ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ζωή για τη κυβέρνηση Τσίπρα: Ελπίζω να βρουν λεφτά για καύσιμα ελικοπτέρων, όταν χρειαστούν



Απολαυστική η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν λίγο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, που σχολίασε την συνεχή παρουσία ελικοπτέρου της αστυνομίας πάνω από την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, "ελπίζοντας" να βρεθούν χρήματα για καύσιμα ελικοπτέρων όταν "χρειαστεί", δηλαδή για όταν η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα εγκαταλείψει κακήν-κακώς την χώρα!.


Συγκεκριμένα έγραψε:

"Πάνω από την πορεία πετούσε επίμονα ένα ελικόπτερο. Φαίνεται βρέθηκαν λεφτά για καύσιμα. Ελπίζω να έχουν και για όταν τους χρειαστούν."


Πάνω από την πορεία πετούσε επίμονα ένα ελικόπτερο. Φαίνεται βρέθηκαν λεφτά για καύσιμα. Ελπίζω να έχουν και για όταν τους χρειαστούν

Αν υπήρχε το MEGA το 1973

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» …και πάλι!


«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»…και πάλι!!!
 -Του Δημήτρη Γεωργοπάλη
Μέσω "press-gr"

Αλέξης Τσίπρας... στα σπίτια που θα βγουν σε πλειστηριασμό!

Στη χώρα που ΠΘ κάνει αποκλειστικά τους απατεώνες κλέφτες προδότες και δωσίλογους, άλλος φυτεύει μαζί με την γλάστρα και άλλος καταθέτει στεφάνια υποκρισίας μαζί με ασφαλίτες.

Και το εκατομμυριάκι με το καλό στη ελβετία...

Γι' αυτούς που πίσω από τους μισθοφόρους φονιάδες της δύσης, ανακάλυψαν ως εχθρούς του μουσουλμάνους

Πόση ξεφτίλα, γκαιμπελισμός... Σε τι διαφέρουν τα γερμανοτσογλάνι της "αριστερής" Άυγής΄ από τη χρυσή αυγή;

Ρε τσογλάνια της Μέρκελ... στην αμερικανοκίνητη χούντα, οι τότε ηγέτες σας (π.χ. Φλαμπουράρης και Σια...) έψαχναν κι απαιτούσαν αντιδικτατορικό αγώνα μαζί με τον Γλύξμπουργκ!
Φτάνει με την αλητεία της ι8μπεριαλιστικής αριστεράς! Τα ορφανά του ΓΑΠ και του Σημίτη!


