ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γνωστοποίηση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013                 

Σχετικά με τις προσκλήσεις

Γνωστοποιούμε σε όλους τους φίλους του Φεστιβάλ Ολύμπου, ότι για δεύτερη χρονιά φέτος η διοίκηση του Οργανισμού μετά από ομόφωνη απόφαση, δεν εκδίδει προσκλήσεις για ελεύθερη είσοδο σε καμία από τις εκδηλώσεις του, σεβόμενη το ίσο δικαίωμα σε όλους τους πολίτες.
Οι μόνοι που διαθέτουν ειδική κάρτα ελεύθερης εισόδου είναι: α)τα μέλη του Δ.Σ.,  β)οι χορηγοί και οι φορείς που στηρίζουν οικονομικά το Φεστιβάλ και γ)τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προβάλουν το Φεστιβάλ.
Η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας έχει μεριμνήσει για την έκδοση φθηνών εισιτηρίων για τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους αναπήρους, τους μαθητές και τους φοιτητές. Επιπλέον έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Η λίστα των καρτών ελευθέρας εισόδου είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
                                                      
                                                                                     Από το Γραφείο Τύπου του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»




Της Ευαγγελίας Ράπτου - Στεργιούλα
Συνεχίζοντας το πολιτισμικό του ταξίδι το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί τους συντελεστές της παράστασης «Ποιος τη ζωή μου...», το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
Ήταν πρωτότυπη έμπνευση, ήχησε παράξενος αντιστικτικός ήχος, θεωρήθηκε παράτολμο εγχείρημα, ενέσκηψαν στην πραγματοποίησή του κίνδυνοι ποικίλοι, αποτέλεσε, εν τέλει, μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός, μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική παραγωγή.
Η παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου…» άρχισε την περιοδεία της στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι και οι κριτικές που αποκόμισε στην πρωτεύουσα την ανέδειξαν μέγα καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.
Οι σκηνές συγκλονίζουν, οι μουσικές συνεπαίρνουν, η μελοποιημένη ποίηση αποτυπώνει σε ανάγλυφες εικόνες γεγονότα αξέχαστα, τα τραγούδια ζωντανεύουν μνήμες αξεθώριαστες μιας εποχής που άφησε τα σημάδια της στην ελληνική ψυχή. Οι στίχοι συγκλονίζουν.
Η ζωή και το έργο του μεγαλύτερου εν ζωή μουσικοσυνθέτη δραματοποιείται. Μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο, ζούμε ξανά όλον τον 20ο αιώνα και γινόμαστε θεατές των πρωταγωνιστών της ιστορίας του. Εστιασμένη η παράσταση στην οικογένεια και τις στενές σχέσεις που είχαν μεταξύ τους, το μουσικό θέαμα ξεκινά από το 1922, τη χρονιά της Καταστροφής της Σμύρνης, που ώθησε τους γονείς του Μίκη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, να πάνε στη Χίο και μετά τρία χρόνια να έρθει στη ζωή ο Μιχαήλ Θεοδωράκης, ο Μίκης…. Γίνεται στάση στις μεταθέσεις του πατέρα Γιώργου Θεοδωράκη και στον πόνο της μάνας για τον ξεριζωμό από την πατρίδα. Ακολουθούν ο πόλεμος του 40 κι η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο Εμφύλιος, η δολοφονία Λαμπράκη το 1963, τα Ιουλιανά του 1965, η δολοφονία του Πέτρουλα και η δικτατορία με την τριετή φυλάκιση του συνθέτη, που συνθέτουν τον ιστορικό καμβά της παράστασης, που φτάνει μέχρι τη Μεταπολίτευση.
Ο θεατής ταξιδεύει στον χρόνο που έγινε βίωμα του μεγάλου συνθέτη, γιατί, από τη γενέτειρά του Χίο το 1925 μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη, με την έμπνευση και τη δημιουργία, παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.
Το σενάριο της παράστασης και  τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Μια παράσταση φαντασμαγορική, μεγαλεπίβολη, με 135 σκηνές, περισσότερα από 60 τραγούδια – κάποια και ολόκληρα- συνδεδεμένα με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας ακούγονται σε μια παράσταση που αποτελεί χώρο συνάντησης όλων των τεχνών: του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου και της μουσικής, 28 ηθοποιοί-χορευτές, 5 τραγουδιστές και 12 μουσικοί επί σκηνής.
Αλλά την παράσταση έκλεψε η ίδια η μουσική, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, όταν πρόκειται για τη ζωή ενός μουσικού τέτοιας ολκής, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, και με έργο τόσο τεράστιο και σε έκταση και σε όγκο και σε ποιότητα.
Οι φωνές των Κώστα Μακεδόνα, Άννας Λινάρδου, Γιώτας Νέγκα και Κώστα Θωμαΐδη ζωντανεύουν μια ολόκληρη εποχή για την μουσική, όπως και η μεστή από συναίσθημα φωνή του Γρηγόρη Βαλτινού. Η παράσταση μοιάζει ταυτόχρονα βιογραφική και μουσική.
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο της νεότερης Ελλάδας. Μια σπάνια εμπειρία συνολικής λακωνικής θεώρησης του έργου του μεγάλου Έλληνα διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη. Όλοι κι όλα συγκινούν, ακουμπούν στο θυμικό, κάνουν το κοινό να δακρύσει, να χτυπήσει ρυθμικά τα χέρια, να χειροκροτήσει, να σιγοτραγουδήσει… Από τις στιγμές που σκηνή και πλατεία γίνονται ένα είναι όταν ακούγεται ο στίχος «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας....»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πληρώσαμε "κερατιάτικα" μισό δις στους εργολάβους!

Το ΧΩΝΙ φέρνει στο φως τις συμφωνίες που αποδεικνύουν πόσα χρήματα δεσμεύθηκε να δώσει το δημόσιο στους αγαπημένους του εργολάβους για τους οδικούς άξονες.

Το 2011 το δημόσιο είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την αποκλειστική υπευθυνότητα για την αναστολή των εργασιών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο επί Χατζηδάκη, για τις ανάγκες του επικοινωνιακού show που ήθελε να στήσει ο Σαμαράς γύρω από την επανεκκίνηση των εργασιών, άλλαξε γνώμη, δέχθηκε ότι είναι δική του ευθύνη και πλήρωσε τους εργολάβους για τις ζημιές του παρελθόντος, τις δαπάνες επανεκκίνησης και δεσμεύθηκε ότι θα τους πληρώσει στο μέλλον και για τμήματα του δρόμου που δεν θα κάνουν!

