ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ

 Ένας μεγαλόσωμος σκύλος στον παγετό πεθαίνει σε 17 ώρες,η γάτα σε 6 ώρες.


Η τροφή ρυθμίζει την θερμοκρασία τους για να επιβιώσουν. Αφήστε φαγητό να υπάρχει. Μην τα αφήσουμε αβοήθητα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ

Η εικόνα της Ημέρας ( Τσιρίξτε Παρακαλώ )


 

Καμία ελπίδα, αυτοί βγάζουν κυβέρνηση...


 

Σάββας Καρυπίδης. Ευχαριστώ θερμά το αθλητικό σωματείο Sakura Κατερίνης για την τιμή και τη βράβευση προς το πρόσωπό μου, ως Ολυμπιονίκη. Εύχομαι ολόψυχα υγεία και πάντοτε επιτυχίες σε όλα τα μέλη του Συλλόγου!

 


Γιάννης Ντούμος Γιάννης Συμεωνίδης Γκολέμα Φωτεινή Χαγιάτι-Hayati Νέο Κεραμίδι.

 


Νίκος Τσακιριδης

 


Θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνετε τις τελευταίες 24 ώρες για την κατάσταση της υγείας μου.

Όσοι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να απαντήσω.
Για να σας ενημερώσω θα σας πω το εξής: εντοπίστηκε ένα θέμα υγείας που με ανάγκασε να εισαχθώ στο Γεν. Νοσοκομείο Κατερίνης. Αποτελέσματα για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε τις επόμενες μέρες.
Ευχαριστώ ολόψυχα ιατρούς, προσωπικό και όλους εσάς!!


ALOHA Chalet- Χιονοδρομικο κεντρο Ελατοχωριου. Εικόνες από Drone ( Μυστακιδης Ιωάννης )

 











Bόμβες Νουλέζα : "Κρύβουν τους επώνυμους της υπόθεσης του Κολωνού!"

 

Είναι εφικτή η μεταμόσχευση πέους;

 Έχουν πραγματοποιηθεί μεταμοσχεύσεις πέους, δεν αποτελούν όμως ακόμα μια επέμβαση ρουτίνας.


Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική το 2014. Ο ασθενής ήταν ένας άνδρας 21 ετών το πέος του οποίου είχε ακρωτηριαστεί κατά την διάρκεια επέμβασης ρουτίνας. Από τότε, επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. το 2016 και πάλι στη Νότια Αφρική το 2017.

Το Μάρτιο του 2018, μια ομάδα χειρουργών πραγματοποίησε την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση πέους και οσχέου στο νοσοκομείο Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των Η.Π.Α. Η επέμβαση ήταν η πρώτη κατά την οποία μεταμοσχεύτηκαν ταυτόχρονα πέος και όσχεο, όπως επίσης και τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι δε μεταμοσχεύτηκαν οι όρχεις του δότη.

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης ξεκινά με την εύρεση πέους από κατάλληλο δότη, ο οποίος συνήθως είναι κάποιος νεκρός, μετά από την συγκατάθεση των μελών της οικογένειάς του. Η διαδικασία εύρεσης συμβατού δότη μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο, καθώς πρέπει να ταιριάζει με τον λήπτη η ομάδα αίματος, η ηλικία και το χρώμα του δέρματος.

Από την στιγμή που βρεθεί συμβατό μόσχευμα, η επιστημονική ομάδα μπορεί να προχωρήσει στη μεταμόσχευση. Η διαδικασία καθαυτή είναι εξαιρετικά περίπλοκη καθώς οι χειρουργοί έχουν να συνδέσουν ένα πολυσύνθετο δίκτυο νεύρων και αιμοφόρων αγγείων.

Οι ασθενείς μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβουν μυελό των οστών από τον δότη και να λάβουν φαρμακευτικές αγωγές ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος απόρριψης του μοσχεύματος από τον οργανισμό τους.

Η ανάρρωση μπορεί να χρειαστεί από κάποιες εβδομάδες έως μερικούς μήνες. Το 2014 ο Νοτιοαφρικανός ασθενής αναφέρθηκε ότι ούρησε και ήρθε σε σεξουαλική επαφή πέντε εβδομάδες μετά την επέμβαση. Επίσης κατάφερε να κάνει παιδί με την σύντροφό του τον επόμενο χρόνο.

