ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Βουλευτής στην φασιστική Ουκρανία... πετάχτηκε από εξαγρωμένους διαδηλωτές σε κάδο σκουπιδιών... Στην Ελλάδα... σε λίγο θα τα δούμε σε χειρότερη μορφή!

Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα


Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα
Δευτεραθλήτρια… κόσμου την οποία ξεπέρασε μόνο η Κύπρος, κατατάγεται η ελληνική κτηματαγορά σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών στις κατοικίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Η έρευνα του διεθνούς γραφείου real estate Knight Frank με έδρα τη Βρετανία, δείχνει ότι τα σπίτια στην Ελλάδα υποχώρησαν σε ένα τρίμηνο κατά 7,9% και μόνο η Κύπρος, μεταξύ 54 χωρών του κόσμου, έχει χειρότερο επιδόσεις, ήτοι υποχώρηση 9,2%. Δύο χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, που βρίσκονται εντός μνημονίων και με την κτηματαγορά να έχει πληγεί σημαντικά. Αυτή η επίδοση της ελληνικής αγοράς έρχεται σε άμεση αντίθεση με εκείνη της Ιρλανδίας. Παρότι το τρίτο τρίμηνο του 2013, Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονταν στην ίδια άσχημη θέση (στις δύο τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank), η ιρλανδική αγορά ακινήτων “τρέχει” αυτή τη στιγμή με ρυθμούς 12,5%.
Τους τελευταίους έξι μήνες, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα σημείωσαν πτώση 3,1% (πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, μετά το -4,8% της Σλοβενίας και το -4,6% της Κύπρου). Το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε μείωση 1,4%.
Όπως επισημαίνει η εταιερεία, εάν ο Mario Draghi προχωρούσε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αυτό θα βοηθούσε τις πιο αδύναμες αγορές της Ευρώπης, και κατ΄ επέκταση και την ελληνική.
Την καλύτερη επίδοση στην κατάταξη έχει το Ντουμπάι όπου οι κατοικίες το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 24% και ακολουθεί η Τουρκία με 14%.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Πρόκληση

Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Στο lookbook του οίκου πολυτελών εσωρούχων Agent Provocateur για τη συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2014 πρωταγωνιστούν η Αμερικανίδα Ashley Smith και η Ολλανδέζα Dioni Tabbers. Η Agent Provocateur oυδέποτε φοβήθηκε την οικονομική κρίση -μάλιστα το 2013 σημείωση αύξηση κερδών 12%- κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει και στο best seller μυθιστόρημα «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», το οποίο περιείχε αναφορά στον οίκο.

(ΔΙΠΛΑ) ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ

(Δίπλα) στο χείλος του γκρεμού

Κείμενο: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Η πραγματικότητα του σήμερα είναι το όνειρο του χθες. Το σπίτι στο γκρεμό, η αλλιώς «Cliff House» αποτελεί υλοποίηση αυτής της φράσης. Βλέποντας το, διαπιστώνουμε ότι για μία ακόμη φορά μπορούμε να ονειρευόμαστε ξύπνιοι.
To Cliff House είναι το σπονδυλωτό σπίτι πέντε ορόφων δίπλα στην άκρη ενός γκρεμού. Το conceptual design έγινε από το σχεδιαστικό γραφείο Modscape με έδρα την πόλη Brooklyn της Αυστραλίας. Ο σχεδιασμός του είναι η θεωρητική απάντηση στους πελάτες που προσέγγισαν το συγκεκριμένο γραφείο για να εξερευνήσουν τις δυνατότητες σχεδιασμού σπιτιού σε ακραία κομμάτια της αυστραλιανής ακτογραμμής.
Εμπνεύστηκαν -όσο κι αν ακούγεται περίεργο- από τον τρόπο που προσκολλώνται οι πεταλίδες στο κύτος ενός πλοίου και πρότειναν ένα σπίτι πολλών ορόφων «κρεμασμένο» στα πλάγια του γκρεμού και όχι ένα σπίτι χτισμένο πάνω στο χείλος του. Μάλιστα έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει περισσότερο με φυσική συνέχεια του γκρεμού παρά σαν επιπρόσθετο στοιχείο του τοπίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε απόλυτη σύνδεση με τον ωκεανό. Η είσοδος γίνεται από τη θύρα για το αυτοκίνητο στον πέμπτο όροφο, ενώ ένα ασανσέρ συνδέει όλους τους ορόφους μεταξύ τους. Εσωτερικά, οι χώροι έχουν μινιμαλιστικά έπιπλα, ενώ από παντού υπάρχει η θέα του ωκεανού.
  • (Δίπλα) στο χείλος του γκρεμού
  • (Δίπλα) στο χείλος του γκρεμού
  • (Δίπλα) στο χείλος του γκρεμού
  • (Δίπλα) στο χείλος του γκρεμού

Χαμός στα μαθήματα στοματικού σέξ!

