ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ρητίνης ανεβάζει πέντε παραστάσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Την παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό» ανέβασε την περασμένη Παρασκευή η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ρητίνης με στόχο την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Ήταν η πρώτη από τις 5 παραστάσεις που θα δώσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Ρητίνης του Ν. Πιερίας, διασκευάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο, κλασσικά παραμύθια. Η πρεμιέρα της ομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι ηθοποιοί κατάφεραν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της σχολικής μονάδας.
Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» στις 10:30 και 12:00 το πρωί.
Την τεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει η κα. Γιαννούλη Μαρία και ο κ. Ζώης Νικολάου.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές τους για τη στήριξη των δράσεων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον διευθυντή του Γυμνασίου και υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας, κ. Καλαϊτζή Χρήστο για την πρωτοβουλία αυτή.
-- 

Αρχαία Πύδνα (Μακρύγιαλος Πιερίας )


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ
στο 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Κατερίνης

Ελάτε να οργανωθούμε:
ð  Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στην πράξη
ð  Να αντισταθούμε στην εξαθλίωση
ð  Να ζητήσουμε άμεσες λύσεις για την επιβίωσή μας.

Απαιτούμε:

ð  Να μην κοπεί το ρεύμα το νερό και το τηλέφωνο σε κανένα λαϊκό σπίτι μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
ð  Να σφραγιστούν χωρίς προϋποθέσεις όλα τα  βιβλιάρια ασθενείας για να έχει κάθε λαϊκό σπίτι δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ð  Να ανασταλούν οι δόσεις σε στεγαστικά, καταναλωτικά ή άλλα δάνεια που έχουν συνάψει οι λαϊκές οικογένειες με τις τράπεζες μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση και κανένας ανατοκισμός μέχρι τότε.
ð  Έκτακτο επίδομα ανεργίας 1500€ για μακροχρόνιους άνεργους πάνω από ένα χρόνο.
ð  Να καταργηθεί το χαράτσι των 5€ και 25€ στα δημόσια νοσοκομεία

Όσο  τους  δίνουμε  πίστωση  χρόνου
υπογράφουμε  την  καταδίκη  μας.
Ο αγώνας είναι ευθύνη και χρέος όλων μας.
Οι δρόμοι είναι δυο :
Υποταγή   και   εξαθλίωση
Ή  Αντίσταση – αλληλεγγύη και επιβίωση
Κανείς μόνος του  -   Κανείς απροστάτευτος

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ- ΑΣΤΙΚΩΝ- ΕΡΓ. ΚΑΤ. ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Τη Τετάρτη 10 Απριλίου στις 6.00 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης η Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της πάλης για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ενόψει και της συγκέντρωσης που διοργανώνει η Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11.30 πμ στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Βρύας - Ρητίνης λόγω κατολισθήσεων


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  8   Απριλίου  2013


                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        

 
Μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας διαπιστώθηκε ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόµενα στο 2ο χλµ περίπου της επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης  και για το  λόγο αυτό η κυκλοφορία διεκόπη καθώς  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχηµάτων των διερχοµένων.

Η επικοινωνία προς Ρητίνη - Ελατοχώρι - Χιονοδροµικό Κέντρο  γίνεται προσωρινά µέσω της επαρχιακής  οδού Κατερίνης - Λαγοραχης - Μοσχοποτάµου µέχρις ότου αποκατασταθεί το πρόβληµα.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας έχουν   τοποθετήσει κατάλληλη σήµανση διακοπής της κυκλοφορίας (περίπου 1 χλµ  πριν την κατολίσθηση και 500 µέτρα µετά την κατολίσθηση σε θέσεις όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ελιγµών αναστροφής µεγάλων οχηµάτων) καθώς και πληροφοριακές πινακίδες για την ενηµέρωση των οδηγών. 

Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς .ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΛΩΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς

- Δικαίωση του NEWSBOMB, που είχε προαναγγείλει μία εβδομάδα πριν την απαίτηση των Γερμανών να ''σπάσει'' η συμφωνία ΕΤΕ-Eurobank.- Απόλυτος πλέον ο έλεγχος της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας από το Βερολίνο.- Πλήγμα για τον Πρωθυπουργό. Ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα.
 Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου θύμισε χθες η ανακοίνωση για τη ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.
To Newsbomb, έγκαιρα και έγκυρα, είχε αποκαλύψει μία εβδομάδα πριν τα σχέδια του Βερολίνου, που ήθελε να ματαιωθεί η συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών, που είχε ήδη συντελεστεί ουσιαστικά.
Οι Γερμανοί θέλουν αρχικά τις δύο τράπεζες αυτόνομες και κάτω από τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο τοποθέτησαν επικεφαλής έναν Ολλανδό τοποτηρητή τους. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί το plan B,που προβλέπει το πέρασμα της Εθνικής Τράπεζας στην Deutche Bank αλλά και το πέρασμα της Eurobank, που στο μεταξύ θα έχει απορροφήσει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε άλλη γερμανική τράπεζα.
Δείτε όλο το άρθρο ΕΔΩ


ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


TAXALIA

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν…στα “μουλωχτά” τροπολογία, με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα.
Σημειώνεται, ότι η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, είχε προκύψει τόσο για τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Την κατάπτυστη τροπολογία, που ήταν μάλιστα εκπρόθεσμη, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή οι νεοδημοκράτες βουλευτές Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».
Την ψήφισαν μέσα… σε ένα λεπτό!
Για το μείζον αυτό θέμα οι παρόντες μπλε και πράσινοι βουλευτές χρειάστηκαν να αποφασίσουν ένα… ολόκληρο λεπτό!!!
Απολαύστε τους σχετικούς διαλόγους όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.
Η τροπολογία που έχει αναδρομική ισχύ, εκτός από τα δάνεια των κομμάτων αφορά και στα θαλασσοδάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες σε ιδρύματα όπως το Μέγαρο Μουσικής αλλά και διάφορες ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Δεν συνιστά κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)».
Όπως αναφέρεται μάλιστα στην εισηγητική έκθεση «… η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια».
Για την ιστορία τα κόμματα είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική (τα δάνεια της “πέρασαν” στην Πειραιώς), Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. (Δείτε αναλυτικά στον πίνακα το ύψος των δανείων).


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PttBUvJE

Γυμνόστηθη «επίθεση» σε Μέρκελ – Πούτιν (φωτό)Γυμνόστηθες διαδηλώτριες αναστάτωσαν σήμερα την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερου, την οποία εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν “Fuck dictator!” (Άι γ…, δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.
Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, βλέπει κανείς δύο από τις κοπέλες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Πάντως, μιλώντας για «κοινό χουλιγκανισμό», το Κρεμλίνο ζητησε την τιμωρία τέτοιου είδους διαμαρτυριών.

