ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κώστα Κακάνη από την κα Βάσω Νικολοπούλου


Οφείλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον Κο Κωνσταντίνο Κακάνη,  για την άριστη έως τώρα συνεργασία μας.
Εύχομαι να συνεχιστεί η προσφορά του στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, με όπλα το ήθος και την
εργατικότητα που τον διακρίνει.
Χωρίς εγωισμούς και πάντα με οδηγό την λογική, το ήθος και το δίκιο.


      Βασιλική Νικολοπούλου
Σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Αιγινίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ : ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΜΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΟΛΥΖΟ

      Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η μικροψυχία, η ανεπάρκεια και η αχαριστία οδήγησαν τον κ. Πολύζο στη δημοσιοποίηση μιας ιδιαίτερα φαιδρής δήλωσης του, αποτέλεσμα του έκδηλου πανικού, από τον οποίο διακατέχεται. θλίβομαι ειλικρινά για την εικόνα του αυτή και λυπούμαι που συντέλεσα και συνήργησα στην τρεις φορές ανάδειξή του ως βουλευτή και ως πρώτου δημάρχου του δήμου μας, θέσεις και αξιώματα τα οποία - επί της συμπεριφοράς του - προφανώς δεν ενδείκνυνται.  


 Οι ''διαγραφές του'', αποκαλύπτουν πρόσθετα, μικρότητα και εμπάθεια στοιχεία βλαπτικά για όσους διαχειρίζονται προβλήματα και υποθέσεις των πολιτών.
 Το επιπόλαιο των επιλογών και αποφάσεων του αυτών, αποκαλύπτεται ιδιαιτέρως από την απαλλαγή των καθηκόντων του ενός αναγνωρισμένου και απόλυτα επιτυχημένου αντιδημάρχου, Κ. ΚΏΣΤΑ ΚΑΚΑΝΗ, τον οποίο πρόσφατα μάλιστα είχε υποδείξει ως διάδοχο του! 
 Οι ευκαιριακές σκοπιμότητες οι οποίες χαρακτηρίζουν την λειτουργία του κάθε φορά, υποδηλώνουν προχειρότητα αλλά και στοιχεία ''ιδιοκτησίας'' των συνεργατών του, οι οποίοι των ανέδειξαν στις θέσεις που βρέθηκε. 
 Και επειδή στο δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, οι επιλογές είναι ελεύθερες και συνταγματικά κατοχυρωμένες, είναι απόλυτα προσωπικές και υπεύθυνες. 
 Εξάλλου γνωστό ήταν ότι ήδη είχαμε αποσύρει την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του.


                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
                                                                        Δ.Κ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ 
                                                           ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ : Φίλε μας Βαγγέλη, Δήμαρχε Πύδνας – Κολινδρού

Η ανακοίνωση της στήριξης του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Λαγδάρη από μέρους μας και σε αυτά που αναφέρονται σε σχέση με «διαχωριστικές γραμμές, ιδεολογικά και πολιτικά τοίχοι και τη συσπείρωση κάποιον δυνάμεων », δεν έχουν καμία σχέση με την συνεργασία μαζί σου, και το έργο που έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια. 


Δήμαρχε, πήρες μια απόφαση να διαγράψεις κάποιους προέδρους τοπικών συμβουλίων από το συνδυασμό σου (πιστεύουμε συμβουλευόμενος λάθος ανθρώπους) δικαίωμα σου; Ίσως.
Ξέχασες όμως Δήμαρχε, ότι οι πρόεδροι αυτοί ήταν πάντα στο πλευρό σου, σε όλη τη πολιτική σου καριέρα (χωρίς να ζητήσουν ποτέ και τίποτα για τον εαυτό τους) και το έκαναν γιατί πίστευαν και πιστεύουν ότι μέσα από σένα θα βοηθήσουν το τόπο τους. Ξέχασες, ότι αυτά τα χρόνια που είσαι Δήμαρχος, έβαλαν ″πλάτες″ για να λύνονται προβλήματα, χωρίς να δημιουργούν σε σένα κανένα πρόβλημα.
Ξέχασες, ότι όταν κάποιοι προσπαθούσαν να σε πείσουν να μη ξανακατέβεις για Δήμαρχος και έκαναν δηλώσεις ότι μετάνιωσαν που ήταν υποψήφιοι μαζί σου, ήταν οι πρόεδροι που σε στήριζαν να είσαι ξανά υποψήφιος, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι μέσα στις δυνατότητες που υπήρχαν αυτά τα 3,5 χρόνια, έγιναν πάρα πολλά πράγματα στον τόπο μας.
Εμείς Δήμαρχε, δε μηδενίζουμε το έργο σου, ούτε ξεχνάμε τίποτα, και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπίζουμε για πάντα, και ας μας διέγραψες! Επίτρεψε μας όμως να πάμε στις επόμενες εκλογές όπως εμείς νομίζουμε, για το καλό του τόπου μας.

ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ
ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΑΛΩΝΙΩΝ
ΚΑΚΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΡΥΑΚΙΩΝ
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΚΑΤΑΧΑ

Δείτε όλα τα νέα κι εκπληκτικά μοντέλα αυτοκινήτων


Δείτε όλα τα νέα κι εκπληκτικά μοντέλα αυτοκινήτων
Εκπληκτικά αυτοκίνητα που κερδίζουν τις εντυπώσεις, παρουσίαζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην 84η Διεθνή Εκθεση της Γενεύης που ξεκινά αύριο 6 Μαρτίουκαι θα διαρκέσει έως τις 16 του μηνός
Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, υπάρχουν 75 παγκόσμιες επίσημες παρουσιάσεις μοντέλων, τόσο παραγωγής όσο και πρωτοτύπων.
Ο αριθμός είναι μεγάλος και φτάνει αυτόν που υπήρχε πριν ξεσπάσει η πρόσφατη οικονομική κρίση.
Οταν ερωτώνται γι' αυτή, τα στελέχη των εταιρειών απαντούν με περισσότερη σαφήνεια και αυτοπεποίθηση για το άμεσο μέλλον, συγκριτικά με ό,τι έκαναν μέχρι και πέρσι, για παράδειγμα.
Τέλος, αναφορικά με τα νέα μοντέλα, τις εντυπώσεις κέρδισαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί.
Οι πρώτοι κυρίως με την νέα Ferrari California T και την Alfa Romeo 4C Spider, ενώ οι δεύτεροι με την πληθώρα καινούργιων μοντέλων που παρουσίασαν. Για παράδειγμα, η Mercedes-Benz είχε τέσσερα, τη C-Class, την S-Class, την S-Class Coupé και την V-Class).
Περισσότερα διαβάστε στο www.caranddriver.gr

14ΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
Κείμενο: Ντένη Καλλιβωκά
Διαβάστε τη λίστα των κρασιών που βραβεύτηκαν στον 14ο διεθνή διαγωνισμό κρασιού της Θεσσαλονίκης, για να στοκάρετε τις κάβες σας και δοκιμάστε όλα τα βραβευμένα στο Οινόραμα που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.
Τρεις μέρες κράτησε ο «14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης», που ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Μαρτίου στο ξενοδοχείου Hayatt στην Θεσσαλονίκη. Στον φετινό διαγωνισμό είκοσι οχτώ καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 533 δείγματα από την Ελλάδα και από 5 άλλες χώρες: Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα και Σλοβακία.
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO. Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που διοργανώνεται στην Ελλάδα, με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Διεθνούς Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης - διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι γευσιγνώστες λειτούργησαν σε 4 κριτικές επιτροπές των 7 ατόμων και δοκίμαζαν περίπου 45 με 50 δείγματα καθημερινά. Εκτιμώντας το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων οίνων απένειμαν Μεγάλα Χρυσά, Χρυσά και Ασημένια μετάλλια σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή ανά χώρα:
ΧώραΜεγάλο ΧρυσόΧρυσόΑσημένιοΣύνολο ΜεταλλίωνΣύνολο Συμμετοχών
Βραζιλία013415
Γερμανία03034
Ελλάδα28139122461
Κίνα01012
Κύπρος0881641
Σλοβακία011210
Σύνολα29551148533

