ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ὡς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιά

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00, παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου και Πνευματικών Ιδρυμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομείου, τηλ. 2313 318701) το θεατρικό αναλόγιο «Ὡς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιά» του Δρ. Νικολάου Β. Παππά.
Eπτά ιστορικά πρόσωπα, σε άμεση σύνδεση με τον Μ. Αλέξανδρο (η δυναμική μητέρα του Ολυμπιάδα, η αδελφή του Κλεοπάτρα, η τροφός του Λανίκη, η εταίρα Θαΐδα, οι γυναίκες της ζωής του -η Βαρσίνη και η Ρωξάνη, ο στρατηγός του Κοίνος), «σκιές» πια στον Άδη, έρχονται και μας αφηγούνται τον πόνο της ξενιτιάς, την άγρια μοναξιά και τον μεγάλο «νόστο», που ένοιωθαν για τους δικούς τους και τον τόπο τους και που δεν ευτύχησαν, να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους και χάθηκαν άταφοι, στις ερημιές, ξεχασμένοι σε χώρες μακρινές άξενες. Έρχονται, μετά από τόσους αιώνες μοναξιάς, να μας φωνάξουν πως «Τίποτα δεν είναι τα ωραία αυτού του κόσμου / πριν καλά φανούν, χάνονται…/ σαν ονείρου σκιά».

Tουριστικές διαδρομές στις οθόνες του thessmall, του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης


Σε παράθυρο και της τουριστικής Θεσσαλονίκης, με υλικό που διέθεσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης εξελίσσονται οι οθόνες του Thess Mall που έχουν τοποθετηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο στο πλαίσιο  του έργου «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου μπορούν τώρα να αντλούν στοιχεία από τις τέσσερις οθόνες (σε ελληνικά-αγγλικά) για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, για τρέχουσες εκδηλώσεις στην πόλη, θεματικές τουριστικές διαδρομές, χρήσιμες πληροφορίες (πχ πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ) αλλά και για τις ψηφιακές εφαρμογές και τα social media του ΟΤΘ.

Η παρουσία της τουριστικής Θεσσαλονίκης στις οθόνες ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Thess Mall,  είναι μία από τις δράσεις συνεργασίας που υλοποιούν για την ενίσχυση προβολής της πόλης, ο Οργανισμός Τουρισμού και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Γερμανός ιστορικός Karl-Heinz Roth συγχαίρει τους πολίτες της Πιερίας

 
«Το έργο σας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινωνική ανανέωση και αναγέννηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.»
 
Ο διακεκριμένος Γερμανός ιστορικός Karl-Heinz Roth, συγγραφέας του βιβλίου «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη», βρέθηκε στις αρχές του Φλεβάρη στην Κατερίνη για την παρουσίαση του επιστημονικού του συγγράμματος το οποίο αποτελεί σταθμό στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Δήμου Κατερίνης και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων.
 
Ο κ. Roth ξεναγήθηκε στους χώρους του Καπνικού Σταθμού και έμεινε εντυπωσιασμένος από τις κοινωνικές δομές της ομάδας και άρτια οργάνωσή τους. Με αφορμή την παραχώρηση των εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τα επόμενα 25 χρόνια, ο κ. Roth απευθύνεται στα μέλη της ομάδας με τη παρακάτω επιστολή:

Προς τα μέλη της πρωτοβουλίας των πολιτών «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»
 
Αγαπητές φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»,
Όπως πληροφορήθηκα, πριν μερικές μέρες σας, παραχωρήθηκε εγγράφως από το αρμόδιο υπουργείο το δικαίωμα χρήσης του Καπνικού Σταθμού για τα επόμενα 25 χρόνια. Το γεγονός αυτό μου προκαλεί ιδιαίτερη χαρά. Τώρα επιτέλους υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε και να επεκτείνετε το έργο σας, που το ξεκινήσατε στα χρόνια της μεγάλης κρίσης.
 
Παράλληλα, θέτετε νέα πρότυπα με τις αρχές σας, που βασίζονται στην αλληλοβοήθεια σε τομείς όπως είναι η υγειονομική μέριμνα, η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Αποτελείτε ένα φωτεινό παράδειγμα, που διατρανώνει πως μια κοινωνία παραμένει βιώσιμη μόνο όταν αυτοοργανώνεται σε τοπικό επίπεδο, ρυθμίζει μόνη της τα προβλήματά της και περιλαμβάνει ισότιμα στις δομές της άτομα που απειλούνται με περιθωριοποίηση, φτωχοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό. Και όλα αυτά, έχοντας ως σημείο αναφοράς  την κοινωνική αλληλεγγύη και την αυτοβοήθεια.
 
