ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη του Δ.Χριστογιάννη στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές

Δελτίο Τύπου

Άμεσο υπήρξε το ενδιαφέρον του κ. Δημήτρη Χριστογιάννη για τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Πιερία.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, προκάλεσαν ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες καπνού, σιτηρών, κηπευτικών, αμπελιών, ελιάς, βαμβακιού και οπωροφόρων δέντρων.
Ο Βουλευτής, κ. Δ. Χριστογιάννης, μαζί με το Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Β. Έξαρχο και τον Υποδιοικητή κ. Α. Μποτό, επισκέφτηκαν την περιοχή του Π. Ελευθεροχωρίου και άλλες πληγείσες περιοχές, συζήτησαν με τους παραγωγούς και ενημερώθηκαν για τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση και οι ανεμοθύελλες.
Ο οργανισμός του ΕΛΓΑ κινητοποιείται προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες, ώστε να γίνουν οι πρώτες καταγραφές των ζημιών.
Μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων και την έκδοση των πορισμάτων, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες αγρότες.
                                                                

Με εκτίμηση
Χριστογιάννης Δ. Δημήτριος
Βουλευτής Πιερίας

                                                  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια συγκέντρωση συνταξιούχων όλων των Ταμείων στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, η οποία ήταν η μεγαλύτερη διαμαρτυρία των τελευταίων ετών με 15.000 περίπου συνταξιούχους διαμαρτυρόμενους, για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και την αξιοπρεπή υγειονομική και ασφαλιστική τους περίθαλψη.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για την πολιτική που ακολουθείται η οποία καταδικάζει τους συνταξιούχους στην φτώχια και στην εξαθλίωση ενώ, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες, έρχονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς επίσης στην υγεία και στα φάρμακα. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, η ανεργία όλα αυτά οδηγούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην οικονομική ανέχεια.
Με κύρια αιτήματα την αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις σε προ μνημονίων επίπεδα, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες, στα φάρμακα, στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητούν επίσης την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων στο πετρέλαιο και κυρίως όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών Νόμων, που μας έχουν καταδικάσει στη δυστυχία.
Εξάλλου, είναι αυτοί που έχουν πληρώσει για αυτές τις παροχές και τους τις έχουν αφαιρέσει.


Δυναμικά στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, κατόπιν δημόσιας προσκλήσεως του Σωματείου Συνταξιούχων του Νομού μας το οποίο κάλυψε τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2014


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/6/2014Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2014 θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 25 Ιουλίου 2014  στις 13.30 στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη).
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΚΜ και πρόεδρος της ΑΜΚΕ Μονής Λαζαριστών Φάνης Παπάς και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μονής Λαζαριστών Λάζαρος Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ για την τρέχουσα θερινή περίοδο.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο ΤύπουΤο έθιμο του κλήδονα αναβίωσαν την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 κολινδρινοί και κολινδρινές στη γειτονιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Το προσωνύμιο «Κλήδονας» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κλήδων» που σημαίνει προγνωστικός ήχος και χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει τον συνδυασμό των τυχαίων και ασυνάρτητων λέξεων κατά τη διάρκεια μαντικής τελετής. Την παραμονή της γιορτής του Αϊ Γιάννη, αναβιώνει και το γνωστό έθιμο με τις φωτιές: Στις γειτονιές του χωριού στήνονταν μεγάλες φωτιές πάνω από τις οποίες πηδούσαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Σύμφωνα με την παράδοση, η φωτιά, επιφέρει την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλάσσονται από το κακό, «να φύγουν οι ψύλλοι κι οι κοριοί…..» φώναζαν όσοι πηδούσαν πάνω από τη φωτιά. Ο Άι-Γιάννης λέγεται και Ριζικάρης αφού η παράδοση λέει ότι φέρνει τύχη και γι' αυτό έπρεπε από την παραμονή οι κάτοικοι του χωριού να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικιακές δουλειές τους. Στο έθιμο αυτό γυναίκες του Κολινδρού πρόσθεσαν και ένα ακόμη γεγονός που λάμβανε χώρα παλιότερα. Με το αλεύρι της νέας σοδειάς ζύμωναν ψωμί το οποίο έβρεχαν σε κάποια από τις βρύσες του Κολινδρού και στη συνέχεια το πρόσφεραν σε όλους.Κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Κολινδρού παρακολουθούν μαθήματα κολύμβησης δεκάδες παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ενώ πέρα από τους μαθητευόμενους κολυμβητές ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο αφού έχουν προβλεφθεί ώρες για το ευρύ κοινό.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Π. 8

Πρόσκληση

  Σας καλούμε την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης στην εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους επιμορφούμενους των προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού της περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2014.
  Η εκδήλωση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε Θέματα Διά Βίου Μάθησης και την ενημέρωση των δημοτών για τη μέχρι τώρα λειτουργία και δράση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Με  τιμή
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΝΕ
Δημήτριος Χλεμές

Η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού
Εύη  Δημητρίου –Χριστίδη

 Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Ø      Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού, Δημήτριο Χλεμέ.
Ø      Παρουσίαση  με θέμα: «Διά Βίου Μάθηση, σκοπός, στρατηγικοί στόχοι και φορείς ΔΒΜ» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθηνά Α. Σιπητάνου.
Ø      Παρουσίαση με θέμα: «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης» από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού, Εύη  Δημητρίου- Χριστίδη.
Ø      Παρουσίαση με θέμα: «Η λειτουργία και δράση του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2014» από τον Υπεύθυνο Οργάνωσης του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού,  Νικόλαο  Τζήκαλο. 
Ø      Απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους επιμορφούμενους των προγραμμάτων του ΚΔΒΜ.


.