Ο ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

image001 (39)Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
Βρισκόμαστε στο τέλος του Φθινοπώρου και όλα τα νοικοκυριά έχουν ήδη βγάλει το χειμερινό ρουχισμό. Ωστόσο, στο σπιτικό της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι προσπαθούν να ανασύρουν ακόμη από τη ναφθαλίνη το πολιτικό παλτό, τον Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος προφανώς επιβίωσε από τον σκόρο και άλλα τέτοια βλαβερά και επιζήμια μαμούνια.  
Και είναι σίγουρο πως, την επαναφορά του Αντώνη Σαμαρά στην κεντρική πολιτική σκηνή την θέλουν και οι δανειστές – τοκογλύφοι “εταίροι” μας, που δεν ξεχνούν την απόλυτη υποταγή του ………
κ. Σαμαρά στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Τότε, που στο πρώτο του ταξίδι στο Βερολίνο ως Πρωθυπουργός, στις 24 Αυγούστου 2012, στη συνάντηση μαζί της, είπε το ιστορικό πλέον: “Ουδείς αναμάρτητος”. Τότε, που υποτάχθηκε απόλυτα στη Νέα Γερμανική Κατοχή. Τότε, που ακύρωσε όλον τον προηγούμενο εαυτό του και από μπουρλοτιέρης, μεταβλήθηκε σε ένα βλαβερό ζουζούνι για τον λαό μας και τον τόπο μας. Γι΄ αυτό – όπως λέγεται – οι αξιωματούχοι της ΕΕ, θα προσπαθήσουν να τον εντάξουν στην κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή μέσω μιας Οικουμενικής Κυβέρνησης ή διαφορετικά, θα τον τοποθετήσουν σε θέση “κλειδί” στην Ε.Ε. Όμως, πρωταρχικός στόχος τους είναι να αξιοποιηθεί εντός των τειχών για να “παίξει” το παιχνίδι τους. Από τη στιγμή, που παρ΄ ότι ο Τσίπρας έχει υποταχθεί ολοκληρωτικά στα κελεύσματά τους, εν τούτοις δεν απολαμβάνει της τυφλής εμπιστοσύνης τους. Και αφετηρία αυτών των πολιτικών εξελίξεων θα είναι η μη συμφωνία των “κόκκινων” δανείων που τσουρουφλίζει χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά!!       
Έτσι, στην εξύφανση αυτού του ευρύτερου σχεδίου επαναφοράς του κ. Σαμαρά στην εγχώρια πολιτική σκηνή, εντάσσεται και η παρουσία του στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, όπου κυριάρχησαν οι θετικές αναφορές προς το πρόσωπό του. Επίσης, το δείπνο που παρέθεσε προς “τιμή” του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκι και η συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες για αρκετή ώρα. Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Ντομπρόφσκι, με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Σταθάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.   
Στο ίδιο πλαίσιο – προβολής της επαναδραστηριοποίησης του Σαμαρά στα κοινά – εντάσσεται και η συνέντευξη που έδωσε λίγες ημέρες μετά, στην Ισπανική εφημερίδα La Rason και στη δημοσιογράφο Esther Sanz, όπου στέλνει ηχηρό μήνυμα – πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ – σε πολλούς αποδέκτες, δηλώνοντας: “Εξακολουθώ να είμαι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου”. Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται την πολιτική διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.  
Σε αυτή τη συνέντευξη, ο πρώην Πρωθυπουργός, παίζει άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι της επανάκαμψής του – αφού εκ των υστέρων θεωρεί ως λάθος την μη εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνησή του – και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα – από τη στιγμή που η ΝΔ ασχολείται με τα εσωκομματικά της – αναφέροντας πως, “ο λαϊκισμός είναι ασθένεια που μπορεί ακόμη να θεραπευτεί για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο τη χώρα την κυβερνούν λαϊκιστές. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα, που η κυβέρνησή μας είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια…. Ο Τσίπρας έβαλε πάλι την Ελλάδα στην εντατική, μετά από λίγους μήνες ανόητων και ανεύθυνων πολιτικών και των εξωφρενικών υποσχέσεων που έδωσε προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματα που λέει για να παραμείνει στην εξουσία… ”.   
