ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σεισμός έγινε με επίκεντρο τον Κολινδρό - Μέγεθος: 2,8 Ρίχτερ, Εστιακό Βάθος (km): 2


Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, που χωρίς ντροπή ζητούν συμπαράσταση για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης, νομίζουν ότι δεν είναι ΠΛΗΡΩΣ συνένοχοι στο έγκλημα των διακοπών ηλεκτροδότησης; Νομίζουν ότι το "κάνω τη δουλειά μου" τους διαχωρίζει από τα δωσίλογα γερμανοτσογλάνια της ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;


Ρεύμα με το κάρο


Διαβεβαιώνει η ΔΕΗ πως δεν πρόκειται να κοπεί κανενός το ρεύμα, την ίδια στιγμή που εκδίδει εντολές διακοπής! Μόνο για τη Θεσσαλονίκη ο αριθμός τους ανέρχεται καθημερινά στις 300, εκ των οποίων το 40% αφορά κατοικίες!
Που σημαίνει ότι η ΔΕΗ επιδίδεται σε μια φθηνή επικοινωνιακή πολιτική, στην προσπάθεια να πείσει ότι διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία, λίγα μόλις 24ωρα μετά το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.
Εκ των υστέρων για τη ΔΕΗ συσκέφθηκαν υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο και αφού είχαν προηγηθεί το χτεσινό δημοσίευμα της «Ε» και η κοινωνική κατακραυγή. Ακολούθησαν αναφορές σε προστατευτικές διατάξεις για τους αδύναμους και διαβεβαιώσεις πως το ρεύμα δεν θα κοπεί χειμωνιάτικα και πως θα...
γίνουν επανασυνδέσεις όπου έχει διακοπεί.
Για να γίνουν, όμως, πράξη οι εξαγγελίες θα χρειαστεί ακόμη μία σύσκεψη το ερχόμενο Σάββατο για να συντονιστούν μεταξύ τους οι υπεύθυνοι και στη συνέχεια, με βάση το γραφειοκρατικό δόγμα, θα δημιουργηθούν και μερικές επιτροπές για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις! Ζήσε, Μαύρε μου, δηλαδή...
Ταυτόχρονα, τα στοιχεία που δίνει ο Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι συντριπτικά και αποτυπώνουν μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με δεδομένο ότι ο χειμώνας μόλις μπήκε και ακολουθούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες δύσκολων καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με αυτά, μόνον φέτος έχουν γίνει ήδη 350.000 διακοπές ρεύματος, έναντι 300.000 που είχαν καταγραφεί το 2012, ενώ παλαιότερα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι το 2009 οι διακοπές ήταν λιγότερες από 200.000.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι, βέβαια, χαρακτηριστικά κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΗ· αντιθέτως, δείχνουν δύο πράγματα που συμβολικά συνοψίζουν την εικόνα της Ελλάδας σήμερα, έπειτα από τρία χρόνια Μνημονίου.
Το πρώτο αφορά την πασιφανή αδυναμία όλο και περισσότερων νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στα οικονομικά βάρη της κάθε μέρας και στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Το δεύτερο, την απαξίωση των βασικών ανθρώπινων αναγκών και της ίδιας της ζωής με ευθύνη της Πολιτείας.
Σε αυτές τις συνθήκες οι Ρομπέν των πριζών πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Πάτρας, του Βόλου, που σπεύδουν σε βοήθεια όσων ξεπαγιάζουν, αποκαθιστώντας την ηλεκτρική σύνδεση, ίσως είναι λύση, διότι αν ο κόσμος περιμένει τη ΔΕΗ ο χειμώνας θα έχει περάσει. Μα είναι παράνομοι που εμπίπτουν στον κοινό Ποινικό Κώδικα, θα ισχυριστούν ορισμένοι. Οχι. Προστατεύουν τη ζωή, διασώζοντας κυριολεκτικά ανθρώπους από την αφόρητη παγωνιά, κάνοντας τη δουλειά που λογικά θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρώσει μια Πολιτεία που ζει για τους Πολίτες και όχι για τον εαυτό της.
Από enet, μέσω "Το Γρέκιsibila


