ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Περίεργα τροχαία μετά τα Τέμπη

 


Διεθνές ρεζιλίκι. "Θα έπρεπε να ντρέπεστε" του λέει. Πού να ήξερε..

 


Το βίντεο του είναι να το βλέπουν αυτοί που ψηφίζουν ΝΔ και να έχουν και ένα αλεξίπτωτο για τη πτώση απ' τα σύννεφα...

 


Ο @SFamellos ισοπεδώνει τον Μητσοτακη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου.

 


Άρχισαν τα όργανα…

 


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η πληροφορία πως απομακρύνθηκαν από το Μαξίμου και την κυβέρνηση οι Γιάννης Μπρατάκος  ( Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) και Σταύρος Παπασταύρου (Υπουργός Επικρατείας).

Πρόκειται για τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι πριν από λίγα 24ωρα και μετά την δημοσιογραφική αποκάλυψη από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» για κοπτοραπτική και μονταζιέρα στην υπόθεση των Τεμπών, επισκέφθηκαν τον εκδότη και ιδιοκτήτη της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη, υποτίθεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Στόχος της επίσκεψης αυτής – κατά το ρεπορτάζ – ήταν να πιστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην χτυπά καίρια και με στρατηγικές επιλογές το σύστημα Μητσοτάκη.

Παρά την πρωτοβουλία αυτή, το εκδοτικό σύστημα Μαρινάκη συνέχισε στην ίδια λογική και τα επόμενα 24ωρα.

Επειδή μάλλον είμαι χαζός και ανόητος. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο ερώτημα στα τελευταία δευτερόλεπτα αυτου βίντεο;

 


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ... Συνέβη στον Καναδά, εκεί που δεν ήταν προστατευμένος από εκατό μεριές.

 


Στην Βουλή αποδεικνύεται η γύμνια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

 


Βουλή: Οι επικείμενες ευρωεκλογές αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να στείλει το κατάλληλο μήνυμα σε μία κυβέρνηση που ασελγεί έναντι του κράτους δικαίου, αδυνατώντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, από την ακρίβεια, μέχρι την ασφάλεια.

Αν και, όπως έχω ξαναγράψει, χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να καταδειχθεί η πολιτική γύμνια της πλειοψηφίας, με το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έστω τώρα η παρούσα πρόταση δυσπιστίας, ίσως αποτελέσει αφορμή να ακουστούν από την Βουλή όλα όσα έχουν επικοινωνιακά υποβαθμιστεί την τελευταία πενταετία και αποτελούν δείγματα κακής και επικίνδυνης (όπως τα Τέμπη) διακυβέρνησης από το παρόν καθεστώς.

Φυσικές καταστροφές (Ρόδος, Ηλεία, Εύβοια, Θεσσαλία κ.α.), κατάρρευση του ΕΣΥ, δυσβάστακτη και δυσανάλογη ακρίβεια, πληθωρισμός, υψηλά επιτόκια και συνακόλουθα νέα γενιά κόκκινων δανείων, δυσοίωνα οικονομικά δεδομένα (χρέος, ισοζύγιο, ανάπτυξη) διαπιστωμένα και από διεθνείς οικονομικούς οίκους, παιδεία, εξωτερικά θέματα (εξοπλισμοί, Ουκρανία, Κυπριακό, Αιγαίο, ΑΟΖ, ναυτικά μίλια κ.α.), τραγωδίες (Τέμπη), Κράτος Δικαίου, παρακολουθήσεις κλπ), Δικαιοσύνη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια, μη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων, διαρροή mail), είναι κάποια από αυτά που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί των ελεγχόμενων ΜΜΕ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έρχονται αυξήσεις μέχρι και 120% στα διόδια!

 


Προ των πυλών βρίσκονται μεγάλες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου), μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας.

Έως και 120% σε ορίζοντα τριετίας υπολογίζονται οι αυξήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων της Εγνατίας Οδού, που αντιδρούν!

Η Εγνατία Οδός αναμένεται να περάσει από τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου στα χέρια της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%)-EGIS PROJECTS SA (25%) για χρονική περίοδο 35 ετών. Η σύμβαση παραχώρησης είναι προγραμματισμένη να υπογραφεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Ωστόσο, νωρίτερα υπογράφηκε από τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή, αυξήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται αστρονομικές, αφού σε ορίζοντα τριετίας θα φτάσουν το 120%.

Από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο στα 0,065

Νέο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό

 


Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί επιτέλους μετά από δέκα χρόνια η έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο στοιχημάτων και μια νέα υπόθεση συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Η αφετηρία της έρευνας είναι μάλλον μια δολοφονία. Περίπου 60 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος και στοιχήματος συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ιδιωτικός αθηναϊκός τηλεοπτικός σταθμός “Open TV”, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες της Αθήνας, με επικεφαλής τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποκάλυψε πανελλαδική εγκληματική οργάνωση. Αυτή φέρεται να δραστηριοποιείται από το 2012. Στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 60 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και γνωστοί προπονητές, καθώς και εκπρόσωποι των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Super League 1 και 2 και διαφόρων ερασιτεχνικών συλλόγων, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ; Τι του έταξε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού;

 


Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος λίγο πριν πέσει ακυβέρνητο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και την γκρεμίσει πρόλαβε και εξέπεμψε «Mayday», ομοιάζουν αυτές τις ημέρες η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρέχουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται για να μην πέσει η «γέφυρα» της Ν.Δ.

του Μανώλη Κοττάκη

Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο εκδοτικός όμιλος Μαρινάκη (που γιγαντώθηκε τηλεοπτικά επί των ημερών της Ν.Δ.) προκάλεσε ισχυρό σοκ στο πρωθυπουργικό επιτελείο, που, διαβλέποντας έναν θανάσιμο πολιτικό κίνδυνο για την επιβίωσή του, υποχρεώθηκε να κηρύξει γενικό συναγερμό:

  • στην κυβέρνηση και στο κόμμα, όπου έγινε καταμέτρηση δυνάμεων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που πέντε χρόνια τώρα, πλην της Ν.Δ., διατηρούσαν αγαστές σχέσεις με το λιμάνι.