Ωστόσο, ο πρώην Πρωθυπουργός ξεχνάει πολύ σύντομα τον δικό του υπέρμετρο λαϊκισμό πριν αναλάβει την Εξουσία. Ξέχασε πολύ γρήγορα – όταν έγινε Πρωθυπουργός – τις εξαγγελίες του στα “Ζάππειο I”, “Ζάππειο II”, “Ζάππειο III”. Απάλειψε από τη μνήμη του τα όσα κατήγγειλε στον Γιώργο Παπανδρέου για την υπαγωγή της Πατρίδας στο Μνημόνιο, αλλά και τα όσα υποσχόταν στον ελληνικό λαό – θεσμικά, κοινωνικά, οικονομικά – για καλύτερες ημέρες. Ημέρες, που όπως έλεγε, θα έδιναν Προοπτική, Ελπίδα και Ανάπτυξη!!
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ο πολιτικός τζιτζιφιόγκος πως, στις 27 Νοεμβρίου 2015, ξεκινάει, ίσως, η μεγαλύτερη μεταπολεμική δίκη. Η δίκη που θα διερευνήσει το πολύκροτο σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, που συγκλονίζει επί μια δεκαετία την ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Όταν η Siemens “λάδωνε” σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, προκειμένου να λυμαίνεται όλα τα μεγάλα έργα του Δημοσίου!! Και βέβαια στο σκαμνί κάθονται 64 κατηγορούμενοι και από αυτούς απουσιάζουν τα ηχηρά ονόματα της πολιτικής, εκτός του Τσουκάτου, “στρατηγού” του πρώην Πρωθυπουργού Σημίτη και του Μαντέλη. Αλλά ουδείς γνωρίζει αν κάποιος εξ αυτών κελαηδήσει, από τη στιγμή που στις πλάτες τους “ακουμπούν” σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Όπως επίσης, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα αποκαλύψουν μέσω των καταθέσεών τους, μάρτυρες που έχουν ήδη κληθεί από τη Δικαιοσύνη. Και επιτρέψτε μου να σας πω πως, ίσως, να μην είναι καθόλου ευχάριστοι στον Αντώνη Σαμαρά!! Ίσως λοιπόν, να μάθουμε:  
  • Εάν υπήρξε βαθύτερη σχέση Σαμαρά με Siemens και Σωκράτη Κόκκαλη (Intracom). (Να θυμίσουμε εδώ πως, η ανάληψη το 1993 της ψηφιοποίησης των γραμμών του ΟΤΕ από τη Siemens και την Intracom, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη)
  • Εάν υπήρξε υπόγεια διαδρομή της στήριξης στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1996 μέσω της υποψηφιότητας Στεφανόπουλου στον Προεδρικό θώκο.      
Άλλωστε, οι παρούσες συγκυρίες ευνοούν αποκαλύψεις στη δίκη της 27ης Νοεμβρίου – παρ΄ ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα αναβολής της – από τη στιγμή που μόλις προ ημερών η νομιμότητα και η συνταγματικότητα του επιζήμιου για το Ελληνικό Δημόσιο, εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του Δημοσίου, παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μια απόφαση που δικαιώνει απόλυτα τον πολυετή αγώνα μας στο συγκεκριμένο ύψιστο ζήτημα πολιτικής απατεωνιάς. Όταν, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραφε “με το πιστόλι στον κρόταφο” στις 22 Αυγούστου 2012 (δυο μέρες μετά πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι Σαμαρά στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τη Μέρκελ) τον “εξωδικαστικό συμβιβασμό” Siemens – Δημοσίου. Ο οποίος υποκαθιστούσε την μοναδική ομόφωνη απόφαση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens, που όριζε αποζημίωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, τουλάχιστον της τάξεως των 2 δις ευρώ. Και τα οποία μετετράπησαν με τον “εξωδικαστικό συμβιβασμό” σε 200 εκατ. ευρώ, που στα περισσότερα σημεία του, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί από την γερμανική εταιρεία!! Να σημειωθεί επίσης, πως ο “εξωδικαστικός συμβιβασμός” υπογράφηκε από τη Siemens τον Μάρτιο του 2012 και παρ΄ ότι υπάρχει σαφής όρος πως καθίσταται άκυρος, εάν τα δυο συμβαλλόμενα μέρη δεν τον υπογράψουν εντός 45 ημερών, εντούτοις ο Γιάννης Στουρνάρας τον υπέγραψε 5 μήνες μετά και δυο μέρες πριν το ταξίδι Σαμαρά στο Βερολίνο. Πιθανώς λοιπόν, ο κάθε κακόπιστος να ισχυρισθεί πως υπήρξε ένας πολιτικός εκβιασμός. Κάτι που ενισχύεται από το γεγονός πως οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Σαχινίδης και Ζανιάς, αρνούνταν πεισματικά να υπογράψουν αυτόν τον “εξωδικαστικό συμβιβασμό”.
Κλείνοντας, να πω πως είναι στο “χέρι” της Ελληνικής Δικαιοσύνης να εξυφάνει αυτό το αμαρτωλό πολιτικό κουβάρι της διαπλοκής. Επιβάλλεται!! Το οφείλει στον Ελληνικό λαό που δυστυχεί και πληρώνει – μόνο αυτός – επί δικαίων και αδίκων!!!