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 82% των κρασιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρωσαν τη βαθμολογία για μετάλλιο. Ωστόσο, αποκλείστηκαν από τη βράβευση λόγω του κανονισμού που ορίζει ότι μέχρι το 30% των συμμετεχόντων οίνων μπορούν να βραβευθούν, πράγμα που αναδεικνύει με προφανή τρόπο την αναβαθμισμένη ποιότητα των κρασιών που συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, διάκριση για ερυθρό οίνο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες με την υψηλότερη βαθμολογία έλαβε η Νεμέα 2010, της οινοποιίας
Μπαραφάκα. Λευκού -αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες- το Μουσαίος 2013 της οινοποιίας Χρυσοστόμου και ροζέ το Φιλέρι 2013 της οινοποιίας Γ. Τσιμπίδης & Σία Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Ειδική διάκριση για κόκκινο κρασί από συνδυασμό ελληνικών και διεθνών ποικιλιών με την υψηλότερη βαθμολογία πήρε το Κτήμα Αβαντίς Πλαγιές Γερακιών 2013, λευκό το Κτήμα Βιβλία Χώρα 2013 και ροζέ το Enotria 2013, της οινοποιίας Δουλουφάκης. Κρασί βιολογικής καλλιέργειας με την μεγαλύτερη βαθμολογία αναδείχτηκε το Κτήμα Βιβλία Χώρα 2013 και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με την μεγαλύτερη βαθμολογία το Avaton 2011 του Κτήματος Γεροβασιλείου.
Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την απονομή των μεταλλίων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου και ώρα 18:00 με 20:00, στο πλαίσιο της 12ης Έκθεσης Οίνων, «Οινόραμα», στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (Ελληνικό), ενώ τα βραβευμένα με χρυσό μετάλλιο κρασιά του Διαγωνισμού, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου, στο «Οινόραμα».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.tiwc.gr ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού, τους γευσιγνώστες, τους χορηγούς και τα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.tiwc.gr
  • 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
  • 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
  • 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
  • 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
  • 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

      Όπως το ζητήσατε...



      ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

      Ξέρω τι θα φορέσεις τον επόμενο χειμώνα

      Κείμενο: Μαρία Αβραμίδου
      Οι Εβδομάδες Μόδας σε Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, αφήνοντας ξεκάθαρο στίγμα για τα trends που θα κυριαρχήσουν στην ανδρική γκαρνταρόμπα τον χειμώνα του 2014. Οι τάσεις που ξεχώρισαν στις πασαρέλες ασφαλώς δεν απευθύνονται σε όλους, αλλά αξίζει να τις γνωρίζετε.
      Πράσινο
      Με το μιλιτέρ και το look παραλλαγής να κυριαρχεί εδώ και αρκετές σεζόν στις πασαρέλες, η βασιλεία του πράσινου ήταν θέμα χρόνου.
      • <strong>Χαλαρά Πανωφόρια</strong> Φαρδιά μανίκια (raglan), μαλακοί γιακάδες, δεμένες και όχι κουμπωμένες ζώνες. Ξεχωριστά ή όλα μαζί, τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τα περισσότερα παλτό της σεζόν.Χαλαρά Πανωφόρια
        Φαρδιά μανίκια (raglan), μαλακοί γιακάδες, δεμένες και όχι κουμπωμένες ζώνες. Ξεχωριστά ή όλα μαζί, τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τα περισσότερα παλτό της σεζόν.
      • <strong>Ζιβάγκο</strong> Η απόλυτη τάση. Συνδυάζεται με σπορ σακάκι μέχρι tuxedo!Ζιβάγκο
        Η απόλυτη τάση. Συνδυάζεται με σπορ σακάκι μέχρι tuxedo!
      • <strong>Statement suits</strong> Τα μοτίβα στα κοστούμια γίνονται πιο τολμηρά από ποτέ: Ριγέ, καρό ή απλά σε πολύ έντονη απόχρωση το κοστούμι του ερχόμενου χειμώνα οφείλει να ξεχωρίζει!Statement suits
        Τα μοτίβα στα κοστούμια γίνονται πιο τολμηρά από ποτέ: Ριγέ, καρό ή απλά σε πολύ έντονη απόχρωση το κοστούμι του ερχόμενου χειμώνα οφείλει να ξεχωρίζει!
      • <strong>Γούνινοι γιακάδες</strong> Συνήθως είναι faux και δίνουν άλλη πνοή στα bomber jackets.Γούνινοι γιακάδες
        Συνήθως είναι faux και δίνουν άλλη πνοή στα bomber jackets.
      • <strong>Μονοχρωμίες με twist</strong> Το κλασικό total black look εκσυγχρονίζεται με πινελιές άσπρου σε ρίγες, πουά ή απλά από την υφή μάλλινων η δερμάτινων υφασμάτων.Μονοχρωμίες με twist
        Το κλασικό total black look εκσυγχρονίζεται με πινελιές άσπρου σε ρίγες, πουά ή απλά από την υφή μάλλινων η δερμάτινων υφασμάτων.
      • <strong>Tracksuit Παντελόνια</strong> Χαμηλόμεσα, με τονισμένη την πλαϊνή γραμμή και στενούς αστραγάλους, αυτά τα χαλαρά παντελόνια γίνονται πιο επίσημα αν συνδυαστούν με δερμάτινες μπότες.Tracksuit Παντελόνια
        Χαμηλόμεσα, με τονισμένη την πλαϊνή γραμμή και στενούς αστραγάλους, αυτά τα χαλαρά παντελόνια γίνονται πιο επίσημα αν συνδυαστούν με δερμάτινες μπότες.
      • <strong>Μεγάλες τσάντες</strong> Ορθογώνιες και ευρύχωρες, γίνονται κάτι σαν απαραίτητη καθημερινή χειραποσκευή. Μεγάλες τσάντες
        Ορθογώνιες και ευρύχωρες, γίνονται κάτι σαν απαραίτητη καθημερινή χειραποσκευή.

