ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το πολύ σεξ προστατεύει τους άντρες από...

Μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη διατρέχουν οι άνδρες που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.
Μελέτη καναδών επιστημόνων σε περισσότερους από 3.200 άνδρες, έδειξε ότι αυτοί που είχαν 20 ή περισσότερες ερωτικές συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν κατά 28% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Η αντίστοιχη μείωση του κινδύνου εκδηλώσεως επιθετικών μορφών προστατικού καρκίνου ήταν 19%.
Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη, πιστεύουν ότι το σεξ δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη.

Όπως εξηγούν, οι άντρες που δεν έχουν μονογαμική σχέση με μία γυναίκα, κατά κανόνα κάνουν περισσότερο σεξ απ' ό,τι οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι.
«Η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική δράση των οποίων έναντι του προστατικού καρκίνου έχει παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μεγάλες μελέτες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Ελίζ Παρέν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.
Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα άλλο εύρημα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο οι άνδρες που δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο σε σύγκριση με όσους είχαν κάνει.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology», είναι η πρώτη που συσχετίζει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, καθώς πριν από 20 ή 30 χρόνια, ο κόσμος δεν ήταν και τόσο πρόθυμος να απαντά ανοιχτά για τις ερωτικές προτιμήσεις και συμπεριφορές του, εκτιμούν οι ερευνητές.
Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) αναφέρει ότι κάθε άντρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη και μία στις 38 να χάσει τη ζωή του εξαιτίας του.

Πηγή:onmed

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ....Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


     Η Μαρίνα Κουκουλιάτα 30 χρόνων, έφυγε από το σπίτι της για ένα ραντεβού με το φίλο της και δεν ξαναγύρισε.
Η εκπομπή Φως στο Τούνελ ακολούθησε τα τελευταία της ίχνη… 
Αποκάλυψε τον περίεργο ρόλο του φίλου της. Παρά τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του «Τούνελ» έπεσε σε αντιφάσεις.

Η μητέρα της περιέγραψε στην εκπομπή τον τρόμο που ένιωσε όταν είδε να σταματά έξω από το σπίτι τους ένα σκούρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια.

Η Μαρίνα κρύφτηκε χωρίς να δώσει εξηγήσεις στους δικούς της και την επόμενη μέρα στις 24 Ιουνίου, εξαφανίστηκε.

Το "Τούνελ" κατάφερε να διεισδυσει στον κύκλο φίλων και γνωστών της νεαρής γυναίκας, από τον οποίο προέκυψαν προέκυψαν πληροφορίες για τις κινήσεις της Μαρίνας το χρονικό διάστημα μετά την εξαφάνιση της μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου.

Το σημαντικό όμως είναι ότι αντλήθηκαν στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα για τον "σκοτεινό" ρόλο κάποιων προσώπων στην περιοχή.

Τα άτομα αυτά που επηρέαζαν τη ζωή της Μαρίνας και άλλων ταλαιπωρημένων νέων της περιοχής, δεν έχουν προς το παρόν δώσει στοιχεία και πληροφορίες στις Αρχές για την υπόθεση.

«Θα συναντούσε κάποιον φίλο της…»

Όπως είπε η Καλλιόπη Κουκουλιάτα στην ρεπόρτερ του «Τούνελ», τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα έβρισκε την οικογένεια της. Εκείνο το απόγευμα η Μαρίνα βγήκε από το σπίτι, σκέπασε το ποδήλατο της με ένα προστατευτικό νάιλον κι έφυγε. Η αγνοούμενη το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν. Προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα φρόντιζε τον ηλικιωμένο Γιώργο Νούλα.

Όταν έφυγε από το πατρικό της βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του. Φαινόταν αναστατωμένη όπως είπε ο ίδιος στο «Τούνελ». Ο ηλικιωμένος τόνισε πως η Μαρίνα εκείνο το διάστημα είχε μαλώσει με κάποιον φίλο της. Θυμάται ότι αυτός ο φίλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και κανόνισαν να συναντηθούν για να μιλήσουν. Η Μαρίνα έφυγε για το ραντεβού και από τότε δεν την ξαναείδε. Πληροφορήθηκε για την εξαφάνιση της λίγες μέρες αργότερα από την τηλεόραση.

Το ύποπτο αυτοκίνητο…

Η μητέρα της Μαρίνας μες στην οδύνη της συγκεντρώνει ένα προς ένα τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ αυτής της περίεργης εξαφάνισης. Μία μέρα πριν χαθεί, ένα πολυτελές αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια σταμάτησε έξω από το σπίτι τους. Στην αρχή δεν φαινόταν κανείς. Κάποια στιγμή ο οδηγός κατέβασε το τζάμι και ζήτησε από τη μητέρα της να φωνάξει τη Μαρίνα. Εκείνη φοβήθηκε και κρύφτηκε στο μπάνιο. Η αιφνιδιαστική εμφάνιση αυτού του άντρα την αναστάτωσε πολύ. Την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε για τους συγγενείς της.

Τι έδειξε η άρση απορρήτου

Όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα της, το κινητό τηλέφωνο της Μαρίνας απενεργοποιήθηκε τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση της. Το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε ήταν από την παραλιακή περιοχή Κορινό που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιόμετρα από το σπίτι της. Τον Αύγουστο το κινητό της άνοιξε και πάλι για μία ημέρα αλλά δεν απαντούσε κανείς. Το σήμα προερχόταν από Μακρύγιαλο, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και απ’ την περιοχή Κλειδί.

Ο ξάδελφος της αγνοούμενης Τάσος Μετροπιάν μιλώντας στο «Τούνελ» είπε πως η Μαρίνα του είχε εκμυστηρευτεί πως θα έβρισκε δουλειά σαν χορεύτρια σε ένα κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια η ίδια δεν είχε καμία σχέση με τον χορό. Προσπαθώντας να βοηθήσει στις έρευνες της οικογένειας, έψαξε τους φίλους της Μαρίνας, τις επαφές της στο Facebook, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τι είπε ο φίλος της…

Η μητέρα της αγνοούμενης και ο ξάδελφος της προσπάθησαν να εντοπίσουν τον άνθρωπο τον οποίο θα συναντούσε η Μαρίνα πριν χαθεί. Την προσπάθεια τους κατέγραψε η κάμερα του «Τούνελ». Οι έρευνες τους ξεκίνησαν από το διαμέρισμα του αλλά τελικά τον εντόπισαν αλλού. Εκείνος απέφευγε την κάμερα και δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις στις ερωτήσεις των συγγενών. Παραδέχτηκε ότι μίλησε με τη Μαρίνα την ημέρα που εξαφανίστηκε. Όπως είπε, του ζήτησε να συναντηθούν χωρίς όμως να του αναφέρει το σημείο που βρισκόταν. Η Μαρίνα όπως είπε, του έκλεισε το τηλέφωνο το οποίο μετά απενεργοποιήθηκε.