Ζητείται ηγέτης. Υπάρχει κανείς??

Τα πάντα έχουν διαλυθεί στη χώρα. Τίποτα δε λειτουργεί πλέον.
Πάντα έλεγα ότι: «η Ελλάδα είναι μία χώρα που τίποτα δε λειτουργεί, αλλά όλα δουλεύουν».
Αλλά τα τελευταία χρόνια η χώρα βρίσκεται το χείλος του γκρεμού, χωρίς να υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Ξέρω, η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, αλλά νιώθω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό, και απλά την κρατάμε σωληνωμένη ευελπιστώντας ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανά-ζωντανέψει.
Ζούμε μία εποχή που πρέπει να προσέχεις τι θα πεις, πως θα το πεις, και με τι τόνο της φωνής σου θα το πεις, για να μη σου κολλήσουν ταμπέλα οι δήθεν ………..
προοδευτικοί. Αυτοί, που απλά παίζουν το παιχνίδι των ισχυρών, χωρίς να το ξέρουν.
Ζούμε την εποχή που η Ισλαμοποίηση, τα ανοιχτά σύνορα, η καταστροφή του έθνους και η ισοπέδωση των παραδόσεων και των εθίμων είναι στη μόδα. Πρέπει όλοι να γίνουμε ίδιοι. Η ιδεολογία του «απρόσωπου» ανθρώπου βολεύει τους ισχυρούς της γης, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι:
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ.
Δεν τους νοιάζει αν είσαι Έλληνας, Πακιστανός, Άραβας, Ιταλός, λευκός, μαύρος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, straight, ομοφυλόφιλος…. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, απλά τους ενδιαφέρει να είσαι καταναλωτής και να αγοράζεις τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους.
Πανηγυρίζουν σε διάφορες χώρες αυτοί που είναι υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Ρε βλήματα, οι μόνοι που θα κερδίσουν από αυτό είναι οι ισχυροί της γης. Θα τη φορολογήσουν και εσύ θα αναγκαστείς να την πληρώνεις περισσότερο. Θεωρείς ότι η τιμή θα πέσει; Θεωρείς ότι αν μαζέψουν κάποια δις Ευρώ σε φόρους από τη μαριχουάνα, θα μειωθούν οι φόροι σου σε άλλα είδη; Κάτσε και πανηγύρισε νομίζοντας ότι εσύ πέτυχες τη νομιμοποίηση με τις διαδηλώσεις σου, όταν όλα αποφασίζονται και όλα αλλάζουν από τους ισχυρούς της γης. Όχι από σένα. Εσύ είναι πιόνι στα σχέδιά τους. Ξύπνα!
Οι «Αγανακτισμένοι» στην Ελλάδα διαδήλωναν επί μήνες και δεν άλλαξε τίποτα, ενώ σε άλλες χώρες, μία διαδήλωση είναι αρκετή να στρέψει ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα εναντίον της κυβέρνησης της χώρας αυτής. Γιατί; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, η ΝΔ τότε και ο Σύριζα τώρα προσκυνούν το σύστημα, άρα κανείς δεν τους ακουμπάει, ενώ σε άλλες χώρες, όταν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να βάλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες (όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα), μία διαδήλωση είναι αρκετή.
Όπως έχω πει, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν επειδή το θέλει ο λαός. Οι κυβερνήσεις πέφτουν μόνο όταν θιχτούν συμφέροντα. Ακόμα και δικτάτορες, χούντες, κλπ, πέφτουν μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Όσο εκτελούν συμφέροντα, ακόμα και δολοφόνοι, θα παραμένουν στην εξουσία. (δείτε Σαντάμ, Καντάφι, Ερντογάν.. κλπ). Πέφτουν ή εκτελούνται μόνο όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών. Τους πήρε 40 χρόνια για να καταλάβουν ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι ήταν τρομοκράτες; Φυσικά και όχι.
Ακόμα και όταν η ίδια η κυβέρνηση συνομιλεί και κάνει συμφωνίες με τρομοκράτες, δε θα πέσει. Όπως είδαμε να γίνετε με τους Συριζαίους, κάτι που σε άλλη Δημοκρατική χώρα θα έριχνε την κυβέρνηση, εδώ στο Ελλάντα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Τσίπρας εκτελεί εντολές των τοκογλύφων. Τα έχουμε πει. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος.
Αλλά, τα εγκλήματα αυτά του Σύριζα δε διαγράφονται, απλά μπαίνουν σε κάποιο ντοσιέ και θα χρησιμοποιηθούν όταν θα έρθει η ώρα. Μόλις ο Τσίπρας αποφασίσει να το παίξει «μάγκας» με τους τοκογλύφους, τότε θα ξεκινήσουν να τα βγάζουν πάλι στη δημοσιότητα. Θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδηλώσεις. Οι φοιτητές θα βγουν στους δρόμους…. Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί σήμερα;; Τελικά και αυτοί, κατευθυνόμενοι! Και όταν θα αποφασίσουν να τον βγάλουν από τη μέση, θα χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» και θα πάει σπίτι του. Αλλά αυτό τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ακόμα.
