ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Bloomberg: 15 χρόνια παράταση στη χρεωκοπία για την Ελλάδα




Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του πρακτορείου  έχε να κάνει με την περίπτωση να υπάρξει ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Για την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη, αλλά και για τις πολιτικές ισορροπίες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στο μέλλον, υπό το πρίσμα της οριστικής αποτροπής ενός μοιραίου Grexit.
Όπως άλλωστε ξεκάθαρα τονίζει το Bloomberg στην ανάλυσή του, η  έχει εξαιρετικά περιορισμένο μεσοπρόθεσμο χρέος επί του οποίου μπορεί να χρεοκοπήσει, μετά το “κούρεμα” του Μαρτίου του 2012, που αφορούσε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την απόφαση των διεθνών πιστωτών της Αθήνας τον Δεκέμβριο να επεκτείνουν για άλλα δεκαπέντε χρόνια το χρονικό διάστημα ωρίμανσης των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους. Κάτι που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μπορεί δυνητικά να απασχολήσει και πάλι τις αγορές μονάχα μετά από 15 χρόνια.
Σύμφωνα με το Bloomberg η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, δεν θα προσφέρει το “βραβείο” της άμεσης επιστροφής στις αγορές, ώστε να αρχίσει σταδιακά η Αθήνα να δανείζεται και πάλι απευθείας, χωρίς να είναι αποκλειστικά εξαρτημένη από τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης του Μνημονίου.
Το διεθνές πρακτορείο αποδίδει εύσημα στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το γεγονός ότι αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται δρακόντεια αλλά απαραίτητα μέτρα, προσθέτει ωστόσο ότι είναι πιθανό τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής διάσωσης της χώρας να τα καρπωθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. “Στην περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει, μετά το πλεόνασμα, να επιστρέψει στις αγορές, καθώς τότε δεν θα ακούγεται ιδιαίτερα πειστικό το επιχείρημα της λιτότητας για να πληρώνονται τα χρέη προς τους δανειστές, και μόνο”, σχολιάζει το Bloomberg, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει τη ρητορική της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές της Ελλάδας.
To ρεπορτάζ καταλήγει με τη διαπίστωση ότι κανείς δεν μπορεί επί της ουσίας να προδικάσει το πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες σε μια τέτοια περίπτωση, και προσθέτει ότι θα είναι καταστροφική επιλογή να εγκαταληφθεί η σημερινή πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι δομικά, και απαιτείται πλεόνασμα χρόνου για να ξεπεραστούν.


πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LMGz7p5b

3 διμοιρίες ΜΑΤ έστειλε ο alcohol free Δένδιας για να προστατέψει το botox της Βανδή και τον Ανδρέα Κουρή από τους εργαζόμενους!


3 διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναλάβει να προστατέψουν την εκδήλωση της  Εurovision που μεταδίδει ζωντανά το χαζοκάναλο ΕΤ1 από την Ιερά Οδό. Τι είχε συμβεί; Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Ανδρέα Κουρή (Metropolis κλπ) είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το σκυλάδικο που φιλοξενούσε το event και φώναζαν συνθήματα.

Ο Νίκος Δένδιας έδρασε ακαριαία. Μάλιστα ειδοποίησε και καμιά 30ανταριά διμοιρίες ακόμη να είναι σε επαγρύπνηση.
Άκου εκεί εργαζόμενοι να διεκδικούν...

τα δεδουλευμένα τους!
Που ακούστηκε αυτό;

Στο μεταξύ μέσα στην αίθουσα η Δέσποινα Βανδή έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κουνήσει το πάνω χείλος της το οποίο είχε "παγώσει" από το botox και με δυσκολία ανοιγόκλεινε το στόμα της.

Tώρα όσο για τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες μακράν το καλύτερο γαύγισμα από την Αγγελική Ηλιάδη που με τις πλαστικές έγινε φτυστή η Δέσποινα Βανδή.

Γειασάν τον Νίκο Δένδια που είναι πολύ alcohol-free αγόρι...

Από το kourdistoportocali

Και εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας…



(Σαμαράς) σε Κεδίκογλου: Δε θα πειράξω τα ΤΕΙ Χαλκίδας



Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω το ρεπορτάζ του Βηματοδότη, και όσον αφορά στην αξιοπιστία της πηγής αλλά και στην επιβεβαίωση της σχηματισθείσας άποψής μου ως προς τον παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φροντίζει να μη μας διαψεύδει...
σε κάθε του τοποθέτηση.