«Ατέλειωτη βόλτα…»

Η μητέρα της Μαρίνας μέσα από το δωμάτιο της περιέγραψε στο «Τούνελ» την τελευταία φορά που την είδε. Της είχε είπε ότι θα έβγαινε για μια βόλτα. Ήταν απλά ντυμένη με ένα τζην παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και κρατούσε μια σιέλ υφασμάτινη τσάντα. Δεν πήρε μαζί της κάτι άλλο, ούτε τον φορητό της υπολογιστή που σπάνια αποχωριζόταν και που τώρα ερευνάται από την Αστυνομία.

Από τότε πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς κανένα νέο της. Ξεσπώντας σε λυγμούς περιγράφει την κόρη της σαν ένα κορίτσι που ήταν αγαπητό σε όλους και δεν πείραζε κανέναν. Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Μαρίνα δεν υπήρχε περίπτωση να έφευγε ή να έλλειπε έστω για μια μέρα χωρίς να την ειδοποιήσει.
www.anikolouli.gr

Πρωτάθλημα Νέων Β΄ Εθνικής: Ήττα για Πιερικό, αναβολή για Αιγινιακό


Την ήττα γνώρισαν οι νέοι του Πιερικού στον Εύοσμο από την αντίστοιχη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα με 2-0. Το άλλο παιχνίδι με ομάδα της περιοχής μας στη Β΄εθνική κατηγορία δεν έγινε, ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον Ηρακλή.


Τα αποτελέσματα της  1η ς   αγωνιστικής του  3ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π.  της FOOTBALL LEAGUE ΝΕΩΝ είναι:
                                

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
2-0
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926
2-0

   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  
Θέση
        Ομάδα
Β
Α
1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
3
1
2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
3
1
3
ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908
0
0
4
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
0
0
5
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926
0
1
6
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
0
1

Η διοίκηση της ΠΑΕ Αιγινιακός εξετάζει την περίπτωση διακοπής συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό.

cfoot2

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε μετά το τέλος του αγώνα της Δευτέρας και τη νέα ήττα από τον Ηρακλή ο μεγαλομέτοχος της πιερικής ΠΑΕ, Γιάννης Νιώπας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.
Από την πλευρά του, ο Θεοδωρίδης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Ηρακλή, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Αναλυτικά όσα είπε: «Οταν παίζεις με τον Ηρακλή που είναι καλή ομάδα και πειθαρχημένοι θα πρέπει η αμυντική σου λειτουργία σου να είναι καλή. Εμείς δεν είχαμε τίποτα σήμερα.
Πουλήσαμε φθηνά δύο γκολ με τεράστια αδράνεια που δείξαμε. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ μέσα την έδρα μας. Ο Ηρακλής κρατούσε καλά τη μπάλα είναι καλή ομάδα και έχει καλή ψυχολογία.
Δεν βρήκαμε ρυθμό αλλά κάναμε φάσεις κόντρα στη ροή του αγώνα. Το γκολ άργησε να έρθει όμως. Είναι δίκαιη η νίκη του Ηρακλή. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ηρακλή».

Ποιους άνδρες θέλουν οι γυναίκες ανάλογα με την ηλικία τους


Διαδικτυακή έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία μάς αποκαλύπτει τι ζητούν οι γυναίκες από έναν άνδρα ανάλογα με την ηλικία τους.Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι νεαρές γυναίκες στην ηλικιακή ομάδα των 

18-24 θέλουν έναν άνθρωπο που να είναι αγαπητός από τους φίλους τους, με το 47% να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εγκρίνουν οι φίλοι το έτερον ήμισυ. Επίσης, θα προτιμήσουν έναν άνδρα σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά όχι κάποιον υπερβολικά γυμνασμένο. Τέλος, σε αυτήν τν ηλικιακή ομάδα είναι πολύ σημαντικό ο σύντροφος να έχει τις ίδιες προτιμήσεις σε μουσική, ταινίες και βιβλία .

Στην ηλικιακή ομάδα των 25- 34, η σεξουαλική χημεία βρίσκεται πρώτη στη λίστα των επιθυμιών των νεαρών γυναικών κ θεωρείται πιο σημαντική σε αυτήν την ηλικία απ ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο της ζωής μιας γυναίκας.

Οι γυναίκες ηλικίας 35 έως 44 ψάχνουν έναν σύντροφο να «καταλαγιάσουν», ρίχνοντας την προσοχή τους σε έναν μεγαλύτερο άνδρα, με το 73% να δηλώνει ότι προτιμά άνδρα 5 χρόνια μεγαλύτερο! Σε αυτό το στάδιο της ζωής της η γυναίκα ψάχνει κάποιον κοινωνικό άνδρα κ πλέον αποφεύγει παντελώς τα «κακά παιδιά».

Η ασφάλεια είναι το βασικότερο μέλημα των γυναικών ηλικίας 45 - 54, με το 95% να ψάχνει έναν σύντροφο που θα παρέχει ασφάλεια. Η εύρεση ενός άνδρα με υψηλό εισόδημα είναι πιο σημαντικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ωστόσο είναι λιγότερο επιλεκτικές στο ποιον διαλέγουν. Επίσης, σε αυτήν τν ηλικία οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να αναζητήσουν έναν νεότερο άνδρα, με το 54% να δηλώνει πρόθυμο να συνάψει σχέσεις με έναν άνδρα κατά 5 χρόνια νεότερο!