Ο Τσίπρας, και όσοι περιμένουν μετά από αυτόν για να «κυβερνήσουν» την Ελλάδα, είναι απλά πιόνια του συστήματος. Τίποτα περισσότερο. Πιόνια που τους βάζουν εκεί τα συμφέροντα. Εμείς νομίζουμε ότι ψηφίζουμε, αλλά στην ουσία το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε την έγκρισή μας στην καταστροφή της ζωής μας. Ακόμα και όταν λέμε ΟΧΙ, αυτοί το μετατρέπουν σε ΝΑΙ. Αυτή είναι η δημοκρατία του σήμερα.
Να υπακούς και να μη μιλάς. Γιατί οτιδήποτε και να πεις εναντίον των σχεδίων, θεωρείσαι ρατσιστής και φασίστας. Όποιος έχει άλλη άποψη από αυτή που είναι επιτρεπτή από την κατευθυνόμενη «παγκόσμια κοινότητα» είναι κατακριτέα. Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για τη λαθρομετανάστευση; Γιατί δε κάνουν δημοψήφισμα για εθνικά θέματα. Ο λόγος είναι απλός: Οι κυβερνήσεις κάνουν δημοψηφίσματα μόνο όταν ξέρουν ότι θα περάσει αυτό που θέλουν αυτοί.
Δημοκρατία είπαμε!
Άρα, υπακούς και δε μιλάς. Αν εναντιωθείς στην Ισλαμοποίηση, ακόμα και αν έχεις λογικά επιχειρήματα, θα καταστραφείς από το σύστημα.
Μπορείς να πεις, έχουμε 40% ανεργία, πως γίνετε να δεχόμαστε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες; Αμέσως θα σε πουν ρατσιστή. Θα επαναλάβεις, μα έχουμε 40% ανεργία, τι θα κάνουν όλοι αυτοί εδώ; Που θα δουλέψουν; Τότε θα σε πουν χρυσαυγίτη. Βέβαια, στο λογικό σου επιχείρημα δε θα απαντήσουν ποτέ.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανείς ηγέτης που να τους βάλει όλους αυτούς στη θέση τους. Κάποιος που με λογική, και αγάπη για την πατρίδα, θα κάνει αυτό που είναι σωστό για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Κάποιος ηγέτης που θα είναι πατριώτης, αληθινός πατριώτης, και θα δουλέψει σκληρά για να παραμείνει ζωντανός ο Ελληνισμός. Να παραμείνουν ζωντανές οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, και να ενώσει όλους τους Έλληνες!
Αυτό που ξεχνούν όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί είναι ότι, μόνο όταν το έθνος ήταν ενωμένο, μόνο όταν το ομόγλωσσο και ομόθρησκο ενώθηκε μπορούσε να κερδίσει τον κατακτητή. Είτε ήταν οι Πέρσες, είτε οι Ιταλοί, είτε οι Τούρκοι. Η Ιστορία αυτό έχει δείξει. Μόνο όταν ενώνονται αυτοί που έχουν κοινά, μπορούν να καταστρέψουν τον εχθρό. Και μπορεί παλιότερο ο εχθρός να ήταν οι Πέρσες και οι Οθωμανοί, αλλά σήμερα είναι η παγκόσμια ελίτ. Αυτή ομάδα ψυχοπαθών, που κατέχουν τις τράπεζες, οι οποίες ελέγχουν τις κυβερνήσεις και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των χωρών. Οι ψυχοπαθείς που δημιουργούν δάνεια με έναν υπολογιστή και τα μοιράζουν σε άτομα και χώρες για να τους δημιουργήσουν χρέος. Αυτοί που με τους τόκους των δανείων, που δημιουργήσαν με τον υπολογιστή, έχουν θησαυρίσει. Αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες και τους νόμους για να προστατεύουν τις περιουσίες τους. Αυτοί που χρηματοδοτούν όλες τις πλευρές των πολέμων, για το κέρδος τους φυσικά, και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν υπέρ τους, αλλά και να καταστρέψουν οποιανδήποτε πάει κόντρα στα σχέδια τους.
Το θέμα είναι ότι οι ισχυροί της γης γνωρίζουν ότι ο λαός ενωμένος μπορεί να τους καταστρέψει, άρα προσπαθούν να καταστρέψουν οτιδήποτε κοινό έχει ο άνθρωπος. Τη γλώσσα, τη φυλή, το έθνος, τη θρησκεία. Να καταστραφούν όλα, γιατί έτσι δε θα αντιδράσει σε οτιδήποτε.
Ποιος θα αντιδράσει; Ο ξένος; Ο απρόσωπος; Ο απάτριδος;
Για το λόγο αυτό ζητείται ηγέτης.
Υπάρχει κάποιος που να ενώσει όλους τους Έλληνες; Κάποιος που να δώσει ελπίδα στο λαό;
Κάποιος που δε θα έχει τα χέρια του λερωμένα ώστε να μη φοβηθεί απειλές και «ανακαλύψεις»; Κάποιος καθαρός, ειλικρινείς, τίμιος και αληθινός πατριώτης;
Κάποιος που θα μπει μπροστά, ασπίδα στην πατρίδα, ώστε να την προστατέψει από όλους τους εχθρούς;
Υπάρχει κάποιος ηγέτης που θα βάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από όλα;
Ζητείται ηγέτης…. Ακούει κανείς;;