Διαβάστε ακόμη Στο ΧΩΝΙ

- ΥΠΟΘΕΣΗ nerit.gr: ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

Η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι έχεις «αθέμιτο σκοπό», αν θέλεις να αποδείξεις ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα! Τα όσα υποστήριξε η πλευρά Στουρνάρα στην κόντρα του με Το ΧΩΝΙ ενώπιον της Επιτροπής Ακροάσεων της ΕΕΤΤ για το nerit.gr συνιστούν τον ορισμό της λογοκρισίας.

- ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Παντρεμένα ζευγάρια αναγκάζονται να χωρίσουν για να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημοτικό σταθμό για το παιδί τους. Η κοινωνία καταρρέει.

- ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Φωτογραφικό ντοκουμέντο που καταγράφει ένα εθνικό έγκλημα «Ολυμπιακών» διαστάσεων

Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ! Στα περίπτερα και τη Δευτέρα.

10 ατομα την ημερα φυλακιζονται στην Κύπρο...


10 ατομα την ημερα φυλακιζονται στην Κύπρο για χρέη, ακομα για κατω απο χιλια ευρω. Γιώργος Ερύμανθος- Κίνημα Δεν Πληρώνω, Κύπρος ~ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Αρχική · Οι βασικές μας θέσεις · Οι βασικές μας θέσεις · Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα · Σεισάχθεια · Θέσεις για την Παιδεία ..

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση μελισσοκόμων στην Π.Ε. Πιερίας



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 26  Ιουλίου 2013

          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Σοφία Μαυρίδου: Οι μελισσοκόμοι  αποτελούν τους φύλακες του δασικού  και γενικά του οικολογικού πλούτου της Πιερίας





Ένα ακόμη επιτυχημένο ταχύρυθμο πρόγραμμα  εκπαίδευσης μελισσοκόμων, διοργάνωσαν στην Πιερία, ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, με τον εποπτικό έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.



Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από  17-19 Ιουλίου 2013, στις εγκαταστάσεις του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης ήταν  συνολικής διάρκειας 15 ωρών.




Πάνω από 90 επαγγελματίες και  ερασιτέχνες  μελισσοκόμοι, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις στο τριήμερο σεμινάριο,  που εντάσσεται  στην εφαρμογή της δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων»,  στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2013.



Οι μελισσοκόμοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από  την  εισήγηση της κτηνίατρου,  κ. Ελευθερίας Τσαλή,  για τα προϊόντα της κυψέλης και τη συντήρησή τους, για την παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (π.χ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κλπ). Παράλληλα, εισήγηση για τη βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) και για τις μεθόδους αντιμετώπισης των κυριότερων εχθρών και ασθενειών των μελισσών με βιολογικές  μεθόδους έγινε από τον κ. Δημήτρη Ρουκά,  M.Sc. Τεχν. Γεωπόνο Ζωικής Παραγωγής.



«Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας αποτελούν μια δυναμική οικονομική μονάδα για την περιοχή. Το ποιοτικό μέλι της Πιερίας συγκαταλέγεται στο τοπικό αγροτικό καλάθι του τόπου και οι μελισσοκόμοι  αποτελούν τους φύλακες του δασικού  και γενικά του οικολογικού πλούτου της Πιερίας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.


Άλλωστε, όπως ενημέρωσε, η Π.Ε.Πιερίας  συμμετέχει  σε κλαδικές εκθέσεις και υλοποιεί προγράμματα,   που συμβάλουν  την οικονομική ενίσχυση της μελισσοκομικής δραστηριότητας,  με την αρωγή  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


«Μέλημά μας η επιμόρφωση των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτόν το σημαντικό πρωτογενή τομέα. Είμαστε πολύ τυχεροί που στην περιοχή μας έχουμε ένα αξιόλογο κέντρο εκπαίδευσης  αγροτών,   τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», κατέληξε η κ. Μαυρίδου.


« Η Πιερία εγγυάται για το εξαιρετικής ποιότητας μέλι που προμηθεύει στην αγορά,  που οφείλεται στην εύφορη γη μας με την πληθώρα των βοτάνων που ευδοκιμούν στην περιοχή αλλά και στις γνώσεις και στο μεράκι των μελισσοκόμων μας. Η μελισσοκομεία δεν αποτελεί πλέον οικογενειακή υπόθεση αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματικό προσανατολισμό, φυσικά με τη σοβαρή και σημαντική στήριξη που παρέχει ο ο ΕΛ.Γ.Ο. ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’», υπογράμμισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης.


«Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή από εν δυνάμει παραγωγούς,  όχι μόνο από τον Νομό Πιερίας άλλα και από  όμορους νομούς και  αυτό αποτυπώνει το μεγάλο ενδιαφέρον  για την μελισσοκομία και τη σωστή εκπαίδευση που προσφέρει ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» πάνω σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας» ,τόνισε  η Προϊσταμένη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης, κ. Ιωάννα Αντωνιάδου.





Ο γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και υπεύθυνος Μελισσοκομίας, κ. Βασίλειος Καλιαμπός, επεσήμανε   ότι η υπηρεσία συμμετέχει μέσου διμελούς κλιμακίου ελέγχου στον επιτόπιο έλεγχο, για την ορθή εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδεύσεων των μελισσοκόμων,  για  την επιβεβαίωση της πραγματοποίησης της εκπαίδευσης, για την  τήρηση των αναφερόμενων στο εγκριθέν πρόγραμμα εκπαιδεύσεων  αλλά και για την  ορθή οργάνωση της εκπαίδευσης.



Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας, κ. Κώστας Παπαγιανούλης, αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα στη διάρκεια της εκπαίδευσης,  διαπιστώνοντας την ύπαρξη έντονου ενδιαφέροντος από την πλευρά των μελισσοκόμων να συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται από το τοπικό κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. «Το μυστικό της επιτυχίας των σεμιναρίων είναι η σωστή επιλογή των εισηγητών,  καθώς είναι αυτοί που όχι μόνο έχουν γνώση αλλά  και τη  δυνατότητα να την κοινωνήσουν στους μελισσοκόμους μας»,  δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Παπαγιανούλης.




Για συνεχές έργο προσφοράς  έγκυρης και εξειδικευμένης  γνώσης  από το
Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης σε αγαστή  πάντα συνεργασία με τη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, έκανε λόγο ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης  Ρουκά
και εισηγητής στο σεμινάριο.


39o Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Λιτόχωρο


Θέλουν να μας κλέψουν ακόμα και τον ύπνο μας!

Ο καπιταλισμός στοχεύει πλέον στην εμπορική εκμετάλλευση της νύχτας, την οποία έως τώρα δεν είχε αγγίξει, ενώ πειράματα στοχεύουν στην εξάλειψη της ανάγκης για ξεκούραση ώστε να μεγιστοποιηθεί η εκμετάλλευση της εργασίας.
 