Στη μετέπειτα ζωή, οι γυναίκες αναζητούν περισσότερο εγκεφαλικές απολαύσεις. Η νοημοσύνη, οι κοινές αξίες και το κοινό χιούμορ είναι το πιο σημαντικό στις ηλικίες 55+. Ωστόσο, οι γυναίκες δεν ρίχνουν τα πρότυπά τους, καθώς μεγαλώνουν. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω είναι πιο επιλεκτικές σχετικά με το ποιον θα επιλέξουν για σύντροφο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Ετσι θα ρυθμιστούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια - Πληρωμή τώρα του 70% του ποσού και το υπόλοιπο 30% σε 10 ή 15 χρόνια! (ολη η ρύθμιση)


Ετσι θα ρυθμιστούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια - Πληρωμή τώρα του 70% του ποσού και το υπόλοιπο 30% σε 10 ή 15 χρόνια! (ολη η ρύθμιση)
Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που υπολογίζονται σε περίπου 27 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ.
Με βάση τον σχεδιασμό που έχει ήδη κάνει το υπ. Ανάπτυξης για τα στεγαστικά δάνεια, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «σπάσουν» σε δύο τμήματα, ανάλογα με την τρέχουσα αξία των ακινήτων και την αξία που είχαν όταν αυτά αγοράστηκαν και δόθηκε το δάνειο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το πρωί ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο κατά το οποίο οι υπερήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να αποπληρώνουν κανονικά το τμήμα του δανείου τους που αφορά την τρέχουσα εμπορική αξία, ενώ η αποπληρωμή της υπερβάλλουσας εμπορικής αξίας θα μετατίθεται στο μέλλον.
Ετσι θα ρυθμιστούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια - Πληρωμή τώρα του 70% του ποσού και το υπόλοιπο 30% σε 10 ή 15 χρόνια! (ολη η ρύθμιση)
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το τμήμα της τρέχουσας εμπορικής αξίας θα πληρώνεται εντόκως ενώ η πληρωμή για το υπολειπόμενο τμήμα θα καθοριστεί από μελλοντικές αποφάσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Δενδιας, οι τράπεζες θα πρέπει να αναπροσδιορίσουν τις τιμές των ακίνητων ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή των υπερήμερων δανείων. Σημείωσε, μάλιστα, πως η αναπροσαρμογή αυτή θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω μιας συμφωνίας του τραπεζικού ιδρύματος με τον οφειλέτη, είτε μιας εφάπαξ απομείωσης των τρεχουσών εμπορικών τιμών των ακινήτων στο περίπου 30%.
Ουσιαστικά η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα. Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα και το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο μέλλον, τοκιζόμενο ή όχι, τουλάχιστον μία 10ετία ή 15ετία και θα επαναξιολογείται τότε κατόπιν αναδιαπραγμάτευσης με βάση την αξία του ακινήτου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Πιο αναλυτικά:
* Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει είτε να γίνει νέα εκτίμηση της αξίας του στεγαστικού δανείου, είτε να υπάρξει μεταφορά του 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και το διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα.
* Το κυρίως τμήμα του δανείου θα πρέπει να συνεχίσει να αποπληρώνεται κανονικά προς την τράπεζα ενώ θα υπάρξει ένα δεύτερο τμήμα το οποίο θα μετακινηθεί στο μέλλον, για 10 έως 15 χρόνια, τοκιζόμενο ή όχι.
* Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής θα προβλέπεται επαναδιαπραγμάτευση του δανείου με βάση την αξία του ακινήτου εκείνη τη χρονική στιγμή.
Η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, τα οποία υπολογίζονται στα 27 δισ. ευρώ, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας ενώ ήδη έχει εξεταστεί με 2 από τις 4 συστημικές τράπεζες, η μία εκ οποίων υπερθεματίζει, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ.

Το ν/σ για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια οι ρυθμίσεις όπως είπε ο κ. Δένδιας αφορούν 180.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων ο συντριπτικός όγκος που ωφελούνται είναι μικρές (περίπου 165.000) και περίπου 900 είναι οι πολύ μεγάλες και μεταξύ αυτών είναι και αγροτικές επιχειρήσεις. Όλες όμως, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και διασώζονται τουλάχιστον 350.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, με μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την είσπραξη μελλοντικών φόρων αλλά και την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.
Σχετικά με την έγκριση του νομοθετήματος από την τρόικα, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ήδη μία ρητή γραμμένη, επί της αρχής, κατανόηση με την τρόικα και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ σχολίασε ότι «βρίσκεται σε σύγχυση η τρόικα» σχετικά με τα δύο νομοθετήματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας. Η τιμωρητική αντίληψη για τον έντιμο οφειλέτη δεν είναι δίκαιη είπε ο υπουργός.
Η ρύθμιση
Η υποβολή αιτήματος για υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει έως τις 30 Ιουνίου 2016 για οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες στις 30 Ιουνίου 2014.
Σημειώνεται ότι ο δανειολήπτης που έχει ταυτοχρόνως υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει με βάση το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να υπαχθεί στη ρύθμιση έως το τέλος Μαρτίου 2015. Στη περίπτωση που επιλέξει να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τις τράπεζες μετά τον Μάρτιο του 2015, θα μπορεί να κάνει χρήση του ευεργετήματος για «κούρεμα» του 20% των οφειλών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα προβλέπεται επανένταξή του συνδυαστικά και στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.
Η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή του 50% του συνόλου των οφειλών και μέχρι ποσού 500.000 ανά πιστωτικό ίδρυμα. Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση που αφορά χρέη περίπου 40 δισ. ευρώ έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που:
- Κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.
- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτή.
- Δεν έχουν παύσει τις εργασίες τους.
- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.
- Δεν έχουν καταδικαστεί οι φορείς των επιχειρήσεων.
Στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται και τα χρέη της κακής Αγροτικής Τράπεζας ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ και τα χρέη με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ!

«Εγώ το λέω καπιταλισμό ...»