Συγκλονιστικό Μήνυμα 17χρόνου Ποδοσφαιριστή Στο Facebook…

mpala,μπάλα,γήπεδο,
Ένα συγκλονιστικό κείμενο δημοσιεύτηκε από έναν νεαρό 17χρονο Κύπριο ποδοσφαιριστή, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το οποίο αξίζει να διαβάσετε…
Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα, αλλά είναι τρόπος ζωής και αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τα λόγια ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, το όνομα του οποίου παραμένει… άγνωστο.
Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο του 17χρόνου στο facebook, το οποίο δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ (cfa.com.cy).
«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένας τρόπος ζωής γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις πειθαρχία, να σέβεσαι τους αντιπάλους σου με τον καλύτερο τρόπο. Και οι στιγμές στο γήπεδο είναι πραγματικά τέλειες. Πιστέψτε με !!! Ανεπανάληπτες!!!
Οι φίλοι μου λένε: «Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μας αρέσει να βγαίνουμε. Την Κυριακή μας αρέσει να κοιμόμαστε».  H φίλη μου λέει «Εμείς ποτέ δεν είμαστε μαζί».
Άλλοι λένε ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα σ’ αυτή τη ζωή και ότι η μπάλα είναι ένα πετσί. Οι γονείς μας γκρινιάζουν συνεχώς να διαβάζουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε, οι καθηγητές και αυτοί τα δικά τους, το μάθημα τους και τίποτε άλλο.
Αλλά σκεφθείτε, τι ξέρουν όλοι αυτοί τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για μας; Τι ξέρουν για τα νεύρα, την πίεση και την ένταση που υπάρχει και δεν σε αφήνει τη νύχτα να κοιμηθείς πριν από το παιχνίδι; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις άρρωστος ή τραυματισμένος;
Τι μπορεί να ξέρουν για τα κτυπήματα και τον πόνο που αντέχεις; Τι ξέρουν για το άγχος που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι στον πάγκο; Τι ξέρουν πως είναι να κερδίζεις ένα παιχνίδι το τελευταίο λεπτό ή στις καθυστερήσεις του αγώνα ή όταν χάνεις ένα παιχνίδι 2 λεπτά πριν το τέλος;
Τι ξέρουν τι σκέφτεσαι όταν κάνεις την 20λέπτη προθέρμανση πριν το παιχνίδι; Τι μπορεί να ξέρουν όταν ένας παίκτης θα πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού; Τι ξέρουν για τους αγώνες που δίνεις σε τσουχτερό κρύο και σε βροχές ή το μπάνιο που κάνεις μετά σε κρύο ντους; Τι ξέρουν;
Για όσα μαζί σου μέχρι τώρα πέρασα αγαπητό μου άθλημα δε σου είπα πόσο Σ’ ΑΓΑΠΩ. Μου έδωσες πολλές χάρες, γέλιο και κλάμα. Το πράσινο χορτάρι αυτό ξέρει τα πάντα, με έμαθες να σέβομαι τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, τον γυμναστή ακόμα τους έντεκα αντιπάλους στην απέναντι πλευρά.
Αυτή είναι όλη μας η ζωή!!! Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με τη ζωή. Για τη ζωή δεν ξέρω πόσο τη γνωρίζετε αυτό δεν μπορώ να το πω, είμαι στα 17 μου αλλά για το ποδόσφαιρο δεν ξέρετε τίποτα. Για πολλούς είναι εύκολο να κατακρίνουν τους παίκτες. Βλέπουν τους παίκτες χωρίς παιδεία, αμόρφωτους, με τον κακό τρόπο έκφρασης.
Κανείς δεν ξέρει όμως τη θυσία μπορεί να κάνει κάποιος για να παίξει και να φθάσει ψηλά στο ποδόσφαιρο. Πίσω από έναν ποδοσφαιριστή υπάρχει μια χαμένη νεότητα. Χάνουμε οικογενειακές στιγμές, σχολικά ταξίδια, εξόδους, διακοπές. Και πάλι πολλοί άνθρωποι ακόμα και άνθρωποι με παιδεία μορφωμένοι τους ακούω να λεν «Τρέχουν για ένα πετσί προσπαθώντας να τη βάλουν στα δίχτυα».
Γι’ αυτό όταν δείτε κάποιον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται, χειροκροτήστε τον. Για να έρθει σε αυτή την θέση, έχει προσπαθήσει πολύ περισσότερο από ότι εσείς νομίζετε…».
Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Προπαιδικό ΕΠΣΜ / 3ος Ομιλος ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης - ΑΑ Γιαννιτσών 2 - 1


ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΩΝΤΙΩΝ .1 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ -1 ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Αγχωτική νίκη για το προπαιδικό της ΠΑΕ Ποντίων στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Ακαδημίας Αναγέννησης Γιαννιτσών. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Καλοχωρίου και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας μιας και ο δυνατός αέρας δεν άφησε τους παίχτες και των δύο ομάδων να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Η ομάδα των Ποντίων βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ όταν σε μια αντεπίθεση το αριστερό χαφ της Αναγέννησης Γιαννιτσών βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας σύγκλινε προς τα μέσα και πλάσαρε τον Νταμπώση Φ. Οι παίχτες όμως του Γ. Μπεκιάρη δεν το έβαλαν κάτω πίεσαν ψηλά και ισοφάρισαν πέντε λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ του Μυστακίδη Ελευθεριου  έξω από την μεγάλη  περιοχή. Η πίεση προς την αντίπαλη εστία συνεχίστηκε χάνοντας και πλήθος ευκαιριών σε τετ α τετ του Χατζηαργυρίου Α. και σε σουτ του Τσενικλή Κ.. Σε μιας τους προσπάθεια από δεξιά και σέντρα του Χατζηαργυρίου Α. , ασθενή απόκρουση της άμυνας ο επερχόμενος Καρακούσης Ιωάννη  με δεξί σουτ στη απέναντι γωνία έκανε την ανατροπή και έγραψε το 2 – 1. 
Στην επανάληψη οι παίχτες της Αναγέννησης Γιαννιτσών βοηθούμενοι και από τον άνεμο έκλεισαν στα καρέ τους αντίπαλους τους όμως η πολύ καλή δουλειά των Αποστολόπουλου Α. και Τουλίκα Γ. στο χώρο του κέντρου αλλά και οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν πολύτιμες ανάσες ώστε η Κατερινιώτικη ομάδα να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης. 
Έτσι η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 19 βαθμούς στο τέλος του Α γύρου στο 3ο όμιλο του Πρωταθλήματος υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας. 
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης ( Προπονητής : Μπεκιάρης Γιώργος) : Νταμπώσης Φ. (Τ), Σαββίδης Π., Αποστολόπουλος Α. , Τουλίκας Σ., Τερζίδης Π., Χατζηαργυρίου Α. , Κουτσουράς Γ., Τσενικλής Κ. , Τουλίκας Γ. , Μυστακίδης Λ., Καρακούσης Γ. , Κάπε Ε, Ζαχούλης Β., Χήρας Κ., Ιακωβίδης Θ. , Παπαθανασίου Γ. , Μήλιος Δ.

