ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

‘Εξυπνα tips για να δείχνετε πιο αδύνατες με μαγιό!


‘Εξυπνα tips για να δείχνετε πιο αδύνατες με μαγιό!Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους
Η ώρα της παραλίας είναι εδώ. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι ανυπομονούμε να πάμε να δροσιστούμε σε μια θάλασσα. Το θέμα μαγιό είναι όμως που μας ταλαιπωρεί... Τι θα κάνουμε τα παχάκια μας; Πού θα τα κρύψουμε; Να πούμε την αλήθεια, θαύματα δε γίνονται, αλλά με κάποια έξυπνα tips μπορούμε να ξεγελάσουμε τους... διπλανούς μας, αλλά και τον εαυτό μας.

- Φροντίστε να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία. Αν για παράδειγμα έχετε πλούσιο στήθος, φροντίστε να επιλέξετε ένα μαγιό που θα το τονίσει όμορφα. Φορέστε ένα σε έντονο χρώμα ή με prints, τα οποία τραβούν την προσοχή στα σημεία που θέλετε. Ποιος θα κοιτάξει την κυτταρίτιδα στους γλουτούς αν το πάνω κομμάτι είναι... super;
- Πείτε ναι στο... δίχρωμο ολόσωμο: Είναι το πιο έξυπνο μαγιό. Επιλέξτε ένα σε έντονο χρώμα, το οποίο στα πλάγια θα είναι σκούρο μαύρο, καφέ ή μπλε. Οι σκούρες αποχρώσεις στα πλάγια αδυνατίζουν και κρύβουν τα παχάκια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
- Nαι στις κάθετες ρίγες. Αν ψάχνετε να αγοράσετε ολόσωμο μαγιό, το ριγέ είναι η καλύτερη επιλογή. Προσοχή μόνο να είναι κάθετες οι ρίγες, οι οποίες αδυνατίζουν και φυσικά ψηλώνουν!
- Αν έχετε πρόβλημα στην περιοχή της περιφέρειας, επιλέξτε retro βρακάκια, τα οποία θα σας δείξουν πιο αδύνατες, καθώς καλύπτουν την περιφέρεια και τονίζουν όμορφα τη μέση σας
- Όχι στα Brazilian αν δε διαθέτετε το ανάλογο κορμί. Κορίτσια, φέτος το καλοκαίρι μας έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω. Μην επιλέγετε μαγιό brazil αν δεν έχετε αδύνατα πόδια και φυσικά αψεγάδιαστα οπίσθια. Είναι αστείο! Επιλέξτε ένα normal μαγιό που δε θα σας... εκθέσει!

Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/FITNESS-EYEXIA/item/78552-‘exypna-tips-gia-na-deihnete-pio-adynates-me-magio#ixzz2Znnz5f4O

Ολυμπιακή: Τέλος στις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο


Όσοι έχουν βγάλει εισιτήρια από 13 Οκτωβρίου και μετά μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία ή να τους επιστραφεί η αξία τους

Από 13 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή θα βάλει τέλος στις πτήσεις της από Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου θα διακοπούν και οι πτήσεις προς τη Ρόδο.

Σε επιστολές που ήδη έχουν αποσταλεί από την εταιρία σε συνεργάτες της, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συνεργάτες, Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται. Για τα εισιτήρια της ΟΑ που έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice), εφ’ όσον τουλάχιστον ένα κουπόνι ATH/HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv συμπεριλαμβάνεται. Επιπλέον, και για όσους επιβάτες με εισιτήριο ΟΑ (050), που περιλαμβάνει διαδρομή ATH-HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv, μετά την 13η Οκτωβρίου 2013, και δεν επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία του εισιτήριου τους, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την διαδικασία επανέκδοσης, των συγκεκριμένων εισιτηρίων σε πτήσεις της AEGEAN (A3). Με αυτή την ευκαιρία, η Olympic Air, σας ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία σας».

86χρονος οδηγός φορτηγού σκότωσε 6χρονο παιδάκι και τον πατέρα του!



Φορτηγό, που οδηγούσε ένας 86χρονος, έπεσε πάνω σε μηχανάκι, στο οποίο επέβαιναν ο πατέρας με τον γιο του

Τραγωδία στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Ένα εξάχρονο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μαζί με τον 39χρονο πατέρα του, καθώς ενεπλάκησαν σε τροχαίο.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο δυστύχημα έγινε στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βόνιτσας-Παλαίρου, όταν το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 86χρονος, έπεσε για άγνωστους ακόμα λόγους, σε προπορευόμενο δίκυκλο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, με συνεπιβάτη τον εξάχρονο γιο του.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα πατέρας και γιος, ενώ ο 86χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βόνιτσας, το οποίο διενεργεί έρευνα, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο ηλικιωμένος οδηγός του φορτηγού χτύπησε από πίσω το δίκυκλο. Πατέρας και γιος είχαν κατεύθυνση την Πάλαιρο, καθώς ήταν κάτοικοι της πόλης.  Ο πατέρας φέρεται να σκοτώθηκε ακαριαία ενώ το παιδί μεταφέρθηκε ως το νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ζητούν πίσω το ΕΚΑΣ από 1.624 συνταξιούχους του ΙΚΑ



Όπως αποδείχθηκε, έπαιρναν και δεύτερη σύνταξη, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται το επίδομα, καθώς ξεπερνούν το εισοδηματικό κριτήριο των 850 ευρώ το μήνα

Oι διασταυρώσεις της ΗΔΙΚΑ «έκαψαν» 1.624 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, ελάμβαναν και δεύτερη σύνταξη, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται το επίδομα, καθώς ξεπερνούν το εισοδηματικό κριτήριο των 850 ευρώ το μήνα, που ορίστηκε με νόμο το 2011.

Η καταβολή του επιδόματος θα διακοπεί από τις 30 Ιουλίου για τους 1.624 συνταξιούχους, που προφανώς είχαν βεβαιώσει ψευδώς ότι δεν παίρνουν από άλλο ταμείο σύνταξη η ΕΚΑΣ, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν αναδρομικά από την 1/1/2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, που εκδόθηκε σήμερα, θα αποσταλούν στα υποκαταστήματα που ανήκουν οι ως άνω συνταξιούχοι «καταστάσεις διακοπής καταβολής του Ε.Κ.Α.Σ. λόγω υπέρβασης του κριτηρίου των 850,00 ευρώ», ανά υποκατάστημα, προκειμένου να επανελεγχθεί το δικαίωμα στην καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ. (στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη και εσφαλμένα δόθηκε η πληροφορία αυτή από την Ε.Σ.Ε.Π.Σ.).

«Σε πρώτη φάση θα γίνει επανέλεγχος και ταυτοποίηση  με τα ΑΦΜ και τα ΑΜΚΑ» τονίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, κ. Διονύσιος Πατσούρης, γιατί  δεν αποκλείεται να διαπιστωθούν λάθη του ηλεκτρονικού συστήματος της ΗΔΙΚΑ, που για πρώτη φορά μπορεί να διασταυρώνει στοιχεία από όλα τα ταμεία. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αφορούν το έτος 2013. Στη συνέχεια οι ελεγκτές θα πρέπει να ερευνήσουν εάν υπάρχει υπέρβαση του ως άνω ποσού σύνταξης για το 2012 και για το 2011 που θεσμοθετήθηκε το κριτήριο των 850,00 ευρώ με τη διάταξη του άρθ. 34 του ν. 3996/2011».

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει αυτή η υπέρβαση, θα υπάρξει αξίωση επιστροφής των χρημάτων και για τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ανάλογες διασταυρώσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα ταμεία. 

Το οξύμωρο είναι ότι πρώτα θα κοπεί το επίδομα στις 30 Ιουλίου και μετά θα γίνει διερεύνηση για τυχόν λάθη της ΗΔΙΚΑ.

Άρα, χαμένος θα βγει ο συνταξιούχος ο οποίος, αν έπεσε θύμα του ηλεκτρονικού συστήματος, είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει να εισπράξει και πάλι το ΕΚΑΣ.

Αλαλούμ με τις προθεσμίες - Παράταση μόνο για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

\

- Χ. Θεοχάρης στο newmoney.gr: Το σύστημα δεν θα κλείνει κάθε φορά που θα εκπνέει η προθεσμία ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ- Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να υποβάλουν κανονικά τις δηλώσεις- Άγνωστο τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ΑΦΜ

Παράταση μέχρι την Παρασκευή, 26 του μηνός, δίνει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μέσω Taxisnet, των φυσικών προσώπων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει: «Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία (έληγε σήμερα 22 Ιουλίου) ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2. Οι φορολογούμενοι καλούνται να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους κανονικά».

