ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ευγενία, αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας


Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι άνθρωπος, είναι σίριαλ. Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο, κάθε μέρα και μια εξέλιξη συγκλονιστική. Θα μπορούσες να τον πεις και Θέατρο Σκιών- «Ο Άδωνις Γιατρός», «Ο «Άδωνις Φαρμακοποιός», «Ο Άδωνις Βιβλιοπώλης», «Ο Άδωνις και ο Κατηραμένος Όφις»- δεν τον λες όμως, για να μην προσβάλεις την τιμή και την υπόληψη του Καραγκιόζη, του Χατζηαβάτη, του Σταύρακα, του Μπάρμπα Γιώργου και του Μορφονιού. Ειδικά ο Μορφονιός, θα το πάρει το ζήτημα εντελώς προσωπικά.
Το νέο επεισόδιο του σήριαλ Άδωνις έχει τίτλο «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας» και περιγράφεται στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ του ηλεκτρονικού ΒΗΜΑτος: «Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε την Τρίτη στο Ζάππειο υπό την προεδρία του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Την ώρα που οι υπουργοί συζητούσαν σε μια βαριά ατμόσφαιρα για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, το τηλέφωνο (αυτό με το τεράστιο γαλάζιο gadget ακουστικό) του κ. Γεωργιάδη χτύπησε. Ήταν η σύζυγός του κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η οποία χωρίς καν να ρωτήσει εάν ενοχλεί του είπε: ‘Αγάπη μου, χρειάζομαι έναν γυναικολόγο'. Ο κ. Γεωργιάδης πετάγεται από τη θέση του, αφού η εγκυμονούσα σύζυγός του ζητούσε γυναικολόγο, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει και την προεδρία της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αφού ρώτησε και ξαναρώτησε τι πρόβλημα υπήρχε και όταν βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κάτι το επείγον, αποφάσισε να κάνει στους ευρωπαίους υπουργούς το δικό του... σόου: ‘Να πάρεις το τριψήφιο τηλέφωνο του ΠΕΔΥ και να κλείσεις ραντεβού και μετά να με ενημερώσεις',  είπε στη γυναίκα του και έκλεισε το τηλέφωνο. Σε δέκα λεπτά η κυρία Μανωλίδου στέλνει στον σύζυγό της ένα SMS: ‘Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας'. Και ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει το σόου του: «Κύριοι», είπε στους έκπληκτους υπουργούς Υγείας, ‘θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα της συζύγου μου για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις εδώ στην Ελλάδα' και άρχισε να διαβάζει το μήνυμα της Ευγενίας, μεταφράζοντας το ‘ αγάπη μου'  σε... dear. Ήταν ή δεν ήταν στημένο; Εσείς τι λέτε;».
Μια που λέμε οικογενειακές ιστορίες, να σας πω και εγώ για την 75χρονη μητέρα μου που πήγαινε επί 20 χρόνια με τα πόδια στο γειτονικό κατάστημα του ΙΚΑ, για να της γράψουνε τα φάρμακα του μήνα. Ώσπου το κατάστημα ΙΚΑ έκλεισε, για να ανοίξει το ΠΕΔΥ, το ΠΕΔΥ δεν έχει ανοίξει εδώ και μήνες, οπότε η μητέρα μου, με δύο εγχειρίσεις στο γόνατο, αναγκάζεται να παίρνει το λεωφορείο, να πηγαίνει σε ιδιώτη γιατρό και να πληρώνει 10 ευρώ για της γράψει τα φάρμακα. Αυτό είναι το ΠΕΔΥ του ¨Αδωνη που σκίζει, ένα άθροισμα προσωπικών δραμάτων, μικρότερων ή μεγαλύτερων.
Σιγά μη νοιαστεί για τα δράματα των άλλων ο ανθρωπάκος που έγινε υπουργός, ο υπάλληλος της τρόικας, που ανέλαβε εργολαβικά να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, χάριν των ιδιωτών. Σιγά μην νοιαστεί ο ξεδιάντροπος ψεύτης, που πουλάει παρανόμως (σ.σ. οι υπουργοί απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε άλλη απασχόληση) βιβλία από την τηλεόραση και βάζει από δίπλα ένα «Ε», για να μην καταλάβουν τα κορόιδα ότι η εκπομπή δεν είναι ζωντανή και να νομίζουν ότι πρόκειται για επανάληψη των σόου που έκανε πριν γίνει υπουργός.
Πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί ακόμη και την οικογένειά τους ως όργανο προπαγάνδας; Εντελώς αδίστακτος. Εντελώς αδίστακτος ο Γεωργιάδης, ακόμη πιο αδίστακτοι εκείνοι που τον διόρισαν και τον διατηρούν στο υπουργείο Υγείας. Έχουν και ονοματεπώνυμα, τους λένε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.
- See more at: http://left.gr/news/eygenia-agapi-moy-syrriknosa-pedy-mas#sthash.2YZZudoa.dpuf