                                                                                                                

Στον Όλυμπο Βροντούς προπονητής ο Γ. Κωνσταντινίδης - Νέο ΔΣ

Νέο Δ.Σ. εκλέχθηκε στον Όλυμπο Βροντούς και η νέα διοίκηση έπιασε κατευθείαν δουλειά. Έτσι το πρώτο πράγμα που ανακοινώθηκε είναι..
η πρόσληψη του νέου προπονητή.  


Ο έμπειρος Γιάννης Κωνσταντινίδης θα καθήσει στον πάγκο της ομάδας της Βροντούς για τη νέα περίοδο κι αυτό από μόνο του δείχνει ίσως και τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ.Πληροφορίες του Pieriasport αναφέρουν ότι ήδη ο σύλλογος κινείται για την ενίσχυση του ρόστερ και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις με ονόματα ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν φέτος στον ιστορικό Όλυμπο.Σε επόμενη ανάρτηση μας θα σας δώσουμε και τα ονόματα των ανθρώπων που απαρτίζουν το νέο διοικητικό σχήμα του συλλόγου. 

 
http://pieriasport.blogspot.gr

Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου: Σεμινάριο Ψηφιδωτών στο Δίον.ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝ....


ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ- 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου διοργανώνει 15νθήμερο σεμινάριο ψηφιδωτού από 21 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο αρχαίο Δίον, στα εργαστήρια του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Θα διδάξει ο γνωστός  δάσκαλος της τέχνης του ψηφιδωτού, Βαγγέλης Γαληνός.
 

Το πρόγραμμα θα περιέχει μαθήματα θεωρίας και πρακτικής.        (υποχρεωτικό 9 π.μ. έως 13 μ.μ. και  προαιρετικό 17 μ.μ. έως 20 μ.μ.).          
Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται, η διδασκαλία, οι σημειώσεις, τα υλικά, ψηφίδες, κονιάματα κ.λ.π, τα εργαλεία, η δωρεά παραχώρηση έργου ψηφιδωτού, η βεβαίωση σπουδών. 
Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dionculture.gr (τμήμα ολιγομελές έως 15 μαθητές).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα κιν. 6972469952, σταθερό 2351051200 κ. Μαρία Γκριμούλα (πρόεδρο Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου)
Βιογραφικό του δασκάλου Βαγγέλη Γαληνού
Ο Βαγγέλης Γαληνός σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Κώστα Λούστα, και ψηφιδωτό στη Ραβέννα της Ιταλίας με δάσκαλο τονCicogniani. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο, το πρώτο το 1977 στα ΙΒ’ Δημήτρια (το έργο βρίσκεται στο Τελόγλειο Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη) και το δεύτερο το 2007 για το υπαίθριο μνημείο Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Θεσσαλονίκη. Το 1980 γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία Μάκη Πιτσαλίδη, με τίτλο «Το τραγούδι της πέτρας –Βαγγέλης Γαληνός»  η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και στην ΕΡΤ 2.
Το 1987, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με θέμα το ψηφιδωτό και με τίτλο: «Ψηφιδωτό παραδοσιακό και σύγχρονο - Βαγγέλη Γαληνού»και το 2009 το δεύτερο με τίτλο «Η Διαδρομή του Ψηφιδωτού».  Έργα του υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα, σε πολλές δημοτικές πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε υπαίθρια μνημεία πολλών Δήμων, σε εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές. Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και του Συλλόγου των Φίλων Αστρονομίας, Θεσσαλονίκης. Έκανε 46 ατομικές, οι 4 εξ’ αυτών στο εξωτερικό: Παρίσι, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Φιλιππούπολη, και 48 ομαδικές εκθέσεις.
Ζει και εργάζεται στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Η στυγνή εκδίκηση μιας ιερόδουλης..


Η ιερόδουλη την Τετάρτη τα μεσάνυχτα έσπασε την σιωπή της μεταβαίνοντας στην Αστυνομία καταγγέλοντας δύο από τους πολλούς πελάτες της
Σύμφωνα με την καταγγελία της 
δύο αραβικής καταγωγής άτομα τα οποίοι ήρθαν εννιά φορές σε συνουσία μαζί της είχαν την τάση να πληρώνουν μόνο με χαρτονομίσματα των 200 ευρώ... με την ιερόδουλη να δίδει ρέστα 100 ευρώ.

Όμως αυτή η εμμονή με τα 200ευρα κίνησε τις υποψίες της ιεορόδουλης, η οποία και μετέβη στην αστυνομία, όπου και πιστοποιήθηκε ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα είναι πλαστά.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε προς τους αστυνομικούς ότι εκείνη την ώρα σίγουρα ένας εκ των δύο υπόπτων βρισκόταν ήδη στον οίκο ανοχής, οπότε και δύναμη της αστυνομίας κινήθηκε προς το σημείο.

Με το αραβικής καταγωγής άτομο πλέον στα χέρια της αστυνομίας, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, που ενδέχεται να οδηγήσει την αστυνομία στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών. Κατά την ανάκριση μάλιστα ο αλλοδαπός διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε παραβιάσει το όριο χρονικής του παραμονής στην Δημοκρατία, διαμένοντας πλέον παράνομα, ενώ για τα πλαστά χαρτονομίσματα δήλωσε ότι του τα χορήγησε ένας Ιορδανός, για τον οποίο δεν γνώριζε κάτι παραπάνω.

Η αστυνομία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση του άλλου ατόμου επίσης αραβικής καταγωγής, ενώ γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης περαιτέρω μαρτυριών για το αινιγματικό πρόσωπο του Ιορδανού παραχαράκτη ή διακινητή πλαστών νομισμάτων...

