ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Στο νοσοκομείο ο «Κούλης»

Δεν σταματούν οι ατυχίες για τον Κυριάκο Παπαδόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός χτύπησε στο ματς της Λεβερκούζεν με την Κολωνία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Φόβοι για εξάρθρωση ώμου. 

Στο νοσοκομείο ο «Κούλης»

Και πάλι άτυχος στάθηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο αμυντικός της Λεβερκούζεν τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του στην Κολωνία (1-1) και αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό. 

Ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπάρχουν φόβοι πως υπέστη εξάρθρωση στον αριστερό ώμο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει πως θα χάσει το φινάλε της σεζόν. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο παρελθόν έχει χτυπήσει δύο φορές στον δεξιό. 

Δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο Τσίπρας που δεν έχει καθίσει στο σκαμνί τους προδότες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΤΑΜΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ-1998
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Το να μιλά κάποιος από το ΠΑΣΟΚ για  δήμευση των αποθεματικών είναι  σκέτη παράνοια. Αυτοί που τζογάρισαν όλο το χρήμα των ταμείων στο χρηματιστήριο όπου και χάθηκε, μιλούν για …δήμευση. Τόσο πολύ νομίζουν ότι ξεχάστηκε το θέμα ; Για να βρουν κάποιοι την ..μνήμη τους. Τα ασφαλιστικ​ά ταμεία έχασαν 513 δις. δρχ. στο ΧΑΑ, To ανάθεμα όμως το έχει ο «επιεικής» Τσιπρας που δεν κάθισε όλες τις ………
………κλεπτοκουφάλες στο σκαμνί, έστω για την πολιτική ευθύνη.  
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήθεν πρόεδρος του δήθεν ΠΑΣΟΚΒενιζέλος.
Αναλυτικά η δήλωση του.
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους λίγων ημερών.
Είμαστε δυστυχώς ταμειακά χρεοκοπημένοι ως χώρα και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον τόπο με μία διελκυστίνδα τριών μηνών.
Και τώρα τι θέλει να πει στους Ευρωπαίους με τους οποίους διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά; «Βοηθήστε μας, υποχωρήστε, δώστε μας λίγα λεφτά ως μία δόση του δανείου για να μην καταστραφούμε».
Είναι αυτό αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επιχείρημα;  Είναι αυτό εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση;».
Θα σου πούμε εμείς ρε γαμημένο χοντρογούρουνο τι συνέβη που έχεις το θράσος να μιλάς.
Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθετεί για πρώτη φορά την τοποθέτηση του 20% των αποθεματικών των Ταμείων σε μετοχές και σε τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου. Το 1995 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας) πλέον επιτρέπει την πρόσληψη από τις Διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων Τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε ρόλο συμβούλου.
Το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη (και πάλι με συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας) ανεβάζει το ποσοστό των αποθεματικών που τζογάρονται στο χρηματιστήριο στο 23%. Την ίδια περίοδο (συμπτωματικά άραγε;) μεταβιβάζεται ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στον ιδιωτικό τομέα και γιγαντώνεται το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο.
Μήπως τελικά οι αποδόσεις των κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων ήταν υψηλές; Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσες φορές θα παίξεις γκανιάν τον Αστραχάν στον ιππόδρομο και θα κερδίσεις;
Ακριβώς αυτό έγινε. Τα ταμεία την τριετία 1999-2002 έχασαν γύρω στα 3,5 δις ευρώ. Αλλά δεν έφτανε αυτό. Το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη επέτρεψε στα Ταμεία να επενδύουν τα αποθεματικά τους σε χρηματιστηριακά παράγωγα. Χρηματιστηριακά προϊόντα πολύ υψηλού ρίσκου που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αέρα κοπανιστό….
Στα πλαίσια αυτά και με την παραίνεση προφανώς των ιδιωτών Τραπεζιτών, που πλέον ήταν «Σύμβουλοι διαχείρισης», άρχισαν  να επενδύουν σε ένα καινούριο χρηματοοικονομικό «φρούτο»: Τα λεγόμενα Δομημένα ομόλογα.  «Δομημένο» ή «σύνθετο» ομόλογο, με την ευρεία έννοια του όρου είναι ομόλογα που η απόδοσή τους εξαρτάται από κάποια συνθήκη. Αν ας πούμε η συνθήκη είναι ότι η διακύμανση στην ισοτιμία δολαρίου ευρώ στο τέλος της περιόδου δεν θα ξεπεράσει το 10% θα σου δώσει απόδοση 5% αν όμως την ξεπεράσει δεν έχεις απόδοση. Είναι δηλαδή ομόλογα υψηλού ρίσκου με χαρακτήρα στοιχήματος.
Την περίοδο μετά το 2004 τα ομόλογα αυτά μπορούσαν να αγοραστούν από τις διοικήσεις των ταμείων  χρησιμοποιώντας όχι τα κεφάλαια υψηλού κινδύνου (το 23%) αλλά από το 77% των αποθεματικών που προορίζονταν για επενδύσεις σε σταθερούς  τίτλους. Ο εκδότης εξασφαλίζει φτηνό χρήμα μεταβιβάζοντας το ρίσκο και σε τελική ανάλυση το κόστος της χρηματοδότησης του, στον αγοραστή του ομολόγου.
Αυτή τη φορά τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτούν τις Τράπεζες με κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου. Η τελευταία μεγάλη ληστεία συντελέστηκε με το κούρεμα των ομολόγων που επέφερε μείωση των αποθεματικών τους κατά 40-50 ποσοστιαίες μονάδες . Και βέβαια το διαρκές έγκλημα της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων (η καταβολή χαμηλών μισθωμάτων από φορείς του Δημοσίου που στεγάζονται σε κτίρια ιδιοκτησίας των Ταμείων, οι μισθώσεις σε ιδιώτες και οι υπεκμισθώσεις από αυτούς με τεράστια κέρδη σε βάρος των Ταμείων).