Θα πληρώσουμε 1,5 εκατ. ευρώ, για να σωθεί ο Βενιζέλος


Το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει οσονούπω 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την σωτηρία του υπό εξαφάνιση είδους «Βενιζέλος-Βενιζέλος», γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την άμεση και σφοδρή παρέμβαση του WWF. Διότι με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να διασωθούν δεκάδες άλλα είδη, όπως ο Ροζ Ιαγουάρος των Άνδεων, το Μονόφθαλμο Σαλάχι του Ειρηνικού, η Famous Πέρδικα της Σκωτίας, ο Φιλοσοφημένος Ασβός της Χαϊδελβέργης, το Αφερέγγυο Τσακάλι της Αριζόνας και η Χαμηλοβλεπούσα Ανακόντα του Αμαζονίου. Σημειωτέον ότι άπαντα τα προαναφερθέντα είδη θεωρούνται απείρως σημαντικότερα για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος από το είδος «Βενιζέλος-Βενιζέλος», με εξαίρεση τον Ροζ Ιαγουάρο, που για κάποιους ανεξερεύνητους λόγους θεωρείται παράγων ανισορροπίας και συγχύσεως.
Καθίσανε που λέτε εκεί στην κυβέρνηση και φτιάξανε έναν περίπλοκο μαθηματικό τύπο- τύφλα να ‘χει το Θεώρημα του Φερμά-, για να καταλήξουν στο εξής συγκλονιστικό συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει 1,45 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη εκλογική επιχορήγηση, όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επί παραδείγματι, θα πάρει μόλις 370.000. Το κόμμα του 12% θα πάρει ποσό που αντιστοιχεί σε κόμμα του 30%, διότι, όπως αποφάσισαν οι φωστήρες του Μιχελάκη, η χρηματοδότηση θα γίνει κυρίως με βάση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2009, όπου το ΠΑΣΟΚ πήρε 37% και όχι με βάση το αποτέλεσμα των εθνικών, όπου πήρε 12%.
Και πού ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει στις ευρωεκλογές 12% και όχι 37%, είναι το επιχείρημα των εκλογομαγείρων. Ούτε 37% θα πάρει, ούτε 12% θα πάρει, το πολύ ένα 5% θα πάρει ο κρυπτόμενος πίσω από την ΕΛΙΑ Βενιζέλος και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, το γνωρίζει και ο Μιχελάκης, που μοιράζει την κρατική χρηματοδότηση. Το γνωρίζει ο Μιχελάκης, παρόλα αυτά δίνει σκανδαλωδώς 1,5 εκατομμύριο στο ΠΑΣΟΚ, μπας και το σώσει από την πλήρη καταστροφή, σώζοντας μαζί του και την κυβέρνηση. Αν πέσει ο Ευάγγελος, θα παρασύρει μαζί του στην άβυσσο και τον Αντώνη, χέρι- χέρι θα βουτήξουν από την Ακρόπολη, σαν ερωτευμένο ζευγαράκι του Μεσοπολέμου.
Δεν θα πάρει μόνο το 1,5 εκατομμύριο το ΠΑΣΟΚ, θα πάρει και το 25% του δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου, ο οποίος θα υπολογιστεί και πάλι με βάση τις ευρωεκλογές του 2009, με μικρές προσθαφαιρέσεις. Ετοιμαστείτε για βομβαρδισμό από τηλεοπτικά σποτ που θα μας λένε ότι το Κίνημα θυσιάστηκε για να σωθεί ο τόπος και μαζί του θυσιάστηκε και ο εσταυρωμένος Βαγγέλης, ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου και του υποκόσμου. Μην εκπλαγείτε αν δείτε διαφημιστικό σποτ με τον Βενιζέλο καρφωμένο στον σταυρό, μόνο που από πάνω, αντί για ΙΝΒΙ, θα γράφει SIEMENS ή κάτι παρόμοιο.
Δεν έχουν ιερό και όσιο. Δίνουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ΠΑΣΟΚ που χρωστάει ήδη κοντά 130 εκατομμύρια. Εκατόν τριάντα εκατομμύρια χαμένα ανάμεσα στην κακή Αγροτική που έχει παραμείνει στο δημόσιο και στην καλή Αγροτική, που έχει περάσει στα χέρια του Μιχάλη Σάλα. Στο ΠΑΣΟΚ που ανέθεσε σε εταιρεία ορκωτών λογιστών τον έλεγχο των οικονομικών του και μετά πήρε την έκθεση και την μετέτρεψε σε όργανο εκκαθάρισης εσωκομματικών λογαριασμών. Μην μιλάς, γιατί θα ανοίξω τα συρτάρια και άλλες οικογενειακές ιστορίες.
Δεν πα να τους δώσουνε 1,5 εκατομμύριο, δεν πα να τους δώσουνε και 15 και 150, τίποτα, τίποτα πια δεν τους σώζει. Όπως θα ‘λεγε και ο Μαγιακόφσκι «όλων των Καλιφορνιών δεν θα έφτανε ο χρυσός», για να αποτρέψει το μοιραίο.
- See more at: http://left.gr/news/tha-plirosoyme-15-ekat-eyro-gia-na-sothei-o-venizelos#sthash.jjPbF7Oa.fuZkSXU1.dpuf