Δηλώσεις Θεοχάρη στο newmoney.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις στο Newmoney.gr του γ.γ Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη, "το σύστημα θα μείνει ανοικτό για να δέχεται ηλεκτρονικά όλες τις δηλώσεις και δεν θα κλείνει κάθε φορά που θα εκπνέει η προθεσμία ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ".

Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές ενδεχομένως να θεωρηθούν εκπρόθεσμες, καθώς δεν έχει δοθεί παράταση ούτε πρόκειται να δοθεί μέχρι να τελειώσει η υποβολή όλων των δηλώσεων (στις 30 Αυγούστου) και το θέμα αυτό θα κριθεί από την τρόικα εκ των υστέρων.

Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες μένουν "όμηροι" των αποφάσεων που θα ληφθούν εκ των υστέρων, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην μεταγραφή των τόκων των καταθέσεων στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο TAXIS, στις βεβαιώσεις αποδοχών κ.λπ.

Σημειώνεται ότι εάν μια δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, δεν λαμβάνονται  υπ' όψιν οι αποδείξεις για μείωση του φόρου, ενώ υπάρχει προσαύξηση στο φόρο 1%.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται μετά τη λήξη των προθεσμιών θα θεωρούνται εκπρόθεσμες ή όχι.

Το σύστημα υποδοχής των φορολογικών δηλώσεων μέσω Ίντερνετ θα παραμείνει ανοιχτό έως 30 Αυγούστου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Λόγω των πολλων προβλημάτων που υπήρξαν και παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, οι πιέσεις των φοροτεχνικών ήταν ασφυκτικές και το υπουργείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Μέχρι σήμερα, οι προθεσμίες ήταν διαφορετικές για τους φορολογούμενους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και σήμερα έληγε η προθεσμία για τους ΑΦΜ που έληγαν σε "1" και σε "2".

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Mια αξέχαστη βραδιά χάρισαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικολάου Λούση Στην μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Παλιά επαγγέλματα’’ στο ανοιχτό θέατρο Κολινδρού, με διάφορα σκέτς, χορευτικά και τραγούδια. Τα επαγγέλματα αυτά άρχισαν σιγά σιγά να χάνονται. Σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστοι από αυτούς τους επαγγελματίες, ενώ πολλά από επαγγέλματα χάθηκαν αφού οι ανάγκες άλλαξαν. Ας ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο να γνωρίσουμε μερικά από αυτά….. Photo Hasapetis


























Πώς να κάνεις το παρεό σου από φούστα μέχρι... top!



Από τα must have αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι σίγουρα το παρεό. Το ήξερες, όμως, ότι μπορείς να το μετατρέψεις από σαλβάρι και top, μέχρι ολόσωμο φόρεμα και maxi φούστα; To star.gr ρώτησε την στυλίστρια Καίτη Μάντζου και σου έχει fashion συμβουλές για να φορέσεις το παρεό σου με 5 διαφορετικούς τρόπους!

1. Σαλβάρι

Δέσε τις δύο άκρες του παρεό στη μέση σου, στο ύψος του αφαλού.

Πέρασε το παρεό ανάμεσα από τα πόδια και δέσε τις άκρες στο πίσω μέρος.

2. Φόρεμα δετό στο λαιμό

Πέρασε το παρεό πίσω από την πλάτη και φέρε τις δύο άκρες μπροστά.

Στρίψε τις άκρες μεταξύ τους δημιουργώντας μία «πλεξούδα» και δέσε τις άκρες που προεξέχουν πίσω από τον λαιμό σου.

3. Στράπλες Φόρεμα

Για στράπλες μακρύ φόρεμα, τύλιξε το παρεό στο σώμα σου και κάνε έναν κόμπο στο ύψος του στήθους.

Αυτό ήταν!

4. Maxi φούστα

Τύλιξε το παρεό στη μέση σου, φέρνοντάς το στο επιθυμητό μήκος.

Περιέστρεψε το παρεό γύρο από την μέση σου και… έτοιμη!

5. Top

Το παρεό σου μπορεί εύκολα να μετατραπεί και σε ασύμμετρο top.

Δίπλωσέ το στη μέση κατά μήκος και πέρασέ το πίσω από τον λαιμό. Πέρασε τις άκρες χιαστί και δέσε τις πίσω από την πλάτη, δημιουργώντας ντραπέ.

Extra tip: φόρεσε μία φαρδιά ζώνη πουταιριάζει χρωματικά με το παρεό, λεπταίνοντας την μέση σου και τονίζοντας το πάνω μέρος του κορμιού σου! Πώς να κάνεις το παρεό σου από φούστα μέχρι... top!

Ιδού η «ανάπτυξη» που μας τάζουν



Πρόλογος ιστολογίου



Ο πίνακας του 2008 που βρήκαμε προέρχεται από την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Εurostat. Δείχνει το ποσοστό του πληθυσμού που κινδύνευε να οδηγηθεί κάτω από το όριο της φτώχειας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Η Λετονία ήταν τότε η χώρα με τις χειρότερες τιμές, πρώτη από τα αριστερά του πίνακα. Οι αποχρώσεις του γαλάζιου αντιστοιχούν στο μορφωτικό επίπεδο: χαμηλό, μέσο, υψηλό.
Η Κύπρος ήταν στην 7η θέση και η Ελλάδα στην 8η. Σήμερα;

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της «Λίμαν Μπράδερς» που σήμανε την επίσημη εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Λετονία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, ήδη από το Δεκέμβρη του 2008. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση της Λετονίας, λειτούργησε υβριδικά το «μεικτό» σχήμα που αργότερα, στην περίπτωση της Ελλάδας, βαφτίστηκε «Μηχανισμός Στήριξης», μιας και η «σωτηρία» της Λετονίας ανατέθηκε σε ένα μηχανισμό δανειοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν, εκτός από το ΔΝΤ, και πιστωτές από την Ευρωζώνη.

Ενας από τους πρώτους όρους για τη δανειοδότηση της Λετονίας ήταν η περικοπή των δαπανών στο χώρο της Παιδείας. Το αποτέλεσμα ήταν από τα 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα που διέθετε η χώρα, μετά την έφοδο του ΔΝΤ να κλείσουν πάνω από 100, δηλαδή περισσότερο από το 10% των σχολείων.

Το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που σε μεγάλο βαθμό λειτουργούσαν και ως κέντρα γύρω από τα οποία κινείτο η οικονομία σε μικρές περιφέρειες και κωμοπόλεις, επέφερε απόλυτο οικονομικό μαρασμό, με σωρεία λουκέτων σε μικρά μαγαζιά, μαζική μετανάστευση και κατάργηση ολόκληρων χωριών από το χάρτη. Υπολογίζεται ότι στο πλαίσιο της «σωτήριας» πολιτικής που εφαρμόστηκε στη Λετονία, το 10% του πληθυσμού της μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, στα μέτρα που υποβλήθηκε η Λετονία ήταν η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε και το 50%, οι αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα που οδήγησαν στην ανεργία το 30% των υπαλλήλων, η εκτίναξη των φόρων, ενώ οι δαπάνες για τη συντήρηση των νοσοκομείων μειώθηκαν κατά 40%. Από τα 121 που λειτουργούσαν στη χώρα το 2006, το 2009 είχαν απομείνει 54 και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2013 δε θα υπάρχουν περισσότερα από 24!

Η παρέμβαση του ΔΝΤ στη Λετονία, στη βάση του «μεικτού» σχήματος που προαναφέραμε, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ΑΕΠ κατά 24% σε δυο μόλις χρόνια και την εκτίναξη της ανεργίας στο 23%!

Οσο για την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθήθηκε -για τη «σωτηρία» πάντα της Λετονίας- μεταφράζεται σήμερα ως εξής: Ο βασικός μηνιαίος μισθός (μεικτά) στη Λετονία είναι 132 ευρώ, το 40% και πλέον του πληθυσμού της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας...

Σημείωση 1η: Ολων αυτών των «επιτευγμάτων» στη Λετονία ηγήθηκε ένα εγχώριο πολιτικό προσωπικό, το οποίο αποδίδει τιμές στους ναζί και στους συνεργάτες του Χίτλερ επί γερμανικής κατοχής...