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΙΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ!

      Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!

      Kείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
      Όχι, δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο γνωστό μυθιστόρημα - παραλήρημα του Τομ Ρόμπινς, αλλά σε μια φωτογράφιση μόδας των Candice Swanepoel, Εdita Vilkeviciute και Hailey Clauson για τη γερμανική Vogue Μαρτίου. Τα ξανθά κορίτσια ντύθηκαν cowgirls φορώντας μόνο τα απαραίτητα αξεσουάρ: το καπέλο, τις μπότες, τη ζώνη. Πίσω από τον φωτογραφικό φακό, ο Mario Testino. 

      • Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!
      • Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!
      • Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!
      • Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!
      • Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν!

      Μπόνο προς Μέρκελ για την τρόικα: «Μας πήδηξαν ..., αλλά τα καταφέραμε»


      Μπόνο προς Μέρκελ για την τρόικα: «Μας π..., αλλά τα καταφέραμε»
      Την παράσταση στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έκλεψε ο γνωστός τραγουδιστής των U2 Μπόνο ο οποίος είναι φίλος του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι.
      Ο Μπόνο εισήλθε στην αίθουσα του συνεδρίου, υπό τους ήχους της μουσικής του και απευθύνθηκε προς τους ηγέτες και τους συνέδρους και κέρδισε ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
      Αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κρίση στην Ιρλανδία, αλλά και στον ρόλο της τρόικας λέγοντας: «Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα».
      Απευθυνόμενος δε προς την καγκελάριο Α. Μέρκελ σημείωσε: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν».
      Και πρόσθεσε: «(Πρέπει να υπάρξει) πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών».
      Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς.

      ΣΟΚ στο Μαξίμου,κατέρρευσε ο "@adonisgeorgiadi" στα social media!



      Πάρτυ πάρτυ στις 7 Μάρτη έκανε η Νέα Δημοκρατία το 2004 την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής κέρδιζε τις εκλογές και ανέβαινε στην εξουσία.Δέκα χρόνια μετά στην Νέα Δημοκρατία μόνο πάρτυ δεν κάνουν καθώς η δημοφιλία της ναυαρχίδας του κόμματος στα social media,ο Άδωνις Γεωργιάδης καταρέει καθημερινά στα στατιστικά στοιχεία του twitter στην κορυφή των οποίων βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.


      Πάνε οι παλιές καλές εποχές που έγραφε tweets γεμάτος καμάρι για την θέση του στο trending.gr το site που μετράει τα mentions των χρηστών του twitter.

      Απο την πρώτη θέση που ήταν στον συνολικό αριθμό των mentions έπεσε αρχικά στην δευτερη θέση στις αρχές της χρονιάς και αυτή την στιγμή είναι στην τρίτη θέση.



      (πλήρη ανάλυση των στατιστικών θα βρείτε στο link http://trending.gr/ )

      Οι χρήστες του twitter δεν του κάνουν πια mention ούτε για να βρίσουν,ειδικά μετά το show του με το ταξίδι στην Αμερική ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΤΗΚΕ το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και αυτός έκανε πλάκα με το δωμάτιο του JFK.