Να γιατί δε μπορώ να είμαι με αυτόν τον ντελιβερά σε αυτό το μοιραίο για τη χώρα ταξίδι

Από το ταξίδι στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός της χώρας δε θα επιστρέψει  – δε θα του επιτρέψουν οι Τούρκοι να επιστρέψει – αν δεν πάρουν αυτά που προαποφάσισαν από έναν πολιτικό γυρολόγο, που πάει στην Άγκυρα με άδειο το χαρτοφύλακα της εθνικής ατζέντας, και με την κουλτούρα της εθνικής υποχώρησης αποτυπωμένη στο DNA του…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το ξέρουν όλοι. Γι αυτό και οι ανησυχητικές φωνές για το αποτέλεσμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία πληθαίνουν, και αυτή η ανησυχία δεν είναι ……..
αβάσιμη.
Πρόκειται για μια επίσκεψη, που δεν είναι προϊόν σχεδιασμού στο πλαίσιο ενός στρατηγικού πλαισίου, με συγκεκριμένα ζητούμενα και σαφείς επιδιωκόμενους στόχους εναρμονισμένους με τις όποιες εθνικές μας προτεραιότητες, αλλά για κινήσεις μαριονέτας, ενός άβουλου ηγέτη που σύρεται στο σφαγείο της Άγκυρας με προτροπή και απαίτηση των «συμμάχων», στα πλαίσια των δικών τους σχεδιασμών, των ομολογημένων και ανομολόγητων επιδιώξεών τους.
Σε μια εποχή όπου τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ευρωπαϊκό ιερατείο έχουν τα δικά τους σχέδια για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, και μέσα σ αυτά έχουν σαφέστατα αποτυπωμένο πρωτόκολλο για το πώς αυτοί θα ήθελαν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός σύρεται στην Άγκυρα με προαποτυπωμένη ατζέντα υποχωρήσεων, με ανύπαρκτο εθνικό πλαίσιο στόχων, χωρίς πακέτο εθνικών προτεραιοτήτων, χωρίς εθνικές κόκκινες γραμμές, χωρίς αποκωδικοποιημένη καταγραφή της«απαράδεκτης λίστας» των τουρκικών χειρισμών και επιδιώξεων, και φυσικά χωρίς την αποφασιστικότητα να πει «ως εδώ» για όλα όσα επιβάλλεται να το κάνει, χωρίς εξασφαλισμένες συμμαχίες ικανές να στηρίξουν τα όποια εθνικά «τελεσίγραφα» που στοιχειωδώς οφείλει να…
θέσει ως ηγέτης μιας χώρας, απέναντι σ αυτόν που επιβουλεύεται ακόμη και την ίδια την εδαφική της ακεραιότητα.
Αν σ αυτά συνυπολογίσει κανείς, πως σ αυτό το ταξίδι σύρεται μετά από μια προσωπική επομένως και εθνική ήττα στη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα, στην οποία προσυπέγραψε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας στη συνολική Ευρωτουρκική συνδιαλλαγή, είναι από κάθε άποψη φανερό πως αυτό το ταξίδι θα είναι το προσωπικό του Βατερλό με απρόβλεπτες όμως εθνικές προεκτάσεις.
  • Σ αυτό το ταξίδι ένας ολίγιστος και ανεπαρκέστατος Τσίπρας, μεταβαίνει στην Άγκυρα προκειμένου να διαχειριστεί εθνική ήττα έτσι όπως ανέχτηκε να του την υπαγορεύσουν, και όχι για να διαχειριστεί προτεραιότητες μιας κυρίαρχης χώρας.
  • Σ αυτό το ταξίδι, ο πρωθυπουργός της χώρας – δυστυχώς για τη χώρα –  δεν αναχωρεί προαποφασισμένος να επιστρέψει με συν ένα (+1) ωφέλημα στον πρωθυπουργικό χαρτοφύλακα, αλλά δεσμευμένος να διαχειριστεί πολιτικές πάνω σε ζητήματα που του έχουν υποδείξει και με το πνεύμα που του υπαγόρευσαν.
Γι αυτό και από αυτό το ταξίδι, δε θα επιστρέψει  – δε θα του επιτρέψουν οι Τούρκοι να επιστρέψει – αν δεν πάρουν αυτά που προαποφάσισαν από έναν πολιτικό γυρολόγο, που πάει στην Άγκυρα με άδειο το χαρτοφύλακα της εθνικής ατζέντας, και με την κουλτούρα της εθνικής υποχώρησης αποτυπωμένη στο DNA του.
