ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σε δήμους, ξεκινούν οι αιτήσεις

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σε δήμους, ξεκινούν οι αιτήσεις
Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου.
Οι άνεργοι που επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ νωρίτερα αφού οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ αναμένονται ακόμη και εντός τις επόμενης εβδομάδας. Κριτήρια για τις προσλήψεις θα είναι η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ,ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου.
Η καθαρή αμοιβή θα είνα 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω από 25 με το ποσό των 427 ευρώ .Όσο για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μετά την έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικό μία αίτηση συμμετοχής για την απα σχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρό προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ηλεκτρονική αίτηση του ανέργου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, όσον αφορά στα στοιχεία που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν.


Μαύρο ρεκόρ - Καλπάζει η ανεργία, στο 27,9% εκτινάχθηκε τον Ιούνιο

Το φράγμα του 1.400.000 έσπασε ο αριθμός των ανέργων των Ιούνιο, με την εξαετή ύφεση και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης να εξακολουθούν να συμβάλουν στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το...
επίσημο ποσοστό ανεργίας έκλεισε στο 27,9%, έναντι 27,6% το Μάιο και 24,6% τον Ιούνιο του 2012 (ήτοι αύξηση 14% σ' ένα χρόνο).

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο ανεργίας που έχει καταγραφεί από το 2006, οπότε η ΕΛΣΤΑΤ παρέχει στοιχεία σε μηνιαία βάση, και παραμένει υπερδιπλάσιο της ευρωζώνης, στην οποία το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 12,1%.
Η ανεργία στην Ελλάδα έχει υπερτριπλασιαστεί από το 2008, όταν η χώρα εισήλθε σε ύφεση με την οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά το ένα πέμπτο στο ίδιο διάστημα.
«Προφανώς είναι απογοητευτικό το ποσοστό, αν και τα πρόσφατα στοιχεία για την ετήσια μεταβολή στην απασχόληση και τις νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ίσως φθάνουν στο ανώτατο σημείο του κύκλου τους», σχολίασε ο Πλάτων Μονοκρούσος, οικονομολόγος στην Eurobank.
Πρόσθεσε ότι οι εποχικές προσλήψεις στον τουριστικό κλάδο και τα προγράμματα δημοσίων έργων που προσφάτως ξεκίνησαν πιθανόν να προσφέρουν στήριξη το δεύτερο εξάμηνο.
Τα ανησυχητικά στοιχεία
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.403.698 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.334.690 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (μείωση 0,1%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (αύξηση 1,5%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.155 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (μείωση 0,7%) και αυξήθηκαν κατά 14.844 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+0,4%).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούνιο 2013 παρατηρήθηκε στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας (κατά 1,2% ποσοστιαίες μονάδες).
Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 58,8%, ενώ στις ηλικίες 25-34 διαμορφώθηκε στο 37,4%.
Η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία είναι: Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία (29,7%), η Μακεδονία - Θράκη (29,5%) και η Αττική (27,7%).
Πρωτοσέλιδο 13.09.2013

Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα - αγκάθι οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπ. Παιδείας Αγκάθι οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας μετά την άρνηση για αξιολόγηση


Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα - αγκάθι οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπ. Παιδείας
Τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Σεπτεμβρίου μπαίνουν σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού ...Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό.
Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να καμφθούν ορισμένα εμπόδια που έχουν ανακύψει ως προς τους αριθμητικούς στόχους κάποιων υπουργείων - όπως το Παιδείας - αλλά και να επικυρωθούν αλλαγές στο παρά πέντε ως προς τις κατηγορίες υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
«Υπάρχουν τροποποιήσεις στα σχέδια κάποιων υπουργείων, που αφορούν όχι τον αριθμό των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, αλλά τις κατηγορίες προσωπικού οι οποίες θα περιληφθούν στο καθεστώς», σχολίαζαν στελέχη του Δημοσίου.

