ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Τρομοκρατούν τον κόσμο με τη «Νόσο Χ»: Την πρώτη κατά φαντασίαν «πανδημία» στην ιστορία της ανθρωπότητας!

 Η παγκόσμια υγειονομική δικτατορία περνάει σε ένα νέο level μαζικής παράνοιας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των λαών της Δύσης πέρασαν επιτυχώς την προηγούμενη «πίστα» εκπαίδευσης. Μετά την ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων για την ανακήρυξη μιας πανδημίας και την εργαλειοποίηση ενός ιού με πολύ μικρή θνητότητα, τώρα περνάμε στην ανακήρυξη μιας κατά φαντασίαν πανδημίας πριν καν αυτή συμβεί!

Ο λόγος για τη «νόσο Χ». Ένα υποθετικό, άγνωστο παθογόνο (!) που θα μπορούσε να προκαλέσει την επόμενη πανδημία στο κοντινό μέλλον! Ο όρος επινοήθηκε από τον ΠΟΥ το 2018, ένα χρόνο πριν το πρώτο ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Wuhan της Κίνας.

Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στην σεξουαλική υγεία

 Η τηλεϊατρική μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να συζητήσετε τα σεξουαλικά προβλήματα με τον γιατρό σας.

Κατά την τηλεδιάσκεψη εσείς και ο γιατρός σας συζητάτε μέσω διαδικτύου με την χρήση υπολογιστή, tablet ή smartphone. Η διάδραση αυτή λαμβάνει χώρα σε ασφαλή πλατφόρμα εξασφαλίζοντας το απόρρητο της συνομιλίας.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες βίντεο –αν το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου, e-mail, ή μηνύματος κειμένου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις δυνατότητες της πλατφόρμας επικοινωνίας.

Οι ωραίες της Βουλής!

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου ανέδειξαν 71 γυναίκες βουλευτές -περισσότερες από ποτέ- από 58 που είχαν εκλεγεί το 2019.

Όπως μάλιστα επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου. Όμως, συμπλήρωσε, έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα για την επίτευξη της πιο δίκαιης και αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης των γυναικών στη Βουλή.

Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

 


Πίστη στον στόχο, συγκέντρωση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, εύχομαι να σας διακρίνουν στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Πρόκειται για σημείο σταθμό στη μαθητική σας πορεία, όχι όμως και τη μοναδική ευκαιρία που θα σας δοθεί. 

Σημασία έχει η διαδρομή, το κυνήγι του ονείρου και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Η σκέψη και οι ευχές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σας συνοδεύουν. 
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας. 

Βαγγέλης Γερολιόλιος 
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

TO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ LΟS ANGELES GREEK FILM FESTIVAL (3-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023)

DRAMA GOES TO LAGFF

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ LΟS ANGELES GREEK FILM FESTIVAL


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συμμετέχει στη

φετινή διοργάνωση του 17 ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του

Λος Άντζελες (LAGFF) που θα διεξαχθεί στις 3 -11 Ιουνίου 2023.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας θα παρουσιαστεί μία επιλογή

προγράμματος από τις βραβευμένες ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού του

DISFF 2022, στο Eπίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του LAGFF. Aνάμεσα στις

επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες, συγκαταλέγεται το 5 pm seaside του

Valentin Stejskal, του μεγάλου περσινού νικητή στη Δράμα (Χρυσός

Διόνυσος).

Παρουσίαση Α Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κονταριώτισσας

 



Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συνεχίζοντας το εθελοντικό της έργο στην ενημέρωση

και εκπαίδευση των πολιτών την Πέμπτη 25/5 παρευρέθηκε στο Γυμνάσιο

Κονταριώτισσας μετά από πρόσκληση του Γυμνασιάρχη κ. Κατσαμάγκα Ταξιάρχη

και πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς του

Γυμνασίου.

Την ημέρα γιορτής της ΔΙΠΕ Πιερίας , ξανά στα γήπεδα!!! Ο δάσκαλος του στίβου ...

