ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 3ο όροφο

«Βουτιά» από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Πρέμετής 13 στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, έκανε μία γυναίκα 51 ετών, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.
Το πτώμα της μεταφέρθηκε πριν από λίγα λεπτά στο  Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τις συνθήκες του θανάτου της ερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όμως πρόκειται γα αυτοκτονία.
Πηγή: epirusgate

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έκαναν λάθος στις προσλήψεις αναπληρωτών και θα ανακοινώσουν νέο πίνακα σε λίγη ώρα

Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω δήλωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη ο οποίος αναφέρει ότι σε επικοινωνία που είχε με τη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας ενημερώθηκε ότι υπήρχαν λάθη στις προσλήψεις 1.047 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών που ανακοινώθηκαν σήμερα (δείτε ΕΔΩ τον πρωινό πίνακα! Είμαστε σε αναμονή του νέου πίνακα από το υπουργείο Παιδείας.
 
Μίλησα τώρα με τη Γ.Δντρια του Υπουργείου Παιδείας...
με ενημέρωσε πως έχουν γίνει λάθη στις προσλήψεις και θα βγει σε μία περίπου ώρα νέος πίνακας για δασκάλους και νηπιαγωγούς...
Απίστευτααααααα..!!!!!!!!
αιρετός, Δημήτρης Μπράτης
 
αιρετός, Δημήτρης Μπράτης, alfavita.gr
 

Ένταση στην Θεσσαλονίκη

Σε χρήση χημικών προχώρησαν οι αστυνομικοί καθώς συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και πέτρες στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη...

Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά της περιοχής ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε;

SAMARAS
Είμαι 19 χρονών, φοιτητής & ανασφάλιστος εργαζόμενος σε 2 δουλειές που μου πίνουν το αίμα. 
Δεν παραπονιέμαι...

Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.
Δεν έχω και πολλές επιλογές.
Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς; )
Δεν ήμουν πάντα φοροφυγάς όμως.
Μόλις 1 χρόνο πριν ήμουν ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη και όνειρα.
Προερχόμενος από οικογένεια της μεσαίας τάξης όπως μας αποκαλούσαν, είχα κάθε λόγο να πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να έχω μια ευτυχισμένη απλή ζωή.
Ο πατέρας μου, ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ πολύ στο σπίτι. Δούλευε όλη μέρα για να μας προσφέρει το καλύτερο. Ποτέ δεν ήταν η ζωή τόσο εύκολη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.
Το κόστος ζωής ήταν πάντα υψηλότατο για τους απλούς ανθρώπους. Φροντιστήρια, αγγλικά, χαρτζιλίκι, ενοίκιο, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, φόροι, δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν. Ο πατέρας μου όμως δούλευε όλη ημέρα και τα κατάφερνε.
Στις αρχές του 2008 άρχισαν όμως τα πρώτα προβλήματα. Τα χρήματα δεν έφταναν. Ο πατέρας μου είχε δύο επιλογές. Είτε να στερήσει από το παιδί του βασικές παροχές για τη μόρφωση του και άλλα χρήματα από τον υπόλοιπο οικογενειακό προϋπολογισμό, είτε να το παλέψει μόνος του με δανεικά από τις τράπεζες.
Επέλεξε να δανειστεί & να το παλέψει μόνος του.
Στα τέλη του 2012 τα χρέη του προς το δημόσιο & τις τράπεζες είχαν φτάσει κάπου στις 145.000€ . Η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρείες & από την τηλεόραση μέσω των δημοσιογράφων-τρομοκρατών αφόρητη.
Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα.
Η ζωή μας ανατράπηκε για πάντα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να τους κάνει τη χάρη. Έπρεπε να αδιαφορήσει & να τους αφήσει να λένε ότι θέλουν.
Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ’ του αποτελέσματος ήταν αδύναμος .
Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας.
Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος έβαζε φυλακή όσους πολιτικούς & επιχειρηματίες έφαγαν δισσεκατομμύρια δημοσίου χρήματος ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του & μετά τους τοκογλύφους ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τη γεννιά μου ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας & εγώ θα ήμουν ακόμη ένας νέος άνθρωπος με όνειρα & θα μπορούσα να χαμογελάσω.
Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 /arouraios.gr 

Θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία;

Η ΟΛΜΕ αναμένεται να οριστικοποιήσει τη Δευτέρα την απόφαση για απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών μετά τον αγιασμό. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες υπεψηφίστηκε στις περισσότερες ΕΛΜΕ. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής ήταν εξαιρετικά χαμηλό και αυτό δημιουργεί την αίσθηση στο υπουργείο Παιδείας ότι μπορεί και στην απεργία το ποσοστό συμμετοχής να είναι και πάλι χαμηλό. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά δεν μιλά ευθέως για επίταξη, ακριβώς επειδή αισιοδοξεί ότι μπορεί να γίνει απεργία ενός 24ωρου και στη συνέχεια να εκφυλιστεί στην πράξη, να μην υποστηριχθεί δηλαδή από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών διογκώνουν τα αδιέξοδα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Είναι, πραγματικά, απίστευτου μεγέθους ο εμπαιγμός που έχουν υποστεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις τελευταίες ημέρες, γιατί έκαναν το αμάρτημα να ζητούν να αποσπαστούν και να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους.
Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να μην καλύψει τα 5.000 κενά που υπάρχουν στα σχολεία και ταυτόχρονα να καταδικάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους σε απίστευτη ταλαιπωρία και έξοδα, «ικανοποιώντας» μόλις 829 αποσπάσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, αγγίζει τα όρια της αναλγησίας. Ταυτόχρονα αφήνει στην αναμονή και υπό την αίρεση και νέων μετατάξεων τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Είναι αδιανόητο το ότι ενώ θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί χωρίς κόστος, αφού ούτως ή άλλως κενά στην εκπαίδευση θα κάλυπταν με τη διαφορά ότι θα το έκαναν σε άλλη περιοχή,  το Υπουργείο επιλέγει να δείξει ένα πάρα πολύ σκληρό πρόσωπο.
Οι υποσχέσεις του κυρίου Υπουργού στις συναντήσεις με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν, όπως αποδείχτηκε, «επιταγές χωρίς αντίκρισμα». Ανακολουθία λόγων κι έργων και αναλγησία ήταν τελικά η αναγνώριση του Υπουργού παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς  για το έργο που τόσα χρόνια προσφέρουν στην εκπαίδευση κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με συνέπεια και συνέχεια για να σταματήσει ο εμπαιγμός και να αποκατασταθούν οι αδικίες.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας και καλούμε την πολιτική ηγεσία, έστω και την ύστατη στιγμή, να συνειδητοποιήσει τα τραγικά της σφάλματα και τις αδικίες που έχει δημιουργήσει και να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των αποσπάσεων ώστε και τα σχολεία να στελεχωθούν αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να εργαστούν κοντά στις οικογένειές τους.


Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος

Οικονόμου Τριαντάφυλλος

14 χρόνια από το σεισμό 5,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Αθήνα


- Πάνω από 140 νεκροί, 3 δισεκατομμύρια ευρώ οι ζημιές
- Θρήνος για τους νεκρούς, δάκρυα συγκίνησης για όσους βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια
- Ήταν ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων 50 χρόνων
- Δείτε φωτογραφικό αφιέρωμα

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 1999. Ωρα 14.56. Η Αθήνα συγκλονίζεται από τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, διάρκειας 15 δευτερολέπτων. Ο εφιάλτης αρχίζει...
Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τραυματίες.
Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν τραυματίες.

Πάνω από 140 νεκροί. Εκατοντάδες τραυματίες. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Παντού σκηνές πανικού. 

Μενίδι
Μενίδι

Με επίκεντρο μόλις 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στην Πάρνηθα, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές που ξεπέρασαν τα 3 δισ ευρώ. Εργοστάσια κατέρρευσαν καταπλακώνοντας εργαζόμενους. Σπίτια κόπηκαν στα δύο, αφήνοντας οικογένειες στο δρόμο.