Οι δράσεις της ομάδας σας αποτελούν ένα πολύτιμο αγαθό. Έχετε κάνει πράξη αρχές που είναι αποφασιστικής σημασίας για την αναγέννηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την διαμόρφωση της ζωής, με βάση την  αυτοδιάθεση. Όλα αυτά είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου τον Φεβρουάριο στον Καπνικό Σταθμό. Το έργο σας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινωνική ανανέωση και αναγέννηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μελλοντικών σας δράσεων.
 
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Karl Heinz Roth

ΟΠΠΑΠ: Σε διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά της Γερμανίας ομάδα νεαρών ποδοσφαιριστών της πόλης μας


Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ χαιρετίζω την απόφαση της δημοτικής παράταξης «Ανανέωση τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη να υποστηρίξει για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2ας Ιουνίου το συνδυασμό μας.


Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»:
Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ χαιρετίζω την απόφαση της δημοτικής παράταξης «Ανανέωση τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη να υποστηρίξει για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2ας Ιουνίου το συνδυασμό μας.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο. Το εκλογικό σώμα σε ποσοστό 70% αποδοκίμασε τις πολιτικές και πρακτικές της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, χωρίς να δώσει ξεκάθαρο εκλογικό προβάδισμα.

Άλλωστε, αυτό είναι και το πνεύμα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με το οποίο αναγκαστικά πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ μας, στις οποίες διαπιστώθηκε σύμπνοια και σύγκλιση επί των προγραμματικών μας θέσεων για την επόμενη μέρα στον Δήμο Κατερίνης.

Κοινή μας απόφαση, να συμπράξουμε στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να συνδιοικήσουμε την επόμενη μέρα τον Δήμο Κατερίνης.

Κοινή μας πεποίθηση η αλλαγή σε πρόσωπα, νοοτροπίες και πρακτικές που ταλαιπώρησαν το δήμο και τους δημότες.



Για τη δημοτική Παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Κώστας Κουκοδήμος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ.....




Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Κατερίνης έδωσε τα εξής αποτελέσματα: ο πρώτος συνδυασμός του κ. Χιονίδη καταλαμβάνει 13 έδρες, ο δεύτερος σε κατάταξη συνδυασμός του κ. Κουκοδήμου καταλαμβάνει 11 έδρες, ο τρίτος συνδυασμός, η δική μας «Ανανέωση Τώρα», καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του κ. Λιακόπουλου καταλαμβάνει 5 έδρες και οι κ.κ. Τσουπέης και Παπαδόπουλος καταλαμβάνουν από 1 έδρα.
Λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος εφαρμόζει την απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, η εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουνίου για την ανάδειξη Δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει τις έδρες των παρατάξεων, οι οποίες παραμένουν ως έχει. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χρειάζεται η πλειοψηφία των 21 εδρών. Αυτή την πλειοψηφία δεν την έχει καμία δημοτική παράταξη.
Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δημότες  έδωσαν σχεδόν ισοδυναμία στις τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις και την εντολή για συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνδιοίκηση.
Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν έντιμο, ηθικό, υπεύθυνο και δημοκρατικό αγώνα. Στόχος μας η Ανανέωση της διοίκησης του Δήμου με τον Δημότη στο επίκεντρο, με διαφάνεια και διαβούλευση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Σήμερα, με την ίδια εντιμότητα και ευθύνη, απαντώντας δημοσίως σε χιλιάδες ερωτήματα που καθημερινά φθάνουν στο γραφείο μας για το τι θα πράξει ο συνδυασμός μας, νιώθω την υποχρέωση να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντί σας. Τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο κ. Κουκοδήμος ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Συνομίλησα και με τους δύο θέτοντας στη βάση του διαλόγου τις βασικές αρχές μας, τη σύνθεση των προγραμματικών μας θέσεων και δεσμεύσεων.
Η απόφαση της ολομέλειας του συνδυασμού μας έχει ως εξής:
Η «Ανανέωση Τώρα» είχε και έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο Κατερίνης. Ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε γι αυτό δημόσια. Στον προγραμματικό μας λόγο κυρίαρχη θέση είχε η δέσμευση «Σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων». Επίσης, πολλές φορές τονίσαμε ότι είμαστε «Ενωτικοί» βλέποντας μπροστά από τις εξελίξεις και ότι με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συνεργαστούμε για την πρόοδο του Δήμου μας.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό «Εκκίνηση», τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου με στόχο τη συνδιοίκηση του Δήμου. Οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θέτουμε το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα. Το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ελπίδα για το αύριο επιβάλλει συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την προοπτική και τη διαφάνεια.
Είναι θέση ευθύνης να βγω ξεκάθαρα και δημόσια να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια για το τι πρόκειται να πράξουμε ως συνδυασμός, ζητώντας τη στήριξή σας και σ’ αυτή την απόφαση. Μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινή διοίκηση του Δήμου μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση και την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για τον Δήμο Κατερίνης που αξίζουμε. Η ομάδα της «Ανανέωσης Τώρα» και εγώ προσωπικά θα είμαστε εγγυητές για τη διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας τετραετούς θητείας του Δημοτικού  Συμβουλίου.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Δ. Νταντάμης
Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»


Η Μεγαλοοικονόμου αποχωρεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Πέφτει η πλειοψηφία στους 152

Τσίπρας Μεγαλοοικονόμου Ï†Î¹Î»Î¯Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες μετά την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές 2019.
Η επιστολή παραίτησης της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου

Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν τον ψήφισες επειδή τον λυπάσαι αλλά επειδή τον θαυμάζεις

Ο Στέλιος Κυμπουρούπουλος πάει ως πρώτος και καλύτερος στην Ευρωβουλή.
Με όλη τη σημασία των λέξεων. Και πρώτος και καλύτερος. Τον ψήφισαν πολλοί. Και μη Νεοδημοκράτες.
Η μία ανάγνωση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε «μπίνγκο» με την επιλογή του Στέλιου. Η άλλη, η σαφώς σημαντικότερη, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα αλλά για την χώρα και την κοινωνία είναι πως η εκλογή του Στέλιου, αυτού του σπουδαίου ανθρώπου, σε κάνει να ελπίζεις ότι κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Κυμπουρόπουλος
Προς το καλύτερο βεβαίως. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πάει στην Ευρωβουλή για να διεκδικήσει. Να πολεμήσει. Όπως έμαθε να κάνει από την γέννηση του. Δεν ξέρει άλλο δρόμο. Μόνο αυτόν. Της μάχης. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πηγαίνει στην Ευρωβουλή, με προίκα τους περισσότερους σταυρούς από όλους τους Έλληνες Ευρωοβουλευτές, με στόχο να διεκδικήσει για την Ελλάδα καλύτερες συνθήκες για τους πραγματικά αδύναμους. Και να τις εξασφαλίσει. Η πρωτιά του Στέλιου, από τους Έλληνες ψηφοφόρους, είναι απόδειξη ότι αυτοί ακριβώς οι Έλληνες ψηφοφόροι, έχουν κριτήριο. Ακόμη και αν το απέκτησαν στο πέρασμα των χρόνων, με την εμπειρία και το… ξύλο που έφαγαν τα τελευταία χρόνια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Κυμπουρόπουλος
Ένα είναι το σίγουρο:Τον Κυμπουρόπουλο δεν τον ψήφισες, φίλε μου, επειδή τον λυπάσαι. Τον ψήφισες επειδή τον θαυμάζεις. Τον θαυμάζεις για όσα έχει πετύχει από τη μέρα που γεννήθηκε. Τον θαυμάζεις γιατί δεν το βάζει κάτω ποτέ. Τον θαυμάζεις γιατί σε μια χώρα που ένας άνθρωπος σε καρότσι παλεύει για να πάει μέχρι την τουαλέτα, ο Κυμπουρόπουλος θα φτάσει στις… Βρυξέλλες.
Σχετική εικόνα
Θα πετάξει όπως ο Σούπερμαν. Κι ας μην φοράει μπέρτα. Κι ας μην τον έχεις δει ποτέ όρθιο. Ξέρεις όμως ότι αυτός ο συγκλονιστικός τύπος δεν έχει γονατίσει ποτέ. Κι αυτό είναι μάθημα ζωής για όλους μας. Στέλιο, πήγαινε και δείξτους τι σημαίνει Ελλάδα.
«Ήταν η αποτίμηση της ζεστασιάς που πήρα όλο αυτό τον καιρό από τον κόσμο», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Ταξιδέψαμε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια οι υποψήφιοι είμαστε μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».
«Εγώ ευχαριστώ τον κόσμο, αυτός ήταν που έδωσε το αποτέλεσμα», απάντησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο χιουμοριστικό σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου ότι πρέπει να στείλει μια ευχαριστήρια επιστολή στον Παύλο Πολάκη.
Όπως διαβάζουμε στο iatropedia, o Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί σύμβολο των καιρών μας, με τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμβληματική φιγούρα, καθώς τερμάτισε τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και με το παράδειγμα του ενέπνευσε πολλούς άλλους.
Ως άλλος Στίβεν Χόκινγκ, αρνήθηκε να αποδεχθεί τις δυσοίωνες ιατρικές προβλέψεις που του έδιναν όρια ζωής. Κι αυτή ήταν η πρώτη, αλλά όχι η μοναδική σύμβαση που έσπασε, με όσους του είπαν «δεν μπορείς να πας παραπέρα».
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2,στην τρυφερή ηλικία των 14 μηνών.  Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι έχει μικρό προσδόκιμο επιβίωσης, στην καλύτερη περίπτωση μέχρι την εφηβεία.Εκείνοι αγνόησαν την προειδοποίηση και δίδαξαν τον γιό τους να πράξει το ίδιο. Παρά την αναπηρία του, αποφάσισαν να τον στείλουν σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης και όχι σε ειδικό σχολείο, αλλά παράλληλα τον έμαθαν να είναι ανθεκτικός στις δυσκολίες.Κι  αυτές δεν ήταν λίγες: άρνηση των εκπαιδευτικών να τον εντάξουν στα τμήματα, δυσκολίες πρόσβασης σε τάξεις και σχολικούς χώρους που δεν είχαν προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία, περιέργεια από τους συμμαθητές του.
Κι όμως τα κατάφερε «Με πίστη στο Θεό,  σε εμένα, με την βοήθεια των γονιών μου, των δασκάλων και φυσικά των συμμαθητών μου. Των φίλων μου», θα πει.Η πρώτη μεγάλη ανταμοιβή των κόπων του, ήρθε το 1999. Οταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής που παρέλασε κρατώντας τη ελληνική σημαία σε αναπηρικό καροτσάκι:
«Οι κόποι και οι προσπάθειες μου, οι άριστες επιδόσεις μου, μου έδωσαν την Ελληνική Σημαία και παρέλασα με αυτήν την 28η Οκτωβρίου. Ηταν η πιο συγκινητική στιγμή μου, μέχρι σήμερα», έχει πει
Η επόμενη μεγάλη στιγμή του ήρθε με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή, το 2003.  Τελείωσε τις σπουδές του το 2010 και παράλληλα με την ειδικότητά του, ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές. Παρακολούθησε, επίσης, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές του,παίρνοντας τον τίτλο του ψυχίατρου με ειδίκευση στις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές.
O στόχος της ζωής του είναι η αυτόνομη διαβίωση και θα δώσει όλη τη δύναμή του και πλέον μέσα από την Ευρωβουλή. Ο ίδιος λατρεύει τη μητέρα του που στάθηκε σαν βράχος στην δύσκολη πορεία της ζωής του!

newsbomb.gr

Πανελλήνιες: Πώς βοηθάμε εμπράκτως τα παιδιά τις κρίσιμες εβδομάδες

Όσο πλησιάζει ο καιρός που θα ξεκινήσουν για ακόμα μια χρονιά οι Πανελλήνιες εξετάσεις, τόσο αυξάνεται το άγχος παιδιών και γονέων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εκείνο που θα ορίσει το άμεσο μέλλον του παιδιού.
Είναι σημαντικό, όμως, να θυμάστε ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από αυτό ακριβώς: να οριοθετούν το άμεσο και σχετικά βραχυπρόθεσμο μέλλον του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Οι πανελλήνιες είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός.
Και όσο και αν αυτό το τονίζουμε καθημερινά στα παιδιά, συνήθως ξεχνάμε να το τονίσουμε και… στους γονείς. Με τις πανελλήνιες τα παιδιά βιώνουν αυξημένο στρες και αυτό τα κάνει ευερέθιστα, προκαλεί αϋπνίες και μειωμένη όρεξη, ενώ είναι σχεδόν φυσιολογικό να υπάρξουν και κάποια μεμονωμένα συμπτώματα κατάθλιψης. Πονοκέφαλοι και πόνοι στο στομάχι μπορεί επίσης να σχετίζονται με το άγχος.
Το να έχει το παιδί κάποιον να μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά για τις δυσκολίες των μαθημάτων, χωρίς να φοβάται ότι θα γίνει αποδέκτης κριτικής, μπορεί να το βοηθήσει πολύ. Η υποστήριξη από έναν γονέα, καθηγητή, ή το διάβασμα μαζί με φίλους μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να διατηρήσουν μια πιο σωστή προοπτική στα πράγματα.
Υπό αυτό το πρίσμα δείτε μερικά απλά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως γονείς, προκειμένου να βοηθήσετε εμπράκτως το παιδί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τις πανελλήνιες εξετάσεις:
1. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας τρώει καλά
Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του παιδιού σας και μπορεί να το βοηθήσει να αισθάνεται καλά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Να προσέχετε, καθώς οι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ζάχαρη και καφεΐνη τροφές και ποτά (όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα, τα γλυκά, η σοκολάτα, τα χάμπουργκερ και τα τσιπς) κάνουν τα παιδιά υπερκινητικά, οξύθυμα και κυκλοθυμικά.
2. Βοηθήστε το παιδί σας να κοιμηθεί καλά
Ο καλός ύπνος θα βελτιώσει τη σκέψη και τη συγκέντρωση. Οι περισσότεροι έφηβοι χρειάζονται μεταξύ 8 και 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αφήστε τα παιδιά να χαλαρώσουν για μισή με μία ώρα μετά το τέλος της μελέτης, βλέποντας τηλεόραση ή χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή προτού πέσουν για ύπνο, για να χαλαρώσουν λίγο από τις έντονες σκέψεις. Το υπερβολικό διάβασμα “της τελευταία στιγμής” τη νύχτα πριν από την εξέταση είναι συνήθως κακή ιδέα. Ο ύπνος θα ωφελήσει το παιδί πολύ περισσότερο από λίγες ώρες πανικόβλητης μελέτης της τελευταίας στιγμής.
3. Να έχετε ευέλικτο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
Είναι καλό οι γονείς να είναι πιο ευέλικτοι σχετικά με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις την περίοδο των εξετάσεων. Όταν το παιδί σας διαβάζει όλη την ημέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις δουλειές του νοικοκυριού που “έχουν μείνει πίσω” ή για την ακαταστασία στο δωμάτιό του. Πολύ σημαντικό είναι να είστε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Αν είστε εσείς ήρεμοι, τότε αυτό θα περάσει και στο παιδί. Θυμηθείτε, οι εξετάσεις δεν διαρκούν για πάντα. Είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι το παν για ένα παιδί.
4. Συζητήστε με το παιδί για το άγχος στις εξετάσεις
Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι άγχος είναι φυσιολογικό. Η νευρικότητα είναι μια φυσική αντίδραση στις εξετάσεις. Το κλειδί είναι να το βοηθήσετε να ελέγξει αυτή τη νευρικότητά του.
5. Ενθαρρύνετε την άσκηση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας παραμένουν δραστήρια. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, στην ηρεμία του μυαλού και στην ανακούφιση της ψυχολογικής πίεσης.
6. Μην προσθέτετε επιπλέον άγχος την τελευταία στιγμή
Τα περισσότερα παιδιά αισθάνονται την μέγιστη ψυχολογική πίεση λίγο πριν ξεκινήσουν από το σπίτι για να πάνε για εξετάσεις. Πριν φύγουν προσπαθήστε να είστε καθησυχαστικοί και θετικοί. Σιγουρευτείτε ότι ξέρουν ότι σε περίπτωση μη επιτυχίας δεν είναι το τέλος του κόσμου, και ότι, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορεί να είναι σε θέση να ξαναδοκιμάσουν ή να έχουν άλλες εναλλακτικές. Μετά από κάθε εξέταση, ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλήσει μαζί σας. Στη συνέχεια, βοηθήστε το να επικεντρωθεί στο επόμενο τεστ, αντί ρίξετε το βάρος σε πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ο πολιτικός, που άφησε τα εύκολα και τις καρέκλες. Με ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, θα βοηθήσει την Πιερία και όλους τους κατοίκους της ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Την Κυριακή οι Πιεριείς,θα ψηφίσουν έξυπνα: ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Kostas Koukodimos A Full, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (Δημ.Τ.Ο) Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης βρέθηκε στις επάλξεις του εκλογικού αγώνα για τις Ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα μας κάνει όλους να αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι για τη μεγάλη εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στη χώρα.
Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Πιερία, να εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη της τοπικής οργάνωσης, σε όλους τους φίλους και ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δώσαμε μαζί αυτό τον αγώνα.
Καταγράψαμε, όπως πάντα άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επικράτεια και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στους Πιεριείς που μας εμπιστεύτηκαν και έστειλαν το εκκωφαντικό μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.
Την ίδια στιγμή τους καλώ να καταγράψουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πρωθυπουργό και την πατρίδα μας ΠΕΡΗΦΑΝΗ και πάλι!
Καλό μας αγώνα!
Για τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Κουλκουδίνας
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/deltio-typoy-tis-dimto-nd-katerinis-gia-tis-eyroekloges

Στην υψηλότερη θέση των τελευταίων 10 ετών η Θεσσαλονίκη στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού: Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “IMEX 2019” στη Φρανκφούρτη

PKM-HEADER-press









Τη μεγάλη δυναμική της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικών προορισμών για συνεδριακό τουρισμό ανέδειξε η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “IMEX 2019”, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας (21-23 Μαΐου 2019).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των B2B συναντήσεων με επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τον πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα και την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως μοναδικού προορισμού για τη διεξαγωγή συνεδρίων, προβάλλοντας επίσης και τους άλλους θεματικούς τουριστικούς προορισμούς και τα τουριστικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στην υψηλότερη θέση των τελευταίων δέκα ετών στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για ένα είδος τουρισμού που προσελκύει επισκέπτες με υψηλό εισόδημα, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νέους προορισμούς.
Την υψηλότερη θέση των τελευταίων 10 ετών κατέχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων και Συναντήσεων (International Congress & Convention Association - ICCA). Το 2018 η Θεσσαλονίκη ανέβηκε δέκα θέσεις σε σχέση με το 2017, κατακτώντας την 93η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 53η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη (από την 59η θέση το 2017). Μέσα στο 2019, η Θεσσαλονίκη προσέλκυσε τον αριθμό-ρεκόρ των 29 συνεδρίων, φιλοξενώντας συνολικά 5.770 συνέδρους. Οι 19 από τις 29 συνεδριακές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, κυρίως κατά τους μήνες Ιούνιο και Οκτώβριο, είχαν από 50 έως 149 συμμετέχοντες.
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης “IMEX 2019” προσέλκυσε η διοργάνωση μικρών και ευέλικτων συνεδρίων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, ενώ παράλληλα αποτελούν ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούνται από τους επαγγελματίες του χώρου ανερχόμενοι προορισμοί που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα συνέδρια και διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Με τη συμμετοχή μας σε μία από τι μεγαλύτερες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού, την “IMEX 2019” στη Φρανκφούρτη, απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων που αναζητούν νέους προορισμούς για τις συναντήσεις τους και θέλουν να γνωρίσουν παράλληλα νέους τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας στους συνέδρους αυθεντικές εμπειρίες σε προορισμούς που δεν απέχουν πολύ από το χώρο του συνεδρίου. Η άνοδος της Θεσσαλονίκης στη διεθνή και την ευρωπαϊκή κατάταξη, η οποία καταλαμβάνει φέτος την καλύτερη θέση της τελευταίας δεκαετίας, αντικατοπτρίζει ακριβώς τη μεγάλη δυναμική της στο συνεδριακό τουρισμό», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




          Τη Δευτέρα 27 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε την κουρά-ρασοευχή μιας νέας μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού.
          Στη νέα μοναχή, η οποία ήδη διέμεινε στην Ιερά Μονή ως δόκιμη επί τετραετία, δόθηκε το όνομα «Πολυχρονία» προς τιμήν της Μητέρας του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Ιεράς Μονής.

          Στην κουρά συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, μοναχές διαφόρων Ιερών Μονών, εντός και εκτός Πιερίας, κάτοικοι του Κορινού και πολλοί πιστοί από ολόκληρη της Πιερία.