Ο Κεδίκογλου αγωνιά για τη διασφάλιση της επανεκλογής του περισσότερο από την παιδεία της χώρας. Ο Σαμαράς, διά στόματος Αρβανιτόπουλου, δεν τον αφήνει σε μία διαρκή αγωνία και τον διαβεβαιώνει πως δε θα πειράξει το ΤΕΙ της εκλογικής του περιφέρειας! 
Γέμισαν λεκέδες τ' όνομα της Αθηνάς

Και όμως κτύπησαν τον μετεωρίτη! - Βίντεο




ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΟΠΛΑ;
Εκτός από τις αρχικές αναφορές ότι η ρωσική στρατηγική αεράμυνα κατέστρεψε τον μετεωρίτη στα Ουράλια τώρα έρχεται και ένα ενδιαφέρον οπτικό υλικό για να ενισχύσει την άποψη ότι κάτι κτύπησε τον μετεωρίτη του Chelyabinsk.
Το υλικό προέρχεται από ένα από τα πολλά βίντεο από τις κάμερες που έχουν τοποθετημένες οι Ρώσοι στα αυτοκίνητά τους, η ανάλυση της εικόνας όμως δείχνει ότικάτι το διαπερνά κτυπώντας το από πίσω. Και αυτό δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη η οποία και διαλύει τον βράχο μεγέθους 15 μέτρων όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί. Για τι ακριβώς είναι αυτό μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.
UFOs over Chelyabinsk meteorite was destroyed... από cvetozar_vd

πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LMN6NusF

Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε την ιστορία ή θα καθίσουμε στ’ «αυγά» μας;



Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε δύο ευρήματα από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση το πολιτικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά έχει καταρρεύσει μέσα τους.

Στο ερώτημα για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα ή να μείνει όπως είναι, οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό 75% απαντούν ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Το πιο αξιόλογο σε αυτήν την απάντηση είναι ότι περίπου με το ίδιο ποσοστό απαντούν οι ψηφοφόροι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Αυτό είναι εκπληκτικό και δείχνει ότι το αίτημα για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας διαπερνά όλους τους κομματικούς χώρους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και τοποθετήσεων απέναντι στο μνημόνιο και το δίπολο «ευρώ – δραχμή».

Στο άλλο ερώτημα, σχετικά με το ποιων προσώπων τον ρόλο θα πρέπει να ενισχύσει η αλλαγή στο Σύνταγμα, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των πολιτών (και όχι των πολιτικών) και μάλιστα ανέρχεται η απάντηση αυτή κατά μέσο όρο και πάλι στο συντριπτικό ποσοστό του 75%, διαπερνώντας ομοίως όλα τα κόμματα με μια ελαφρά ένταση προς τα αριστερά.

Ως ασφαλές λοιπόν συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι ο λαός θέλει ριζική αλλαγή του Συντάγματος με ενίσχυση του ρόλου των πολιτών, δηλαδή με συμμετοχή των πολιτών στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Για να γίνει όμως αυτό, δεν αρκεί μια απλή αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία είναι μια εσωτερική υπόθεση του πολιτικού συστήματος, αλλά θέσπιση Νέου Συντάγματος. Τώρα, για το εάν αυτό το Νέο Σύνταγμα θα το κάνει μια Συντακτική Βουλή (δηλαδή οι πολιτικοί) ή μία Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση (δηλαδή ο ίδιος ο λαός), αυτό νομίζουμε ότι είναι εύκολο να απαντηθεί.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας από τότε που απελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό, πρέπει να αποφασίσουμε μέσα μας σε μια «επανάσταση συνείδησης» για το εάν θα πάμε επιτέλους να συναντήσουμε την Ιστορία ή θα καθίσουμε και πάλι στα «αυγά» μας αφήνοντας αυτούς τους ίδιους πολιτικούς να εξουσιάζουν τη ζωή μας.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LMLO8hrl

Πήδηξε από τον Πύργο των Αθηνών


Από το υψηλότερο κτήριο της Αθήνας πήδηξε ένας άνδρας, λάτρης του base jump.
Το βίντεο είναι πραγματικά μια εμπειρία από μόνο του και βάζει τον θεατή στη θέση του άντρα που κάνει την ελεύθερη πτώση.
Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται base jump στην Αθήνα, αν και έχει γίνει σε άλλα σημεία στην Ελλάδα.
Ο όρος base προκύπτει από τα αρχικά Β (building κτίριο) Α (Antenna κεραία) S (span γέφυρα) Ε (earth γη).

Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης δελτίο τύπου - Δωρεάν ξενάγηση στο Δίον


«Επιδοτήσεις Μελισσοκόμων»


          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Κατερίνη, 15 -02-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                              Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ         
             
Ταχ. Δ/νση:    28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας: 601 00 Κατερίνη     
Πληροφορίες: Β. Καλιαμπός                                             
Τηλέφωνο:     2351351120                               
Fax:                2351  351111
                                                                                        
                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
                                 ΘΕΜΑ: «Επιδοτήσεις Μελισσοκόμων»


            Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας&Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας, κάνει γνωστό στους Μελισσοκόμους του Νομού μας, ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τα προγράμματα: 1)  “Αντικατάσταση κυψελών''και 2)  «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», δηλαδή για τις μετακινήσεις τους όταν έχουν στην κατοχή τους 150 και πάνω κυψέλες και είναι κατά κύριο επάγγελμα Γεωργοί για το έτος 2013.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας& Κτηνιατρικης .
            Επίσης για να γίνει θεώρηση των μελισσοκομικών βιβλιαρίων θα πρέπει να έχει γίνει η σήμανση των κυψελών με πυροσφραγίδα και τον κωδικό αριθμός τους, π.χ. EL 61/195. Καθώς και η επικύρωση των φωτοαντιγράφων, θα γίνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας.
            Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Γεωργίας, τηλ. 2351351120 κ. Καλιαμπό, και στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ. Μακεδονίας, τηλ. 23810-23550 κ. Ρέππα .


                                                                                                Η
                                                                       ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ                             



                                                                                           Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΚΙΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ





      Υπό βροχή με το βλέμμα στην Αθήνα

Υπό βροχή έγινε η χθεσινή συγκέντρωση χωρίς «άνοιγμα» Διοδίων για λόγους ασφάλειας. Αντιπροσωπεία του Δήμου πάντως σήμερα συναντάτε στην Αθήνα με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες και θα τεθεί επιτακτικά για άλλη μια φορά το ζήτημα.
Εν τω μεταξύ χθες στην Παλαιά Εθνική Οδό, μέσα στο Αιγίνιο και σε συνθήκες αύξησης κυκλοφορίας, έγινε ατύχημα ευτυχώς όχι σοβαρό.  Ας ευχηθούμε να μην γίνουν άλλα…

            Αιγίνιο 19 – 2 – 2013                                                                                              
                                                                                     Γραφείο Τύπου
                                                                              συντονιστικής επιτροπής
                                                                      Για πληροφορίες
                                                                       τηλ : 2353350100

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ στις 10:30 π.μ.





Aγρότες, Κτηνοτρόφοι,


    Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της  ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας εξοντώνουν. Σε αυτό τον αγώνα μας καθημερινά γνωρίζουμε και συναντάμε  χιλιάδες  εργαζόμενους, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και βάσανα. Η συμπαράσταση τους μας δυναμώνει στον πολυήμερο αγώνα μας στους δρόμους.  Καταλάβαμε ακόμη καλύτερα το κοινό συμφέρον στη δράση, αφού  όλοι είμαστε θύματα  αυτής της άγριας  πολιτικής, για να μην πληρώσουν τίποτα για την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

  Κοινός λοιπόν και ο  αγώνας μας!

      Σας καλούμε δυναμικά να διαδηλώσουμε και να πορευτούμ σε πανελλαδικό συντονισμό , αγροτιά - εργατιά μια γροθιά,  μαζί  με την αγωνιζόμενη νεολαία, τα κινήματα των συνταξιούχων και των  γυναικών, την Τετάρτη, στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 π.μ.