Σημείωση 2η: Ολα αυτά τα «επιτεύγματα» οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή και, τώρα, μετά από 4 χρόνια αδίστακτης πολιτικής, όταν πια η κατάσταση έφτασε στον πάτο και ο λαός στα Τάρταρα, η χώρα εμφανίζει πλέον την πολυπόθητη για τους καπιταλιστές «ανάπτυξη». Πρόκειται για την ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατικών κερδών, που αναπτύσσονται πάνω στα κοινωνικά ερείπια...

Σημείωση 3η: Ολα αυτά τα «επιτεύγματα» ήταν που οδήγησαν την ΕΕ να κάνει αποδεκτή, την περασμένη Τρίτη, την αίτηση της άρχουσας τάξης της Λετονίας για είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη, αφού εκπληροί πια εκείνα τα κριτήρια «ανάπτυξης» με τα οποία λειτουργεί η ευρωενωσιακή καπιταλιστική βαρβαρότητα...

Σημείωση 4η: Ολα αυτά τα «επιτεύγματα» και προδήλως αυτού του τύπου η «ανάπτυξη» είναι που, προφανώς, σαγηνεύουν τόσο την ελληνική πλουτοκρατία όσο και τους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε βαθμό μάλιστα, που, όπως θυμόμαστε, πέρσι τέτοιον καιρό, τον Ιούνη του 2012, η κυρία Λαγκάρντ, είχε προβεί στην περίφημη εκείνη σύστασή της προς τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει το «πετυχημένο» παράδειγμα της Λετονίας...

Σημείωση 5η: Οι θιασώτες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας παίρνουν παραδείγματα, όπως αυτό της Λετονίας, για να καταλήξουν στη γνωστή τους θεωρία: «Ο καπιταλισμός θα καταφέρει και πάλι -λένε- να ξεπεράσει τη νέα κρίση του». Και πράγματι, ο καπιταλισμός καταφέρνει να ξεπερνά τις κρίσεις του. Αλλά πάντα το καταφέρνει με έναν και μοναδικό τρόπο: Θυσιάζοντας στο βωμό της δικής του σωτηρίας, θυσιάζοντας στο βωμό της σωτηρίας των μονοπωλίων, τον πρώτο παραγωγικό πλούτο της κοινωνίας, τον παράγοντα άνθρωπο. Η Ιστορία είναι κατάσπαρτη αποδείξεων ότι φιλολαϊκή λύση και έξοδος από την κρίση μέσα στα όρια του καπιταλισμού δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Εκείνο, συνεπώς, που απαιτείται για την έξοδο από την κρίση, αλλά για μια έξοδο προς όφελος των λαών, προς όφελος του ελληνικού λαού, είναι η έξοδος από το φαύλο κύκλο της όποιας νέας -και κατά πάσα πιθανότητα αναιμικής- καπιταλιστικής «ανάπτυξης». Αναιμική «ανάπτυξη» που, όταν και αν προκύψει, αφ' ενός θα έχει επιτευχθεί πάνω σε ένα κοινωνικό «νεκροταφείο», αφ' ετέρου η νομή των αποτελεσμάτων της θα γίνει και πάλι από τους κεφαλαιοκράτες. Με μια κουβέντα: Η έξοδος από την κρίση, για να είναι φιλολαϊκή, ή θα ισοδυναμεί με την έξοδο από τον καπιταλισμό, ή δεν πρόκειται να υπάρξει.




Ατομικά ψωμάκια πίτσας, τραγανά και λαχταριστά

Ατομικά ψωμάκια πίτσας, τραγανά και λαχταριστά
Πάρτυ; Τραπέζι με φίλους; Απλό σνακ; Κάνουν για όλα!
Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Χμ, μάλλον σε κανέναν. Τι θα λέγατε λοιπόν για μερικά τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα, αχνιστά, γεμάτα μυρωδιές και γεύσεις ψωμάκια πίτσας, με λιωμένο χρυσό τυρί και κατακόκκινο πεπερόνι; Ναι; αυτό φανταστήκαμε.
Υλικά
1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή, αν βρείτε, γλυκό ιταλικό ψωμί
έτοιμη κόκκινη σάλτσα ή μία σπιτική δική σας ή αυτή
πεπερόνι ή σαλάμι ή λουκάνικο ή ό,τι άλλο αλλαντικό θεέλτε
τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ, προβολόνε ή ό,τι άλλο θέλετε)
Εκτέλεση
1. Κόψτε τη φρατζόλα στη μέση, κατά μήκος. Αλείψτε τις 2 φέτες με τη σάλτσα (όση θέλετε). Πασπαλίστε με πολύ τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήστε παραπάνω από 1 είδος. Έπειτα απλώστε το πεπερόνι ή τα άλλα αλλαντικά.
2. Ψήστε τις για 5 με 10 λεπτά στο φούρνο στους 180C, μέχρι το τυρί να λιώσει και το ψωμί να έχει ψηθεί μέσα-έξω.
3. Πασπαλίστε τις φέτες με πράσινα μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό) και σερβίρετε.


Πέντε τροφές που θα απογειώσουν την ερωτική σας ζωή

Πέντε τροφές που θα απογειώσουν την ερωτική σας ζωή
Τι συστατικά θα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας για να του μείνετε αξέχαστες.
Η πρακτική της χρήσης αφροδισιακών τροφών και φαγητών που βοηθούν την ερωτική μας ζωή δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει συμπληρώματα και συστατικά που δίνουν μία ώθηση στη λίμπιντο με τον πιο φυσικό τρόπο, κάνοντας εμάς και το ταίρι μας κυριολεκτικά ταύρους στο κρεβάτι. Διαβάστε μερικές από τις πιο φυσικές τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας για ένα λίγο πιο "πικάντικο" δείπνο.

  • Σπαράγγια: προωθούν τη γονιμότητα και χαρίζουν απίστευητ διάθεση για σεξ.
  • Μπανάνα: πλούσια σε ποτάσιο, βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών και την σεξουαλική διέγερση.
  • Μαύρη σοκολάτα: ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σεξ, έχει τη δυνατότητα να αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος και να απελευθερώνει ενδορφίνες ακριβώς όπως όταν το κορμί σας βρίσκεται σε σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Φράουλα: αντιοξειδωτική και πολύ δυνατή σε βιταμίνη Β, εξασφαλίζει σωστή πίεση και κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας το σώμα να λειτουργεί σωστά, ενώ αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση.
  • Αμύγδαλα: στις αρχαίες πρακτικές τα αμύγδαλα θεωρούνταν σύμβολο της γονιμότητας. Αυξάνουν την τεστοστερόνη στους άντρες και τη λίμπιντο ενώ είναι φυσικά σεξουαλικά διεγερτικά


  • Οδηγός επιβίωσης για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες χωρίς... κλιματιστικό!



    Γιατί θέλουμε και μπορούμε ακόμα και χωρίς την τεχνολογία!
    Οδηγός επιβίωσης για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες χωρίς... κλιματιστικό!
    Το καλοκαίρι μπορεί να είναι υπέροχο και για πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου που κακά τα ψέματα είναι, αλλά έχει και κάποια αρνητικά τα οποία από ένα σημείο και μετά γίνονται πολύ ενοχλητικά. Ναι μεν υπάρχουν οι παραλίες, η πιο χαλαρή διάθεση και γενικότερα η πιο αισιόδοξη οπτική των πραγμάτων, αλλά υπάρχει και αυτή η καταραμένη ζέστη η οποία πραγματικά είναι σωστός εφιάλτης! Είναι μία μερίδα ανθρώπων, περίεργοι αν μας ρωτάτε, που η ζέστη δεν τους επηρεάζει, είμαστε όμως κι εμείς οι πιο φυσιολογικοί οι οποίοι αν το κλιματιστικό δεν είναι σε πολικές θερμοκρασίες το μάτι δεν λέει να κλείσει! Δυστυχώς όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε η θαυματουργή αυτή συσκευή εκτός του ότι μας δροσίζει δεν κάνει τίποτ' άλλο! Ή για να είμαστε και πιο ακριβείς, έχει ένα σωρό αρνητικά, κυρίως για την υγεία! Εμείς λοιπόν, επειδή αγαπάμε τη δροσούλα αλλά δεν αγαπάμε τις αρνητικές συνέπειες του κλιματισμού, σας έχουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε, χωρίς τα... βοηθήματα και να κοιμηθείτε σαν πουλάκι! 
    1. Πείτε ναι στο βαμβάκι: Αφήστε στην άκρη τα σατέν και τα υπόλοιπα υφάσματα, που μπορεί να είναι όμορφα και ιδιαίτερα αλλά δεσμεύουν όσο τίποτε άλλο τη ζέστη! Αντ' αυτού, προτιμήστε το τίμιο βαμβάκι σε σεντόνια και μαξιλαροθήκες και θα δείτε τεράστια διαφορά!
    2. Σταματήστε το μαγείρεμα: Ναι καλά διαβάσατε! Όταν ανάβουμε φούρνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία ολόκληρου του σπιτιού τείνει να αυξάνεται. Οπότε λοιπόν, πείτε όχι στο μαγείρεμα και τα ζεστά πιάτα και προτιμήστε σαλάτες και λαχανικά.
    3. Παγώστε: Και το λέμε στην κυριολεξία! Πάρτε πάγο και περάστε τον από συγκεκριμένα σημεία του σωματός σας όπως στον αυχένα, τα βλέφαρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα!
    4. Ξεκινήστε από τα πόδια: Όπως ακριβώς πολλοί δεν  μπορούν να κοιμηθούν το χειμώνα χωρίς κάλτσες γιατί κρυώνουν έτσι ακριβώς γίνεται και το καλοκαίρι. Όλα ξεκινούν από χαμηλά. Βυθίστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια ξαπλώστε. Πραγματικά θα αναζωογονηθείτε.
    5. Όσα λιγότερα μπορείτε: Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην κοιμάστε με τα ίδια ρούχα το χειμώνα και το καλοκαίρι. Προτιμήστε ελαφριά υφάσματα και αέρινα ενώ αν σας βολεύει κοιμηθείτε ακόμα και γυμνή!


