ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


delastik_giorgosΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μοιραίες θα είναι οι συνέπειες όχι μόνο για την εξαθλίωση του κυπριακού λαού, αλλά και για το οικτρό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κρίσιμης απόφασης του κοινοβουλίου της Λευκωσίας να ψηφίσει υπέρ της υπαγωγής του νησιού σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου. Σύσσωμοι οι 20 βουλευτές του δεξιού ΔΗΣΥ και οι 8 βουλευτές του καιροσκοπικού κεντροδεξιού ΔΗΚΟ, εν πλήρει επιγνώσει των ολέθριων επιπτώσεων της στάσης τους και συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη σχημάτισαν την οριακή πλειοψηφία των 29 κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων που υπερψήφισε το Μνημόνιο που θα ρημάξει την Κύπρο.
Οι 19 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 5 της ΕΔΕΚ, ο έτερος βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσούο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίαςσυγκρότησαν το προσωπικό και άτυπο μέτωπο των 27 βουλευτών που ψήφισαν «Οχι». Με την υπερψήφιση του Μνημονίου η Κυπριακή Δεξιά κατοχυρώθηκε ως κυβέρνηση αδίστακτων ληστών, οι οποίοι άρπαξαν δισεκατομμύρια ευρώ από όσους Κύπριους και ξένους πολίτες και επιχειρηματίες είχαν την αφέλεια να εμπιστευθούν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες. Η πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λεηλασία των καταθέσεων από την κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρνει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στα επίπεδα απατεώνων τύπου… Νιγηρίας, Ζιμπάμπουε και των ομοίων τους. Μόνο… ηλίθιοι ή γκάνγκστερ θα συναλλάσσονται πλέον με τις κυπριακές τράπεζες.
Κανένας λογικός ή τίμιος πολίτης δεν θα εμπιστεύεται πλέον σε κυπριακή τράπεζα έστω και ένα ευρώ για τα επόμενα… εκατό χρόνια! Η δικαιολογημένη κατοχύρωση όμως στη συνείδηση όλου του κόσμου της κυπριακής κυβέρνησης, της πλειοψηφίας των Κυπρίων βουλευτών και των κυπριακών τραπεζών ως ληστών και απατεώνων είναι η μικρότερη ζημιά της υπερψήφισης του Μνημονίου. Το κύριο ζήτημα είναι ότι οι δεξιοί κλέφτες των καταθέσεων που συναπαρτίζουν την κυπριακή κυβέρνηση απομόνωσαν εντελώς την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνές επίπεδο. Τώρα η Κύπρος έχει μόνο εχθρούς! Οσοι δεν τη μισούν, την περιφρονούν βαθιά. Τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, η Κύπρος βρίσκεται σε θέση παντελούς διεθνούς απομόνωσης ανάλογης με εκείνη που βρέθηκε στις 15 Ιουλίου 1974, όταν η χούντα της Ακροδεξιάς κατέλαβε την εξουσία με το προδοτικό πραξικόπημα των πρακτόρων της CIA για να προετοιμάσει το έδαφος για την εισβολή του Αττίλα ώστε καμιά απολύτως χώρα να μην έχει συμφέρον να αντιδράσει στην τουρκική εισβολή, όπως και έγινε.
Στο απόλυτο έλεος της Τουρκίας έθεσε την Κύπρο η απόφαση της Βουλής της Λευκωσίας που επικύρωσε τις επιλογές της κυβέρνησης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Η Κύπρος όμως βρίσκεται πλέον και στο απόλυτο έλεος της Γερμανίας, του Ισραήλ, των ΗΠΑ! Γερμανοευρωπαίοι από τη μια μεριά και Ισραηλινοαμερικανοί από την άλλη θα τσακωθούν άγρια μεταξύ τους για το ποιος θα λεηλατήσει το φυσικό αέριο της Κύπρου, με σχεδόν βέβαιο νικητή αυτής της σύγκρουσης την… Τουρκία! Οποιος και αν αρπάξει τελικά το φυσικό αέριο και ίσως τα πετρέλαια της Κύπρου -και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα πάρουν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ- είναι πιθανότατο ότι θα τα διοχετεύσουν στις ευρωπαϊκές αγορές με αγωγούς μέσω Τουρκίας, παρά τα φληναφήματα του Αναστασιάδη και του Σαμαρά για αγωγό φυσικού αερίου που δήθεν θα συνέδεε το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ούτε και πρόκειται βεβαίως να κατασκευαστεί εργοστάσιο υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.
Η πλήρης διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος εκ μέρους των Γερμανών με την πλήρη συνεργασία του Αναστασιάδη αποσκοπούσε πέραν των άλλων και στην παντελή εξαφάνιση κάθε δυνατότητας της Λευκωσίας να εξασφαλίσει μέσω των τραπεζών της τη χρηματοδότηση ενός τόσο πολυδάπανου εργοστασίου. Μετά την άνευ όρων παράδοση και του κυπριακού κοινοβουλίου, κανείς δεν αντιμετωπίζει πλέον την Κύπρο ως κυρίαρχο κράτος. Ολοι τη βλέπουν ως μια άθλια αποικία και αυτή την αντιμετώπιση θα έχει πλέον σε διεθνές επίπεδο. Η κυπριακή δεξιά κυβέρνηση και η δεξιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθόρισαν την οικτρή μοίρα του λαού και της χώρας τους. Ο κυρίαρχος λαός φέρει επίσης βαρύτατο μερίδιο ευθύνης επειδή ψήφισε για πρόεδρο τον Ν. Αναστασιάδη παρόλο που γνώριζε ότι ήταν υποστηρικτής του Μνημονίου, όπως και υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν το 2004. Αναπότρεπτα οι Κύπριοι θα υποστούν τώρα τις συνέπειες της επιλογής τους, οι οποίες θα είναι ολέθριες - ίσως και μοιραίες για τη συνέχιση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς.
* Δημοσιεύθηκε στο ” Έθνος ” την Πέμπτη 2 Μαϊου 2013.