     Μαζικά να τους στείλουμε το μήνυμα  της λαϊκής ,αγωνιστικής  συμμαχίας, που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος μας.  Εμείς που παράγουμε τρόφιμα και όλο τον πλούτο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε πολιτικές και μέτρα, που μας εξαθλιώνουν και μας οδηγούν στην πείνα και τον αφανισμό. Προκειμένου να κυριαρχεί, να ληστεύει και να απολαμβάνει τον κόπο και τον ιδρώτα μας μια χούφτα ανθρώπων, η πλουτοκρατία, που στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο  η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

    Ενωμένοι θα απαντήσουμε στην  κυβερνητική αδιαλλαξία, τον  αυταρχισμό και την ωμή βία των επιθέσεων με χημικά και συλλήψεων των αγωνιζόμενων αγροτών, της πολιτικής επιστράτευσης απεργών ναυτεργατών και εργαζόμενων στις μεταφορές, των αγροτοδικείων και επιθέσεων με προβοκάτσια στους  συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ.
    Δεν θα αφήσουμε να περάσει η αντιδραστική πολιτική «νόμος και τάξη», γιατί σημαίνει ξεκλήρισμα, φτώχεια, εξαθλίωση και άγρια καταστολή, όταν τολμάς ακόμα και   να διαμαρτυρηθείς! Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον του καπιταλισμού για το λαό!

     Γι’ αυτό η κρατική βία  αναγορεύει το λαό σε εχθρό, ταυτόχρονα δείχνει το φόβο της τρικομματικής κυβέρνησης  μπροστά στο άπλωμα  της λαϊκής οργής και αγανάκτησης , απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής της.
    Έχουμε κάθε συμφέρον για  ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής, με τον ενωτικό, μαζικό  αγώνα της λαϊκής συμμαχίας, που έχει για προοπτική μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, με την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και όχι της ανεργίας και της στυγνής εκμετάλλευσης.

     Μπορούμε να χορτάσουμε ψωμί, νάχουμε δουλειά,  φροντίδα στην υγεία μας και μόρφωση για τα παιδιά μας, ανάπτυξη για τον τόπο μας, όταν απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας, την ΕΕ, τα μονοπώλια  και τους πολιτικούς  εκφραστές τους.   
     Όταν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής  γίνουν περιουσία όλης της κοινωνίας και σχεδιασμένα λειτουργούν για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων.    

     Όταν η κοινωνικοποίηση της γης και η λειτουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικροπαραγωγών, που θα παράγουν ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό  και τότε θάχουμε καλά, φτηνά, σε επάρκεια τρόφιμα για όλο το λαό και όχι συσσίτια, πείνα και δυστυχία.

    Εμπρός κλιμακώνουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες και τη συμμαχία !


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ - ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ - ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ "ΚΡΑΧΤΗ"


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxhp2zCg0gTFhi88Dgw5P4MTaufPuKQeH2gkYhcKS1xlVhuV2DtqYwFy-xqxerXek3m_5HlHG_KOG1oF4LVZzJHP_GexWWsve7zDanC3RfEn7cSN5ctHJXOOFjPDvEVvhsdZ6iViSufllT/s320/%CE%A3%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83.bmp


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
 Στις 25-9-2012 ο 1.ο Βασίλειος Σεβαστής του Δημητρίου, κατοίκου Λουτρών Υπάτης Φθιώτιδας,και 2. ο Περικλής Μπάκας του Χρήστου, κατοίκου Ν.Σμύρνης Αττικής, οδός Αρτάκης 147 , κατέθεσαν κοινή έγκληση (μήνυση) και στρέφεται εναντίον μου και αφορά δημοσίευμα του "ΚΡΑΧΤΗ" που αναρτήθηκε την  Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011, που αφορούσε επώνυμη καταγγελία πολίτη  και είχε τον εξής τίτλο: "ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΑΠΑΤΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ." (λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας δέν αναδημοσιεύουμε το πλήρες άρθρο - υπάρχει στη διάθεση της δικαιοσύνης)

Επι της μηνύσεως καταθέσαμε τις....
αντιρρήσεις μας νομίμως ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.


Φίλοι blogers και φίλοι αναγνώστες, όπως είναι γνωστόν στο διαδίκτυο, εδώ και αρκετά χρόνια από μεράκι και αγάπη προς τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση, δημιούργησα μία αξιοπρεπή (κατά πολλούς) ιστοσελίδα με την επωνυμία «ΚΡΑΧΤΗΣ» και διεύθυνση ιστολογίου την… http://kraxtis-gr.blogspot.gr/) της οποίας είμαι διαχειριστής και υπεύθυνος. Η ανωτέρω ιστοσελίδα, δεν κινείται ποτέ στην ανωνυμία των blogs, αλλά επώνυμα, με πλήρη στοιχεία του διαχειριστή του, ο οποίος γράφω επωνύμως στη δική μου στήλη (http://kraxtis-gr.blogspot.gr/p/blog-page_3.html) και έχω την ευθύνη για ότι γράφω.