Δε θα του επιτρέψουν ούτε οι «σύμμαχοι» να επιστρέψει, αν δεν παραδώσει ως λάφυρα στο σουλτανάτο, τις εθνικές παραχωρήσεις που του υπαγόρευσαν.
  • Σ αυτό το ταξίδι, δεν πάει αποφασισμένος να θυμίσει στην Τουρκιά πως έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στη Θράκη και ότι η ανοχή της Ελλάδας έχει εξαντληθεί.
  • Σ αυτό το ταξίδι, δεν πάει αποφασισμένος να θυμίσει στην Τουρκιά πως παλινδρομεί επικίνδυνα στην Κύπρο, και πως αν συνεχίσει στην ίδια ρότα, θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα στις σχέσεις της με τους διεθνείς οργανισμούς και πρωτίστως με τους Ευρωπαίους συμμάχους.
  • Σ αυτό το ταξίδι, δεν πάει για να ξεμπροστιάσει την Τουρκιά στο βρώμικο παιχνίδι της με την ισλαμική λαθρομετανάστευση, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα σταματά πλέον να λειτουργεί ως χώρα τράνζιτ για την εισβολή των ισλαμοφασιστών στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, και ότι θα φέρει την Τουρκία προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
  • Σ αυτό το ταξίδι δεν πάει για να προειδοποιήσει την Τουρκιά πως πρέπει μαζέψει την γεωπολιτική της καλούμπα από το βρώμικο παιχνίδι που στήνει στα Βαλκάνια, διότι διαφορετικά ανοίγει έναν επικίνδυνο ασκό του Αιόλου.
  • Σ αυτό το ταξίδι δεν πάει για να γνωστοποιήσει στην Τουρκιά την ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει – με εξασφαλισμένες συμμαχίες – στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ, ούτε βεβαίως πηγαίνει αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει στην Τουρκιά πως πρέπει να ξεχάσει αυτή τη στιγμή κάθε όνειρο για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Ελληνικού Αιγαίου.
  • Σ αυτό το ταξίδι με δυο λόγια, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ που να συνιστά εθνική ατζέντα, αλλά ένα σύνολο από υποχρεώσεις που του ανέθεσαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, και τις οποίες δεσμεύτηκε να κλείσει άμεσα, φυσικά σε βάρος της χώρας.
  • Αυτό το ταξίδι, αν δεν αναβληθεί, το μόνο βέβαιο είναι πως ένας τραγικός πρωθυπουργός θα σηματοδοτήσει με την επιστροφή του κορυφαίες εθνικές τραγωδίες.
Και καλό είναι να σταματήσει η γνωστή αηδία πως όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκτός της Ελλάδας, όλοι είμαστε μαζί με τον πρωθυπουργό.
Μαζί με τον πρωθυπουργό είμαστε – και οφείλουμε να είμαστε – όταν αυτός ο πρωθυπουργός είναι η εθνική φωνή της πατρίδας μας έξω από τα σύνορα της χώρας.
Όταν αυτός ο πρωθυπουργός πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τον εθνικό χαρτοφύλακα και μετατρέπεται σε ντελιβερά εντολών που του υπαγόρευσαν όλοι όσοι επιβουλεύονται την ίδια την εθνική κυριαρχία της χώρας, τότε δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να είμαστε με αυτόν τον πρωθυπουργό. Αντίθετα έχουμε δεκάδες λόγους να είμαστε απέναντί του.
Διότι απλούστατα αν αγαπάς την πατρίδα σου, δε μπορείς να είσαι και μαζί με την πατρίδα σου και μαζί με το πολιτικό ανδρείκελο που βγάζει στο σφυρί την εθνική της κυριαρχία.
Το απαγορεύει η συνείδησή σου…
Το απαγορεύει το Σύνταγμα…
Το απαγορεύει η ίδια η ιδιότητά σου, αυτή του Έλληνα πολίτη…

