ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!! "ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΑΝ , ΜΑΧΑΙΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ" ...ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Picture 0 for Πάνε για κούρεμα οι επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων

Σε δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
 
Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ., περιλαμβάνει την καθιέρωση πλαφόν 600 ευρώ, στις επικουρικές συντάξεις  που χορηγεί το Ταμείο.
 
Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη για τις συντάξεις μεταξύ 900 και 1.300 ευρώ, που χορηγούνται σε 180 από τους 2.300 συνταξιούχους και μπορεί να φθάσει έως και το 50%.
 
Για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις έως 500 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις από 5% έως 7%.
 
Η διοίκηση του Ταμείου πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση από 6.000.000 έως 8.000.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ.
 
Επιπλέον 1.000.000 ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις μειώσεις που θα επιβληθούν στους μισθούς των εργαζομένων, μειώσεις οι οποίες θα φθάνουν έως και 50% για μισθούς άνω των 4.500 τον μήνα. Αντίθετα, δεν θα θιγούν μισθοί έως και 1.500 ευρώ.
 
Το ζήτημα των μειώσεων των μισθών του προσωπικού θα συζητηθεί και στην ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ εκτός από τις μειώσεις η διοίκηση εξετάζει και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με όλα τα ιδιωτικά κέντρα, από την οποία προσδοκά την εξοικονόμηση 3.000.000 ευρώ το χρόνο.
 
Τα συνολικά ελλείμματα του ΕΔΟΕΑΠ, που καλύπτει 19.000 ασφαλισμένους (έμμεσα και άμεσα μέλη) φθάνουν αθροιστικά τα 23.000.000 ευρώ.
 


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟ ΧΟΥΝΤΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Δείτε τα οφέλη του sex με έναν μεγαλύτερο άνδρα

Δείτε τα οφέλη του sex με έναν μεγαλύτερο άνδραΕίναι αρκετά…
Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Σου έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και τα ξαφνικά είναι τα καλύτερα. Αλλά γυναίκες είμαστε και πριν κάνουμε κάτι συνήθως το αναλύουμε. Όταν μάλιστα πρόκειται για έναν μεγαλύτερο άνδρα πολλές φορές δεν κάνουμε εύκολα το βήμα μπροστά λόγω της ηλικίας του. Κι όμως κορίτσια το sex με έναν μεγαλύτερο άνδρα έχει πολλά οφέλη…
Διαβάστε περισσότερα στο: queen.gr


ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ! ΤΕΛΟΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Ο ΑΘΛΙΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΟΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!  
"Στερήσατε από τον λαό το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, του στερείτε και το δικαίωμα στην Υγεία;"
Ο ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ 45% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 – 7ος ΟΡΟΦΟΣ – Τ.Κ. 10672 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ. 210-3642927 – FAX. 210 - 3642249
 
       Παρά τις διαβεβαιώσεις, μόλις πριν ένα μήνα, του Υπουργού Υγείας, ότι κανείς δεν πρόκειται να κλείσει τις Μονάδες Υγείας (Πολυϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ότι κανείς Έλληνας βουλευτής δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχέδιο δράσης της  Task force για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Να τι προσπαθεί να κάνει η Συγκυβέρνηση.
·         Με επικοινωνιακά τερτίπια, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας.
·         Mεταφέρει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ  και βάζει σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα (απόλυση) όλο το Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό, χαρίζοντας την Υγεία του λαού στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
·         Σύμβουλοι και πλήθος «σοφών» από τον χώρο της υγείας, οι ίδιοι δηλαδή  που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ σε μία νύχτα και προεξόφλησαν την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, επαναπροσλήφθηκαν για να υπογράψουν τη θανατική της καταδίκη. 
·         Είναι λογικό να τρίβουν τα χέρια τους οι κλινικάρχες και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, αφού βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται και ταυτόχρονα να καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος από την ¨πίττα¨ της υγείας.
·         Είναι γνωστό σε όλους, ΕΟΠΥΥ – Υπουργείο – Κυβέρνηση ότι ο ιδιωτικός τομέας στοιχίζει πολλαπλάσια απ’ ότι το ήδη υπάρχον δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας.
·         Οι παροχές θα αγοράζονται και σύντομα το σημερινό 15% συμμετοχή θα βρεθεί σε δυσθεώρητα ύψη. 
·          Ο ΕΟΠΥΥ στις συμβάσεις με τους ιδιώτες, θα παρέχει στοιχειώδη πακέτα παροχών (π.χ. γενική αίματος, ακτινογραφία).
·         Το ξεπέρασμα των προκαθορισμένων πακέτων θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδη υγεία. 
·         Τα διαφυγόντα κέρδη  προς τους ιδιώτες είναι της τάξης των εκατομμυρίων. Το Α΄ εξάμηνο του 2013 οι αμοιβές των ιδιωτών για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ξεπεράσει το 51% του προκαθοριζόμενου ποσού. Κι ενώ η Κυβέρνηση έχει γονατίσει τον Ελληνικό λαό με φόρους και χαράτσια, χαρίζει εκατομμύρια σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.
·         Η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ, θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, το οποίο με συγκεκριμένες, προμελετημένες τακτικές προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, αποδομήθηκε. Οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα εξαφανισθούν από τον Υγειονομικό χάρτη. 
·         Στις Μονάδες Υγείας έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων και το κυριότερο, η μεγάλη μερίδα των φτωχών μικροσυνταξιούχων, για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη, για τις οποίες πλήρωναν ακριβά ασφάλιστρα όλη τους τη ζωή.
          ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ;
          ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ; 
      Δωρεάν συνταγογράφηση.
      Κατ΄ οίκον νοσηλεία
 