Όταν η Σμαράγδα Kαρύδη μιμήθηκε την Σάρον Στόουν και μοίρασε εγκεφαλικά! (video)


otan i smaragda Karydi mimithike tin saron stooun kai moirase egkefalika 1 315x236 1 250x180 Όταν η Σμαράγδα Kαρύδη μιμήθηκε την Σάρον Στόουν και μοίρασε εγκεφαλικά! (video)
Το βίντεο είναι από το μοναδικό αρχείο της ΕΡΤ, και αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι η αξία του είναι ανεκτίμητη.
Η σκηνή όχι απλά θυμίζει, αλλά για να ακριβολογούμε, αντιγράφει την Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο.
Η Σμαράγδα Καρύδη μιμείται την ηθοποιό και με ύφος που σκοτώνει κρατώντας ένα τσιγάρο , ανοίγει τα σεξυ πόδια της και προκαλεί εγκεφαλικά
Το βίντεο:

Φρίκη στην Πάτρα: Όχι μόνο βίαζε τα παιδιά, έβαζε και τον γιο να βιάζει τη μάνα!


 Φρίκη στην Πάτρα: Όχι μόνο βίαζε τα παιδιά, έβαζε και τον γιο να βιάζει τη μάνα!
Σοκάρει την τοπική κοινωνία η καταγγελία που έφθασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και αναφέρει την αρρωστημένη δράση ενός πατέρα.
Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες τουPatrasTimes, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, φέρεται εδώ και αρκετό καιρό να κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο και τις…….
δύο κόρες του, ενώ, όπως καταγγέλεται, έβαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον γιο του να βιάζει τη μητέρα του μπροστά του ώστε να τον βλέπει.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τριανταένα χρόνια στην υπηρεσία τέτοιο περιστατικό δεν έχω ξανασυναντήσει. Μάνα και πατέρας να εξαναγκάζουν σε όργια τα παιδιά τους, τα οποία είναι απερίγραπτα. Δεν μπορώ να τα φανταστεί ούτε ο πιο νοσηρός εγκέφαλος».
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια κάθε πτυχή της καταγγελίας..

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ

Nτοκουμέντο: Βρέθηκε το έγγραφο της Σταύρωσης του Ιησού




Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο (αντίγραφο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω), παρέμεινε μέχρι το 1309 μ.Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L’Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου). Το 1381μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου. 


Μεταφράστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643. 

Μετάφραση: 

“Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου, Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερού βασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου. 