Δεν προλαβαίνουν να γράφουν νέες μαθήτριες οι σχολές … στοματικού σεξ που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.
Η τάση που ξεκίνησε
πριν από λίγα χρόνια εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς τόσο με την ίδρυση σχολών όσο κ με μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Τόσο που συνεχώς ξεκινούν νέα τμήματα .

Η μόδα που δεν γνωρίζει σύνορα έχει φτάσει μάλιστα και στις λεγόμενες πρώην ανατολικές χώρες όπου χαρωπές μαθήτριες μπορεί να πληρώσουν ακόμα και 200 Ευρώ για να μάθουν πώς θα ικανοποιήσουν τον σύντροφο τους.





Γ. Δελαστίκ: Ανακούφιση έταξε ο Τσίπρας, όχι αριστερή κυβέρνηση

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Προφανώς είπε πράγματα που ήθελε να ακούσει μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Ευνόητο είναι έτσι ότι προκάλεσε σφοδρή κριτική τόσο από τη δεξιά όσο και από την εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά.
 
Η κυβέρνηση αναστατώθηκε, γιατί διαπίστωσε την απήχηση που είχαν τα λεγόμενα του Τσίπρα στις τάξεις μερίδας ψηφοφόρων της. Επιχείρησε έτσι να απαξιώσει με επιθετική φρασεολογία τις δεσμεύσεις, όπως τις...
χαρακτήρισε ο ίδιος, που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Για «φεστιβάλ ανευθυνότητας» και... «στιλ Μαυρογιαλούρου (!)» έκανε λόγο ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εδώ που τα λέμε, φτηνά τη γλίτωσε ο Τσίπρας, γιατί προχθές ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε... «φαντάσματα της παράταξης» και «καλικάντζαρους» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν μαζί του, υπονοώντας -χωρίς πάντως να τους αναφέρει προσωπικά- τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιώργο Παπανδρέου!
 
Η ουσία όμως της κριτικής που ασκεί η κυβέρνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου φαιδρή. Από τη στιγμή που και ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται πλήρως το ίδιο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τι τον κάνει να νομίζει ότι αυτός θα πετύχει να μην τον λιώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές; Η αλήθεια είναι ότι στο σημείο αυτό καθόλου πειστική δεν είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε ακριβώς: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση και εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών στην Ευρώπη.
 
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να αποδεχθεί ό,τι οι πιστωτές αποφασίσουν και η μόνη συμμαχία που οικοδομεί είναι με τη γερμανική κυβέρνηση. Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό είναι εντέλει το δίλημμα: Ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή συνυπογραφή όλων των αποφάσεων των δανειστών για την Ελλάδα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δυο λόγια, το δίλημμα είναι: διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση»!
 
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή ορίζει τη διαφορά του από τον πρωθυπουργό στο ότι αυτός θα διαπραγματευθεί, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται, ότι αυτός διαμορφώνει ευρύτερες συνεργασίες στην ΕΕ, ενώ ο Σαμαράς συμμαχεί μόνο με τους Γερμανούς! Με άλλα λόγια, οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με την εντελώς ανύπαρκτη Αριστερά στην ΕΕ θα αποδειχθούν ισχυρότερες από εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που η Δεξιά και η Κεντροαριστερά κυριαρχούν στην ΕΕ! Αυτοί οι ισχυρισμοί και όσοι κινούνται στο πλαίσιο αυτής της λογικής, στερούνται σοβαρότητας.
 