Στα ερείπια της τετραόροφης πολυκατοικίας στη Μεταμόρφωση
Στα ερείπια της τετραόροφης πολυκατοικίας στη Μεταμόρφωση

36 άνθρωποι πέθαναν απο τραύματα ενώ άλλοι 31 έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία. Έξι άτομα πέθαναν από έμφραγμα ενώ δύο πήδηξαν απο μπαλκόνια. 

Σπίτια και καταστήματα κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσαν - Λιόσια
Σπίτια και καταστήματα κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσαν - Λιόσια

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι σώθηκαν μέσα από τα ερείπια, 2.000 τραυματίστηκαν και 50.000 έμειναν άστεγοι. 

Μια γυναίκα βγαίνει απο τα ερείπια του εργοστασίου Φουρλή.
Μια γυναίκα βγαίνει απο τα ερείπια του εργοστασίου Φουρλή.

Μόνο στο εργοστάσιο της Ρικομέξ πέθαναν 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο έγκυες. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στη Νέα Φιλαδέφεια, ένω άλλοι 8 στην πολυκατοικία στη Μεταμόρφωση.

Το εργοστάσιο της Ρικομέξ κι ότι απέμεινε απο αυτό
Το εργοστάσιο της Ρικομέξ κι ότι απέμεινε απο αυτό

Γάλλοι διασώστες ψάχνουν τα ερείπια
Γάλλοι διασώστες ψάχνουν τα ερείπια

Στην πολυκατοικία στη Μεταμόρφωση οι διασώστες ανέσυραν ζωντανά δύο παιδιά στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα τους.

Ρικομέξ. Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς
Ρικομέξ. Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς

Η ζωή στις σκηνές...
Η ζωή στις σκηνές...

Οι περισσότερες ζημιές καταγράφηκαν σε κτίρια κοντά στο επίκεντρο (Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Νέα Φιλαδέλφεια, Άνω Λιόσια κλπ) όπου σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά από ελέγχους μηχανικών.

Κόσμος σε σκηνές στα Άνω Λιόσια
Κόσμος σε σκηνές στα Άνω Λιόσια

Το 2007 έγινε η δίκη για τη Ρικομέξ. Οι 33 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν ενώ στους συγγενείς δόθηκαν ως αποζημιώσεις απο 17.000 έως 40.000 ευρώ. Το 2010 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την καταβολή 18 εκατομμυρίων ευρώ στους συγγενείς ενώ επέρριψε ευθύνες στη Νομαρχία η οποία δεν διενήργησε σωστά τους προληπτικούς ελέγχους στην κατασκευή του εργοστασίου. Το 2012 το Περιφερειακό Συμβουλίο Αττικής αποφάσισε τελικά την καταβολή 13 εκατομμυρίων ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων.

 

Στις δίκες για τις άλλες καταρρεύσεις εργοστασίων οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι εκτός απο εκείνους της Faran οι οποίοι αθωώθηκαν. Για την κατάρρευση πολυκατοικίας στην οδό Ψυχάρη, στη Μεταμόρφωση τα αδικήματα παραγράφηκαν. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι πότε είναι οι άνδρες ταύροι στο κρεβάτι


Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά λέει ο θυμόσοφος λαός. Πλέον τεκμηριώθηκε και επιστημονικά ότι η ηλικία δεν εμποδίζει τους άνδρες να είναι ταύροι στο κρεβάτι ακόμη και στα βαθιά γεράματα σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες από ότι φαίνεται όσο περνούν τα χρόνια συντομεύει η σεξουαλική τους ζωή.









Οι άνδρες ζουν λιγότερο αλλά έχουν διπλάσια πιθανότητα να είναι σεξουαλικά ενεργοί στην τρίτη ηλικία με την απαραίτητη  προϋπόθεση να προστατεύουν την υγεία τους». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Iatropedia.gr

Όποιος σώσει τη χώρα να τη σώσει μαζί με το λαό της, λένε οι φορείς στη ΔΕΘ...!!!

