ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τα αποτελέσματα του 6ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

 Ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια και αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος στον ελλαδικό χώρο με συμμετοχές από 59 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ο λόγος για τον διαγωνισμό διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ο οποίος διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, τον οποίο τιμούν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συγγραφείς.
Φέτος, εντός 8 εβδομάδων, κατατέθηκαν συνολικά 161 διηγήματα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες και σήμερα η κριτική επιτροπή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις νικήτριες και τους νικητές ευχαριστώντας όλες και όλους για τη συμμετοχή τους.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, ώρα 11:30 στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, τελευταία ημέρα λειτουργίας της Ανθοκομικής Έκθεσης 2019.
 
Τα διηγήματα που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι τα εξής:
 
Κατηγορία μαθητών δημοτικού
  • 1ο βραβείο: Το έλατο της ευτυχίας, Ειρήνη Πτωχοπούλου (Κύπρος)
  • 2ο βραβείο: Η μαγική καραμέλα, Θεοδώρα Βαβάτσικα (Θεσσαλονίκη)
  • 3ο βραβείο: Οι περιπέτειες της Λόλας, Μαριάννα Σπρίτζιου (Κατερίνη)
  • 3ο βραβείο: Μια ζωγραφιά επιστρέφει στον χρόνο, Αμελί Γεωργία Μητσιάνη (Κατερίνη)
Κατηγορία μαθητών γυμνασίου
  • 1ο βραβείο: Ένα παιδί γράφει την ελπίδα, Θωμάς Κατσαβός (Κατερίνη)
  • 2ο βραβείο: Μεγαλώνοντας-Ο  μικρός πρίγκιπας σε νέες περιπέτειες, Ορέστης Φώτης Μικελάκης (Χαλάνδρι)
  • 3ο βραβείο: Όταν η μαμά λείπει, Μαρία Οχανιάν, (Παραλία Σκοτίνας)
Κατηγορία μαθητών λυκείου
  • 1ο βραβείο: Η μουσική επανάσταση, Νικολίτσα Δημοπούλου (Μεγαλόπολη Αρκαδίας)
  • 2ο βραβείο: Περιπέτεια στο μουσικό χωριό, Ξένη Κατσούλα (Μεγαλόπολη Αρκαδίας)
  • 3ο βραβείο: Το μέταλλο δεν παύει ποτέ να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα ζωή, Μαριάννα Πέιου (Θεσσαλονίκη)
  • 3ο βραβείο: Αναζητώντας το χαμένο, Ρωμανός Πετρίδης (Αθήνα)
Κατηγορία ενηλίκων
  • 1ο βραβείο: Η νεκροθάφτης, Ελένη Οικονόμου (Αθήνα)
  • 2ο βραβείο: Ο κλήρος, Μαρία Χαλαστάνη (Αλεξανδρούπολη)
  • 2ο βραβείο: Η κυρία με τις καμέλιες, Αντώνιος Ευθυμίου (Αθήνα)
  • 3ο βραβείο: Τιμο-Λέων, Ντόρα Παπαγεωργίου (Αθήνα)
  • 3ο βραβείο: Γι' αυτό τρέχω, Γιάννης Βλοντάκης (Πειραιάς)
  • 4ο βραβείο: Οι μπίλιες της ζωής, Γιάννης Τσαπουρνιώτης (Κατερίνη)
  • 5ο βραβείο: Γκασταρμπάιτερ, Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου (Βέροια)
  • 6ο βραβείο: Γέρε χρόνε φύγε τώρα, Μαριάννα Νικολάου (Ιαλυσός, Ρόδος)
Θερμά συγχαρητήρια στις νικήτριες και στους νικητές!
 
Η συντονιστική επιτροπή


Δήμος Κατερίνης: Παραλαβή οχημάτων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης


   Σάββας Χιονίδης: «[…]Με ευαισθησία και σεβασμό θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και με έμφαση στα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού»



Με στόχο τις βέλτιστες προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον δημότη, στο διευρυμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και στην προκειμένη περίπτωση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσεται η παραλαβή τριών επιβατικών αυτοκινήτων, η οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι στην είσοδο του Δημαρχείου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (στην οποία είναι ενταγμένη η συγκεκριμένη δομή), Θωμά Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για ένα όχημα για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων που διαμένουν στην Δημοτική Ενότητα Κατερίνης και δύο για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, οι οποίοι  διαμένουν στις ορεινές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης. Η προμήθεια των οχημάτων έγινε μέσω του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», άξονας προτεραιότητας ΑΞ09Α «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΤΠΑ», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τίτλο «Κοινωνικές Υποδομές».

