ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο.Α.Ε.Ε.  Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Γ. Ολυμπίου 1,   60100 Κατερίνη
Τηλέφωνο & Fax :    2351078736






          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα, τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Λαγδάρη Ευάγγελο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχα Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ κ. Παπαχρήστο Γρηγόριο καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την επιχείρηση super market «Πίτσιας», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Μούσες Πιερίων», το Εργαστήρι των Πιερίδων από τη Ρητίνη Πιερίας και το ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου ΑΕ που τίμησαν και στήριξαν οικονομικά την ανοιχτή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε., όπως αυτή διεξήχθη στις 9 και 10 Μαΐου 2019 στην πόλη της Κατερίνης. Οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού μας υπήρξαν πάντα αρωγοί και έμπρακτα στηρίζουν όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας ενώ με τις ενέργειές τους και από τις θέσεις ευθύνης τους συμβάλλουν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους μέλη μας.
          Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. όλης της Ελλάδος που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και επισκέφθηκαν την περιοχή μας.
          Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. που για τρίτη φορά τίμησε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας και την πόλη μας με τη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                          Τσαλός Αθανάσιος


Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΝ


Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης παραχωρείται για 25 χρόνια στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας,  αγαπητοί συμπολίτες,
Αύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019,  λίγο πριν τις 7 το βράδυ,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης,  θα επισκεφθεί τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και θα ανακοινώσει την παραχώρησή του, για τα επόμενα 25 χρόνια, στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, διότι η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της ομάδας σημαίνει την αναγνώριση του πολυσχιδούς της έργου από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί σαφή πολιτική πράξη. Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, για τα επόμενα 25 χρόνια, θα βρίσκεται εκεί που του αξίζει: Στα χέρια των πολλών. Στα χέρια των πολιτών που τον ανέδειξαν σε κέντρο Γραμμάτων, Τέχνης και Πολιτισμού!
Πριν 7 χρόνια, οι άνθρωποι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επιλέγοντας αντισυμβατικές  μορφές διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να διεκδικήσουν περιαστική γη, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας και μέσα από τις δράσεις τους να αναδείξουν την αναγκαιότητα προάσπισης της δημόσιας περιουσίας.
Το 2013 ο Καπνικός Σταθμός είχε παραχωρηθεί από τον τότε Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, επί κυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στους “Γιατρούς του Κόσμου” οι οποίοι σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ίδρυσαν ένα από τα πρώτα Κοινωνικά Φαρμακεία της χώρας το οποίο λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο μέχρι σήμερα.
Οι εγκαταστάσεις του “Ινστιτούτου” της οδού Φλέμινγκ, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ιστορικά κτίρια της πόλης μας, παραδίδονται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια πρωτοβουλία πολιτών η οποία αποτελεί πρότυπο αλληλεγγύης, οργάνωσης και κοινωνικής αντίστασης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Μετά από 7 δύσκολα χρόνια ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης γυρίζει σελίδα και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο κινηματικών δράσεων με επίκεντρο την αλληλεγγύη και την προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Όλους εσάς που σταθήκατε αυτά τα χρόνια στο πλευρό της ομάδας στηρίζοντας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο,  τις δράσεις μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας υποσχόμαστε πως αυτή η γωνιά της πόλης θα συνεχίσει να μας κάνει όλους περήφανους!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικά τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη, τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Νίκο Αντώνογλου και Χαράλαμπο Κασίμη, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Αστέριο Καστόρη, τους δικηγόρους Εμμανουήλ Παπά και Εύη Τελμετίδου, όπως επίσης τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Μαγκατσά για την συνδρομή τους στην ικανοποίηση του αιτήματος παραχώρησης.
Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

Έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές του Δήμου Κατερίνης


  Με έξι «Γαλάζιες Σημαίες», να κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Κατερίνης πιστοποιήθηκε και φέτος, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία", στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας όχι μόνο η καθαρότητα των νερών και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας.

Ειδικότερα, η προσφορά υπηρεσιών, που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στο Δήμο Κατερίνης, στις επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.



-ΟΠΠΑΠ: Εκδήλωση Τιμής για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος Πάλης του «ΓΑΣ Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»


Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών


Την έδρα και τους οικισμούς του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε την έδρα του Δήμου, το Χρυσό, αλλά και τους οικισμούς Πεντάπολη, Εμμανουήλ Παππάς, Άγιο Πνεύμα, Νέο Σούλι, Σκοπός και Νεοχώρι, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, επαγγελματίες και καταστηματάρχες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

