνο τόσο, αλλά δεν είναι και το γνωρίζετε πολύ καλά.
Για κανένα λόγο όμως δεν θα επιτρέψω να επιβαρυνθεί οικονομικά ένας Δήμος για τον οποίο παλέψαμε και παλεύουμε καθημερινά να τον σώσουμε από τη χρεωκοπία.
Είναι εύκολο να λέγονται μεγάλες κουβέντες και να χαϊδεύονται αυτιά, κυρίως σε μια περίοδο προεκλογική, όμως οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές που, ευτυχώς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Γιώργος Παπαθανασίου

Ο Ηλίας Αλεξίου από τον Άγιο Σπυρίδωνα, έθεσε εαυτό στη διάθεση του Γιώργου Φαρμάκη



Την ανάγκη να στηριχθεί ο «Συνδυασμός Ευθύνης» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Αλεξίου: « Ο Γιώργος Φαρμάκης αγαπά τον τόπο μας όσο λίγοι. Με έπεισε και είμαι έτοιμος να προσφέρω στον «Συνδυασμό Ευθύνης» από όπου κι αν μου ζητηθεί. Τα κόμματα είναι για τη βουλή και οι άξιοι για το δήμο. Εμπρός για τη νίκη!»

Ο Ηλίας (Λούης) Χριστοδούλου στον «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη



Ο Ηλίας Χριστοδούλου από τον Άγιο Σπυρίδωνα, έθεσε εαυτό στη διάθεση του Γιώργου Φαρμάκη

Την ανάγκη να στηριχθεί ο «Συνδυασμός Ευθύνης» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Χριστοδούλου: « Ο Γιώργος Φαρμάκης αγαπά τον τόπο μας όσο λίγοι. Με έπεισε και είμαι έτοιμος να προσφέρω στον «Συνδυασμό Ευθύνης» από όπου κι αν μου ζητηθεί. Τα κόμματα είναι για τη βουλή και οι άξιοι για το δήμο. Εμπρός για τη νίκη!»

Σε μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για την ομάδα του Διαγόρα Σεβαστής.Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, ο προπονητής Παρασίδης Π. και ο πρόεδρος Ιωαννίδης Γ. ευχήθηκαν υγεία στους αθλητές και μέσα από τη προσπάθεια που καταβάλουν όλοι, να πραγματοποιήσουν τους στόχους της ομάδας για τη φετινή σεζόν που είναι η άνοδος στην Α΄κατηγορία.Τυχερός αναδείχθηκε ο νεαρός Μαυρίδης Ευθύμιος.









Την Τετάρτη 19/02/2014 και ώρα 16:30 (συγκέντρωση 16:00) καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές, γεννημένοι τα έτη 2001-2002 που θα στελεχώσουν την Νέα Μικτή Ομάδα Παίδων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν για προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας στην Νέα Έφεσο.

Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να 

ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον

 προπονητή κ. Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 

6947627333.

1.       ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   2001     ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ  
2.       ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2001 ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
3.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2001 ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
4.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2002 ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
5.       ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 2001  ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
6.       ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001 ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
7.       ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2001 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
8.       ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 2001 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
9.       ΤΣΕΝΕΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2001 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
10.    ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2001 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
11.    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ) 2001 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
12.    ΜΟΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ2001 ΑΚΑΔ.ΓΙΩΤΣΑ
13.    ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2001  ΑΚΑΔ. 2006
14.    ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2001 ΠΙΕΡΙΚΟΣ
15.    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2001 ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
16.    ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ 2002 ΑΚΑΔ.2006
17.    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2001 ΑΚΑΔ.2006
18.    ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ 2001 ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
19.    ΧΑΙΔΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2001 (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
20.    ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 2001 ΠΑΕ.ΠΟΝΤΙΩΝ
21.    ΓΙΩΤΣΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 2001 ΓΙΩΤΣΑΣ
22.    ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ 2002 ΓΙΩΤΣΑΣ
  1. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2001 ΟΛΥΜ.ΑΡΕΝΑ
Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης

Σπίτι μου, σπιτάκι μου – 7+1 λόγοι για να μην συγκατοικήσεις μαζί της

movein-570
Σκέφτεσαι την συγκατοίκηση με ροζ καρδούλες και συννεφάκια; Τα πράγματα είναι πολύ πιο απολυταρχικά και σπαστικά από ότι θα φανταζόσουν. Είσαι έτοιμος να αφήσεις πίσω την ελευθερία που σου δίνει ο χώρος σου;
Από τον Κώστα Χρήστου