·         Δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.
·         Δωρεάν πλήρης βιοχημικός και ορμονολογικός έλεγχος.
·         Δωρεάν ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές.
·         Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap, παρακολούθηση εγκύου.
·         Δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενήλικες  και ηλικιωμένους.
·         Δωρεάν φυσικοθεραπείες και κατ’ οίκον για τους κλινήρεις.
·         Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία.
    Δωρεάν οδοντοστοιχίες, μεταλλικούς σκελετούς και ορθοδοντικά μηχανήματα για παιδιά. Ποιος Έλληνας μπορεί να διαθέσει σήμερα 1000 ευρώ – 5000 ευρώ για οδοντιατρικές εργασίες. Θα πληρώνονται δηλαδή από τον ασφαλισμένο,  γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «σηκώσει» και την οδοντιατρική περίθαλψη. 
        Ακόμα και αυτός ο αποδομημένος σήμερα ΕΟΠΥΥ, χωρίς προμήθειες, χωρίς μηχανήματα, χωρίς τεχνική υποστήριξη, εξυπηρετεί το 25% των ασφαλισμένων και αποτελεί το ανάχωμα για την συγκράτηση των τιμών απέναντι στην αγορά υπηρεσιών από  ιδιώτες. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί όταν κλείσει; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος;
     ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!!!!!!! 
        Το 45% των ήδη  φτωχοποιημένων Ελλήνων δεν θα έχει πρόσβαση στην Υγεία. Τα Νοσοκομεία κλείνουν, η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει τις παροχές του υπάρχοντος συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ίδια η Τρόικα σε όλα τα μνημόνια και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει στην Κυβέρνηση ότι πρέπει να ξεχάσει τους ιδιώτες και να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δημόσιες  δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 
ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ;
ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ;
         Επειδή δεν πιστεύουμε στην ανικανότητα της κυβέρνησης, πιστεύουμε στην κακή πρόθεσή της.  Με απειροελάχιστο κόστος μπορεί να ενισχύσει  τις μονάδες και να υπάρξει  τεράστιο οικονομικό όφελος και το κυριότερο να φροντίσει τους πολίτες, που είναι και το επιβεβλημένο χρέος κάθε κυβέρνησης. 
Σε αυτές τις πολιτικές ο Ελληνικός λαός δεν θα μείνει αδρανής. 
Του στερήσατε το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, του στερείτε και το δικαίωμα στην Υγεία; 
     Καλούμε όλους συνταξιούχους, εργαζόμενους και μη,  να αγωνιστούν μαζί μας για την διατήρηση των πολυϊατρείων.
       Η κατάσταση που θα υπάρξει μετά το κλείσιμό τους θα είναι πάνω από κάθε φαντασία, πραγματικό τσουνάμι. 
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
            ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
 
            ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ¨ΕΙΔΙΚΩΝ¨ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ


Οι Ελληνες θεωρούν βουλευτές, εφοριακούς και δημάρχους αρχιερείς της διαθφοράς

 


Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης δείχνει εμφανώς απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στον κοινό βίο της χώρας χαρακτηρίζοντας βουλευτές, εφοριακούς, δημάρχους αδιακρίτως ως τους «βασικούς υπόπτους» για διαφθορά στην Ελλάδα.
Η έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και παρουσιάζει το vima, είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική.
Με βάση τα όσα κατέγραψαν οι ερευνητές « Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκτιμά ως εκτενή τη διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, με κορυφαία ωστόσο την περίπτωση των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η εικόνα της κοινής γνώμης για τα επίπεδα διαφθοράς των πολιτικών επιδεινώθηκε κατά την περίοδο 2009-2013».
Πάνω από το 80% της κοινής γνώμης τονίζει, ακόμη, ότι η δράση της πολιτικής εξουσίας απέναντι στη διαφθορά είναι αναποτελεσματική, προσθέτοντας ότι ούτε οι συλλήψεις είναι αρκετές ούτε οι ποινές που έχουν επιβληθεί αντίστοιχες των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατατάσσουν κατά σειρά βουλευτές, εφοριακούς και δημάρχους στην κορυφή της λίστας με τους «βασικούς υπόπτους» για διαφθορά, γεγονός στο οποίο επηρέασαν και οι πολύκροτες δίκες τόσο του Ακη Τσοχατζόπουλου όσο και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Μάλιστα από την έρευνα καταδεικνύεται πως η δυσαρέσκεια των πολιτών, αναφορικά με τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στο 2013, όπου, αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση και δικαιοσύνη προσπαθούν να παρουσιάσουν έμπρακτες ενέργειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ως κυριότερη αιτία άνθησης της διαφθοράς στην Ελλάδα προκρίνεται (περίπου από το 80%-85% της κοινής γνώμης) και πάλι η αναποτελεσματικότητα ή απροθυμία της πολιτικής εξουσίας, όπως αυτές αποτυπώνονται είτε στην επιβολή ελαφρών ποινών είτε στη διατήρηση καθεστώτος αδιαφάνειας στις δημόσιες δαπάνες. Βεβαίως μέρος της ευθύνης αποδίδεται (περίπου από το 60%-65%) και στους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους, η μη αξιοκρατική επιλογή των οποίων καθιστά πιθανότερη τη μη άρτια άσκηση των καθηκόντων τους ή την εκμετάλλευση της νομοθεσίας για προσωπικό τους όφελος κατά τις συναλλαγές τους με τους πολίτες.
Καθαρή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς
Το ζήτημα της διαφθοράς είναι δεδομένο ότι συνδέεται άμεσα με την έννοια της πολιτικής εμπιστοσύνης και σε αυτόν τον τομέα η κοινή γνώμη δείχνει σαφώς ότι δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο κάτι που αντικατοπτρίζει και την γενικότερη άποψη για τα πολιτικά κόμματα.
Στο γράφημα 1, όπως το παρουσιάζει το vima, οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 58% ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τη μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση
iefimerida.


Η θεομηνία που έρχεται και ο πανικός των ανδρεικέλων

 

Του Θύμιου Παπανικολάου
«Ηλίθιοι δήμιοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο “θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς”. Τρομαγμένοι θ’ ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι» (Ρόζα Λούξεμπουργκ).

Τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα νιώθουν τη βροντερή φωνή
της παλλαϊκής ΟΡΓΗΣ και έχουν καταλειφθεί από πανικό…
Γνωρίζουν ότι η «τάξη» τους είναι κτισμένη στην άμμο: Στη βάρβαρη καταλήστευση του ελληνικού λαού, στην αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας, στις στάχτες από τα φλογοβόλα της κακουργίας τους, στην «τάξη» των δημίων…
Τα κατοχικά γιγαντοκύτταρα της δωσίλογης λευχαιμίας και όλο το σύμφυρμα των γενιτσάρων και κακοποιών της προπαγάνδας τους νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους από τις γιγάντιες συσσωρεύσεις της λαϊκής σεισμικής ενέργειας πολλών ρίχτερ…
Γι αυτό ο πανικός τους δεν κρύβεται πλέον. Τώρα αρχίζει ο εφιάλτης τους. Ο μήνας Σεπτέμβρης ανοίγει τις πύλες της κολάσεως: Ανοίγουν οι ρωγμές των σεισμικών δονήσεων…
Κάθε σπινθήρας λαϊκής έκρηξης απειλεί με ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ…
Και ο πρώτος σπινθήρας είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!
Πίστεψαν οι «ηλίθιοι δήμιοι» ότι επέβαλαν την «τάξη» στο ρωμαλέο ΚΙΝΗΜΑ των εκπαιδευτικών. Μόνο που δεν υπολόγισαν τούτο το σημαντικό: Ότι η φωτιά από αυτό το κίνημα δεν έσβησε και σήμερα ανατροφοδοτείται και γιγαντώνεται από το οξυγόνο και τους ισχυρούς ανέμους της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ λαϊκής ΟΡΓΗΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ, λοιπόν, κοινωνικός σπινθήρας (θα υπάρξουν άπειροι) ανοίγει την αυλαία των λαϊκών κινητοποιήσεων και ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ.
Αυτό το γνωρίζουν και το νιώθουν, σαν τον παγερό αέρα που ανατριχιάζει τη ραχοκοκαλιά σου, οι διαχειριστές της κατοχικής αποικίας και τα γλοιώδη παπαγαλάκια τους: αυτές οι ξετσίπωτες πόρνες των ΜΜΕ…
Γι αυτό άρχισαν ήδη να ξερνούν, με υστερικά ξεφωνητά, την τρομοκρατική τους προπαγάνδα, το ψεύδος τους, τις συκοφαντίες τους και τα ταχυδακτυλουργικά τους τεχνάσματα εναντίον της ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εκπαιδευτικών…
Όλα αυτά συμπυκνώνονται στο εξής ταχυδακτυλουργικό ψεύδος: «Η απεργία των καθηγητών δεν έχει αιτήματα. Είναι πολιτικός χειρισμός αποκλειστικά, για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση»….
Καταρχήν αυτό το εφεύρημα των κατοχικών ανδρεικέλων σηματοδοτεί, για άλλη μια φορά, τη φασιστική φιλοσοφία και τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης: Την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε απεργίας, διότι κάθε απεργία θα χαρακτηρίζεται «πολιτικός χειρισμός για την ανατροπή της κυβέρνησης».
Σήμερα, ειδικά, η κυβέρνηση επιχειρεί να ταυτίσει κάθε κοινωνική έκρηξη, ακόμα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες, με τη γενική πολιτική απεργία.
Ο δόλιος υπολογισμός αυτής της ταχυδακτυλουργίας συνίσταται σε τούτο: Γνωρίζει η κυβέρνηση, ότι σήμερα μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που κοχλάζει η λαϊκή ΟΡΓΗ, κάθε κοινωνικός σπινθήρας (κοινωνική έκρηξη), ακόμα και επαγγελματικός σπινθήρας (στενά συνδικαλιστικά αιτήματα) ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ τα συσσωρευμένα εκρηκτικά υλικά της λαϊκής ΟΡΓΗΣ (τη γενική λαϊκή εξέγερση), μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ η οποία από τη δύναμη των πραγμάτων, μετατρέπεται σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξέγερση: στο γενικό πολιτικό αίτημα, «Κάτω η κυβέρνηση»…
Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η απεργία των Εκπαιδευτικών, πυροδοτούμενη από τη «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ» της καθολικής λαϊκής αγανάκτησης και απελπισίας, θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα γενικό ξεσηκωμό, ο οποίος μοιραία θα θέσει το ζήτημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
Παρακάμπτει, συνεπώς, τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα της κινητοποίησης των Εκπαιδευτικών, τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα του κλάδου, την κατεδάφιση και ισοπέδωση του εκπαιδευτικού κλάδου από τη δική της ΠΟΛΙΤΙΚΗ, παρακάμπτει τη δική της κακουργία εναντίον των εκπαιδευτικών, ΟΛΑ ΑΥΤΑ που ενώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να αμυνθούν για την επιβίωσή τους, ΚΑΙ τα αναγάγει, με ένα ταχυδακτυλουργικό σάλτο, στο ανώτατο στάδιο μας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που θέτει το ζήτημα της εξουσίας…
Όπως προληπτικά τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ επιστράτευσαν τους εκπαιδευτικούς (έβαλαν στο γύψο και τη σκέψη για απεργία), έτσι και τώρα «προληπτικά» επιχειρούν να βάλουν στο γύψο την τωρινή απεργία των εκπαιδευτικών, με το «επιχείρημα» της πολιτικής απεργίας: Με το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ εξέλιξης, της ενδεχόμενης, δηλαδή, δυνατότητας να μετατραπεί ο κοινωνικός και κλαδικός αγώνας των εκπαιδευτικών σε σπινθήρα μιας ΓΕΝΙΚΗΣ λαϊκής Εξέγερσης που θα θέτει τι ζήτημα της πολιτικής εξουσίας…
Η δόλια και πανικόβλητη αυτή ταχυδακτυλουργία της κυβέρνησης έχει πολλαπλούς στόχους.
Από τη μια επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία, να παρακάμψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα ενός κοινωνικού κλάδου που υφίσταται την κανιβαλική και δικτατορική μοχθηρία της κυβέρνησης, να τον συκοφαντήσει σαν «πολιτικά υποκινούμενο» ΚΑΙ από την άλλη να τρομοκρατήσει την ειρηνόφιλη «κοινοβουλευτική αριστερά», να την εξαναγκάσει, για άλλη μια φορά, να δηλώσει τη νομιμότητά της στην κατοχική «νομιμότητα»…
Και είναι σίγουρο (εδώ δεν πρέπει να έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ) ότι αυτή η «αριστερά» θα δώσει πάλι χείρα βοηθείας στο κατοχικό καθεστώς: Δεν θα μπει μπροστάρης αυτών των θυελλωδών αγώνων που έρχονται, δεν θα επιχειρήσει να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ τη λαϊκή ΟΡΓΗΣ σε ένα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πολιτικό κίνημα, αντίθετα θα επιχειρήσει να τη χειραγωγήσει και καναλιζάρει στα πλαίσια της εκλογικής κερδοσκοπίας.
Δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί και κάθε άλλος κλάδος να έχει καμία πλέον εμπιστοσύνη σ’ αυτό το «αριστερό» σωσίβιο του καθεστώτος: Έμπορας εκλογικός, και ασφαλιστική δικλίδα εκτόνωσης στην κάλπη είναι…
Για την απεργία των Εκπαιδευτικών και γενικά για τις λαϊκές κινητοποιήσεις που έρχονται θα συνεχίσουμε και με άλλα κείμενα.
Βρισκόμαστε στο κατώφλι σεισμικών λαϊκών δονήσεων και θυελλωδών εκρήξεων…
Θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η «τάξη» των δημίων στηρίζεται στην άμμο. Κανένα ψεύδος, καμία τρομοκρατία και κανένα τέχνασμα δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση των δημίων…
resaltomag.gr