«Λίστα Λαγκάρντ», καταθέσεις στην Ελβετία, έρευνα για εμβάσματα που «έφυγαν» από την Ελλάδα. Για να καταλήξουμε πού; Στο -ανά τον κόσμο- συμπέρασμα ότι όσα από αυτά «πέταξαν» νόμιμα, τότε «πέταξαν» και... ηθικά.
Οπως: α) Τα 20 τρισ. δολάρια, τα κατατεθειμένα σε τράπεζες που έχουν την έδρα τους στους «φορο-παραδείσους» (περιοδικό «Forbs»),
β) «το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου (που) διατηρείται σε φορολογικούς παραδείσους, όπου πραγματοποιείται το... 80% των διεθνών τραπεζικών συναλλαγών» («Guardian»),
γ) τα 21 τρισ. δολάρια, όσο δηλαδή το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας μαζί, που κρύβονται σε «μυστικούς», τάχα, «φορολογικούς παραδείσους» (μελέτη του οργανισμού «Tax Justice Network»),
δ) οι καταθέσεις τουλάχιστον 12,1 τρισ. δολαρίων που έχουν φυγαδεύσει σε «εξωχώριους» λογαριασμούς από καθ' όλα νόμιμες και ευυπόληπτες τράπεζες όπως οι «Cr Suisse», «UBS», «Goldman Sachs»,
ε) τα 9 τρισ. ευρώ που βρίσκονται παρκαρισμένα σε «παραδείσους» που σχετίζονται με την Ε.Ε., όπως το Λουξεμβούργο, η Ανδόρα και η Μάλτα (έκθεση «Oxfam»).
Πώς λέγεται αυτή η... νομιμότητα; Λίγο καιρό πριν, όταν η Google κατηγορήθηκε για τους (μη) φόρους που πληρώνει, ο επικεφαλής της εταιραίας κ. Σμιντ απάντησε: «Είμαι πολύ περήφανος για τη φορολογική δομή που έχουμε δημιουργήσει. Το κάναμε με βάση τα κίνητρα που προσφέρουν οι κυβερνήσεις. Αυτό λέγεται καπιταλισμός. Είμαστε περήφανοι καπιταλιστές ...». Και πρόσθεσε: «Αυτό που λέτε εσείς φοροδιαφυγή εγώ το λέω καπιταλισμό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν».
Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Θεατρική κίνηση του Αργυρούλη... για να κερδίσει χρόνο! Αγωγή Ντινόπουλου στην «Εφ.Συν.»


Οπρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός ζητά 200.000 ευρώ για τις αποκαλύψεις μας -τις οποίες επιβεβαίωσε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ- όσον αφορά τα ασφαλιστικά του χρέη έναντι του Ταμείου των συντακτών. 
Αγωγή κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά της «Εφ.Συν.», μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας για την υπόθεση της ασφάλισης και των... οφειλών του στον «Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης» (ΕΔΟΕΑΠ).
   
Στις 17, 21 και 23 Οκτωβρίου η «Εφ.Συν.» ανέδειξε την όλη υπόθεση, η οποία αφορούσε τόσο το ύψος των οφειλών του στον ΕΔΟΕΑΠόσο και το αίτημά του να ασφαλιστεί τελικά ως άνεργος, που επιφέρει δραματική μείωση στις μέχρι τώρα οφειλές του, αλλά και στα μετέπειτα ασφάλιστρά του.
   
Το πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ μας επιβεβαίωσε άλλωστε πανηγυρικά το ίδιο το Δ.Σ. του οργανισμού, που διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργού. Στις 23 Οκτωβρίου ο ασφαλιστικός φορέας «έκλεισε» το όλο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός «μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας, το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του». Και σημείωνε ότι «ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού».
   
Ανακοίνωνε δε ότι το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα και «να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας». Το ποσό αυτό διαμορφώνεται σε 17.138,86 ευρώ, συν τις νόμιμες προσαυξήσεις.
   
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στις 4 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», είχε αποστείλει έγγραφο στον Αργύρη Ντινόπουλο, με το οποίο του ζητούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του εντός έξι μηνών, κάτι το οποίο δεν έπραξε ποτέ.
  
Ν.Σβ. από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

ΠΕΡΙΕΡΓΟ (;) ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ jodigraphics.net


Η σέξυ Τάνια από το δελτίο του STAR στο υπουργικό γραφείο του Αγαπούλη... παίζει μπάλα


Hσέξυ Τάνια από το δελτίο του STAR στο υπουργικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου .. παίζει μπάλα

Ο λόγος για την Σουλτάνα Χριστοδουλίδου που πριν από ένα δύο χρόνια συμμετείχε στο δελτίο ειδήσεων του STAR. Τότε η 27χρονη Τάνια αν και απόφοιτος του παιδαγωγικού του ΑΠΘ και διορισμένη δασκάλα στο δημοτικό σχολείο του Διονύσου, είχε μπει στη σχολή δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη.  Ο ισχυρός άντρας των Media, γρήγορα ξεχώρισε το ταλέντο που δεν ήταν μόνο τα πλούσια φυσικά της χαρίσματα αλλά και η ικανότητά της να στήνεται...χαριτωμένα στον τηλεοπτικό φακό. Της δημιούργησε κατ’ αποκλειστικότητα μία τηλεοπτική ενότητα τα «Good Newς» και της έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάζει τις καλές ειδήσεις μέσα σε μία γκρίζα μνημονιακή εποχή.
Η έξυπνη Σουλτάνα άδραξε την ευκαιρία και αναστάτωνε το τηλεοπτικό κοινό περισσότερο με την προκλητική της εμφάνιση παρά με τα όσα έλεγε.
Παράλληλα δημιούργησε ένα life style γύρω από το όνομά της, κάνοντας σέξυ φωτογραφίσεις και δημιουργώντας το προφίλ της ανερχόμενης τηλεπερσόνας.
Ωστόσο αντιζηλίες και ειδικά περιστατικά μέσα στο STAR και με επίκεντρο την Τάνια σε συνδυασμό και με την απομάκρυνση του Σταμάτη Μαλέλη, ανάγκασαν τη διοίκηση να διακόψει τη συνεργασία τους.
Ο χρόνος κύλησε και η χαριτωμένη Τάνια βρέθηκε ως εκπαιδευτικός πια, αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν άργησε να ξεχωρίσει τις ικανότητες της νεαρής παρουσιάστριας και δασκάλας και εκτίμησε πως και με τις δύο ιδιότητές της μπορεί να προσφέρει τόσο για τις επαφές με τους δημοσιογράφους όσο και με τις γνώσεις της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Εδώ και δύο μήνες η όμορφη Τάνια συνοδεύει τον υπουργό Παιδείας σε όλα του τα ταξίδια και παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις. Έχει αναδειχθεί ως η πιο στενή και έμπιστή του συνεργάτιδα, όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες και δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας, λένε, πως σκέφτεται να της προτείνει να κατέβει στις επόμενες εκλογές στη Θεσσαλονίκη, που είναι και η γενέτειρά της.
Εκεί όμως θα συναντήσει την κόντρα των άλλων συνυποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία, που δηλώνουν προτεραιότητα στην προβολή και τη δημοσιότητα. Ακόμη θα σταθεί εμπόδιο το γεγονός ότι η όμορφη εκπαιδευτικός βρισκόταν πολιτικά στην παράταξη της ΝΔ ευρισκόμενη μάλιστα κατά καιρούς στο επιτελείο του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Νίκος Ι. Σταματιάδης
Ελεύθερο ρεπορτάζ