Πλέον μείζον ζήτημα για την αστυνομία της Κύπρου θα είναι να προστατεύσει την εν λόγω ιερόδουλη, καθώς σε περίπτωση που η αστυνομία έχει πέσει σε λαυράκι και έχει βρεθεί στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών, τότε η κίνησή της να "καρφώσει" πελάτες της μπορεί να αποβεί ιδιαίτερως επικίνδυνη...

Άλλος ένας τόνος ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί

Νέα ποσότητα μαμούθ με έναν επιπλέον τόνο ηρωίνης εντόπισαν σε αποθήκη στο Κορωπί άνδρες του Λιμενικού, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την -τρομακτικών διαστάσεων- δράση των βαρόνων της Φιλοθέης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 2 τόνους και 120 κιλά με τη συνολική αξία της είναι να χαρακτηρίζεται μυθική καθώς υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο φορτίο, αποτελούμενο από 138 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 968 κιλών και 600 γραμμαρίων ήταν κρυμμένο μέσα σε εγκαταλελειμμένα κοτέτσια, που λειτουργούσαν παλαιότερα ως ορνιθοτροφεία γνωστής εταιρείας.
Την αποθήκη που βρίσκεται στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στην περιοχή Λαμπρικά,  χρησιμοποιούσαν τα μέλη του καρτέλ που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στη βίλα της Φιλοθέης. Σύμφωνα, ο χώρος είχε νοικιαστεί πρόσφατα από τον 40χρονο εφοπλιστή με την πρόφαση ότι σκόπευε να μεταφέρει εκεί μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ακόμη, άνδρες του λιμενικού μπλόκαραν ανοιχτά της Ελευσίνας το πλοίο, με το μεταφέρθηκε η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών στη χώρα μας.


Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τονγκό, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας. Όπως προέκυψε, το τάνκερ κατασκευής 1963 ξεκίνησε από το λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα τέλη Απριλίου. Λίγες ημέρες αργότερα,  σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά του Ομάν φορτώθηκαν από λάντζα τα ναρκωτικά. Όταν έφτασε στην Ελλάδα, στις 7 Ιούνιου ο καπετάνιος δήλωσε μηχανική βλάβη και για αυτό κατέπλευσε πλησίον ναυπηγείου στη Ελευσίνα. Εκεί, οι δυο τόνοι ηρωίνης μεταφορτώθηκαν σε τρεις νταλίκες, που μετέφεραν καύσιμη ύλη πέλετ για να μην κινούν τις υποψίες. Τα σκληρά ναρκωτικά είχαν τελικό προορισμό την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας των ναρκωτικών στο «NOOR ONE»  ήταν τόσο προσεγμένος, μελετημένος και σχεδιασμένος που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.

Επίσης, κατά την έρευνα στο πλοίο διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε παραστατικά για την κατοχή 18 τόνων καυσίμων, οπότε θα υπάρξουν κατηγορίες και για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου  από τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και το γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), παρουσία εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν 14 νέες συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Έλληνες. Μία γυναίκα, 53 ετών κάτοικος Αργυρούπολης, που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας, που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Οι υπόλοιποι 12 είναι αλλοδαποί, ινδικής καταγωγής. Οι 11  εργάζονταν ως πλήρωμα στο παράνομο πλοίο ενώ ένας Ιρανός, φέρεται να είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον ένας από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες είναι ο οδηγός φορτηγού που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Σχιστού, με το οποίο επρόκειτο να γίνει η μεταφορά των ναρκωτικών στην Ευρώπη.
 
Όλοι τους κρατούνται στο Λιμεναρχείο του Πειραιά και σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια της προανάκρισης λειτούργησε ως «βαθύ λαρύγγι», παρέχοντας στις αρχές πολύτιμα στοιχεία για την ύπαρξη της δεύτερης «καβάτζας» στην οποία το κύκλωμα έκρυβε εκατοντάδες σακιά ηρωίνης.


Γνωστοί επιχειρηματίες στο κόλπο

Την ώρα που οι έρευνες για τη δράση των βαρόνων της Φιλοθέης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δύο ακόμη επιφανείς επιχειρηματίες μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών.

Αρχιβαρόνος του καρτέλ θεωρείται ο 40χρονος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης της αμαρτωλής βίλας στη Φιλοθέη, που έχει οδηγηθεί ήδη στη φυλακή. Ο προφυλακισμένος εφοπλιστής την περίοδο 2012-2013 ήταν ιδιοκτήτης δεξαμενόπλοιου «ΝOOR ONE», σημαίας Τόνγκο, με το οποίο έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, από τον Περσικό κόλπο.

Ωστόσο,  τις τελευταίες ώρες εξετάζεται ο ρόλος ενός επιχειρηματία που φέρεται να ήταν συνεργάτης του 41χρονου στις ναυτιλιακές επενδύσεις στο Ντουμπάι αλλά και στην ιδιοκτησία του «NOOR ONE».

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει ένας ακόμη επιχειρηματίας, που τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει και αυτός στην ιδιοκτησία του παράνομου πλοίου.