Πάντα μοιάζει απίθανο μέχρι να συμβεί – Τα σοφότερα λόγια του Νέλσον Μαντέλα


ta-sofa-logia-tou-nelson-mandela2-570
Ο Νέλσον Ρολιλάχια Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της νότιας Αφρικής γεννήθηκε το 1918 στην νότια Αφρική και πέθανε εχθές στις 20:50 στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ. Μία ιστορική μορφή της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής με λαμπρό πνεύμα που έχει πει σοφά λόγια, τα οποία και θα σας παρουσιάσουμε.Γεννημένος στις 18 Ιουλίου του 1918, ο Μαντέλα σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Φορτ Χέιρ και στο Πανεπιστήμιο του Γουιτγουότεσραντ, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Παράλληλα εργαζόταν ως φύλακας σε χρυσωρυχείο και αργότερα ως μεσίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ. Το 1944, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο και τον Γουόλτερ Σιζούλου, ίδρυσε τη νεολαία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, της οποίας ανέλαβε πρόεδρος το 1950. Με τον Τάμπο ίδρυσε και το πρώτο δικηγορικό γραφείο μαύρων της Νότιας Αφρικής, το 1952.
Το 1956 συνελήφθη και από τότε ξεκίνησε το μία ζωή γεμάτη συλλήψεις και αγώνες για την ισότητα. Ο Μαντέλα πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις του το καθεστώς του απαρχάιντ και κατάφερε να δημιουργήσει μία πολυφυλετική δημοκρατία.
Τα χρόνια που έζησε στη φυλακή και οι αγώνες του μέσα από αυτήν για την κατάργηση του απαρτχάιντ τον κατέστησαν έναν από τους διασημότερους πολιτικούς κρατούμενους της εποχής του και ηγέτη μυθικών διαστάσεων για εκατομμύρια μαύρους Νοτιοαφρικανούς αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς σε όλο τον κόσμο. Μετά από χρόνια στις φυλακές και ατελείωτους αγώνες, στις 11 Φεβρουαρίου 1990, ο Μαντέλα αποφυλακίστηκε.
«Καθώς περνούσα επιτέλους αυτές τις πύλες (...) αισθανόμουν ότι, έστω και στα 71 μου η ζωή μου ξεκινούσε ξανά. Οι 10.000 ημέρες στη φυλακή είχαν επιτέλους τελειώσει», είχε γράψει ο ίδιος για την ημέρα που αποφυλακίστηκε.Ο Νέλσον Μαντέλα έχει πει αρκετά σοφά λόγια σαν αυτά που ακολουθούν. Παρακάτω ακολουθεί μία συλλογή με τις σημαντικότερες φράσεις του οι οποίες σκιαγραφούν κατά κάποιο τρόπο την ζωή του αλλά και αποδεικνύουν την μοναδικότητα του ιδίου αλλά και του πνεύματος του.

Τι οδηγεί τις γυναίκες στην απιστία -Επτά συνήθειες… συζύγων που τις κάνουν να αναζητούν ξένη αγκαλιά [λίστα]


apistia-660_5
Μπορεί στο παρελθόν οι γυναίκες να οδηγούνταν στην απιστία γιατί πολύ απλά δεν τις γέμιζε ο συζυγός τους, ωστόσο, οι λόγοι που τις κάνουν να αναζητήσουν ξένη αγκαλιά έχουν αλλάξει.

Βάσει πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με το Queen.gr, οι γυναίκες μπορεί να οδηγηθούν στην απιστία εξαιτίας του ότι ο σύζυγός τους κάνει κάτι από τα παρακάτω:

  • Κλέβει τα σεντόνια την ώρα του ύπνου
  • φορά κάλτσες ενώ κοιμάτοι
  • τσεκάρει συνεχώς το κινητό του
  • Είναι νάρκισσος
  • Στο σεξ κάνει μόνο πράγματα που ευχαριστούν τον ίδιο
  • Μιλούν «βρώμικα» στο σεξ
  • Βλέπει αισθησιακές ταινίες

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ «ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ»


SAMARAS
Στο καφενείο της Βουλής εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πολύ – δραστήριος πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς (ο γ@μω το κεφάλι μου ο μ@λ@κ@ς – για να μην ξεχνιόμαστε),  συνοδευόμενος μάλιστα από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια!