- Δήμος Δίου - Ολύμπου | ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Γ. Φαρμάκης ) : Τέλη άρδευσης, αιγιαλού και πεζοδρομίων. Οικόπεδα και…. στεφάνια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.
Τέλη  άρδευσης,  αιγιαλού και  πεζοδρομίων.  Οικόπεδα  και…. στεφάνια.
Κατά  την  συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου  στις  30/10/2014  συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις  σε θέματα που αφορούν  κυρίως τους επαγγελματίες και τους αγρότες του Δήμου μας.  Στα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης  των  κατοίκων και των συνδημοτών μας   ας  μας επιτραπεί  να    προβούμε  στις εξής  επισημάνσεις.  
1.       ΤΕΛΗ  ΑΙΓΙΑΛΟΥ και  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015.  Ευτυχώς   που  έστω και την τελευταία στιγμή ο κος Δήμαρχος κατάλαβε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσε  η κατά πλειοψηφία απόφαση  της  οικονομικής επιτροπής  ( καταψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης μας) που προέβλεπε τις  ίδιες  τιμές με τις  φετινές   και  την  για αύξηση των τελών αιγιαλού και πεζοδρομίων  μόνο στο  Λιτόχωρο.  Έτσι  άλλαξε  η προηγούμενη απόφαση και εισηγήθηκε στο ΔΣ  την  πτώση των τιμών για το 2015  σε όλα τα διαμερίσματα πλην Λιτοχώρου για το οποίο πρότεινε να μείνουν σταθερές οι περσινές τιμές.  Πιστεύουμε ότι ήταν καταλυτική  όλες  τις  προηγούμενες  μέρες η αντίδραση  των  επαγγελματιών που οδήγησε  σε  αναδίπλωση την  δημοτική αρχή.   Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι από το 2011 και μετά ανατράπηκε  καθεστώς  πολλών ετών στον Ανατολικό Όλυμπο όπου τα τέλη έφταναν μέχρι   40 αλλά και  60 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις   το  τετραγωνικό μέτρο.  Φτάσαμε  λοιπόν σήμερα στο σημείο  οι  υψηλότερες πλέον τιμές  να είναι 12 ευρώ/τμ,  ενώ αυξήθηκαν εν μέρει και στο Λιτόχωρο προκείμενου να υπάρχει  αίσθημα δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες,  πάντα βέβαια σε συνάρτηση με το  οικονομικό γίγνεσθαι  κάθε περιοχής  ( διάρκεια τουριστικής περιόδου, εσωτερικός  τουρισμός,  πληθυσμός μιας περιοχής,  ξενοδοχειακές  κλίνες κλπ).    Αλλοίμονο  δηλαδή  εάν υπήρχε πλήρης  ισοπέδωση και τα τέλη  πεζοδρομίου  πχ.  στο  Άγιο Σπυρίδωνα  είχαν   την  ίδια τιμή με  της Λεπτοκαρυάς.  Τα οριζόντια μέτρα  σε   περιπτώσεις  όπως αυτές  (τέλη, φόροι κλπ ) είναι  τελείως άδικα και οδηγούν σε μεγαλύτερες ανισότητες.   Οι  μειώσεις που πρότεινε ο κος Δήμαρχος – πλην Λιτοχώρου -  αγγίζουν το σε κάποιες περιπτώσεις το 20%   και  αυτό μας βρήκε σύμφωνους.  Απορρίφτηκε όμως η δική μας πρόταση για μείωση και στο Λιτόχωρο   διότι έτσι θα έδειχνε ο Δήμος εμπράκτως  την αγωνία του  για  μια σειρά επαγγελματιών  που κανείς  τους  δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα μπορούν  να επιβιώνουν  στο  σημερινό  δυσμενές  οικονομικό  περιβάλλον.
2.       ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ.   Δυστυχώς οι δύο παρατάξεις που συγκυβερνούν «είδαν»  την σκληρή πραγματικότητα και  αναγκάστηκαν  όπως  ομολόγησαν   να προβούν  σε νέες αυξήσεις προκειμένου να  βγει ο προϋπολογισμός.   Όλοι γνωρίζουμε  ότι η  λύση είναι η  περιστολή  των  εξόδων  με την κατασκευή και  λειτουργία νέων   ταμιευτήρων  νερού και η εφαρμογή  ηλεκτρονικού  συστήματος   καταγραφής   των  ωρών  ποτίσματος,  με ταυτόχρονο  εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης.   Ήδη από πρόπερσι  λειτουργεί  ο ταμιευτήρας  της  Βροντούς  ενώ  έχουν υποβληθεί  εδώ  και καιρό στο πρόγραμμα  «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»  προτάσεις   για ακόμη δύο  νέους  ταμιευτήρες  νερού  στην Καρίτσα και στην Βροντού   καθώς  και  πρόταση «Αντικατάστασης  Αρδευτικών στην Δ.Ε  Δίου»,  συνολικού προϋπολογισμού και των τριών  έργων της τάξης των  1.844.000 ευρώ.  Κατά την τοποθέτησή  μας  αναγνωρίσαμε και  πιστεύουμε να έγινε  σαφές πως  το πρόβλημα της είσπραξης των τελών άρδευσης  είναι  μεγάλο  και διαχρονικό.  Μακάρι  η  νέα διοίκηση  να   μπορέσει να  εισπράξει αυτή  – όπως μας διαβεβαίωσε -  τις παλιές  απαιτήσεις   προκειμένου να  μην  χρειαστεί  να προβεί  και  σε  νέες  αυξήσεις  του  χρόνου  τέτοιο  καιρό.  
3.       ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΟΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ.  Πλήρης  αδιαφορία και  υποβιβασμός  του θέματος από την  πλειοψηφία.  Μετά τις εισηγήσεις  της  αντιπολίτευσης  κανείς από την δημοτική  αρχή  δεν  πήρε  το  λόγο  προκειμένου να  έχουμε  μια πειστική απάντηση  για  το  τι  άλλαξε  μέσα  σε  λίγους  μήνες και  είχαμε την πλήρη  ανατροπή  της  πρώτης ομόφωνης απόφασης του ΔΣ.   Δυστυχώς  δε  σε  μια επίδειξη  αντιδημοκρατικότητας  δεν  έδωσαν  το  λόγο και  σε  εκπρόσωπο  των  πολιτών   της  Λεπτοκαρυάς  που έχουν προσφύγει   στην Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας   κατά   της   νεότερης   απόφασης  του  δημοτικού  συμβουλίου.
4.        28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.    Εδώ   το υφιστάμενο  πρωτόκολλο   στο  Λιτόχωρο ( σφιχτό)  κατά την  κατάθεση  στεφάνων  πήγε περίπατο.  Δεν  έχουμε   καμιά αντίρρηση   στην  κατάθεση εκ  μέρους  του Πολιτιστικού  Ομίλου Λιτόχωρου  και του συλλόγου των Τριτέκνων.   Υπάρχουν  όμως  μια σειρά  από σωματεία και  συλλόγους  όπως  παράδειγμα  το  Σωματείο Οικοδόμων  και  το  Σωματείο  Συνταξιούχων  ΙΚΑ,   με έντονη  δράση στο Λιτόχωρο ,   τα  οποία  πιθανώς  θα ήθελαν  να καταθέσουν  και  αυτά.   Και  σε κάθε περίπτωση  οποιοδήποτε  νέο  πρωτόκολλο  καλό  είναι  να  καταρτίζεται  με απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου  και  με βάση οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών  και  υπουργικές  αποφάσεις.  Μάλιστα  όπως  διαβεβαίωσε  ο κος Δήμαρχος από  την επόμενη φορά  θα μπορούν να  καταθέτουν  όσοι  πιθανώς  θελήσουν.  Ακόμη  και  εκπρόσωποι των  κομμάτων  που  εκπροσωπούνται  στην Βουλή.    Έχουμε  την εντύπωση  πως  χωρίς  λόγο άνοιξαν  οι   ασκοί   του  Αιόλου.  Τέλος  όσον  αφορά  την  κίνηση  εντυπωσιασμού  να  μην ανέβει  η  ηγεσία του Δήμου  στην  εξέδρα  παραχωρώντας  τις  θέσεις τους  σε συνταξιούχους  δημότες,   δίπλα στον  κο Ταξίαρχο και τους  Ιερείς του Λιτοχώρου,   θα πούμε  μόνο  πως  ήρθαν  δεύτεροι.  Τους πρόλαβε εδώ και  καιρό  ο  Γκλέτσος !!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜE ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Γνωρίζαμε ότι το θετικό αποτέλεσμα ήταν θέμα χρόνου να έρθει»