Όπως προκύπτει, οι δυο νέοι ύποπτοι με το πρόσχημα της εμπορίας καυσίμων, εισχώρησαν στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Συγχαρητήρια από Βαρβιτσιώτη

Την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που θα γέμιζε με ναρκωτικά ολόκληρη την Ευρώπη, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ενημερώνονταν διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μετέφερε στα στελέχη του λιμενικού σώματος
θερμά συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και τόνισε με νόημα: «Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν. Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του»

Από την πλευρά του,  ο αρχηγός του Λιμενικού στη σύντομη ομιλία του δήλωσε ότι «Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να εκτελεί με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή που του έχει θέσει η πολιτεία και θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από πληροφορίες της Αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, πριν από έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται  ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Έλληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής, και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, διέμεναν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, ενώ αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ:ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - Πήρε Παναγιώτου ο Πιερικός

Στο δυναμικό των Κατερινιωτών ανήκει και επίσημα ο 22χρονος Κύπριος.Μία ακόμα μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Πιερικός. Η κατερινιώτικη ..
ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αιμίλιου Παναγιώτου. Πρόκειται για τον 22χρονο Κύπριο μεσοεπιθετικό ο οποίος αφότου πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο νέο διετές συμβόλαιό του.cfoot2 


Ο νεοαποκτηθείς άσος του συλλόγου θεωρείται απ’ τα ταλέντα στη Μεγαλόνησο και στο παρελθόν έχει περάσει από δοκιμαστικά σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Απ’ το 2009 άνηκε στον ΑΠΟΕΛ κι ενώ έχει αγωνιστεί ως δανεικός σε Ολυμπιακό, Αλκή και ΑΕΚ Λάρνακας.
http://www.mikriliga.com/

ΤΡΑΓΩΔΙΑ : ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ.Μια ακόμη ..

τραγωδία εκτυλίχθηκε στην άσφαλτο στην Πιερία. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο δρόμο Καρίτσας - Κονταριώτισσας μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα. Από τη σύγκρουση βρήκε τραγικό θάνατο... 
48χρονος από την Κονταριώτισσα που επέβαινε ως συνεπιβάτης στη μηχανή, ενώ ο 27χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας από τη Νέα Έφεσο έχει τραυματισθεί σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ελαφρά έχουν τραυματισθεί επίσης και τα δύο παιδάκια που επέβαιναν στην πίσω θέση της οικογένειας του ΙΧ οχήματος, καθώς και ο πατέρας τους που οδηγούσε το όχημα.
Η νεκρώσιμος τελετή του άτυχου άνδρα θα τελεστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην Κονταριώτισσα.
Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος ερευνά το τμήμα τροχαίας. 

H Xριστίνα Παππά «τα γυρίζει» για το «χούφτωμα» του υπουργού: «Άντρας είναι, συγνώμη!»

Μετά την εν θερμώ αντίδραση της («Με έχεις εκθέσει, τώρα πρέπει να με αρραβωνιαστείς», του είχε πει αστειευόμενη στο τηλέφωνο), η ηθοποιός Χρσιτίνα Παππά, μίλησε και εν ψυχρώ για του «χούφτωμα» του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. «Ο κόσμος, αντί να κοιτάξει την ουσία, ασχολείται με κάτι άσχετο. Έτυχε να υπάρχει σημαντικότατο θέμα επικαιρότητας μέσω μιας τεράστιας επιτυχίας –που είναι επίτευγμα για μένα– του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κι ασχολήθηκαν με το ότι ένας άντρας ακουμπούσε το πόδι μιας γυναίκας. Άντρας είναι, συγνώμη! Δεν έκανε έγκλημα», είπε στο περιοδικό people. Kαι πρόσθεσε: «Κάνει τέλεια τη δουλειά του, με μια μεγάλη επιτυχία εκείνες τις μέρες, την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά, μια επιτυχία που ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Ασχολήσου μ’ αυτό, ρε φίλε, και όχι με το αν έπιασε το μπούτι μου. Του αξίζει του Μιλτιάδη ένα «μπράβο». Όλοι οι πολίτες είμαστε αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς, αλλά πιστεύω πως ο συγκεκριμένος είναι εξαίρεση. Δεν μπορείς να τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι. Ο Μιλτιάδης είναι πανέξυπνος και θα πάει πολύ μπροστά, αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Αλλά είναι και άνθρωπος! Θα ταμπουρωθεί σε ένα δωμάτιο επειδή είναι υπουργός; Δεν θα έχει φίλους και προσωπικές στιγμές; Δηλαδή, αν δεν είχε κάνει καλά τη δουλειά του, τι θα έλεγαν;»

Ο O αληθινός νεοφασισμός είναι μέσα στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Κέικ φουντουκιού με βερίκοκα και σοκολάτα

keik-fountoukiou-olivemagazinegr

Αφράτο κέικ με ψίχα φουντουκιού, σταγονίτσες σοκολάτας και φρέσκο βερίκοκο, τόσο νόστιμο που σίγουρα θα το φτιάξετε ξανά και ξανά. Το βερίκοκο μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με όποιο άλλο φρούτο εποχής θέλετε.
keik verikoko nik2
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

 • 3 αβγά
 • 100γρ. ζάχαρη
 • 100γρ. μαργαρίνη, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
 • 100ml χυμό πορτοκαλιού
 • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
 • 150γρ. φουντουκόψιχα, τριμμένη σε σκόνη
 • 3 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
 • 4 βερίκοκα κομμένα σε φετούλες
 • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
 • λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με μαργαρίνη ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Βήμα 2

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μίγμα. Προσθέτετε τη μαλακωμένη μαργαρίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Ρίχνετε και το χυμό και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.

Βήμα 3

Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και μισοβυθίζετε στην επιφάνειά του τις φετούλες από τα βερίκοκα. Πασπαλίζετε το κέικ με την καστανή ζάχαρη και βάζετε τη φόρμα στο φούρνο.

Βήμα 5

Ψήνετε το κέικ για 30 - 40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα βερίκοκα, τα οποία τελικά θα βρεθούν στο κέντρο του κέικ.

Βήμα 6

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.

«Βόμβα» μεγατόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας για ΑΕΠ και Χρέος

"Φωτιές" ανάβουν οι οικονομολόγοι της Τράπεζας της Ελλάδας λίγο πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Χρέος, καθώς τα σενάρια που εκπόνησαν για τη δυναμική του ΑΕΠ έως το 2030, απέχουν... έτη φωτός από τις παραδοχές της τελευταίας μελέτης Βιωσιμότητας που συνέταξε η Τρόικα!

