ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

7 ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Τι συμβαίνει με τη ΔΕΥΑ Κατερίνης; Οι δημότες που πληρώνουν το λογαριασμό της ύδρευσης αποχέτευσης απαιτούν να μάθουν. Οι επαγγελματίες που επωμίζονται ένα από τα ακριβότερα τιμολόγια στη χώρα ζητούν απαντήσεις. Ας απαντήσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δρούγκας, στα παρακάτω κρίσιμα ερωτήματα.

Ερώτημα 1: Τα χρέη
Πόσα είναι τα χρέη της ΔΕΥΑ Κατερίνης; Αληθεύει ότι μόνο τα χρέη στην ΔΕΗ ξεπερνάνε τα 7 εκατομμύρια ευρώ και ότι είναι η μοναδική ΔΕΥΑ που δεν έχει κάνει ρύθμιση; Πόσα είναι τα χρήματα που οφείλει σε τρίτους και προμηθευτές;

Ερώτημα 2: Οι υποδομές και τα έργα
Ποια είναι τα έργα που έχει κάνει η ΔΕΥΑ Κατερίνης τα τελευταία χρόνια; Τι έχει να επιδείξει εκτός από ολοκλήρωση έργων προηγούμενων διοικήσεων και έργα συντήρησης ο κ. Δρούγκας (Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ); Πόσες περιοχές μέσα στην πόλη μάταια περιμένουν τη σύνδεση με το δίκτυο; Τι συμβαίνει με τα χωριά και δεν προχωράνε τα έργα αποχέτευσης;

Ερώτημα 3: Αδιαφανείς προσλήψεις και διορισμοί
Τι απαντάει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑ συνεχώς προσλαμβάνει προσωπικό εποχικό (δίμηνες συμβάσεις) με διαδικασίες εξπρές και προθεσμία ωρών για να υποβάλουν αίτηση οι Δημότες; Τι γίνεται με το επιστημονικό προσωπικό; Γιατί δεν προκηρύσσονται θέσεις στελέχωσης όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες ΔΕΥΑ; Τι συμβαίνει και χάνει επιστημονικό προσωπικό η ΔΕΥΑ Κατερίνης;

Ερώτημα 4: Επιλεκτικές διαγραφές λογαριασμών σε ημέτερους
Σε όλες τις συναντήσεις μας, πολίτες καταγγέλλουν επιλεκτικές διαγραφές λογαριασμών, αδιαφάνεια στην τιμολόγηση, τι συμβαίνει πραγματικά;

Ερώτηση 5: Οι εργολάβοι
Γιατί δεν εκτελούνται έργα από το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ και καταφεύγουμε στη λύση των εργολάβων και πόσο στοιχίζουν στο δημότη αυτές οι διαδικασίες;

Ερώτηση 6: Βιολογικός Σταθμός (ΕΕΛ Κατερίνης)
 Ποια είναι η «νέα» μέθοδος επεξεργασίας που παρουσίασε ο κ. Δρούγκας; Έχει πάρει την έγκριση από την αδειοδοτούσα αρχή και τις υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας; Γιατί άλλες ΔΕΥΑ δεν την εφαρμόζουν; Τι συμβαίνει με τους αποδέκτες των λυμάτων;

Ερώτηση 7: Αδιαφανείς διαδικασίες, έλλειψη δημοκρατίας-διαλόγου
Δημότες μας πληροφορούν ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δρούγκας
χρησιμοποιεί το πελατολόγιο (δηλαδή τους δημότες) της δημόσιας επιχείρησης για ψηφοθηρικούς σκοπούς με αφορμή τη διεκπεραίωση ενός διακανονισμού λογαριασμού που είναι μια αυτονόητη πράξη στο πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης. Ποιος είναι ο εντολέας του κ. Δρούγκα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το μονοπώλιο της ΔΕΥΑΚ για ψηφοθηρία; Επίσης μας κάνουν λόγο για έλλειψη δημοκρατίας και διαλόγου.