Για παράδειγμα, αρχικώς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε προσδιορίσει ότι στη διαθεσιμότητα θα τεθούν όσοι απασχολούνται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ τελικώς αποφασίστηκε να καταργηθούν άλλες θέσεις.

Ηδη, πάντως, μέχρι χθες είχαν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς υπογραφή τα σχέδια κοινών αποφάσεων, που προέβλεπαν τις καταργήσεις ολόκληρων υπηρεσιών ή θέσεων για παράδειγμα από τα υπουργεία Μεταφορών, Εργασίας, Τουρισμού, Πολιτισμού ή Οικονομικών.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των σχετικών αποφάσεων θα προχωρήσει η αξιολόγηση του προσωπικού στην περίπτωση όπου προβλέπεται κατάργηση μεμονωμένων θέσεων ή η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα του συνόλου του προσωπικού εάν καταργείται όλος ο κλάδος. Ετσι, στην περίπτωση του υπουργείου Οικονομικών, όπου έχει επιλεγεί η απομάκρυνση όλων των περίπου 300 καθαριστριών μερικής απασχόλησης δεν θα απαιτηθεί αξιολόγηση και θα τεθούν αυτομάτως σε διαθεσιμότητα.
Αντιθέτως, στον ΕΟΤ, για παράδειγμα, όπου αποφασίστηκε ότι δεν χρειάζονται για τη λειτουργία του περίπου 100 διοικητικοί υπάλληλοι, θα χρειαστεί να γίνει μοριοδότηση βάσει των κριτηρίων που έχουν οριστεί, δεδομένου ότι ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού είναι μεγαλύτερος.
Αγκάθι εξακολουθεί να αποτελεί ο στόχος για 1.500 διαθεσίμους από τη δεξαμενή των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, μετά την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων τους ώστε να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό.
Το υπουργείο Παιδείας αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ανταπόκριση από τις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί να ενεργοποιηθούν εναλλακτικά σενάρια.
Ο στόχος
Για την επίτευξη του στόχου διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής σημαντικό μέρος έχει καλυφθεί από σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, απασχολούμενους στον χώρο της Υγείας και εκπαιδευτικούς τεχνικών λυκείων.

ΝΕΑ/ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εγκαίνια 87ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Αιγίνιο η τελετή έναρξης της 87ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, Βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.
Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, και καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από την Αντιδήμαρχο κ. Βασιλειάδου Ξανθίππη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου, του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου.
Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σύμπραξη χορωδίας «fons musicalis», Φιλαρμονικής και Εργαστηρίου Κρουστών της Δ.Ε. Αιγινίου υπό τη δ/νση του κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με την κήρυξη της έναρξης της 87ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
 
 
 Photo Hasapetis
 
                                                                                                Γραφείο τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού.





































ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




                                           


Με αφορμή την ονομαστική της εορτή η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, θα δεχθεί ευχές πολιτών και φορέων στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος), την  Τρίτη  17 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ . 

Το βίντεο που έκανε πάνω από 50.000.000 ανθρώπους να δακρύσουν!

Το βίντεο που έκανε πάνω από 50.000.000 ανθρώπους να δακρύσουν!

Το 1969 ο JohnRendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του Harrod στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοι, αν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.
Του έδωσαν το όνομα Κρίστιαν και το έκαναν αμέσως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Σκοπός τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό έτσι ή αλλιώς στα πλαίσια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη, αλλά να το επιστρέψουν μετά από έναν χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική. Στο διάστημα αυτό του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδιδε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν.
Μαζί ζούσαν, μαζί έπαιζαν και έδινε ο ένας στον άλλο σπουδαία συναισθήματα που πάντα έμπαιναν επάνω από τα άγρια ένστικτα του ζώου. Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώ μέσα σε μόλις πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομές, ενώ γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Κρίστιαν βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή.
Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύζυγο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από έναν χρόνο να τον επισκεφθούν αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Κρίστιαν ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν.
Επισκέφθηκαν τον Κρίστινα στον Κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: Όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι' αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι' αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Κρίστιαν το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να την γνωρίσουν... Το βίντεο των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν...