Χθες Κυριακή, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν “μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας”.
Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας.


Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών Femen, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη εναντίον του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Πρώτο Θέμα


Spiegel: Να πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα!!german-flag

Αν το ήθελε, η Γερμανία θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα. Όχι δανείζοντάς την ξανά. Απλά καταβάλλοντας τις αποζημιώσεις από τον Α’ και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πόρισμα που…

είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση για το ύψος των κατοχικών αποζημιώσεων είναι έτοιμο, αλλά κρατείται μυστικό.

Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα, αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel, αλλά πάει το θέμα, λίγο παρακάτω!


Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό περιοδικό, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα φτάνει τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ. 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. για το κατοχικό δάνειο, που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944.

Το συνολικό ποσό των 162 δις ευρώ αντιστοιχεί στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της Ελλάδας και σε περίπτωση που θα καταβάλλονταν, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας!

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν τίθεται πλέον θέμα αποζημιώσεων και η ελληνική «πατάει φρένο», θεωρεί το θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις της με τον πιο σημαντικό δανειστή της Ευρώπης.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε λάβει εντολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να διερευνήσει πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία. Και κατέληξε στο πόρισμα των 80 σελίδων. Όμως το πόρισμα χαρακτηρίστηκε «άκρως μυστικό».

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που δημοσιεύει Το Βήμα, βάσει του πορίσματος, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η έκθεση βασίζεται σε 761 τόμους από αρχειακό υλικό, μεταξύ αυτών συμφωνίες, νομοθετικά κείμενα και δικαστικές αποφάσεις. Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Παναγιώτης Καρακούσης, οι εμπειρογνώμονες επεξεργάστηκαν 190.000 σελίδες διασκορπισμένες σε διάφορα αρχεία, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στα υπόγεια δημοσίων κτιρίων.

Και έφτασαν τελικά στο πόρισμα των 80 σελίδων. Το οποίο, σύμφωνα με το Spiegel, έχει ήδη φτάσει στα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει το Spiegel: «Η ελληνική κυβέρνηση πατάει φρένο. Χαρακτηρίζει την αναφορά «ευαίσθητο θέμα» γιατί φοβάται πως θα καταστρέψει τη σχέση της με τον κυριότερο δανειστή της. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τη σύγκρουση με τη Γερμανία.

Η ευθύνη για το πόρισμα δεν είναι πια μόνο του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μπλεχτεί, ακόμη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις 80 σελίδες».

«Θα υπάρξει απόφαση σε ανώτατο επίπεδο για την αποκάλυψη (της έκθεσης) και ο Σαμαράς θα αποφασίσει», είπε στο Spiegel ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια διαμάχη με το Βερολίνο».

Τα κατοχικά δάνεια

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές σε όλο το διάστημα της Κατοχής. Το συνολικό ποσό που αφορά τη Γερμανία ανέρχεται σε 1.617.781.093.648.819 δρχ. και στην Ιταλία σε 220.479.188.480 δρχ. Μετά την αφαίρεση των εξόδων κατοχής που καταβάλλονταν σύμφωνα με τον νόμο που υπήρχε και όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί με τους κατακτητές η Γερμανία έλαβε ως προκαταβολές 1.530.033.302.528.819 δρχ. και η Ιταλία αντίστοιχα 157.053.637.000 δρχ.

Αυτά τα ποσά είναι τα λεγόμενα κατοχικά δάνεια που θα έπρεπε – κατά τις Συμφωνίες του Μαρτίου του 1942 και του Δεκεμβρίου του 1942 – να επιστραφούν με τη λήξη του πολέμου.

Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο από την Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.

ΠΗΓΗ:


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PtsOzll9

Το sex δεν είναι μόνο ηδονή!Διαβάστε τι προσφέρει επιπλέον στον οργανισμό μαςΌλοι μας έχουμε συνδυάσει την σεξουαλική πράξη με 2 πράγματα. Με την ηδονή και με την αναπαραγωγή. Όμως το σεξ είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Η σεξουαλική πράξη...

είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του οργανισμού μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είναι μια διαδικασία εγγεγραμμένη στα αρχέτυπα του ανθρώπου. Δεν σχετίζεται μόνο με τη συνέχιση του είδους και την μεταφορά γονιδίων από τη μία γενιά στην άλλη. Το σεξ βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχετε φανταστεί.


Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται σε έναν οργανισμό και πως αυτός βοηθιέται κάνοντας σεξ:
Βοηθάει και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Άνθρωποι που κάνουν καλό σεξ και το απολαμβάνουν στο έπακρο, δεν αρρωσταίνουν εύκολα από μικροκρυολογήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή σεξουαλική ζωή, που ορίζεται με σεξουαλική πράξη 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ανεβάζει τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α που μας προστατεύει από τις λοιμώξεις .
Σεξ και καρδιά, τόσο με την ρομαντική όσο και με την ουσιαστική έννοια, πάνε μαζί. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της «επιδημιολογίας και κοινοτικής Υγείας» στην Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ότι: «το σεξ και η συχνότητα που γίνεται, δεν σχετίστηκε με αγγειακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε κανέναν από τους 914 άνδρες που οι επιστήμονες παρακολουθούσαν επί 20 χρόνια.» Και η έρευνα των Βρετανών γιατρών καταλήγει με τη διαπίστωση πως εκείνοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, στο μισό σε σχέση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.
Διώχνει το άγχος και ηρεμεί. Το καλύτερο αγχολυτικό ειδικά στους ρυθμούς που ζούμε, είναι το σεξ. Σε μια έρευνα που έγινε στη Σκωτία και στην οποία 24 γυναίκες και 22 άνδρες υποχρεώθηκαν να κρατούν «αρχείο της σεξουαλικής τους ζωής», δηλαδή να καταγράφουν πόσες φορές, και πότε έκαναν σεξ, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερο ενεργοί, είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους. Μάλιστα στο άλλο σκέλος της έρευνας, όσοι έκαναν αρκετό σεξ, μπορούσαν σε συνθήκες πίεσης, να διαχειριστούν καλύτερα το στρες τους, σε σχέση με εκείνους που το «αρχείο της σεξουαλικής ζωής» που κρατούσαν, ήταν… κενό ή ελάχιστα γραμμένο.
Σεξ και …πόνος. Όχι μην πάει το μυαλό σας σε kinky καταστάσεις. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το σεξ μειώνει τον πόνο. Και εξηγούμαστε: η οξυτοκίνη, μια ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας (την αποκαλούν και η ορμόνη της αγάπης) κατά τη διάρκεια –και όχι μόνο- του σεξ βελτίωσε τα συμπτώματα πονοκεφάλων που ταλάνιζαν διάφορους ανθρώπους. Όσοι έκαναν σεξ, και άρα παρήγαγαν οξυτοκίνη, άρχισαν σιγά σιγά να νιώθουν καλύτερα και οι πονοκέφαλοι τους υποχωρούσαν ή δεν ήταν τόσο έντονοι. Μάλιστα στο δελτίο «πειραματικής βιολογίας και ιατρικής» στις ΗΠΑ, 50 εθελοντές εισέπνευσαν οξυτοκίνη σε ατμό. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε διάφορα τσιμπήματα στο κορμί τους και δήλωσαν, ότι τα επίπεδα πόνου, που ένιωθαν από τους ερεθισμούς των τσιμπημάτων, πριν και μετά την εισπνοή οξυτοκίνης, είχαν μειωθεί μέχρι και στο μισό.
Καίει τα λίπη και τις θερμίδες. Ένα απλό παθιασμένο φιλί καίει κάμποσες θερμίδες την ώρα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ολόκληρη σεξουαλική πράξη, γεμάτη ένταση και πάθος, τη στιγμή που γίνεται. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς που καταμέτρησαν τις θερμίδες που καίει το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ: Μισή ώρα σεξ ισοδυναμεί με κάψιμο περίπου 100 θερμίδων. Χαριτολογώντας θα μπορούσε κάποιος να πει πως μπορείτε να τρώτε άφοβα αρκεί μετά, να κάνετε σεξ τουλάχιστον για μια ώρα. Θα κάψετε ότι πήρατε
Σας κάνει γίγαντες, ή βασίλισσες αντίστοιχα. Με άλλα λόγια όποιος κάνει συχνά και καλό σεξ έχει ανεβασμένη την αυτοεκτίμηση του. Νιώθει άλλος άνθρωπος σε σχέση με κάποιον που δεν κάνει σεξ, ή κάνει ελάχιστα. Οι ειδικοί λένε μάλιστα πως πολλοί άνθρωποι που υπερηφανεύονται για τις κατά καιρούς σεξουαλικές τους επιδόσεις, το κάνουν απλά και μόνο για να νιώσουν καλύτερα.
Το σεξ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθά στη σωστή διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και του βάρους. Επίσης βοηθάει και στον ύπνο. Και εδώ υπεύθυνη είναι η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τον οργασμό. Βέβαια ρόλο παίζει και η ένταση αλλά και η διάρκεια που γίνεται μια σεξουαλική πράξη. Η γλυκιά εξάντληση που επιφέρει στον οργανισμό (αφού ολοκληρωθεί), μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να απολαύσουμε έναν καλό υπνάκο δίχως σκοτούρες.
Βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κάνοντας σεξ με τον/την σύντροφο του, κάποιος/κάποια, οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης, και αγάπης. Και μιλάμε για ουσιαστικές και βαθιές σχέσεις. Ακόμη και στην αρχή μιας σχέση ή ενός έρωτα που οι σύντροφοι ανακαλύπτουν τον ψυχισμό ο ένας του άλλου, με το σεξ νιώθουν ότι έχουν ξεκλειδώσει κάποια πορτούλα στην ψυχή του συντρόφου τους. Ταυτόχρονα του δείχνουν και εκείνοι ένα κομμάτι της ψυχής τους.
Αλήθεια πόσες φορές κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν θελήσατε να πείτε σε κάποια/κάποιον ότι τον/την αγαπάτε, ακόμη και να μην ισχύει, απλά και μόνο επειδή για κάποιο άγνωστο λόγο το νιώσατε;

hotgossip69.com

Άντε γαμήσου κόσμεΣτην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σε τσακίσω. Δε κάνω πλάκα. Στο υπόσχομαι. Το υποσχέθηκα στον εαυτό  μου πριν τρία, πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια.
Κέρδισα, ή προσδοκώ να κερδίσω κάποιο λαχείο για να γλιτώσω από την δικιά σου μητρική στοργή και συνάμα μαρμάρινη υποταγή, οπότε,  δε γ@μι€σ@ι ρε κόσμε στο τέλος;
Να κι αν αν το κέρδισα, να κι αν δεν το κέρδισα το λαχείο, να κι αν βρίσκεται η ιδέα αυτή στο ξερό μου, να κι αν δεν βρίσκεται. Δεν έμαθες ρε βούρλο  πως ο Σαμαράς μας έσωσε, αλλά εσύ κόσμε γιατί δε σώθηκες και πλαντάζεις σαν το σκυλί στην άσφαλτο; Γιατί περιπλανιέσαι στο σκοτάδι, γιατί δεν έφαγες το...
παραμύθι του σωτήρα ρε μ@λ@κισμ€ν€ κόσμε;
Δε σου είπε κανείς ό,τι το μαύρο σου πάει θαυμάσια; Σου έφαγε την ψυχή η αναμονή για ένα  καλύτερο τέρμα, αλλά  το τέρμα δεν βρήκε την αναμονή του γιατί  εσύ  βρήκες να πνίξεις την αναμονή σου μέσα στα στερεότυπα που σε δίδαξαν οι διάφοροι φωστήρες. Κάποια στιγμή πάψε να λουφάρεις, ίσως τα @ρχίƍι@ κάποιου ευεργέτη να καταφέρεις να γλείψεις  σε κάποια άλλη στιγμή.
Κάτι καρεκλοκένταυροι παλουκώνονται σαν τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια μέσα στη δημόσια μπετονιέρα, στα διάφορα φιλικά προσκείμενα κανάλια, και ανησυχούν το πιο πολύ για το αν θα ξαναβρούν μετά από λίγες μέρες μια ακόμα θέση στα φιλικά προσκείμενα κανάλια, για το αν θα ξαναβγούν στις επόμενες εκλογές βουλευτές, για το αν θα εδραιωθούν στις επόμενες συνειδήσεις ως οι σωτήρες, οι πεσμένοι στη γη απ’ τον άγιο ουρανό, οι πεφωτισμένοι που τα ξέρουν όλα και δεν έχουν αφήσει ίχνος γνώσης, για εμάς τα αμόρφωτα τέκνα της συνειδησιακής διαμαρτυρίας,ώ κόσμε…
Αυτές τις συνειδήσεις που τώρα γεννιούνται απ’ τα σπλάχνα σου, τώρα ανακαλύπτουν την αποβολή της προστατευτικής μαμάς, αυτές που εδώ και τώρα ζητάνε την ελευθερία, αλλά στην τελική πια ελευθερία να βρούνε μέσα στα σκατά της καθημερινότητας ρε κόσμε;
Δε γ@μι€τ@ι  η δημοκρατία, και τι είναι η δημοκρατία ρε κόσμε; Είναι το κράτος τιμωρός του αντιθέτου, ο πρωθυπουργός αυτοκράτορας των πάντων, ο εκπρόσωπος τύπου και ιεροεξεταστής της κάθε αντιστασιακής συνείδησης, οι βουλευτές, αυτοί οι απόλυτοι εξουσιαστές της κάθε συχνότητας, ναι καλά κατάλαβες: αυτή είναι η Ελληνική δημοκρατία κόσμε.
«Άμα δε γουστάρετε υπάρχει και η Β. Κορέα»
Κάποτε σύχναζα σε κακόφημα σοκάκια, τώρα το κακόφημο είναι στην τηλεόραση με γραβάτα και καθωσπρέπει λόγο για καθώς πρέπει νοικοκύρηδες που γουστάρουν καθώς πρέπει αιτίες για τα χιλιάδες καθώς πρέπει ψέματα που καταπίνουν αμάσητα, οπότε, ποιος ο λόγος να ανησυχώ για το αν σύχναζα κάποτε στα κακόφημα σοκάκια;
Από noumero11888, μέσω "Το Γρέκι