Η μεταμόρφωση του μπάνιου
Αυτά συμβαίνουν αν μοιράζεστε και οι δύο το ίδιο μπάνιο. Την προηγούμενη μέρα, είχες δίπλα στη λεκάνη Μίκυ Μάους, αντρικά περιοδικά, ακόμη και Λοχαγό Μαρκ. Πλέον έχουν όλα εξαφανιστεί και στη θέση τους έχει εμφανιστεί ένας οδηγός για σωστή αποτρίχωση μπικίνι. Επίσης το μπάνιο είναι γεμάτο από σφουγγαράκια-νούφαρα, έλαια, καλλυντικά που πιάνουν 3 ράφια στο ντουλάπι και μπόλικες σερβιέτες. Τα δικά σου πράγματα έχουν στριμωχτεί σε μια γωνίτσα και το μπάνιο σου μοιάζει με ράφι του Hondos.Καλά να περάσετε.

Οι καφέδες με τις φίλες
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που χαίρονται τη θαλπωρή του σπιτιού τους παρέα με ένα καφέ. Το πρόβλημα ωστόσο στη συγκατοίκηση, είναι πως οι γυναίκες κινούνται συνήθως σαν λόχος. Συναντιούνται όλες μαζί. Ετοιμάσου λοιπόν για ατελείωτο μπλα-μπλα, κατάληψη στον καναπέ του σαλονιού, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να σε βάλουν να τους παραγγείλεις φαγητό. Θα μάθεις εν ριπή οφθαλμού ποια πηδιέται με ποιον, ποια έχει καθυστέρηση, ποια σκύλα πρόλαβε και αγόρασε φόρεμα πριν το πάρει άλλη και ποιους σταρ του Χόλιγουντ θέλουν να πηδήξουν. Τα Lexotanil είναι στο δεύτερο ράφι του φαρμακείου.

Ο βιασμός του ποδοσφαίρου
Οι ποδοσφαιρικοί (και όχι μόνο) αγώνες, είναι πολύ σεβαστές καταστάσεις για έναν άντρα. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει για σένα, είναι να δείξει κατανόηση. Ωστόσο η μπάλα θα σου βγει από τη μύτη. Ξεκινούν τα ατελείωτα τηλεφωνήματα (σου ζητάει να χαμηλώσεις και την τηλεόραση), ενώ την ώρα που ο Μήτρογλου ετοιμάζεται να σουτάρει σου κάνει νάζια και παράπονα. Σε ένα φανταστικό σκηνικό θα την είχες δεμένη στη καρέκλα και θα την είχες φιμώσει, αλλά τώρα πρέπει απλά να την ανεχτείς. Επίσης μόλις σου έφαγε τα σουβλάκια. Από δω και πέρα μπάλα μόνο σε σπίτι φίλου.

Τα εξαφανισμένα αντικείμενα
Είχες πάντα χύμα τα πράγματα σου αλλά τουλάχιστον τα έβρισκες. Πλέον, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχει βαλθεί να τα βγάζει από το οπτικό πεδίο, είτε επειδή…πιάνουν χώρο, είτε επειδή δεν θέλει να τα βλέπει. Έτσι όλως τυχαίως έχουν χαθεί τα κλειδιά σου, τα χαρτιά σου, κάποιες από τις μπλούζες σου, ενώ το βρωμόσκυλο της έχει περάσει το ένα σου παπούτσι για κόκκαλο. Ακόμα και τα αστυνομικά σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. να έβαζες, δεν θα είχαν καταφέρει να βρουν τίποτα. Τελικά, όταν η ίδια εμφανιστεί, θα σου τα φέρει όλα στα χέρια καθότι τα έχει κρύψει πιο καλά και από βόμβα.

Το ακατάστατο δωμάτιο
Ναι οκ, σαν πιτσιρικάς είχες ένα δωμάτιο πολύ αντρικό. Με τις αφίσες συγκροτημάτων στο τοίχο, πολλά cd στο γραφείο, κιθάρες και πορνοπεριοδικά, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ήταν αχούρι. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση αλλάζει, καθότι πλέον το δωμάτιο θυμίζει το Κόσοβο μετά τις «ειρηνευτικές δυνάμεις». Το κρεβάτι είναι γεμάτο εσώρουχα και σορτσάκια, παλτά και μπλούζες ενώ το πάτωμα θυμίζει έκθεση του Καλογήρου. Επίσης από κάπου ακούγεται το νιαούρισμα του γάτου, που προσπαθείς να καταλάβεις αν είναι θαμμένος κάτω από τα στρινγκ ή χωμένος σε καμιά μπότα. Αυτό το Κόσοβο δεν έχει καταφύγιο για πρόσφυγες boy…