Oι 5 top τροφές για τέλεια γράμμωση σε χρόνο ρεκόρ!

Oι 5 top τροφές για τέλεια γράμμωση σε χρόνο ρεκόρ!
Για να σας βρει το επόμενο καλοκαίρι με θανατηφόρους κοιλιακούς!
Σίγουρα όλες θαυμάζουμε τα γραμμωμένα κορμιά που κατά καιρούς βλέπουμε, όχι τόσο στην παραλία, αλλά περισσότερο στα περιοδικά και τα ξένα Μέσα! Μιας λοιπόν και το καλοκαίρι τελείωσε, πράγμα που σημαίνει ότι ο καιρός χαλάει και άρα βάζουμε στην ντουλάπα μαγιό, σορτς και κοντά μπλουζάκια, νομίζουμε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσουμε τη δουλίτσα για τις μελλοντικές εξορμήσεις μας στην παραλία! Μπορεί λοιπόν ο Έλληνας να είναι της τελευταίας στιγμής, αλλά ήρθε η ώρα αυτό να το διαψεύσουμε ώστε σε λίγους μήνες από τώρα να διαθέτουμε το six pack των ονείρων μας! Εδώ λοιπόν σας έχουμε τις 5 πιο χαρακτηριστικές τροφές, οι οποίες βοηθούν στο δύσκολο έργο της γράμμωσης, σε συνδυασμό πάντα με άσκηση!
1. Άπαχο κρέας: Όλοι όσοι ασχολούνται με το κορμί και γενικά με το fitness ξέρουν κάτι πολύ βασικό: Το άπαχο κρέας είναι άριστη πηγή πρωτείνης καθώς βοηθά στη δημιουργία μυικής μάζας αλλά και διατήρησης της υπάρχουσας! Βάλτε λοιπόν στο διαιτολόγιό σας κοτόπουλο και μοσχάρι και θα δείτε αμέσως διαφορά! Σε συνδυσμό με ήπια άσκηση, μπορεί να κάνει θαύματα!
2. Φυτικές ίνες: Δεν υπάρχει κάπου που να μην κάνουν καλό και άρα και στη γράμμωση! Είναι γνωστό ότι ενισχύουν την απώλεια σωματικού βάρους και βοηθούν στη σημαντική μείωση των λιπών που λαμβάνει το σώμα. Φρούτα, λαχανικά αλλά και δημητριακά κρίνονται απαραίτητα για τη διατροφή σας.
3. Υγρά: Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η λήψη υγρών για τον οργανισμό και κυρίως του νερού. Εκτός του ότι βοηθά στην αποτοξίνωσή του, τον κρατά ενυδατωμένο. Προσπαθείστε φυσικά να προτιμάτε, αν όχι νερό, φυσικούς χυμούς ή πράσινο τσάι καθώς με τα υπόλοιπα κινδυνεύετε με κατακράτηση!
4. Σόγια: Η σόγια είναι καταπληκτική πηγή πρωτεινών ενώ η περιεκτικότητά της σε λίπη, είναι αμελητέα! Επιπλέον, μπορείτε να τη βρείτε παντού, ενώ η τιμή της είναι πολύ χαμηλή!
5. Aσπράδια αυγών: Μπορεί να τα θεωρούμε ένοχα για χοληστερίνη αλλά αυτή βρίσκεται μόνο στον κρόκο κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να καταναλώσουμε όσα ασπράδια θέλουμε άφοβα! Επιπλέον, περιέχουν τεράστιες ποσότητες πρωτείνης και ελάχιστα λιπαρά!