Αντώνης Σαμαράς - Σχιζοειδής Υπευθυνότητα...

Αυτές τις δύσκολες στιγμές κάποιοι έχουν την ανάγκη μας. Ας τους τσακίσουμε περισσότερο απ' όσο μας τσάκισαν κι εκείνοι...

...επειδή ο Βρούτσης έβγαλε γλώσσα, πάμε σουβενίρ



Πελάαααααααααατες μου!

Προς τους βoυλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάζουν τον Βασιλάκη Καϊλα: Γιατί δεν τον στέλνεται να δικαστεί (φυσικά όχι από αυτούς που αθώωσαν τον Παπακωνσταντίνου & τους τηλεφωνούσε ο Σαμαράς για να δωσει εντολές ποιους να γαμήσουν) και περιορίζεστε στις κραυγές; Δεν γνωρίζετε; Να η ευκαιρία να μάθετε! Εκτός αν παίζετε θέατρο...


Από το "PRESS-GR
Ένταση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν έντονα από το έδρανό του για την προηγούμενη τοποθέτησή του στην οποία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση μερικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που σηκώθηκαν όρθιοι από τις θέσεις τους και αποδοκίμασαν τον...
κ. Λοβέρδο, ενώ του ζήτησαν εξηγήσεις. (βίντεο: ΕΔΩ)

Σχετικά:


Δείτε φωτογραφίες του Ανδρέα Λοβέρδου από το ταξίδι του στον Λίβανο για τα "μάτια" της αγαπημένης του ΜΚΟ

Άρθρο του επίσημου Cief Scout της γερμανικής εταιρίας sportseleven Ιωάννη Μυστακίδη σε οτι αφορά τής σωστές επιλογές παικτών σε μικρές ηλικίες.


  • Παρατηρήσεις επάνω στην μεθοδολογία του Horst Wein

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
  • Προσωπικότητα
  • Τεχνική κατάρτιση
  • Ταχύτητα & Ταχυδύναμη 
  • Αντίληψη παιχνιδιού




  • Το διαφορετικό επίπεδο βιολογικής ανάπτυξης των παικτών........

Διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές μεταξύ ημερολογιακής και βιολογικής ηλικίας (±2 έτη).
12χρονος με πρόωρη σωματική ανάπτυξη μπορεί να έχει τη βιολογική ηλικία ενός 14χρονου, ενώ αντίθετα 12χρονος με καθυστερημένη σωματική ανάπτυξη μπορεί να έχει τη βιολογική ηλικία ενός 10χρονου
Στα παιδιά με φυσιολογική ανάπτυξη η ημερολογιακή και βιολογική ηλικία συμφωνούν
Το σωματικό ύψος και η σωματική μάζα είναι μεγαλύτερα στα παιδιά με πρόωρη ανάπτυξη σε σχέση με τα παιδιά με φυσιολογική ανάπτυξη
Τα παιδιά με φυσιολογική ανάπτυξη είναι ψηλότερα και έχουν μεγαλύτερη σωματική μάζα από εκείνα με αργοπορημένη ανάπτυξη

  • Άποψη  του επίσημου Cief Scout της γερμανικής εταιρίας sportseleven Ιωάννη Μυστακίδη  σε ότι αφορά τής σωστές επιλογές παικτών σε μικρές ηλικίες.   