Πενθήμερη αποβολή σε μαθητή που στην πρώτη του επίσκεψή του στη Βουλή έγραψε «Πρώτη μου φορά σε μπ⓪υρƍ€λ⓪»Η εκδρομή στη Βουλή τον έβαλε σε μπελάδες
«Πρώτη μου φορά σε μπ⓪υρƍ€λ⓪» ήταν τα λόγια που έγραψε σε ένα φύλλο χαρτί ο μαθητής της παρακάτω φωτογραφίας κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βουλή, μια εικόνα την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η απόφαση του μαθητή να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη του σχολείου του στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον έβαλε όμως σε μπελάδες αφού οι καθηγητές του δεν...
εκτίμησαν ιδιαίτερα το σχόλιό του και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με πενθήμερη αποβολή.

Τώρα ο μαθητής, δημοσιοποίησε εκ νέου την επίμαχη φωτογραφία στα social media, ζητώντας από την διαδικτυακή κοινότητα να κρίνουν αν η τιμωρία του ήταν δίκαιη ή όχι...
  
Από το Πρώτο Θέμα

Κοινωφελής, ενοικιαζόμενη εργασία: Το νέο κοινωνικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και ο ρόλος των ΜΚΟ ως σύγχρονα δουλεμπορικά


Εδώ και καιρό, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιείται ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους. Κατάργηση ΣΣΕ, επιδομάτων, επιβολή ατομικών συμβάσεων. Το παραγωγικό μοντέλο που υιοθετείται, στηρίζεται στο χαμηλό κόστος, στην παράνομη και νόμιμη ευελιξία, ουσιαστικά στην εθελοντική εργασία. H ανεργία έχει αγγίξει ποσοστά πρωτοφανή, αλλά το σύστημα εκμετάλλευσης πάντα βρίσκει τη λύση, και σε αγαστή συνεργασία με τα γραφειοκρατικά συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα, προωθούν και νομιμοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία.

Η θεσμοθέτηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, με...
τη δημιουργία των εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ) και των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας (ΙΓΕΕ), η θέσμιση των "κοινοτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων" μαζί με το ρόλο των ΜΚΟ δημιουργούν το πλαίσιο των προγραμμάτων "κοινωφελούς" εργασίας.

Πρόκειται για προγράμματα πεντάμηνης διάρκειας που απευθύνονται σε περίπου 57.000 ανέργους, με αμοιβή 625 ευρώ το μήνα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους, χωρίς επιδόματα αδείας, δώρα γιορτών, τριετίες ή άλλα επιδόματα που απορρέουν από τις σπουδές και την ειδίκευση του εργαζομένου. Μεσολαβητές για την πρόσληψη ανέργων ή αλλιώς "ενοικίαση" είναι οι διάφορες ΜΚΟ που μετατρέπονται σε γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, τσεπώνοντας για τη μεσολάβηση τους ποσό που αντιστοιχεί στο 5% της μισθολογικής εισφοράς, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς θέσεις στους δήμους, στις περιφέρειες, ακόμα και σε νοσοκομεία. Ουσιαστικά, οι ανακυκλώσιμοι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα καλύπτουν θέσεις άσχετες με το αντικείμενο πρόσληψής τους και αντικαθιστούν συμβασιούχους στο δημόσιο που απολύθηκαν ή μόνιμους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, έχουν εμπλακεί περίπου 125 ΜΚΟ, πολλές από αυτές "μαϊμού", οι οποίες για τις υπηρεσίες τους θα πάρουν δισεκατομμύρια από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, ενώ τους νέους ανέργους που θα απασχολούν, θα τους ''ωφελούν" δίνοντας ψίχουλα αντί μισθού.

Η ΓΣΕΕ το μεγαλύτερο δουλεμπορικό

Μία από τις μεγαλύτερες τέτοιες εταιρίες ενοικίασης είναι η ίδια η ΓΣΕΕ, η οποία, μέσω του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) αλλά και των διαφόρων Εργατικών Κέντρων, μετατράπηκε σε ΜΚΟ και απασχολεί σχεδόν 20.000 άτομα. Η ΓΣΕΕ είναι αυτή που εφάρμοσε πρώτη τις χειρότερες σχέσεις εργασίας, καταπατώντας την ίδια την εθνική συλλογική σύμβαση που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, διαμορφώνοντας μια νέα γενιά πελατών-ψηφοφόρων και δίνοντας το έναυσμα μετατροπής των συνδικάτων σε ΜΚΟ, αναπαράγοντας την κυρίαρχη ιδεολογία περί "ωφέλειας" των νέων εργαζομένων.

Τα παραδείγματα αυθαιρεσίας και παρανομίας πολλά: η ΓΣΕΕ, ως εργοδότρια, υποχρεώνει τους εργαζόμενους στα ΚΟΧ να υπογράψουν συμβάσεις "κατά παρέκκλιση" της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εκβιάζει τους εργαζόμενους στα Γιάννενα πως αν προβούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εκταμίευση των κονδυλίων και κατά συνέπεια στην καταβολή των αποδοχών τους. Απείλησε τους εργαζόμενους στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο Βόλο με απόλυση αν συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία που η ίδια η ΓΣΕΕ είχε προκηρύξει (6/7/11).

