ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ




Αυτοί είναι οι 12 λόγοι που πρέπει να κάνουμε συχνά σεξ



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα οφέλη του σεξ στον οργανισμό, εκτός φυσικά από το συναισθηματικό δέσιμο, ή την ηδονή; Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα 12 λόγους που το συχνό σεξ ωφελεί τον οργανισμό. Το συχνό σεξ, βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχουν περάσει από το μυαλό σας. Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί... 

Το συχνό (πάνω από 3 φορές την εβδομάδα) σεξ, προσφέρει ευτυχία,μακροζωία και υγιές σώμα. Αυτοί είναι 12 λόγοι για να κάνετε σεξ καθημερινά!
ΝΟΥΜΕΡΟ 1: Εχει αγχολυτική δράση
Το Sex σας βοηθά να μειώσετε το στρες. Όταν βαθιές ασκήσεις αναπνοής δεν μπορείτε de-τονίσει, το σεξ θα κάνει το χρειάζομαι. Κατά τη διάρκεια του σεξ το σώμα σας παράγει ντοπαμίνη, μια ουσία που καταπολεμά τις ορμόνες του στρες, ενδορφίνες, γνωστές και ως «ορμόνες ευτυχίας» και οξυτοκίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από την υπόφυση, και ενισχύει την επιθυμία.
ΝΟΥΜΕΡΟ 2: Αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορείτε να κάψετε θερμίδες. Αν κάνετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά  θα κάψετε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι το ισοδύναμο 75 μιλίων τζόκινγκ ! Επίσης αυξάνεται η ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα σας, και η τεστοστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ κρατά τα κόκκαλα και τους μυς σας ισχυρά.
ΝΟΥΜΕΡΟ 3: Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση
Το Σεξ μειώνει τη διαστολική πίεση του αίματος
ΝΟΥΜΕΡΟ 4: Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Βοηθάει στην παραγωγή Ανοσοσφαιρίνης Α, ένα αντιγόνο που καταπολεμά τις αυξήσεις γρίπης 
ΝΟΥΜΕΡΟ 5: Χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και οικειότητας
Η πράξη του σεξ αυξάνει την ορμόνη ωκυτοκίνη που δημιουργεί εμπιστοσύνη και φέρνει πιο κοντά ζευγάρια.
ΝΟΥΜΕΡΟ 6: Γυμνάζει τους μύες της πυέλου
Βελτιώνονται έτσι οι λειτουργίες της κύστης και του εντέρου.
ΝΟΥΜΕΡΟ 7: Προστατεύει …τον προστάτη
Η τακτική εκσπερμάτωση εκπλαίνει το προστατικό υγρό που παράγεται στον προστατικό αδένα,και αποτελεί το κύριο συστατικό του σπέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα φλεγμονών και “συμφόρησης” του αδένα.
ΝΟΥΜΕΡΟ 8: Διευκολύνει τον ύπνο
Μετά από αυτή την μεγάλη, όμορφη προπόνηση είστε αναγκασμένοι να πάρετε εναν καλό ύπνο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και η παραγωγή προλακτίνης, οδηγεί σε αυξημένη μετά τη συνουσία χαλάρωση.
ΝΟΥΜΕΡΟ 9: Μπορεί να βελτιώσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας.
Το Sex ρυθμίζει τις ορμόνες, οι οποίες με τη σειρά τους ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο.Το Σεξ μειώνει το στρες, το οποίο είναι ένας από τους λόγους που επηρεάζεται ο κύκλος σε πολλές γυναίκες
ΝΟΥΜΕΡΟ 10: Προλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία.
Πενήντα τοις εκατό των ανδρών ηλικίας άνω των 40 πάσχουν από κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας και όλοι οι νέοι άνδρες φοβούνται τη στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να σηκωθεί πια. Το καλύτερο φάρμακο κατά της ανικανότητας είναι το... σεξ. Η στύση διατηρεί τη ροή του αίματος στις αρτηρίες του πέους σας, έτσι ώστε ο ιστός παραμένει υγιής.Η στύση μπορεί να παρομοιαστεί με ένα αθλητικό αντανακλαστικό: όσο περισσότερο το εκπαιδεύεται τόσο πιο καλά εκτελείται.
ΝΟΥΜΕΡΟ 11: Αυξάνει το προσδόκιμο του χρόνου ζωής
Μια υγιής καρδιά, δυνατότεροι μύες, αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου,μείωση του στρές και η ευτυχία είναι μερικοί από τους παράγοντες που προσθέτουν ζωή στα χρόνια και ως εκ τούτου - χρόνια στη ζωή σας
ΝΟΥΜΕΡΟ 12: Υγιέστερο σπέρμα
Αντικαθιστά τα παλιά σπερματοζωάρια από τους όρχεις, την επιδιδυμίδα και τις σπερματοδόχες κύστεις.