    Έως τις 31/07/2013 το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα

     
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να καταβάλλουν το αργότερο έως τις 31/07/2013 το τέλος που αναλογεί για την ανάπτυξη - τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.
    Όσοι καταστηματάρχες έχουν καταβάλλει έως τις 31/01/2013 ποσοστό 30% της οφειλής τους, εφόσον καταβάλλουν το υπόλοιπο ποσό έως τις 31/07/2013 θα τύχουν έκπτωσης 10%.
    Όσοι έχουν συνάψει σύμβαση για χρήση Κ.Χ. που αφορά συμβάσεις Αιγιαλού στην Παραλιακή ζώνη του Δήμου Κατερίνης (Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία, Κορινός), παρακαλούνται να καταβάλλουν τις υπολειπόμενες οφειλές, το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου, καθώς πέραν αυτής της ημερομηνίας, η σύμβασή τους δεν θα ισχύει.

    Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών
    & Οικονομικών Υπηρεσιών
    Παναγιώτης Μπερεδήμας

    Επιστρέφει στην Ελλάδα ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Χάντμπολ

    Ο Κατερινιώτης Σάββας Καρυπίδης ετοιμάζεται να επαναπατριστεί, με την πόρτα της Ενωσης να τον περιμένει. 
    Ο διεθνής εξτρέμ μετά από μια οκταετία στο εξωτερικό και με παρουσία στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη Σαφχάουζεν και στη συνέχεια με τις γερμανικές Βέτσλαρ και Μέλσουνγκεν και μια κλήση στη μικτή κόσμου, απέρριψε πρόταση που είχε από τη Μινσκ (προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα βρεθεί στην Αθήνα.
    Μια κίνηση από τη μεριά της ΑΕΚ και του ισχυρού άνδρα του τμήματος χάντμπολ Δημήτρη Λαζόπουλου που ίσως να φαντάζει και υπερβολική (στη θέση του Καρυπίδη αγωνίζεται και ο Μπακαούκας) αλλά δεδομένα αυξάνει τα βέλη στη φαρέτρα του Γιάννη Αρβανίτη.

    Σωματείο Εργαζομένων ΓEΝIKOY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ



      
      
       

       
         Καταγγέλλουμε την εγκληματική  και συστηματική πολιτική  υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
    Καταγγέλλουμε την υποβάθμιση και μείωση του  ιατρικού  προσωπικού στο Γ .Ν. Κατερίνης. 
    Αποτέλεσμα της υποβάθμισης αυτής είναι:
    α) η  μη εξυπηρέτηση  των συμπολιτών μας και η  απαξίωση του κοινωνικού  ρόλου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
    β) η ταλαιπωρία  των συμπολιτών  μας, περιμένοντας μήνες για ένα ραντεβού σε κάποια ιατρεία. 

    γ) η αναβολές χειρουργείων, λόγο ελλείψεων υλικών, αλλά και προσωπικού.
    δ) η αδυναμία κάλυψης, λόγο έλλειψης ιατρικού προσωπικού, οφθαλμιάτρων –ΩΡΛ- ουρολόγων σε πολλές  εφημερίες,  που μας αναγκάζει  να προωθούμε τα περιστατικά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ταλαιπωρώντας  τους συμπολίτες μας αλλά και τους  ξένους  επισκέπτες. 
      Καταγγέλλουμε επίσης, την ανεπάρκεια του κράτους να καλύψει την περίθαλψη των ανέργων, των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών  που αδυνατούν να πληρώσουν  ασφάλιστρα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
    Με αυτό τον τρόπο, της υποβάθμισης τον παροχών υγείας, προσπαθούν μεθοδευμένα να αγανακτήσουν το λαό  έτσι ώστε να  αποδεχθεί  χωρίς διαμαρτυρία και αντίδραση τα σχέδια τους, για  κλείσιμο των δημόσιων  νοσοκομείων.
                          Και τότε ας αναρωτηθούμε όλοι το τι έχει να γίνει.
                            Όποιος δεν έχει να πληρώσει, απλά ας πεθάνει!
    Κατερίνη  22/7/2013
     Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ


    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    ΣΑΒΒΑΤΟ 20-ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 - ΟΑΚΑ


    2η η ΕΛΣΑ ΠΕΣΙΡΙΔΟΥ στα 100 εμπόδια
    8ος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ στα 400 εμπόδια
    12η η ΝΑΤΑΣΑ ΔΡΕΒΕΛΗ στα 1500μ και 16η στα 5000μ
    12η η ΕΛΕΝΑ ΚΟΖΑΝΙΤΗ στα 3000μ Φ.Ε. 


    Η βαθμολογική συγκομιδή του ΑΡΧΕΛΑΟΥ ήταν 16 βαθμοί (έναντι 12 το 2012)


    Τακτικό μέλος στη Διαρκή Διάσκεψη Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας



    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


    28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                   ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

    Τηλ.: 2351 –351208
    Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 22  Ιουλίου 2013

              
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






    Τακτικό μέλος στο 2ο συλλογικό όργανο της Διαρκούς Διάσκεψης Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων,  ορίσθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.



    Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και με την ιδιότητα της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συμβάλει στην ορθή εφαρμογή  των αρμοδιοτήτων της Διάσκεψης, μεταξύ αυτών στην ανάδειξη της γενικής εκπαίδευσης ως ισότιμου με την επαγγελματική κατάρτιση πυλώνα της δια βίου μάθησης,  την υποβολή εισηγήσεων, ιδίως για θέματα που προβλέπουν βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και τη διαφάνεια των αποκτώμενων προσόντων, διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των ενηλίκων και ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών μεθόδων,  παροχή κινήτρων και  λήψη μέτρων με σκοπό την αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι ενήλικοι με αναπηρία,  εκπόνηση των αναγκαίων ερευνών, μελετών και εμπειρογνωμοσυνών και τέλος  διατύπωση γνώμης επί σχεδίων κανονιστικών κειμένων, εφόσον ζητηθεί από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.




    Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας όρισε ως εκπρόσωπό της την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, η οποία θα συνδράμει στο έργο και στο  σκοπό  της Διαρκούς Διάσκεψης Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αφορά όλες τις οργανωμένες μαθησιακές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενηλίκους και στοχεύουν στον εμπλουτισμό γνώσεων, στην ανάπτυξη και βελτίωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη, καθώς και στην άμβλυνση των μορφωτικών και κοινωνικών ανισοτήτων.