Εγώ o Πόντιος Πιλάτος, ηγεμών δια της βασιλείας των Ρωμαίων, επί του Πραιτωρίου της αρχιηγεμονίας, κρίνω και κατακρίνω και καταψηφίζω εις θάνατον σταυρικόν τον Ιησού λεγόμενον υπό του πλήθους Χριστόν, και από πατρίδος Γαλιλαίας, άνθρωπον στασιώτη κατά τον Νόμο του Μωσαϊκού και εναντίον του μεγαλοπρεπούς βασιλέως Ρωμαίων Τιβερίου Καίσαρος και ορίζω και αποφαίνομαι τον θάνατον αυτού σταυρικόν μετά των άλλων κατά το συνήθες των καταδίκων, επεί συνοίθρησεν αυτός πλήθος ανθρώπων πλουσίων και φτωχών, ουκ έπαυσε θορύβους εγείρων, ενοχλείν την Ιουδαίαν ποιών εαυτόν Υιόν Θεού και βασιλέα της Ιερουσαλήμ, απειλών φθοράν της Ιερουσαλήμ και του Ιερού Ναού, απαρνούμενος τον φόρον του Καίσαρος και τολμήσας εισελθείν μετά βαϊων θριαμβευτής και πλείστου όχλου ώσπερ τις Ρήξ εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ ως τον Ι. Ναόν και διορίζομεν τον ημέτερον πρώτον εκατόνταρχον Κουϊντον Κορνήλιον περιάξαι τούτον παρρησία εις την χώραν Ιερουσαλήμ δεδεμένον, μαστιζόμενον και ενδεδυμένον πορφύραν, εστεφανωμένον ακάνθινω στεφάνω και βαστάζοντα τον ίδιον σταυρόν επί ώμου αυτού, ίνα ει παράδειγμα τοις άλλοις και πάσι τοις κακοποιοίς μεθ’ ού βούλομαι συνάγεσθαι δύο ληστάς φονείς και εξέρχεσθαι δια της πύλης Γιαμπαρόλας, της νυν Αντωνιανής, αναχθήναι δε Αυτόν τον Χριστόν παρρησία επί το όρος των κακούργων ονόματι Κολβάριον, ούτινος σταυρωθέντος μείναι το σώμα εν τω σταυρώ εις κοινόν θεώρημα πάντων των κακούργων, και άνω του σταυρού τίτλου τεθήναι γεγραμμένου τρισί γλώσσας τον ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ (Εβραϊστί) ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (Ελληνιστί) ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ (Ρωμαϊστί). Ορίζομεν ουν μηδένα των ηστινοσούν τάξεις και ποιότητος τομήσαι απερισκέπτως της τοιαύτην εμποδίσαι δίκην, ως υπ’ εμού ωρισμένην μετά πάσης σεμνότητος εις ποινήν της αυτομολίας τούτου, Εβραίου όντος κατά τα ψηφίσματα και τους Νόμους της των Ρωμαίων Βασιλείας. 

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ 

- Από της φυλής Ισραήλ: Ρωδιέ, Δανιήλ, Ραμπινήλ, Ιονακείν, Μπανικάν, Ροτάμ, Ιουταβέλ και Περκουλάμ. 
- Από της Βασιλείας και ηγεμονίας Ρωμαίων: Λούκιος, Σεξτίλιος και Μαξιμίλιος. 
- Από των Φαρισσαίων: Βαραββάς Συμεών και Μπονέλι. 
- Από των υπάτων και δικαστών των Ρωμαίων: Λούκιος, Μπαντάνιος, και Μακαρόλαος. 
- Από της αρχιερωσύνης: Ρωάν, Ιουάδους και Μπουκασόλις. 
- Νομικός δημόσιος από των εγκλημάτων των Εβραίων: Μπουτάν”. 

Hellenic-News 



Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Ομιλία του Κων/νου Προδρόμου Μέλος Συντονιστικής επιτροπής Πιερίας στο 1o Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων





   Συναγωνιστές, Συνέλληνες,  Κυρίες-οι  παρευρισκόμενοι.
   Είμαι διαποτισμένος από τα νάματα του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και του χριστιανισμού, υπηρετώ αταλάντευτα με ακεραιότητα και ωριμότητα τις αρχές και αξίες του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, οι οποίες αποτελούν πυξίδα και φάρο στην πορεία μου.
   Θέλω να προσφέρω στο συνάνθρωπό μου, στην κοινωνία, στην πρόοδο της Πατρίδας μου΄ έχω μέσα μου το φίλτρο της πολιτικής και θα βοηθήσω προς την κατεύθυνση αυτή πιο αποτελεσματικά μέσα από τον ευγενικό στίβο του φορέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
   Τα κλιμακωτά μνημόνια της λιτότητας και της αλητότητας δεν είναι λύση της σάπιας αιθεροβάμονος κατάστασής μας, της φουσκωμένης ευμάρειάς μας, της διατήρησης των ανισοτήτων και κοινωνικών αδικιών, αλλά αποτελούν τα σήμαντρα εγρήγορσης και αφύπνισης Αλλαγής της πολιτικής της μεταπολίτευσης, η οποία έπρεπε να υφίσταται εδώ και χρόνια.
   Προσπαθώ όσο μπορώ να ανατραπεί, να αντικατασταθεί η κατεστημένη πραγματικότητα, η υπάρχουσα δομή με ρηξικέλευθο λόγο, νέες ριζοσπαστικές προτάσεις, με εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες, με σωφροσύνη και εντιμότητα.
   Η τεχνητή και προσχηματική κρίση που μας επέβαλαν οι Κροίσοι του κόσμου με δόλιους τρόπους, με  προκάλυμμα, με φορμαλιστικό μανδύα την πολιτική της εξυγίανσης και της σωτηρίας μας, αποτελεί το Δούρειο ίππο της άλωσης των δικαιωμάτων, της οπισθοδρόμησης των κοινωνικών κατακτήσεων και της αναστολής της δυναμικής της εξέλιξης για καλύτερο αύριο, αποσκοπεί στην καθυπόταξη των λαών και στη δυναμική επιβολή της θέλησης των ισχυρών.
   Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν είναι ποικιλόμορφοι, τα πειραματόζωα πολλά. Η χώρα μας δυστυχώς έγινε ινδικό χοιρίδιο και κατέληξε στην προκρούστια κλίνη των ανθρωπόμορφων μακελάρηδων. Συνεργοί και θεραπαινίδες του ανθρωποκτόνου και αποτρόπαιου εγκλήματος τους αποτελούν οι τρείς δωσίλογοι της συγκυβέρνησης, Σαμαράς ο κωλοτούμπας, Βενιζέλος ο καταστροφέας, Κουβέλης ο πυροβολητής, οι περίφημοι αρχιερείς της κάθαρσης και της σωτηρίας του Ελληνικού λαού.
   Αγαπητοί σύνεδροι, συναγωνιστή πρόεδρε είμαι συνοδοιπόρος στην  προσπάθεια Αναγέννησης της Πατρίδας μας την  οποία θέσαμε ως στόχο μας, μιας νέας παλιγγενεσίας.
   Χάρη συντομίας και εξυπηρέτησης των εργασιών του συνεδρίου μας θα επισημάνω τηλεγραφικά Οργανωτικά και πολιτικά θέματα επίκαιρα και ώριμα που χρειάζονται αντιμετώπιση, που πρέπει να διαβουλευτούμε.
   Α. Οργανωτικά                                          
   Το κόμμα μας για να παραμείνει ζωντανό πρέπει να κινείται, να εξελίσσεται στο δρόμο των ιδεών και μάλιστα να προβλέπει τα γεγονότα, να δίνει ρηξικέλευθες, σωστές και επίκαιρες απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και της πρόνοιας.
   Η διαμόρφωση του προγράμματός μας πρέπει να γίνεται ενιαία και πυραμιδικά από τη βάση προς την κορυφή του κομματικού οργανισμού μας. Οι  θέσεις μας σε καίρια θέματα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αμφίδρομης σχέσης μεταξύ περιφέρειας και κεντρικού οργάνου, το οποίο θα αποτελεί τη συνισταμένη και θα έχει τον τελικό λόγο της έκρφασής των. Ο καθένας από εμάς πρέπει να στέκεται κριτικά και με γνώμονα τη συνείδησή του, τις  αρχές και αξίες του, με ανιδιοτέλεια, έτσι θα καθορίσει τη θέση και την πορεία του στο χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
   Η οργανωτική δομή του κινήματός μας πρέπει να είναι δημοκρατική, αναλογική, ουσιαστική και ευέλικτη, λειτουργική. Το κόμμα πρέπει όσο μπορεί να στηρίζει ηθικά και οικονομικά όλο τον πολιτικό οργανισμό κυρίως από τα σχετικά  κρατικά κονδύλια, ανάλογα με το μέγεθος, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των επιμέρους φορέων του, των πανελλαδικών οργανώσεων του. Πρέπει να καθοριστούν οι εργασίες των οργάνων όλων των βαθμίδων για αποτελεσματικότερη και καλύτερη παρουσία μας στα πολιτικά πράγματα΄ πρακτικά θα βοηθήσει πολύ στην αναβάθμιση του κινήματός μας η διαρκείς επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού μας και η ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα που τους αφορούν. Οι οργανώσεις είναι απαραίτητες κυψέλες παραγωγής πολιτικής και αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά, τις  κεραίες του κόμματος μας σε όλη τη χώρα και παντού.
   Αναφορικά με τη στάση μας μέσα στο κίνημά μας, υπηρετούμε αρχές , αξίες, οράματα, κοινές θέσεις ενός ενιαίου συνόλου΄ βλέπομε το δάσος και όχι το δένδρο, δεν είμαστε ένα συνονθύλευμα προσωπικών συμφερόντων. Δεν είμαστε ιερά εξέταση, ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δεχόμαστε κάθε μετανοιωμένο που θέλει να μας ακολουθήσει.
   Τώρα, στο ιδρυτικό μας Συνέδριο δικαιωματικά ο πρόεδρος υφίσταται, αλλά στο μέλλον θα εκλέγεται. Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε θα πρέπει να εκλεγούν με ενιαία κριτήρια, δημοκρατικά, δηλαδή θα πρέπει να αναδειχθούν μέλη της από όλη τη χώρα ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμική της κάθε περιφέρειας.
   Β. Πολιτικά
   Θεωρώ ότι πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινωνική πολιτική, ο άνθρωπος. Η εξασφάλιση του ζην για κάθε συμπολίτη μας, δηλαδή υγεία και ελάχιστο αξιοπρεπές εισόδημα διαβίωσης χωρίς καμία διάκριση΄ ο Έλληνας πρέπει να αισθάνεται την ομπρέλα ασφαλείας του κράτους. Αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι από μνημόνια, τα οποία θεωρούμε ως μη υφιστάμενα θα προχωρήσουμε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση άροντας τις αρνητικές συνέπειές τους. Οι υπαίτιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την εξαθλίωση και την εξόντωση του λαού μας, να πληρώσουν άμεσα, αφού προηγούμενα ανατραπούν με κάθε τρόπο το συντομότερο. Η ανίερη συμμαχία των σύγχρονων επίορκων δωσιλόγων πρέπει να καταρρεύσει. Ακόμη πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τρέχοντα ζητήματα, όπως ανεργία, προβλήματα σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, επαγγελματικές τάξεις. Γενικά θα αντιμετωπίσουμε ισότιμα και αξιοκρατικά τον κάθε συμπολίτη μας με ενιαία κριτήρια, αντικειμενικά και κοινωνικά, με ανθρωπιά και ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του. Θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, τις τεράστιες δυνατότητες του Έλληνα καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τα κάλλη της, τον πολιτισμό της. Έτσι θα πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη, θα πετύχουμε και το ευ ζην, θα επανέλθουμε σε περίοδο ακμής. Εδώ επιτρέψτε μου συναγωνιστές να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους πρωτοπόρους αγωνιστές και ακτιβιστές  του περιβάλλοντος, τους κατοίκους της όμορφης Χαλκιδικής΄ ψηφίζω την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ρομπέν των δασών και την αποκατάστασή τους.
   Η παιδία, η πνευματική καλλιέργεια  θα παρέχεται σε όλους τους Έλληνες μέχρι και το Λύκειο΄ από εκεί και ύστερα η επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση πρέπει να είναι υπόθεση ατομική, να γίνεται ελεύθερα χωρίς τις απαράδεκτες εισαγωγικές εξετάσεις και με ανταποδοτικές διευκολύνσεις από την Πολιτεία, όταν χρειάζεται και όσο πρέπει κατά περίπτωση.
   Συναγωνιστές – ριες ζούμε τη σκοταδίνη των δωσιλόγων, των τερατολόγων και σφετεριστών της πολύτιμης μας χώρας, χωρίς φώς στο τούνελ΄ διαλύετε τροϊκανοί το  δημόσιο, το εξαρθρώνετε αντί να το αναδιαρθρώσετε.
Σαμαρά απολύεσαι ως αδέξιος και επίορκος Πρωθυπουργός.
Σύνεδροι Καλή  επιτυχία μας !  Καλή Ανάσταση !  Καλό Πάσχα !