Βρέθηκε κρεμασμένη η γυναίκα που αναζητούσαν μέσω silver alert!

Βρέθηκε κρεμασμένη η γυναίκα που αναζητούσαν μέσω silver alert!

H 63χρονη Nafize Milla είχε χαθεί από τη Δάφνη πριν από δυο ημέρες. Τελικά την εντόπισε περαστικός στη Νέα Σμύρνη...
Σύμφωνα με πληροφορίες, κρεμασμένη σε δέντρο σε οικόπεδο της Άνω Νέας Σμύρνης βρέθηκε η 63χρονη Nafize Milla, την οποία αναζητούσε εδώ και δύο μέρες η οικογένειά της μέσω silver alert.
Η γυναίκα εξαφανίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Σήμερα ένας περαστικός επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής για να αναφέρει ότι αναγνώρισε την ηλικιωμένη, την οποία βρήκε κρεμασμένη στο δέντρο.


Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία

Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία]Το μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ κ.'Ασμουσεν, και για πολλούς ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον κ.Σόιμπλε στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ήταν εξαιρετικά σαφής, συνομιλώντας με οικονομικούς παράγοντες της ευρωζώνης αλλά και δημοσιογράφους: «H διαπραγμάτευση του φθινοπώρου με την Ελληνική κυβέρνηση θα είναι η πιο δύσκολη που έχει γίνει ποτέ, κυρίως για τους Έλληνες'»
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο κ.Σαμαράς παίρνουν πολλά τέτοια μηνύματα τον τελευταίο καιρό ενώ μόλις σήμερα ο κ.Ντάισελμπλουμ, διέλυσε όποιες ψευδαισθήσεις υπάρχουν ακόμα, αρνούμενος και να συζητήσει τον επαναπροσδιορισμό του στόχου του ελλείμματος στην Πορτογαλία.
Οι δανειστές, και στην προκειμένη φάση το Βερολίνο, φέρονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.
Τότε ουσιαστικά θα ανοίξουν τα χαρτιά τους απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για την διετία 2014-2016.
Είναι σαφές ότι οι Γερμανοί έχουν προκρίνει τη λύση ενός Νέου Μνημονίου, ενός νέου δανείου που θα συνοδεύεται από πολύ σκληρούς όρους.
Ο κ.Άσμουσεν το υπαινίχθηκε αλλά φαίνεται ότι το Βερολίνο έχει ενημερωθεί για τις μειωμένες πλέον δυνατότητες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να περάσει ένα Νέο Μνημόνιο.
Η Γερμανική Πρεσβεία έχει ενημερώσει το Βερολίνο, ότι ο κ.Σαμαράς ενδέχεται να σχεδιάζει μία ελεγχόμενη σύγκρουση με την τρόικα ή μία ηρωική έξοδο διαβλέποντας ότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή αλλά και την κοινωνία ένα Νέο Μνημόνιο με όρους όπως:
-Kατάργηση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ.
-Έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ από την Ε.Ε.
-Απολύσεις άλλων 25.000 υπαλλήλων.
-Διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ από την τρόικα.
Το Βερολίνο, όπως έχει αποκαλύψει το Νewsbomb, θέλει να συντρίψει κάθε προσπάθεια ανταρσίας. Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρήσει έστω και μία μορφή ελεγχόμενης ρήξης, η ΕΚΤ θα διακόψει στο επόμενο λεπτό τη χρηματοδότηση προς τις Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση μέχρι να συμφωνήσει η Ελλάδα στους όρους του νέου μνημονίου.
Στο σχεδιασμό τους είναι να ζητήσουν και την υπογραφή στο νέο αυτό μνημόνιο, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρα. Θα το θέσουν μάλιστα ως απαράβατο όρο προκειμένου να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.
Η «σκληρή γραμμή» δεν πρόκειται να μεταβληθεί παρά τους ευσεβείς πόθους ορισμένων αφού οι Γερμανοί πιστεύουν ότι αν υπάρξει ευνοϊκή αντιμετώπιση της Ελλάδας, πολύ δύσκολα μετά θα ελέγξουν την κατάσταση σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Κρυφή (?) δημοσκόπηση!!!!!!!!!!