Δημήτρης Μπορούσας
Χειρούργος-Ουρολόγος-Ανδρολόγος


Μπράβο Στελάρα!

Φωτογραφία για Μπράβο Στελάρα!
Ο Στέλιος Πόζογλου σκόραρε με την Κ17 και πανηγύρισε το γκολ με έναν άκρως αθρώπινο τρόπο. Κάτω από την φανέλα του ΠΑΟΚ φορούσε μια άλλη με την φωτογραφία του αδικοχαμένου Άγγελου που πριν από μερικές μέρες έχασε αναπάντεχα τη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Άρη αλλά και τους φίλους του. Κάτω από την στάμπα με την φωτογραφία του υπήρχε και μια φράση: "Ο άνθρωπος πεθαίνει μόνο ότσαν τον ξεχάσεις. Άγγελε δε θα σε ξεχάσω ποτέ..."
paokrevolution

Δεν απέκλεισαν εγκαίρως το πάρκινγκ του Mall, παρά την προειδοποίηση



Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει στη zougla.gr πως στις 10.22 της Κυριακής, εντός του χρονικού ορίου που είχαν δώσει στην εφημερίδα μας οι δράστες, οι άνδρες της ασφάλειας του Mall άφηναν τους πολίτες να εισέρχονται στο πάρκινγκ.

Ο άνδρας αναφέρει ότι πάρκαρε το αυτοκίνητό του κανονικά, και μόνο όταν ανέβηκε στον πρώτο όροφο από τη σκάλα αντιλήφθηκε κάποια κινητοποίηση και συνειδητοποίησε τι συμβαίνει.

Καταγγελία στη zougla.gr:

ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ...2050 ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ. ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Μέτρα επ' άπειρον είναι η συνταγή για την ελληνική οικονομία που προτείνει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που δημοσιοποιήθηκε χθες εισηγείται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013 (προτεραιότητα έχουν οι 12.500 που έπρεπε να είχαν φύγει το 2012) αλλά...
euro1και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 6% του ΑΕΠ ή 10 έως 12 δισ. ευρώ. Φέτος πρέπει να απομακρυνθούν από το δημόσιο συνολικά 27.000 εργαζόμενοι. Επίσης προτείνει και αντικατάσταση (με ξένους ειδικούς) της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του εξαμήνου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Το ΔΝΤ ζητάει ως πρώτες προτεραιότητες να επεκταθεί και μετά το 2015 η μόνιμη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (που παρακρατείται από τους μισθούς), να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά και να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος.
Στην ουσία θέτει θέμα «μονιμότητας» όλων των εισπρακτικών μέτρων που ισχύουν σήμερα, όπως:
-η εισφορά αλληλεγγύης που λήγει το 2015
-το τέλος επιτηδεύματος σε επαγγελματίες
-το χαράτσι στα ακίνητα
-ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ.
-η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών κάθε χρόνο, ώστε να ακολουθούν τις εμπορικές τιμές
-η αναπροσαρμογή των επιδομάτων (ΕΚΑΣ, επίδομα τέκνων, επιδόματα ανεργίας κ.λπ.)
-οι μεταβολές στις τιμές των εισιτηρίων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ
-η αναθεώρηση των εφάπαξ
-οι περικοπές στις παροχές υγείας και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η «ανασυγκρότηση της αντιπολίτευσης περιορίζει τις πιθανότητες προώθησης των φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο», ενώ διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα προσαρμογής δεν διαθέτει πλέον ισχυρή πολιτική στήριξη.
Η έκθεση αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη ούτε στο μέσο της διαδρομής που πρέπει να διανύσει.
Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις για την ύφεση, εκτιμώντας ότι μέχρι το 2020 το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Μνημονίου. Σοβαρούς κινδύνους διαβλέπει στο μέτωπο του δημόσιου χρέους και προειδοποιεί τους Ευρωπαίους εταίρους ότι είναι πιθανόν να αποδεχθούν και νέο κούρεμα.
Το Ταμείο εκτιμά ότι ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας προχωρά με πολύ αργό ρυθμό, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ανάκαμψή της και αυξάνει το κόστος της προσαρμογής. Αναγνωρίζει ότι «μόνο» στην αγορά εργασίας οι μεταρρυθμίσεις έχουν υλοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Επισημαίνει ότι οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις -κυρίως εκείνες που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού- έχουν βαλτώσει. Βαλτωμένο είναι κατά το ΔΝΤ και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και τούτο, όπως αναφέρει, παρά τις δεσμεύσεις που της κυβέρνησης. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι εξαμήνου για τις αποκρατικοποιήσεις, τότε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να αντικατασταθεί από ξένους ειδικούς. Θέτει ως στόχο σωρευτικά έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2014, 10 δισ. έως το 2016 και 23,5 δισ. έως το 2020.
Οι ειδικοί του Ταμείου χαρακτηρίζουν τη φοροδιαφυγή λυδία λίθο για την επιτυχία του προγράμματος και τονίζουν ότι κάθε χρόνο τα αδήλωτα εισοδήματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 12 δισ., με τα διαφυγόντα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος να αγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση, έως και το 2014 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι καλυμμένες. Από το 2015 θα υπάρχει χρηματοδοτικό έλλειμμα 7,1 δισ. ευρώ και το 2016 έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ.
makeleio.gr


Δεν έχουν σταματημό! Τέλος και στη “δωρεάν” υγεία!


stournaras

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις του Αντώνη του Σαμαρά και στον τομέα της υγείας, πάντα προς όφελος του μέσου.. Γερμανού πολίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το ποσό των 25 ευρώ θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ο ασθενής, κατά την είσοδο του στα νοσοκομεία της χώρας.
Τα 25 ευρώ περιλαμβάνουν, είσοδο στο νοσοκομείο, ποτό και ξηρούς καρπούς, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται, σε ασθενείς που συνοδεύονται. Το φακελάκι ασφαλώς δεν καταργείται και θα σας χρησιμεύσει σε περίπτωση που θα θέλετε να βρείτε κρεβάτι, ή να μην ακούσετε την έκφραση “παιδιά sorry αλλά το νοσοκομείο είναι γεμάτο”

Οι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν το προαναφερθέν ποσό, οφείλουν να αυτοκτονούν στο χώρο τους, ώστε να μην επιβαρύνουν το κράτος.

Παράλληλα, σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο θα λειτουργεί VIP πτέρυγα για αυτούς που έχουν τα κονέ, στην οποία τα δωμάτια θα έχουν παράθυρο, κανονικά κρεβάτια, θα προσφέρονται φάρμακα και θα σε αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπινο ον.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η ηγεσία του Υπουργείου υγείας, διαβεβαίωνε πως αυτό το μέτρο δε θα τεθεί σε ισχύ, εκτός και τα έξοδα είναι εκτός προϋπολογισμού. Τι απρόσμενη εξέλιξη…
Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό κράτος, αφού μετά από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν σε μίζες ιατρικού εξοπλισμού, τις αναρίθμητες υπερτιμολογήσεις των ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας έως και 100 φορές πάνω από την αξία τους και τις κομπίνες μεταξύ φαρμακοβιομηχάνων και γιατρών, αποφάσισε πως τα γαμησιάτικα πρέπει να τα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης, που στο μέσο όρο του δεν έχει λεφτά ούτε για να φάει.
Πάει και η υποτιθέμενη… δωρεάν υγεία μάγκες. Πάμε να κάνουμε καμιά πορεία με τα παιδιά στην πλατεία και να φωνάξουμε συνθήματα. Μέχρι τώρα πιάνει.


