ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

60 με 70 βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ+

ΝΔ: Η πρόσφατη παρέμβαση Σαμαρά για μία σειρά ζητημάτων άνοιξε την όρεξη και σε άλλα στελέχη που ανήκουν στην παραδοσιακή δεξιά πτέρυγα να ορθώσουν ανάστημα και να διαφωνήσουν με το νομοσχέδιο για το πολιτικό γάμων των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την τεκνοθεσία.

Το 40% των βουλευτών δεν θέλουν το νομοσχέδιο

Διάφορες συζητήσεις κορυφαίων υπουργικών στελεχών με βουλευτές της ΝΔ με το θέμα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δείχνουν η ΝΔ έχει πολλές διαρροές.

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν για έναν αριθμό βουλευτών 60-70 βουλευτών που διαφωνούν με το νομοσχέδιο. Αν ευσταθεί αυτός ο αριθμός τότε μιλάμε για περίπου 40% της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνούν και θα καταψηφίσουν το νομοθέτημα.

Άλλωστε, βλέπουμε και κοντινούς ανθρώπους του Κ.Μητσοτάκης, όπως π.χ ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος αντιδρά στο νομοσχέδιο και μάλιστα δημόσια. Δεν είναι ο μόνος. Μαζεύτηκαν και άλλοι.

Φθορά και γκρίνια στις ευρωεκλογές

Μιχαηλίδου: «Δεν καταργείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία – Είναι δικαίωμα των παιδιών»

 Σε ερώτηση της βουλευτή του κόμματος «Νίκη», Ασπασίας Κουρουπάκη, απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι ενταγμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Η κυρία Κουρουπάκη ζήτησε να καταργηθεί το κρίσιμο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο αφορά στην υγεία, στη συναισθηματική ωριμότητα και στην κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου.

Όπως ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής η κυρία Μιχαηλίδου:

«Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ηλικία των παιδιών και οι δράσεις που προτείνονται υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας και προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με γνώμονα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία

Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται χωρίς ταμπού γύρω από θέματα σεξουαλικής υγείας για να αποκτήσουν υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και να αντιλαμβάνονται τη συναίνεση ως αναγκαία προϋπόθεση για κάθε σεξουαλική πράξη.

Μέσα στο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της τάξης και με πρόσβαση στη σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση, στο έγκυρο και επιστημονικά κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους πάνω στο σώμα τους, συζητώντας θέματα που τους απασχολούν.

Έτσι, καλλιεργούνται ο σεβασμός και η αποδοχή των δικαιωμάτων των άλλων, η έμφυλη ισότητα και η ικανότητα λήψης αποφάσεων. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων και υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει».

Έρχεται η… πορτοκαλί κάρτα στο ποδόσφαιρο από Prime News 28/11/2023 0 comment

 


Πορτοκαλί κάρτα: Όπως αποκάλυψε ο Ιταλός αρχιδιαιτητής Πιερλουίτζι Κολίνα, το Διεθνές Συμβούλιο (όργανο εξουσιοδοτημένο να προχωρεί σε αλλαγές στους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο) θα ασχοληθεί το ερχόμενο Σάββατο με την πιθανότητα να εισάγει στο ποδόσφαιρο, την προσωρινή αποβολή, ποινή που χρησιμοποιείται σε άλλα αθλήματα, όπως για παράδειγμα το πόλο και το χόκεϊ επί πάγου.

Η ομοσπονδία που έφερε πρώτη αυτή την ιδέα στο φως της δημοσιότητας ήταν η ιρλανδική, υποστηρίζοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια ενός ματς, η κόκκινη κάρτα μπορεί να είναι ένα πολύ αυστηρό μέτρο, ενώ η κίτρινη αντίθετα να αποδειχτεί τιμωρία-χάδι.