Μοντέλο εργασίας προς γενίκευση

Κάποιες ΜΚΟ υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις όπου η εργοδότρια ΜΚΟ θέτει τον όρο ότι δεν θα ευθύνεται σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών ή ενσήμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία ΜΚΟ στη Κρήτη, η οποία πρότεινε σύμβαση όπου αναγραφόταν ότι δεν θα ευθύνεται ακόμα και για τη μη πληρωμή των εργαζομένων σε περίπτωση που δεν εκταμιευθεί το σχετικό κονδύλι.

Είναι πασιφανές ότι για τον κρατικό μηχανισμό, τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και τις ισχύουσες πολιτικές, οι άνεργοι δεν αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι, "θύματα" του κοινωνικού κανιβαλισμού, αλλά ως "ευπαθής κοινωνική ομάδα". Με αυτή τη λογική, οι άνεργοι δεν μπορούν να εργάζονται κανονικά, αλλά "ωφελούνται" λαμβάνοντας ένα πενιχρό ποσό επιβίωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον δείξουν καλή διαγωγή και υποταγή στα αφεντικά των διάφορων ΜΚΟ, θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν δωρεάν εργασία στο δημόσιο-κοινωφελή τομέα της οικονομίας.

Όσοι εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα ήδη βιώνουν συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς (αμφισβήτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων όπως άδειες, υπερωρίες, δικαίωμα στην απεργία) που προμηνύουν την καθολική εφαρμογή αυτού του δουλεμπορίου σε όλους τους χώρους εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

Για να κρατηθεί ζωντανό αυτό το απάνθρωπο σύστημα εκμετάλλευσης, το μοντέλο του εργαζόμενου που προτάσσεται είναι εκείνο του άμισθου, του υποταγμένου, του σκλάβου σε στρατόπεδα εξαναγκαστικής εργασίας και ομήρου στις ορέξεις των αφεντικών.

Όσον αφορά τις συμβάσεις, από τη στιγμή που τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν συμβάσεις εργασίας, ισχύουν οι αρχές του εργατικού δικαίου σχετικά με αμοιβές, άδειες, δικαίωμα στην απεργία, παρ' όλο που το ΦΕΚ αφήνει επίτηδες ασαφείς σχετικές ρυθμίσεις στοχεύοντας στην αδυναμία των εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Αποτέλεσμα αυτού του παραλογισμού είναι ότι οι εργοδότες, ενώ έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα, τους παραπέμπουν στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο εμφανίζεται αναρμόδιο.

Συνεπώς, η εναλλαγή ανέργου-εργαζόμενου, που τείνει να γίνει εργασιακό καθεστώς, αφενός, στοχεύει στον κατακερματισμό του εργαζόμενου προσφέροντας φτηνή εργασία στον κρατικό μηχανισμό, αφετέρου, λειτουργεί ως μέσο τρομοκρατίας προς όλους τους ανέργους, καθιστώντας σαφές ότι όποιος θέλει να εργαστεί πρέπει να αποδεχτεί τους όρους εργασιακής "σκλαβιάς", γιατί «η ουρά είναι μεγάλη».

Απέναντι στη στοχευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» από ΟΑΕΔ, Δήμους, ΜΚΟ, ΓΣΕΕ, Κράτος, που νομιμοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία, πρέπει να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης, παρ' όλο που η μάχη φαντάζει άνιση. Να γίνει συνείδηση ότι το "δίκαιο" δεν θα επιτευχθεί μόνο μέσα από κινήσεις σε νομικό επίπεδο, αλλά μέσα από αυτοοργανωμένες, οριζόντιες δομές και συλλογικές διαδικασίες ζυμώσεων και αλληλεγγύης. Ν' ακούμε και να μοιραζόμαστε. Να σκεφτόμαστε και να προτείνουμε, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην κατάλυση αυτού του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος της μισθωτής σκλαβιάς και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παραφράζοντας τους γνωστούς στίχους του Καβάφη:
Αν δεν μπορείς, προς το παρόν, να αλλάξεις τη ζωή σου
πρoσπάθησε, τουλάχιστον, να μην την εξευτελίζεις.

Η Βουλή δεν είναι ικανή να αποδώσει ευθύνες για το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας


Είναι τουλάχιστον φρικτή η συμπεριφορά μερικών εκ των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που eρευνά το σκάνδαλο της λεγόμενης «Λίστας Λαγκάρντ». Εχουν εντελώς παρεκτραπεί, και με τις πράξεις και τις δηλώσεις του έχουν «βιάσει» αυτή την ίδια τη Δημοκρατία, την οποία έπρεπε να υπηρετούν ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Το βασικό –και θα έλεγα- μοναδικό συμπέρασμα από το απαράδεκτο θέαμα, όπως παρουσιάζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ότι από τη στιγμή που δεν σέβονται ούτε τις διαδικασίες, ούτε τους...
συναδέλφους τους, ΔΕΝ θα σεβαστούν και το όποιο πόρισμα καταλήξουν –εάν ποτέ δεήσουν να τερματίσουν την παράσταση του θιάσου; Αποκλείεται να το σεβαστούν.

Η Ελλάδα είναι μία ημι-καταστρεμένη χώρα και για το κατάντημα της κάποιοι φταίνε. Σίγουρα ΔΕΝ ευθύνεται ο λαός. Οπως και στην Κύπρο, οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν είναι θύματα. Αντιθέτως πρωταγωνίστησαν στο φαγοπότι και το όργιο υπερχρέωσης του κράτους, είτε με τις αποφάσεις τους, είτε με τους μαζικούς διορισμούς, είτε με την κλοπή δημοσίου χρήματος (και στο λαό είναι γνωστοί ποιοί εισήλθαν φτωχοί στη πολιτική και ποιοί εξήλθαν πλούσιοι). Εχουν, λοιπόν, την ευθύνη και επειδή αυτοί κατήντησαν την Ελλάδα στην απαξιωμένη χώρα του σήμερα, σπρώχνοντας το λαό στη φτώχεια και την απόγνωση, δεν μπορούν να δικάσουν τους εαυτούς τους. Η πείρα του παρελθόντος είναι οδηγός για το τί θα συμβεί και τώρα και στο μέλλον. Μέσω των διαδικασιών της Βουλής δεν θα δικαστεί κανείς εκ των υπευθύνων.

Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός πρέπει να διορίσει ομάδα αδιάφθορων δικαστών, οι οποίοι με τη βοήθεια εισαγγελέων όπως ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης, θα ερευνήσουν, θα δικάσουν και –εάν υπάρχουν στοιχεία- να καταδικάσουν όσους με τις πράξεις τους ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία της χώρας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης –για να το πούμε πιό ωμά- η χώρα είναι σε οικονομικό πόλεμο και ο πρωθυπουργός πρέπει να αποδείξει στο λαό ότι δεν προστατεύει τα λαμόγια της πολιτικής.

Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τον άπιστο με ένα βλέμμα


matipeirama 241297967 250x180 Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τον άπιστο με ένα βλέμμαΟι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν με σχετική ακρίβεια αν ένας άγνωστος σε αυτές άνδρας είναι πιστός, απλά κοιτώντας το πρόσωπό του, ενώ στους άνδρες φαίνεται να λείπει αυτή η ικανότητα όταν παρατηρούν τις γυναίκες, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες.
Στο σχετικό άρθρο που κυκλοφόρησε με το επιστημονικό περιοδικό Biology Letters οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες τείνουν να βγάζουν τέτοια συμπεράσματα ανάλογα με το πόσο αρρενωπός είναι ένας άνδρας.
«Οι κρίσεις των γυναικών φαίνεται να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», αναφέρει σχετικά η επικεφαλής της έρευνας Gillian Rhodes, από το University of Western Australia. Προσθέτει, μάλιστα, ότι «οι άνδρες με πιο αρρενωπή εμφάνιση θεωρούνται περισσότερο ύποπτοι για απιστία, ή είναι αυτοί με πιθανό ιστορικό απιστίας στο ενεργητικό τους». Το πόσο ελκυστικός είναι ένας άνδρας δεν έπαιξε ρόλο στα συμπεράσματα των γυναικών.
Για τις ανάγκες της μελέτης επιστρατεύτηκαν 34 γυναίκες και 34 άνδρες, στους οποίους προβλήθηκαν έγχρωμες φωτογραφίες από 189 λευκούς ενήλικες, τους οποίους έπρεπε μετά να αξιολογήσουν αναφορικά με την πίστη τους στο έτερον ήμισυ.
Οι ερευνητές σύγκριναν τις απαντήσεις των εθελοντών με τις προσωπικές μαρτυρίες του κάθε προσώπου από τις 189 φωτογραφίες σχετικά με το ερωτικό τους παρελθόν και βρήκαν ότι οι γυναίκες τα κατάφεραν πολύ καλύτερα στο να βρουν ποιος από αυτούς πράγματι ήταν άπιστος και ποιος όχι.
«Με τη μελέτη αυτή διαπιστώνουμε ουσιαστικά ότι είναι εφικτό να γίνουν κρίσεις σχετικά με το πόσο πιστός είναι κάποιος, αποκλειστικά βάσει χαρακτηριστικών του προσώπου του», αναφέρουν οι επιστήμονες.
Από την άλλη μεριά, οι άνδρες φάνηκαν να μην βρίσκουν το παραμικρό στοιχείο που να μαρτυρά απιστία στις γυναίκες. Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν ως άπιστες τις πιο ελκυστικές και θηλυκές γυναίκες, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει.
Η πίστη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο των ερωτικών σχέσεων και επιλογής συντρόφων, λένε οι επιστήμονες στη μελέτη. Οι άνδρες με άπιστες συντρόφους διατρέχουν τον κίνδυνο  να μεγαλώσουν το παιδί κάποιου άλλου άνδρα, ενώ οι γυναίκες με άπιστους συζύγους κινδυνεύουν να χάσουν μέρος, ή και όλους, τους γονικούς, και όχι μόνο, πόρους εξαιτίας των ανταγωνιστριών τους.
Ξέρετε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά που η κολλητή σας θα σας συστήσει τον νέο της φίλο.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που διοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 με θέμα: «Επιδράσεις από τη συχνή χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην υγεία μας»


Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Κος Νταφούλης Βάιος,
Δρ. Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιμελητής Β΄ Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.
                                                                       

Οι 10 καλύτερες MILF της…Ελλάδας!