Η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, δικαίως από τη σκοπιά της, είναι έξω φρενών με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα πρώτα για όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της ελληνικής Αριστεράς πλην του ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία μέσω της ΕΕ και για να αξιοποιήσει προς όφελός της και μόνο το ευρώ, είναι αυτή που επέβαλε το Μνημόνιο στην Ελλάδα. Δεν προέκυψε από «λάθη» του Γιώργου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
 
Από την αριστερή σκοπιά πολιτικής ανάλυσης, όσο διατηρείται το πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του Μνημονίου μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, καμιά σημασία δεν έχει ποιος είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Οποιος και να είναι, οι Γερμανοί θα τον υποχρεώσουν να ακολουθεί πειθήνια την πολιτική που αυτοί θα υπαγορεύουν! Επίσης αν δεν κάνουμε λάθος, ο Αλέξης Τσίπραςστην ομιλία του δεν μίλησε για αριστερή κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε σίγουρα είναι μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων, με τα οποία δεν διαφωνεί φυσικά κάθε αριστερός, αλλά ούτε κατά διάνοια συνιστούν πολιτική αριστερής κυβέρνησης.
 
Ούτε καν αποκαθιστούν έστω τις ζημιές που υπέστησαν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι από την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η οικονομική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων π.χ. επί δεξιάς διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, το 2009, ήταν απείρως καλύτερη από αυτή που θα επικρατήσει, αν εφαρμοστεί πλήρως το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εξήγγειλε ο Τσίπρας!
 
Αλλο πράγμα μια κυβέρνηση ανακούφισης των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, όπως αυτή που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και εντελώς άλλο πράγμα η πολιτική μιας αριστερής κυβέρνησης, περί της οποίας δεν έκανε κανέναν λόγο. Είναι προφανές ότι δεν τον ενδιαφέρει πια ο σχηματισμός αριστερής κυβέρνησης. Αλλα πράγματα θέλει.
 
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μα πώς δεν το σκέφτηκε ο γαμπρός του Μπακατσέλου;...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς που γνωρίζετε από πολιτική και εκλογικούς νόμους, αλλά η αφεντιά μου έχει μία και μόνη πρόταση για το καλό του τόπου και απορώ πώς δεν τη σκέφτηκε κι ο Βενιζέλος.
Η μόνη λύση για το καλό του τόπου, η μόνη πρόσταση για τον εκλογικό νόμο, που θα κάνει τους δανειστές να κοιμούνται σαν πουλάκια και την τρόικα να τρίβει τα χέρια της, είναι να πάρει το μπόνους των... 50 εδρών αυτοπροσώπως ο Βενιζέλος. Να έχουμε δηλαδή 50 Βενιζέλους σε έναν. Τα ψηφίζει όλα και συμφέρει!
Τι προτάσεις είναι αυτές που κάνει ο αντιπρόεδρος; Φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση και αντί να πάρει δραστικά μέτρα, τα μασάει... Ίσως πάλι να έχει σκεφτεί να παίρνει ο ίδιος το μπόνους και να μας το φέρνει με τρόπο.
Και μη μου πείτε ότι τέτοιος νόμος αποκλείεται να θεσπιστεί! Γιατί ο βενιζέλειας εμπνεύσεως νόμος περί μη ευθύνης υπουργών και θεσπίστηκε και ισχύει. Στη χώρα των μνημονίων και των θαυμάτων όλα γίνονται!
Παπαλάμπραινα από left μέσω nonews-NEWS

Killah P - Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!


Τα «εγκλήματα» του ΕΝΦΙΑ: Ενα στρέμμα γης στο βουνό αξίας... 165 χιλ. ευρώ!