Νάκι: Ο πρώτος σκύλος με τεχνητά πόδια


Νάκι: Ο πρώτος σκύλος με τεχνητά πόδια


Ο Νάκι, ένας μικρός σκύλος που ζει στην Νεμπράσκα των ΗΠΑ, είχε εγκαταλειφθεί όταν ήταν 5 εβδομάδων. Κυκλοφορώντας αδέσποτος βρέθηκε σε μια λακούβα με πάγο με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τα πόδια του, τα οποία και έχασε.

Αφού μεταφέρθηκε σε κέντρο διάσωσης ζώων υιοθετήθηκε από μια γυναίκα η οποία πραγματοποίησε έρανο για να μπορέσει ο σκύλος να ξαναπερπατήσει. Έτσι μια εταιρία που κατασκευάζει τεχνητά μέλη τοποθέτησε στον σκύλο τα δύο μπροστινά τεχνητά μέλη ενώ στη συνέχεια, προστέθηκαν και τα δύο πίσω μέλη, καθιστώντας τον Νάκι τον πρώτο σκύλο με ολόκληρο σετ τεχνητών ποδιών.

Πλέον ο Νάκι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κίνησης έχοντας προσαρμοστεί στην λύση των τεχνητών ποδιών.




πηγή

Η Χρυσή Αυγή Γαμάει - Σκοτώνει



~Χωρίς λόγια~

Στων ανθρώπων τα σφαγεία

Στων ανθρώπων τα σφαγεία

Πενθώ και θλίβομαι,

για τα εκατομμύρια αθώα και απροστάτευτα πλασματάκια που θα οδηγηθούν για ακόμα μια φορά στα ανθρώπινα σφαγεία, «ένοχα» για κάτι που δεν γνωρίζουν…
Πενθώ και θλίβομαι 

για τους βάρβαρους Χριστιανούς που σαν πρόβατα εξακολουθούν να διατηρούν άθλιες θρησκευτικές παραδόσεις που δεν χαρακτηρίζουν πολιτισμένα και νοήμονα πλάσματα αυτού του πλανήτη…
Πενθώ και θλίβομαι 

γιατί πράξεις σαν αυτές δείχνουν ξεκάθαρα το γιατί ο κόσμος μας δεν αλλάζει, γιατί εμείς δεν αλλάζουμε…

και δεν αλλάζουμε γιατί πολύ απλά μας αρέσει να προσαρμόζουμε την ηθική μας επιλεκτικά…

Καλό Πάσχα πιστοί Χριστιανοί, καλή ανάσταση και καλό μήνα…

και τούτη την Άνοιξη τίποτε δεν άλλαξε…στων ανθρώπων τα κάθε λογής σφαγεία...