Έτσι αν και από το αρμόδιο τμήμα μελετών της ΤτΕ διαβεβαιώνουν- εκ των υστέρων- ότι...
δεν είχαν καμία απολύτως πρόθεση να δείξουν ότι ο σχεδιασμός της Τρόικα για το Χρέος είναι στον... αέρα, η αλήθεια είναι ότι λαμβάνοντας υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα εκτίμησαν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότεροι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Όντας... κρυμμένη στο εσωτερικό της τελευταίας Έκθεσης που υπογράφει ο Γιώργος Προβόπουλος, η ειδική μελέτη για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας λαμβάνει ουσιαστικά υπόψιν τις πιο αντιπροσωπευτικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών και αναπτύσσει τρία σενάρια για τη δυναμική του ΑΕΠ των επόμενων 15 ετών. Και τα τρία σενάρια βασίζονται στις υποθέσεις ότι η δημόσια κατανάλωση παραμένει σταθερή σε πραγματικούς όρους, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση αυξάνεται με ρυθμό 1% κατ' έτος, δηλαδή με ρυθμούς χαμηλότερους από το μισό των ρυθμών ανόδου της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά την περίοδο 1980-2000, η οποία θεωρείται αντιπροσωπευτική επειδή δεν περιλαμβάνει την 8ετία 2001- 2008, όπου το ΑΕΠ "πετούσε". Τα σενάρια διαφέρουν μόνο ως προς τις υποθέσεις σχετικά με τη δυναμική των εξαγωγών και των επενδύσεων και είναι ενδεικτικό ότι ενώ στο απαισιόδοξο σενάριο οι εξαγωγές προβλέπεται να αυξάνονται κατά μέσο όρο με ρυθμό 3%, στο αισιόδοξο ο πήχης ανεβαίνει στο 8%.
Πού καταλήγουν, όμως, οι οικονομολόγοι της Τράπεζας; Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο το ΑΕΠ θα "τρέχει" με ρυθμούς μόλις 1,4%, σύμφωνα με το αισιόδοξο με ρυθμούς 2,9% και σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο με 2,1%. Τι προβλέπει την ίδια ώρα η τελευταία μελέτη Βιωσιμότητας του Χρέους από το ΔΝΤ; Ρυθμούς 2,9% το 2016, 3,7% το 2016, 3,5% το 2017, 3,3% το 2018, 3,6% το 2019, 2,6% το 2020, δηλαδή σαφώς υψηλότερους ρυθμούς ακόμα και από το αισιόδοξο σενάριο της ΤτΕ!!! Τι σημαίνει, όμως, μικρότερο ΑΕΠ από αυτό που έχει προβλέψει η Τρόικα; Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του Χρέους έως και 10 μονάδες το 2020, δηλαδή στο 137% του ΑΕΠ, ανατρέποντας πλήρως τους σχεδιασμούς και της Αθήνας και των δανειστών...
Φωτογραφία: Eurokinissi
Γιώργος Παππούς από iefimerida

Αφού τον εξέθεσε και μετά βολεύτηκε, τώρα του ζητά συγνώμη...


«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Εχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη», δηλώνει τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο μετάνοιας προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που τόσο εξέθεσε και πλήγωσε πριν από λίγες ημέρες όταν και προφανώς ο ίδιος διέρρεε στον τύπο τα όσα γράφτηκαν μετά και την καρατόμηση του από το υπουργείο Υγείας. 
Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην Καθημερινή, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι «αισθάνομαι διπλά άσχημα, διότι ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε και εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του». Και όλα αυτά βέβαια εφόσον ο ίδιος γνωρίζει πλέον πως μετά τα “παζάρια” που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιστρέψει και πάλι στο κυβερνητικό σχήμα, όντας ξεκούραστος και με τις τηλεπωλήσεις ανεβασμένες λόγω της παρουσίας του. 
Σε ερώτηση μάλιστα για το πού αποδίδει την αντικατάστασή του ο τέως υπουργός Υγείας απαντά: «Όπως όλοι, έχω κάποια συν και κάποια πλην. Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου. Άρα, λοιπόν μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα». Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης, γνωστός για την μετριοπάθεια που τον διακατέχει ως προσωπικότητα δεν εντόπισε τίποτα άλλο μεμπτό από την θητεία του ως υπουργός Υγείας, όπου σε κάθε του επίσκεψη άλλωστε σε νοσοκομείο τύγχανε και θερμότατης πάντα υποδοχής από εργαζόμενους, ασθενείς και ασφαλισμένους.    
Για την απομάκρυνση του Γιάννη Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ, τον οποίο φρόντισε να βολέψει και ξεβόλεψε ακολούθως ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και πρώην στενός του φίλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «Η θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ είναι άμισθη και χωρίς ψήφο. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Δαραβίγκας στον οποίο αναφέρεστε μπορεί να ξενίζει γιατί μετέχει σε αυτές τις εκπομπές. Ο κ. Δαραβίγκας, όμως, έχει από το 1987 μια ΜΚΟ με αποκλειστικό στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών και έχει πάρει για τη δράση του τέσσερα βραβεία από την Ελληνική Αστυνομία και από τον FDA της Αμερικής, ενώ υπήρξε σύνδεσμος του υπουργείου Υγείας με τον ΟΚΑΝΑ. Για όλα αυτά που σας είπα, ναι, θεωρώ αξιοκρατική την επιλογή του.»    

Προκαλείτε μανδαμ Ευτέρπη...

Andreas Papandreou 1981///Σαν σήμερα, 23 Ιούνη 1996, έφυγε ο ηγέτης που δεν πουλήθηκε στον νεοφιλελευθερισμό, τους τραπεζίτες και τη δεξιά!