Αναστάτωσε τους φίλους της στο Instagram

Έχει κορμί θανατηφόρο και το δείχνει... Ξύπνησε πρωί πρωί και είπε να αναστατώσει τους διαδικτυακούς της φίλους με μία φωτογραφία της.

Η Χριστίνα Πάζιου έχει τέλειες αναλογίες και γι' αυτό αποφάσισε να πει μια γλυκιά καλημέρα στους φίλους της ποστάροντας φωτογραφία, που απεικονίζει την πίσω όψη της! Η γυμνάστρια πάντως είναι τυχερή που και στα μέσα σχεδόν του Σεπτέμβρη, έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει τη θάλασσα και τον ήλιο!
Αναστάτωσε τους φίλους της στο Instagram


Τα ρομπότ έχουν κυριαρχήσει στις παγκόσμιες αγορές

Ένα παγκόσμιο «οικοσύστημα» αλληλεπιδρώντων ρομπότ έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές...
εκτελώντας αδιάκοπα συναλλαγές με ταχύτητες άπιαστες για τους ανθρώπους και με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη καταγράφει την ανάδυση αυτής της «οικολογίας των υπερβολικά γρήγορων μηχανών» και επισημαίνει ότι για χρονικές κλίμακες μικρότερες του ενός δευτερολέπτου, ο χρηματοοικονομικός κόσμος έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μια «κυβερνο-ζούγκλα» όπου ζουν μόνο «αγέλες» επιθετικών αλγόριθμων (προγραμμάτων λογισμικού) που -με μόνο σκοπό το κέρδος- κάνουν μεταξύ τους διαπραγματεύσεις σε αστραπιαίες ταχύτητες, πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", προειδοποιούν για την επέκταση της ισχύος και επιρροής των ρομποτικών traders, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αυτοί οι αλγόριθμοι μπορούν να λειτουργήσουν τόσο γρήγορα, που οι άνθρωποι αδυνατούν να συμμετάσχουν (στις συναλλαγές) σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, στη θέση τους, αναδύεται μια σούπερ-γρήγορη οικολογία ρομπότ, που παίρνουν πλέον τον έλεγχο», είπε ο Νιλ Τζόνσον. Όπως ανέφερε, «σύμφωνα με τα ευρήματά μας, σε αυτό το νέο κόσμο των ταχύτατων ρομποτικών αλγορίθμων η συμπεριφορά της αγοράς υφίσταται μια ριζική και απότομη μετάβαση σε ένα άλλο κόσμο, όπου οι συμβατικές οικονομικές θεωρίες της αγοράς δεν ισχύουν πια».

Η μελέτη επισημαίνει ότι ο συνεχής ανταγωνισμός για ολοένα ταχύτερα συστήματα αυτόματης διαπραγμάτευσης στις χρηματαγορές έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη αλγορίθμων λογισμικού που λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από την μέγιστη δυνατή ταχύτητα ανταπόκρισης ενός ανθρώπου (χρηματιστή ή άλλου trader). Ακόμα κι ένας «μάστερ» του σκακιού χρειάζεται περίπου 650 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να κάνει την επόμενη κίνησή του, όμως ένας αλγόριθμος διαπραγμάτευσης μπορεί να «παίξει» στις αγορές μέσα σε μόλις ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου (δηλαδή σε λιγότερο από 0,001 δευτερόλεπτα).