Τα «εγκλήματα» του ΕΝΦΙΑ: Ενα στρέμμα γης στο βουνό αξίας... 165 χιλ. ευρώ!
Συνεχίζεται η διόρθωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα φτάσουν τα νέα ειδοποιητήρια για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος, θα βρουν από την ερχόμενη Δευτέρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο φόρος μειώνεται έως και 98%. Για 7 στρέμματα στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η αρχική εκκαθάριση είχε υπολογίσει την αξία του οικοπέδου στις 851.468 ευρώ και τον ΕΝΦΙΑ στα 1254 ευρώ. Πλέον, η αξία μειώνεται στα 98.670 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ στα 125 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται και από τον συμπληρωματικό φόρο ύψους 2.159 ευρώ.
Τα πλέον κραυγαλέα περιστατικά σημειώθηκαν στην ορεινή περιοχή της Μολόχας Κοζάνης, όπου 1 στρέμμα γης τιμολογήθηκε στα 165.000 ευρώ, 5.416% αυξημένο σε σχέση με την τιμή επί της οποίας επεβλήθη ο ΦΑΠ του 2013 στα 3.000 ευρώ, όπου και επιστρέφει μετά τις διορθώσεις,
Στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στον οικισμό του Τρικόρφου, με την αρχική τιμή να έχει οριστεί στις 279.575 ευρώ το στρέμμα, 4.695% πάνω από την τιμή υπολογισμού του ΦΑΠ του 2013, των 5.830 ευρώ.
Για 4 στρέμματα στον Οικισμό Στενιών Άνδρου, ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε προς 120.541 ευρώ το στρέμμα, 2.606% πάνω από την τιμή υπολογισμού του ΦΑΠ και ο ιδιοκτήτης του κλήθηκε να πληρώσει 800 ευρώ και συμπληρωματικό φόρο 264 ευρώ. Με τη νέα εκκαθάριση θα πληρώσει 40 ευρώ.
Με τις νέες τιμές 1 στρέμμα στο Σολωμό Κορινθίας πέφτει από τα 2,080 εκ. ευρώ στις 770.714 ευρώ, στο Κατσαρό Ηλίας από το 1,159 εκ. ευρώ στα 122.360 ευρώ και στον Αγιο Μάρκο Κιλκίς από τις 508.000 ευρώ στις 16.000 ευρώ.
Oι πλέον εξωφρενικές αυξήσεις τιμών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος σημειώθηκαν στα 10 παρακάτω σημεία:
Δήμος
Φορολογητέα Αξία ΦΑΠ 2013
Φορολογητέα Αξία ΕΝΦΙΑ 2014
Μεταβολή
Μολόχα (Κοζάνη)
3.000
165.500
5.416%
Νεάπολη (Κοζάνη)
1.897
104.695
5.416%
Φιλιάτες Τρικόρφου (Θεσπρωτία)
5.830
279.575
4.695%
Φιλιάτες Τσαμαντά (Θεσπρωτία)
6.476
310.562
4.695%
Αετού Αγραπιδεων (Φλώρινα)
4.972
178.752
3.494%
Σκουτάρεως Κάτω Καμήλας (Σέρρες)
4.572
144.272
3.055%
Στενίων Άνδρου (Κυκλάδες)
4.453
120.541
2.606%
Βύσσας Καβύλης (Εβρου)
4.806
125.757
2.516%
Κάτω Μητρουσίου (Σερρών)
10.272
243.104
2.266%
Ξηροβουνίου Άρτας
14.025
314.175
2.140%
*τιμές σε ευρώ ανά στρέμμα
Σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα «Νέα», οι ποσοστιαίες μεταβολές μπορεί να είναι χαμηλότερες, αλλά οι προσαρμογές είναι πολλαπλάσια εντυπωσιακές.
Για παράδειγμα στην Εύβοια, στον οικισμό Στυραίων - Μεσοχωρίων η περυσινή φορολογητέα αξία ΦΑΠ ήταν 166.450 ευρώ το στρέμμα και με τον ΕΝΦΙΑ πέταξε στο 1.567.406,05 ευρώ. Τώρα γυρίζει στα 166.450 ευρώ το στρέμμα.
Αντίστοιχα το 1.015.567,09 ευρώ το στρέμμα στον οικισμό Μεσατίδος Αχαΐας προσγειώνεται στα 129.147,26 ευρώ, ενώ στη Λευκάδα το 1.008.183,96 ευρώ το στρέμμα στους οικισμούς Απολλωνίων – Σύβρου γίνεται πλέον 125.630 ευρώ.

Μητσοτάκης: Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν κανονικά

Μητσοτάκης: Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν κανονικά


«Ο φόρος για τα ακίνητα πρέπει να μειωθεί»

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν –έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις».

Τόνισε, επίσης, πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχει δοθεί μάχη να μην υπάρξει άλλος στόχος απολύσεων, και παραδέχτηκε πως ο ΕΝΦΙΑ είχε πολλά προβλήματα. 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως από τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση στην επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας και ξεκαθάρισε ότι ο φόρος για τα ακίνητα πρέπει να μειωθεί αλλά για να γίνει αυτό «θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επηρεαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».

Εξαπέλυσε, τέλος, επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη λέγοντας πως τα μέτρα δεν ήταν κοστολογημένα και είναι εντελώς ανεφάρμοστα.

Στο Βατικανό για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς

Στο Βατικανό για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς

Τον Πάπα Φραγκίσκο συναντά αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο αναμένεται να συναντηθεί αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μία συνάντηση ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται δεκτός στο Βατικανό.