Ο ασθενής που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πέους και οσχέου το 2018 στις Η.Π.Α. μετά από ενάμιση χρόνο είχε καλή στυτική λειτουργία και εκσπερμάτιση και μπορούσε να ουρεί κανονικά.

Κάποιοι ειδικοί συστήνουν πριν την επέμβαση μεταμόσχευσης να υπάρχει ψυχολογική εκτίμηση και συμβουλευτική, ώστε οι ασθενείς να είναι προετοιμασμένοι και να γνωρίζουν τι να περιμένουν.

Το 2006 μια μεταμόσχευση πέους στην Κίνα στέφθηκε από επιτυχία και ο οργανισμός του ασθενή δέχθηκε το μόσχευμα. Παρόλα αυτά οι χειρουργοί αφαίρεσαν το μόσχευμα μετά από δυο εβδομάδες καθώς ο ασθενής και η σύζυγός του ανέφεραν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Journal of European Urology.

Στην περίπτωση του ασθενούς που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πέους και οσχέου, οι χειρουργοί δεν μεταμόσχευσαν τους όρχεις του δότη. Αυτό συνέβη για λόγους ηθικής, καθώς σπέρμα που θα μπορούσε να παραχθεί από τους όρχεις αυτούς θα μπορούσε να περιέχει γενετικό υλικό του δότη.

Η μεταμόσχευση πέους βρίσκεται ακόμα στο νηπιακό της στάδιο, όμως αναμένονται πρόοδοι στο άμεσο μέλλον, με το νοσοκομείο Johns Hopkins να αξιολογεί ήδη τα επόμενα περιστατικά. Παρόλα αυτά, οι μεταμοσχεύσεις δεν πραγματοποιούνται ακόμα σε αυτό το ιατρικό κέντρο για άτομα που υποβάλλονται σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.

https://andrologia.gr/

Grammy 2023: Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί για την 65η απονομή των βραβείων

 Αντίστροφη μέτρηση για την απονομή των βραβείων Grammy. Η 65η τελετή πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (ξημερώματα Δευτέρας 6/2), στο Crypto.com Arena (πρώην Staples Center) με οικοδεσπότη τον Νοτιοαφρικανό κωμικό Τρέβορ Νόα.

Οι κατηγορίες είναι συνολικά 91 και τις περισσότερες υποψηφιότητες έχει η Μπιγιονσέ με 9 και ακολουθούν ο Κέντρικ Λαμάρ με 8 και η Αντέλ με τον Μπράντι Καρλάιλ από 7.

Μαζί τους στην κούρσα για το «χρυσό γραμμόφωνο» κατεβαίνουν κι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Χάρι Στάιλς, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Στιβ Λέισι, οι Coldplay, η ράπερ Λίζο κ.ά. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα απολαύσουμε εντυπωσιακά performances από κορυφαίους εκπροσώπους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Μέρι Τζ. Μπλάιτζ, Σαμ Σμιθ, Λουκ Κομπς, Bad Bunny κ.ά

Μία υποψηφιότητα άξια ειδικής αναφοράς είναι αυτή του 28χρονου Πορτορικανού μουσικού Bad Bunny, που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα άλμπουμ λάτιν μουσικής μπαίνει στις υποψηφιότητες για το "άλμπουμ της χρονιάς" - με το “Un Verano Sin Ti”.

Αν και στις δύο βασικές κατηγορίες (άλμπουμ και τραγούδι της χρονιάς) συναντάμε πολλά "δυνατά" ονόματα φαίνεται ότι ίσως η μάχη τελικά θα δοθεί ανάμεσα στη Beyoncé και την Adele. Η Beyoncé παίζει πολύ επιτυχημένα το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων στα Grammy, ωστόσο πρώτο βραβείο για το τραγούδι της χρονιάς έχει κερδίσει μόνο μία φορά με το «Single Ladies».

Ποιες νέες κατηγορίες εισάγονται στα Grammy 2023

Η οδήγηση στο χιόνι – πάγο έχει τα μυστικά της

 Τα χειμερινά ελαστικά είναι μία σημαντική και επιβεβλημένη λύση για την οδήγηση στο χιόνι. Όμως επειδή παράλληλα είναι μια ιδιαίτερα κοστοβόρα λύση, οι αλυσίδες θα βοηθήσουν ένα αυτοκίνητο με χειμερινά ελαστικά (αυτά που «φοράμε» στην Ελλάδα δηλαδή), ενώ αν αυτές συνδυαστούν με ένα καλό τετρακίνητο αυτοκίνητο το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Σημειώστε δε πως αν αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και βαρύ, αλλά ένα μικρομεσαίο crossover, ακόμα καλύτερα.

