ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο πιθανός αντίκτυπος του COVID-19 στη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία

 


Από τον Ιούνιο του 2023, ο επιπολασμός του COVID-19 στις ΗΠΑ έχει αυξομειώσεις, επηρεάζοντας την υγεία και τις ψυχοκοινωνικές πτυχές, μαζί με έμμεσες επιπτώσεις όπως η κοινωνική απομάκρυνση. Ενώ οι επιπτώσεις του COVID-19 στη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών είναι περισσότερο γνωστές, ο αντίκτυπός του στις γυναίκες είναι λιγότερο κατανοητός.

Προκαταρκτικές μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό δείχνουν ότι η πανδημία COVID-19 μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία στις γυναίκες λόγω της αυξημένης επικράτησης του άγχους και της κατάθλιψης. Επιπλέον, ο μακροχρόνιος COVID, (κατάσταση κατά την οποία τα άτομα συνεχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα ή επιπτώσεις της COVID-19 για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μετά την υποχώρηση της αρχικής λοίμωξης), μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία.

Ο Δημήτρης Σαββίδης απόδημος μηχανικός στην Ολλανδία, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη για το σκάνδαλο των υποκλοπών των προσωπικών δεδομένων των πολιτών απο την Νέα Δημοκρατία

 


Του το έχω κ σε βίντεο για να το εμπεδώσει

 


Αδερφή #12χρονης: «Μιλάμε για συναίνεση όταν την κατέβαζε στο υπόγειο κ ασελγούσε πάνω της παρά τις φωνές κ την προσπάθειά της να ξεφύγει; Όταν της έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι κ της έλεγε ότι εάν μιλήσει θα σκοτώσει την οικογένειά της κ εκείνη;»

 


Εξαιρετικός Διονύσης Ατζαράκης ξεφτιλίζει τις Εισαγγελικές αρχές που βγάζουν λάδι τον #Μιχο και τους πολιτικούς της ΝΔ που βγάζανε φωτογραφίες με τον φίλο του

 


Θα δικαιώσουμε στις ευρωεκλογές το καθεστώς Μητσοτάκη;

 


Ευρωεκλογές: Ως προς την Ελλάδα, το καθοριστικό διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών έγκειται στο ενδεχόμενο να επικυρωθεί και πάλι εκλογικά η ραγδαία διαδικασία επιβολής καθεστώτος στην χώρα. Όσοι στις προηγούμενες εκλογές επιλέξαμε να μην συνταχθούμε με την προελαύνουσα οικογενειακή διακυβέρνηση ούτε με τους “αντιπολιτευόμενους” συνεταίρους της, σήμερα αισθανόμαστε καταθλιπτικό το βάρος του 41% στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου βίου, στις ίδιες μας τις ζωές!

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την δικανική πεποίθηση της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού, ο –κατά δημοσιεύματα– κομματάρχης της οικογένειας στον Κολωνό δεν βίασε το 12χρονο κορίτσι ούτε ακριβώς το εξέδιδε! Είχε, πολύ απλά, σεξουαλικές επαφές με το παιδί! Και μόνον διευκόλυνε αλλότρια ακολασία, καθώς το συνόδευε για λόγους ασφαλείας (του εμπορεύματος!) στα ραντεβού, που ο ίδιος έκλεινε! Κρίνει ακόμη η εισαγγελεύς πως δεν αποδείχθηκε (με προσημειωμένα χαρτονομίσματα;) ότι ο Μίχος εισέπραττε την πληρωμή των πελατών! Ούτε καν αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ο τελικός αποδέκτης της πληρωμής! Μ’ αυτή λοιπόν την δεινή –ανεξάρτητη και αδέκαστη– “χειρουργική” ο κομματάρχης (και μαζί του ένα ολάκερο πολιτικό πλέγμα) απαλλάσσεται από τον βιασμό και την μαστροπεία ανήλικης. Κατηγορίες που θα μπορούσαν να στείλουν τον Μίχο για 10 πραγματικά χρόνια στα κάγκελα και ίσως φρεσκάριζαν την μνήμη του ως προς το πελατολόγιο.

Ασυνήθιστες αυξήσεις στα υπερβολικά ποσοστά θανάτου από νεοπλασίες μεταξύ των νέων

 


Tο 2021, σημειώθηκε ξαφνική αύξηση των θανάτων από νεοπλασίες και υπερβολική θνησιμότητα από κάθε αιτία που αφορούσε άτομα ηλικίας 15 έως 44 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη προεκτύπωση μελέτης.

Τα νεοπλάσματα είναι νέα και η ανάπτυξη ιστού ανώμαλη. Αυτά μπορεί να είναι καρκινικά ή όχι. Ωστόσο, σε αυτή τη μελέτη, οι περισσότεροι θάνατοι σημείωσαν τα καρκινικά νεοπλάσματα ως υποκείμενη αιτία.

«Οι περισσότεροι θάνατοι ανήκουν στις κατηγορίες των κακοήθων νεοπλασμάτων, ενώ τα καλοήθη νεοπλάσματα είναι αμελητέα», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Carlos Alegria από την Phinance Technologies.