Ο συνδυασμός πολλών τέτοιων αστραπιαίων -και ανεξέλεγκτων από τους ανθρώπους- συναλλαγών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συναλλαγές στις αγορές διεθνώς μεταξύ των ετών 2006 - 2011 και βρήκαν 18.520 ακραία συμβάντα που διήρκεσαν το καθένα λιγότερο από ενάμιση δευτερόλεπτο. Ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου όμως έλαβαν χώρα τόσο απότομα «κραχ», όσο και απότομα «μπουμ» τιμών. Όσο η ταχύτητα των ρομποτικών συναλλαγών πέφτει όλο και πιο κάτω από τον φυσιολογικό χρόνο αντίδρασης ενός ανθρώπου, τόσο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός αυτών των σύντομων απότομων «σκαμπανεβασμάτων» στις τιμές των μετοχών, συναλλάγματος και άλλων τίτλων στις διάφορες αγορές χρήματος και προϊόντων.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι ρομποτικές συναλλαγές παίζουν σημαντικότερο ρόλο σε αυτές τις απότομες πτώσεις και ανόδους των τιμών, από ό,τι οι πολιτικές των κυβερνήσεων ή τα λάθη των ανθρώπων διαπραγματευτών. Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, υπάρχει μια αναλογία με τη φύση: «Εφόσον διατηρείται σωστός συνδυασμός ανάμεσα στα θηράματα και στους θηρευτές, υπάρχει μια ισορροπία. Όταν όμως εμφανίζονται θηρευτές υπερβολικά γρήγοροι, τότε δημιουργούνται ακραία γεγονότα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα εξαιτίας των ταχύτατων υπολογιστικών αλγορίθμων, είναι η επικράτηση των θηρευτών στις συναλλαγές, καθώς ο θηρευτής δρα προτού καν το θήραμά του καταλάβει ότι αυτός βρίσκεται εκεί».

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν την ανάγκη να κατανοηθεί η συλλογική συμπεριφορά αυτών των ρομπότ στις αγορές, γιατί μόνο τότε θα είναι δυνατό να τεθούν υπό έλεγχο με ειδικές ρυθμίσεις. Η πρόκληση θεωρείται μεγάλη, αλλά διευκολύνεται κάπως, όπως επισημαίνουν, από το γεγονός ότι αυτοί οι αλγόριθμοι είναι σχετικά απλοί, καθώς η απλότητα τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα αντιδράσεων στις συναλλαγές τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, «τείνουν να υιοθετούν την ίδια συμπεριφορά και έτσι να μετατρέπονται σε κυβερνο-συμμορία που επιτίθενται από κοινού σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς. Αυτό ακριβώς αποτελεί την αιτία για τα ακραία γεγονότα που παρατηρούμε στις αγορές».

Ιπτάμενο καπάκι από φρεάτιο… διέλυσε αυτοκίνητο

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Perm της Ρωσίας, όταν ένα καπάκι φρεατίου εκτοξεύθηκε στον αέρα με αποτέλεσμα να...καταλήξει πάνω σε ένα Volkswagen Golf, του οποίου ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικων ιστοσελίδων ο οδηγός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, ενώ όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές.





otherside.gr

Ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω υπερθέρμανσης

Η υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου οι οποίες οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα...
συνέβαλαν κατά το ήμισυ στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον πλανήτη το 2012, επισημαίνει έρευνα που διεξήχθη από 18 επιστημονικές ομάδες και δημοσιεύεται στο Bulletin of American Meteorological Society.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις αιτίες δώδεκα κλιματικών συμβάντων εξαιρετικής έντασης που σημειώθηκαν πέρυσι, όπως οι ξηρασίες, ο τυφώνας Σάντι στις ΗΠΑ, η καλπάζουσα τήξη των πάγων στην Αρκτική, οι κατακλυσμιαίες βροχές στη Βρετανία, στην Αυστραλία, στη βόρεια Κίνα και την Ιαπωνία.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι "οι φυσικοί μετεωρολογικοί μηχανισμοί και οι φυσιολογικές διακυμάνσεις του κλίματος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα φαινόμενα αυτά".