Μόλις τον είδαν τον Αντωνάκη μας στο καφενείο αμέσως δημιουργήθηκε πηγαδάκι – που να γινόταν πηγαδάρα να μπουν όλοι μέσα – και αρκετοί αργόσχολοι άρχισαν να χαζογελάνε και να κουτσομπολεύουν το ταγεράκι της Πιπιλής και την κλήρωση της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σημειωτέων ότι λίγες ώρες πριν θρηνούσαμε έναν ακόμη νεκρό από φωτιά στο σπίτι του, μια ακόμα ηλικιωμένη που κάηκε επίσης ζωντανή, ταυτόχρονα γινόταν η κηδεία της 13χρονης ενώ η Αθήνα ετοιμαζόταν να κατακλυστεί από χιλιάδες νεαρούς που ακόμα παλεύουν στα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις! Και ο Αντωνάκης γελάει και ποζάρει στο φακό! Ε, άντε να μην πω‼!

Αγγελία-σοκ: Άνεργος από τον Πύργο Ηλείας πουλάει το νεφρό του για να ζήσει την κόρη του

Αγγελία-σοκ: Άνεργος από τον Πύργο Ηλείας πουλάει το νεφρό του για να ζήσει την 8χρονη κόρη του
Συγκλονίζει η μικρή αγγελία που έστειλε στην εφημερίδα «Πρωινή» ένας 49χρονος πατέρας από τον Πύργο Ηλείας, εβρισκόμενος σε πλήρη απόγνωση.
«Πουλάω το νεφρό μου. Δυστυχώς πήρα αυτή την απόφαση επειδή είμαι άνεργος και άστεγος. Δεν με ενδιαφέρει αν ζήσω ή αν πεθάνω. Το μόνο που θέλω, είναι να αφήσω κάτι στην 8χρονη κόρη μου…». Αυτά γράφει η αγγελία εν έτει 2013 που προκαλεί θλίψη και σοκ.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το ilialive.gr, από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Σπύρος, βρέθηκε χωρίς δουλειά και σπίτι και με τα χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες να τον κυνηγούν.
Μάλιστα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει ως μοναδικό του καταφύγιο, το αυτοκίνητο του. Το οικονομικό και κοινωνικό όμως αδιέξοδο που βιώνει εδώ και λίγους μήνες, ήταν αυτό που τον λύγισε και τον οδήγησε στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του. Να σκεφτεί να πουλήσει το νεφρό του, ένα ζωτικό του όργανο για να μπορέσει να αφήσει στην 8χρονη κορούλα του, ένα ικανοποιητικό ποσό για το μέλλον της.
Ενώ σκέφτηκε και την αυτοκτονία… «Ο μόνος λόγος που δεν… «φούνταρα» ήταν το παιδί. Που να το αφήσω… Μόνο για αυτό ζω και αν γίνει το … θαύμα και τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να το πάρω μαζί μου, ώστε να το απομακρύνω από το ακατάλληλο περιβάλλον που σήμερα ζει», δηλώνει ο πατέρας της 8χρονης.

Έρχονται οι πιο παγωμένες …ημέρες του χειμώνα! Δριμύ ψύχος απο αύριο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός!


mwkxgufybw52a1b0de89a79
Σφοδρή βαρυχειμωνιά αναμένεται να πλήξει από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ως και τις 15 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, την χώρα μας. To ψύχος θα εισβάλει στην χώρα μας, ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

Tο ψύχος που θα δώσει σφοδρά χιόνια στην βόρεια Ευρώπη, θα αλλάξει όλο τον καιρό της ανατολική Ευρώπης, των Βαλκανίων αλλά και της Ελλάδας.

Για το Σάββατο, τα στοιχεία δείχνουν πάλι χιονοπτώσεις αλλά μόνο στην Μακεδονία και τοπικά και στην Θράκη, το πρωί του Σαββάτου.

Ενδείξεις δείχνουν πως αυτό το σκηνικό του καιρού, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του μήνα, ως τις 15 Δεκεμβρίου δηλαδή, με κάποιες χιονοπτώσεις που ίσως φτάσουν ως και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.
 