Πώς οδηγούμε στο χιόνι:

Καταρχάς ξεκινάμε από το πιο βασικό: ξεχνάμε το επίπεδο πρόσφυσης του στεγνού οδοστρώματος, συνειδητοποιούμε ότι σε χιόνι, πάγο, ακόμα και σε βρεγμένο οδόστρωμα, η πρόσφυση είναι ελάχιστη ή μηδενική και ότι οποιαδήποτε μεταβολή σε διεύθυνση ή ταχύτητα γίνεται πολύ πιο δύσκολα.

Επιπλέον πολύ βασικό είναι να διαχωρίσουμε τις συνθήκες, άλλο η… πούδρα, άλλο ο παγωμένος δρόμος που έχει καθαριστεί από τα μηχανήματα, άλλο ο απάτητος δρόμος, άλλο αυτός που υπάρχουν ροδιές άρα έχει περάσει κάτι…

Εύκολη ζύμη για κρέπες, έτοιμη σε 10’

 Οι κρέπες είναι μια ωραία ιδέα για σνακ, πρωινό ή brunch, ειδικά εν όψει Σαββατοκύριακου που έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με καλή παρέα.

Έχουμε βρει μια συνταγή για να φτιάξετε πολύ εύκολα τη ζύμη για γλυκές κρέπες, σε μόλις 10 λεπτά!

Υλικά
3 αυγά
μισό λίτρο γάλα
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κουτ. γλυκού ρούμι

Διαδικασία
χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες και στο τέλος αν θέλουμε ρίχνουμε και το ρούμι.

Στη συνέχεια, χτυπάτε για 3 λεπτά στο μίξερ το μείγμα, ώστε να γίνει πιο αφράτο.

Με τι να τις γεμίσετε; Με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε : από μερέντα μέχρι άλειμμα ξηρών καρπών (φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο…) μέχρι μέλι, ταχίνι, λιωμένη σοκολάτα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Mπορείτε να τις γαρνίρετε και με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, σταφίδες… ) ή και φρούτα (μπανάνες, μούρα) …


Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα

 Το τέλειο φαγητό για όσους ξέρουν τα βασικά στη μαγειρική. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους.

Βήμα 2

Σούπα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση ρίχνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τα γιουβαρλάκια. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα αν χρειαστεί.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20΄-25΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια, να βράσει το ρύζι και να χυλώσει ωραία η σούπα.

Βήμα 4

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Υλικά

Πέντε συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά – Πώς θα τις κόψετε

 


Από την καταφυγή στο βάζο με τα γλυκά όταν νιώθετε πιεσμένοι μέχρι την νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο, οι επιστήμονες καταγράφουν τις κυριότερες συνήθειες που έχουν ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

Θέλετε να φορέστε το αγαπημένο σας παντελόνι μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν κουμπώνει στη μέση. Αυτή η κοιλιά χαλάει όλη σας τη γραμμή. Και όχι μόνο τη σιλουέτα σας θα προσθέσουμε εμείς. Επιβαρύνει και την υγεία σας καθώς η κεντρικού τύπου παχυσαρκία – δηλαδή η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά – θεωρείται πιο επικίνδυνη για την υγεία συγκριτικά με την ομοιόμορφη κατανομή του περιττού βάρους στο σώμα ή με την παχυσαρκία όπου το μεγαλύτερο μέρος του βάρους συσσωρεύεται στην περιφέρεια των γλουτών.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι επτά συνήθειες της καθημερινής ζωής μπορούν να προκαλέσουν αυτή την αντιαισθητική κοιλιά. Οι διαιτολόγοι μας τις παρουσιάζουν και μας συμβουλεύουν να πράξουμε το ακριβώς αντίθετο αν θέλουμε να μην αποκτήσουμε κοιλίτσα.