Το διαφορετικό επίπεδο βιολογικής ανάπτυξης των παικτών είναι πάρα πολύ  σημαντικό στις  επιλογές μας,που σημαίνει  ότι ένα παΐδι 10 χρονών  μπορεί βιολογικά να είναι 
 (±2 έτη)  μεγαλύτερο η μικρότερο.
Η αντοχή και η δύναμη συνδέονται άμεσα με τη βιολογική ηλικία, το σωματικό ύψος και το σωματικό βάρος (Frey, 1978).
Τα παιδιά με πρόωρη ανάπτυξη λόγω του μεγαλύτερου ύψους και σωματικού βάρους παρουσιάζουν στον τομέα της φυσικής κατάστασης (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη) μεγαλύτερη ικανότητα απόδοσης.
Οι προπονητές θα πρέπει αυτό να το λαμβάνουν υπόψη όταν θέλουν να συγκρίνουν την απόδοση παικτών ίδιας ημερολογιακής ηλικίας.
.. Η διαφορετική απόδοση παιδιών ίδιας ημερολογιακής ηλικίας, με πρόωρη, φυσιολογική και καθυστερημένη ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αξιολόγηση

Τα όνειρα του Σαμαρά…


"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Ο Αντώνης Σαμαράς και ως πρωθυπουργός ζούσε σε άλλο πλανήτη… 
Σήμερα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί. Η πολιτική ιατρική δεν προβλέπει καμία αυτοθεραπεία πλέον… 
Επενδύει, ο άμοιρος, στη χρεοκοπία της χώρας και στην κατάρρευση της «αριστερής» κυβέρνησης, γιατί πιστεύει ότι θα διασωθεί πολιτικά και θα επανέλθει!!!
Τρέφεται με τέτοια όνειρα ο Σαμαράς διότι δεν είναι σε θέση πλέον να αντιληφτεί (δεν χαρακτηριζόταν ποτέ για την πολιτική του οξυδέρκεια και αντικειμενικότητα) ότι ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν μπορεί να τον «ξεπλύνει» και να τον... διασώσει: Πολιτικά είναι νεκρός, τελεσίδικα καταδικασμένος από τον ελληνικό λαό… 

Καμία χρεοκοπία και καμία κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν διασώζουν τον Σαμαρά. 

Μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική λύση. Και όχι μόνο δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που μπορεί να γκρεμίσει εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα είναι τα υπάρχοντα παρακμασμένα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτά που πριμοδοτούν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που …διασώζουν την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης. 

Το αναλύουμε εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9675 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται από κανένα κόμμα σ’ αυτήν τη συγκυρία: Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική λύση (εκλογικά). 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλείται από τον εαυτό της, από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ (το έχουμε αναλύσει). 

Αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από τα δικά της πολιτικά αδιέξοδα και τις δικές της εκρηκτικές αντιφάσεις. (τα αναλύουμε στο άρθρο: «ΣΥΡΙΖΑ: Ένα βήμα πριν από το βάραθρο…»). 

Η κατάρρευση, όμως, της κυβέρνησης δεν οδηγεί στη διάσωση και επαναφορά του Σαμαρά ή του Βενιζέλου. Οδηγεί σε άλλα κυβερνητικά σχήματα και νέες τερατογενέσεις, χωρίς τα μισητά, ακροδεξιά σύμβολα του δωσιλογισμού. 

Το σπουδαιότερο, βεβαίως είναι άλλο: Ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί για την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού, για τη δημιουργία νέων αναπαλαιωμένων κομματικών φορέων… 

Οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι μόνο με ανοικτό πραξικόπημα μπορεί να επανέλθουν. Τα ισχυρά, όμως κέντρα των αποφάσεων αυτά του 4ου Ράιχ (διεθνή και εγχώρια) δεν αυτοκτονούν για να σώσουν τον Σαμαρά. Έχουν λύσεις κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που έχει τη «λαϊκή εντολή» και τη λαϊκή …συμπάθεια (ακόμα). 

Η οποιαδήποτε κατάρρευση αυτής της κυβέρνησης θα επιδιωχτεί να είναι ελεγχόμενη, για να μην πυροδοτήσει λαϊκές εκρήξεις. 

Οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις θα υπάρξουν είτε με νέες επιμειξίες («εθνικές συναινέσεις» λόγω «εκτάκτων αναγκών»), είτε με νέες εκλογές που θα ομογενοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσουν τις καθεστωτικές και «εκσυγχρονιστικές» δυνάμεις του, «καθαρίζοντας» ή «αποβάλλοντας» , επιπροσθέτως, κάποιες «βλαβερές ουσίες» του… 

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει …τορναριστεί και θα λειτουργεί χωρίς μεγάλες τριβές στην αποικιοκρατική μηχανή… 

Παράλληλα θα υπάρξει και ο αναγκαίος χρόνος «άνδρωσης» (ρατσιστικό κατά τους υστερικούς του φεμινισμού) νέων πολιτικών φορέων… 