Αντικείμενό της συζήτησης θα είναι, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ειρήνη, η μετανάστευση και η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επονομαζόμενος και «Πάπας των φτωχών», έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις συγχρονες κοινωνίες, έχει απευθύνει μηνύματα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και σε άλλα μέτωπα συγκρούσεων, ενώ αντιμετωπίζει τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη. Επίσης πρωτοστατεί στην ηθική κάθαρση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το σκάνδαλο της παιδοφιλίας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η συνάντηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Με την έννοια ότι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Φασόλια και Κρεμμύδια, νέας σοδειάς, "Χωρίς Μεσάζοντες"


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, 
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Δύο προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες» θα διατεθούν ταυτόχρονα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, από την Εθελοντική 
Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
  • Κρεμμύδια (κόκκινα) από το Βαλτοτόπι Σερρών προς 0,30 € το κιλό/ 3€ το τσουβάλι των 10 κιλών
  • Φασόλια, βραστερά, φετινής σοδειάς, από την Ν. Τραπεζούντα Πιερίας, προς 2 € το κιλό/ 5€ η συσκευασία 
  • των 2,5 κιλών
Σήμερα, οι τιμές των δύο παραπάνω προϊόντων, στα περισσότερα Super Market της πόλης μας, κοστίζουν
 τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή.
Η διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, από 08:30 – 11:00 στο

 χώρο πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
 Ο παραγωγοί έχουν καταθέσει στην ομάδα μας τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τις χημικές αναλύσεις,
σύμφωνα με τις οποίες τα προϊόντα τους είναι απαλλαγμένο από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων. 


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Ολα τα ονόματα



ΘΕΜΑ: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2014-2015»

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του ν. 3879/2010 (ΦΕΚ 163 Α΄/21-9-2010) «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118 Α’/24- 5-2011) «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ‘ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ’ και λοιπές διατάξεις»
2. Τις διατάξεις του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.
3. Το Π.Δ. 132/1989 (ΦΕΚ 64 Α΄) «Διάρθρωση και αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης (Γ.Γ.Λ.Ε.) του Υπουργείου Πολιτισμού»
4. Την αριθμ.264 (ΦΕΚ 41/Β/24.1.95) Υπουργική απόφαση περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και δικαιώματος υπογραφής «με εντολή Υπουργού» στον Γενικό Γραμματέα και στους Προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης.
5. Το Π.Δ. 89/2014 (Α' 134) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
6. Την αριθμ. Φ.908/129864/Η/13-8-14 Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ‘’Περί διορισμού του κ. Δημητρίου Τσιρώνη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης’’ και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 499/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./14-8-14.
7. Την αριθμ. 6799/1-07-2014 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).
8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
9. Την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των Σ.Δ.Ε. η οποία εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αποσπούμε για το σχολικό έτος 2014-2015 και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο τους παρακάτω εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ως εξής:


Α.Λοβέρδος: Προσλαμβάνονται σήμερα Τετάρτη 3.000 - 4.000 αναπληρωτές

Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε την Τρίτη το απόγευμα τα εξής:  Πριν λίγο υπέγραψαν και οι Κ.Μητσοτάκης και Γ.Χαρδούβελης. Δουλεύουμε εντατικά και αύριο θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις για 3.000 έως 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση ΠΕ και ΔΕ.

Τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που κατατέθηκαν σήμερα στο ΚΥΣΠΕ

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ Δημήτρη Μπράτη τα κενά που κατατέθηκαν σήμερα στο ΚΥΣΠΕ ,από τη Δνση Προσωπικού ,ανά ειδικότητα ,έχουν ως εξής:
ΠΕ 70: 1202
ΠΕ 60: 652
ΠΕ 06: 712
ΠΕ 08: 800
ΠΕ 11: 434
ΠΕ 16: 567
ΠΕ 19: 281
ΠΕ 32: 699
Σύνολο: 5347

Πόσοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται σήμερα Τετάρτη ανά κατηγορία - Δείτε αναλυτικά



Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν 1.995 προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων (πλην πε70 και 60) ,πλήρους ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ, για τα ΕΑΕΠ.
Θα προσληφθούν, επίσης,600 συνολικά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από τον κρατικό προυπολογισμό (β φάση) και 900 κρατικού προυπολογισμού για τη βθμια.
Επιμέρους αριθμούς δεν γνωρίζω ακόμη.
Για την ειδική ισχύουν αυτά που έχω γράψει.