Τρομοκράτες χτύπησαν το Mall της Lamda στο Μαρούσι, δυο τραυματίες


Τρομοκράτες χτύπησαν το Mall της Lamda στο Μαρούσι, δυο τραυματίες

Βόμβα εξεράγη στο πάρκινγκ του The Mall Athens στο Μαρούσι, τραυματίζοντας ελαφρά δυο άνδρες εταιρίας security.  Το χτύπημα ακολουθεί τη σειρά των τελευταίων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κύμα αυξανόμενης πολιτικής βίας, με "ήπιες" τρομοκρατικές επιθέσεις, που αποβλέπουν πρωτίστως στη δημιουργία κλίματος αναταραχής.
Η εκρηξη έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 11. Προηγήθηκαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, στα οποία άγνωστοι ανέφεραν ότι «σε 50 λεπτά θα σκάσει βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall».  
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς γκαζάκια, με χρήση εκρηκτικής ύλης.
 Η αστυνομία έχει εκκενώσει το χώρο και απέκλεισε την περιοχή, ενώ παράλληλα διεξάγει έρευνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατίας εκ νέου η νομιμότητα του κτίσματος του εμπορικού κέντρου, το οποίο ανήκει στη Lamda Development, εταιρία του ομίλου επιχειρήσεων Λάτση/Eurobank.
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε για να προειδοποιήσει για την έκρηξη  δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.
Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσίαιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στον χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς. 



sofokleusin


5,5 εκατομμύρια ευρώ ξόδευαν οι βουλευτές για τα ταξίδια τους!


Εκατοντάδες ταξίδια βουλευτών κάθε χρόνο φορτώνουν με εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής...

Περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν την τετραετία 2009-2012 για κοινοβουλευτικά… ταξιδάκια στο εξωτερικό, σε πολλά από τα οποία οι «εθνοπατέρες» συνοδεύονταν από τις συζύγους τους.

Μάλιστα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών συμπληρώνεται σε αποστολές στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου αποτελούνται από 7 τακτικά και 7 αναπληρωματικά μέλη.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το έτος 2012 και την πρόβλεψη για το 2013, το προϋπολογισθέν ποσό για «έξοδα μετακίνησης έφτασε το1.065.000 ευρώ!

Ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 2013 περιορίστηκε δραστικά στο κατά 615.000 ευρώ φτάνοντας μέχρι και 450.000 ευρώ!

xespao.blogspot.com

Χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη 300.000 Έλληνες




Της Ρούλας Σαλούρου 

Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων επεξεργάζονται σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα δραματική πραγματικότητα: 

Παράλληλα με την εκτόξευση της ανεργίας και την εκτίναξη της φτώχιας, αυξάνονται δραματικά και οι ανασφάλιστοι Έλληνες. Εκτιμάται, ότι εντός του τρέχοντος έτους, οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν καμία δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, θα φθάσουν τις 300.000 από τις 100.000 που υπολογίζονταν το 2012. Μακροχρόνια ανεργία, φτώχια, αλλά και ανασφάλιστη εργασία που μέσα σε τρία χρόνια πραγματοποίησε άλμα 10 ποσοστιαίων μονάδων φθάνοντας στο 35%, είναι κάποιες από τις αιτίες του φαινομένου. 