Κύριε Κυραϊλίδη, χρωστάει ή όχι το Δημοτικό Ωδείο αναδρομικά στους υπαλλήλους του; Αν ναι, τότε ελπίζω αυτές τις άγιες μέρες να σας έρθει φώτιση και να αλλάξετε συμπεριφορά

  Πριν από λίγες μέρες παρουσίασα με λεπτομέρειες την κατάσταση στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και μίλησα αναλυτικά και ξεκάθαρα για τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ των υπαλλήλων, που τους χρωστούνται εδώ και χρόνια. Η απάντηση που έλαβα από τον κ. Χρυσόστομο Κυραϊλίδη ήταν απογοητευτική. Ο κ. Κυραϊλίδης απάντησε για την τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων, κάτι αυτονόητο. (Εδώ που τα λέμε όχι και τόσο αυτονόητο, εδώ έχει ένα δίκιο ο Χρυσόστομος, υπάρχουν και υπάλληλοι που τους χρωστούνται μισθοί και πληρώνονται με καθυστέρηση, όπως παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό).
 
Κύριε Κυραϊλίδη, μερικά απλά ερωτήματα:
 
·        Χρωστάει το Δημοτικό Ωδείο στους υπαλλήλους του αναδρομικά; Ναι ή όχι;

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ


«Με καταγωγή από την Καρίτσα ο φίλος Νικόλαος Μπέης συστρατεύεται με τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και θέτει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου από την Δημοτική Ενότητα Δίου. Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για ένα Δήμο Ισχυρό για Όλους», σημείωσε ο Αστέριος Φαρμάκης, επικεφαλής του συνδυασμού.
«Στηρίζω την προσπάθεια του Αστέριου Φαρμάκη πιστεύοντας ότι είναι το πρόσωπο εκείνο που έχει τη γνώση, την εμπειρία και ικανότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου. Είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό της «Συμπολιτείας» και ζητώ να με στηρίξετε γιατί μπορώ να σταθώ στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας τους όρους εκείνους που θα μετατρέψουν τον τόπο μας από ουραγό σε πρωταθλητή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους», δήλωσε ο κ. Μπέης.
Βιογραφικό Ν. Μπέη
Γεννήθηκε το 1961, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στην Καρίτσα του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Είναι παντρεμένος με την Γλυκερία Πιτσιάβα και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά.
Ασχολείται πολλά χρόνια με το εμπόριο ανταλλακτικών Αυτοκινήτων και διαθέτει τουριστικό σκάφος αναψυχής για παροχή υπηρεσιών ημερήσιας κρουαζιέρας με έδρα την παραλία Κατερίνης.
Υπήρξε αθλητής στίβου, ποδοσφαιριστής και Προπονητής ποδοσφαίρου με δίπλωμα Γερμανικής σχολής.



ΤΑΧΝΙΣΤΑ » ΠΙΕΡΙΑΣ (18- 4-1943) : ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ


Στις 18 του Απριλη συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ , το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ ( Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), στην τοποθεσία «Ταχνιστα» στην Κάτω Μηλιά .
Η μάχη δόθηκε εναντίον των ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων κατοχής που από τον Απριλη του 1941, δυο χρόνια πριν, εισέβαλαν στην Ελλάδα και την κατέλαβαν, διορίζοντας τις δικες τους προδοτικές κυβερνήσεις.
Η κύρια και μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση , το ΕΑΜ, ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του ΚΚΕ που, αν και παράνομο, προσέφερε την οργανωτική και πολιτική του εμπειρία και τα καλυτέρα παιδιά του σ’ αυτόν τον δύσκολο και γεμάτο κινδύνους αγώνα κατά της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής.
Στις αρχές του 1943 το αντάρτικο άρχισε να φουντώνει και οι επιθέσεις               κατά των κατοχικών δυνάμεων γινοντουσαν όλο και πιο πυκνές.

Ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967


Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967:
«Ησυμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας.
Η επιβολή της δικτατορίας, το 1967, δεν ξεπήδησε από το κενό, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους. Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Αυτές τις δήθεν "αξίες" πλήρωσε τότε ο λαός, αυτές αντιπάλεψαν οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Αποτελούν πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και την Ιστορία οι συχνές αναφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις "κοινές αξίες" που μοιράζεται με τις ΗΠΑ, έχοντας καταστεί σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.
Το ΚΚΕ, παρότι βρισκόταν σε συνθήκες σκληρής παρανομίας από το 1947 και χωρίς Κομματικές Οργανώσεις από το 1958, αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που προωθούσε την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της χούντας. Δεν την ανέθεσε στον διεθνή καπιταλιστικό παράγοντα - ευρωπαϊκό, αμερικανικό και γενικά ΝΑΤΟικό - ή στις εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις, καταδίκασε τις προσπάθειες μεταμφίεσης της χούντας με τη λεγόμενη "φιλελευθεροποίηση". Χιλιάδες στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατέθεσαν μεγάλες θυσίες σε αυτή την υπόθεση και γι' αυτό αποτέλεσαν τον πιο μισητό στόχο της χούντας.