Η αλλαγή του ψυγείου
Που είναι οι μπύρες; Τι απέγινε το σαλάμι αέρος; Ποιος πέταξε τη μαγιονέζα, το τυρί και τα Captain Iglo; Τώρα όμως θέλει να σε βάλει σε υγιεινή διατροφή και το ψυγείο έχει γεμίσει από τυριά-κρέμες, μαρουλόφυλλα, κουνουπίδια και παντζάρια και ότι άλλο χρειάζεσαι για μα βοσκήσεις σωστά. Και καλές οι σαλάτες, αλλά οι κοπτήρες σου διψάνε για κρέας. Με λίγα λόγια, είναι το πιο γκέι ψυγείο που υπάρχει σε σπίτι. Στη παραμικρή έκρηξη, ξεκινάει το ατελείωτο κήρυγμα για τη χοληστερίνη, το λίπος και δεν συμμαζεύεται. Μα τις μπύρες γαμώ το φελέκι μου.

Η περίοδος της
Είναι κάποιες μέρες που απλά δεν πρέπει να είστε μαζί. Και αυτές είναι οι ματωμένες μέρες της, όπου η αιμορραγία μπορεί μέσα σε λίγες στιγμές να χτυπήσει και σένα. Κλάματα, υστερίες, νεύρα, ουρλιαχτά και η μετάλλαξη συνεχίζεται. Τι και αν προσπάθησες να την ηρεμήσεις, τι και αν θέλεις να βοηθήσεις, προτιμάει τα Mesulid, τα Ponstan και τα Anvil και σε έχει κανονικά γραμμένο. Προσοχή: Σε τέτοιες μέρες δεν τίθεται ποτέ θέμα συζήτησης για τη σχέση σας και πόσο την αγαπάς γιατί θα νιώσεις πόσο αποτελεσματικά είναι τα τακούνια της. Καλού-κακού προμηθεύσου στολή ΜΑΤατζή για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Η μάνα της
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο σαν τη μάνα της. Πιο απάνθρωπη από το ΔΝΤ, πιο εκνευριστική από τη Μέρκελ και πιο φωνακλού από τον συντάκτη μας Γιάννη Καραμαγκάλη, είναι εκεί για να κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Έρχεται μονίμως ακάλεστη, σας ανακοινώνει κάθε μέρα ποιος πέθανε από τη γειτονιά και χώνεται παντού. Στο φαγητό σας, στο ντύσιμο σας, τη διακόσμηση του σπιτιού, ακόμα και που θα πάτε διακοπές. Κανονικά πρέπει να την ρίξεις σε λάκκο με λυσσασμένα σκυλιά, αλλά εύχεσαι να πάθει καμιά λαρυγγίτιδα μπας και γλιτώσεις από το μπούρου-μπούρου. Φρόντισε να σφουγγαρίζεις τις σκάλες μα βαζελίνη μπας και σταθείς τυχερός.

Πρόταση-σοκ από τους Financial Times: Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να πεθάνουν