Αναστάσης Πρισκομάτης:
«Θα πρέπει τώρα να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στην Κατερίνη με το Στρατώνι, στο οποίο θα ήθελα να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και σε μια μπασκετική ατμόσφαιρα, όπως πολλές φορές έχουμε ξαναζήσει»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Ανατόλια που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου και ο καλαθοσφαιριστής Αναστάσης Πρισκομάτης, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Είναι δεδομένο ότι μετά από τρεις ήττες μια νίκη είναι σημαντική, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Δουλεύαμε καλά όλο αυτό το διάστημα και γνωρίζαμε ότι το θετικό αποτέλεσμα ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Το γεγονός ότι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχουμε παίξει τέσσερις παρατάσεις και τρία παιχνίδια κρίθηκαν στο καλάθι, μας βοήθησε πολύ να λειτουργήσουμε ψύχραιμα στις τελευταίες στιγμές του αγώνα και να είμαστε εμείς οι τελικοί νικητές. Πρέπει ωστόσο να στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι με το Στρατώνι, μια ομάδα που λόγω των τελευταίων ηττών αναμένεται να έχει υψηλό κίνητρο για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών στην έδρα μας και θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο βελτιωμένοι».

Αναστάσης Πρισκομάτης - καλαθοσφαιριστής Πιερικού Αρχελάου: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πετύχαμε μία πολύ σημαντική εκτός έδρας, νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ στη δύσκολη συνέχεια. Μετά από τρία άτυχα αποτελέσματα που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους, πετύχαμε μια νίκη που πιστεύω μας ανεβάζει και ψυχολογικά. Θα πρέπει τώρα να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στην Κατερίνη με το Στρατώνι, στο οποίο θα ήθελα να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και σε μια μπασκετική ατμόσφαιρα, όπως πολλές φορές έχουμε ξαναζήσει». 


ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 49-83



Τη χειρότερη δυνατή εμφάνισή του παρουσίασε στην 4η αγωνιστική ο Βατανιακός και ηττήθηκε δίκαια από την ομάδα της Αλεξάνδρειας. Από την αρχή φάνηκαν οι αδυναμίες των γηπεδούχων. Και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι, οι Κατερινιώτες ήταν ανεπαρκείς και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό  ότι ήταν πιο πειθαρχημένοι και απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα. Το ημίχρονο έκλεισε με 25-40. Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (ΤΣΑΪΤΟΥΡΙΔΗΣ):Κοτσιμπέλης 10(3), Βασιλειάδης, Γαλανός, Φαρμάκης 2, Χατζηκωνσταντίνου 2, Πόσιος 2,  Φελεκίδης 15(3), Βουτσακόπουλος 9,  Αναγνώστου 4, Τζήμας, Ανδρειάς 1, Ακερμανίδης 4.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (ΚΑΣΣΟΜΕΝΑΚΗΣ):Ρουσόπουλος 2, Παντοφλίδης 7, Σιτσάνης 2, Στογιαννόπουλος 12, Μπαλίακας 14, Αβραμίδης 10(2), Παπαγερίδης 2, Πλωμαρίτης 8, Προιος 7, Νικολόπουλος 9, Περπερίδης 2, Αλεξόπουλος 9.

Επόμενη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου την ταινία "Omar" από την Παλαιστίνη, που είναι υποψήφια φέτος για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε το βραβείο "Ένα κάποιο βλέμμα'' στο Φεστιβάλ Καννών. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
 
Σκηνοθεσία: Χανί Αμπού-Ασάντ
Παίζουν: Άνταμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ
 