 Αγαπώ πολύ τον κύριο Γιώργο Μαβίδη, μου έμαθε να κολυμπάω πρόσθιο, σε 3 μήνες πήγαμε σε αγώνες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, προπόνηση το 1981 και αερόβια με τρέξιμο πάντα να βοηθάει στα γήπεδα (όταν αποφάσισα να σπουδάσω στο ΤΕΦΑΑ)..υπέροχος άνθρωπος, πέρασε και από την καλύτερη σχολή στη Κολωνία.. σήμερα την ημέρα γιορτής της ΔΙΠΕ Πιερίας .ξανά στα γήπεδα!!!

Το τελευταίο βλέμμα της Νίκης - Συγκλονίζει η φωτογραφία του προέδρου της Φιλοζωικής

 Με κοιτούσε συνέχεια στα μάτια με αυτό το αθώο βλέμμα που μου έχει κάψει την καρδιά από την ώρα που έφυγε από την ζωή» αναφέρει συγκινημένος στο protothema.gr ο Διονύσης Λιαρομάτης, πρόεδρος της «Νοιάζομαι φιλοζωικής Κρεστένων», που όλες αυτές τις ημέρες στάθηκε στο πλευρό της επτάχρονης Νίκης, του όμορφου Boxer που βρέθηκε υποσιτισμένο και σε άθλια κατάσταση στο σπίτι της οικογένειας που την είχε από μωρό στη Ζαχάρω.

Όπως αναφέρει, η φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο προφίλ της φιλοζωικής Κρεστένων την ώρα που φιλάει τη Νίκη δεν είναι τυχαία, καθώς είναι αφιερωμένη στους εκατοντάδες φιλόζωους που επικοινώνησαν μαζί του.

skilos__4_


«Έχω κι άλλες φωτογραφίες μαζί της κι από άλλες στιγμές που ζήσαμε όμως δεν ξέρω αν θέλω να τις μοιραστώ. Ίσως τις κρατήσω μόνο για μένα. Η φωτογραφία που επέλεξα να δημοσιευθεί την ώρα που την φιλάω δεν είναι τυχαία. Όλες αυτές τις ημέρες επικοινωνούσε μαζί μου κόσμος που μου ζητούσε να της δώσω ένα μεγάλο φιλί και να της ψιθυρίσω κάτι στο αυτί. Έτσι ήταν σαν να έκανα αυτό το χατήρι σε όλους με την φωτογραφία. Είναι την ίδια στιγμή που της είπα στο αυτί, πως την περιμένει μια καλύτερη ζωή» λέει ο Διονύσης Λιαρομάτης.

Προς γίδια, «τα παλιά ψηφοδέλτια τα πετάτε, θα σας δώσουμε καινούργια»

 Προς γίδια, «τα παλιά ψηφοδέλτια τα πετάτε, θα σας δώσουμε καινούργια»

Ο κόσμος «τρέμει» το αίμα των εμβολιασμένων: Αυξάνεται ο αριθμός όσων δεν θέλουν μετάγγιση από δότη που έλαβε εμβόλιο covid

 Η ζήτηση για μη εμβολιασμένο αίμα αυξάνεται, δήλωσε ένας πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών αίματος εν ονόματι Kirby Winn, ο οποίος είναι διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ImpactLife.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, τα νοσοκομεία που εξυπηρετεί η εταιρεία του δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για λήψη μη εμβολιασμένου αίματος, ενώ έχει παρατηρήσει ότι η ζήτηση για «καθαρό αίμα» αυξάνεται από τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ImpactLife παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες αίματος σε περισσότερα από 120 νοσοκομεία σε Ιλινόις, Αϊόβα, Μιζούρι και Ουισκόνσιν.

Μυστική αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στα ίχνη περισσότερων από 2.200 παιδεραστών σε ολόκληρο τον κόσμο

 

Σε συλλήψεις περισσότερων από 2.200 δραστών εγκλημάτων κατά ανηλίκων προχώρησαν αστυνομικοί στην Ελβετία, την Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία, την Ισπανία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ως αποτέλεσμα της μυστικής διαδικτυακής επιχείρησης με το κωδικό όνομα «Χελωνονιντζάκι», την οποία έστησε η ελβετική αστυνομία.

«Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες στη σκιά των χάκερ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

 Σήμερα  1η Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, με πρεμιέρα να κάνουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και το Σάββατο εξετάζονται στα μαθηματικά. Στη συνέχεια ακολουθούν τα μαθήματα ειδικότητας, με τις εξετάσεις να λήγουν στις 16 Ιουνίου.