Τάσος Π.
Πανγαία - Venus Project

Πηγή: Στων ανθρώπων τα σφαγεία - RAMNOUSIA 

Κι ένα όμορφο πρωινό η χούντα θα πέσει


Κι ένα όμορφο πρωινό η χούντα θα πέσει
Μας κάνει εντύπωση η χρόνια απονεύρωση των καλλιτεχνών σε αυτή την χώρα. Άνθρωποι “του πνεύματος”“της τέχνης” και “της διανόησης” -όλα σε εισαγωγικά- κάνουν πως δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους, καθώς ο ρόλος τους δεν είναι να ασχολούνται με την πολιτική (sic). 

Στην πραγματικότητα, αν κάποιος οφείλει να ασχολείται με τα κοινά με περισσότερο ζήλο, αυτός πρέπει να είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει περισσότερες ευαισθησίες ή τέλος πάντων παρουσιάζεται ως τέτοιος. Σήμερα, όπως και στην περίοδο της επταετίας, οι καλλιτέχνες σιωπούν.

Επί σειρά, διοργανώνονται δήθεν προχωρημένες εκδηλώσεις, video installation και art events, ενώ πιο δίπλα, κοιμούνται άστεγοι σε παγκάκια και τρώγονται burgers με κιμά από μετανάστες.

Οι καλλιτέχνες, αν θεωρούν ως τέτοιους τους εαυτούς τους, θα έπρεπε να είχαν παρατήσει κάθε πολιτιστικό δρώμενο σ’ αυτή την χώραΟτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά συμφωνία με το καθεστώς. Γιατί για κάθε δικτατορία (βελούδινη στην σημερινή εκδοχή), αποδεκτή είναι εκείνη η μορφή τέχνης η οποία την εξυμνεί, ή τουλάχιστον παραμένει ουδέτερη και ακίνδυνη. Άρα, αν θες να δημιουργήσεις τέχνη, να παράγεις σύμβολα και ερεθίσματα, οφείλεις να είσαι αντισυμβατικός και στοχαστικός. Οτιδήποτε άλλο δεν λέγεται Τέχνη, αλλά διαφήμιση για τυπάκια που φοράνε δήθεν προχωρημένα γυαλιά και τινάζουν δήθεν προβληματισμένα τις φράντζες τους.

Η Ελλάδα δεν δύναται να κοροϊδεύει τον κόσμο, ότι παράγει πολιτιστικά προϊόντα και ότι η ζωή κυλάει κανονικά. Γιατί τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Η τηλεόραση είναι απλά το όργανο που αφήνει τα ίχνη της χούντας, ενώ το αστικό περιβάλλον έχει αλλάξει τόσο πολύ, μοιάζοντας όλο και περισσότερο με μια μίξη βαλκανικού κακέκτυπου της Δύσης και ανελευθερίας της Μέσης Ανατολής.

Έχουμε ανάγκη από νέες αφηγήσεις σχετικά με την Ιστορία, την Τέχνη, την πολιτική, νέα έργα για τον Άνθρωπο, άρνηση της παγιωμένης κατάστασης για να πούμε ταυτόχρονα “ναι” σε έναν κώδικα αξιών, ηθική και αισθητική. Για να συμβούν αυτά πρέπει να αγαπήσουμε την ευθύνη. Κάνω προσπάθειες για να την κάνω περισσότερο φίλη μου. Αν γίνουμε πολλοί σ’ αυτό τον δρόμο, μπορούμε να βρούμε την ζωή που τρέχει πανικόβλητη ανάμεσά μας. Να γίνουμε περισσότεροι καλλιτέχνες, τεχνίτες, ποιητές. 

Κι ένα όμορφο πρωινό, η χούντα θα πέσει.


Εξάλλου, κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας.


Strange Journal

ΤΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Υπάρχει σοβαρός λόγος να γίνει πάλι συγκέντρωση στη Βουλή? Γιατί? Μπορούν κάλλιστα να μαζευτούν σε μια λέσχη που θα είναι πιο χαλαρό το περιβάλλον, με ήσυχη μουσική κι ένα ποτό και να βάλουν μερικές υπογραφές. Γιατί συνεχίζουμε να το παίζουμε κράτος δεν το καταλαβαίνω. Η ιστορία χρέος κυλά σαν νεράκι στο ποτάμι. Ούτε οι κυβερνώντες ούτε οι πολίτες έχουν καμιά συμμετοχή στη πορεία του, εκτός από το να υπογράφουν οι πρώτοι και να γκρινιάζουν οι δεύτεροι. Σαν βοτσαλάκια στο πάτο του ποταμού. Αλλάζουν τα βοτσαλάκια τη ροή.