Ο Ομάρ είναι ένας νεαρός Παλαιστίνιος φούρναρης που ζει στην Ιερουσαλήμ. Ο κόσμος του είναι χωρισμένος στη μέση: η πόλη του κόβεται από ένα τείχος, που πρέπει να σκαρφαλώνει κρυφά κάθε μέρα για να δει την αγαπημένη του Νάντια. Είναι ταγμένος στον απελευθερωτικό αγώνα της Παλαιστίνης, καταστρώνει σχέδια μαζί με τους φίλους του, αλλά καταλήγει βίαια να γίνει καταδότης για τις ισραηλινές αρχές. Οσο ο Ομάρ εγκλωβίζεται σ’ έναν λαβύρινθο πίστης, τιμής και επιβίωσης, τόσο η ζωή του γίνεται πιο επικίνδυνη και θα κληθεί να διαλέξει πλευρά. 
Ο σκηνοθέτης του “Παράδεισος τώρα” παρουσιάζει ένα αντιπολεμικό δράμα που είναι υποψήφιο φέτος για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Μ’ ένα σενάριο γεμάτο τρυφερότητα και χιούμορ, χωρίς να καταδικάζει ή να υποστηρίζει τη βία, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αγγίξει πιο ευαίσθητες χορδές μ’έναν θαυμάσιο Άνταμ Μπακρί στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

           www.dailymotion.com/video/x1ax7wt_omar-oμάρ-hd-trailer-ελληνικοί-υπότιτλοι_shortfilms

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ Β. ΑΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡ.ΦΕ.Ο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                         ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                        Κατερίνη, 31  Οκτωβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                        




Κοινή συνάντηση είχαν, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014,  στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,   κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ,κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, με τον πρόξενο του Bασιλείου του Μαρόκο στη Θεσσαλονίκη κ. Bantali Antar.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν να συζητηθεί  η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Αφρικανικής χώρας του Μαρόκο και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, αξιοποιώντας αρχικά το θεσμό της τιμώμενης χώρας που υλοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και πέντε χρόνια  ο  Οργανισμός  Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η κ. Σοφία  Μαυρίδου με την ιδιότητα της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αποδέχτηκε την πρόταση του ΟΡ.ΦΕ.Ο, θεωρώντας ότι μια τέτοια εκδοχή θα δώσει τη δυνατότητα, εκτός από τον τομέα πολιτισμού, συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως του τουρισμού και του εμπορίου με την περιοχή της Β. Αφρικής.

« Η Πιερία και ευρύτερα η Κ. Μακεδονία έχει ανάγκη από τέτοια ανοίγματα και με χώρες εκτός Ευρώπης. Έχει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον η προοπτική συνεργασίας με χώρες της  Μεσογείου και συγκεκριμένα της Β. Αφρικής. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε δρόμους επικοινωνίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου μαζί τους. Ήδη τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται τέτοιες πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζουμε ως περιφέρεια, όπως στηρίζουμε τη συγκεκριμένη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια.» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καλωσορίζοντας συγχρόνως τον πρόξενο του Μαρόκο στην Πιερία.

« Ο πολιτισμός μπορεί να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας και να φέρει τους λαούς πιο κοντά. Να ανταλλάξουν και να γνωρίσουν στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού μεταξύ τους. Να αναπτύξουν ευρύτερες συνεργασίες και σε άλλους τομείς που αφορούν τις χώρες  τους.  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζοντας το θεσμό της τιμώμενης χώρας, έδωσε αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας με πολλές χώρες της Ευρώπης. Τώρα επιχειρεί να ανοίξει δρόμους συνεργασίας και με λαούς άλλων ηπείρων, όπως είναι το Μαρόκο στη Β. Αφρική,  η Ινδία στην  Ασία, όπως η Βενεζουέλα στη Ν. Αμερική. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και πρωτόγνωρο αυτό. Μια πρωτοβουλία ενός μικρού περιφερειακού οργανισμού να απηχεί και να δημιουργεί τέτοιες δυνατότητες και τέτοιο ενδιαφέρον από χώρες όλου του κόσμου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Παπαχρήστος και συνέχισε:  «Καλωσορίζω τον πρόξενο του Μαρόκο στην Πιερία, ευελπιστώντας σε μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών. Να ευχαριστήσω βέβαια την κα Αντιπεριφερειάρχη  για το πραγματικό ενδιαφέρον και τη υποστήριξη  της στο Φεστιβάλ Ολύμπου».

Ανταπαντώντας ο πρόξενος του Μαρόκο κ. Eng. Bantali Antar δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Πιερία, την οποία αγαπά και θαυμάζει ιδιαίτερα. Ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου καθώς και τον Πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Παπαχρήστο για τη φιλοξενία και την τιμητική πρόταση συνεργασίας με τη χώρα του, την οποία εκπροσωπεί στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα μεταφέρει την πρόταση συνεργασίας στον πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και στην κυβέρνηση της χώρας του και θεωρεί ότι θα την αποδεχτούν με μεγάλη χαρά. « Ήδη ως προξενείο  προχωράμε σε συνεργασίες με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδας. Άλλωστε εκτός από την ιδιότητα του προξένου, κατέχω και την ιδιότητα του εκπροσώπου των αραβικών επιμελητηρίων στην Ελλάδα. Η πρόταση συνεργασίας με την Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πολύ ενδιαφέρουσα  και θα εργαστώ προσωπικά για την υλοποίησή της».



Τι καιρό θα κάνει όλο το χειμώνα του 2014 στην Ελλάδα – Αναλυτική εβδομαδιαία πρόβλεψη