Πίνετε συχνά ανθρακούχα αναψυκτικά

Δεν αντέχετε χωρίς να πιείτε μια μέρα το αγαπημένο σας αναψυκτικό; Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση ενός με δύο κουτάκια αναψυκτικού ημερησίως πενταπλασιάζει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η περιμετρος της μέσης συγκριτικά με την ελάχιστη εβδομαδιαία κατανάλωση αναψυκτικών. Εκτιμάται ότι η μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης στα αναψυκτικά οδηγεί σε αύξηση της όρεξης και συνακόλουθη αύξηση του βάρους.

Ένοχα είναι και τα αναψυκτικά διαίτης με την κατανάλωσή τους να σχετίζεται με αυξημένο κοιλιακό λίπος και σάκχαρο στο αίμα, αμφότερα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrients.

Κλείστε το να φύγουμε κυριοι

 


Ισόπαλο το ντέρμπι

 


Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να μένουν, ελέω του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, στο 0-0 και να βλέπουν την απόσταση από τον Παναθηναϊκό να μεγαλώνει στο -5.

Οι επιλογές των Λουτσέσκου-Μίτσελ
Ο Τιάγκο Ντάντας εξαργύρωσε την πολύ καλή εμφάνιση του στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου σημείωσε δύο γκολ, παίρνοντας φανέλα βασικού για το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας.Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το μεγάλο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να αποτελούν την αμυντική τετράδα.
Στον άξονα επέστρεψε ο Αουγκούστο με παρτενέρ τον Ντάντας, ενώ μεσοεπιθετικά οι επιλογές του Ρουμάνου προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν οι γνωστές, με Άντρια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.Ο Μίτσελ, επίσης, δεν έκανε καμία έκπληξη και παράταξε τον Ολυμπιακό με την 11άδα που είχε εκτιμηθεί πως θα βάλει εδώ και μέρες. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ, στο κέντρο με Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ και τριάδα με Μπιέλ, Μασούρα και Χάμες πίσω από τον φορ Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ-Πασχαλάκης 0-0
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης επέστρεψε στην Τούμπα με ερυθρόλευκα γάντια και ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στο… μονότερμα του ΠΑΟΚ από το 1ο μέχρι και το 20ο λεπτό.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οδηγός επιβίωσης για σήμερα - Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, υπηρεσίες, εργασία, συγκοινωνίες

 Δύσκολη προβλέπεται η σημερινή μέρα με την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με πολίτες και επιχειρήσεις να οργανώνουν ήδη το πρόγραμμα λειτουργίας τους για το πώς θα καταφέρουμε να «επιβιώσουμε».

Έρχεται έξαρση των καιρικών φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό, προειδοποίησε από νωρίς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε αυτό το πλαίσιο τροποποίησεις σε ωράρια εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σχολεία, υπηρεσίες και συγκοινωνίες, έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται ήδη από χθες.

Θυμίζεται μάλιστα πως ο μετεωρολόγος Μαρουσάκης κάνει λόγο  για μεγάλους όγκους χιονιού που αναμένεται να «σκεπάσουν» σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής, καθώς και τη Βοιωτία, Εύβοια και την Κρήτη, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Δημόσιες Υπηρεσίες

Γιατί ?


 

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ

 
Για τουλάχιστον δέκα νεκρούς κάνει λόγο ο αρχικός απολογισμός των θυμάτων μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ριχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Τουρκία.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 26 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

σεισμοσ



Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο, τον Λίβανο και τη Συρία.

Οι κάτοικοι της Γκαζιαντέπ βγήκαν έντρομοι στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.

Του τα έχωσε η Πόπη ....Πραγματικά αν......... θα μείνεις στο 3% κυριε Ανδρουλάκη.


 

Τρία ντέρμπι με τρείς νίκες για τον Αίολο Κατερίνης.

 



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

3-1

(25-16, 23-25, 25-22, 25-19)

Το Σάββατο 4/2 στο ντέρμπι κορυφής της Β' Εθνικής ο Αίολος ανακηρύχτηκε νικητής με 3-1

σετ σε ένα δυνατό παιχνίδι με εντυπωσιακές φάσεις.

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Αίολο που μπήκε με τον αέρα νικητή και πήρε τη διαφορά από

νωρίς κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-16.

Στο δεύτερο σετ έδωσαν το σετ κάνοντας εύκολα λάθη σε σερβίς και επίθεση με

αποτέλεσμα να έρθει το 23-25 και το 1-1 στα σετ.