Στη δεξιά σταθερή στήλη του ιστολογίου ,υπάρχει σταθερά ένα κείμενο που αναφέρει συγκεκριμένα: Σ αυτό το ιστολόγιο οι απόψεις είναι επώνυμες. Δημοσιεύσεις που φιλοξενούνται εδώ!!, απο αναδημοσίευση άλλων ιστολογίων, ή επώνυμα άρθρα, απόψεις αναγνωστών, δέν απηχούν τη θέση των διαχειριστών αυτού του ιστολογίου και δέν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.

Έτσι,  ο οιοσδήποτε αναγνώστης εισέρχεται στο ιστολόγιο,  ενημερώνεται αμέσως για το πώς λειτουργεί το ιστολόγιο.

Οι αναρτήσεις και τα θέματα, ή συντάσσονται από εμάς (επωνύμως) και απηχούν τις απόψεις του ΚΡΑΧΤΗ και έχουμε την ευθύνη του περιεχομένου, άλλως, ή αφορά επώνυμες επιστολές αναγνωστών, ή θέματα που αναδημοσιεύονται από άλλα φιλικά ιστολόγια και πάντα αναφέρουμε την πηγή προέλευσης και την ευθύνη φέρουν οι συντάκτες αυτού.

Με αυτή την πάγια τακτική γνωστοποιημένη στο αναγνωστικό κοινό, λειτουργεί η θεματογραφία του ΚΡΑΧΤΗ.

Σε κάθε περίπτωση δε που κάποιος θίγεται, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο ενός κειμένου, του δίδεται η δυνατότητα να παρέμβει, να δημοσιευθούν οι απόψεις του και  αν πειστούμε ότι κάπου σφάλουμε, πάντα υπάρχει η δυνατότητα επανόρθωσης, ακόμη και με δημόσια συγνώμη.
Έτσι λειτουργούμε και έτσι επιβάλλει  και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

- Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την πάγια τακτική του blog και την δημοσιευμένη θέση για την έλλειψη δικής μας ευθύνης σε άρθρα και απόψεις  επώνυμων συντακτών και αναγνωστών, στην περίπτωσή μας δόθηκε το δικαίωμα σε έναν αναγνώστη να καταθέσει  ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία ένα άρθρο.

Ο κύριος Σεβαστής και ο κ Μπάκας θα μπορούσαν  να τηλεφωνήσουν, να μας ενημερώσουν για τις διαφωνίες τους, ακόμη και να δημοσιοποιηθούν οι απόψεις τους  και εν τέλει να ζητήσουν να αφαιρεθεί το δημοσίευμα αν έπρεπε, πράγμα που δεν έκαναν.
Αντί να πράξουν κατ αυτό τον τρόπο, επέλεξαν (μετά απο ένα χρόνο) να καταθέσουν μήνυση κατά του "ΚΡΑΧΤΗ" για να φιμώσουν κάθε blog που φιλοξενεί απόψεις και επώνυμα άρθρα αναγνωστών, αλλά και την αποψη των διαχειριστών του blog.
- Το θέμα για εμάς δέν είναι νομικό, αλλά η προστασία της ελεύθερης έκφρασης και της απρόσκοπτης δημοσιογραφικής προβολής όλων των θεμάτων που ενδιαφέρουν τον Ελληνα πολίτη.
- Η επίθεση στα blogs  με μηνύσεις αποσκοπούν στην φίμωση και στην αφαίρεση δυνατοτητας να προβάλλονται οι απόψεις των πολιτών σε αυτά, όταν δέν αρέσει σε κάποιυς και ιδιάιτερα όταν είναι επώνυμοι.
Δέν γνωρίζουμε τον κ Σεβαστή προσωπικά, αλλά η θέση του στον Αθλητισμό, η μακροχρόνια πορεία του, θάπρεπε να τον οδηγήσουν σε άλλες σκέψεις, η δέ δημοκρατική του προέλευση, θάπρεπε να του είχαν διδάξει ότι τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να δεχτούν και κριτική και καμμία φορά και άδικη επίθεση.
Ειλικρινά απορούμε οι δημοκρατικοί πολίτες τούτης της χώρας που είνα επώνυμοι, αυτές τις απόψεις έχουν για τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το άρθρο μου αυτό αποσκοπεί στη γνωστοποίηση της μήνυσης του κ Σεβαστή, για να γνωρίζει ο πολίτης, πώς λειτουργεί το κατεστημένο και τα πρόσωπα που το συντηρούν.

 ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Πολιτική σημαίνει διεκδίκηση



Τι έχουν διεκδικήσει οι Έλληνες πολιτικοί μέχρι στιγμής, εκτός από τους «επαίνους» των Δυτικών; 

Τι έχει διεκδικήσει η χώρα σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο; 

Τίποτα! 

Γειτονικά κράτη μας κλέβουν ιστορία και την προβάλλουν στο εξωτερικό ως δική τους, αμφισβητώντας ευθέως την εδαφική μας ακεραιότητα. Το γαλάζιο Αιγαίο των Ελλήνων έγινε γκρι και η περηφάνια μας πληγώθηκε ακόμα περισσότερο με το πέρασμα των βαρβάρων του ΔΝΤ στην χώρα μας, που θα μπορούσε να ήταν προσωρινό. 

Ποια είναι η απάντησή μας; 

Πως αμυνόμαστε διπλωματικά; 

Γιατί δεν αντεπιτιθέμεθα πολιτιστικά, παραπέμποντας στις πέτρες που βρίσκονται σε όλες τις γείτονες χώρες και «μιλούν» ελληνικά, την μόνη γλώσσα που γνωρίζουν; 

Είναι πικρή η γεύση που μας έχουν αφήσει πολιτικοί και διανοούμενοι στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Τώρα που οι «μεγάλοι» είναι απασχολημένοι στο να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα, είναι ευκαιρία για την χώρα, να κινηθεί πολυδιάστατα και μαζί με την Κύπρο να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή με πολλά κέρδη για τον Ελληνισμό. 


Πηγή: Πυγμή

Αντιμετωπίστε την ακμή της επιδερμίδας


Αν παρουσιάζετε ακμή στο στήθος ή στην πλάτη πέραν από τις αντίστοιχες θεραπείες προσώπου που μπορείτε να κάνετε, μια θαυματουργή λύση είναι η εξής.

Αναμείξτε δύο ταμπλέτες ασπιρίνης με λίγο νερό και λίγο μέλι ώστε να γίνει μια πάστα.

Εφαρμόστε στο σημείο που θέλετε και αφήστε το να δράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.
myworld

Παιδιά και γονείς ανάμεσα σε τοίχους


από την Μπαλάση Μαρία
Πόσες φορές δεν προσπαθήσαμε να δούμε, να ακούσουμε το παιδί μας ,αλλά ένας αόρατος τοίχος υπήρχε, που μας εμπόδιζε να δούμε, να έρθουμε κοντά,να σταθούμε στο...
ύψος του και πραγματικά να αγκαλιάσουμε το παιδί μας ,το κάθε παιδί και φυσικά τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Το καθημερινό άγχος,οι υπερβολικές απαιτήσεις της ζωής μας ,οι προσωπικές ανασφάλειες,οι διάφοροι και τόσο διαφορετικοί ρόλοι που επικαλούμαστε να παίξουμε ,είναι όλα αυτά τα μικρά λιθαράκια που χτίζουν έναν μικρό ή μεγάλο τοίχο.

Είναι παράλογο και ανεύθυνο να ζητάμε από το παιδί να γκρεμίσει τον τοίχο αυτό.Ό,τι δύναμη έχει είναι μέσα από μας ,τους γονείς ,τους μεγάλους.Αυτό όμως είναι και λυτρωτικό, καθώς ο μονόδρομος που διακρίνεται με την αποκλειστική δική μας ευθύνη και κατεύθυνση είναι και το ξεκίνημα να αρχίσουν να «τρέμουν τα θεμέλια» αυτού και κάθε τοίχους που υψώνεται.

Ας σταθούμε πρώτα σε αυτό.Εμείς οι μεγάλοι έχουμε την ευθύνη για την αδυναμία να ακουστούμε και τη δύναμη να έρθουμε στην απέναντι πλευρά και έτσι να δούμε στα μάτια τους ,στα λόγια τους την αλήθεια που φωνάζουν και άλλοτε κραυγάζουν με τη σιωπή τους.