 Τι καιρό θα κάνει όλο το χειμώνα του 2014 στην Ελλάδα - Αναλυτική εβδομαδιαία πρόβλεψη
Η διαφωνία κορυφαίων μετεωρολόγων για τον καιρό του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη σημειώθηκε και φέτος. Οι μεν δηλώνουν ότι θα είναι ο ψυχρότερος της τελευταίας δεκαετίας, οι δε ότι τίποτε ασυνήθιστο δεν πρόκειται να γίνει.
Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός. Επισήμανε ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να ζεσταθούν νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Αντιθέτως, ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας Ρομάν Βίλφαντ δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του: «Σε οποιονδήποτε -ακόμα και θερμό- χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης».
Το ερώτημα παραμένει και για τους περισσότερους είναι πρακτικό. Τι καιρό θα κάνει φέτος το χειμώνα στην Ελλάδα. Η μοναδική απτή απάντηση έρχεται από τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους, αυτούς που μελετούν τα μερομήνια. Οι προβλέψεις τους έχουν κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως επιτυχημένες -σε μεγάλο βαθμό- τουλάχιστον σε ότι αφορά την τάση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μερομήνια ο καιρός στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί ως εξής:
Νοέμβριος 2014
  • 1-5: Με πολλές βροχές θα ξεκινήσει ο μήνας και κανονικές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές,βελτίωση του καιρού από τις 5
  • 6-15: Καλός θα είναι ο καιρός από τις 6 έως τις 7-8 του μήνα, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, από τις 9 του μηνός θα έχουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή για αυτή τη σαιζόν από τα βόρεια με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες και πολλές βροχές ενώ ίσως πέσουν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών του λεκανοπεδίου. Αυτή η εισβολή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 13-14 του μηνός. Βελτίωση του καιρού αλλά διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών από τις 14-15.
  • 16-25: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες γενικά αίθριος καιρός μέχρι τις 16-19,από τις 19 αναμένονται πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, βροχερός καιρός ως τις 22 και στη συνέχεια βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.
  • 26-30: Αίθριος καιρός σε όλο τον νομό μέχρι τις 28-29 του μήνα λίγο πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές θα κυμαίνεται η θερμοκρασία,από το τέλος του μήνα αναμένεται επιδείνωση με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές και ίσως λίγα χιόνια στις κορυφές των βουνών.
Δεκέμβριος 2014
  • 1-5: Ιδιαίτερα βροχερός θα ξεκινήσει ο μήνας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 5 του μηνός.
  • 5-15: Από τις 5-6 αρκετά καλός καιρός με αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αίθριος καιρός.
    Από τις 7 του μηνός ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πολλές βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι της 9-10 του μηνός. Μετά αναμένεται σύντομη βελτίωση του καιρού μέχρι της 13-15 αλλά με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.
  • 16-25: Ψυχρή εισβολή αναμένεται από τις 16 με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στα βόρεια του νομού ίσως και πιο κάτω. Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 19. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια αλλά χωρίς βροχές μέχρι τα Χριστούγεννα, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα διατηρηθούν.
  • 26-31: Καλός θα είναι ο καιρός στις 26-27 αλλά στις 28-31 αναμένονται βροχές και κρύο στα δυτικά και βόρεια του νομού
Ιανουάριος 2015
  • 1-5: Πολύ καλός και αίθριος καιρός με σχετική ζέστη για την εποχή μέχρι τις 3. Από τις 4 χαλάει ο καιρός με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας βροχές ίσως και κάποια χιόνια στα ορεινά.
  • 6-15: Καλός ο καιρός στις 7-9 του μήνα ενώ από τις 10-12 αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. 13-15 πολύ κρύος αλλά αίθριος χωρίς βροχές θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες
  • 16-25: Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τις 18, στην συνέχεια πτώση της θερμοκρασίας και βροχές με κάποια χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού μέχρι τις 24. Στις 25 χαλάει ο καιρός με βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
  • 26-31: Βροχερός καιρός στις 26. Στις 27 βελτιώνεται ο καιρός. Στις 28 αναμένεται μεγάλη επιδείνωση του καιρού, ίσως ο πρώτος ουσιαστικός χιονιάς για την Αττική αυτή τη σαιζόν με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρό και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 του μήνα.
Φεβρουάριος 2015
  • 1-5: Αλλεπάλληλα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στις 1 του μηνός και στις 3-4, με χιόνια μέχρι και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο ενώ αναμένεται να πλήξουν ολόκληρο το λεκανοπέδιο (Να σημειωθεί ότι η προγνωσιμότητα είναι αρκετά δύσκολη γι αυτό το διάστημα)
  • 6-15: Ψυχρό μοτίβο αλλά χωρίς βροχές μέχρι τις 10 του μηνός. Στις 10-12 του μηνός αναμένονται πολλές βροχές. Ομαλά θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τις 15.
  • 16-25: Καμία αξιόλογη μεταβολή μέχρι τις 23 φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Βροχές αναμένονται στις 23-25 του μηνός.
  • 26-28: Βροχές στις 26-27 με χιόνια στα ορεινά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Βελτίωση στις 28.
Μάρτιος
  • 1-5: Mε βροχές θα μπει ο μήνας κυρίως στις 1-2 Μαρτίου από τις 3 μέχρι τις 5 θα έχουμε αίθριο καιρό.
  • 6-15: Αίθριος καιρός χωρίς βροχές μέχρι τις 15 ,φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
  • 16-25: Πολλές βροχές στις 16 του μηνός στην συνέχεια βελτίωση του καιρού μέχρι τις 20.Νέο κύμα κακοκαιρίας στις 21 με χιόνια στα ορεινά και όχι μόνο. Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 22-23.γρήγορη βελτίωση του καιρού στις 24-25.
  • 25-31: Καλός καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες μόνο στις 31 ίσως υπάρξουν κάποιες βροχοπτώσεις.

"Μαγική" λίστα: αυτό που θέλουν οι γυναίκες στο σεξ!

http://iatros4u.gr/

doggie-style-image
Τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ; Το αιώνιο ερώτημα… Ρομαντισμό ή πάθος; Γλύκες ή άγριο σεξ;

Ο Charles J. Orlando συγγραφέας πολλών best seller και ειδικός επί των σχέσεων ρώτησε 1.000 γυναίκες τι θέλουν από τους άντρες και πήρε τις παρακάτω απαντήσεις.
Αργό γδύσιμο:
Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των γυναικών, το αργό ντύσιμο…τις τρελαίνει! Η «αποπλάνηση» σε αργούς ρυθμούς θεωρείται απίστευτα σέξι.
Σεξ σε δημόσιους χώρους:
Άκρως ερεθιστικό… για τις περισσότερες γυναίκες είναι το ενδεχόμενο να σας δει κάποιος την ώρα που κάνετε σεξ.
Δώσε σε εκείνη τον έλεγχο:
Η εξουσία αποτελεί το αφροδισιακό πολλών ανθρώπων, ανδρών και γυναικών.
Παίζοντας ρόλους:
Υποδυθείτε διαφορετικούς ρόλους… μία στολή ή ένας ρόλος μπορεί να διώξει αναστολές και ανασφάλειες που μπλοκάρουν την απόλαυση.
Κάντε την να νιώσει ότι είναι τα πάντα:
Η γυναίκα θέλει να την κακομαθαίνετε… κάντε την να νιώσει ιδιαίτερη και επιθυμητή.
Ο άνδρας αρχηγός:
Πάρτε τον έλεγχο: το 91% των γυναικών απάντησαν ότι θέλουν έναν άντρα-αρχηγό στην κρεβατοκάμαρα. Έναν άντρα με αυτοπεποίθηση, ικανό και παθιασμένο.
Φίλα την αληθινά
Ξεκινήστε αργά και συνεχίστε παθιασμένα…. Το timing στο φιλί είναι το παν. Με ένα καλό φιλί ξεκινούν όλα…