Του Μιχάλη Ψύλου
 
Όταν ο Γερμανός φιλόσοφος, της περίφημης Σχολής της Φρανκφούρτης, Χέρμπερτ Μαρκούζε, έγραφε στη δεκαετία του 1960 ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει στερήσει την ελευθερία μας και την έχει αντικαταστήσει απλά με την ελευθερία επιλογής καταναλωτικών αγαθών, δε θα μπορούσε μάλλον να φανταστεί ότι στον 21ο αιώνα θα έμπαινε στο στόχαστρο και ο… ύπνος. «Όσοι βρίσκονται στις ζώνες πείνας της κοινωνίας της αφθονίας γίνονται αντικείμενα τόσο κτηνώδους μεταχείρισης, που αναβιώνει τα μεσαιωνικά βασανιστήρια και μερικά άλλα πιο πρόσφατα.
 
 
 
 
Ο Μαρκούζε το ’67
«Όσο για τους άλλους, λιγότερο απόκληρους, η κοινωνία απαντά στην ανάγκη τους για ελευθερία ικανοποιώντας ανάγκες που κάνουν υποφερτή κι ίσως ανυποψίαστη τη σκλαβιά. Στους τομείς με μεγαλύτερο βαθμό αυτοματισμού, ένα είδος τεχνολογικής κοινότητας συνενώνει τα άτομα στη δουλειά τους. Η μηχανή μοιάζει να επιβάλλει στους χειριστές της έναν υπνωτικό ρυθμό», έλεγε ο Μαρκούζε σε σεμινάριο στο Λονδίνο, το 1967, με θέμα τις «Διαλεκτικές της απελευθέρωσης».
 
 
Ο συγγραφέας Τζόναθαν Κρέιρι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «24/7: Late Capitalism and the Ends of Sleep» (24/7: Ο ύστερος καπιταλισμός και το τέλος του ύπνου) φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις προσπάθειες επιστημονικών και στρατιωτικών υπηρεσιών να παρασκευάσουν φάρμακα, που εξαλείφουν την ανάγκη του ύπνου. «Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες, που δίνουν τη δυνατότητα να μείνει κανείς άυπνος πέρα από τις φυσικές δυνατότητές του, τα νέα φάρμακα έχουν στόχο να εξαλείψουν την ανάγκη της ξεκούρασης» γράφει ο Κρέιρι και προσθέτει: «Ετσι θα δημιουργηθούν οι ιδανικοί στρατιώτες (εξ ου και η συμμετοχή του στρατού στις έρευνες), αλλά κυρίως θα φτιαχτούν οι ιδανικοί εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για κάποιον κακοπληρωμένο εργάτη στην Κίνα ή έναν καλοπληρωμένο χρηματιστή στη Νέα Υόρκη».
 
 
Ο Κρέιρι εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη ρύθμιση του αναγκαίου χρόνου αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης -όπως έγραφε ο Μαρξ- και στη σύγχρονη καπιταλιστική οικονομία. Επειδή μέχρι τώρα ο ύπνος ήταν η μοναδική λειτουργία που ο σύγχρονος καπιταλισμός δεν μπορούσε να κατακτήσει και να εμπορευματοποιήσει. «Τώρα όμως είναι αποφασισμένοι να ελέγχουν και το πώς περνάμε και τη νύχτα μας», λέει ο Κρέιρι.
 
 
O θάνατος της σιέστας
Ήδη, στην Ευρώπη, οι Γερμανοί επικυρίαρχοι έχουν βάλει στόχο να καταργήσουν την καθημερινή σιέστα - τον μεσημεριανό ύπνο. Για αιώνες, άλλωστε, οι κάτοικοι των χωρών της Νότιας Ευρώπης είχαν στην παράδοσή τους το μεσημεριανό διάλειμμα - από την έκτη ώρα μετά την ανατολή του ήλιου (sexta hora), μέχρι τις 16.00. Άφηναν τα χωράφια ή τα γραφεία τους και πήγαιναν στο σπίτι τους για να χαλαρώσουν, να φάνε με την οικογένεια ή τους φίλους τους και να αποφορτιστούν από το άγχος της δουλειάς. Σήμερα, η ειδυλλιακή αυτή όψη της ζωής στον ευρωπαϊκό Νότο έχει τελειώσει, στο όνομα της πιο «παραγωγικής αξιοποίησης του χρόνου, που προστάζει η προτεσταντική αλλά και πρωσική αρετή, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
 
 
«Πρόκειται για έναν πολιτιστικό αγώνα που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στη συζήτηση για τη σιέστα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λατινικής κουλτούρας για ξεκούραση και αναψυχή.
 
 
Η πουριτανική ηθική, αντίθετα, διεξάγει σταυροφορία εναντίον του ύπνου και της καλής ζωής, επειδή και τα δύο ταυτίζονται με την τεμπελιά και τη βλασφημία. Αυτοί που κοιμούνται ληστεύουν τον Θεό της ημέρας, χωρίς να κερδίζουν τίποτα και σπαταλώντας τα κέρδη που θα μπορούσαν να έχουν, αντί να κοιμούνται. Ο θάνατος της σιέστας είναι αναγκαία προσαρμογή του Νότου στον βορειοευρωπαϊκό πολιτισμό» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
 
 
«Η τρόικα ασκεί πλέον έλεγχο στις συμβάσεις εργασίας, στην ηλικία συνταξιοδότησης και απαιτεί περισσότερες ώρες εργασίας. Η σιέστα δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη διαδικασία».
 
 
Πρώτα η παραγωγικότητα
 
Ο Αμερικανός ανθρωπολόγος Μάθιου Γουλφ Μέγερ σε μελέτη του με τίτλο The Slumbering Masses: Sleep, Medicine and Modern American Life» (Οι κοιμώμενες μάζες - Υπνος, ιατρική και σύγχρονος τρόπος ζωής στην Αμερική), σημειώνει ότι «η αρχική πουριτανική προσέγγιση για τον ύπνο, που ήταν προσανατολισμένη στη “χρησιμότητα”, εξακολουθεί να διαμορφώνει την κατανόηση του ύπνου στην Αμερική σήμερα». Στόχος της ιατρικής έρευνας για τον ύπνο στην Αμερική ήταν να «περάσει ακόμα και στον αμερικανικό ύπνο τα στοιχεία της αποτελεσματικότητας και της σωστής διαχείρισης». Σήμερα άλλωστε οι Αμερικανοί πάσχουν από χρόνια έλλειψη ύπνου.
 
 
Εφιαλτικές έρευνες
 
Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αποτέλεσμα είναι μια αυξανόμενη κατάχρηση υπνωτικών χαπιών. Ο ύπνος υποτάσσεται πλέον στην αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα. Ο καπιταλισμός συστηματικά μετατρέπει τη νύχτα σε μέρα. Τα πάντα πρέπει να είναι διαθέσιμα, χωρίς διακοπή, γιατί θα μπορούσε να υπάρχει πάντα κάποιος που θέλει να καταναλώσει κάτι και η επιθυμία αυτή πρέπει να εκπληρωθεί…
 
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Για να κάνετε καλύτερο sex... κοιμηθείτε γυμνές!