Ωστόσο οι συντάκτες υπογραμμίζουν πως "σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναλύσεις δείχνουν σαφώς πως η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου οι οποίες οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα συνέβαλε στα φαινόμενα αυτά".

"Η έκθεση ενισχύει την αυξανόμενη ικανότητα της επιστήμης του κλίματος να κατανοεί καλύτερα την περιπλοκότατα των φυσικών αυτών συμβάντων" τονίζει ο Τόμας Καρλ, διευθυντής του εθνικού κέντρου κλιματικών δεδομένων της αμερικανικής Ωκεανογραφικής και Ατμοσφαιρικής Υπηρεσίας (ΝΟΑΑ). Ωστόσο, προσθέτει, "ο καθορισμός των αιτιών των φαινομένων αυτών παραμένει μια πρόκληση".

Ο στόχος των ερευνών αυτών είναι να κατανοηθεί αν τα μετεωρολογικά αυτά φαινόμενα μπορεί να επαναλαμβάνονται συχνότερα και "αν η μεγαλύτερή τους ένταση οφείλεται σε φυσικούς παράγοντες ή έχει σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα".

Σύμφωνα με την έρευνα, η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για τις κατακλυσμιαίες βροχές στην Αυστραλία, την πρωτοφανή χειμερινή ξηρασία στη νότια Ευρώπη και την ξηρασία στην ανατολική Αφρική.

Μειώθηκαν οι γεννήσεις κατά 10% λόγω κρίσης

Μείωση του αριθμού των γεννήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του παιδιού.


Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Κουράκου, ο οποίος επικαλείται έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει ότι υπάρχει αύξηση στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων. Ο βουλευτής είχε διατυπώσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο γυναίκες που μένουν άνεργες να παραλείπουν σημαντικές εξετάσεις και ελέγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2007 ο αριθμός γεννήσεων ήταν 111.926 και έπεσε σταδιακά τα επόμενα χρόνια, με τις γεννήσεις να περιορίζονται το 2012, στις 100.980. Πιο συγκεκριμένα, το 2007 (111.926), 2008 (118.302), 2009 (117.933), 2010 (114.766), 2011 (107.200), 2012 (100.980).

«Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στον ελληνικό πληθυσμό αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες και επιδεινώνεται σημαντικά την τελευταία περίοδο, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα» αναφέρει ο υπουργός Υγείας, στο έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη βουλή.

«Η συνεχής μείωση των αριθμών των γεννήσεων, η έντονη μεταβολή (μείωση) των δεικτών γεννητικότητας και αναλογίας γεννήσεων ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, δηλώνει την κορύφωση του προβλήματος, με αρνητικές προοπτικές εξέλιξης» επισημαίνει επίσης ο κ. Γεωργιάδης και επισημαίνει ότι εκτός από τους ποσοτικούς δείκτες υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το δημογραφικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας, όπως η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας γάμου και κατά συνέπεια, η γέννηση παιδιών σε μεγαλύτερες ηλικίες των γονέων, η ανισοκατανομή των γεννήσεων ανά περιφέρεια της χώρας (μείωση των γεννήσεων στον αγροτικό πληθυσμό), η σημαντική συμμετοχή γεννήσεων από οικογένειες μεταναστών κλπ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «το περιεχόμενο των πολιτικών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα προϋποθέτει τη συστηματική λήψη μέτρων και ανάπτυξη δράσεων για παροχές, υποδομές, οργάνωση υπηρεσιών κλπ, σε κοινωνικό, οικονομικό, εργασιακό και ασφαλιστικό επίπεδο».


«Το γεγονός αφήνει ακάλυπτους τους γονείς και τα έμβρυα από την πρόληψη της εκδήλωσης ή την ανατροπή νέων, πλέον των προβλεπόμενων, νοσηρών καταστάσεων» αναφέρει ο υπουργός Υγείας και ενημερώνει ότι «η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, έχοντας τη σχετική αρμοδιότητα σε θέματα προγεννητικού ελέγχου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και ύστερα από σχετική επιστημονική γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεύρυνση των προβλεπόμενων εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης αυτών από τον ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία, καθώς και ένταξης της εν λόγω παροχής για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδυνάτους».