Μάλλον την ήξερε κι ο κυρ-Μπάμπης  του "καλού" σκουπιδοτενεκέ και προετοίμασε το έδαφος για τις επόμενες εκλογές....


Όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν λέγεται τυχαία στα κανάλια τους...

ΥΣ.Μπορεί η παραπάνω δημοσκόπηση να έγινε πριν 10 μήνες ...
Πιστεύετε όμως ότι έχει αλλάξει κάτι από τότε?
http://wwwaristofanis.blogspot.gr

ΣΦΚ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΑΡΧΕΛΑΟΣ



Τα Σαββατοκύριακα είναι ο εφιάλτης της δίαιτας!

Τα Σαββατοκύριακα είναι ο εφιάλτης της δίαιτας!Μέχρι και 10.000 θερμίδες μπορούν να καταναλώσει κάποιος μέσα σε δυο μέρες
Για πολλούς εργαζόμενους που προσπαθούν να χάσουν βάρος , το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να γυμναστείτε, να φάτε κάτι πιο υγιεινό στο σπίτι σας και όχι ένα τοστ ή φαγητό από delivery.
Διαβάστε περισσότερα στο: queen.gr 


Μια απίστευτη ιστορία φιλίας (βίντεο)

Μια απίστευτη ιστορία φιλίας (βίντεο)
Φαίνονται αταίριαστοι, όμως είναι οι καλύτεροι φίλοι...

Δείτε το βίντεο:

Ποια είναι τα «αγκάθια» που φοβάται η κυβέρνηση

Ποια είναι τα «αγκάθια» που φοβάται η κυβέρνηση-Τι θα ζητήσουν οι δανειστές και ποια η στρατηγική του Μαξίμου -Αγώνας δρόμου για κλείσουν οι εκκρεμότητες και ο ρόλος Σαμαρά στις Βρυξέλλες
Διαστάσεις... θρίλερ λαμβάνει η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου για τα "αγκάθια" μεταξύ Αθήνας - τρόικας, καθώς σε λίγα 24ωρα οι επικεφαλής των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα. 
Καθώς τα μηνύματα που φθάνουν από το εξωτερικό δείχνουν ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα με «άγριες διαθέσεις» και χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης για τα ανοιχτά μέτωπα της προηγούμενης επίσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για την άφιξη των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, που κλείδωσε για τις 23 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε ήδη κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους υπουργούς, ζητώντας να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες εν όψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας.
Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν να κάνουν επίδειξη δύναμης και στην Αθήνα, προκειμένου να δείξουν πως δεν διαπραγματεύονται επί των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί. Άλλωστε η επίσκεψη τους θα είναι μία μόλις ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές και θα επιχειρήσουν στείλουν σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν επιτρέπεται καμία σκέψη για χαλάρωση .
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που θα είναι ο συντονιστής και ο βασικός συνομιλητής με τους ελεγκτές, καλείται τις προσεχείς μέρες να κλείσει εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα δεκάδες προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία του Ιουλίου, καθώς σημαντικός αριθμός εξακολουθεί να εκκρεμεί.
Οι διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της τρόικας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με άγνωστο το χρόνο λήξης τους, δεδομένου ότι τα εκκρεμή ζητήματα είναι σημαντικά. Η εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, είναι το έλασσον, αφού στην ατζέντα υπάρχουν ζητήματα όπως είναι ο προϋπολογισμός του 2014, το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-17, με τα μέτρα και τους στόχους που θα περιέχει, αλλά και τα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά.
Οι εκκρεμότητες – «αγκάθια»
Στην ατζέντα των προαπαιτούμενων υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να επιλυθούν εντός των προσεχών ημερών, όπως είναι:
  • Η ολοκλήρωση της κινητικότητας τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
  • Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την κινητικότητα άλλων 12.500 έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι εντασσόμενοι στην κινητικότητα θα αμείβονται με το 75% των σημερινών αποδοχών τους.
  • Οι απολύσεις 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 11.000 το 2014.
  • Ο καθορισμός τριμηνιαίων στόχων για το πρόγραμμα κινητικότητας του 2014.
  • Η οριστικοποίηση των αποφάσεων για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, αλλά και της ΛΑΡΚΟ.
  • Το οριστικό σχέδιο για το νέο τέλος ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014 και θα επιβάλλεται πλέον και στα αγροτεμάχια.
  • Η κατάρτιση του νέου Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.
Σε σχέση με την περίφημη εξυγίανση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ, τρόικα και κυβέρνηση θα αργήσουν να δώσουν τα χέρια, εκτός αν στο τελικό μείγμα υπάρχουν μαζικές απολύσεις, εκποίηση και λουκέτα.
Επιπλέον οι αντιπροτάσεις θα περάσουν από κόσκινο, τη στιγμή που οι επιτελείς των Βρυξελλών βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τα «επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάζει το υπουργείο οικονομικών» ή τουλάχιστον αυτά που διαρρέουν στον τύπο.
Παρόμοιο έλεγχο θα υποστούν και οι δύο εταιρίες ύδρευσης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, σε σχέση με τα χρέη των δήμων προς αυτές, που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν πλήρως εξοφληθεί.
Ξορκίζει τα νέα μέτρα η Αθήνα
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επιδιώκει να βγάλει από την ατζέντα των συζητήσεων την οποιαδήποτε αναφορά για «νέα μέτρα», που εκτιμά ότι θα έπληττε το κλίμα και την αξιοπιστία της, δεδομένου ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν διαβεβαιώσει για το αντίθετο.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εντάσσεται και η επίσκεψη στις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τους επικεφαλής της Ε.Ε. ήπια αντιμετώπιση, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία δείχνει να σταθεροποιεί τα δημοσιονομικά της και να ρηχαίνει η ύφεση. Θα επισημάνει δε και τον πολιτικό κίνδυνο για το πρόγραμμα, που θα σήμαινε μια αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.