Για να κάνετε καλύτερο sex... κοιμηθείτε γυμνές!Πετάξτε ότι φορούσατε μέχρι σήμερα και... αδυνατίστε!
Kαλοκαιράκι κορίτσια και όπως επιτάσσει η εποχή αυτή, όλα γίνονται πιο ανάλαφρα. Η διάθεση, το φλερτ, τα... ρούχα! Τελοσπάντων σε ένα ιδεατό κόσμο γιατί η αλήθεια είναι ότι οι καιροί είναι όντως δύσκολοι! Εφόσον λοιπόν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, είναι απολύτως φυσικό όλα να γίνονται πιο κοντά και αέρινα! Εκτός βέβαια από το dress code του δρόμου και γενικότερα της κοινωνικής ζωής, υπάρχει και εκείνο του... ύπνου! Πως λέμε μακιγιάζ ύπνου; Κάπως έτσι! Αν λοιπόν αγαπητές μου φίλες, έχετε κολλήσει στην παιδική σας ηλικία, και τα πιτζαμάκια δεν βγαίνουν από πάνω σας χειμώνα καλοκαίρι, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται ολόγυμνες, εντελώς όμως, γιατί πολύ απλά κάνουν καλό στην υγεία τους και κατ' επέκταση σε πολλά άλλα!

Κυβέρνηση-Εφαρμόζουνε το σχέδιο Δημευσεων των Κεμαλοναζί! Varlik Vergisi !



Γράφει ο Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
Όσοι καταγόμαστε από την Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους παλαιότερους για το Varlik Vergisi,  όμως στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας και της τηλεοπτικής αηδίας κυριαρχεί η ιδεοληψία του «αιγαίου που ανήκει στα ψάρια» με το…αζημίωτο βέβαια για την ελίτ, που εξάγει τα κρασιά της και τα CD της.
Τι είναι ο Varlik Vergisi (Βαρλικ Βεργκισί);
Η αφορμή ήταν η … οικονομική κρίση της Τουρκίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με πρόσχημα λοιπόν τα άσχημα οικονομικά και με δικαιολογία «παράνομα κέρδη από την κερδοσκοπία» (aka ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) , εξ αιτίας του πολέμου, στον οποίο δεν συμμετείχε (sic!) στις 11 Νοεμβρίου 1942 ψηφίστηκε ο νόμος για τον «Κεφαλικό Φόρο Περιουσίας».
Οι Έλληνες της Πόλης άκουσαν πριν από 70 χρόνια, πρώτοι το «Μαζί τα Φάγαμε», από τον επίσης Κεμαλοναζί πρωθυπουργό του προέδρου Ινονού Σιουκρού, τον πετυχημένο σφαγέα του ’22 Σιουκρού Σαράτσογλου.
Βέβαια τότε οι Τούρκοι δεν είχαν την λεπτότητα των σημερινών Μπετατζήδων Καναλαρχών, να μας πουλάνε το κουτόχορτο του «Μαζί τα Φάγαμε, τώρα σας σφάζουμε για να σωθούμε (οι εργολάβοι)», ή των τηλεοπτικών Σουλεϊμάν, ήταν πιο…άμεσοι , Τούρκοι γαρ.
O κάτοικοι χωρίσθηκαν σε κατηγορίες, “M” ήταν οι μουσουλμάνοι, “G” μη μουσουλμάνοι, “D” ντονμέδες (εβραίοι) και “E” ξένης υπηκοότητας.
Οι Έλληνες θα πλήρωναν το 20% των εσόδων που προϋπολόγιζαν από τον φόρο, αν κι αποτελούσαν μόλις το 0,0055% του πληθυσμού της χώρας!
Τον κάθε Έλληνα, λοιπόν, τον καλούσε ο έφορος του ανακοίνωνε τον υπέρογκο φόρο, τον οποίο έπρεπε να πληρώσει εντός 15 ημερών, με παράταση έντοκη, για άλλες 15 ημέρες, κάτι σαν τις δόσεις σήμερα, σε περίπτωση μη πληρωμής δήμευαν την περιουσία του. Αν η δημευμένη περιουσία του πάλι δεν κάλυπτε τον φόρο, τότε τους οδηγούσαν στα καταναγκαστικά έργα στο Άσκαλε.
Στις περιπτώσεις μάλιστα που κάποιος κατάφερνε να συγκεντρώσει το ποσό, λειτουργούσε ο γνωστός κοινωνικός αυτοματισμός (βλ.λ. ειδήσεις των 8) που στοχοποιούσε τους Έλληνες ως φοροφυγάδες κι άρα το δίκαιον του νόμου. Χάρη στο Γιωργάκη σήμερα εκτός από φοροφυγάδες, είμαστε και τεμπέληδες και διεφθαρμένοι.
Ο φόρος στις 15 Mαρτίου του 1944, ο N. 4530 καταργήθηκε όταν πια η πλάστιγγα του πολέμου είχε γείρει υπέρ των Συμμάχων.
Αυτό το έξυπνο τέχνασμα, το αντέγραψαν επιτυχημένα μπορώ να πω, βλέποντας την φτωχοποιήση των Ελλήνων, οι δύο εκλεγμένες κυβερνήσεις Γιωργάκη, Αντωνάκη με την σφήνα του δοτού Παπαδήμου.
Ξαφνικά για το καλό της διαπλοκής, έβαλαν τις μάσκες στο ράφι και συγκυβέρνησαν αυτοί που μέχρι χθες παρίσταναν τους “ιδεολογικούς” αντιπάλους Αντώνης-Ευάγγελος-Φώτης, αλλά πάντα ήταν απλώς μαριονέτες σε πόστα….
Υπερβάλλω;