Νύχια δαχτυλίδια ή mani rings είναι το νέο trend της μόδας

Αγαπήθηκε από τη Beyonce και λατρεύτηκε από τον κόσμο της μόδας. Τα mani- rings συνδυάζουν τα νύχια με τα δαχτυλίδια και περισσότερο θυμίζουν θήκη νυχιών.
Τα φόρεσε η Beyonce στο video clip του Sweet Dreams και από τότε έγινε χαμός.

Πρόκειται για την τελευταία τάση στον χώρο της ομορφιάς αλλά και στον κόσμο της μόδας.

Τα mani rings παρουσιάστηκαν από το περιοδικό Look μέσω του SabFashionLab κοστίζουν περίπου 6 ευρώ ενώ μπορείτε και στο eΒay πολύ πιο φθηνά.

Διατίθενται σε χρυσά -ασημένια και όπως λένε οι fashionistes τα mani rings συνδυάζουν και τις δυο τάσεις μαζί, τόσο στα νύχια όσο και στο κόσμημα.

Μπορούν να φορεθούν πολλά μαζί ή μπορείτε να βάλετε ένα και να κρύψετε το νύχι που σας έσπασε, ακολουθώντας την μόδα.

vivanews.gr

Σήμερα στην Αμερική, αύριο και στην Ελλάδα: Βγάλε ή κρύψε το σταυρό σου, γιατί…

Οι αρμόδιοι ενός κρατικού πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια της Αμερικής, διέταξαν μια φοιτήτρια να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ εργαζόταν σε μια γιορτή πρωτοετών, για να μην… 
προσβληθούν οι μη Χριστιανοί!

Πρόκειται για την 19χρονη Audrey Jarvis, που εργαζόταν στην ομάδα φοιτητών «Associated Students Productions» (ASP) του Sonoma State University (SSU), η οποία δήλωσε στο FOX News, ότι ο αρμόδιος της ζήτησε επιτακτικά να βγάλει το σταυρουδάκι που φορούσε, διότι «μπορεί να προσβάλλει τους άλλους, και ότι θα μπορούσε να κάνει τους νεοεισερχόμενους φοιτητές να αισθάνονται ανεπιθύμητοι, ή θα μπορούσε να προκαλέσει στους νεοεισερχόμενους φοιτητές την αίσθηση ότι η ASP δεν ήταν ένας οργανισμός που μπορούν να ενταχθούν”.

Στη συνέχεια και βλέποντας την αντίδρασή της, της είπε να κρύψει το σταυρό κάτω από τη φανέλα της ή να τον αφαιρέσει.
“Αισθάνθηκα προσβεβλημένη γιατί πιστεύω ως χριστιανή γυναίκα ότι έχω δικαίωμα να εμφανίζω την πίστη μου με όποιον τρόπο μου αρέσει εφ ‘όσον δεν βλάπτει κανέναν άλλο. Πληγώθηκα πολύ και αισθάνθηκα σαν η επίσημη στάση του πανεπιστημίου – που μιλάει για ανοχή και ενσωμάτωση σε όλα – να παραβιάστηκε”, δήλωσε η Jervis για τα συναισθήματα που ένιωσε μετά από τις παράλογες εντολές που έλαβε.
Εν τέλει, η κοπέλα κατέφυγε σε δικηγόρο, και ζητά από την διεύθυνση του πανεπιστημίου να της ζητήσει δημοσίως συγνώμη.
Αυτά βέβαια έγιναν στην… πολυπολιτισμική Αμερική. Μη νομίζετε, όμως, ότι δεν πρόκειται σύντομα να φτάσουν κι εδώ. Η δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας» δεν έχει σύνορα!