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι μένουν ανασφάλιστοι λόγω της κρίσης και της μακροχρόνιας ανεργίας, αποτυπώνονται και στα στοιχεία που αφορούν στη δαπάνη για νοσήλεια όσων έχουν βιβλιάριο ανασφάλιστου. Η δαπάνη αυτή το 2010 ήταν 72,35 εκατ. ευρώ, το 2011ανήλθε στα 79,75 εκατ. ευρώ ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχε ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, οι κάτοχοι του συγκεκριμένου βιβλιαρίου καλύπτονται μόνο για ιατρικές εξετάσεις στα Δημόσια νοσοκομεία και νοσηλεύονται μόνο αν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, κι επομένως τα φάρμακα πρέπει να πληρώνονται από την τσέπη τους. 

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και παρατεταμένη ύφεση, αναμένεται εντός του 2013 να «κλείσει» την πόρτα του ΟΑΕΔ σε χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους που ήδη βρίσκονται στη λίστα ανεργίας για δύο και πλέον χρόνια και αδυνατούν να καλύψουν το απαιτούμενο όριο ενσήμων προκειμένου να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους. Στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται κυρίως οι άνεργοι ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΑΕΔ καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τους ανέργους έως και δύο χρόνια από την έναρξη της επιδότησης ανεργίας ενώ η κάλυψη επεκτείνεται έως το 2014 κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Επίσης ο Οργανισμός χορηγεί ειδικά προγράμματα κάλυψης σε νέους ανέργους έως 29 ετών και σε ανέργους άνω των 55 ετών. 

Μια νέα κατηγορία ανασφάλιστων πολιτών που δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας αποτελείται κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώνουν τις εισφορές τους και «χάνουν» την κάλυψη των ταμείων τους. 

Οι έμποροι ήδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμούν ότι εντός του 2013 τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και ζητούν τη λήψη μέτρων, έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι έμποροι που αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Ήδη, έχουν στείλει επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ζητώντας αφενός πάγωμα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών χωρίς προσαυξήσεις, αφετέρου τη δυνατότητα πληρωμής δυο διμήνων (120 εργάσιμες ημέρες) για να υπάρχει ετήσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (για την εφαρμογή ίσων δικαιωμάτων προς όλους τους ασφαλισμένους της χώρας). 

Παράλληλα, ζητούν διαχωρισμό του ασφαλίστρου υγείας από αυτό της σύνταξης, ώστε ο ασφαλισμένος αν δεν μπορεί να καταβάλλει το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς, να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί για την υγεία. 

Το Capital.gr αποκάλυψε ότι χωρίς ασφάλιση κινδυνεύουν να μείνουν και χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους λόγω των προβλημάτων στην εφαρμογή του νέου συστήματος ασφάλισης και του εργόσημου που ισχύει για τους εργάτες γης. 


Πηγή: Κεφάλαιο

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ (ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ)


Θέρμανση: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιστοποίηση των πέλλετ και των εστιών καύσης


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη στροφή του καταναλωτικού κοινού στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων με σκοπό τη θέρμανση...
Μεγάλο μέρος αυτών των καυσίμων ανήκει στην κατηγορία της βιομάζας ενώ κυρίως διαδεδομένη είναι η χρήση πέλλετ (συσσωματώματα ή σύμπηκτα).

Τα τελευταία χρησιμοποιούνται ως κύρια πηγή θέρμανσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ και στην Ελλάδα αντικαθιστούν σε πολλές περιπτώσεις τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε περιπτώσεις θέρμανσης μεμονωμένων χώρων από σόμπες ή τζάκια, είτε σε ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης σε καυστήρες λεβήτων.

Όπως σε κάθε περίπτωση προϊόντος όμως, υπάρχουν διαβαθμίσεις ποιότητας οι οποίες τα διαχωρίζουν σύμφωνα με τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά τους. Κυριότερα από αυτά είναι το ποσοστό υγρασίας, το ποσοστό υπολείμματος τέφρας, η θερμογόνος δύναμη και η απουσία επιβλαβών χημικών προσμίξεων.