Ίσως να έχουμε πολύ κρύο ως και τις 20 Δεκεμβρίου, μιας και τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία το θέλουν αυτό, ενώ δεν αποκλείεται ο χιονιάς να ξανακάνει την εμφάνισή του.
Θα πρέπει όλοι μας να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε το πρώτο σοβαρό χτύπημα του φετινού χειμώνα, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, μιας και σε λίγες μόνο ώρες από την Παρασκευή προς το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει σε αρκετές περιοχές ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδα, ακόμα και 15οC χαμηλότερα.
Στην βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία μετά το Σάββατο, θα πέφτει σε πολλές περιοχές την νύχτα ως και κάτω από τους -10oC, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν θα περνάει τους 3-4oC. Μιλάμε για πάρα πολύ κρύο, το οποίο αν συνδυαστεί με χιόνια, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λόγω ισχυρού παγετού.
Στην κεντρική Ελλάδα, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο χαμηλές, αλλά το κρύο θα είναι και εκεί τσουχτερό, με την θερμοκρασία το βράδυ να πέφτει σε πάρα πολλές περιοχές και στην Αττική, κάτω από το 0, ενώ τις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 5-6oC.
Το περισσότερο κρύο θα το δεχτεί η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Θράκη, λιγότερο κρύο αλλά και πάλι αρκετά τσουχτερό, θα το δεχτεί η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, ενώ ακόμα λιγότερο κρύο θα επικρατεί στην δυτική και νότια Ελλάδα, ωστόσο και εκεί η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει πολύ αισθητή.

Κρύο και μάλιστα έντονο, θα έχει και το ανατολικό, βορειοανατολικό κυρίως Αιγαίο, με θερμοκρασίες το βράδυ κοντά στους 2-4oC και την μέρα κοντά στους 6-8oC.

Μακαρονάδα με καλαμάρια και ντοματάκια

makaronada-kalamaria-ntomatinia-570
Όχι, δεν ήρθε το καλοκαίρι. Κακώς θεωρούμε το καλαμάρι ως καλοκαιρινό μεζέ, αφού είναι απο τα λίγα θαλασσινά και δει μαλάκια που μπορούν να συνθέσουν υπέροχα χειμερινά πιάτα,  μαγειρεμένο σε φούρνο τηγάνι ή κατσαρόλα. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πραγματικό έδεσμα που όσοι δοκιμάσουν δεν θα χάσουν.Υλικά (για 4 άτομα)
Για τα ντοματάκια
  • 400 γρ. ανάμεικτα ντοματάκια κομμένα στα δύο. Ανάμεικτα, εννοώ διαφόρων ειδών, από τα κόκκινα ως τα πράσινα και τα μαύρα – αν βρείτε.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Για τα καλαμάρια
  • 500 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Eκτέλεση
Ψημένα και καραμελωμένα ντοματίνια : τα τεμαχίζουμε  στη μέση, τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα συμπαρομαρτούντα τους (κρεμμύδι, σκελίδες σκόρδου, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, μερικές κουταλιές καλό ελαιόλαδο) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220, απλωμένα στο ανάλογο σκεύος για μισή ώρα ακριβώς.
Αν τα καλαμάρια είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε καλά. Σε κάθε περίπτωση, αποσπούμε τα πλοκάμια από το σώμα και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε καλά, να κάψει γενναία, ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα καλαμάρια μαζί με το λιωμένο σκόρδο και τις πιπερίτσες για 2 λεπτά μόνο, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω. Αλάτι, πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
Όλα αυτά συμβαίνουν υπολογίζοντας την ώρα, ενόσω τα λιγκουίνι βράζουν στο αλατισμένο νερό τους. Στο βαθύ τηγάνι των καλαμαριών προσθέτουμε τις ψημένες ντοματούλες με όλο τους τον ζωμό. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
Τα έτοιμα, καυτά λιγκουίνι, συναντούν στη βαθιά πιατέλα, καλαμάρια - ντοματίνια. Ο μαϊντανός τους ραίνει με τη δροσιά του. Στο τραπέζι, μας περιμένουν οι αγαπημένοι μας.

Σκυψιματίες και χανουμάκια!!!