Ποτέ η αλήθεια δεν ήταν ένας δρόμος εύκολος και εμείς ποτέ τόσο ανίσχυροι και πραγματικά ανασφαλείς.Μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις και ένοχες ξεχνάμε ή μετριάζουμε όλα αυτά που είχαμε προσφέρει ,όλες τις υπέροχες στιγμές,όπως κάθε μικρή επιτυχία του παιδιού μας.

Όλα αυτά που τόσο απλόχερα δώσαμε στα παιδιά μας ,να είμαστε σίγουροι ότι έχουν πιάσει τόπο ,ότι όλα μας τα νανουρίσματα θα τα ηρεμούν για πάντα και στην ενήλικη ζωή τους .Οι τωρινές φωνές τους, η σιωπή τους, ο θυμός τους μπορεί να είναι γιατί αυτά τα νανουρίσματα μας να ήταν λίγα,πιθανόν να τα σταματήσαμε κάποια στιγμή στη μέση, κουρασμένοι από τις καθημερινές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε.Ποτέ όμως δεν είναι αργά αφού το μέλλον είναι μπροστά και τα παιδιά μας είναι μόνο το μέλλον.

Να συγχωρέσουμε αληθινά τους εαυτούς μας ,να τους αγκαλιάσουμε όπως θα κάναμε με τα παιδιά μας .Μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας και τη συγχώρεση προχωράμε σε άλλο δρόμο χωρίς τα ίδια λάθη αφού έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε πια και τέλος να τα προσπερνάμε.

Έτσι με καθαρό το νου βλέπουμε,ακούμε τα παιδιά μας και είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε και να δείξουμε όλη μας την αγάπη που «ποτέ δεν κορυφώνεται».Γινόμαστε άξιοι εμπιστοσύνης, που είναι βασικό θεμέλιο κάθε ουσιαστικής σχέσης .Τότε είμαστε καλύτεροι γονείς,έτοιμοι να υπερπηδήσουμε τον τοίχο που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε.

Κέρδος μας ,το παιδί νιώθει ότι είναι μια παρουσία υπαρκτή,τα λόγια του και οι πράξεις του έχουν νόημα,έχουν αξία .Είναι ένα άτομο που το αγαπούν,το αποδέχονται,το σέβονται,μαθαίνουν από αυτό το ίδιο. 

Γινόμαστε καλύτεροι γονείς,γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι,όλα γύρω μας γίνονται καλύτερα.

Ο χρόνος ξεκινά….ώρα να γκρεμίσουμε το τοίχος!

Δικαστική απόφαση βάζει φρένο στην παρακράτηση μισθού για εξόφληση δανείου



Δικαστική απόφαση βάζει φρένο στην παρακράτηση μισθού για εξόφληση δανείου
Με μια σημαντική απόφαση το Eιρηνοδικείο της Πάτρας "μπλοκάρει" την παρακράτηση από το μισθό πολίτη για την εξόφληση δανείου.
Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για διαγραφή των χρεών τους, να μην πληρώνουν τη μηνιαία δόση.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείο, «παγώνει» η παρακράτηση του μισθού για δάνειο που είχε πάρει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο πολίτης, μέχρι την εκδίκασης της υπόθεσης τον Οκτώβριο του 2017.
Στον δανειολήπτη είχε χορηγηθεί δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 13.500 ευρώ και κάθε μήνα πλήρωνε δόση 310 ευρώ.
Επειδή όμως ο μισθός του μειώθηκε από τα 1.500 ευρώ στα 920 και επιπλέον είναι παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού και η έγκυος σύζυγός του δεν εργάζεται, η δικαιοσύνη έκρινε ότι λόγω των χαμηλών εισοδημάτων, ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα τη δόση.
patrastimes.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LGTPVhn8

Αέραααααααααααααααα και σας φάγαμε Γερμαναράδες. Του Θόδωρου Κατσανέβα



Berlin

Δύο εναλλακτικά σχέδια για να έχουμε καλύτερη μεταχείριση από τους ευρωνταβατζήδες