—Πρότυπα ΕΝ 14961-2 και ΕΝplus

Για τον διαχωρισμό και την κατάταξη των πέλλετ, έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝ 14961-2 ενώ για τις ανώτερες κατηγορίες αυτών και για την σήμανσή τους ως κατάλληλα για οικιακή χρήση έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝplus. Πέλλετ που κατατάσσονται στις κατηγορίες ENplus A1 και ΕΝplus A2 θεωρούνται κατάλληλα για οικιακή χρήση διασφαλίζοντας:

• Χαμηλό ποσοστό περιεχόμενης υγρασίας και μεγάλη θερμογόνο δύναμη

• Χαμηλό ποσοστό υπολείμματος τέφρας και κατ’ επέκταση λίγα στερεά υπολείμματα και βλαβερά για την υγεία μικροσωματίδια

• Απουσία επιβλαβών χημικών προσμίξεων. Οι επιβλαβείς αυτές προσμίξεις συνήθως παρατηρούνται σε πέλλετ που έχουν κατασκευαστεί από ξύλα τα οποία έχουν υποστεί χημική επεξεργασία (βερνίκια – κόλλες κλπ)

Προϊόντα χαμηλότερης κατηγορίας ή προϊόντα που δεν κατατάσσονται σε κατηγορία, προορίζονται για βιομηχανική χρήση, ενώ είναι ακατάλληλα για οικιακή. Αποτελεί επομένως συμφέρον του καταναλωτή να αναζητεί προϊόντα με τη σήμανση ENplus, προκειμένου να απολαμβάνει τα παραπάνω προτερήματα που προσφέρουν τα πέλλετ, και όχι να χρησιμοποιεί ακατάλληλα προϊόντα.

—Σήμανση CE για εστίες καύσης

Εκτός από την καταλληλότητα των στερεών καυσίμων, αντίστοιχα και οι εστίες καύσης (λέβητες, σόμπες, τζάκια κλπ) πρέπει να φέρουν σήμανση CE κατά EN 14785, που σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι κατάλληλες για αυτή τη χρήση.

Άλλωστε, αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά επιλογής πιστοποιημένων προϊόντων συνάδει με το Ευρωπαϊκό ζητούμενο, τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της χώρας και κυρίως την απαλοιφή των ιδιαίτερα επιβλαβών επιδράσεων στην υγεία των κατοίκων κάθε μεγαλούπολης, αλλά και των ίδιων των χρηστών και των οικογενειών τους.

Ο φορέας επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS χορηγεί την πιστοποίηση ΕΝplus για τα πέλλετ ως εγκεκριμένος φορέας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πέλλετ (European Pellet Council), επιδιώκοντας τη διασφάλιση της ποιότητας στα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Η Πάολα έφερε τα πάνω κάτω στο στούντιο της Τατιάνας


Την Πάολα είχε καλεσμένη η Τατιάνα Στεφανίδου. Εντάξει, όχι την ίδια, αλλά την Ματθίλδη Μαγγίρα που μιμείται την τραγουδίστρια...
στο show που κάνε κάθε Τρίτη στο Shamone.

Η Ματθίλδη έδωσε ρεσιτάλ μιμούμενη την Πάολα και έκανε τους πάντες να κατουρηθούν από τα γέλια!!!!


Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά, δείτε τη Ματθίλδη ως Πάολα σε μεγάλα κέφια!

Tα 10 πιο μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο(video)


Δειτε τα όλα στο βίντεο... Μικρά και οικονομικά...
Είναι μικρά,οικονομικά,και σίγουρα τραβούν τα βλέμματα όπου και να περάσουν με το μοναδικό τους design και τον πολυμοφρικό τους χαρακτήρα...
Η ιδανική λύση για μια οικονομική βόλτα στην πόλη που σίγουρα θα συζητηθεί..
Δείτε τα καλύτερα 10 πιο μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο και επιλέξετε το δικό σας, δεν κοστίζουν αλλά σίγουρα θα μείνουν στην μνήμη σας...
  

Καθαρή μυτούλα για λιγότερες αρρώστιες!