Ξεχνάει η καημένη η ψυχή, γι αυτό μένει άφθαρτη, αθάνατη!
Ξεχνάει και δίνει ευκαιρίες, παλεύει να ζήσει όπως της πρέπει αλλά υπάρχουν Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Βρούτσηδες, Γεωργιάδηδες και λοιπά κακοποιά στοιχεία που την περιμένουν στη γωνία!
Τι να σου κάνει και αυτή, θα βγει που θα βγει ας το κάνει με τον δικό της τρόπο.
Να τους δυσκολέψει λίγο, να τους βάλει εμπόδια, καμιά τρικλοποδιά.
Τώρα θα μου πείτε είναι πολλοί και με πολλά πρόσωπα! 
Ε, ένας τη φορά να γκρεμοτσακίζεται, να ξεσκεπάζεται, να μπαίνει στην άκρη, γιατί η ψυχή όταν φτάσει στα άκρα δεν αστειεύεται!
Με αυτό το σκεπτικό ξύπνησα σήμερα-δεν λέω όνειρο γιατί ίσως μείνει απραγματοποίητο και δεν θέλω-μέρες που είναι, κάνουμε σκέψεις, όχι όνειρα. Αυτή μου η αισιοδοξία, παρά τις μαύρες ειδήσεις που μας κατακλύζουν, προέκυψε από τις σταράτες κουβέντες μιας γυναίκας στον Βρούτση.
Ίσιος λόγος, βγαλμένος από την ψυχή, αποστροφή και κατηγορώ με επιχειρήματα και η αξιοπρεπής άρνηση της να ακούσει τις προκάτ απαντήσεις του μεταρρυθμιστή σωτήρα, μου χάρισαν στιγμές αγαλλίασης και αισιοδοξίας.
Ξύπνησα πιστεύοντας ότι στα πρωινάδικα θα κυριαρχούσε η είδηση της παραίτησης για λόγους ευθιξίας του Σωτηράκη, ότι το διαδίκτυο θα πανηγύριζε γιατί υπάρχει έστω ΕΝΑΣ άνδρας στην κυβέρνηση.
Τίποτα συνέλληνες, χάθηκαν οι άνδρες, μαζί με την ανάπτυξη, την ανάκαμψη, την συνείδηση, το φιλότιμο, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Παράπλευρες απώλειες για την  διατήρησης της καρέκλας και του αξιοσέβαστου μισθού, της εξουσίας και του συνεχώς αυξανόμενου τραπεζικού τους λογαριασμού.
Μια χούφτα οσφυοκάμπτες, χανουμάκια της τρόικας και του ΔΝΤ, σκύβουν όσο μπορούν περισσότερο για να διευκολύνουν τους επιβήτορες- την δόξαν πολλοί μίσησαν το χρήμα και την εξουσία ουδείς- ορίζουν τις ζωές μας.
Είναι  νίκη να κοιτάς τους υποτελείς των τροϊκανών στα μάτια και να τους αποκαλείς ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που συντελούνται στη Ελλάδα. Είναι  νίκη να τους αποκαλείς άνανδρους φονιάδες,  και να μην βλέπεις ούτε μια σύσπαση οργής στο πρόσωπο τους,  ένα σκύψιμο του κεφαλιού, έτσι για την κάμερα, μια προσπάθεια να αρθρώσουν ανθρώπινο λόγο! Είναι τεράστια η ικανοποίηση της σιωπηρής αποδοχής της ενοχής και ανανδρείας τους. Η παραίτηση που δεν ήρθε ποτέ θα ήταν μεγάλη νίκη, αλλά θέλει ψυχή και αυτοί στην εξουσία δεν την έχουν.
Επειδή η ψυχή του Έλληνα είναι πεισματάρα και επειδή ως λαός είμαστε εφτάψυχοι, βάλε τώρα δέκα εκατομμύρια επί 7, νομίζω έχουμε πλεονέκτημα στον αγώνα, ενάντια στους άνανδρους δολοφόνους Σωτηράκηδες που χαραμίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Τώρα θα μου πείτε χρονιάρες ημέρες να παραιτηθεί ο άνδρας και να βρεθεί χωρίς  τροϊκανούς μποναμάδες μετά από τόσο σκύψιμο; Ε ναι δεν λέει, άντρας δεν είναι αλλά σίγουρα δεν είναι και μ@λ@κας!

Λόγια και Σκέψεις 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2mlLwABLq

Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου δεξίωση προς τιμή του προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο

Σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου δεξίωση προς τιμή του προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο. Εκεί ο Πρόεδρος κύριος Νίκος Βλαχόπουλος απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στον κόσμο που ήρθε να τιμήσει κι αυτός την δεξίωση. Στη συνέχεια ευχήθηκε και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κύριος Παπαθανασίου Γεώργιος χρόνια πολλά για την ημέρα του Αγίου Νικολάου και δόθηκαν βραβεία/έπαινοι στους κύριους Κουκουτάτσιο Νικόλαο και Παρλίτση Αστέριο για τη συνεισφορά τους στο Ναυτικό Μουσείο από τον Πρόεδρο κύριο Βλαχόπουλο Νίκο. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΓΑΛΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Αξιότιμε  Δήμαρχε,  