Αυτή είναι η πιο «καυτή» οπαδός!

Αυτή είναι η πιο «καυτή» οπαδός!
Newsbomb.gr | Εικόνα |
Η Playmate Marika Baldini μας κάνει να χάσουμε την μπάλα...
Από μικρή στα γήπεδα η Marika έμαθε καλά το... τόπι!
Απολαύστε την


Τουρνουά ποδοσφαίρου "Πιερικός 2013" (Φωτορεπορτάζ)














































Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας

Στο σχέδιο για την επιβολή διεθνούς ελέγχου στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, το οποίο στη συνέχεια θα καταστραφεί ή θα απομακρυνθεί...
συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία, όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ύστερα από τις συνομιλίες που είχε στη Γενεύη με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κέρι είπε ότι, με βάση την συμφωνία, η Δαμασκός θα πρέπει να υποβάλει μία «πλήρη καταγραφή» του χημικού της οπλοστασίου εντός μίας εβδομάδας.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η Συρία θα πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο και ότι η καταστροφή του χημικού της οπλοστασίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς, δήλωσε ο Κέρι.

Οι Κέρι και Λαβρόφ δήλωσαν επίσης από κοινού σήμερα ότι αν η Δαμασκός δεν τηρήσει τη συμφωνία για το χημικό της οπλοστάσιο, η οποία πρέπει να οριστικοποιηθεί από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), θα δεχτεί τις συνέπειες σύμφωνα με το Κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο προβλέπει κυρώσεις και προσφυγή στη βία.

Ο Κέρι είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη φύση των μέτρων αυτών και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα διατηρεί το δικαίωμα της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος λίγο πριν από την ανακοίνωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία, δήλωσε ότι oι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το καθεστώς του προέδρου Άσαντ θα δεχτεί τον διεθνή έλεγχο και την καταστροφή του χημικού του οπλοστασίου.

«Είδαμε ενδείξεις προόδου. Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, το καθεστώς Ασαντ δεν παραδεχόταν ότι διαθέτει χημικά όπλα. Σήμερα το παραδέχεται. Πρέπει να δούμε σαφείς κινήσεις που να αποδεικνύουν ότι ο Ασαντ δεσμεύεται πράγματι για τον έλεγχο του χημικού του οπλοστασίου...Κι αν η διπλωματία αποτύχει, οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παραμείνουν έτοιμες να δράσουν», είπε ο Ομπάμα.