Δήλωση Δημ. Χλεμέ



Δήλωση Δημ. Χλεμέ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Πριν από δύο και πλέον μήνες εξέφρασα την βούληση μου να ηγηθώ Δημοτικού Συνδυασμού  θεωρώντας πως  η μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή και εντιμότητα, οι γνώσεις μου αλλά και η συνεχής παρουσία μου στα δρώμενα του Δήμου αποτελούσαν τα εχέγγυα μια σύγχρονης  και αποτελεσματικής διοίκησης. 
Η απόφαση αυτή ισχυροποιήθηκε από την παρότρυνση πολλών συνδημοτών, οι οποίοι  συστρατεύτηκαν  στην  προσπάθεια αυτή. Από την αρχή γνωρίζαμε πολύ καλά πως σε μια προεκλογική διαδικασία θα υπήρχαν εμπόδια και δυσκολίες τα οποία με ομόνοια και συνεργασία αλλά και με πολιτικό ήθος, τεκμηριωμένο λόγο και θέσεις θα ξεπερνιούνταν. Κάποιοι «συνοδοιπόροι» στην κίνηση αυτή, και οι κοινωνίες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι, είχαν διαφορετικές στοχεύσεις και προσανατολισμούς, μεθοδεύοντας καταστάσεις οι οποίες θα εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο ιδιοτελή οφέλη και δημιουργώντας τεχνητές αντιπαραθέσεις τοπικιστικού χαρακτήρα.
Στην μέχρι τώρα πορεία μου στον Καλλικρατικό Δήμο Πύδνας Κολινδρού έχω αποδείξει πως λειτούργησα αντιμετωπίζοντας όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες  ισόρροπα και δίκαια και αυτό το αναγνώρισαν και το αναγνωρίζουν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μου.    
Δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασίες που έθιγαν το ήθος και την αξιοπρέπειά μου, αλλά ούτε και σε «μοιρασιά καρέκλας» όπως ορισμένοι εξέλαβαν την πρωτοβουλία  σύγκλισης των τοπικών κοινωνιών και των μικροτοπικιστικών αντιθέσεων.
Ήμουν και είμαι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες και συζητήσεις αλλά με όρους έντιμους, ηθικούς που δε θα προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και θα λειτουργούν με γνώμονα τη σύνθεση των κοινωνιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου. Για οποιαδήποτε πρωτοβουλία μου ενημέρωνα πάντα τους συνεργάτες μου γιατί σημαντικές αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά και απερίσπαστα από πιέσεις και φανατισμούς.
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού κοιτάζω στα μάτια όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες και τους ανακοινώνω πως δε θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με απεριόριστο σεβασμό
Δημήτρης Χλεμές