Άρθρο γνώμης του Ιωάννη Παπαγεωργίου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Δίου – Ολύμπου


Μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, για οικονομική ανάπτυξη, για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τρία φαινομενικά ασυμβίβαστα μεγέθη. Σύμφωνα με τα γνωστά, η οικονομική ανάπτυξη “βλάπτει” το περιβάλλον, ενώ η τουριστική ανάπτυξη έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένη από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας και το νεφεληγερέτη Δία.
- Μια μέρα βρέχει, το καλοκαίρι, και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας!, είπε γνωστός ξενοδόχος και μέχρι ενός σημείου έχει δίκιο. Δεν υπάρχει κάτι υποστηρικτικό στον τόπο για να προτείνεις. Πρέπει να στείλεις τον τουρίστα στα Μετέωρα, στη Βεργίνα ή αλλού, που δεν έχει φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Πεζοπορικός τουρισμός! Τα συνδυάζει όλα!

«Μικρές χαρές»: Ένα υπέροχο βίντεο για το πραγματικό νόημα της ζωής (vid)




«Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, ζούσε ένα αγόρι. Διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τον έλεγαν Ευτύχη. Όλα κυλούσαν ήρεμα στη ζωή του ώσπου κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια, ένα γεγονός έγινε η αιτία για να δει τη ζωή με άλλα μάτια.
Τότε, του αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μυστικό. Η λύση σε ένα γρίφο που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να λύσουν εδώ και χιλιετίες. Του αποκαλύφθηκε το νόημα της ζωής. Ο Ευτύχης τώρα ξέρει πως η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές μικρές, ασήμαντες, αδιόρατες στιγμές.
Οπως το να σε σκεπάζει κάποιος μέσα στη νύχτα. Να ονειρεύεσαι. Να ξυπνάς από το τραγούδι ενός σπουργιτιού, πάνω σε φρεσκοπλυμμένα μυρωδάτα σεντόνια. Δίπλα σε κάποιον που αγαπάς, να τον αγγίζεις, να τον μυρίζεις.Να αισθάνεσαι το ζεστό νερό να πέφτει με δύναμη στο πρόσωπό σου. Το σπίτι να γεμίζει μυρωδιά από φρεσκοψημένο κέικ. Να κρατάς μια ζεστή κούπα όταν έξω κάνει κρύο. Να κόβεις ένα λεμόνι κατευθείαν από το δέντρο. Να νιώθεις τον δροσερό φθινοπωρινό άνεμο να σου χτυπάει το πρόσωπο. Να αισθάνεσαι ελαφρύς και άδειος από σκέψεις, μέσα στην απόλυτη ηρεμία. Κάτω από το νερό.
Να συνεχίζεις να κάνεις πράγματα που έκανες μικρός. Οταν όλοι τρέχουν κάτω από τις ομπρέλες, εσύ να στέκεσαι κάτω από τη βροχή. Να περπατάς ξυπόλητος άνω στο φρεσκοβρεγμένο, δροσερό γρασίδι. Να βγάζεις βόλτα ένα μπαλόνι. Να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν, πως μια πασχαλίτσα είναι ένας καλός οιωνός. Να μη φοβάσαι. Να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ηλικία σου.
Να ακούς τα κύματα να σκάνε στην ακτή. Να νιώθεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Να μη σκέφτεσαι τίποτα. Να σου ψιθυρίζει κάποιος ένα μυστικό. Να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα, ακόμα κι αν οι άλλοι ξέρουν πως… δεν μπορείς να το δεις».
Το «Μικρές Χαρές» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου είναι μια υπέροχη ταινία Μικρού Μήκους, που αξίζει να δεις μέχρι τέλους …

«Μπαράζ» πληρωμών τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ποιοι θα πάρουν χρήματα και πόσα

Συντάξεις, επίδομα στέγασης, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καθώς επίσης και το δώρο Πάσχα θα λάβουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) οι πολίτες της χώρας
Πληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ, το επίδομα στέγασης, το ΚΕΑ του Μαρτίου, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, το επίδομα του Παιδιού και οι συντάξεις του Δημοσίου και του πρώην ΙΚΑ και οι επικουρικές συντάξεις Μαΐου.