Όσο καλύτερα καθαρίζουμε τη μυτούλα του παιδιού προληπτικά τόσο καλύτερα προλαβαίνουμε τις διάφορες ασθένειες! Το γνωρίζατε αυτό; Ο παιδίατρος...του Tlife Δρ. Σπύρος Μαζάνης σας εξηγεί τι πρέπει να κάνετε!

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος είναι να καθαρίζουμε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του παιδιού. Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο πιο καθαρή είναι η μυτούλα τόσες λιγότερες θα είναι και οι ιώσεις.

Κάθε πότε καθαρίζουμε τη μύτη;
Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό αρχίζουμε να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν δεν έχει ιδιαίτερο μπούκωμα φροντίζουμε έστω και μία φορά το 24ωρο, δηλαδή κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του για προληπτικούς λόγους να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν παρουσιάζει μπούκωμα ή ρουθούνισμα μπορούμε και πολλές φορές την ημέρα. Αν είναι μεγαλύτερο παιδί το εκπαιδεύουμε να φυσάει τη μύτη του κάθε φορά που έχει εκκρίσεις ή στο καθημερινό του μπάνιο, για προληπτικούς λόγους.

Πώς καθαρίζουμε τη μύτη;
Νεογέννητα και μωρά
1. Μία μπατονέτα από αυτές που καθαρίζουμε τα αυτιά τη βάζουμε μαλακά στο κάθε ρουθούνι και απορροφά τις λίγες εκκρίσεις ή βγάζουμε τις μύξες που έχουν ξεραθεί.
2. Βάζουμε από μισή ή μία έως δύο αμπούλες φυσιολογικού ορού που βρίσκεται στα πλαστικά μπουκαλάκια με τόση δύναμη ώστε οι εκκρίσεις να παρασυρθούν προς τον ρινοφάρυγγα, να τις καταπιεί και από εκεί να τις βγάλει με τα κακά του.
3.Χρησιμοποιούμε μία σύριγγα των 5 ml. Τη γεμίζουμε με φυσιολογικό ορό από ένα μεγάλο μπουκάλι ενός λίτρου και το χύνουμε με πίεση μέσα σε κάθε ρουθούνι (εννοείται ότι αφαιρούμε τη βελόνα και κρατάμε μόνο το υπόλοιπο στέλεχος με το έμβολο).
4. Υπάρχουν σπρέυ θαλασσινού νερού αποστειρωμένα. Βάζουμε το ρύγχος στο ρουθούνι και πιέζουμε το έμβολο. Μία συγκεκριμένη ποσότητα θαλασσινού νερού με συγκεκριμένη πίεση θα σπρώξει τις μύξες. Αγοράστε ισότονο θαλασσινό σπρέυ για πολλές χρήσεις.
5. Όλες αυτές τις ρινοπλύσεις θα μπορούσαν να γίνουν με απλό νερό βρύσης το οποίο έχει βραστεί για 10 λεπτά. Το αποθηκεύετε μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι ή σε θερμός και το χρησιμοποιείτε σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Επίσης μποροούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ειδικό υγραντήρα όπου βάζουμε μέσα νερό και δύο τρεις σταγόνες ευκαλυπτέλαιο και τουλάχιστον μία δύο ώρες από την ώρα που κοιμάται το παιδί το ανάβουμε στο δωμάτιό του και έτσι υγροποιούμε τις μύξες του.
7. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλοιφούλες ή σταγόνες με αιθέρια έλαια, όπως ευκαλυπτέλαιο. Βάζουμε μία-δύο σταγονίτσες κάτω από τη μύτη του, δηλαδή στο άνω χείλος αφού έχει κοιμηθεί και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε την αναπνοή του.

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα Αθλητική Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Γαύρος

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα



Εφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Το Βήμα
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Εφημερίδα Το Παρόν
Εφημερίδα Real News
Εφημερίδα Η Νίκη
Εφημερίδα Ο Λόγος
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Το Παρασκήνιο
Εφημερίδα Άρθρο