Ανδρέας Παπανδρέου (23 Ιούνη 1996 – 23 Ιούνη 2014): Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!


Σαν σήμερα έφυγε ο μεγάλος ηγέτης...
Σήμερα η Ελλάδα θυμάται τον ηγέτη της και αναθεματίζει τους ολετήρες της δημοκρατικής παράταξης. Σήμερα επέλεξαν οι εκσυγχρονιστές επίγονοι (Σημίτης Γιωργάκης, Βενιζέλος) να γίνουν η επίσημη συνιστώσα της δεξιάς!
Και μάλιστα η σκληρή νεοφιλελεύθερη συνιστώσα της παραδοσιακής δεξιάς! 
Ο λαός δεν ξεχνάει τι σημαίνει δεξιά! 
Η υπόθεση του Ανδρέα Παπανδρέου και το ιστορικό του έργο ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ! 
"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι
"
Δώρος Λοίζου
  
"...Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
την ελεφθερία ελεφθερία
το φόνο φόνο
την ενοχη ενοχη
μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει
στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια
"
"σχεδόν μηδίζοντεςλεύκιος ζαφειρίου

Μύθος η έξοδος από τη λιτότητα


Mε ή χωρίς μνημόνιο, συνεχίζονται τα μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. 

«Εξοδο από το μνημόνιο με συνταγή Ιρλανδίας προωθεί η Ελλάδα» έγραφαν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες πριν από λίγες ημέρες, επικαλούμενες δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου. Μόνο που η Ιρλανδία, μετά από έξι χρόνια λιτότητας, μπορεί τυπικά να εξήλθε του μνημονίου, αλλά η λιτότητα ζει και βασιλεύει. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέταξε και η «ανεξάρτητη» Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Δημοσιονομικά της Ιρλανδίας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντα Κένι να πάρει νέα μέτρα λιτότητας, ύψους δύο δισ. ευρώ, στον προϋπολογισμό του 2015. Χωρίς περιστροφές, η Επιτροπή αξιώνει λιτότητα για να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας από το 124% στο 107% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό είναι το «μότο», με ή χωρίς μνημόνιο:...
μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Από το 2008 οι περικοπές δαπανών και οι αυξήσεις φόρων έχουν φτάσει στην Ιρλανδία στα 32 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 20% του ΑΕΠ, αλλά το χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα για την Ιρλανδία ύψη. Οπως λέει ο Ιρλανδός καθηγητής Μαρκ Μπλάιθ, συγγραφέας του βιβλίου «Λιτότητα: η ιστορία μιας επικίνδυνης ιδέας», «το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι αυτοκαταστροφικό διότι έχει αυξήσει τελικά το βάρος του χρέους σε πολλές χώρες».

Ο Ιρλανδός καθηγητής σημειώνει μάλιστα με έμφαση ότι μπορεί να υπάρχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τους πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά «τα βασικά όργανα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας έχουν παρακαμφθεί και οι πολιτικές που εφαρμόζονται καθορίζονται από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τόμας Φέιζιπ, συγγραφέας του βιβλίου «Η μάχη για την Ευρώπη: πώς μια ελίτ έκλεψε μια ήπειρο – και πώς μπορούμε να την πάρουμε πίσω», τονίζει ότι «οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη (ιδίως εκείνα της περιφέρειας) από τον άξονα Βερολίνου-Βρυξελλών-Φρανκφούρτης και από τις ανά χώρα τρόικες αποδεικνύεται ότι είναι μια κολοσσιαία αποτυχία και προκαλούν μια κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Η πολιτική της λιτότητας προκάλεσε βέβαια τη σαρωτική ήττα στις ευρωεκλογές και στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιρλανδία: το Φίνε Γκάελ του πρωθυπουργού Κένι είδε το ποσοστό του να υποχωρεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες και το Εργατικό Κόμμα κατά εννιά! Το Εργατικό Κόμμα σαρώθηκε λόγω της απόλυτης ευθυγράμμισής του με εξοντωτικές πολιτικές, όπως η χρέωση για το νερό και η κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Ηδη παραιτήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Εϊμον Γκίλμορ, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του κόμματος για 7 χρόνια. Δεν αποκλείεται την ίδια τύχη να έχει και ο Κένι, που τρέμει με την ιδέα μήπως οι Εργατικοί πιεστούν από την κοινή γνώμη και αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων των Εργατικών μετακόμισε στο Σιν Φέιν, την πολιτική πτέρυγα του IRA, που απέσπασε το 19% των ψήφων στις ευρωεκλογές -την καλύτερη επίδοσή του εδώ και έναν αιώνα- και σάρωσε στις τοπικές εκλογές. Στην πρωτεύουσα Δουβλίνο μάλιστα, το Σιν Φέιν αναδείχτηκε πρώτο κόμμα.

Αλλά και στην Πορτογαλία, η σημαντική άνοδος συνολικά της Αριστεράς στις ευρωεκλογές φαίνεται να αλλάζει το κλίμα. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Πόρτο και τη Λισαβόνα κατά της λιτότητας και ζήτησαν πρόωρες εκλογές. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τη ραστώνη λόγω του Μουντιάλ για να «διαλύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να περάσει νέα μέτρα λιτότητας». Η κυβέρνηση Κοέλιο ανακοίνωσε νέες περικοπές 3%-10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν έως 1.500 ευρώ.

Η αλαζονεία της Μέρκελ

Αλλά και στη Γαλλία η σαρωτική ήττα των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και ισχυρά αντιγερμανικά αισθήματα. Εσωκομματικό κείμενο που κυκλοφόρησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητεί να μπει «τέλος στη λιτότητα» και να κηρυχθεί αγώνας κατά της «ευρωπαϊκής Δεξιάς και της αλαζονείας της Μέρκελ». Στο έγγραφο χαρακτηρίζεται η Μέρκελ ως «η καγκελάριος της λιτότητας που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τις γερμανικές καταθέσεις, το εμπορικό ισοζύγιο και το εκλογικό της μέλλον».