1 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!Στην εποχή μας οι γυναίκες φροντίζουν τόσο πολύ την εμφάνιση τους που ακόμα και 4 παιδιά να έχουν κάνει θα καταφέρουν να το αναδείξουν σε ατού κι όχι σε ψεγάδι.
Πάρε για παράδειγμα τις Ελληνίδες σταρ που όσο μεγαλώνουν τόσο πιο σέξι φαίνονται. Εμείς σου ετοιμάσαμε την δική μας best of milf δεκάδα.
Συμφωνείς;
Aρ. 10 : Θεοφανία Παπαθωμά
2 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Αν και την είχαμε χάσει τελευταία από τα τηλεοπτικά ραντάρ μας, επανήλθε δριμύτερη και εντυπωσιακή. Η femme fatale Θεοφανία Παπαθωμά που μας καθήλωσε με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της στελεχώνει την δεκάδα μας και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Χαιρόμαστε που την βλέπουμε ξανά στη TV και ανυπομονούμε να την δούμε ξανά σε σέξι φωτογράφηση…
Aρ. 9 : Έλλη Στάη
3 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Τα πιο χαρακτηριστικά μάτια της ελληνικής τηλεόρασης, η γυναίκα που όσο πιο… ώριμη γίνεται τόσο μεγαλύτερη γοητεία αποκτά. Η αυστηρή ancore woman μαγνητίζει τους άντρες γύρω της με τα καταπράσινα μάτια της. Αδιαμφισβήτητα, μια από τις πιο γοητευτικές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης που ξεχωρίζει όχι μόνο για τον κοφτερό λόγο της αλλά και για την ομορφιά της.
Aρ. 8 : Άννα Βίσση
4 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Ακομπλεξάριστη, ανεξάρτητη, ατίθαση και σέξι! Δεν είναι sex symbol, αλλά ξεχωρίζει γιατί πρωτοτυπεί, τολμάει και δεν σταματάει πουθενά και σε κανένα. Κάνει αυτό που γουστάρει και το στηρίζει. Εξάλλου το έχει αποδείξει περίτρανα με την προσωπική της ζωή…
Aρ. 7 : Τζένη Μπαλατσινού
5 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Η φαντασίωση των ανδρών στη δεκαετία του ’90 συνεχίζει να μονοπωλεί το ανδρικό ενδιαφέρον. Η ξανθιά σεξοβόμβα της πασαρέλας που μεσουράνησε την περασμένη δεκαετία με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις της, έχει αναλάβει ρόλο επιχειρηματία χωρίς όμως να χάνει την θηλυκότητα και την γοητεία της!
Aρ. 6 : Έλλη Κοκκίνου
6 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Ζουμερή και σέξι απλά! Εμφανίστηκε στα 90s, αλλά έκανε τεράστια επιτυχία στα 00s με το δυναμικό comeback της το 2005 και το άλμπουμ σταθμό στην καριέρα της SEX. Έκτοτε είναι στην λίστα με τις πιο σέξι Ελληνίδες, ενώ η μητρότητα την έκανε ακόμα πιο λαμπερή και hot από ποτέ.
Aρ. 5 : Βάνα Μπάρμπα
7 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Εντάξει δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Η προσωποποίηση της μεσογειακής ομορφιάς είναι αναμφισβήτητα η Βάνα Μπάρμπα. Η γυναίκα που έγινε σύμβολο ομορφιάς λόγω των πλούσιων καμπύλων που διαθέτει, κατάφερε να παραμείνει sex symbol για πάνω από μια δεκαετία, εκτοπίζοντας στο πέρασμά της εκατοντάδες αδύνατα μοντέλα και ηθοποιούς που διεκδικούσαν τον τίτλο, αν και η ίδια τον έχει απαρνηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Οι φωτογραφήσεις της έχουν στολίσει τους τοίχους εκατοντάδων αγοριών και η ομορφιά της κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα, κάνοντάς την αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό. Σήμερα έχοντας περάσει τα 40 δηλώνει πως δεν αισθάνεται πια sex symbol, αλλά για μας έχει μείνει στο μυαλό μας.
Aρ. 4 : Ελένη Πετρουλάκη
8 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Μετά από δεκαπέντε χρόνια και τρία παιδιά, διατηρεί απαράλλαχτο το ίδιο κορμί-υπερπαραγωγή. Δραστήρια businesswoman πλέον, φροντίζει να μας υπενθυμίζει ότι η σέξι αύρα δεν χάνεται όταν μεγαλώνεις, παρά μόνο όταν συμβιβάζεσαι.
Aρ. 3 : Δωροθέα Μερκούρη
9 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Οι ιδανικές αναλογίες της και οι προκλητικές καμπύλες της, την ανέδειξαν σε μια από τις πιο σέξι γυναίκες. Η μεσογειακή της εμφάνιση θυμίζει αυτήν της Sophia Loren, ενώ χωρίς ίχνος ενοχής για τους γεμάτους γοφούς της και το πλούσιο ντεκολτέ της, προβάλλει το σώμα της σε κάθε ευκαιρία μέσα από τις φωτογραφήσεις της, δείχνοντας την απόλυτη γυναικεία εικόνα. Ο κόσμος της υποκριτικής αγκάλιασε τη Δωροθέα και πλέον θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς με καριέρα στο εξωτερικό.
Aρ. 2 : Βίκυ Χατζηβασιλείου
10 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι η γυναίκα που δεν το βάζει κάτω. Γεμάτη ενέργεια, δυναμισμό και πάθος, αντανακλά το πρότυπο της γυναίκας που κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει στο πλευρό του. Λατρεύει την ένταση που της χαρίζουν τα σπορ, και αυτό θα το διαπιστώσεις αν την δεις εν ώρα δράσης. Άλλωστε αυτό μαρτυρά το γυμνασμένο της σώμα μετά από τις πολύωρες προπονήσεις στην άμμο του beach volley. Αισθάνεται σέξι και δεν φοβάται να το δηλώσει! Εμείς είμαστε μαζί της γιατί και το κορμί και το πακέτο το έχει!
Aρ. 1 : Ελένη Μενεγάκη
111 Οι 10 καλύτερες MILF της...Ελλάδας!
Η γυναίκα όσο μεγαλώνει, τόσο πιο όμορφη γίνεται. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι με την Ελένη Μενεγάκη, η οποία κατέχει άξια τον τίτλο της πιο σέξι παρουσιάστριας της ελληνικής τηλεόρασης. Ακόμα κι αν το παίζει γατούλα στο πλατό της εκπομπής της ξέρεις πολύ καλά ότι κρύβει ένα άγριο θηλυκό. Με το βαθύ ντεκολτέ της, το χαρακτηριστικό της γέλιο και την πρωινή της φρεσκάδα σε «αναγκάζει» …να την δεις!

Πάσχα χωρίς τσουρέκια, δεν γίνεται!
Image
Ακριβώς για αυτό το λόγο, επειδή Πάσχα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται, και βέβαια, ακολουθώντας τις δικές σας υποδείξεις, επιλέξαμε ακόμη ένα ποιοτικά άριστο προϊόν, στη δυνατότερη χαμηλή τιμή, το οποίο παράγεται στον τόπο μας, θα καταναλωθεί στον τόπο μας και τα χρήματα των πολιτών θα μείνουν εδώ στην Πιερία για να ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία.
Οι φόρμες παραγγελιών για αλεύρι όλων των χρήσεων έχουν ανοίξει. Το αλεύρι που παραγγείλαμε παρασκευάζεται από τους «Μύλους Κουτσιαρή» της πόλης μας, κοστίζει 0,58 € το κιλό και θα διατεθεί σε συσκευασίες των 10 κιλών. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Ταυτόχρονα οργανώνεται συγκέντρωση τροφίμων για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο". Όσοι από εσάς επιθυμείτε να προσφέρετε τρόφιμα, θα έχετε τη δυνατότητα να τα παραδώσετε δίπλα στη γραμματεία.
Συμπολίτες, σας ευχαριστούμε για τη στήριξη των προσπαθειών μας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε την πατρίδα μας, τον τόπο μας, τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Μπορούμε και μόνοι μας! Χωρίς τους μεσάζοντες!

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία


3c57ac25cd78adfecb39e62c46f2e012 XL 300x186 Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολείαΜε επείγουσα εγκύκλιο του ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε χθες από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις επερχόμενες μεταβολές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ως προάγγελος απολύσεων ενώ ο ελάχιστος χρόνος που είχαν στη διάθεση τους προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους (μέχρι σήμερα), υποδηλώνει προφανώς έναν προσχηματικό διάλογο. Αυτό που πάντως προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η αναφορά στην επιστολή του Υφυπουργού σε «μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων με αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό», γεγονός που κατά το Υπουργείο προέκυψε από τους ελέγχους του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σφοδρή απάντηση ωστόσο επιφύλασσε και στον υφυπουργό και η γαλάζια ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας, η οποία αναρωτιέται χαρακτηριστικά αν τελικά στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις δασκάλων τονίζοντας πως η εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους «εξορθολογισμούς».