  1. Μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις
  2. Αυξήθηκαν διόδια 100%, καύσιμα 100%, θέρμανσης 190%,  ενέργεια 25-50%.
  3. Αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι κι ειδικότερα στα ακίνητα προστέθηκαν 10 ! νέοι φόροι (σημ.1)
  4. Αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι από 20-100% (πχ εστίαση)
  5. Αύξησαν την ύφεση
  6. Μείωσαν το αφορολόγητο
  7. Ίδρυσαν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)  την 1η Ιουλίου 2011 (N. 3986/2011),όλα ακίνητα του Δημοσίου περνάνε στην κυριότητα του EFSF
  8. Σε 110 μέρες λήγει η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (όχι ότι το να σου κατάσχουν τα υπόλοιπα είναι λίγο..)
Με όλα τα άνωθι, το νέο πακέτο μέτρων, θα μειώσει κι άλλο (πάλι!) του μισθούς, ενώ σε λίγες μέρες ξεκινούν οι κατασχέσεις!
ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !  ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Συν-οπτικά!
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ+ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ->
-> ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ->
- > KATAΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ -> ΤΑΙΠΕΔ -> EFSF
ή
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ->
->ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΔΙΣ ΑΠΟ EFSF ->
AKINHTA ΣΤΟ EFSF
Επίλογος
Κατάπτυστη η φοροδιαφυγή, αλλά όταν ένα πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν δύναμη κατοχής κι όχι σαν αντιπρόσωπος του Εθνους είναι οξύμωρο να ζητάει φορολογική συνείδηση από Πολίτη, όταν τον στοχοποιείς σαν Αιχμάλωτο. Είναι τόση η αυθάδεια τους ή η έπαρση της εξουσιάς τους, που εξόφθαλμα χαρίζουν στην εταιρία που τους χρημάτισε 2 δις την ίδια στιγμή που αναζητούν 2 δις έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής ή χαρίζουν την ΑτΕ με όλη την καλλιεργήσιμη γη της χώρας σε έναν ιδιώτη αγνώστων συμφερόντων!
Η προδοσία προυποθέτει ο ένοχος να ανήκει στο ίδιο το Εθνος, με την ανελλήνιστη κυβέρνηση απάτριδων Τραπεζιτών, Χρηματιστών και Μασώνων δεν έχουμε να κάνουμε με προδοσία αλλά με business. To θέμα είναι ως πότε εμείς θα ειμαστε τα πρόβατα προς τη σφαγή, γιατί τότε εμείς θα είμαστε οι προδότες των αγέννητων παιδιών μας.
 http://netakias.wordpress.com/2012/09/04/nazi/
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 Σημείωση 1

  1. Η επιβολή τεκμηρίων στη χρήση κατοικιών κάθε επιφάνειας. Τα τεκμήρια ισχύουν από το έτος 2010.
  2. Η μεγάλη αύξηση των τεκμηρίων από τα εισοδήματα του 2011.
  3. Η επιβολή του Ειδικού Ετήσιου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
  4. Η επιβολή ετήσιας εισφοράς επί των εισοδημάτων, η οποία επιβάλλεται και στα εισοδήματα από ακίνητα και ανέρχεται έως και στο 4%.
  5. Η επαναφορά του φόρου κληρονομιών.
  6. Η επαναφορά του φόρου μεταβίβασης ακινήτων με συντελεστή 8%-10% έναντι 1% που ίσχυε έως το 2009.
  7. Η αλλαγή επί το επαχθέστερο της φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα που αύξησε και τη φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος από μισθώματα.
  8. Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 40% στο 45%.
  9. Η υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών ακινήτων να προμηθεύονται ενεργειακό πιστοποιητικό κατά την ενοικίαση του ακινήτου τους. Το κόστος του πιστοποιητικού ανέρχεται στα 300 ευρώ.
  10. Η θέσπιση της υποχρέωσης όλων των ιδιοκτητών να προμηθεύονται πιστοποιητικό μη ύπαρξης πολεοδομικών παραβάσεων ως προϋπόθεση για τη μεταβίβαση κάποιου ακινήτου. Το πιστοποιητικό εκδίδεται έπειτα από επ’ αμοιβή επιθεώρηση διπλωματούχου μηχανικού.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Η γιαγιά μου από την Πόλη
  2. Η πολύ καλή δουλειά του Α.Καρδούχου  http://tinyurl.com/bt26pd3

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ...ΩΣ ΜΟΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ ΥΠΕΡΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

Ανάστατη η Βουλή από τις υπερεξουσίες που αποκτά - Κίνημα κατά του «μονάρχη» Θεοχάρη!

Πυρ ομαδόν κατά του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και των υπερεξουσιών που του δίνει ο νέος φορολογικός κώδικας άσκησαν χθες οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής υποστηρίζοντας ότι ο κ. Θεοχάρης μετατρέπεται σε οιονεί μονάρχη, που θα αποφασίζει και
θα διατάσσει αλλά και θα έχει δικαιοδοσία δευτερογενούς νομοθετικής πρωτοβουλίας χωρίς να δίνει λόγο στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Εσόδων θα μπορεί:

-Να εκχωρεί αρμοδιότητες στη φορολογική διοίκηση αλλά και να εκδίδει εγκυκλίους και διευκρινιστικές εντολές σχετικά με τα εξειδικευμένα μέτρα, που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του κώδικα φορολογικής διαδικασίας.
-Να καθορίζει το επιτόκιο για την εκπρόθεσμη καταβολή φόρου.
-Να καθορίζει τα κριτήρια για αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας.
-Να αποφασίζει για τη διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής προστίμων.
- Να χορηγεί απόρρητα φορολογικά στοιχεία σε τρίτους.
-Να εξετάζει -μόνος αυτός- και να εγκρίνει ή να απορρίπτει την αίτηση για προέγκριση μεθοδολογίας ενδοομιλικής τιμολόγησης.


Ολα αυτά προκάλεσαν την έκρηξη οργής των βουλευτών από όλα τα κόμματα, οι οποίοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών για την «τσαροποίηση» του κ. Θεοχάρη ζητώντας άμεση αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να υπάρχει και λογοδοσία. «Εχω σοβαρότατες επιφυλάξεις σε μια εποχή που μιλάμε για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων να συγκεντρώνονται όλες οι φορολογικές αρμοδιότητες κατ’ ουσίαν σε μια πηγή εξουσίας, τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων» είπε η Φεβρωνία Πατριανάκου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Δ. Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Ξεφύγαμε από τον έναν τσάρο, τον Στουρνάρα, και τώρα έχουμε έναν δεύτερο τσάρο, τον κ. Θεοχάρη».

Ο Δ. Αναγνωστάκης της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «υπερόργανο» τον γραμματέα Εσόδων με τις διατάξεις του νέου φορολογικού, ενώ ο Φ. Σαχινίδης πρότεινε άμεση αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής: «Σε πολλά σημεία τις αποφάσεις εξουσιοδοτείται να τις λάβει ο γενικός γραμματέας Εσόδων. Εχουμε αυτήν τη στιγμή ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη θέσπιση αυτού του ειδικού καθεστώτος, που απολαμβάνει ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων. Καλείται να λογοδοτήσει ο παριστάμενος υφυπουργός για ζητήματα για τα οποία ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα της εποπτείας. Αυτό πιστεύω ότι είναι μια αδυναμία που υφίσταται αυτήν τη στιγμή στη διαδικασία της λογοδοσίας. Θεωρώ ότι, από τη στιγμή που πήραμε την πρωτοβουλία και θεσπίσαμε τον θεσμό του ανεξάρτητου γενικού γραμματέα Εσόδων, θα πρέπει πλέον το Κοινοβούλιο να εξετάσει και τη θέσπιση της διαδικασίας λογοδοσίας όπου θα έρχεται εδώ ο γενικός γραμματέας Εσόδων και θα λογοδοτεί» είπε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας με τον τρόπο του στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας στην οποία θα παρευρίσκεται πιθανότατα ο Γ. Στουρνάρας.