Εξιχνιάστηκε σπείρα που πλαστογραφούσε ταυτότητες και διαβατήρια

 

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκε κατόπιν μεθοδικής έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σωρεία περιπτώσεων πλαστογραφιών και υφαρπαγών ψευδούς βεβαίωσης, όπου σπείρα ατόμων με την χρήση πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων προέβαιναν στην έκδοση και υφαρπαγή ελληνικών διαβατηρίων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και με τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας 34 ετών, ενός ημεδαπού 31 ετών, μίας γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων και τουλάχιστον δύο ακόμα ατόμων αγνώστων στοιχείων.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, αρχικά προμηθευόταν γνήσια δελτία αστυνομικής ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, τα οποία είχαν απολεσθεί ή είχαν κλαπεί και ακολούθως κατάρτιζε πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, αφαιρώντας την υπάρχουσα φωτογραφία και επικολλώντας την φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.
Στην συνέχεια, ο προαναφερόμενος με την συνδρομή του 31χρονου και της άγνωστης γυναίκας, καθώς και άλλων άγνωστων ατόμων, οδηγούσαν τους κατόχους των νοθευμένων δελτίων ταυτότητας στα γραφεία εκδόσεως διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου με την χρήση αυτών προέβαιναν στην έκδοση και την υφαρπαγή διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν την 13.03.2013 στο γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας στην Κατερίνη, εμφανίστηκε ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών και με την ίδια μέθοδο αιτήθηκε την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.
Ομοίως, την 27.03.2014 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας υπήκοος Αλβανίας 27 ετών που αιτήθηκε την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στο γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας (Σχετικό το από 28.03.2013 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).
Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν έντεκα παρόμοιες περιπτώσεις πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, όπου διάφοροι υπήκοοι Αλβανίας πέτυχαν την έκδοση και την υφαρπαγή διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών.
Ειδικότερα, πρόκειται για δύο περιπτώσεις στην Κατερίνη, οκτώ περιπτώσεις στην Θήρα και μία περίπτωση σε περιοχή της Αθήνας.
Σε έρευνα της οικίας του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας σε περιοχή της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* 1 δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών μίας 34χρονης, που αφαιρέθηκε ύστερα από διάρρηξη της οικίας της,
* 1 πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 2 φωτοαντίγραφα δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και έγχρωμες φωτογραφίες άλλων προσώπων,
* 1 φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και
* 1 δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών ενός 42χρονου, που αφαιρέθηκε ύστερα από ληστεία σε βάρος του και το οποίο διαπιστώθηκε από την εργαστηριακή εξέταση είχε νοθευτεί.
Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχή και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.


Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ευχαριστίες του Πιερικού Αρχελάου

Ο Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας επιστημονικούς του συνεργάτες Μανώλη Παπακώστα – χειρουργό ορθοπεδικό

O Μανώλης Παπακώστας – χειρουργός ορθοπεδικός
 www.orthopedikos-thessaloniki.gr και Παναγιώτη Χοντολίδη – φυσικοθεραπευτήhttps://www.facebook.com/pages/PhysioKaterini-Chontolidis-Panos/170395616364103?fref=ts για τη συμβολή τους στην εγχείρηση και μετεγχειρητική αποκατάσταση του καλαθοσφαιριστή της ομάδας Φάνη Τσαϊτουρίδη.
Ο Παναγιώτης Χοντολίδης – φυσικοθερεπευτής



Επίσης ευχαριστεί θερμά και το συμπολίτη μας Κώστα Χρίστογλου – γενικό διευθυντή Θεσσαλονίκης του Ομίλου Εταιριών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» www.bioiatriki.gr για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Ο Κώστας Χρίστογλου – γενικός διευθυντής της Βιοιατρικής στη Θεσσαλονίκη


Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου (0-0)



Άλλο Δρόμο επιλέγουν οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου, της Λόκοβης και των Φωτεινών


  Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης Χρήστου Γιαννούλη και του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» από τους κατοίκους των χωριών και των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης. 

Ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε τον Άγιο Δημήτριο, τα Φωτεινά και τη Λόκοβη, όπου μίλησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη ανατροπής της σημερινής εικόνας εγκατάλειψης που επικρατεί στην περιφέρεια από μια αδιάφορη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης.

 Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, στην κατεύθυνση μιας ισόρροπης ανάπτυξης όλης της επικράτειας του Δήμου Κατερίνης μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει και θα εφαρμόσει άμεσα ως διοίκηση ο «Άλλος Δρόμος».
Η στήριξη των αγροτών με τα απαραίτητα έργα υποδομής άρδευσης και οδοποιίας, η διαρκής επιστημονική τους ενημέρωση καθώς και η παροχή κινήτρων για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους, αλλά και η τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης ορεινής περιοχής του Δήμου, είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας που έχουν τεθεί στο επίκεντρο της προγραμματικής δέσμευσης του Άλλου Δρόμου.
Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει ο δημοτικός συνδυασμός στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας έχει ενταχθεί ως βασικό στοιχείο της ενότητας του προγράμματός για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση ίδρυση γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Γραφείου Τουρισμού.

Δημόσια συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων, προτείνουν πολίτες του Δήμου Κατερίνης

Image
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο της Κατερίνης, σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα της πόλης και δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους δημάρχους να κάνουν γνωστές τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους σε όλους τους πολίτες.
Η ΕΟΔνΠ έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, 54 ερωτήσεις που αφορούν: περιβάλλον, καθαριότητα, ύδρευση, δημοτική αστυνομία, απολύσεις εργαζομένων, ανακύκλωση, φωτισμό, στάθμευση, κοινωνική μέριμνα, οδοποιία, ΧΥΤΑ, άρδευση, τουρισμό, αγροτική οικονομία, κοινωνικές δομές, σχολικές εγκαταστάσεις, διαφάνεια  κ.α.
Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, υποψήφιοι δήμαρχοι, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια κληρωτίδα, ο κάθε ένας από ένα θέμα, στο οποίο θα οφείλουν να τοποθετηθούν, ο ίδιος που επέλεξε το θέμα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι.
Άρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα τοποθετηθούν σε 4 καίρια ζητήματα ο καθένας, ενώ θα τεθούν και ερωτήσεις από το κοινό.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στο χώρο του Καπνικού Σταθμού, θα ξεκινήσει στις 20:00 ακριβώς και θα ολοκληρωθεί στις 22:00.
Η λίστα των ερωτημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από τους πολίτες θα αναρτηθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα της ΕΟΔνΠ.
Η συγκέντρωση των ερωτημάτων θα συνεχιστεί μέχρι και την 6η Μαΐου. Πολίτες που επιθυμούν να προστεθεί και το δικό τους ερώτημα/θέμα προς συζήτηση, παρακαλούνται να το αποστείλουν στη διεύθυνση info@otoposmou.com

-- 
13η  Χορωδιακή Συνάντηση Δήμου Πύδνας Κολινδρού

 

   Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης θα πραγματοποιηθεί η 13η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώνει  η Δημοτική Χορωδία της Δ.Ε. Μεθώνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση  Πύδνας Κολινδρού.
   Στη  συνάντηση χορωδιών συμμετέχουν:
  1. Χορωδία του Συλλόγου κατοίκων Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης,
  2. Χορωδία Πανχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  3. Χορωδία Συλλόγου Παναγία Σουμελά Κατερίνης
  4. Χορωδία Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Θεσσαλονίκης
  5. Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης  

Ο Διευθυντής της Χορωδίας                             Ο πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε.

Ιωάννης Κούκας                                                   Δημήτριος Χλεμές 

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία


 
   Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή «των μακρυσμένων θαλασσών και  των γαλάζιων πόντων» Νίκο Καββαδία που θα παρουσιάσει η χορωδία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και ώρα  8.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού.
 Μουσική  επιμέλεια και Διεύθυνση της χορωδίας: Δημήτριος Καραμούζας

Για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Κ. Χλεμές

Υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Τσολακίδης / Δελτίο Τυπου / Περιοδεία Πιερία.


Δελτίο Τύπου

Ο υποψήφιος  ευρωβουλευτής κ. Νίκος Τσολακίδης  επισκέφθηκε την Παρασκευή 25.4.14 στα πλαίσια προγραμματισμένης περιοδείας το Νομό Πιερίας. Παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό  Ενημέρωση 92,2 και στον δημοσιογράφο κ. Ηλία Χρυσικό.
Κατόπιν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού του φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο όπου ενημερώθηκε  για την τόσο δημιουργική προσφορά του οργανισμού στον πολιτισμό και την προβολή  της Πιερίας διεθνώς, μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αλλά και τις διεθνείς συνεργασίες  και τα δρώμενα που φιλοξενεί το φεστιβάλ κάθε χρόνο τόσο από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ευχαρίστησε θερμά  τα μέλη και τον πρόεδρο για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και το υπέροχο λεύκωμα με την ιστορία του Φεστιβάλ Ολύμπου που έλαβε ως αναμνηστικό δώρο.

Ακολούθησε συνέντευξη στην Δίον τηλεόραση και στην εκπομπή <<από το Ε μέχρι το Χ>>, με τους δημοσιογράφους Χρήστο Χατζημίση και Εύη Μιχωλού

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη  Βροντού  συνοδευόμενος από  υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό της Νιόβης Παυλίδου, κ. Απόστολο Ντινάκη  και την αντιδήμαρχο Μαρία Τσιμήτρη.

 Η σύντομη περιοδεία  στο νομό συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο πρότυπο οινοποιείο των αδερφών Ηλία και Νίκου Χρυσοστόμου στο Κίτρος όπου παράγεται το   διεθνώς βραβευμένο κρασί της επιχείρησης και κατέληξε σε συνάντηση και συζήτηση με  φίλους.

Από το Γραφείο Τύπου

Αυτό είναι το link  της ραδιοφωνικής συνέντευξης

http://www.enimerosi922.gr/index.php/interviews/7855-2014-04-25-10-59-44
Δεν έχω ακόμη το βίντεο της τηλεοπτικής συνέντευξης στη Δίον Τηλεόραση
Σας επισυνάπτω το σχετικό δελτίο τύπου και φωτογραφίες.