Αυτές είναι οι 104 ελληνικές κρυμμένες offshore


Τις 107 ελληνικές υπεράκτιες εταιρίες με έδρα τις Παρθένες Νήσους, που αφορούν στην ελληνική παράμετρο της μεγάλης διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας για τις οφσορ αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο». Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 4 από αυτές ήταν γνωστές στο υπουργείο Οικονομικών.

479237 of Αυτές είναι οι 104 ελληνικές κρυμμένες offshore
Οι περισσότερες εμφανίζονται με έδρα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο Κολωνάκι, στην Πανεπιστημίου, Παπαδιαμαντοπούλου, Β. Σοφίας, Τροίας, Σοφιανού αλλά και Λ. Συγγρού. Από τις 33 που είναι στο Δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι και κυρίως συνδέονται με δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρίες, με πρόσωπα από το χώρο της εστίασης, της πληροφορικής, από σχολή χορού, ναυτιλιακή, ακόμη και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ. Επίσης υπάρχουν πρόσωπα των οφσόρ στον Πειραιά, στη Γλυφάδα και ανάμεσα τους βρίσκονται γνωστοί παράγοντες του εφοπλιστικού και κατασκευαστικού χώρου.
Μάλιστα, ξεχωρίζει επιχειρηματίας που είναι στη λίστα με τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου με οφειλές άνω των 2,5 εκ. και η εταιρία του έχει χρεοκοπήσει. Από τα Β. Προάστια τα πρόσωπα που συνδέονται με τις οφσόρ είναι κυρίως από Από Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη.
Πρόκειται για γνωστούς επιχειρηματίες και κοσμικούς. Εκπλήξεις όμως επιφυλάσσει και η επαρχία καθώς αποκαλύπτονται πρόσωπα που συνδέονται με τις συγκεκριμένες υπεράκτιες, στον Άνω Τοξότη Ξάνθης, στην Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο του Δήμου Γέρας στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα 21-32 τρις έχουν κρυφτεί σε off shore εταιρείες.
οφ Αυτές είναι οι 104 ελληνικές κρυμμένες offshore

οφ2 Αυτές είναι οι 104 ελληνικές κρυμμένες offshore

Ένα μοναδικό βίντεο απόδειξης ύπαρξης των εξωγήινων-Προσοχή πολλές από τις εικόνες μπορεί να είναι σκληρές!


«Είναι αλήθεια ότι εκατομμύρια άνθρωποι σ' ολόκληρο τον κόσμο πιστεύουν ακράδαντα στην πραγματικότητα ύπαρξης ιπτάμενων δίσκων και στη δυνατότητα εξωγήινων επισκέψεων από άλλα πλανητικά συστήματα...
Φυσικά, το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ζωή στο διάστημα, ότι κατά καιρούς θα πρέπει να έχουν ανθήσει διάφοροι πολιτισμοί στο σύμπαν και ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι το μοναδικό λογικό ον ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των γαλαξιών, είναι κάτι που όλοι σχεδόν οι επιστήμονες αποδέχονται σήμερα σαν κάτι το πιθανό.

Οι αποστάσεις που μας χωρίζουν από τα άλλα άστρα και τους άλλους πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Ωστόσο στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια μεγάλη συλλογή με εξωγήινους που πιάστηκαν στην κάμερα.

Προσοχή πολλές από τις εικόνες μπορεί να είναι σκληρές!

Ο συγκεκριμένος ανήκει στην κατηγορία των γκρίζων, είναι σαν αυτούς με τους οποίους ο Φιλ Σναϊντερ ερχόταν σε επαφή στις γεωτρήσεις που έκανε με συναδέλφους για κατασκευή υπόγειων τούνελ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η στάση τους απέναντι στους ανθρώπους ήταν επιθετική. Μάλιστα κάποια στιγμή ενας γκρίζος χτύπησε τον Σάιντερ με ραδιενεργό ακτίνα και τον προσέβαλλε με καρκίνο.


aneksigita-fainomena

Επιλέξτε τα σωστά παιδικά παπούτσια


Τα παιδικά ποδαράκια μεγαλώνουν γρήγορα, και η καλή εφαρμογή των παπουτσιών είναι πολύ σημαντική για τα πρώτα τους βήματα.
Μια λάθος επιλογή μπορεί να επηρεάσει γενικότερα την υγεία και τη σωστή στάση του παιδιού. Για παράδειγμα, αν είναι στενά μπορεί να προκαλέσουν κράμπες και στρεβλώσεις ή αν πάλι είναι μεγάλα μπορεί να βγαίνουν από το ποδαράκι του προκαλώντας φουσκάλες, σκληρύνσεις του δέρματος και κύρτωση των δαχτύλων

Το ίδιο το παιδί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την κακή εφαρμογή, γιατί τα ανώριμα νεύρα των ποδιών δεν του επιτρέπουν να νιώσει πίεση. Για τη σωστή επιλογή παπουτσιών, απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα παιδικών παπουτσιών που διαθέτει έμπειρους πωλητές και μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να επιλέξετε σωστά:

• Μπορείτε να μετράτε τακτικά το ποδαράκι του παιδιού σας, περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες, όταν κάνει τα πρώτα του βήματα, και κάθε 3 μήνες μετά την ηλικία των 3 ετών. Κατά μέσο όρο, το πόδι μεγαλώνει κατά δύο νούμερα το χρόνο, στις ηλικίες από 1 έως 4 ετών.

• Θα πρέπει να προσέχετε επίσης, επειδή τα ποδαράκια του παιδιού σας δεν αναπτύσσονται σταθερά και σταδιακά, αλλά απότομα, γι΄αυτό είναι πολύ πιθανόν το παιδί να χρειάζεται καινούρια παπούτσια λίγες εβδομάδες ή μήνες μετά την τελευταία αγορά.

• Διαλέξτε ένα ζευγάρι με κορδόνια ή βέλκρο, για να διασφαλίσετε ότι το παπούτσι θα μείνει σταθερό στο πόδι του παιδιού.

• Διαλέξτε παπούτσια από δέρμα ή άλλο υλικό καλής ποιότητα, ώστε το πόδι να μπορεί να «αναπνέει» και ο ιδρώτας να εξατμίζεται.

• Να προσέχετε την καμάρα του παιδιού και να ακούτε προσεκτικά αν σας παραπονεθεί.

Εάν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα διαγνωσμένο από παιδοορθοπεδικό, θα χρειαστεί να φορέσει ορθοπεδικά παπούτσια, τα οποία θα παραγγείλετε με συγκεκριμένες οδηγίες και προδιαγραφές, ανάλογα με την πάθηση.
jenny.gr