«Επισκέφτηκα το Δήμο Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες, όπου και εδώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το έργο της είναι παρούσα. Ολοκληρώσαμε τα έργα αποκατάστασης στο Στρυμόνα και υλοποιούμε έργα συντήρησης, αναβάθμισης και αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου σε όλο το μήκος του ποταμού. Επίσης, ολοκληρώσαμε έναν μεγάλο κύκλο συντηρήσεων και αποκαταστάσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου. Υλοποιούμε μια σειρά έργων για να λύσουμε το αποχετευτικό σε όλο το δήμο, με την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου, ενώ κατασκευάζουμε το δίκτυο ύδρευσης στο Νέο Σούλι. Υποστηρίζουμε επίσης το Κέντρο Κοινότητας, που δημιουργήσαμε στην έδρα του Δήμου, στο Χρυσό, προσφέροντας βοήθεια στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε τις Σέρρες, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες | 14 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=gUZ2cVQojFc

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Προώθηση ενεργειών του Δήμου σχτικά με μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Υποχρεώσεις οικοπεδούχων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς



 Από το Γραφείο Πολιτικής  Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, διευκρινίζεται ότι ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινάει από της 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους και με βάση την κείμενη νομοθεσία (Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012/12 και Κανονισμός Καθαριότητας) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός των κωμοπόλεων Χωριών και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται στην αποψίλωση τους από τα ξερά χόρτα (κόψιμο) και στην απομάκρυνση τους, αλλά και την απομάκρυνση από αυτούς άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών ή αντικειμένων, τα οποία μπορούν να καούν ή να εκραγούν, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς από της 1ης Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.
Σε βάρος εκείνων που δεν  συμμορφώνονται, θα επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου , το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, θα βεβαιώνεται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και θα υποβάλλεται μήνυση (μέσω Π.Υ.) για παράβαση του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρείται με κράτηση μέχρι και 3 μηνών ή με πρόστιμο.
Η αρμοδιότητα για την εξέταση καταγγελιών περί μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για αποψίλωση και καθαρισμό ανήκει στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού (αρμόδια είναι το Τμήμα  Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, με τηλέφωνα επικοινωνίας του κοινού το 2353350100, εργάσιμες ημέρες και ώρες).
                                                                                           Αιγίνιο 15-5-2019

Από το Γραφείο Πολιτικής προστασίας

O Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Αυτό που αγαπώ θέλω να το υπηρετώ



Σας ζητώ την εμπιστοσύνη σας για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης
Καθένας μας έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Μικρό ή μεγάλο είναι το ίδιο  σημαντικό. Είμαι δάσκαλος και οικογενειάρχης και ζω σ΄ αυτή την πόλη. Άρα βιώνω, όπως όλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν λειτουργώ εκ του ασφαλούς. Έχω την εμπειρία που απαιτείται για να καταθέσω τις δικές μου και τις δικές σας ιδέες και να βοηθήσω στην υλοποίησή τους. Κάθε σπιθαμή μπορεί να γίνει χώρος ζωής και δημιουργίας. Θεωρώ όμως ότι αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν συμμετέχεις σε μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων έτοιμη να συνθέσει τις ιδέες του καθενός με έναν επικεφαλή, άνθρωπο με ελεύθερο πνεύμα, ανοικτό σε ό,τι καινοτόμο κι αποτελεσματικό υπάρχει, τον Σάββα Χιονίδη.

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα, αδιάλειπτα και με υπευθυνότητα Προς ενημέρωση φιλόζωων και φιλομαθών


Στην εποχή που ζούμε ο καθένας μπορεί με ευκολία να απομονώνει δημοσιεύματα και να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς να φροντίζει να διασταυρώσει τα όποια στοιχεία. Προσφάτως γινόμαστε μάρτυρες πληθώρας τέτοιων περιστατικών που αφορούν ζητήματα του τόπου μας, με ένα από αυτά να αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται για την τύχη των ζώων, αλλά και για την αλήθεια, ακολουθούν αδιάψευστα στοιχεία επί του θέματος.
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού σταθερά ενημερώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις δράσεις του πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Για το λόγο αυτό λαμβάνει αδιαλείπτως χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς. Το ότι βρισκόταν σε μια λίστα Δήμων που δεν ανταποκρίθηκαν, δεν οφειλόταν σε παραλείψεις του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, και ήταν κάτι που διορθώθηκε από τους αρμόδιους, όταν αυτό τους καταδείχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Στον Δήμο Πύδνας –Κολινδρού υπάρχει συνεργείο περισυλλογής, συνεργασία με ιατρείο και κτηνίατρο, καθώς και 5μελής επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Ρούλα Ασλανίδου. Έτσι, έχουν πραγματοποιηθεί στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις σκύλων. Το ζήτημα παρακολούθησης του πληθυσμού τους, περισυλλογής και διαχείρισής τους, μπορεί να θεωρείται από κάποιους εύκολο για προεκλογική εκμετάλλευση, ωστόσο είναι σοβαρό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Όσο για τις προτάσεις περί ίδρυσης δημοτικού κυνοκομείου, αποδεικνύουν την ελλιπή ενημέρωση των καταγγελλόντων. Πρόκειται για μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ο Δήμος, με τους όρους που τίθενται για τη λειτουργία τους. Επιπλέον, το καθεστώς για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων έχει αλλάξει και οι σκύλοι κρατούνται εκεί μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο χρειάζεται για στείρωση, αποπαρασίτωση και άλλη ιατρική φροντίδα χρειάζονται, καθώς μετά προβλέπεται η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό  τους περιβάλλον, κάτι που όποιος θέλει να ασχοληθεί με το ζήτημα θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί.
Συμπληρωματικά για  την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Κ.Μ. Τμήματος Υγείας των Ζώων Κ.Α.Φ.Ε., της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου

Ομιλίες Βαγγέλη Λαγδάρη για Τετάρτη 15 Μαΐου


ΟΜΙΛΙΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΣΕ ΑΛΩΝΙΑ-ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗ



ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ


Όλυμπος: Ελικώνας και καταρράκτες Ουρλιά

Ο Αρχαίος ποταμός της Πιερίας Ελικώνας, ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στον Όλυμπο, ένα ταξίδι κυριολεκτικά στη Γη των Θεών.
Περπατώντας σε μονοπάτι του Ολύμπου καταλήγουμε στο Ρέμα του Ουρλιά και στους περίφημους καταρράκτες με τις καταπράσινες βάθρες.
Μια πολύ όμορφη διαδρομή στην ιστορία, τη φύση και τη μυθολογία.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο μύθος του Ορφέα συνέβη στον Ελικώνα.
Ο μύθος έχει ως εξής: Οι μαινόμενες γυναίκες του Δίου (Μαινάδες), αφού σκότωσαν τον Ορφέα, αποπειράθηκαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους στον ποταμό και να εξαγνιστούν συμβολικά.
Όμως ο εξαγνισμός τους απέτυχε καθώς ο Θεός του Ποταμού ντράπηκε για την πράξη τους και χάθηκε στη Γη, για να ξαναβγεί στην επιφάνεια στο Δίον με το όνομα πλέον Βαφύρας.

Τέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή με τον μήνα – Πόσο κοστίζει

Tέλη κυκλοφορίας: Δείτε τι αναφέρει η εγκύκλιος
Τη δυνατότητα καταβολής αναλογικώντελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος και του τρέχοντος έτους δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.
Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει μεταξύ άλλων:
Σύμφωνα με το νόμο δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2019, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.
Α. Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, ως εξής:
για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2019), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Β. Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 2019.

Βαρύ πλήγμα για την Monsanto: Πρόστιμο μαμούθ για ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο εξαιτίας του Roundup

Σώμα ενόρκων δικαστηρίου στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας κατάφερε νέο πλήγμα στην Monsanto –εταιρεία που έχει εξαγοραστεί από τον γερμανικό όμιλο Bayer– αποφαινόμενο ότι η εταιρεία οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε ένα ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο, γεγονός που αποδίδει στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ζεύγους.
Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει πάνω από «δύο δισεκατομμύρια δολάρια» στο ζευγάρι Άλβα και Αλμπέρτα Πίλιοντ. Πρόκειται για την τρίτη συναπτή καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Monsanto, την οποία εξαγόρασε η Bayer πέρυσι. Οι δύο προηγούμενες αποφάσεις εκδόθηκαν από δικαστήρια που επίσης βρίσκονται στην Καλιφόρνια: η μία από πολιτειακό δικαστήριο, η άλλη από ομοσπονδιακό.

Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Διαρροή – «βόμβα» για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Και… ξαφνικά ντέρμπι στις ευρωεκλογές 2019;
Περίπου 10 ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών 2019 και ενώ όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα – σύμφωνα πάντα με τις δημοκοπήσεις των τελευταίων μηνών – ότι η ΝΔ θα έχει ένα άκρως εύκολο και πανηγυρικό βράδυ, τις τελευταίες ώρες μυρίζει… μπαρούτι, κατά πολλούς ίσως και ανατροπή!
Η αρχή έγινε με τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται θεαματικά σε σχέση με τις ίδιες έρευνες των προηγουμένων μηνών, ρίχνοντας τη διαφορά σε κάποιες περιπτώσεις κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 5 μονάδων.

Προετοιμασία της U19 Πιερίας για την παγκόσμια μαθητιάδα στο Κlagenfurt 19-26/5/2019


Στο Δημοτικό γήπεδο Κατερινής  προετοιμάζετε η ομάδα ποδοσφαίρου Πιερίας ηλικίες U19 που θα συμμετέχει  στην παγκόσμια μαθητιάδα στη Αυστρία  τον Ιούνιο, υπό την επίβλεψη των προπονητών Φωτιάδη  Ελευθέριο  και Μυστακίδη   Ιωάννη. 
Την αποστολή θα ακολουθούσουν δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές  γεννημένοι  το 2001 και 2002 οι όποιοι θα βγουν μέσα από τα 25 αθλητές  που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην προετοιμασία του τμήματος..