Νίκος  Τσολακίδης

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Ο αγροτικός συνδικαλισμός στα χρόνια της κρίσης»



Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο  3 Μαΐου   2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει: «Ο αγροτικός συνδικαλισμός στα χρόνια της κρίσης»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αγρότης Ημαθίας, Εκπρόσωπος «Πρωτοβουλίας Αγροτών»


ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ
Αγρότης Ημαθίας


ΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Αγρότης Ημαθίας


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΝΑΣ
Αγρότης Ημαθίας






Η Βούλα Πατουλίδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814


Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα η  υπ.  Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Οργανισμού. Την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης της «Αλληλεγγύης»  υποδέχτηκαν  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς, Παναγιώτης Κακαφίκας, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο Ταμίας του Συνδέσμου Γιώργος Βαρδάκας και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κατερίνα Δεμερτζή.
Η Βούλα Πατουλίδου  ενημερώθηκε για τα προβλήματα  και τις  προοπτικές που σχετίζονται με τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Κακαφίκας υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της Αγοράς από το νέο ΕΣΠΑ. Ο  κ. Χαραλαμπίδης  υπογράμμισε πως «οι έμποροι είμαστε αισιόδοξοι από τη φύση μας και ως κλάδος δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα, αντιθέτως προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν». Στην αβεβαιότητα που νιώθουν οι εργαζόμενοι και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν αναφέρθηκε η κ. Δεμερτζή. 
Η Βούλα Πατουλίδου επισήμανε πως  «η Περιφέρεια μπορεί και παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς. Μου δίνετε την ευκαιρία ωστόσο να υπογραμμίσω πως στις βασικές προτεραιότητες που θέτει η “Αλληλεγγύη” για την επόμενη περίοδο είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η προώθηση των μακεδονικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Στην προσπάθεια αυτή, η λειτουργία μιας σύγχρονης Αγοράς, η οποία θα βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα μπορεί να συνεισφέρει πραγματικά και να αποφέρει καρπούς στην τοπική οικονομία».
Το φιλικό κλίμα που προηγήθηκε συνεχίστηκε και κατά την επίσκεψή της Βούλας Πατουλίδου στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς, όπου συνοδευόμενη από τον κ. Κακαφίκα είχε τη δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με εμπόρους κι εργαζόμενους, ενώ δέχτηκε θερμές ευχές για την εκλογή της ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την «Αλληλεγγύη» στις εκλογές του Μαΐου.




Διαφημιστική προβολή υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014


free gif maker

«Εκτέλεση» του ΠΑΟΚ!

epo
Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στον αγώνα  της Τούμπας με τον Ολυμπιακό για το θεσμό του κυπέλλου.
Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών, τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.
Πρέπει να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και το ερώτημα είναι από ποια βαθμολογία θα αφαιρεθούν οι βαθμοί. Από τα πλέι-οφ ή το πρωτάθλημα;  Αυτό δεν διευκρινίζεται στην απόφαση της ΕΠΟ….
H ενημέρωση από την ΕΠΟ αναφέρει: Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ


Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ποιος είναι ο Χάρης Προβουλάκης . . . . . . .

 


Ο Χαράλαμπος Προβουλάκης γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας το 1971. Η καταγωγή του είναι κρητική και ποντιακή. Είναι νυμφευμένος με την Πολυξένη Τσαϊτουρίδου και έχουν αποκτήσει μία κόρη 3 ετών, την Ελπινίκη Άρτεμιν.

Το 1989 τελειώνει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παίρνοντας το πτυχίο Υπαλλήλων Διοίκησης του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας .

Το 1994 γίνεται πτυχιούχος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Τεχνολόγος Λογιστής - με τίτλο πτυχιακής εργασίας  « Το Συνάλλαγμα στο....
Τραπεζικό Σύστημα» - από τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ).

Η πρακτική του εξάσκηση λαμβάνει χώρα στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ). Ακολουθεί εκπαίδευση στο Marketing Mix και στη Λεκτική Επικοινωνία και Γλώσσα του Σώματος {Eurosience}.
Το 1995 παρουσιάζεται στο πολεμικό ναυτικό, στο στρατόπεδο Παλάσκα. Κάνει προπαίδευση με την Μ.Υ.Κ. και αφού παίρνει ειδικότητα ΟΑ-Δ ΤΠΒΓ από το Κανελλόπουλος, μετατίθεται στη Λήμνο, στην άκρως απόρρητη τότε συστοιχία πυραύλων Exosset (ΣΚΒ1), και ζει από κοντά τα γεγονότα  των Ιμίων. Απολύεται από τη ΝΔΒΕ έχοντας συμπληρώσει 21 μήνες θητείας.
Είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κατερίνης από το 1989 όπως και της Θεσσαλονίκης από το 2000 εως το 2005.