Είμαστε μία παρέα ανωτέρων αξιωματικών του στρατού που βρεθήκαμε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια 6μηνης μετεκπαίδευσης. Αρχικά, η πόλη διέψευσε τις προσδοκίες μας για μία ευχάριστη διαμονή, καθόσον τα ψήγματα του συντηρητισμού και καθωσπρεπισμού ήταν διάχυτα σε κάθε γωνιά της πόλης. Παντού βλέπαμε φοβικά σύνδρομα, ενώ εξέλειπε η αύρα μίας ευρωπαϊκής μητρόπολης. Προσπαθούσαμε εναγωνίως να διακρίνουμε τον ερωτισμό της πόλης για τον οποίο πολλά είχαμε ακούσει, αλλά πάντοτε αυτός σκόνταφτε στα οδοφράγματα της καθολικής απόρριψης της διαφορετικότητας και της έλλειψης αγάπης, αποκαλύπτοντας μία διόλου καλοδεχούμενη πραγματικότητα.     
            Την αρνητική ενέργεια της πόλης, ήρθε συθέμελα να ταράξει το gay pride το οποίο έδωσε αναμφισβήτητα στη πόλη σημαντική προστιθέμενη αξία και δημιουργική πνοή. Η απόλυτη αποδοχή και ο σεβασμός των LGBT ατόμων, τόσο σε θεσμικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο είναι μία υπαρξιακή αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, καθώς σε περιόδους κρίσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν νομοτελειακά τα πρώτα θύματα. Αυτή η πορεία προς την ισότητα, ήταν πραγματικά μία πολύχρωμη και ειρηνική εκδήλωση αγάπης, μία αληθινή γιορτή. Άλλωστε, η αγάπη συνδέει τις κοινωνίες και το μίσος τις αποσαθρώνει. Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων για ισότητα στην ελληνική κοινωνία και υπερηφάνεια, έπρεπε επί τέλους να προβληθούν. Τα χαμόγελα όλων των ανθρώπων που μπορούν να αγαπούν και να αγαπιούνται κόντρα σε προκαταλήψεις, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Τα χρώματα σε σημαίες, ρούχα, μπαλόνια, βλέμματα κυριάρχησαν και υπό τους ήχους τυμπάνων δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης. Στα τύμπανα πρωτοστάτησαν και συνάδελφοί μας της στρατιωτικής μουσικής, γεγονός που μας έδωσε ανακούφιση και αισιοδοξία. Στην εορταστική παρέλαση τα βλέμματα συναντήθηκαν και οι άνθρωποι βάδισαν στον δημόσιο χώρο πραγματώνοντας μια φαντασιακή κοινότητα. Για πολλούς αποτέλεσε μία απελευθερωτική εμπειρία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα εκτόνωσης σε συσσωρευμένες πιέσεις και βαθύτερες δυσκολίες έκφρασης, με τρόπο ανώδυνο. Εξωτερικεύθηκε η επιθυμία κάποιων παρεκκλίσεων από τα κυρίαρχα κανονιστικά πρότυπα για την μορφοποίηση του φύλου. Επειδή στο υπόψη Φεστιβάλ διασκεδάζουμε με κάτι που τις υπόλοιπες μέρες αποτελεί στοιχείο δοκιμασίας, είναι χρήσιμο να υποστηρίζουμε τέτοιες νησίδες ψυχικής χαλάρωσης. Τέτοιες στιγμές, επιτρέπουν συνειδητοποιήσεις και νέες διαφοροποιήσεις. Η χαλάρωση είναι μέρος της προσπάθειας για συνειδητή ζωή. Οι κοινωνικές ιεραρχίες δεν άλλαξαν και η προσωρινή αυτή εκτόνωση αποφόρτισε επικίνδυνες πιέσεις για την ισορροπία του status quo. Το Φεστιβάλ είναι μία επιτυχής θεατρικοποίηση μιας άδηλης διαφορετικότητας, που μετά το πέρας της γιορτής, θα διασπαρεί στην πόλη και θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Η εκδοχή ότι το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι αρκετό για να επιφέρει τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές, είναι μία ουτοπική προσέγγιση, καθώς η φιέστα είναι κυρίως μια ανάσα εκτόνωσης για όσους χρειάζονται ένα τέτοιο διάλειμμα ώστε να επιστρέψουν ανακουφισμένοι στην καθημερινότητα. Το διακύβευμα είναι η πολλαπλή χειραφέτηση ανδρών και γυναικών. Απαιτείται σοβαρή και συνεχής δουλειά για μεταρρυθμίσεις, αυτοπραγμάτωση και κοινωνικοποίηση, στοιχεία που πρέπει να υλοποιηθούν με νέα ορμή και αυτοπεποίθηση μετά το διάλειμμα.          Εάν επιτευχθούν οι επιθυμητές αλλαγές στη ζωή μας, εύλογα θα αλλάξει και η σύλληψη - αισθητική του επόμενου Φεστιβάλ, ίσως και να καταργηθεί…  

Στο δικό μας χώρο, τις ένοπλες δυνάμεις μας, παρόλο που πρόκειται περί παραδοσιακής εστίας συντηρητισμού και κοινωνικής τροχοπέδησης, έχουν συντελεστεί σημαντικές δράσεις χειραφέτησης. Εξ’ άλλου, η ιεραρχία μας έχει κατανοήσει ότι, οι ομοφυλόφιλοι ποτέ δεν θα σκότωναν άλλους άνδρες.                 Οι πόλεμοι και τα πυρηνικά όπλα είναι καθαρά ανδρικές συνήθειες, ενώ οι άνδρες μέχρι και μετάλλια παίρνουν για τις αθλιότητες που προκαλούν. Εάν υπήρχαν περισσότεροι γκέι, οι πόλεμοι θα ήταν λιγότεροι και ο κόσμος μας πιο όμορφος. Επιπροσθέτως, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία αποδέχεται ότι μία ερωτική επιλογή δεν ακυρώνει μία άλλη.

Τέλος, είναι σαφές ότι πάντα υπάρχουν άτομα, κοινωνικές ομάδες, ή και ολόκληρες κοινωνίες που διακατέχονται από ανασφάλεια και ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Σαφώς και είναι ελάχιστα παραγωγικό να πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της κριτικής.

Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η στάση σας, διότι πολύ λιτά και χωρίς περιττή έμφαση, αποποιηθήκατε δημόσια και σε συλλογικό επίπεδο ως εκλεγμένος πολιτειακός άρχων, την βαρύγδουπη υποκρισία που υποθάλπει τα φοβικά σύνδρομα. Και απλά κηρύξατε την έναρξη της γιορτής.

Θα μας επιτρέψετε να σας συγχαρούμε εγκαρδίως για τον πολιτικό πολιτισμό και την ανθρωπιά που δείξατε, στηρίζοντας αυτό το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το οποίο αναδεικνύει μία διαφορετικότητα, στα πλαίσια της διεκδίκησης από κοινότητα συμπολιτών σας, μίας κοινωνίας που θα διέπεται από ισονομία, κοινωνική ορατότητα, ανθρώπινη χειραφέτηση και περισσότερο ΦΩΣ, θέτοντας οριστικά στο περιθώριο μισαλλόδοξες, αναχρονιστικές και ρατσιστικές εκφάνσεις.


Με εκτίμηση,


    Αξιωματικοί του Στρατού     






Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη, 6 Δεκεμβρίου  2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ορίσθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Κατά την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος ορίσθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με αναπληρωτή του την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά και μέλος η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου με αναπληρώτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο, κ. Θεοδώρα Μπαλτατζίδου.


Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η υποβολή προτάσεων προς τα όργανα της περιφέρειας για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προς προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο της και αναφερόμενη στην τιμή που της έγινε, εκφράζει τη διάθεση να ανταποκριθεί με συνέπεια, δημιουργικότητα και προοπτική και σ΄ αυτή τη θέση. Άλλωστε, όπως δήλωσε, έχει ως σκοπό να συμβάλει με δράσεις και ενέργειες στη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας,  σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο ευάλωτες ομάδες με τις γυναίκες να συγκαταλέγονται στα πρώτα θύματα.

 «Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες και η εξεύρεση λύσεων,  η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας», επισημαίνει η κ. Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας ότι η συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας αποτελεί απόδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού των Περιφερειών  να προωθήσουν άμεσα θέματα ισότητας μέσω της δημιουργίας αποτελεσματικών υπηρεσιακών δομών.


Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της μεριμνά και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής,  εισηγείται προς το περιφερειακό συμβούλιο την ένταξη έργων στις ΣΑΕΠ που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην Περιφέρεια, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.


«Απόφαση λήψης μέτρων για ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Νομό Θεσσαλονίκης»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Θεσ/ νίκη 5 Δεκεμβρίου  2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                           Πρωτ.: 473405/14003
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ                                                                   
Δ/νση   Αιγαίου 15 & Σολωμού 1
Ταχ. Κώδ.:55134
Πληροφορίες  Ε, Τσιαμάδης
Τηλ 2310478316
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης  ανακοινώνει ότι:



1. Απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τον Νομό Θεσσαλονίκης ζώντων αιγοπροβάτων, μη εδώδιμων προϊόντων των ευαίσθητων ειδών ( δέρματα, ερίου και άλλων ειδών που θα μπορούσαν να μεταδώσουν την νόσο), ειδών χορτονομής. Επιτρέπεται η είσοδος στο Νομό αιγοπροβάτων από άλλους Νομούς για σφαγή σε σφαγεία της Π.Ε Θεσ/νίκης τα οποία βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης. Τα αυτοκίνητα μεταφοράς αιγοπροβάτων πρέπει υποχρεωτικά να απολυμαίνονται σχολαστικά  κατά την είσοδο και έξοδο τους από το σφαγείο.
2. Απαγορεύονται οι αγοροπωλησίες αιγοπροβάτων σε όλο τον Νομό.
3.Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν αιγοπρόβατα προς άλλους νομούς από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης χωρίς όμως ενδιάμεση στάση.
4. Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων από τις συνήθεις περιοχές βόσκησης και η προσέγγιση στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης που έχουν ορισθεί.
5.Στην ζώνη προστασίας των 3 km όλα τα αιγοπρόβατα παραμένουν εντός της εκμετάλλευσης  δεν μετακινούνται από αυτήν. Μόνο σε επείγουσα σφαγή σφάζονται στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Στην ζώνη επιτήρησης των 10 km τα αιγοπρόβατα δεν μετακινούνται εκτός της ζώνης για 21 μέρες. Επιτρέπεται η σφαγή αιγοπροβάτων μετά την παρέλευση 21 ημερών στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Τα αιγοπρόβατα των εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Θεσσαλονίκης που βρίσκονται εκτός των  ζωνών  προστασίας και επιτήρησης επιτρέπεται να σφάζονται μόνο σε σφαγεία του Νομού που βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης
6.Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτουμε στις οικίες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές Αρχές
7 μη τήρηση των όρων της παρούσας έχει σαν συνέπεια την επιβολή κυρώσεων του άρθρου 20 της 258933/5-8-2008 απόφασης.
8.  Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την ανάκλησή της.




ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Π.Κ.Μ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Μ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