“Τα δάνεια του ανθρώπους δούλους ποιεί” . Τη γνωστή αυτή ρήση πρωτοειπομένη από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Μαίανδρο, εμμέσως πλην σαφώς, υπενθύμισε ο Υπουργός του Μνημονίου Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι :
katsanevas«Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η Τρόικα τα δέχεται με το ζόρι… Καλώ  όσους συναδέλφους μου διαφωνούν να με συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για να τη μεταπείσουμε».
Για την επίτευξη του ως άνω στόχου, για να μεταπειστεί δηλ. η Τρόικα για μια ποιο  ευνοϊκή μεταχείριση της χώρας μας από το Δ’ Ράϊχ,  εκπονούνται δύο σχέδια. Το πρώτο, προβλέπει τη συγκρότηση μιας ειδικής εθνικής αντιπροσωπείας από τα κυβερνητικά και τα αντικυβερνητικά ευρωλαγνικά κόμματα. Η οποία θα μεταβεί στο Βερολίνο και θα προσφέρει καλαθάκια από ελιές, φέτα, χωριάτικο ψωμί, ούζο και άλλα εδέσματα της πατρώας γης και με γαλιφιές και τσαλιμάκια θα πείσει τους ευρωνταβατζήδες να δείξουν έλεος για τη φτωχή πλην έντιμο Ελλάδα. Η ευρωλαγνική εθνική αντιπροσωπεία θα άδει άσμα που θα τιτλοφορείται «Ευρώ, ευρώ, σε υμνούμε λατρευτά», εμπνευσμένο από το γνωστό παλαιομοτίβο «Ελιά, ελιά και Κώτσο Βασιληά».
Το δεύτερο σχέδιο, έχει προταθεί από παλικαράδες της αντιπολίτευσης η οποία ως γνωστόν πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα.  Σύμφωνα λοιπόν με τους αντιπολιτευόμενους λεβέντες,  προτείνεται να συγκροτηθεί στρατιωτικό άγημα υπό την ηγεσία κομματικών στελεχών ένθεν και ένθεν της Βουλής, ενδεδυμένο με πλήρη εξάρτηση, κράνη, παλάσκες, τουφέκια και ξιφολόγχες. Το λεβεντοειδές άγημα θα εισβάλλει στην Μπούντεσταγκ στο Βερολίνο κραυγάζοντας  «αέρα και σας φάγαμε», με συνέπεια να πανικοβληθούν οι ευρωνταβατζήδες και να δεχτούν να μας δανείζουν εσαεί και αδιαλείπτως με ατέλειωτα ευρουλάκια, χωρίς Μερκελικές Μνημονικές σαχλαμάρες.
Τα δύο σχέδια μελετώνται επισταμένως από υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.




 http://freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LGTckQZb

Πήραν στο κυνήγι βουλευτή εν ώρα… κηδείας!


2aed1cd33ff614fffc5528fc4e16144a XL 300x171 Πήραν στο κυνήγι βουλευτή εν ώρα... κηδείας!
Πλέον τα «ντου» αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα όμως δεν είχε προηγούμενο..
Σύμφωνα με το dete, βουλευτής Αχαΐας «έφαγε πόρτα» από τους συγγενείς του εκλιπόντος.
Αυτή τη φορά η σκηνή της αποπομπής του εκτυλίχθηκε σε κηδεία, όπου εμφανίστηκε προκειμένου να υποβάλλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος..
Μάλιστα για να φτάσει πιο άνετα στους συγγενείς επιστρατεύτηκε ο νεωκόρος του ναού ο οποίος τον οδήγησε ενώπιον των συγγενών. Εκεί όμως για τον Αχαιό βουλευτή άρχισαν τα δύσκολα, καθώς στη θέα του, ένας από τους ανηψιούς του εκλιπόντος σηκώθηκε και του ζήτησε να σηκωθεί να φύγει αμέσως για να μην γίνουν τα χειρότερα.
Συγκεκριμένα ο ανηψιός του εκλιπόντος ακούστηκε να του λέει «Σήκω και φύγε τώρα αμέσως γελοίο υποκείμενο. Πρέπει να ντρέπεσαι που είχες τα μούτρα να εμφανιστείς εδώ πέρα.» Πληροφορίες λένε πως η αδελφή του αποθανόντος εάν ο βουλευτής έκανε ένα βήμα παραπάνω θα τον χαστούκιζε!
Η αντίδραση δεν ήταν τυχαία καθώς με την οικογένεια, ο αχαιός βουλευτής, είχε κάποιες διαφορές ακόμη και μέσω της δικαιοσύνης.
Προφανώς ο αχαιός πολιτικός δεν πίστευε ότι συγγενείς του εκλιπόντος… θα του επιτίθονταν στην κηδεία κι έτσι αποφάσισε να παραστεί!
Για κακή του τύχη…