    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 - Ο "Επιθεωρητής" - Της Ευαγγελίας Ράπτου - Στεργιούλα



    Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στις 21:30
    Το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί
    την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 τον « Επιθεωρητή»
    του Νικολάι Γκόγκολ                        
    Της Ευαγγελίας Ράπτου - Στεργιούλα*

    «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε τούτο το καλοκαίρι ένα ταξίδι στη Χώρα των Ελλήνων. Σταθμός του ταξιδιού του αποτελεί ο πανάρχαιος θεϊκός αρχαιολογικός χώρος του Δίου, στο θέατρο του οποίου η σάτιρα θα «χτυπήσει» τη διαφθορά, ακόμα μια φορά, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:30.
    Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια σάτιρα που δεν δέχεται περιορισμούς χώρου και χρόνου, του Νικολάι Γκόγκολ, του ρώσου συγγραφέα, που κληροδότησε στην πατρίδα του και τον κόσμο όλον από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ρεαλιστικής λογοτεχνίας το 19ο αιώνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν όλοι οι φίλοι του Φεστιβάλ Ολύμπου, οι Φίλοι της Τέχνης και του Πολιτισμού.
    Πρόκειται για μια εύθυμη σάτιρα της οποίας τα βέλη «βάλλουν» τη φιλαργυρία και την ηλιθιότητα των ανώτερων γραφειοκρατών υπαλλήλων, που μπερδεύουν ένα νέο ταξιδιώτη μ' έναν αναμενόμενο κυβερνητικό επιθεωρητή. Πιο συγκεκριμένα, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι κρατικοί υπάλληλοι - από τον επικεφαλής Έπαρχο ως τον τελευταίο στην ιεραρχική κλίμακα- είναι διεφθαρμένοι. Η ηρεμία της επαρχιακής πόλης διαταράσσεται από την είδηση ότι σύντομα θα  φθάσει στην πόλη ινκόγκνιτο ένας υψηλόβαθμος επιθεωρητής με σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους οι κρατικοί υπάλληλοι. Ενώ επικρατεί μεγάλη αναταραχή για το πώς θα καλυφθούν τα  παραπτώματα και οι αδικίες των κρατικών υπαλλήλων, έρχεται η είδηση ότι ένα ύποπτο πρόσωπο έχει φθάσει πριν δύο εβδομάδες από την Αγία Πετρούπολη και  μένει στο πανδοχείο. Όμως εκείνο το πρόσωπο δεν είναι ο Επιθεωρητής, είναι ο Χλεστιακόβ, ένας κομψευόμενος κατώτερος δημόσιος υπάλληλος που επιστρέφει από την άδειά του απένταρος, καθώς έχει χάσει όλα τα χρήματά του στα χαρτιά. Ο Χλεστιακόβ, χωρίς να αντιληφθεί τον πραγματικό φόβο των άλλων, απολαμβάνει τον τρομαγμένο σεβασμό των ανώτερων υπαλλήλων και εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο τον έπαρχο και ερωτοτροπεί ακόμα με την γυναίκα του και την κόρη του, την οποία και αρραβωνιάζεται. Στο ιστορικό του επάρχου καταλογίζεται χρόνια εξαπάτηση των κυβερνώντων και απειλές, εκβιασμοί και δόλια απόσπαση χρημάτων. Η σύναψη σχέσεως εξ αγχιστείας με τον «Επιθεωρητή» τον κάνει να εκδηλώσει ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Ώσπου τελικά καταφθάνει ο πραγματικός Επιθεωρητής και όλη η κατάσταση ανατρέπεται αιφνιδίως.
    Ο Επιθεωρητής έχει χαρακτηριστεί ως η «ακτινογραφία» της Ρωσίας. Λένε πως την ιδέα ο Γκόγκολ την πήρε από τον Πούσκιν, τον μεγαλύτερο ποιητή της Ρωσίας, όταν κάποτε ταξίδευε στο εσωτερικό της χώρας και, σταματώντας κάπου, όλοι αναστατώθηκαν, λαχτάρησαν, γιατί τον πέρασαν για κρατικό επιθεωρητή. Αλήθεια ή ψέματα, δεν έχει σημασία, ούτε μπορεί κανείς να γνωρίζει. Από το απλό αυτό ανέκδοτο του Πούσκιν γεννήθηκε στο μυαλό του Γκόγκολ αυτή η μοναδική «πινακοθήκη των αρχείων», που, ξεπερνώντας τον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, γίνεται μια πανανθρώπινης αξίας σάτιρα των τυραννίσκων, των υπαλληλίσκων, των γραφειοκρατών, των αθλίων  υπηρετών του όποιου Κατεστημένου.
    Να σημειωθεί ότι το έργο του Γκόγκολ, ηλικίας τότε 26 χρόνων, το 1835, τρόμαξε τόσο την γραφειοκρατούσες αρχές, ώστε ο Γκόγκολ να χαρακτηριστεί εγκληματίας και εχθρός της πατρίδας, να σταλεί στη Σιβηρία, να μείνει μακριά απ’ την πατρίδα του για χρόνια και, αφού επιστρέψει πικραμένος και αναστατωμένος, να πεθάνει σε ηλικία 43 μόλις χρόνων.
    Και είναι τόσο επίκαιρη όσο καμιά άλλη, αφού «Οι άνθρωποι του Γκόγκολ είναι η μικρή μας ανθρωπότητα διογκωμένη στη σκηνή». Από το 1836 παίζεται συνέχεια και αυτό που το καθιστά έργο «νεανικό» είναι η ανελέητη σάτιρα των τυραννίσκων και των δορυφόρων της, που πάντα καταφέρνουν να βρίσκονται στον αφρό και να εκμεταλλεύονται  τους αδύναμους και τους ταπεινούς. Έτσι, από σάτιρα της Ρωσικής Γραφειοκρατίας υψώνεται σε μια σάτιρα οικουμενική.
    Ποιητική ατμόσφαιρα απελπισίας, αριστοτεχνική κωμική κορύφωση, σπαρταριστοί χαρακτήρες και εξαιρετική πρωτοτυπία πλοκής, από την οποία απουσιάζει εντελώς οποιαδήποτε υποψία ερωτικού ενδιαφέροντος ή υποψία... θετικού χαρακτήρα. Είναι μια εξαιρετική φαρσοκωμωδία την οποία ο έμπειρος νους των κριτικών την συγκαταλέγει στα σημαντικότερα κείμενα της ρωσικής λογοτεχνίας.

    Το έγκλημα σε βάρος της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης



    http://www.problems.gr/main/petition_sign.asp?idpetition




    Προς:  Υπουργείο Παιδείας

    Σταματήστε με τη δική σας ηλεκτρονική ψήφο το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης με την ψήφιση του άρθρου 82 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής ν. 4046/12 και του ν. 4127/13 και άλλες διατάξεις».

    Συγκεκριμένα, με το άρθρο 82 καταργούνται διαμιάς 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) και 2 ειδικότητες εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης (Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας).

    (α) Στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καταργείται ολόκληρος ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας, που περιλαμβάνει το 20,3% των μαθητών/μαθητριών της ΤΕΕ, και ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, με το 2,6% του μαθητικού πληθυσμού της δημόσιας ΤΕΕ. Συνολικά, οι τομείς αυτοί καλύπτουν ποσοστό 22,9 δηλαδή περίπου το 1/4 του μαθητικού δυναμικού της ΤΕΕ. Ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας λειτουργεί σε 204 ΕΠΑΛ και ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών σε 60 ΕΠΑΛ. Το σύνολο των ΕΠΑΛ που καλύπτουν αυτές τις δύο μόνο ειδικότητες είναι 387. Αυτό σημαίνει ότι με την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων πάνω από το 50% των ΕΠΑΛ θα έχουν πρόβλημα λειτουργίας από την επόμενη χρονιά και πιθανόν να κλείσουν, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (γενικών και ειδικών μαθημάτων) και χιλιάδες μαθητές να υποχρεωθούν να αναζητήσουν άλλη σχολική στέγη.

    (β) Στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) καταργούνται 8 ειδικότητες: Αισθητικής, Κομμωτικής, καθώς και οι ειδικότητες Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στις οποίες φοιτούν περίπου το 60% του μαθητικού πληθυσμού των ΕΠΑΣ. Αυτό θα οδηγήσει μαθηματικά στο κλείσιμο αυτών σχολείων άμεσα.

    Οι επιπτώσεις

    Με την ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων οι συνέπειες αναμένεται να είναι κυριολεκτικά καταστροφικές:

    2.500 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με μόνη προοπτική την οριστική απόλυση μετά από 8 μήνες.

    Πάνω από 20.000 μαθητές που φοιτούν σε αυτούς τους τομείς και ειδικότητες δεν θα βρίσκουν το σχολείο τους το Σεπτέμβρη, αλλά και κάθε Σεπτέμβρη στο εξής, καθώς αυτές οι ειδικότητες δεν θα προσφέρονται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο μέλλον.

    Ο ιδιωτικός τομέας καραδοκεί να καρπωθεί την «πελατεία» που θα προκύψει. Τα ιδιωτικά ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, που έχουν ήδη ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς, θα ενισχυθούν σημαντικά. Οι γονείς πολλών παιδιών θα υποχρεωθούν να καλύψουν μια επιπλέον υπέρογκη δαπάνη σε συνθήκες ακραίας οικονομικής δυσπραγίας.