Γιώργος Λυκουρέντζος

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2a9pNiBw2

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους, κατατέθηκε στη Βουλή. Με την αναμενόμενη ψήφιση της τροπολογίας -που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας»- το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση εκπληρώνει και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ.
Η τροπολογία καταργεί τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας.
Με την τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Το τέλος του κόσμου ξανάρχεται… ! Ποιά είναι η νέα ημερομηνία;;;

Εκεί που λέγαμε ότι σωθήκαμε έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες χρονολογίες για το τέλος του κόσμου.
Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος βιοχημικός Rashad Khalifa αναφέρει ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2240. Μια πρόβλεψη που έγινε το 1968 ισχυριζόμενος ότι έσπασε τον Κωδικό του Κορανίου, μία σειρά κρυμμένων μηνυμάτων στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ.
Σύμφωνα με τον Κορανικό Κώδικα όλοι οι πιστοί – ανεξάρτητα πίστης – θα επιβιώσουν της συντέλειας. Οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να γίνεστε πιστοί κάποιας θρησκείας. Οι προβλέψεις για τη συντέλεια δε σταματούν εδώ.

 
Ο μουσουλμάνος σουνίτης δάσκαλος Said Nursî ερμηνεύοντας αρκετούς από τους χρησμούς του Μωάμεθ, υποστήριξε ότι το τέλος θα έρθει το 2129. Ο συγκεκριμένος κύριος υποστήριζε ότι η καταστροφή θα έρθει ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος της γης, πιθανόν σε ανθρώπινη μορφή, που θα πολεμήσει τον Μεσσία ενώ οι αρχαίοι λαοί του Γκογκ και του Μαγκόγκ θα κατέβουν από τους ουρανούς και θα ρίξουν μάστιγες στην ανθρωπότητα.
Από την άλλη η αμερικανίδα μέντιουμ Jeane Dixon έκανε την πιο ανησυχητική πρόβλεψη. Πριν από τον θάνατό της το 1997, η άλλοτε σύμβουλος της πρώην Πρώτης Κυρίας, Nancy Reagan, ισχυρίστηκε ότι ο Αρμαγεδδών θα επέλθει το 2020.
Και οι προβλέψεις δεν τελειώνουν εδώ. Όπως αναφέρει η real, ο καθηγητής F. Kenton Beshore υποστηρίζει ότι η συντέλεια θα μας έρθει το 2018. Τη θεωρεί μάλιστα δεδομένη τη συντέλεια.

«Κορίτσι μου… τύφλα να ‘χει ο dj Tiesto!»

Τι να λέμε τώρα;;; Αυτή είναι dj! Διότι το ταλέντο στις μουσικές επιλογές πρέπει να συνοδεύεταιαπό την κατάλληλη εμφάνιση… δηλαδή σχεδόν χωρίς ρούχα! Από δω κυρίες και κύριοι, η Ιλιάννα Λέκκα που παίζει μουσική στο «Απλά ελληνικά»! Η dj –μοντέλο ποζάρει στο φακό και μας αποκαλύπτει το «ταλέντο» της στη μουσική! Α ρε Tiesto… τι να πεις και εσύ;;; Mπορείς να τραβήξεις καλύτερα τα μαλλιά σου! 

Κωδικός «Ακρόπολη»: 18 συλλήψεις για το διεθνές κύκλωμα trafficking


Από την Τουρκία τους μετέφεραν στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε Ισπανία και Ιταλία - Με τη συνδρομή Europol και Αμερικανών οι έρευνες - Από 5.000 έως 6.000 ευρώ η «ταρίφα» των σωματέμπορων - Στις 535.000 ευρώ τα χρήματα που πήραν από τα θύματα

Στην εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking, με διεθνή δράση, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται και στη χώρας μας, προχώρησαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τη Europol και τις αμερικανικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ακρόπολη», συνελήφθησαν 18 άτομα, τα 16 από τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα σωματεμπορίας, και απελευθερώθηκαν 20 άτομα, 14 γυναίκες και έξι άνδρες υπήκοοι  Δομινικανής Δημοκρατίας, όλοι τους θύματα του κυκλώματος.

Όπως εκτιμάται, οι σωματέμποροι είχαν διακινήσει εκατοντάδες άτομα, μέσω της χώρας μας, στην Ισπανία και την Ιταλία, από τα οποία είχαν εισπράξει τουλάχιστον 535.000 ευρώ. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε σε Αθήνα, Καβάλα, Βόλο, Κόρινθο και Κρήτη και μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο, ο οποίος. σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε στενή συνεργασία με τις ισπανικές αρχές, μέσω της Europol, κυρίως στο επίπεδο της πληροφοριακής κάλυψης και της ανταλλαγής στοιχείων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 19 άτομα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δρούσαν από το 2011

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν παράνομα υπηκόους της Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα. Στόχος τους ήταν η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των ατόμων αυτών.

Τα μέλη της σπείρας πλαστογραφούσαν διαβατήρια και ταυτότητες των ισπανικών αρχών για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων, ενώ είχαν βρει και τρόπους για να νομιμοποιούν τα έσοδα της δραστηριότητας τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, κάποια από τα μέλη εντόπιζαν ανθρώπους στη Δομινικανή Δημοκρατία, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, και με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους έπειθαν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία, όπου όπως τους έλεγαν μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν εύκολα λόγω της κοινής γλώσσας.

Τα θύματα πλήρωναν από 5.000 έως 6.000 ευρώ

Καθένα από τα θύματα πλήρωνε 5.000 έως 6.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει το δήθεν «ταξίδι σωτηρίας». Συνήθως τα χρήματα αυτά τα δανείζονταν από συγγενείς και φίλους.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού ήταν η Κωνσταντινούπολη, όπου μέλη της σπείρας τους αφαιρούσαν τα διαβατήρια, τα οποία αφού παραποιούσαν, ώστε να μην φαίνεται η σφραγίδα εισόδου στην Τουρκία, τα ταχυδρομούσαν στην Ελλάδα. Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματα, 40 έως και 100 ευρώ ημερησίως, για έξοδα διαμονής, και, σε περίπτωση αδυναμίας, τα εξανάγκαζαν, είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.