Στη συνέχεια η σοβαρότητα και η διάθεση για νίκη ήταν τα στοιχεία που διακατείχαν τους

άνδρες του Αίολου που δεν έδωσαν ευκαιρία στον αντίπαλο τους για κάτι παραπάνω.

25- 22 και 25-19 τα δύο τελευταία σετ και νίκη για τον Αίολο Κατερίνης με 3-1 γεμίζοντας

χαμόγελα τόσο τους αθλητές όσο και τον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:


ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:(ΣΤΟΥΠΑΣ) : ΗΛΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΜΗΝΑΣ,

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν, ΓΚΙΟΥΡΑΣ, ΓΙΑΓΚΟΥ, ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΣΤΟΥΠΑΣ Δ, ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ,

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ.

Ο Νίκος Κατανάς νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης - κατόπιν σχετικής πρότασης του

Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου - εξελέγη ο Νίκος Κατανάς (26 ψήφοι υπέρ, 6 λευκά, ενώ

αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Σάββας Χιονίδης).

Η εκλογή του νέου Προέδρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί,  σε ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αποδοχή

παραίτησης Προέδρου και εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο κος Κουκοδήμος: «Ο Νίκος Κατανάς είναι ένας

άνθρωπος με εμπειρία στο διοικείν και με μεγάλη διάθεση για προσφορά και έργο. Πιστεύω ότι με τη

στήριξη όλων μας, θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα εδώ στην καρδιά της Δημοκρατίας και στο

χώρο όπου παράγεται πολιτική, προάγεται ο διάλογος και μεταφέρεται η άποψη και η αγωνία κάθε

δημότη». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά για την συμβολή του και συνεργασία τον απερχόμενο

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοφάνη Τερζόπουλο.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Θεοφάνης Τερζόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, καθώς και το σύνολο

των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, όλοι τον περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους

και συνέδραμαν με την συμμετοχή τους, στο έργο του σε όλη την διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο Δημοτικό

Συμβούλιο και προσωπικά τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την τιμητική πρόταση στο

πρόσωπό του, ενώ συνεχάρη και τον απερχόμενο Πρόεδρο για το «κατά κοινή ομολογία επιτυχημένο

έργο του». Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος δόμησης Γιώργος Νταντάμης αναφερόμενος στον κο

Τερζόπουλο τόνισε: «ανταποκρίθηκε με δημοκρατικό ήθος και πληρότητα στα καθήκοντά του και αφήνει

σημαντική παρακαταθήκη».


Λίγα λόγια για τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Νίκος Κατανάς είναι οικονομολόγος - απόφοιτος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές διοίκησης

εφοδιαστικής αλυσίδας και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων εκπαίδευσης. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από

το 2014 έχοντας υπηρετήσει τον Δήμο Κατερίνης από πολλές θέσεις ευθύνης. Επιπλέον, διετέλεσε

διοικητής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, Κ.Μηλιάς.

Τα Ελληνικά Υποβρύχια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Δευτέρα 6-2-2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

 


Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, ο Συγγραφέας – Ερευνητής  κ. Δημήτρης Γκαλών και η Συγγραφέας, Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «Τα Ελληνικά Υποβρύχια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Η Εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) & το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου.

Η Ελλάδα βρίσκεται με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να έχει στη δύναμη του Βασιλικού Ναυτικού έξι υποβρύχια Γαλλικής ναυπήγησης που είχαν κατασκευαστεί την περίοδο 1927-1929. Η παρωχημένη για την εποχή τεχνολογία τους δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στα πληρώματά τους. Μία φράση του αειμνήστου Ναυάρχου Σακελλαρίου, Αρχηγού Στόλου στη περίοδο του πολέμου αποδίδει ξεκάθαρα την κατάστασή τους: «…μόνο από το Ελληνικό Ναυτικό και από τα άξια πληρώματα τους, μπορούσαν να διατηρηθούν στην ενέργεια και να δράσουν, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα ήταν εκτός υπηρεσίας…».