Έγινε αντιληπτό «πατριωτάκια»???

Μητρόπουλος: Η μνημονιακή Αριστερά αμαυρώνει το μεγαλείο της επετείου

mhtropoylos
Για αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου απο τη μνημονιακή Αριστερά κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σαράντα δύο χρόνια μετά το κεντρικό σύνθημα-αίτημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει ανεκπλήρωτο. Η χρηματοπιστωτική κρίση (και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισής της από τα όργανα της ΕΕ με τα όλο και σκληρότερα Μνημόνια) απέβαλε από την παραγωγική διαδικασία εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας και αποστέρησε από αυτούς και ………
τις οικογένειές τους τα στοιχειώδη αγαθά της ζωής. Αλλά η πατρίδα δεν μπορεί να θρέψει ούτε τα καλύτερα παιδιά της! Οι σπουδαγμένοι νέοι μας, επιστήμονες, τεχνίτες, ερευνητές, μη μπορώντας να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα, ξενιτεύονται για να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε άλλες ανταγωνιστικές οικονομίες, μεταφέροντας ταυτόχρονα τις δαπάνες που έκαναν οι οικογένειές τους και το κράτος για να τις αποκτήσουν. Έτσι, μαζί με την υποβάθμιση των κυριότερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, χάνουμε και το πλέον εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που, αν έμενε στη χώρα, θα είχεπολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και για τους άλλους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του βίου. Εξάλλου, με τις διαρκείς περικοπές των συντάξεων, οι εναπομείναντες νέοι βλέπουν στα καθημαγμένα πρόσωπα των γονέων και των παππούδων τους και την κατάληξη του δικού τους εργασιακού βίου, κάτι που δημιουργεί άκρως αρνητικές προσδοκίες για την οικονομία. Η όλο και πιο υποχρηματοδοτούμενη Παιδεία συρρικνώνει τις δεξιότητες των Ελλήνων. Πολλοί σταθμοί προσχολικής ηλικίας δεν λειτουργούν. Η μέση εκπαίδευση παρουσιάζει πρωτοφανή κενά σε καθηγητές. Και τα Πανεπιστήμια, με τα λιγοστά χρήματα και «κουρεμένα» τα αποθεματικά τους, υποστελεχωμένα και κατασυκοφαντούμενα, έχουν αποδυθεί σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης και λειτουργούν ακόμη χάρη στις υπερπροσπάθειες του λιγοστού τους προσωπικού. Το διαρκές αίτημα της Ελευθερίας, της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού των πολιτών πνίγεται μέσα σε ένα περιβάλλον ετερονομίας που δημιουργεί η εσπευσμένη (με τη διαδικασία «του κατεπείγοντος») και καθ’υπαγόρευση των δανειστών ψήφιση των νομοσχεδίων των μνημονιακών προγραμμάτων. Η λυμφατική, τυπική και «μηχανιστική» λειτουργία της Βουλής εξαερώνει τη θέληση του δημοκρατικώς Δρώντος Λαού και υποβαθμίζει το επίπεδο και των ατομικών ελευθεριών. Ένα νέο πνευματικό, συνειδησιακό και ιδεολογικό Πολυτεχνείο είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε! Για να ξαναδώσει στην Ελλάδα την πρότερη δημιουργική της πνοή… Για να ξεπεράσει τη φθορά των προσώπων και των θεσμών… Για να δημιουργήσει καινούργια δημοκρατικά Πολιτικά Υποκείμενα που, από θέση ισοτιμίας με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, θα επανιδρύσουν τη νέα δημοκρατική Ελλάδα, τη νέαΕυρώπη των Λαών.» newpost.gr

ΠΑΛΙ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΚΛΗΡΑ» ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΜΟΛΙΣ 25% ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:……..!

newego_LARGE_t_1101_54456236.JPGΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΛΟΓΙΑ…. ΛΟΓΙΑ… ΛΟΓΙΑ…
Ή θα μας πετάξουν από τα σπίτια μας ή θα τους πετάξουμε από τις καρέκλες τους!
Πρώτη κατοικία: Μόλις το 25% των δανειοληπτών θα γλιτώσει το σπίτι τους!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:……..


Μπατσόφραχτο το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο….Ο κόσμος τους γιούχαρε φωνάζοντας «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό»

Λόγω της υπογραφής του Μνημονίου λοιπόν, λόγω των πολλών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και λόγω της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να «πειράξουν» λίγο το μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος.
Άρχιζαν να τους φωνάζουν λοιπόν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και να χειροκροτούν ειρωνικά φυσικά…………