Έχει ασχοληθεί επιμέρους ως επαγγελματίας με τους κλάδους  των ασφαλειών, των χρηματοοικονομικών, του χονδρεμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των ΜΜΕ.
Από το 2005 και μετά έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης και διευθυντικό στέλεχος, όπως και διαμεσολαβητής σε διάφορες εταιρίες (FLASH FM, Volcano Special Bookings, Κρητικά Αναψυκτικά Σούδας, Όμιλος Εταιρειών ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ).

Το 2009 μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει (νόσος Crohn), αρχίζει να ασχολείται με θέματα ιατρικής και υγείας. Έτσι το 2011 εισάγεται στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 4ο έτος.

Το 2012 γίνεται επιστημονικός συνεργάτης - σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής στο Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής.

 Έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν προγράμματα για την ίδρυση, οργάνωση και διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης και συμβουλευτικές για αναλήψεις επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Έχει πάρει μέρος σε 10 επιστημονικά οικονομικά συνέδρια (Περιφερειακή Ανάπτυξη, Χωροταξία και Περιβάλλον στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης, Συνέδριο Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Managers, Πανελλήνιο Συνέδριο Ποσοτικών Μεθόδων στη Βιομηχανία και στις Εμπορικές Επιχειρήσεις κ.α.).

Από το 2011 μέχρι πρότινος, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή του σε 47 ιατρικά επιστημονικά συνέδρια (4 διεθνή, 6 ογκολογικά, 6 γαστρεντερολογικά, 6 διαβητολογικά, 7 καρδιολογικά, 5 παιδιατρικά, 6 ορθοπεδικά, 5 φυσικοθεραπείας, 2 ορθομοριακής ιατρικής), συγκεντρώνοντας 333 μόρια συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD),  σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS.
Είναι εθελοντής στο γραφείο στήριξης ΑΜΕΑ του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ, στο σύλλογο καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης και στο σύλλογο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας. Υπήρξε χρόνια αιμοδότης σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία εώς την διάγνωση της ασθένειας του καθώς επίσης και  εθελοντής σε μαραθώνιους αγώνες (Οlympus Marathon, Μέγας Αλέξανδρος, κ.α.).

Το 2012-2013 εκπαιδεύτηκε στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Πρόσφατα, έχοντας οδηγηθεί πλέον στο σημείο να μην του  επιτρέπει πια η συνείδησή του, να μένει αμέτοχος και άπραγος στην  πραγματικότητα που βιώνουμε, αποφασίζει να θέσει εαυτόν στον αγώνα για ηθική, για ακεραιότητα, για αξιοκρατία, για δικαιοσύνη και αμεροληψία. Με  μόνη του μέριμνα πλέον και αίσθηση την επιτακτική ανάγκη τα προβλήματα των συμπολιτών του να γίνουν επιλύσιμα προγράμματα της Δημοτικής Αρχής.



Εργατική Πρωτομαγιά


Την 
πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώνταςωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Εργατική Πρωτομαγιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.
Το γνωστό σκίτσο ενός αναρχικού που πετάει μία βόμβα εμφανίστηκε έπειτα αυτού του συμβάντος.
Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αφαίρεσε μόνος τη ζωή του στην φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής.

Πρωτομαγιά στην Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".
Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων ανδρών από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Έτσι, η Καισαριανή δεν εορτάζει μόνο την Εργατική Πρωτομαγιά όπως όλος ο υπόλοιπος ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.

http://el.wikipedia.org/