Είμαστε ένα μεγάλο συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών με κοινή συνισταμένη να πληρώνουμε το νοίκι. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές ιστορίες. Άλλος έχει ένα καλύτερο διαμέρισμα και λίγα λεφτά, άλλος πίσω από τους τοίχους στενάζει, άλλο εξασκεί τα χόμπι του, κάποιος δουλεύει αργά τα βράδια, ένα ζευγάρι τσακώνεται, ένας  ηλικιωμένος ασχολείται με το πιεσόμετρο, κάποια παιδιά παίζουν στην αλάνα, κάποια άλλα παιδιά ίσως έχουν φτιάξει μια γιάφκα.

Οι ιδιοκτήτες εισπράττουν, επενδύουν, κάνουν μπίζνες, κατοικούν αλλού. Δεν γνωριζόμαστε. Δεν μας ξέρουν, δεν τους ξέρουμε, κοινή μας συνισταμένη, ο εισπράκτορας μια φορά το μήνα, να πάρει τα νοίκια. Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι δικτατορία, είναι απλά ενοικιαζόμενα. Μια κοινότητα της ΕΕ που μιλάει ελληνικά, τρώει φέτα, ψήνει σουβλάκια, βλέπει τσαντίρι, χαζεύει ριάλιτυ και πρωινάδικα, υποστηρίζει ο καθένας την ομάδα του, αγοράζει εφημερίδες ψάχνοντας αν υπάρχει δωροεπιταγή ή κάποιο καλό dvd για ξέσκασμα.

Το ξαφνικό καλοκαίρι έχει ανάγκη για περισσότερη ξάπλα, σύντομες κουβέντες, τσιμπήματα από κουνούπια, νοσταλγία για μπάνια, εκνευρισμό για τα περιττά παχάκια, λαχτάρα για καμάκι, νύστα, άραγμα, ανεμιστήρες και παγωμένη μπίρα. Πως είπατε? Υπάρχουν ένα σωρό δυστυχισμένοι κάτοικοι που στενάζουν? Νταξει μωρέ... Συμβαίνουν κι αυτά. Υπάρχουν και συσσίτια στην ενορία, σύλλογοι φιλάνθρωπων που δίνουν ένα χεράκι, και το διαδίκτυο που κάνει τη δική του καλωδιακή αντίσταση. Όλα τα διαμερίσματα έχουν συνδέσεις και μάλιστα γερές, γρήγορες. Ένα παράθυρο ανοιχτό για την επανάσταση, ένα για να κατεβάζεις σειρές κι ένα τρίτο για να κάνεις like..

Μια φάση είναι, θα περάσει...


Τούρκος δημοσιογράφος: Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Έλληνες!


Σε ένα συγκλονιστικό άρθρο στην εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος δημοσιογράφος Engin Ardiç κάνει έντονη κριτική στους ομοεθνείς του, λέγοντας σκληρές αλήθειες για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλης.

Παράλληλα στην «Hurriyet», με αφορμή την ταινία "Άλωση 1453" που έχει σπάσει ταμεία στην Τουρκία, ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεντίλ έθεσε το...ρητορικό ερώτημα: Να γιόρταζαν οι Βρετανοί την «άλωση του Λονδίνου» ή οι Γερμανοί την «άλωση του Βερολίνου». «Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως “‘Αλωση 1974” ή ”Αφανισμός 1915”»;

Παραθέτουμε το άρθρο που είχε δημοσιευθεί πριν τέσσερα χρόνια, στην Sabah, με αφορμή τους εορτασμούς που γίνονται κάθε χρόνο στην Τουρκία για την Άλωση:

«ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...

ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...

ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό....

ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;

Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες ;

Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, (µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:
«Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία».

Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;

Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.

Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.

Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;

Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς;

Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.

Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη...

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µάνα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.

Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια...

Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες»....

Τούρκος δημοσιογράφος: Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Έλληνες!


Σε ένα συγκλονιστικό άρθρο στην εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος δημοσιογράφος Engin Ardiç κάνει έντονη κριτική στους ομοεθνείς του, λέγοντας σκληρές αλήθειες για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλης.

Παράλληλα στην «Hurriyet», με αφορμή την ταινία "Άλωση 1453" που έχει σπάσει ταμεία στην Τουρκία, ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεντίλ έθεσε το...ρητορικό ερώτημα: Να γιόρταζαν οι Βρετανοί την «άλωση του Λονδίνου» ή οι Γερμανοί την «άλωση του Βερολίνου». «Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως “‘Αλωση 1974” ή ”Αφανισμός 1915”»;

Παραθέτουμε το άρθρο που είχε δημοσιευθεί πριν τέσσερα χρόνια, στην Sabah, με αφορμή τους εορτασμούς που γίνονται κάθε χρόνο στην Τουρκία για την Άλωση:

«ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...

ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...

ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό....

ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;

Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες ;

Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, (µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:
«Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία».

Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;

Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919.

Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.

Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;

Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς;

Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.

Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη...

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µάνα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή.

Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια...

Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες»....

Ο πόλεμος που έρχεται και η Ελλάδα - Ποια είναι η θέση της, τι ζήτησαν οι ΗΠΑ


Όλα δείχνουν τα τελευταία 24ωρα ότι η υπόθεση της Συρίας και της αιματοχυσίας που η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από απόσταση ,μπαίνει σε άλλη φάση.

Και φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης, η οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα σταματήσει με την πιθανή πτώση Άσαντ, ούτε πολύ περισσότερο ότι θα “περιοριστεί” στην Συρία και δεν θα “μεταφερθεί” σύντομα και στο Ιράν.

Οι πολύ συχνές αναφορές των τελευταίων ημερών ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, για αποδείξεις σχετικά με την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, θυμίζουν τις ανάλογες δηλώσεις του Μπους, που προετοίμασαν την εισβολή στο Ιράκ.Όπου όπως είναι γνωστόν δεν βρέθηκε ούτε…δείγμα χημικού όπλου.

Τουρκία,Ισραήλ και όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στη Συρία. Και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία έχει τον δικό της ρόλο να παίξει ,είτε το θέλει ,είτε όχι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η καλά πληροφορημένη Κύρα Αδάμ για την εφημερίδα η Ελλάδα Σήμερα,οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να τους παραχωρηθεί περισσότερος χώρος στη βάση της Σούδας προκειμένου να σταθμεύσουν εκεί:

 6 αεροσκάφη KC135 για τον ανεφοδιασμό στον αέρα μαχητικών
 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
 20 μαχητικά αεροσκάφη

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αμερικανικό αίτημα θα ικανοποιηθεί και τα όποια πιθανά προβλήματα θα ξεπεραστούν. Όπως και στην υπόθεση της Λιβύης, η Σούδα θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Κι όχι μόνο. Στο βάθος των αμερικανικών και ισραηλινών σχεδιασμών υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα του Ιράν ,ενώ η κατάσταση που επικρατεί και σε πολλές περιοχές της Αφρικής είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Σ΄ ότι αφορά στις επιδιώξεις της Ελλάδας υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία θα πρέπει -ελπίζουμε- να έχουν ήδη απαντηθεί. Ώστε να μην επαναληφθεί ο τραγέλαφος της Λιβύης, όπου η Ελλάδα έπαιξε τον ρόλο που της αναλογούσε χωρίς επί της ουσίας να κερδίσει το παραμικρό! Λόγω δικής μας ανικανότητας.

Στην υπόθεση της Συρίας ,έχουμε αποφασίσει ποια είναι η θέση μας; Η καταδίκη του καθεστώτος Άσαντ και των βιαιοτήτων των κυβερνητικών δυνάμεων είμαστε βέβαιοι ότι είναι απολύτως ορθή μετά τις αγριότητες των “αντικαθεστωτικών” ,οι δυνάμεις των οποίων πλέον είναι σαφές ότι αποτελούνται από πληρωμένους και αδίστακτους μισθοφόρους ή φανατικούς ισλαμιστές; Έχουμε αφουγκραστεί τον προβληματισμό που αναπτύσσεται ακόμη και σε χώρες της Ευρώπης που μέχρι πρόσφατα είχαν “αγκαλιάσει” τους “αντικαθεστωτικούς”; Μας προβληματίζει η απαγωγή των μητροπολιτών που η τύχη τους αγνοείται;

Έχουμε “μετρήσει” τι μπορεί να σημάνει η πτώση του Άσαντ για τη Ρωσία και τι μπορεί να προκύψει ως ευκαιρία για την Ελλάδα; Πολλές φορές έχει γραφτεί από αμερικανικά think tank όπως το Stratfor ότι η Μόσχα αν χάσει τη ναυτική της βάση στη Συρία θα αναγκαστεί να ζητήσει αλλού διευκολύνσεις.

Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας μπορεί να αποδειχτούν κοσμογονικά και να ανατρέψουν δεδομένα και ισορροπίες πολλών δεκαετιών. Νομίζουμε οτι στην Αθήνα ελάχιστοι έχουν κατανοήσει ότι το παιχνίδι που παίζεται στην γειτονιά μας είναι εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό. Πιο σημαντικό ακόμη και από την εκταμίευση της επόμενης δόσης ή τις…150 θέσεις εργασίας που “κερδίσαμε” από σκανδιναβική εταιρεία κινητών τηλεφώνων!