Η Phinance Technologies είναι μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που ιδρύθηκε από τον Edward Dowd. Ο κ. Dowd είναι ένας από τους πρώτους που επισήμανε ότι μετά την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19, οι ασφαλιστικές εταιρείες έλαβαν μια άνευ προηγουμένου αύξηση στις ασφαλιστικές αξιώσεις λόγω θανάτων νεαρών και μεσήλικων Αμερικανών.

Αυξημένοι θάνατοι από νεοπλάσματα

Μελέτη επικρίνει τα «καταστροφικά λάθη» των περιορισμών για τον COVID, προειδοποιεί για επανάληψη

 Μελέτη: Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάρτιο του 2020, οι υγειονομικοί υπάλληλοι κήρυξαν τον COVID-19 ως πανδημία και η Αμερική, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άρχισε να κλείνει σχολεία, να κλείνει μικρές επιχειρήσεις, να περιορίζει τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια και να εφαρμόζει άλλα μέτρα καραντίνας για να «επιβραδύνει την εξάπλωση» του ιού.

Για να σηματοδοτήσει αυτή τη ζοφερή επέτειο, μια ομάδα ειδικών ιατρών, οικονομολόγων και πολιτικών δημοσίευσε μια μελέτη, με την ονομασία «Μαθήματα που αντλήθηκαν από τον COVID», η οποία αξιολογεί την απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή η απάντηση περιελάμβανε μερικές αξιοσημείωτες επιτυχίες, μαζί με μια πληθώρα αποτυχιών που είχαν σοβαρό αντίκτυπο στον πληθυσμό.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ενήργησαν αδιάκοπα για να ακολουθήσουν έγκυρες πολιτικές ως απάντηση στην ασθένεια, κλείνοντας πληθυσμούς, κλείνοντας σχολεία, σφραγίζοντας επιχειρήσεις, σφραγίζοντας σύνορα, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και επιβάλλοντας υποχρεωτικότητες σε μάσκες και εμβόλια. Αυτά που αρχικά επιβλήθηκαν ως βραχυπρόθεσμες εντολές έκτακτης ανάγκης που δόθηκαν σε προέδρους, υπουργούς, κυβερνήτες και αξιωματούχους υγείας σύντομα επεκτάθηκαν σε μια πιο μακροπρόθεσμη επέκταση της επίσημης εξουσίας τους.

«Αν και το αρχικό νόημα των προσωρινών περιορισμών ήταν η «επιβράδυνση της εξάπλωσης», που σήμαινε να επιτραπεί στα νοσοκομεία να λειτουργούν χωρίς να κατακλύζονται, αντίθετα μετατράπηκε γρήγορα σε διακοπή των κρουσμάτων COVID με κάθε κόστος», δήλωσε ο Δρ Σκοτ ​​Άτλας, γιατρός, πρώην Μέλος της Task Force για τον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 15 Μαρτίου.

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις «τρύπες» στο υπουργείο Εσωτερικών

 Υπουργείο Εσωτερικών|: Ούτε αυτοτελές, ούτε σημερινό είναι το θέμα με τις διαρροές των μέιλ αποδήμων στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εμπλέκοντας κορυφαία πρόσωπα της κυβέρνησης με… προϊόντα εγκλήματος.

Οι ρίζες του προβλήματος μας γυρίζουν στο καλοκαίρι του 2019, όταν μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο για θέματα εκλογών και αυτοδιοίκησης (δηλαδή σε ρόλο που συνδυάζει γνώσεις και… χρηματοδοτικά εργαλεία), Θοδωρή Λιβάνιο, διορίζονται σε θέσεις γενικών γραμματέων ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Εσωτερικών και Οργάνωσης) και ο Νάσος Μπαλέρμπας (Ιθαγένειας). Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δύο χρόνια αργότερα, στον ανασχηματισμό, υπουργός αναλαμβάνει -με παρεμβατική ατζέντα- ο Μάκης Βορίδης, με αναπληρωτή υπουργό τον Στέλιο Πέτσα που λόγω κονδυλίων «Τρίτση» αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, οι δύο γενικοί γραμματείς μένουν στις θέσεις τους, ενώ ο Θοδωρής Λιβάνιος αναβαθμίζεται επιτελικά στο Μαξίμου.

Τον Ιανουάριο του 2023 με βάση την απογραφή του 2021 επανακαθορίστηκαν οι έδρες Επικρατείας από 12 σε 15 και ανακοινώθηκε ότι οι πρόσθετες έδρες θα χρησιμοποιηθούν για την εκπροσώπηση των αποδήμων. Οι απόδημοι, με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019, ψηφίζουν πλέον σε ειδικά εκλογικά κέντρα του εξωτερικού αντί για πρεσβείες /προξενεία και αλλάζει ο τρόπος που μπορούν να εγγραφούν για να ψηφίσουν στο εξωτερικό. Παρόλο που η Βουλή του 2019 ήταν αναθεωρητική και ψηφίστηκε η αναθεώρηση που περιείχε την ψήφο απόδημων, οι σχετικές αλλαγές ανακοινώθηκαν το 2023, επί Βορίδη και Πέτσα στο υπουργείο Εσωτερικών.