Σκυλιά άρπαξαν μωρό 14 μηνών – Πώς σώθηκε τελευταία στιγμή

Από θαύμα το παιδί δεν έχασε τη ζωή του.
Παραλίγο τραγωδία στην Αυστραλία καθώς μια αγέλη από αγριόσκυλα ντίνγκο, άρπαξε ένα μωρό 14 μηνών, με τον πατέρα του να το σώζει στιγμές πριν το κατασπαράξουν!
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν οι γονείς άκουσαν τα ουρλιαχτά του μικρού αγοριού ενώ το έσερναν τα ντίνγκο. Άγνωστο παραμένει πως κατάφεραν να αρπάξουν το παιδί.
Ο πατέρας του παιδιού βγήκε από το τροχόσπιτο και είδε τα άγρια σκυλιά να σέρνουν από το σβέρκο το παιδί του.Όπως αναφέρει το Sky News ο πατέρας του μικρού αγοριού πάλεψε με τα ντίνγκο για να απελευθερώσει το παιδί του που είχε βαθιά κοψίματα στο κεφάλι του, σώζοντάς το κυριολεκτικά την ύστατη ώρα.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη Λυκουρέζου: Ο διάλογος που κατέγραψε ο υπερκοριός

Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Λυκουρέζου και του Παναγόπουλου – Τι αναφέρεται στον διάλογο που κατέγραψε ο υπερκοριός της Ελληνικής Αστυνομίας
Καταθέσεις μαρτύρων, καταθέσεις κατηγορουμένων αλλά και συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΛ.ΑΣ που συμπληρώνουν το παζλ είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γνωστών δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρο Παναγόπουλο
Όπως αποκάλυψε το OpenTV, ο Αλβανός κρατούμενος είχε συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. «Κοίτα να βρούμε κανένα φράγκο για να στείλουμε το πτώμα κάτω (το πτώμα ενός Αλβανού που σκοτώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες εβδομάδες). Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 κάνει το τέτοιο (η σορός) να φύγει για την Αλβανία».
Σε κατάθεσή του ο Αριστείδης Φλώρος στις 15 Οκτωβρ

Πασχαλινό ωράριο 2019: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Πώς θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα

άσχα 2019 – Όλες οι ειδήσεις: Το πασχαλινό ωράριο έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη (18/04) και χιλιάδες καταναλωτές  έχουν ξεκινήσει τις αγορές του Πάσχα. 
Την Κυριακή 21 Απριλίου τα καταστήματαθα είναι ανοιχτά προαιρετικά, από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά

10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις πιο εύκολα βάρος, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Το τι πρέπει να κάνουμε για να αδυνατίσουμε είναι λίγο πολύ γνωστό.
Πολύ νερό, λιγότερα γλυκά, λιγότερες πίτσες και μπέργκερ, λιγότερα λίπη, λιγότερο από όλα.
Ολες οι δυσκολίες όμως αρχίζουν από τη στιγμή που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτές τις αρχές.
Ξέρουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε κιλά είναι να τρώμε λιγότερο. Να περιορίζουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Μήπως όμως δεν είναι απόλυτο αυτό;

Λαζαράκια: η συνταγή για να τα φτιάξετε, τα πάντα για το έθιμο και τα κάλαντα του Λαζάρου

Αυτό συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…»
Το Σάββατο του Λαζάρου, οι γυναίκες τα παλιά χρόνια, ζύμωναν το πρωί ψωμάκια τα «λαζαράκια» ή «λαζαρήδες», όπου έδιναν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες.
Σε ανάμνηση λοιπόν της Ανάστασης του Λαζάρου οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο, φτιάχνουν τα λαζαράκια. Όσα παιδιά είχε η οικογένεια, τόσα «λαζαράκια» έπλαθαν και στη θέση των ματιών έβαζαν δυο γαρίφαλα. Στην ουσία, τα λαζαράκια είναι σταφιδοψωμάκια. Μέσα στην ζύμη συνήθιζαν να βάζουνε μέλι, καρύδια, σταφίδες ή ότι άλλο έβγαζε ο κάθε τόπος.
Υλικά:

Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση



Την Πέμπτη, 2 Μαΐ 2019, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Πλατεία Ρήγα Φεραίου) στον Βόλο θα γίνει η Τελετή Έναρξης της 35ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με φιλοξενία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα, από 2 έως 5 Μαΐου 2019, για νέους και νέες 15-18 ετών, μέλη των Κοινοτήτων Ανιχνευτών των προσκοπικών Συστημάτων, που με σύνθημα «… ανιχνεύοντας μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο…» (pape.sep.org.gr), παρουσιάζουν πρωτογενείς έρευνες και δημιουργίες τους στους τομείς: Φωτογραφία, Χορός, Θέατρο, Μουσική, Λογοτεχνία, TVspot, Γελοιογραφία, Comic, Σκίτσο, Κινηματογράφο, Βιωματικές ιστορίες κλπ.
Η 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση-ΠΑΠΕ θα υποδεχθεί 1300 εφήβους από όλες τις πόλεις της Ελλάδος, στην πολυπληθέστερη ΠΑΠΕ

''Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο του Αιγινίου και στο Γυμνάσιο της Περίστασης''





Την Τρίτη και την Τετάρτη 16 και 17 Απριλίου αντίστοιχα, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» και μετά από πρόσκλησή των διευθυντών κ. Χατζή Διονυσίου, κ. Μπέη Κωνσταντίνας, καθώς και του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων βρέθηκε στα Γυμνάσια του Αιγινίου και της Περίστασης. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες των Γυμνασίων. Συνολικά την εκπαίδευση παρακολούθησαν περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες.

Ο Πιερικός Αρχέλαος στη Β' φάση του Πανελλήνιου Νεανίδων


Από 20 έως και 24 Απριλίου διεξάγονται στην Σταυρούπολη οι αγώνες του Α’ ομίλου της Β' φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων με την συμμετοχή του Πιερικού Αρχέλαου, του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, της Ολύμπιας Λάρισας, του Αστέρα Καβάλας και του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση να παίρνει την πρόκριση για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στην Ιστιαία από 1 έως και 5 Μαΐου, εκεί όπου ήδη έχουν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, ο Πρωτέας Βούλας και ο ΠΑΟΚ.
Ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος στέφθηκε Πρωταθλητής Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ για δεύτερη συνεχόμενη φορά διάστημα κατά το οποίο παραμένει αήττητος στους αγώνες της Ένωσης, με τον Στέλιο Χατζηιωάννου στον πάγκο και άμεσό συνεργάτη του τον Χρήστο Ξηρομερίτη, χρησιμοποίησε συνολικά δεκατρείς παίκτριες, ο οποίες είχαν χρόνο συμμετοχής και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών και θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπου πέρυσι κατέλαβε την 6η θέση.

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή 21 Απριλίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 22η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.


Ο Πιερικός Αρχέλαος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με οκτώ νίκες και δεκατρείς ήττες και προέρχεται από τις ήττες στην Κατερίνη από την Πυλαία με 48-55 και στη Νεάπολη από την Ολύμπια με 66-62.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με δεκαεπτά νίκες και τέσσερις ήττες και προέρχεται από τις νίκες στα Ιωάννινα επί του Πανσερραϊκού με 62-31, επί των Τιτάνων Δράμας με 77-25, επί της Πυλαίας με 64-48, επί του Άρη Θεσσαλονίκης με 57-48 κι επί της Αναγέννησης Νέου Ρύσιου με 58-49, στην Καλαμαριά επί του Απόλλωνα με 46-58, στον Βόλο επί του Ολυμπιακού με 40-70 και στη Νεάπολη επί της Ολύμπιας με 41-65.

«ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019


Τρεις πολιτικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός δημοκρατικού πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου.

Το ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα δώσει δυναμικό παρών στις Ευρωεκλογές 2019, με στόχο να διαφυλαχθεί η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και να ανακτήσουν οι Έλληνες την οικονομική τους ανεξαρτησία. Τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης των δημοκρατικών θεσμών, της εγγύησης της κοινωνικής διασφάλισης των πολιτών της Ευρώπης και της εθνικής τους ιδιοπροσωπίας, σε μια εποχή βαθιάς κρίσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ δημιουργήθηκε από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με εκπρόσωπο τον Γιάννη Δημαρά,
την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ) – το κίνημα που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία – με εκπρόσωπο τον Μιχαήλ Πατσίκα
και το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με εκπρόσωπο τον Γρηγόρη Πέτρου.







Επικεφαλής του ΑΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Δημαράς, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο .
Το ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ συντάσσεται με τον ελληνικό λαό που επιθυμεί την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι σε επαγρύπνηση για να αποτρέψει ανάλογες μελλοντικές εθνικά μειοδοτικές συνάψεις συμφωνιών, είναι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου σε σύστημα απλής αναλογικής χωρίς πριμοδοτήσεις και είναι έξω από αριστερές και δεξιές αναχρονιστικές πολιτικές συντεταγμένες.
Αθήνα 19.04.2019