Φωτογραφία για Όποιος σώσει τη χώρα να τη σώσει μαζί με το λαό της, λένε οι φορείς στη ΔΕΘ...!!!
Επίθεση προς την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική εξαπέλυσαν οικονομικοί φορείς και συνδικάτα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, καταθέτοντας προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η χώρα έχει πτωχεύσει κι όσοι επικαλούνται ότι θέλουν να τη σώσουν, ας τη σώσουν μαζί με τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα» τόνισαν, μίλησαν για «απουσία πειστικής πολιτικής πρότασης», ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα των βασικών οικονομικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, ζήτησαν άμεσες λύσεις και προειδοποίησαν ότι «δεν θα καθίσουν ήσυχοι» με σταυρωμένα χέρια.Επίσης ανακοίνωσαν ότι μέχρι το τέλος του έτους ομάδα παραγωγικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων της χώρας θα συγκεντρώσουν σε ένα ενιαίο κείμενο-πόρισμα τις θέσεις και τις προτάσεις τους και θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για την παραγωγική δομή τής μεταμνημονιακής Ελλάδας και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της.


ΤΕΕ: Το ΠΔΕ δεν είναι «κουβάς λογιστικών πράξεων»

Ποτέ, καμία κρίση, δεν ξεπεράστηκε μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις και γι' αυτό πρέπει να υπάρξει γενναίο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΤΕΕ, Χρήστος Σπιρτζής. 

«Το ΠΔΕ δεν είναι ο κουβάς των λογιστικών πράξεων του υπουργείου Οικονομικών. Πρέπει να εξαιρεθεί από το μνημόνιο κι αυτά τα χρήματα να πέσουν σε παραγωγικές δράσεις», είπε.

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση καμία πολιτική δύναμη, ό,τι και αν επικαλείται, να βάλει τη χώρα σε άλλη πορεία σε ένα ή δύο χρόνια», ενώ πρόσθεσε: «η χώρα έχει πτωχεύσει κι όσοι επικαλούνται ότι θέλουν να τη σώσουν, ας τη σώσουν μαζί με τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα κι αυτό το λέω κυρίως για τον υπουργό Οικονομικών».

Πρόσθεσε ότι το 50% των μηχανικών σήμερα δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, απεικόνισε την κρίση αυτή με αριθμούς, αναφερόμενος στις διαρκώς μειούμενες εγγραφές στα μητρώα του ΤΕΕ: «το 2012 είχαμε μόνο 2.220 εγγραφές πανελλαδικά και 367 στην Κ. Μακεδονία, έναντι 3.309 (569 στην Κ. Μακεδονία) το 2011 και 4.117 (731) το 2010».

ΑΔΕΔΥ: Η δημόσια διοίκηση δεν είναι «παζλ της Lego»

Η δημόσια διοίκηση δεν είναι παζλ Lego για να παίζει ο εκάστοτε υπουργός, επανατοποθετώντας κομμάτια σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς. 

Η ΑΔΕΔΥ, είπε, καλεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης «να πάψει να κρύβεται πίσω από τη βολική μονομανία να μετράει ανθρώπους προς διαθεσιμότητα».

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνδυάσει άμεσα μέτρα με μακροχρόνιες μεταρρυθμίσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα των κοινωνικών πολιτικών. 

Υπενθύμισε ότι η ΑΔΕΔΥ θα αντισταθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετονομασίας των απολύσεων των δημόσιων υπαλλήλων σε κινητικότητα.

ΓΣΕΒΕΕ: Δεν θα καθίσουμε ήσυχοι

Την πεποίθηση ότι μετά από μια πενταετία ύφεσης στην Ελλάδα, όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι η οικονομία της χώρας δεν επανακάμπτει, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. 


Ισχυρίστηκε ότι, 15 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει δεχτεί τη ΓΣΕΒΕΕ, αλλά δέχεται άλλα συνδικαλιστικά μορφώματα, που μπαίνουν από πλάγια πόρτα. «Καλούνται μόνο όσοι συμφωνούν», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι, βάσει μελέτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων, στο εξάμηνο Ιουνίου-Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα κλείσουν 40.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν άλλες 90.000 θέσεις εργασίας. 

«Δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές. Πιστεύω ότι αύριο [σ.σ. στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ] η ΓΣΕΒΕΕ δεν θα καθίσει ήσυχη. Ας καθίσουν ήσυχοι αυτοί που διαβουλεύονται με το Μαξίμου από την πλάγια πόρτα», υπογράμμισε.

ΓΕΩΤΕΕ: Ούτε ένα νομοσχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη

Διπλό πλήγμα, τόσο προ κρίσης, όσο και στη διάρκειά της, έχει δεχτεί ο πρωτογενής τομέας, με αποτέλεσμα ο κλάδος της γεωργίας να πιέζεται ασφυκτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), Σπύρο Μάμαλη. 

«Όταν μπήκαμε στην ΕΕ το 1981 είχαμε πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων, το οποίο το 2008 έγινε έλλειμμα 4 δισ. ευρώ και σήμερα πανηγυρίζουμε, που είναι πλέον 1 δισ. ευρώ», είπε.

Έκανε λόγο για αδράνεια της πολιτείας σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι την τελευταία τριετία, το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη, ενώ όλα τα εργαλεία στήριξης της αγροτικής παραγωγής έχουν αποδυναμωθεί.

ΠΑΣΕΓΕΣ: Οι αγρότες «σηκώνουν» το 20% των τελευταίων μέτρων

Έλλειμμα «πειστικής πολιτικής πρότασης» στην Ελλάδα, εντόπισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας και πρόσθεσε ότι «καμία πολιτική δύναμη δεν έχει σήμερα κοινωνική επιρροή» και γι' αυτό οι φορείς «θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν μια πρόταση ανασυγκρότησης της χώρας».

Συμπλήρωσε ότι «στους τελευταίους δύο νόμους για το μνημόνιο, στα μέτρα των 14 δισ., οι αγρότες μετέχουν στο 20% και αν μπει και η νέα φορολογία στα ακίνητα το ποσοστό αυτό θα πάει στο 25%».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αστυνομικοί "κυνήγησαν" δημοτικούς υπαλλήλους για να μην φτάσουν στη ΔΕΘ

Απίστευτο σκηνικό στήθηκε νωρίτερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από όπου ξεκίνησαν δημοτικοί υπάλληλοι - μελη της ΠΟΕ ΟΤΑ για τη ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απέκλεισαν την πρόσβαση προς τον εκθεσιακό χώρο στους διαδηλωτές. Εκείνοι στη συνέχεια προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη ΔΕΘ από άλλη οδό.

Επικράτησε ένταση. Πληροφορίες για ελαφρύ τραυματισμό δημοτικού υπαλλήλου. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις περιορισαν τους διαδηλωτές στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν από νωρίτερα το πρωί.

thousandnews.gr
VIDEO

Νέο σήριαλ για τον Καπουτζίδη στο MEGA

Νέο σήριαλ για τον Καπουτζίδη στο MEGAΤο τρίτο του κατά σειρά σήριαλ έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, ήρθε σε επαφή με στελέχη του Mega, τους έδωσε το σενάριο το οποίο άρεσε, και το μόνο που μένει, είναι να βρεθεί η εταιρία παραγωγής.
Όπως όλα δείχνουν τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2014.


Εφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου


«Bye bye» καλοκαιράκι-Βροχερός ο καιρός σήμερα!

«Bye bye» καλοκαιράκι-Βροχερός ο καιρός σήμερα! «Έπιασε βροχή αγάπη καλοκαιρινή φθινόπωρο ξανά…» λέει ένα παλιό τραγούδι του Θάνου Καλλίρη το οποίο ταιριάζει «γάντι» στη σημερινή μέρα όπου ο καιρός θα είναι βροχερός.
Συγκεκριμένα, ηλιοφάνεια θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Πηγή: meteo

Η Jaclyn μας υπενθυμίζει γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή!