Στη συνέχεια, άλλα μέλη της σπείρας τους παραλάμβαναν στην Ελλάδα και τους μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου τους εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι. Εάν δε κάποιοι συλλαμβάνονταν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους συμβούλευαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Τα μέλη της εδώ σπείρας τους προμήθευαν πλαστά ισπανικά διαβατήρια ή ταυτότητες, για τα οποία ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κατέβαλλαν, είτε συγγενείς των διακινούμενων ατόμων από τη Δομινικανή Δημοκρατία, με εμβάσματα σε τράπεζες και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, είτε, εφόσον επρόκειτο για γυναίκες θύματα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε κρυφούς οίκους ανοχής, με πελάτες που οι ίδιοι έβρισκαν. Στη συνέχεια, τους έστελναν αεροπορικώς στην Ισπανία, έχοντας όμως εκδώσει εισιτήρια με τελικό προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να παραπλανούν τις αρχές και τους ελέγχους στο αεροδρόμιο. Υπέρογκα χρηματικά ποσά ζητούσαν και για τη διαμονή στην Ελλάδα και τα εισιτήρια.

Στον τελικό προορισμό τους, στην Ισπανία, τα θύματα εξαναγκάζονταν να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής, που εκμεταλλευόταν η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αφορά σε κακουργήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

O Ρέμος στη Bild: "Δεν καταλάβατε καλά για τον Σόιμπλε"


«Ήταν ένα σχόλιο για την υπερβολική συμπεριφορά των θαμώνων αυτής της βραδιάς», λέει ο τραγουδιστής για την ατάκα του: «Αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο άνθρωπος!»

Παρόλο που οι στενοί συνεργάτες και φίλοι συμβούλευαν τον Αντώνη Ρέμο να μη μιλήσει στη γερμανική εφημερίδα Bild, μια εφημερίδα με 2,7 εκατ. πωλήσεις ημερησίως, διότι με αυτό τον τρόπο θα ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά, εκείνος τους παράκουσε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του. συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είχε εκφράσει την επιθυμία του να το κάνει, προκειμένου να αναπαραχθούν ορθώς τα λεγόμενά του.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω ή να καταφερθώ αρνητικά για έναν άνθρωπο εξαιτίας της σωματικής του ιδιαιτερότητας», φαίνεται ότι σχολίασε ο Ρέμος, αναφερόμενος στην φράση του «αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει» που ακούστηκε να λέει από το μικρόφωνο το βράδυ του μεγάλου πάρτι στο Nammos της Μυκόνου.

<span itemprop="name" content="Απιστευτη ατακα Ρέμου για Σόιμπλε"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content=""></span> <span itemprop="thumbnail" content=""></span> <span itemprop="width" content="640"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

Η γερμανική εφημερίδα δεν έχει δημοσιεύσει –μέχρι στιγμής- τη συνέντευξη του καλλιτέχνη, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχουν διαρρεύσει αποσπάσματά της σε ελληνικές ιστοσελίδες. Ο Αντώνης Ρέμος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του Γερμανού δημοσιογράφου, που του είχαν αποσταλεί μέσω email, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο θέμα που απασχολεί τα μέσα τις τελευταίες ημέρες.

«Όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τον Τύπο, οι λέξεις μπορεί να διαστρεβλωθούν και συχνά να μεταφερθούν παραπέρα κατά τρόπο που δημιουργεί παρεξηγήσεις. Αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση. Η λεκτική μου επιλογή είχε την πρόθεση να εκφράσει τη δυσφορία μου απέναντι στην υπερβολική συμπεριφορά των θαμώνων αυτής της βραδιάς», δήλωσε ο τραγουδιστής στην εφημερίδα.





Μάλιστα, ο Έλληνας τραγουδιστής φαίνεται να ξεχωρίζει την πολιτική από την ανθρώπινη υπόσταση του Σόιμπλε, λέγοντας: «Ο κύριος Σόιμπλε, λόγω της θέσης του ως υπουργός Οικονομικών, φέρει μαζί και με άλλους, λόγω των αποφάσεων που πάρθηκαν για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα να μας πουλήσουν ακριβό χρήμα, ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας μου. Εγώ ως Έλληνας θεωρώ όλα αυτά που έλαβε η Ελλάδα ως κάποιου τύπου εκμετάλλευση παρά ως σωστή βοήθεια και, εξαιτίας αυτού, έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την προσωπική μου άποψη για τον κύριο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας».

Αναφερόμενος στη χλιδάτη… πλευρά του πάρτι και στα χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν εκείνη τη βραδιά, σημείωσε: «Η Μύκονος είναι ένας παγκόσμια γνωστός τουριστικός προορισμός, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο και πολλοί εκπρόσωποι του διεθνούς Jet-Set αρέσκονται να ξοδεύουν τα χρήματά τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά κοσμικά θέρετρα ανά τον κόσμο. Η Μύκονος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα αντιπροσωπευτικό της δύσκολης καθημερινότητας των Ελλήνων».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε πως είναι η ζωή των πλούσιων Ελλήνων, ο Αντώνης Ρέμος συνέστησε στο δημοσιογράφο να τους ψάξει, να τους βρει και να τους ρωτήσει!









Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο


Τον Σεπτέμβριο θα καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο - Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ θα διατηρηθεί και το 2014 αν δεν θεσπιστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να διασφαλίζονται έσοδα 2,7 δισ. ευρώ - Έρχεται εξίσωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών ακινήτων - Από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων - Οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις θα καλυφθούν με επιτάχυνση πώλησης λιμένων

Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014 προβλέπει το τελικό σχέδιο του νέου Μνημονίου, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013. H κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, που πρέπει να υλοποιηθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεσμεύεται ότι εάν δεν τα καταφέρει θα διατηρηθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά για πιθανή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, ενώ οι αντικειμενικές θα εξισωθούν με τις τιμές της αγοράς το 2016.

Επίσης, σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων. Το μνημόνιο προβλέπει τα εξής:

1. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου το υπ. Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσει το σχέδιο δράσης που θα προσδιορίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των ποσοστών είσπραξης φόρου ακίνητης περιουσίας. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο για το 2014 στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί ήδη με τις φορολογικές αρχές. Ωστόσο, αναμένεται να γίνουν μικρές αλλαγές που θα επιτρέπουν είσπραξη του φόρου. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδώσει το 2014 περί τα 2,7 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Στην περίπτωση που αποφασισθεί η μείωση ή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, ο νέος ενιαίος φόρος θα πρέπει να αποδώσει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 2,9 δισ. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο. Η συμφωνία με τους πιστωτές μας είναι να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, η κυβέρνηση δεσμεύεται να διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή τόσο το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, όσο και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

2. Σε βάθος χρόνου θα εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις εμπορικές τιμές. Εως το τέλος του 2013 οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός μεσοπρόθεσμου πλάνου που θα περιλαμβάνει τις δράσεις που απαιτούνται: α) τον Ιανουάριο του 2015 θα διαμορφωθούν οι τιμές ζώνης προκειμένου να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς ακινήτων, β) τον Ιανουάριο του 2016 θα εναρμονισθούν οι αντικειμενικές αξίας των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς.