Οι πολίτες έχουν μνήμη και γνώση πλέον. Γνωρίζουν ποιες είναι οι ευθύνες και οι πρακτικές της Δημοτικής αρχής και θα τις αποδώσουν στις εκλογές.
Στις 26 Μαΐου ο Δήμος Κατερίνης αλλάζει σελίδα και γυρνά την πλάτη στον για 12 χρόνια Δήμαρχο, στον 12 χρόνια Αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του κ. Χιονίδη και στον 12 χρόνια βουλευτή που στήριζε την ίδια διοίκηση. Φτάνει πια, όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ανανέωση Τώρα…
Γ. Νταντάμης,
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»



Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον Σάββα Χιονίδη




Θανάσης Λιακόπουλος: Η δέσμευσή μας για άμεση λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος μπροστά στα ΚΤΕΛ




Ένα από τα προβλήματα της Κατερίνης που παραμένουν άλυτα για πολλά χρόνια είναι το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε καθημερινή βάση μπροστά από τον σταθμό των ΚΤΕΛ. Σε μία διασταύρωση καρμανιόλα συναντιούνται καθημερινά οδηγοί που έρχονται από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις, συχνά με ταχύτητα, την ώρα που οι οδηγοί των λεωφορείων δίνουν καθημερινά μαθήματα επαγγελματισμού.

Ήρθε η ώρα το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί οριστικά! Ο συνδυασμός μας μελέτησε το θέμα δημιουργώντας μία σχετική ομάδα εργασίας και με προεξάρχοντα τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καλαϊτζίδη καταλήξαμε στην ακόλουθη πρόταση – δέσμευση:

1.      Άμεση λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος για ανακούφιση της σημερινής αφόρητης κατάστασης, εντός 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας. H λύση αυτή θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο σημείο.
2.      Προκήρυξη μελετητικού διαγωνισμού για να συνδυάσουμε την ολοκληρωτική ανακατασκευή της περιοχής, με την αλλάγη της αρχιτεκτονικής της εικόνας και τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για την πόλη!
3.      Διάνοιξη οδών γύρω από το κτήριο των ΚΤΕΛ έτσι ώστε τα λεωφορεία να κινούνται χωρίς εμπόδια από τα αυτοκίνητα, που θα έχουν τις δικές τους λωρίδες κίνησης


Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 θα έχουμε λύση το βασικό πρόβλημα σήμερα και θα έχουμε προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού!

Οι επαγγελματίες των ΚΤΕΛ θα καταλάβουν άμεσα τη διαφορά και χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί θα διαπιστώσουν πως η ασφάλειά τους είναι η πρώτη προτεραιότητα για εμάς.

Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!


Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην επιχειρηματικότητα προσφέρει στην τοπική κοινωνία» Επίσκεψη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία στην Ginox




Τις εγκαταστάσεις της Ginox επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Λαγδάρης μαζί με στελέχη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία. Η παρουσίαση της επιχείρησης από τους ιθύνοντες είχε μεγάλο ενδιαφέρον, για τις δυνατότητες που έχει μια επιχείρηση από τον τόπο μας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της διεθνώς. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην επιχειρηματικότητα πρέπει να ενθαρρύνεται, καθώς προσφέρει πολλά και στην τοπική κοινωνία.


Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργο Αμυρά


 
Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του, ο δημοσιογράφος - υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Αμυράς.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αμφότεροι συμφώνησαν ότι όσο πιο ισχυρή είναι η θέση και η φωνή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο περισσότερα οφέλη θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες.
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαμόρφωση σχεδίων και πολιτικών, οι οποίες σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης έκανε λόγο για τις καλές και καινοτόμες πρακτικές που διαχρονικά αναπτύσσει ο Δήμος, σε μία σειρά σημαντικών θεματικών ενοτήτων προς όφελος των πολιτών.
Ο κ. Αμυράς συνεχάρη τον Δήμαρχο, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του, ενώ ο κος Χιονίδης σε μία συμβολική κίνηση πρόσφερε στον κ.Αμυρά, εκδόσεις του Δήμου Κατερίνης.
Η  συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών για καλή επιτυχία στους αγώνες που έχουν να δώσουν για το καλό του τόπου.




Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Η Μαρία Σπυράκη πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο Πιερίας, στηρίζοντας και προωθώντας με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τις Πιερίας»
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας την Τετάρτη 8 Μαΐου με θέμα: "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής" και ομιλήτρια την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κα. Μαρία Σπυράκη.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε την  Μαρία Σπυράκη γιατί ήταν πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο Πιερίας όποτε της ζητήθηκε.  Σε συνεργασία και με δική της πρόσκληση διοργανώθηκε επιχειρηματική αποστολή για την προώθηση τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες και είχαμε πάντα την έμπρακτη στήριξή της σε θέματα που επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως  δάνεια ή ρυθμίσεις. Με τις παρεμβάσεις της στήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…. Θέλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μας εκπροσωπούν ικανοί άνθρωποι που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και μπορούν να ανταποκρίνονται ειλικρινά και αποτελεσματικά. Σου εύχομαι Μαρία το καλύτερο».
Παίρνοντας το λόγο η  κα. Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στη νέα οικονομία που αφορά την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αποτελούν το μέλλον και είναι αυτά που θα δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτηθούν με πολύ μεγάλα ποσά από την Ε.Ε. το 2021-2027. Οι άξονες της κυκλικής οικονομίας αφορούν την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, τη μείωση στη χρήση πλαστικών, τη διαχείριση αποβλήτων και τα οφέλη που προκύπτουν αφορούν τόσο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνέχισε αναφέροντας παραδείγματα χωρών όπως η Εσθονία, Λιθουανία, Γαλλία που εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις ευκαιρίες της Ε.Ε. και αποτελούν ψηφιοποιημένες κοινωνίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και χαμηλό κόστος ενέργειας και τόνισε ότι: «Η Ελλάδα έχει εξαιρετικές δυνατότητες να τα καταφέρει να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της και να εισέλθουν αυτές στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση και ως ώριμοι πολίτες πλέον δεν πρέπει να χάσουμε άλλες ευκαιρίες».
Αναφερόμενη στα Επιμελητήρια τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Διοικήσεις των Επιμελητήριων και τα μέλη αυτών οι επιχειρηματίες δηλαδή, είναι αγωνιστές, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα σας πω ότι με το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό δίνεται πολλαπλή δυνατότητα χρηματοδότησης για την έρευνα, τη νέα τεχνολογία, τη ψηφιοποίηση του εμπορίου και της αγοράς, στη παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην επεξεργασία προϊόντων, αρκεί οι επιχειρήσεις να ξέρουν να τα ζητήσουν με ώριμες σοβαρές μελέτες. Βασική μας προτεραιότητα η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σ ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κάθε περιοχής».
Αναφερόμενη στις δώδεκα προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανέφερε κάποιες εξ αυτών, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους, η φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση του καρκίνου με την αλλαγή μοντέλου ζωής και  διατροφής που συνδέονται με την κυκλική οικονομία, τη στήριξη των νέων ζευγαριών σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και τη προσβασιμότητα σε ίσες ευκαιρίες που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και η Ελλάδα υστερεί ενώ υπάρχουν πολλές κοινοτικές προβλέψεις και προγράμματα.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέροντας  ότι: «Ο ρόλος μου στην Ε.Ε. είναι να βρω ευκαιρίες, να προτείνω ιδέες και να μπορέσω όσο μπορώ να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στα χέρια σας έχετε μια μεγάλη δυνατότητα, την ψήφο σας, γιατί η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Μπορούμε να επιλέξουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. Είναι η ευκαιρία της γενιάς μας».
Μετά το τέλος της εισήγησης της κας. Σπυράκη ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις.
Στους παρευρισκομένους η κα. Μαρία Σπυράκη έδωσε δύο βιβλία της, το ένα αφορούσε την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το άλλο τον τύμβο της Αμφίπολης, αναφέροντας ότι είναι στα μελλοντικά σχέδια της  η έκδοση βιβλίου του αρχαίου Δίου μέσου του Ε.Λ.Κ. θεωρώντας ότι χώροι όπως το Δίον μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο ενός κύκλου ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλαπλά προϊόντα και υπηρεσίες και να δοθούν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής: Το ταξίδι των ανθρώπων και των πραγμάτων στο Κέντρο Τεχνών «ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ» (Αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου)


Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικτυακή πλατφόρμα για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

PKM-HEADER-press

9/5/2019



Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο 4538/16-05-2018, έχει δημιουργεί διαδικτυακή πλατφόρμα για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), στη διεύθυνση https://www.anynet.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 64, 54627, Θεσσαλονίκη), στα τηλέφωνα 2313 330886 (Χρυσούλα Δεδούση), 2313 330868 (Χαρίκλεια Καλαμπίδου), 2313 330819 (Μαρία Παπαδοπούλου).


Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – Προγραμματισμός εργασιών για την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019



PKM-HEADER-press





Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.
Πιο αναλυτικά, ο προγραμματισμός των εργασιών για την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 περιλαμβάνει εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, που θα εκτελεστούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, μεταξύ των κόμβων Κ11 (Πυλαίας-Χορτιάτη) και Κ12 (Αεροδρομίου – Ν. Μουδανιών).
Η ώρα έναρξης των εργασιών θα είναι στις 7 το πρωί και η ώρα λήξης στις 14.00.
Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.