trapezes-financial-times-570
Η επικεφαλής του νέου εποπτικού οργάνου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προειδοποιεί ότι ορισμένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν μέλλον και θα πρέπει να τα αφήσουμε να πεθάνουν, υποδεικνύοντας ότι το εποπτικό όργανο θα ακολουθήσει πολύ πιο σκληρή στάση στην Ευρωζώνη.
Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε το εποπτικό όργανο του τραπεζικού κλάδου της Ευρωζώνης, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), η Ντανιέλ Νουί δηλώνει επίσης ότι θέλει να αποδυναμώσει τον δεσμό ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στις τράπεζες της Ευρωζώνης -που ήταν άλλωστε ο πυρήνας της κρίσης- σπάζοντάς τον και απαιτώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διακρατούν περισσότερα κεφάλαια έναντι των τοποθετήσεών τους σε κρατικούς τίτλους.
«Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήραμε από την τρέχουσα κρίση είναι πως δεν υπάρχει τοποθέτηση μηδενικού κινδύνου. Αυτό έχει αποδειχθεί. Έτσι λοιπόν, τώρα πρέπει να αντιδράσουμε» δήλωσε η κ. Νουί και συμπλήρωσε: «Αυτό που θα μπορούσα να παραδεχθώ είναι πως ίσως η στιγμή να μην είναι κατάλληλη, να αλλάζουμε τους κανόνες εν μέσω κρίσης, αυτό θα ήταν πιθανό. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να γίνουν περισσότερα και ορισμένες χώρες ήδη εφαρμόζουν πιο αυστηρούς κανόνες».
Οι διεθνείς κανόνες που υπήρχαν προ κρίσης επέτρεπαν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μην κρατούν κεφάλαια έναντι των τοποθετήσεών τους σε χαρτοφυλάκια κρατικών ομολόγων, αφήνοντας το θέμα στη διακριτική ευχέρεια των εθνικών εποπτικών αρχών. Ενώ όμως η κρίση έφερε στο φως το βάθος της σύνδεσης μεταξύ κρατών και των τραπεζικών τους συστημάτων, οι τράπεζες συνεχίζουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερα ποσά.
Η κ. Νουί συμφώνησε με τον Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι στα επόμενα στρες τεστ των μεγαλύτερων τραπεζών χρειάζεται κάποιες από αυτές να αποτύχουν. «Πρέπει να δεχθούμε ότι ορισμένες τράπεζες δεν έχουν μέλλον», δήλωσε απαντώντας στις συζητήσεις για κύμα συγχωνεύσεων που θα μπορούσε να σώσει τους πιο αδύναμους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. «Πρέπει να αφήσουμε κάποιες να εξαφανιστούν με ελεγχόμενο τρόπο και δεν είναι αναγκαίο να τις συγχωνεύσουμε με άλλους οργανισμούς», δήλωσε.
Ο διορισμός της κ. Νουί, η οποία βρισκόταν στο τιμόνι του γαλλικού εποπτικού οργάνου, γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Γηραιάς Ηπείρου. Το πρώτο της καθήκον θα είναι να επιβλέψει την αξιολόγηση, στην οποία θα περιλαμβάνεται η ποιοτική αναθεώρηση του ενεργητικού των τραπεζών και τα στρες τεστ.
Η ίδια δήλωσε ότι συνολικά οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι νομίζουν οι επενδυτές και πως ελπίζει ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα το αποδείξει αυτό παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια για το ενεργητικό τους. Η ετοιμότητά της να στηρίξει τις χρεοκοπίες τραπεζών θα σημάνει συναγερμό στις εθνικές κυβερνήσεις που διστάζουν να δουν τις τράπεζές τους στημένες στον τοίχο.
Η Ιταλία απέρριψε την πρόταση ίδρυσης bad bank φοβούμενη ότι θα επικεντρώσει την προσοχή της αγοράς στην έκθεση των ιταλικών τραπεζών στα αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θέτοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε κίνδυνο.
Η κ. Νουί εξέφρασε την κατάπληξή της από την πρόσφατη έρευνα για καταγγελίες κατά τραπεζών με την κατηγορία της χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος, αλλά και την αμφιβολία της για το εάν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ακολουθήσουν το πνεύμα των νέων κανόνων της Ε.Ε. για τα μπόνους. «Από πλευράς διακυβέρνησης και εσωτερικού ελέγχου, είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τράπεζες να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν είναι μόνο θέμα κεφαλαιακών απαιτήσεων», δήλωσε.
«Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Δεν πιστεύω ότι πήραμε για πάντα το μάθημα. Έτσι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε επιφυλακή γιατί μετά από λίγο καιρό,το μάθημα θα ξεχαστεί. Αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε.
Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός που θα λειτουργεί ως εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα ανοίξει τις πύλες του τον Νοέμβριο, με προσωπικό περίπου 800 ατόμων που θα αναλάβουν το καθήκον να παρακολουθούν 130 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης. Η ευθύνη για τις χιλιάδες μικρότερες τράπεζες θα παραμείνει στα χέρια των εθνικών εποπτικών αρχών. Η κ. Νουί ωστόσο δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο νέος μηχανισμός δεν θα δειλιάσει να πάρει την εξουσία από αυτές όποτε κριθεί απαραίτητο.
«Όλες οι τράπεζες θα πρέπει να εποπτεύονται με το ίδιο εγχειρίδιο, τους ίδιους κανόνες... και η ΕΚΤ μπορεί να αναλάβει άμεσα την εποπτεία μιας μικρής τράπεζας. Είναι δύσκολο να πω πόσο συχνά θα ασκούμε τέτοιου είδους εξουσία, αλλά δεσμευόμαστε πλήρως να το κάνουμε όσο συχνά χρειάζεται» δήλωσε και κατέληξε: «Εάν έχουμε αμφιβολίες, εάν πιστεύουμε ότι είναι σωστό, απλώς θα το κάνουμε. Θα πρέπει να δείξουμε ότι το βλέπουμε σοβαρά αυτό το θέμα».
Πηγή: Euro2day