Ώρα έναρξης των Πανελληνίων έχει οριστεί η 08:30 π.μ., με τους υποψηφίους να πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος


 Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, βουλευτής, υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter.

«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. Καλό ταξίδι λατρεμένε μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη», αναφέρει η οικογένειά του στη σχετική ανακοίνωση.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938 και ήταν γιος του Αντιπτέραρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Πάγκαλου που διετέλεσε Υπαρχηγός ΓΕΑ. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου.

Νέα πεζοδρόμια στην πόλη της Κατερίνης - Διευκολύνεται η καθημερινότητα κατοίκων & μαθητώ

 



Την άνετη πρόσβαση των κατοίκων, την ασφαλή κίνηση - προσβασιμότητα των μαθητών και των

εκπαιδευτικών στα σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ, 1ο & 2ο Γυμνάσιο) και τη βελτίωση της λειτουργικότητας 

της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετεί η αποκατάσταση και επίστρωση πεζοδρομίων με κυβόλιθους,

Πανήγυρη Αγίας Κόρης στη Βροντού

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 17ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 


2,1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη & στις κοινότητες - Ασφαλτοστρώνει παντού ο Δήμος Κατερίνης

 Ασφαλτοστρώνει παντού ο Δήμος Κατερίνης

- Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου ξεκινά

άμεσα. Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Τη βελτίωση - ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών που εξυπηρετούν την ομαλή κυκλοφορία των πολιτών

του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να εξασφαλίσει η άμεση εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών

οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, εκτιμώμενης αξίας 2.150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;

 Η επανεκλογή Ερντογάν στον τουρκικό προεδρικό θώκο την Κυριακή, άσχετα

κατά πόσο ήταν αναμενόμενη, ή το αντίστροφο, προσέλκυσε δικαιολογημένα το

παγκόσμιο ενδιαφέρον και κατέστη αντικείμενο πληθώρας σχολιασμών και πάσης

φύσεως αναλύσεων. Για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο, το κεντρικό ερώτημα είναι

τι σημαίνει η συνέχιση της εξουσίας Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αν

αυτή πρόκειται να επιφέρει καινούργια δεδομένα στον καμβά των γεωπολιτικών

εξελίξεων της περιοχής.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

 Αγαπητοί μαθητές,

Η πραγματική σας αξία ως άνθρωποι, υπερβαίνει τα αποτελέσματα μιας εξεταστικής διαδικασίας,

ακόμη κι αν αυτή είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Με αυτές τις λέξεις, θέλω να σας συγχαρώ για τη

σκληρή προσπάθεια που καταβάλλατε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προετοιμαστείτε για

αυτήν την πρόκληση.

Ηλεκτρονικές διευκολύνσεις Επιχειρηματιών του δήμου Πύδνας- Κολινδρού

 Για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών που λειτουργούν τις επιχειρήσεις

τους στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος συμβλήθηκε με Τράπεζα

προκειμένου να είναι δυνατή η χρήση της "Πλατφόρμας Δήλωσης επί των

ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων ". Η "Πλατφόρμα" αυτή που

αναπτύχθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. και συναρμόδια Υπουργεία, δίδει τη

δυνατότητα για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο

υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και

παρεπιδημούντων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 17ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 


Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε’

Τάξης του 17 ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Γιάννη

Αναστασιάδη, Άγγελο Βαρμάζη, Βαγγέλη Πεταλωτή, Γιάννη

Φιλιππίδη και Αντώνη Χρυσόπουλο για την κατάκτηση του 1 ου

Βραβείου στον 1 ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της

Ελληνικής Επιτροπής «PIERRE DE COUPERTIN». Οι μαθητές με

την μπάντα τους «ΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ» και το τραγούδι

τους «Θέλω, Ελπίζω και Μπορώ τον κόσμο να αλλάξουμε με

τον αθλητισμό» μας έκαναν περήφανους.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζησιμόπουλος

ΕΥΧΕΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές και

μαθήτριες της Πιερίας για τις γραπτές εξετάσεις. Τους

ευχόμαστε επίσης να υπερνικήσουν το άγχος και την αγωνία

και να δώσουν με ψυχραιμία και αισιοδοξία τον καλύτερο

εαυτό τους, διεκδικώντας το επιθυμητό για αυτούς

αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία παιδιά.

Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