Σε αυτές τις διαδικασίες ο Σαμαράς δεν χωράει. Θα γίνουν από ένα κομμάτι της ΝΔ χωρίς αυτόν. Αυτός μόνο σε ένα κόμμα με τον Μπαλτάκο μπορεί να υπάρξει και αυτό είναι συζητήσιμο… 

Ας μην ονειρεύεται, λοιπόν, ο Σαμαράς… 
 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να τον «ξεπλύνει», σε βάθος χρόνου, δεν μπορεί. Όχι μόνο επειδή είναι πολύ ακροδεξιός (ο Σαμαράς), αλλά είναι …στρατηγικά απασχολημένος με το «ξέπλυμα» και την ολική επαναφορά του ΓΑΠ…

Κάποιοι νομίζουν ότι οι Μαστοράκηδες τελείωσαν...

Όμως, κάθε εποχή έχει τον χαφιέ της, τον γερμανοτσολιά της, τον Νενέκο της, τον Εφιάλτη της...

Κουβέλης: Λέει ψέματα ο Σαμαράς για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Λέει ψέματα ο Σαμαράς για την Προεδρία της ΔημοκρατίαςΣε διάψευση όσων είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε, την Τετάρτη το βράδυ στο Mega, ότι δηλαδή του πρότεινε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουβέλης ……..
………..
διέψευσε ότι του προτάθηκε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αντίθετα, σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη αλλά, όπως ανέφερε δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ»

Την άποψη ότι είτε θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, είτε θα καταστραφεί η χώρα εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση που του απήθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Παρασκευή στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.
Ειδικότερα, σε ερώτηση του κ. Πατούλη, τι πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί, απάντησε χαρακτηριστικά:………..
…….«Αυτό θα μας το πει η ιστορία. Εγώ θα σας πω ότι εμείς θα δικαιωθούμε. Είτε επειδή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, κάτι το οποίο θέλουμε, παραδεχόμενοι ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, είτε θα καταστραφεί η χώρα, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει».
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «θέλω να πω ότι εκτιμώ πάρα πολύ την υπεύθυνη στάση της Αυτοδιοίκησης. Και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Περιφερειών. Εκτιμώ το γεγονός πως δηλώσατε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει το κράτος, την κυβέρνηση, το δημόσιο, την κοινωνία, εάν υπάρχει πραγματικά ανάγκη, αν υπάρχει κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος. Αλλά προφανώς και πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο βαδίζει η χώρα. Αν καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει για να βρούμε μια λύση, ή εάν καλείται να θυσιαστεί και αυτή στη λογική της αυτοκτονίας»

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν μπλοφάρει, θα απαντήσει σθεναρά «ΟΧΙ»!

varoufakhsΛακωνικός και απόλυτος στις δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης, γι” αυτό και επιμένει στο «ΌΧΙ».
Η Ελλάδα δεν μπολοφάρει, θα πούμε «ΟΧΙ» αν μας ζητήσουν περισσότερη λιτότητα οι Ευρωπαίοι εταίροι, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό Philosophie.
«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση και ξεκαθαρίζεται πως………….
………
«αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».
Στην συνέντευξή του στο Politico, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αναφέρει πως «δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα.
Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ. Κι αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».
Το θέμα είναι μάλλον ότι το «ΌΧΙ» είναι μια λέξη που δεν είχε συνηθίσει η Ευρώπη να ακούει από τη χώρα μας…
pentapostagma

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΚΑΝΑΛΑ…

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ
cf80cebdcf801

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!..ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΑΝΕΙΩΝ»




Εφόσον η τράπεζα βγάλει διαταγή πληρωμής, μπορούμε να κάνουμε ανακοπή της διαταγής πληρωμής .
Ειδικά για ποσά έως 20.000 ευρώ (που προέρχονται από καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες και δεν υπάρχει εγγραφή προσημείωσης ακινήτου), η ανακοπή συζητείται στο Ειρηνοδικείο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις επειδή οι δικηγόροι αναφέρονται στα υψηλά επιτόκια και στους ανατοκισμούς, τα Ειρηνοδικεία κάνουν αποδεκτή την αίτηση ανακοπής της διαταγής πληρωμής, οπότε η τράπεζα …………
………δεν μπορεί να προβεί σε καμία πράξη (π.χ. κατάσχεση περιουσιακού τους στοιχείου), οπότε σταματά και η απαίτησή της.
Ως εκ τούτου η Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι μία καλή Τράπεζα που χαρίζει στον κόσμο τα λεφτά του, αλλά εξοικονομεί και χρήματα από τις άσκοπες διαταγές πληρωμών που ήταν υποχρεωμένη να κάνει. Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους. Αναγκαστικά θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.
Οι μόνοι που κλαίνε είναι οι δικηγόροι και τα ίδια τα νομικά επιτελεία των ιδίων των τραπεζών!!!
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