3. Από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές (πιστοποιημένοι χρήστες) θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων. Στόχος, να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

4. Εως τον Σεπτέμβριο το υπ. Οικονομικών θα πρέπει να έχει καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή που θα προβλέπει φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις. Θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο πλαίσιο με φορολογικές πριμοδοτήσεις για όσους επενδύουν συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις και μείωση του χρόνου των αποσβέσεων ακόμα και μέσα στο ίδιο το έτος.


Σε ξένο επενδυτή η Eurobank

Την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που παρουσιάζει η «Καθημερινή». Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι ο νέος ιδιοκτήτης της Eurobank θα πρέπει να είναι από το εξωτερικό, αποκλείοντας έτσι την εκδήλωση ενδιαφέροντος Ελλήνων επενδυτών.

Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά την Probank, το Μνημόνιο θέτει προθεσμία μέχρι σήμερα (26/7) για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν τα κεφάλαια -κάτι που είναι το πιθανότερο- τότε και η Probank θα διασπαστεί σε καλό - κακό κομμάτι και το υγιές τμήμα της θα περάσει άμεσα σε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. Οπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους. Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.

Funding plans
Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με τους κανόνες του ευρωσυστήματος. Η ΤτΕ, αν χρειαστεί, θα εξακολουθεί να παρέχει έκτακτη χρηματοδότηση, ωστόσο, μεσοπρόθεσμα οι τράπεζες θα πρέπει να διευρύνουν τις πηγές άντλησης ρευστότητας, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τον δημόσιο τομέα. Για τον σκοπό αυτό οι τράπεζες θα πρέπει να καταθέτουν κάθε τρίμηνο αναλυτικά σχέδια (funding plans). Τέλος, στο Μνημόνιο σημειώνεται ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το πλαίσιο για τον τρόπο αντιμετώπισης των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.


Μείον 1,6 δισ. τα έσοδα ιδιωτικοποιήσεων - Επιταχύνεται η πώληση των λιμένων

Με την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των λιμανιών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καλύψει τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ. «Για να αντισταθμίσουμε κάποιες από τις καθυστερήσεις θα αυξήσουμε τα μερίδια των λιμανιών που θα πουληθούν και θα επιταχύνουμε τους διαγωνισμούς», δεσμεύεται η κυβέρνηση με το νέο Μνημόνιο το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τους συνοδευτικούς πίνακες, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μειώνονται φέτος στα 1,6 δισ. ευρώ. Το 2014 προβλέπεται να εισπραχθούν 2,7 δισ., το 2015 άλλα 3 δισ. ευρώ και το 2016 2,1 δισ. ευρώ. «Ο στόχος μας για το 2013 παραμένει η πώληση του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων, όπως και η πώληση άλλων μικρότερων επιχειρήσεων και πολλών ακινήτων», αναφέρεται. Επίσης, η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ το ταχύτερο δυνατό και θα ακολουθήσουν τα ΕΛΠΕ. Για τα Κρατικά Λαχεία εκτιμά ότι η κοινοπραξία θα έχει δημιουργηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου και ότι η πώληση του ΟΠΑΠ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία άλλων αποκρατικοποιήσεων, με τη διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου, την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων σε σχέση με τις κρατικές εγγυήσεις. Επίσης, συνεχίζεται η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) 250 ακινήτων ανά τρίμηνο. Στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης είναι:

1. Η επίσημη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης ή εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, των ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ, που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013.

2. Η υιοθέτηση νομοθεσίας που θα επιτρέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίων φορέων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Σημειώνεται μάλιστα ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΕΥΔΑΠ θα εκδοθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών ύδρευσης, θα προσδιοριστεί, έως το τέλος Αυγούστου, το ποσό των οφειλόμενων και θα έχει εξοφληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε θα επαναξιολογηθεί συνολικά η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.


Σε κινητικότητα 25.000 υπάλληλοι

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου θα καθοριστούν τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και επομένως θα προσδιοριστεί ποιοι θα απολυθούν.

Σύμφωνα με το κείμενο του νέου Μνημονίου, το χρονικό όριο της κινητικότητας μειώνεται από τους 12 στους 8 μήνες, ενώ επιβεβαιώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που θα μπουν φέτος σε κινητικότητα θα είναι 25.000, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εξ αυτών, οι 4.000 θα πρέπει να απολυθούν μέσα στο 2013, ενώ οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα πρέπει να φτάσουν τις 15.000 μέχρι το τέλος του 2014. «Θα ξεκινήσουμε με εμπροσθοβαρή τοποθέτηση 2.000 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας με σκοπό την έξοδό τους από το Δημόσιο», αναφέρεται στο κείμενο του Μνημονίου.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προβλέπεται η επιτάχυνση των πειθαρχικών κρίσεων και της αξιολόγησης φορέων του Δημοσίου.

Πάντως, το νέο Μνημόνιο προβλέπει ρητά και προσλήψεις. Ειδικότερα, θα γίνεται μία πρόσληψη για κάθε υπάλληλο που αποχωρεί στο πλαίσιο πειθαρχικής δίωξης (επίορκος, πλαστά πιστοποιητικά κ.λπ.), λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης του φορέα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου στον οποίο εργαζόταν, για κάθε υπάλληλο που αποχωρεί εθελοντικά από το πλαίσιο της κινητικότητας (εξαιρούνται όσοι αποχωρούν επειδή έχουν λιγότερα από τρία χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση) και για όσους αποχωρούν επειδή έληξε η οκτάμηνη περίοδος κινητικότητας. Με άλλα λόγια, η κινητικότητα δεν θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του απόλυτου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά σε αντικατάσταση παλιών με νέους και σε αναδιάταξη των ανθρωπίνων πόρων του κράτους, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Οργανογράμματα
Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται στο κείμενο του Μνημονίου ότι θα ολοκληρώσει τα οργανογράμματα για 400.000 θέσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και το πλήρες οργανόγραμμα της γενικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου επίσης η κυβέρνηση οφείλει να έχει περάσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στο ενιαίο μητρώο και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, ώστε «να ολοκληρωθεί το σύστημα ελέγχου μισθοδοσίας του Δημοσίου». Επιπλέον, έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια προσλήψεων για το 2013 και να ετοιμαστούν τα σχέδια προσλήψεων που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2014, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητας της ελληνικής κυβέρνησης.

Ουδέν σχόλιο