    830 πολυδάπανα εργαστήρια, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού την τελευταία 15ετία, θα τεθούν σε αχρηστία ή θα εκποιηθούν.

    Τελικά, η πλήρης υποβάθμιση της δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, παρά τις κατά καιρούς αντίθετες διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας, θα είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

    Και η συνέχεια

    Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.

    Με το άρθρο 90 εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Παιδείας να καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, τομείς εκπαίδευσης κ.λπ. με μια απλή κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα συνυπογράφει με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

    Χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικοί σχεδιάζεται να τεθούν τους επόμενους μήνες σε διαθεσιμότητα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών.

    10.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας (και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης) ουσιαστικά έχουν απολυθεί, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει μόνο 2.000 προσλήψεις το Σεπτέμβριο έναντι 12.000 την προηγούμενη σχολική χρονιά. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν προσωρινές, αλλά μόνιμες και πάγιες ανάγκες, γι’ αυτό και προσλαμβάνονται συνεχώς για πολλά χρόνια.

    Φίλες / Φίλοι,

    Σας καλούμε με την επώνυμη ηλεκτρονική ψήφο σας να βοηθήσετε να σταματήσει αυτή την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Και μην ξεχνάτε ποτέ: κάθε παιδί έχει μόνο μια φορά την ευκαιρία στην εκπαίδευση.

    Σας καλούμε με την ψήφο σας να μεγεθύνετε την κατακραυγή στην εξαθλίωση και το διωγμό των εκπαιδευτικών. Να διατρανώσετε την αντίθεσή σας στις απολύσεις ανθρώπων που επέλεξαν και επένδυσαν τη ζωή τους στο συναρπαστικό και δύσκολο επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού.

    Πως είδε ο Δελαστίκ, το "μαλάκα" …

     
    Σκληρό άρθρο στο «Πριν» , υπό τον τίτλο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο …ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ! …
    Σούργελο είναι ο Σαμαράς. Έκανε …διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό μέρα μεσημέρι ότι…
    μειώθηκε για έξι μήνες δοκιμαστικά ο ΦΠΑ στις ταβέρνες! «Βάλε μας, κάπελα, κρασί»! Αυτό θα είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο Σαμαράς θα σερβίρει και ο Βενιζέλος θα είναι πελάτης στο καπηλειό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! «Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω μου αυτή τη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην τρόικα…» ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμα του ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός-ταβερνιάρης, προκαλώντας τον καγχασμό όλων των Ελλήνων πλην των συναδέλφων του, των υπόλοιπων ταβερνιάρηδων, οι οποίοι θα κερδίζουν 10% παραπάνω!
    Τελικά, την καλύτερη απάντηση στο διάγγελμα – παρωδία την έδωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στο εαυτό του: «Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα!» Έτσι είπε κατά λέξη ο πρωθυπουργός όταν έκανε κάποιο σαρδάμ και επανέλαβε τη μαγνητοσκόπηση του διαγγέλματος του, αλλά το ιδιωτικό συνεργείο που είχε προσλάβει για να το μαγνητοσκοπήσει δεν έσβησε την αυτογελειοποιητική για τον πρωθυπουργό σκηνή και την μετέδωσε στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία δεν την έπαιξαν μεν τα ίδια, αλλά τη διοχέτευσαν στο διαδίκτυο κι ακόμα κρατάει όλη η Ελλάδα την κοιλιά της από τα γέλια! Καλά που ήταν πάντως ιδιωτικό το τηλεοπτικό συνεργείο και όχι της … «κομμουνιστικής» κατά Πάγκαλο ΕΡΤ που θα το είχε κόψει! Μιλάμε για απίθανους καραγκιόζηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν αυτή τη χώρα. Γιατί πρέπει να προσθέσουμε ότι τον ταβερνιάρη προσπάθησε να παραστήσει και ο Βενιζέλος. Ζοχαδιάστηκε με τον Σαμαρά που είπε «πήρα πάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα» και αισθάνθηκε ότι του κλέβει τη δόξα και κάποιους από τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει, οπότε έκανε δήλωση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «Οι συντονισμένες προσπάθειες μας (!) απέδωσαν καρπούς. Έτσι πρέπει να γίνεται η διαπραγμάτευση», διακήρυξε.
    Είναι θρασύτατοι πολιτικοί απατεώνες. Καλά τους τα είπε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, όταν διαπληκτίστηκε με το βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τζαμτζή: «Θα σας κρεμάσουμε όλους»! Ακάθεκτη η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, δεν πτοήθηκε από τις βρισιές των νεοδημοκρατών. «Τιμή μου να με βρίζουν προδότες!» τους απάντησε. Πολύ πιο πολιτικά τα «έσουρε» στη συγκυβέρνηση των αχρείων η Σοφία Σακοράφα, η πρώτη σε ψήφους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει το ρόλο των χαφιέδων» τους αποκάλεσε, «κυβέρνηση-συμμορία» τους είπε, «συνεχιστές της χούντας» τους χαρακτήρισε και πάει λέγοντας. Ωραία τους στόλισε και ο Στάθης Παναγούλης: «Ο Σόιμπλε κατέφθασε για να επιθεωρήσει τη νέα κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού αυτή η κυβέρνηση θα φύγει και οι υπηρέτες του Μνημονίου θα οδηγηθούν στα ίδια κελιά που ήταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και η παρέα του», έγραψε σε ανάρτηση στο διαδίκτυο. Εκτός από τους νεοδημοκράτες και τους πασόκους βουλευτές, θίχτηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας κόμματος, που διαγκωνίζεται από τώρα με τον ομοϊδεάτη του Γιάννη Δραγασάκη για το ποιος από τους δύο θα γίνει υπουργός οικονομικών σε υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, με τον Δραγασάκη να έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της ολιγαρχίας και τον Σταθάκη να παλεύει να την αποκτήσει. «Δεν θα έλεγα τίποτα από τέτοιες εκφράσεις. Διαφωνώ να ανεβαίνουν οι τόνοι. Δεν νομίζω ότι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Σταθάκης στο ραδιόφωνο του Άλφα.
    Οι «Τσολάκογλου» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσαν τα ρέστα τους κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης στην Αθήνα του «γκαουλάιτερ» Σόιμπλε, του κατοχικού διοικητή της χώρας μας. Ενεργώντας βάσει των εντολών της «Κομαντατούρας», όπως αποκαλούσαν οι υπόδουλοι Έλληνες τη γερμανική στρατιωτική διοίκηση κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, έκλεισαν όλο το κέντρο της Αθήνας ως την …Αττική Οδό και πέντε σταθμούς μετρό(!) απαγορεύοντας ταυτόχρονα τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων όπως κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, για να «προστατευθεί» ο Σόιμπλε από διαδηλώσεις που θα του έδειχναν πόσο λαομίσητος είναι από τον ελληνικό πληθυσμό. Κανένας αφέντης όμως δεν χαρίζεται στους δούλους του και αυτό ο Σόιμπλε το έδειξε ξεκάθαρα στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο, οι οποίοι διαδίδουν ότι το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι «σίγουρο» μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τους … «ξέρανε» εντελώς ο Σόιμπλε: «Δεν μπορεί να συζητηθεί νέο «κούρεμα» του ιδιωτικού τομέα, αλλά ούτε και των δανείων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης» δήλωσε ορθά-κοφτά ο Γερμανός, απαντώντας σε ερώτηση που του υπέβαλε ο δεξιός πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του Σόιμπλε στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. «Δεν μπορείτε να ζητάτε εγγυήσεις και στη συνέχεια «κούρεμα» γιατί τότε θα είσαστε ψεύτες!» πρόσθεσε και πάγωσε όλο το γερμανόδουλο, επιλεγμένο ακροατήριο. «Δωράκι» περίμεναν οι κυβερνητικοί πολιτικοί δοσίλογοι από τον Σόιμπλε κι αντί γι’ αυτό τους είπε και «ψεύτες» από πάνω ο Γερμαναράς! Όχι ότι έχει άδικο ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι όλος ο κυβερνητικός συρφετός είναι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες, αλλά τους βρίζει ο Σόιμπλε για λάθος λόγο: Επειδή λένε ψέματα για να υπηρετήσουν το Τέταρτο Ραίχ! Τα έχει αυτά η «μοίρα» των εθελόδουλων…
    Γιώργος Δελαστίκ

    ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!!! ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ !


    Αφού καταθέσουμε το εξώδικο  στο πρωτόκολλο της εφορίας που ανήκουμε , πάμε στο εισόδημα και ζητάμε να παραλάβουν την αρχική μηδενική μας δήλωση ( Έχουμε γράψει στο Ε1 ,που εκτυπώσαμε από το taxisnet, μόνο τα στοιχεία μας και την υπογραφή μας ) .
    Ο υπάλληλος δεν θα την παραλάβει και θα μας στείλει στον προϊστάμενο του και εκείνος στον διευθυντή .
    Ότι και να μας πει ο διευθυντής του λέμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με το ίντερνετ και ούτε θέλουμε να έχουμε και εφ όσον δεν παραλάβει την αρχική μηδενική με πρωτόκολλο, τότε καταθέτουμε την κάτωθι δήλωση με τα δικά μας στοιχεία στο πρωτόκολλο και παίρνουμε αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου επάνω του .
    .

    http://antistasitora.blogspot.gr

    Τι άφησε πίσω του στο υπ.Υγείας ο Αν.Λυκουρέντζος; (ΦΩΤΟ)

    Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
     
    Μόλις άκουσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το βράδυ της Δευτέρας, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άρχισε γρήγορα γρήγορα να συγκεντρώνει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στον 2ο όροφο. 
    Φάκελοι, έγγραφα, διακοσμητικά, είδη γραφείου, φωτογραφίες, πίνακες μπήκαν σε κούτες. Με τη βοήθεια των συνεργατών του μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο του για να τα πάρει στο σπίτι του και κάποια στο πολιτικό του γραφείο.
    .
    ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ
     
    Ωστόσο  ο Ανδρέας Λυκουρέντζος άφησε πίσω του μια σειρά από βιβλία, διακοσμητικά, πολύτιμα ξύλινα κουτιά, νομίσματα αλλά και συλλογές σπάνιων εντύπων. Μάλιστα φρόντισε να τα τοποθετήσει επάνω στο τραπέζι των συσκέψεων που βρίσκεται εντός του γραφείου του υπουργού.
     .
     .
    Γιατί άφησε τα συγκεκριμένα αντικείμενα; Διότι πρόκειται για δώρα που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και όπως ο ίδιος διευκρίνισε: «δεν είναι προσωπικά δώρα αλλά έχουν δοθεί στον υπουργό Υγείας. Έτσι θα τα παραλάβει ο επόμενος». Είναι μια τακτική που ακολούθησε και στις άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, όπως ανέφερε. 
    .
    .
    Πάντως ανάμεσα στα δώρα που έχει κατά καιρούς δεχθεί ο υπουργός Υγείας είναι και ένα μικρό διακοσμητικό αγαλματάκι από πορσελάνη που απεικονίζει μια αρκούδα και ήταν δώρο του Γερμανού υπουργού Υγείας. 
     .
    ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ
     
    Εκτός αυτού βέβαια υπήρχαν πολλοί τίτλοι βιβλίων ανάμεσά τους: «Αυθεντίες του Μάνατζμεντ», «Μια ζωή να ζεις», «Γύρω στον Καζαντζάκη» καθώς και πολλές ποιητικές συλλογές.
     

    Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί



     
    Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη, κοινωνικό στρώμα, ομάδα εργαζομένων που να μη θεωρεί την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εχθρική απέναντι στα συμφέροντά της
    Δραματικά έχει βαρύνει το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα στη χώρα μας τον τελευταίο έναν-ενάμιση μήνα. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στα πρόθυρα νέας κοινωνικής έκρηξης. Μια σπίθα λείπει, ένα τυχαίο γεγονός για να σημειωθεί νέα ανάφλεξη. Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη, κοινωνικό στρώμα, ομάδα εργαζομένων που να μη θεωρεί την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εχθρική απέναντι στα συμφέροντά της. Ολοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες μιλούν για επικείμενη κατάρρευση της αγοράς. Για μείωση πωλήσεων που τους έχει φέρει στα πρόθυρα της απόγνωσης. Για ολοκληρωτική άρνηση των τραπεζών να τους χρηματοδοτήσουν ή για επιτόκια δανεισμού που ξεπερνούν το 8% ή και το 10% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
    Να φάει τα λεφτά ακόμη και των… τραπεζών (!) προσπαθεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Να τους φάει δηλαδή τα επιπλέον χρήματα που μάζεψαν με την ανακεφαλαιοποίηση. Οι τραπεζίτες αρνούνται να τα δώσουν, γιατί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν εκτιναχθεί και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!
    Κοινωνικό πογκρόμ κάνουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία, χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς και πάει λέγοντας. Σε εργασιακό νεκροταφείο έχουν μετατρέψει τη χώρα. Κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι Ελληνες πετιούνται στη χωματερή των ανέργων από την κυβερνητική πολιτική που ασκείται κατ’ εντολήν των Γερμανών και της ΕΕ. Η κοινωνική εξαθλίωση απλώνεται με καλπάζοντες ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι αφού δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος μέχρι τώρα, αποκλείεται να ξεσηκωθεί και στο μέλλον. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτός ο συλλογισμός του είναι εντελώς λανθασμένος.
    Η οργή ξεχειλίζει. Διεισδύει σε κοινωνικές ομάδες που ούτε τις φαντάζεται η κυβέρνηση – συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αλλά και των αστυνομικών, με την εξαίρεση των «πραιτωριανών» των ΜΑΤ. Αλλάζουν οι διαθέσεις των πολιτών. «Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;» ρωτούσαν μέχρι τώρα όλοι, βγάζοντας τον εαυτό τους απέξω. «Είμαστε τόσο ηλίθιοι και δεν ξεσηκωνόμαστε;» είναι η φράση που ακούμε τους τελευταίους δύο μήνες. Η επάνοδος του πρώτου πληθυντικού δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την κυοφορούμενη νέα κοινωνική έκρηξη.
    Πού θα οδηγήσει η έκρηξη αυτή δεν το γνωρίζουμε. Το τυφλό μίσος εναντίον όλων των πολιτικών που έχουν συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας, αυτοί ή τα κόμματά τους, είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί. Σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με κατώτερο πολιτικό κριτήριο συμπαρασύρει μάλιστα το μίσος αυτό και τα κόμματα που δεν έχουν ποτέ κυβερνήσει.
    Αριστερή στροφή, πάντως, προς μια φιλολαϊκή μετατόπιση της ασκούμενης πολιτικής είναι αδύνατη, αν προηγουμένως δεν υπάρχει ηγεμονία της αριστερής πολιτικής – και κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται στην Ελλάδα σήμερα.
    Το «κοινωνικό αντάρτικο» που διεξάγουν όλο και περισσότερες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων με δυναμικό ή ηπιότερο τρόπο αναζητεί επειγόντως πολιτική διέξοδο. Αν δεν μπορέσει να του τη δώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη Αριστερά, τότε θα καταστεί εφικτός ο εγκλωβισμός αυτών των μαζών στην «αντισυστημική» υποκρισία της Ακροδεξιάς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.


     


    H αρνησιπατρία ως καριέρα


    Του Χρήστου Γιανναρά

    H αρνησιπατρία έχει «νόημα», όταν έχει «νόημα» και η φιλοπατρία. Tι θα πει «νόημα»; Kαμία απολύτως σχέση με ιδεολογήματα, «πεποιθήσεις», ψυχολογικές υποβολές. Nόημα στη ζωή δίνουν οι στοχεύσεις, τα δημιουργικά κίνητρα, η αδιάκοπη αναμέτρηση με αιτία και σκοπό της ύπαρξης και της συνύπαρξης. Tελικά το «νόημα» μοιάζει συνώνυμο με την «ποιότητα» της ζωής.

    Δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να πεισθεί εμπειρικά (όχι με συλλογιστική αποδεικτική) ο άνθρωπος της καταναλωτικής κοινωνίας ότι η «ποιότητα ζωής» δεν μετριέται με το κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά με την κατά κεφαλήν καλλιέργεια. H «καλλιέργεια», στο σημερινό πολιτισμικό μας «παράδειγμα», είναι μάλλον μια έννοια χρηστική, ατομικής ωφέλειας ή ατομικής ευχαρίστησης. Δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει σαν δίαυλος για την πρόσβαση στο «νόημα» της πατρίδας, σαν συνάρτηση «ποιότητας» της ζωής. Mιλώντας επομένως για «φιλοπατρία» σήμερα, με δεδομένα και παγιωμένα τόσα ελλείμματα σε προσλαμβάνουσες παραστάσεις, είναι σαν να διεκτραγωδούμε μιαν ερωτική αποτυχία σε άνθρωπο παντελώς ανέραστο.