Ο ελληνικής καταγωγής νέος γραμματέας του κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, περιορίστηκε βέβαια να καταγγείλει αυτούς που «άφησαν να διαρρεύσει το εσωκομματικό κείμενο στον Τύπο» και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τον «τυφλοπόντικα». Το ερώτημα μένει πάντως: Εχει η Γαλλία τη βούληση και την ικανότητα να αντιταχθεί στην πολιτική του Βερολίνου, συσπειρώνοντας γύρω της τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου; Γιατί είναι σαφές ότι ευρώ χωρίς τη Γαλλία δεν μπορεί να υπάρξει… Χωρίς αμφιβολία στους κόλπους της γαλλικής ελίτ διεξάγεται σοβαρότατη διαπάλη γύρω από το ζήτημα αυτό. Προς το παρόν πάντως κυριαρχεί η λογική της πλήρους υποταγής στη Γερμανία. Αυτή είναι η επίσημη γραμμή, δυστυχώς, της ηγεσίας Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο υποτιθέμενος γαλλογερμανικός άξονας έχει πλέον καταστεί ανέκδοτο. Η Γερμανία αποφασίζει, ανακοινώνει στον Ολάντ τις αποφάσεις της και η Γαλλία υποτίθεται ότι συμφωνεί. Κατόπιν οι γερμανικές αποφάσεις με την ψευδεπίγραφη γερμανογαλλική σφραγίδα συμφωνίας επιβάλλονται άνευ όρων και άνευ αλλαγών στους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αν και ψελλίζει κάτι περί «έμφασης στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας στην ευρωζώνη», προειδοποίησε στα μέσα της εβδομάδας, από το Παρίσι όπου βρέθηκε, τις χώρες του Νότου ότι «θα υπάρξουν ευελιξία και χρόνος, μόνο αν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις όπως στη Γερμανία». Και ο νοών νοείτω…

Του Μιχάλη Ψύλου από efsyn

Τολμηρό βίντεο Τριανταφυλλόπουλου με την Εθνική! Ξεκινάμε με 10 ή 9 παίκτες με το Ελεφαντοστούν! Αν προκριθούμε να ανοίξει η Βουλή


Τολμηρό βίντεο Τριανταφυλλόπουλου με την Εθνική!
Πάνω που πήγαμε να ησυχάσουμε με το 0-0 της Ιαπωνίας, πάνε να μας διαλύσουν το καλό κλίμα. Αυτή τη φορά η βόμβα είναι εξωαγωνιστική και ακούει στο όνομα Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό ο δαιμόνιος Δημοσιογράφος και δεν είναι μόνο βίντεο με πολιτικούς αυτά με τα οποία απειλεί, αλλά και τολμηρότερα βίντεο από τους παίκτες...
στην Εθνική στη Βραζιλία, αλλά και από παλιότερους αγώνες.

Επεσαν και τα πρώτα τρέιλερ, που δείχνουν ότι οι διεθνείς μετά το 0-0 με την Ιαπωνία έκαναν μπάνιο ολόγυμνοι στα αποδυτήρια και φαίνεται πεντακάθαρα η μαλαπέρδα τους.

Υπάρχουν ακόμα βίντεο με τους διεθνείς να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς κατευθύνονταν στα αποδυτήρια.

Στα αποδυτήρια έγιναν όργια γιατί χρησιμοποιήθηκαν στους έξαλλους πανηγυρισμούς μέχρι και σαμπάνιες, και μάλιστα πάνω στον παροξυσμό μία έκανε τόσο κρότο που ξεκούφανε τον Καραγκούνη.

Υπάρχουν ακόμα στιγμιότυπα συγκλονιστικά που οι παίκτες στο γεύμα και στο δείπνο τρώνε και καρότα και το υλικό αυτό μπορεί να γεμίσει μέχρι και 15 βίντεο να 'χουμε να βλέπουμε μέχρι το επόμενο Μουντιάλ.
…………………………………………………………………………………………………………………………………

Ξεκινάμε με 10 ή 9 παίκτες με το Ελεφαντοστούν!

Ξεκινάμε με 10 παίκτες κατά της Ακτής Ελεφαντοστού. Βρήκαμε, έστω και τυχαία, το κόλπο για να πετύχει η εθνική ομάδα, με την αποβολή του Κατσουράνη νωρίς νωρίς στον αγώνα με τους Ιάπωνες.

Αυτό βραχυκύκλωσε τους αντιπάλους μας που έχασαν ξαφνικά τον ρυθμό που είχαν μέχρι την αποβολή του Κατσούρ.

Ηταν για λύπηση οι Ιάπωνες. Παρακαλούσαν μάλιστα τον διαιτητή να ξαναβάλει μέσα τον αρχηγό μας, όμως αυτός ήταν ανένδοτος.

Ο Σάντος ξέρει πια τι θα κάνει. Θα ξεκινήσουμε με 10 στον αγώνα με την Ακτή και πιθανόν με 9, αν δεν μπει στη σύνθεση ο Σαμαράς, που δεν δείχνει τίποτα κι αυτός λόγω της διαφήμισης που αργεί να μπει στο γήπεδο.

Για να προκριθούμε όμως δεν φτάνει να νικήσουμε μόνο εμείς, αλλά και να μη χάσει η αδιάφορη Κολομβία με την Ιαπωνία. Γι' αυτό έγινε κυβερνητική σύσκεψη να τους δοθεί σε αντάλλαγμα όλη η ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στη Φιλοθέη για να χτυπήσουνε τον κρίσιμο για εμάς αγώνα.