        Η χώρα μας όμως δεν είχε αυτή την πολυτέλεια. Άνδρες απλοί, καθημερινοί και ποτισμένοι με αξίες και παραδόσεις κράτησαν τα υποβρύχια μας σε ενέργεια και πολέμησαν με όλες τις δυνάμεις τους με αυτά, χωρίς να δειλιάσουν μπροστά στην αδιαμφισβήτητη συντριπτική αριθμητική και τεχνολογική υπεροχή του εχθρού. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας και την τιμή της στο ακέραιο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για εμάς. Και τα έξι Υ/Β είχαν επιτυχίες κατά τη δράση τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ηρωική τους δράση αποτυπώθηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία, ενώ από αυτά βυθίστηκαν τα τέσσερα.

        Οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να “καταδυθούν” στον ιστορικό χρόνο και να φωτίσουν τις καταστάσεις μέσα από την ανθρώπινη οπτική, ώστε να μεταφέρουν το ακροατήριο στο κλίμα εκείνης της εποχής, πάντα με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια.

Εορτή Αγίου Παρθενίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

 


 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ

Λίγες μόνο μέρες μετά από την ανεπιτυχή για το κόμμα της αξιωματικής

αντιπολίτευσης κατάληξη της υποβληθείσας πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης,

η οποία κατάληξη, vice versa, αναγιγνώσκεται και ως παροχή εμπιστοσύνης και

κοινοβουλευτικής στήριξης στην Κυβέρνηση και ενώ οι επερχόμενες εκλογές όλο και

πλησιάζουν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε κάτι που δεν έχει

προηγούμενο στα χρονικά του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτικού βίου.

Προφασιζόμενος την επιλογή του για το κόμμα του να μη ‘‘νομιμοποιεί’’ από εδώ και

πέρα, δια της παρουσίας και δράσης του στη Βουλή, το νομοθετικό έργο της

‘‘Κυβέρνησης της εκτροπής’’, όπως είπε, ανήγγειλε δημόσια και ανοιχτά την αποχή

του κόμματός του από τις κοινοβουλευτικές διεργασίες μέχρι να γίνουν εκλογές!

Αυτή η πρωτοφανής, ωστόσο, πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα έχει

προφανώς και συγκεκριμένη πολιτική συνεπαγωγή, η οποία, κατά την

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στο νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γεώργιο Κουκουσέλα με καταγωγή από τη Λεπτοκαρυά

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στο νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Γεώργιο Κουκουσέλα με καταγωγή από τη Λεπτοκαρυά


Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Γεώργιο Κουκουσέλα, με καταγωγή από τη Λεπτοκαρυά, για την επάξια τοποθέτησή του στη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, μετά τις πρόσφατες κρίσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη στο δύσκολο και απαιτητικό του έργο.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

«Κύκλος Ομιλιών για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» Με τον Ιάκωβο Μαρτίδη _12/2 & 5/3_ Στο θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου)

 Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία


με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού

του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

 

διοργανώνει

 

  «Κύκλο Ομιλιών για Ψυχολογική Ενδυνάμωση»

Με τον Ιάκωβο Μαρτίδη

Ψυχίατρος  - Συγγραφέας

στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» 

(Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό

(είσοδος από οδό Μοναστηρίου)

 

12/2 & 5/3

στις 18:00

Μέλος της ευρωπαϊκής αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο Δήμος Κατερίνης

- Την ένταξη στο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα στο Υπουργείο

Ενέργειας & Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος

Την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο «της ευρωπαϊκής

αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030», υπέγραψε ο

Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σήμερα, στο Υπουργείο Ενέργειας και

Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Κώστα Σκρέκα, του

Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου κ.α. εκπροσώπων αρχών και φορέων της

τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γ. Γραμματέα

Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιου Μπακογιάννη,

υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο σηματοδοτεί τη συμμετοχή του Δήμου

Κατερίνης στο δίκτυο ελληνικών πόλεων, που θα εργαστούν πάνω στην κλιματική

ουδετερότητα.

Η θετική ανταπόκριση του Δήμου Κατερίνης στην πρόσκληση που απηύθυνε τον περασμένο

Οκτώβριο, η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ

στους Δήμους της χώρας, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον ένταξής τους, εγκρίθηκε

και κατά τη διάρκεια πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης.

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/03-02-2023) που ισχύει από την Κυριακή 05-02-2023.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ''ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ'' (''BARBARA'') στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις

Α) Την Κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις 1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.

2. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.