    H φιλοπατρία είχε «νόημα» όσο η πατρίδα ήταν απτή, ψηλαφητή πραγματικότητα ποιότητας της ζωής. Hταν βίωμα δεσμού η πατρίδα, πραγματικών «χειρωνακτικών» σχέσεων (όχι συναισθημάτων και ψυχολογημάτων) με συγκεκριμένη γη. Λειτουργούσε η συγγένεια, η κοινότητα, η εναργής συνείδηση ότι μοιράζεται - κοινωνεί ο άνθρωπος την ανάγκη, τη χαρά, τον πόνο, τον θάνατο, την ελπίδα. Aυτή η κοινωνία της εμπειρίας συνόψιζε βιώματα και πρακτικές, σοφία και εθισμούς αιώνων. Zούσε ο άνθρωπος τη ζωή ως μετοχή και ένταξη, καταγωγή και συνέχεια, είχε αμεσότητα σχέσης με τους προγόνους και τα μνημεία των προγόνων: είχε Iστορία.

    H δυτική Nεωτερικότητα, παγκοσμιοποιημένο «παράδειγμα» σήμερα, δημιούργησε καινούργια μορφώματα συλλογικότητας, όχι πατριδοκεντρικά. Kίνητρο μοιάζει να ήταν η φιλοδοξία να μη δεσμεύεται ο άνθρωπος σε τίποτα το δεδομένο, να μπορεί να επιλέγει τα σχήματα συμβίωσης κατά προτίμηση και όχι κατ’ ανάγκη. Mε την επιεικέστερη και εξωραϊσμένη ερμηνευτική θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις σκοπεύσεις της Nεωτερικότητας σαν γόνιμη πρόκληση για τη μετάβαση από τη μη επιλεγμένη πατρίδα, τη φυσικά δεδομένη ως αναγκαιότητα, στην ελεύθερα κατορθούμενη και μετοχικά συγκροτούμενη κοινωνία – η πατρίδα είναι δεδομένη, η συγκρότηση κοινωνίας κατόρθωμα.

    Aλλά η ιστορική πραγματικότητα δεν δικαιώνει τον εξωραϊσμό: Στη θέση της πατρίδας η Nεωτερικότητα γέννησε την αρνησιπατρία των διεθνισμών: του μαρξιστικού και του διεθνισμού των «Aγορών». Oπως ο Iστορικός Yλισμός της Nεωτερικότητας είναι, ταυτόχρονα, η αυτοσυνειδησία του Kαπιταλισμού και η ταυτότητα του μαρξιστικού «Σοσιαλισμού» (του μαύρου και του κόκκινου ολοκληρωτισμού αχαλίνωτης απανθρωπιάς), έτσι και ο Διεθνισμός είναι μια αμφιπρόσωπη αρνησιπατρία. Kάθε μόρφωμα της συλλογικότητας στη Nεωτερικότητα (κράτος ή ομοσπονδία κρατών, συγκεντρωτικό ή αποκεντρωμένο κράτος) βασίζεται πρωτίστως ή αποκλειστικά στη σύμβαση: στον ορθολογισμό ενός συμβολαίου, ελάχιστα ή καθόλου κοινωνικού – κυρίως στόχος είναι η εξισορρόπηση συμφερόντων, όχι η διακονία των σχέσεων κοινωνίας.

    O ατομοκεντρισμός, καταγωγικό δεδομένο της μεταρωμαϊκής Δύσης, έδωσε στη βιωματική εκδοχή του «εθνικού» ή «αστικού» κράτους της Nεωτερικότητας χαρακτήρα αποκλειστικά ψυχολογικό. H λογική της κρατικής συλλογικότητας είναι ωφελιμιστική - ορθολογιστική, η βίωση του ανήκειν στο κράτος επίσης, αλλά (για κάποιο ποσοστό του πληθυσμού) και ψυχολογική – επενδύουν ορισμένοι στην υπηκοότητα ό,τι ακριβώς επενδύουν και ως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων ή «πολιτικών» κομμάτων: ανάγκες αγέλης, απωθημένα ορμέμφυτα ορδής. Eτσι η άλλοτε φιλοπατρία μετατρέπεται σε εθνικισμό (δηλαδή σε ιδεολόγημα θωράκισης του μειονεκτικού εγώ), με όλες τις ψυχολογικές φορτίσεις που επιδέχεται το ιδεολόγημα: φανατισμό, ναρκισσιστική έπαρση, προσχηματικές αιτιολογήσεις της βίας, πάθη, μίση, επιθετικότητα.

    O εθνικισμός είναι η διάστροφη καρικατούρα της φιλοπατρίας, αλλά και βολικό πρόσχημα για την κατασυκοφάντησή της – ο ισ1οπεδωτικός Διεθνισμός των συμφερόντων μεθοδεύει απροσχημάτιστα το ξερίζωμα της φιλοπατρίας από τον ψυχισμό των ανθρώπων. Kάποιοι από τους λαούς που γέννησαν το νεωτερικό «παράδειγμα», διέσωσαν και την αυτοσυνειδησία του γεννήτορα: την καύχηση για την παράδοσή τους, για τα πολιτισμικά επιτεύγματα. Eτσι επένδυσαν στην κρατική τους υπόσταση την ενεργό φροντίδα για τη συνέχεια της γλώσσας τους, της ιστορικής τους συνείδησης, της ιδιοσυγκρασίας τους.

    Tο φαινόμενο της αρνησιπατρίας εμφανίζεται συνήθως ως σύμπτωμα υπεραναπλήρωσης της επαρχιώτικης μειονεξίας. Aπαντάται κυρίως σε κράτη της περιφέρειας του «παραδείγματος», κράτη μεταπρατικά, που προσέλαβαν το δυτικό - νεωτερικό μοντέλο μόνο από ξιπασιά, μόνο για μιμητικό «εκσυγχρονισμό», όχι για να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους. Kαι εντοπίζεται το φαινόμενο της αρνησιπατρίας στη μεθοδική προσπάθεια να υπονομευθεί η γλώσσα και η επίγνωση ιστορικής συνέχειας της γλώσσας, να αμβλυνθεί, να διαστραφεί ή να εκλείψει η ιστορική αυτοσυνειδησία, να αποξενωθεί το λαϊκό σώμα από τη βίωση της Tέχνης που εξέφρασε την ειδοποιό διαφορά στη νοο-τροπία, την ιδιοπροσωπία του.

    Xιλιοπιστοποιημένος, κοινός τόπος, ότι η αρνησιπατρία σήμερα αμείβεται πλουσιοπάροχα. Mε χρήματα, αλλά και με θέσεις εξουσίας, με δημοσιότητα. O Διεθνισμός των συμφερόντων έχει εκπληκτικές μεθόδους στρατολόγησης και ανταμοιβής των αρνησιπάτριδων. Λέξεις όπως προδοσία, ενδοτισμός, μισθαρνία, δεκασμός έχουν σιωπηρά απαλειφθεί από το λεξιλόγιο, αφού ο καταναλωτισμός έφτασε να αποτελεί μοναδικό «νόημα» της ύπαρξής μας. Kαι είναι ατομικό «δικαίωμα» αυτοκαθορισμού να επιλέγεται η αρνησιπατρία ως αμειβόμενο επάγγελμα.

    Tο θέμα «αρνησιπατρία» έγινε εμφατικά επίκαιρο με τρεις αφορμές:

    Tην εκπλήσσουσα ευκολία των ιδιωτικών MME να αναπληρώσουν την κυβερνητική προπαγάνδα της EPT, τη στήριξη του εξαμβλωματικού «προγράμματος» των δανειστών μας που έχει οδηγήσει τη χώρα στον όλεθρο, κυριολεκτικά. Δημοσιογραφία και φιλοπατρία μοιάζουν πια έννοιες ασύμπτωτες.

    Δεύτερη και τρίτη αφορμή, τα κομματικά συνέδρια N.Δ. και ΣYPIZA: Kαι τα δύο αυτά κωμικοτραγικά προϊόντα της εντόπιας παρακμής είχαν μια καίρια ευκαιρία να φανερώσουν πρόθεση ετοιμότητας για την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης: Nα αποτινάξουν την τοξική αρνησιπατρία που τα έχει πολιτικά εξουδετερώσει. Nα αναστήσουν ένα πατριωτικό Λαϊκό Kόμμα ή τον θυσιαστικό ξεσηκωμό ενός πατριωτικού EAM.

    Eίναι άραγε επαγγελματίες αρνησιπάτριδες;





    Πηγη

    Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ZlBNRIXF