Η Jaclyn μας υπενθυμίζει γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή!
Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε αλλά η Jaclyn Swedberg κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει υψηλή την θερμοκρασία...
Η εκπληκτική Jaclyn Swedberg φωτογραφίζεται με μαγιό σε παραλία της Santa Monica στην California και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για φωτογράφηση γνωστής εταιρίας εμφιαλωμένου νερού στην Αμερική.


Και οι Ολυμπιονίκες του Δημοσίου κινδυνεύουν να μπουν σε διαθεσιμότητα!


Σε ένα άλλο βάθρο, αυτό της διαθεσιμότητας που μπορεί να συνεπάγεται ακόμη κι απόλυση από τη θέση τους σε Δημόσια Υπηρεσία, κινδυνεύουν να ανέβουν περίπου 960 Έλληνες ολυμπιονίκες και άλλοι πρωταθλητές που έφεραν στη χώρα μας παγκόσμιες ή πανευρωπαϊκές διακρίσεις.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άναψε κόκκινο φως στο αίτημά τους να εξαιρεθούν από την κινητικότητα. Αντιθέτως την ασφάλεια της τοποθέτησής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν, όσοι ολυμπιονίκες είχαν επιλέξει να φορέσουν στολή.
Ανάμεσα στους 960 Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές ή πρωταθλητές  Ευρώπης   που κινδυνεύουν να ενταχθούν στην κινητικότητα και να απολυθούν, καθώς για τις διακρίσεις τους διορίσθηκαν σε φορείς του Δημοσίου,  βρίσκονται ενδεικτικά ο  μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας,  οι πολίστριες Εύα Μωραϊτίδου και Βούλα Κοζομπόλη,   ο κορυφαίος αθλητής του χάντμπολ Νίκος Γραμματικός κ.α.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με αντιπροσωπεία Ολυμπιονικών απέρριψε το αίτημά τους να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα:
"Δεν μπορεί να γίνουν εξαιρέσεις για κανένα. Ειδικά όταν πλήττονται συμπολίτες μας με πενιχρά εισοδήματα".
Στους 150 ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που προτίμησαν να τοποθετηθούν στις ένοπλες δυνάμεις ή τα σώματα ασφαλείας και δεν κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα,συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι χρυσοί ολυμπιονίκες:
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΟΣ
ΚΑΧΙ ΚΑΧΙΑΣΒΙΛΙ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΜΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΑΝΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ
ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ
καθώς και οι
ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ
που υπέβαλαν κατόπιν τις παραιτήσεις τους για διάφορους λόγους.
Ο αθλητικός νόμος παρείχε τη δυνατότητα στους ολυμπιονίκες (1η έως 8η θέση σε ολυμπιακούς αγώνες) και παγκόσμιους πρωταθλητές (1η έως 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα) να επιλέξουν αν θέλουν να τοποθετηθούν στο Δημόσιο ή να καταταγούν σε κάποιο στρατιωτικό ή αστυνομικό σώμα.
Πάντως από το 2008, επί υπουργίας Γιάννη Ιωαννίδη, ο διορισμός των ολυμπιονικών στο Δημόσιο έχει περιοριστεί δραστικά και ουσιαστικά αφορά πλέον μόνο τους πρωταθλητές που κατακτούν μετάλλιο. Μάλιστα τότε οι ένστολοι κλήθηκαν να δίνουν έκτοτε καθημερινά το παρόν στις υπηρεσίες τους, κάτι που οδήγησε στην παραίτηση από το Σώμα τους τον Κώστα Κεντέρη και τον Ιωάννη Μελισσανίδη.
Αξιοσημείωτο είναι πως για τη διάκρισή του στο Σίδνεϋ ο Ελληνοποιημένος πρωταθλητής της πυγμαχίας Τιγκράν Ουζλιάν είχε διοριστεί στην Πυροσβεστική, αλλά δέκα χρόνια μετά συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάσθηκε κι αποτάχθηκε από το Σώμα.
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας να μείνουν εκτός διαθεσιμότητας όλοι οι πρωταθλητές, ενώ ανάλογη θέση διατύπωσε και αρμόδια τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.