Ο Κατσουράνης λοιπόν είναι καταπληκτικός όταν δεν παίζει. Αλλωστε όλοι τον αποκαλούν «προπονητή» και στο ημίχρονο, όταν είχε αποβληθεί, έδωσε τις σωστές οδηγίες και «είμαστε ακόμα ζωντανοί», κάτι που το γράφω κι εγώ γιατί έχει γραφτεί και ειπωθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής άλλες 13.842 φορές.

Να μην αδικήσουμε και τους άλλους διεθνείς μας. Ο Μανιάτης έτρωγε σίδερα, αφού στον γνωστό τσακωμό δεν μπορούσε να φάει τον Τζαβέλλα και κατάπιε τους Ιάπωνες που ήταν πιο μικρόσωμοι.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέο επεισόδιο μεταξύ Μανιάτη – Τζαβέλλα, γιατί αυτό αποδείχτηκε ότι τους ανεβάζει, όπως και όλη την ομάδα.

Ο Τζαβέλλας μάλιστα θα είναι η πρώτη αλλαγή στους 10 ή 9 που θα ξεκινήσουμε και θα ξεσπάσει κατά του Ελεφαντοστού.

Αλλωστε και τη βραδιά του τσακωμού Μανιάτης – Τζαβέλλας κοιμήθηκαν στο ίδιο δωμάτιο. Ο Σάντος όμως είχε βάλει ανάμεσά τους την έξυπνη σήτα.

Μία σημαντική διαφορά θα έχουμε και με τον Χολέμπας. Θα ξεκινήσει βέβαια, αλλά γίνονται εντατικά μαθήματα για να μάθει τα λόγια του εθνικού ύμνου.

Χθες του είχαν δώσει σκονάκι με τους στίχους, αλλά δεν το χρησιμοποίησε και κρατούσε φερμουάρ το στόμα του στην ανάκρουση.

Γενικά δεν έγινε κανένα φοβερό ματς. Οσοι δεν το είδαν μπορεί να βάλουν σε βίντεο τους αγώνες Ιράν – Νιγηρίας 0-0 και Πανιωνίου – Πλατανιά 0-0. Ολόιδιοι ήταν.

Κατά των Γιαπωνέζων πετύχαμε -μαζί τους είναι η αλήθεια- ένα ρεκόρ. Αναδείχτηκε με διαφορά το χειρότερο ματς όλων των Μουντιάλ και το βιβλίο Γκίνες έβγαλε έκτακτη έκδοση για το απίστευτο ρεκόρ.

Επίσης η ελληνική ομάδα για πρώτη φορά σε Μουντιάλ δεν δέχτηκε γκολ στις τρεις φορές που έχουμε συμμετάσχει. Δυστυχώς όμως δεν χτύπησαν οι καμπάνες.

Συνολικά έχουμε 13-2 γκολ που έχουν πετύχει ο Τοροσίδης και ο Σαλπιγγίδης που ισοβαθμούν στον πίνακα των σκόρερ με τον Μέσι, που και αυτός σε τόσους αγώνες έχει στείλει μία φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Για τον κρίσιμο αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού άναψε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων. Τρεις από αυτούς θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να ζήσουν τη μεγάλη πρόκριση, που θα είναι ιδιαιτέρως ιστορική, γιατί, όπως είπαμε, πρώτη φορά ομάδα παγκοσμίως θα ξεκινήσει με 10 ή 9 παίκτες.

Η φωτό είναι συλλεκτική. Ο Μανιάτης παρακαλάει τον διαιτητή να μην αποβάλει τον Κατσουράνη και ο Σαμαράς τον παρακαλάει να βγάλει κι αυτόν έξω, να μείνουμε με 9 και να ξεσκίσουμε.
………………………………………………………………………………………………………………………………

twitter παίδες Ελλήνων

Αν προκριθούμε να ανοίξει η Βουλή

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @mundial14
Γλίτωσα. Βρίζουν τον άλλο Σαμαρά, της Εθνικής.

ΒΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ @mundial14
Μπράβο στην Εθνική. Στο ματς με την Ιαπωνία στήσαμε υποβρύχιο μπροστά στο τέρμα και κρατήσαμε το 0-0.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ @mundial14
Ζήτησα να παραγραφεί και η ήττα από την Κολομβία γιατί έχει περάσει μια βδομάδα από τότε.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ @mundial14
Ευτυχώς που δεν παίζω στο Μουντιάλ γιατί κανένας σπίκερ δεν θα μπορούσε να με προφέρει.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ @mundial14
Εθνική ομάδα χωρίς Καραγκούνη δεν γίνεται και ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Μιλένα Αποστολάκη δεν γίνεται.

ΓΡΗΓ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ @mundial14
Ευτυχώς που είπα την παπαριά ότι πάω στο Ποτάμι και ασχολήθηκαν με μένα. Ετσι ηρέμησε το κλίμα στην Εθνική.

ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ @mundial14
Είπα στον πρωθυπουργό να στείλω τα ΜΑΤ στη Βραζιλία να σπάσουν στο ξύλο τους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού και να κερδίσουμε άνευ αγώνα.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @mundial14
Δεν έχω δει ούτε στιγμή Μουντιάλ. Δεν προλαβαίνω γιατί απολύω συνέχεια.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @mundial14
Αυτή είναι η ΝΕΡΙΤ! Ντροπή! Δεν με κάλεσαν στο στούντιο να σχολιάσω ούτε έναν αγώνα και να πουλήσω βιβλία για το ποδόσφαιρο.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @mundial14
Το Μουντιάλ πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για να ξεχνιόμαστε.

ΒΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ @mundial14
Το ματς με το Ελεφαντοστούν είναι πιο κρίσιμο και από συνάντησή μου με τον Σαμαρά.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn