ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Επικίνδυνες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο αλλά και την άλλη εβδομάδα

 Έντονη αστάθεια θα χαρακτηρίζει τον καιρό τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μέσα από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ο κ. Μαρουσάκης προειδοποιεί για επικίνδυνες καταιγίδες το σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, «από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα αστάθειας ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Πιερία: Νεκρός λουόμενος στους Νέους Πόρους

Λιμενικό

Στον άτυχο άνδρα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 59χρονος αλλοδαπός, το μεσημέρι της Πέμπτης, από την θαλάσσια περιοχή των Νέων Πόρων Πιερίας.

Στον άτυχο άνδρα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.


Καρότσες υπάρχουν, ασθενοφόρα δεν υπάρχουν.

 


Κυνική δήλωση από υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε ιατρικές πράξεις σε βαριά αρρώστους γιατί κοστίζουν»

 Μια κυνική δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις έκανε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια Σπύρος Πνευματικός. 

Ο καθηγητή Ιατρικής σε εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σε βαριά ασθενείς «δεν χρειάζεται» να γίνονται πολλές ιατρικές πράξεις και εξετάσεις γιατί κοστίζουν.

Οι ενδοπεϊκές ενέσεις για την στυτική δυσλειτουργία: Μια αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση

 Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό ανδρών σε όλο τον κόσμο. Προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως ηλικία, χρόνιες παθήσεις, ψυχολογικοί παράγοντες και διατροφικές συνήθειες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές για τη στυτική δυσλειτουργία, μια από τις πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες είναι οι ενδοπεϊκές ενέσεις.

Οι ενδοπεϊκές ενέσεις αναφέρονται και ως θεραπευτικές εγχύσεις. Αυτή η μέθοδος θεραπείας περιλαμβάνει την έγχυση ενός φαρμάκου απευθείας στα σηραγγώδη σώματα του πέους, το οποίο προκαλεί τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και την αύξηση της ροής αίματος στο πέος. Το φάρμακο που συνήθως χρησιμοποιείται σε αυτήν τη θεραπεία είναι η αλπροσταδίλη, (χωρίς να είναι όμως το μόνο) που ανήκει στην οικογένεια των α- τά πλεονεκτήματα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρώτον, η ενέσιμη θεραπεία είναι αποτελεσματική ακόμη και για ασθενείς που δεν αποκρίνονται σε άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις όπως τα από του στόματος φάρμακα. Δεύτερον, οι ενέσεις επιτρέπουν στον ασθενή να έχει άμεση και αξιόπιστη στύση, χωρίς να απαιτείται σεξουαλική διέγερση. Τρίτον, οι ενέσεις είναι ασφαλείς, με ελάχιστες πιθανές παρενέργειες, που είναι προσωρινές και ελαφριές.

Πόση ώρα χρειάζεται μια γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό;

 Οι γυναίκες διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν σε οργασμό. Κάθε γυναίκα έχει τις δικές της ανάγκες και προτιμήσεις, επομένως δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Μια γυναίκα μπορεί να φτάσει σε οργασμό αρκετά γρήγορα, μερικές φορές ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά. Άλλες γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, καθώς ο οργασμός τους έρχεται με πιο αργούς ρυθμούς. Επίσης, ορισμένες γυναίκες μπορεί να μην φτάσουν ποτέ στο σημείο του οργασμού, και αυτό είναι επίσης φυσιολογικό και απολύτως αποδεκτό.

Ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό και έχουν προσπαθήσει να βρουν απαντήσεις με επιστημονικό τρόπο. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2018 με συμμετοχή 2.304 γυναικών ανέφερε ότι, μόλις ξεκινούσε η σεξουαλική διέγερση, οι γυναίκες έφταναν σε οργασμό μέσα σε κατά μέσο όρο 14 λεπτά κατά τη διάρκεια σεξ με σύντροφο. Όσον αφορά την αυνανισμό, ο χρόνος που απαιτείται για τον οργασμό ήταν κατά μέσο όρο 8 λεπτά. (Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι γυναίκες ανέφεραν μόνες τους τις μετρήσεις τους.)

Γιατί ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ; Γιατί τους ΠΙΣΤΕΥΕΤE

 

Σταματης Ζαχαρος, συνώνυμο του βόθρος

 "-3 άνθρωποι πέθαναν σε 48 ώρες

-Ναι όμως πήραμε 40%, αυτά έχουν κριθεί...."
Έχω βγεί στο μπαλκόνι κ φωνάζω
'Κούλη θεέ, γ@μησε τα όλα
Είναι γίδια ρεεεε''


Γι αυτό τους ψηφίσατε. Για να σας αφήνουν να παθαίνετε σαν τα ζώα στο δρόμο κ να βγάζετε το σκασμό. Ε…

 


Ακρίβεια: Απλησίαστο το σουπερμάρκετ – Αύξηση σοκ 98% στα ίδια προϊόντα μέσα σε 1,5 χρόνο

 Ασταμάτητο είναι το ράλι στις τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, με τους καταναλωτές να τρέμουν κάθε φορά την στιγμή που θα πλησιάσουν το ταμείο.

«Ακουμπάς το χέρι σου στο ράφι, βλέπεις την τιμή και το αφήνεις πίσω, για είδος που το έπαιρνες καθημερινά».

Eδώ και ενάμιση χρόνο, καταγράφουμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ. Συγκεκριμένα, για την ίδια ακριβώς λίστα που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2022, πλήρωσε μόλις 109€.

Στο σφυρί κατοικίες, μεζονέτες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και πάρκινγκ για χρέη στην Εφορία

 Ανάσχεση του κύματος των κόκκινων χρεών προς την Εφορία με κατακλυσμό πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε φορολογούμενους με αρρύθμιστες οφειλές έχει εξαπολύσει η ΑΑΔΕ κλιμακώνοντας τις πιέσεις σε όσους δεν πληρώνουν.

Ήδη 50 νέα ακίνητα οφειλετών ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί από τις 28 Ιουνίου ενώ μέσα στη λίστα με τους e-πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται κατοικίες, αποθήκες, επαγγελματικά κτίρια, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια ακόμη και πάρκινγκ.

Η απειλή των πλειστηριασμών οδηγεί τους δανειολήπτες σε ρυθμίσεις δανείων

 Οι φόβοι των πλειστηριασμών φέρνουν πιο κοντά στους δανειολήπτες στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών αφού λειτουργεί ως το τελευταίο καταφύγιο για την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων. Ο Μάιος σημείωσε υψηλές επιδόσεις σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες αναφορικά με τις ρυθμίσεις των δανείων καθώς ανήλθαν σε 805 από 247 ρυθμίσεις που ήταν τον Απρίλιο του 2023.

Βέβαια ο κύριος όγκος των ρυθμίσεων κινείται ακόμη σε χαμηλά. Τα στοιχεία λένε ότι μόλις οι 2 στους 8 έφτασαν στην πηγή των ρυθμίσεων.

Δυστοπία: Χωρίς ασθενοφόρα και Ε.Σ.Υ η Ελλάδα ενώ δόθηκαν 58 δισ ευρώ για την πανδημία, 11 δισ ευρώ για εξοπλιστικά

 Είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ θέτουν πολύ χαμηλά το θέμα της υγείας και είναι αβέβαιο αν μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές. Εδώ δεν επηρέασε το δυστύχημα των Τεμπών, ή μάλλον επηρέασε στην αρχή αλλά μετά ξεχάστηκε...

Είναι προφανές ότι ο τομέας της Υγείας είναι ο τομέας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε οικτρά. Τα περιστατικά στη Κω, στη Χαλκιδική, στη Χίο και στη Νέα Μάκρη το επιβεβαιώνουν. Εν έτη 2023 δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο σε τουριστικό νησί και άνθρωποι σβήνουν επειδή περιμένουν το ασθενοφόρο 5 ώρες.

Κακή η διαχείριση της πανδημίας

Ben Armstrong: Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι Παγκοσμιοποιητές πετυχαίνουν με το σχέδιο τους, αυτό του αποπληθυσμού μας

 Το σχέδιο αποπληθυσμού των παγκοσμιοποιητών πετυχαίνει, σύμφωνα με τον οικοδεσπότη του podcast Ben Armstrong.

“Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σχέδιο αποπληθυσμού έχει μεγάλη επιτυχία. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλω να σας μεταφέρω, αλλά σας μεταφέρω την αλήθεια. Δεν σας φέρνω αυτό που θέλετε να ακούσετε. Δεν θέλετε να το ακούσετε αυτό, ειδικά αν είστε εμβολιασμένοι. Αλλά φαίνεται ότι το όνειρο των παγκοσμιοποιητών για τον αποπληθυσμό είναι εδώ. Και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το σταματήσουμε”, δήλωσε ο Armstrong κατά τη διάρκεια του επεισοδίου “The Ben Armstrong Show” της 24ης Ιανουαρίου.

Εγκαίνια νέου Κέντρου ημέρας Άνοιας στην Κατερίνη. Σάββατο 17 Ιουνίου. Εισερχόμενα

 

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης

σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Πιερίας έχουν την τιμή και τη χαρά

να σας προσκαλέσουν στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Ημέρας για την άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα»
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 
17 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.00

 

Το Κέντρο Ημέρας «Παναγία η Βηματάρισσα» ξεκίνησε τη λειτουργία του την 3η Απριλίου 2023 και βρίσκεται απέναντι από το Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, στην οδό 7ης Μεραρχίας 14, Κατερίνη 60133, τηλ: 23510-76942. Το προσωπικό απαρτίζουν οι παρακάτω ειδικότητες: Επιστημονικά Υπεύθυνος, Διοικητικοί  Υπάλληλοι, Νευρολόγος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Γυμναστής, , Καθαρίστρια. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή 07.30-15.30.

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 03 Σεπτεμβρίου - η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Δ. Κατερίνης

 - Διενέργεια της ετήσιας Παραδοσιακής εμποροπανήγυρης (χρόνος, προθεσμίες, υποβολή αιτήσεων συμμετοχής,

προϋποθέσεις, εγκρίσεις συμμετοχής και λοιπή διαδικασία)

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης στο πλαίσιο διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης, που θα διενεργηθεί το χρονικό διάστημα

από 27-08-2023 έως 03-09-2023 στον Οικισμό Ανδρομάχης της Κοινότητας Κατερίνης, προκηρύσσει την έναρξη της

διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και τον καθορισμό των λοιπών όρων και προϋποθέσεων.

Δράσεις αποψιλώσεων, καθαρισμού και ευπρεπισμού χώρων και κλαδέματος δένδρων στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

 


Εξαιτίας των φετινών αυξημένων βροχοπτώσεων παρατηρείται

πυκνή βλάστηση σε όλους τους οικισμούς του δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Τις

τελευταίες ημέρες που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται με

εντατικούς ρυθμούς οι εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού, συντήρησης και

αποκατάστασης πρασίνου σε πολλά σημεία των Κοινοτήτων του δήμου.

Έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την λειτουργική καθημερινότητα

και την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου,

ΔΗΜΟΣ Κατερίνης- thèros - Experience Katerini 2023: "Θέρος" - το πρώτο μεγάλο 3ήμερο καλοκαιρινό event έρχεται στις 9, 10 & 11 Ιουνίου

 


"Επιστροφή στις ρίζες" - πρόσκληση σε παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Καρίτσα