      Μεγάλο λάθος του κ.Γεωργιάδη (το οποίο εκτός του ότι τον εκθέτει,αποδυκνύει ερασιτεχνισμό και άγνοια χειρισμού των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης),απετέλεσε η επίθεση του στον @KOPRITHS. Έγινε γνωστό ότι ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε την άρση του απορρήτου για το δημοφιλές account 
      -προσφεύγοντας-στη Δίωξη Ηλεκρονικού Εγκλήματος! Στη συνέχεια δε,τον ΜΠΛΟΚΑΡΕ. 

      Αποτέλεσμα αυτών του των ενεργειών ήταν να σταματήσει ο @KOPRITHS να του κάνει mentions και να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των υπολοίπων χρηστών που (μέσω της δημοσιότητας που του προσέφερε ο @KOPRITHS) ασχολούνταν μαζί του!

      Η καταρευση του κ.Γεωργιάδη είναι το δευτερο μεγάλο χτύπημα στην παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στα social media μετά την γκάφα του κ.Μουρούτη που μιλούσε στο twitter με ένα account με το όνομα Βαφτισιμιά του Τέως νομίζοντας ότι μιλάει με την κ.Ασημακοπούλου!





      Με εκτίμηση η δική σας @kali_nda


      Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vJ35m3AH

      «Ασύμμετρος οικονομικός παγκόσμιος πόλεμος»

      Βασίλης Γιαννακόπουλος
      Δεν θα παρεκκλίναμε ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, αν διακινδυνεύαμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία ως «μια προσπάθεια διεξαγωγής ενός ασύμμετρου οικονομικού παγκόσμιου πολέμου», στον οποίο ενεργά έχουν εμπλακεί οι τρεις παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις (Ρωσία, ΕΕ και ΗΠΑ). Από μια άλλη οπτική γωνία, θα μπορούσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις εξελίξεις ως ένα «στημένο οικονομικό παιχνίδι», που εκμεταλλεύεται την υφιστάμενη ουκρανική κρίση ταυτότητας.
      Η γεωστρατηγική θέση της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία και την ΕΕ, τόσο λόγω του μεγέθους της (603,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και του πληθυσμού της (45,5 εκατομμύρια), όσο και λόγω της θέσης της που συνιστά τον «ενεργειακό ομφάλιο λώρο» για τημεταφορά των ρωσικών υδρογονανθράκων προς την ΕΕ.Η Ουκρανία και η ρωσική εθνική ασφάλεια
      Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και προκειμένου να προστατευθεί από τις επεκτατικές βλέψεις του ΝΑΤΟ, η Μόσχα επιδίωξε να διατηρήσει ακέραιη την περιφερειακή αμυντική “buffer zone” που σχηματίσθηκε στο δυτικό ρωσικό υπογάστριο από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Επιπρόσθετα, στο βαθμό του δυνατού τις ενέταξε στη σφαίρα επιρροής της και κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί την προσχώρησή τους στις ΝΑΤΟϊκές δομές. Μια από αυτές τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι και η Ουκρανία. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΕΕ έχει κατανοήσει και σέβεται αυτή τη ρωσική ευαισθησία, που σχετίζεται άμεσα με την εθνική της ασφάλεια. Έτσι, εξηγείται η άρνηση της Γερμανίας και της Γαλλίας, τον Απρίλιο του 2008 στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, να συναινέσουν στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, παρόλο που οι ΗΠΑ το επιδίωξαν σθεναρά. Μάλιστα, γι αυτό το λόγο η Ουάσιγκτον δεν αποφασίζει τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, με αντικείμενο τη σθεναρή αντίδραση της Συμμαχίας για την Ουκρανία. Γνωρίζει εκ των προτέρων ότι και πάλι θα υπάρξουν ενδοΝΑΤΟϊκές αντιδράσεις, που θα αποκαλύψουν το υφιστάμενο έλλειμμα συνοχής.
      Πέρα από μια περιφερειακή αμυντική “buffer zone”, η Ουκρανία και συγκεκριμένα η Σεβαστούπολη της Κριμαίας συνιστά την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τον Απρίλιο του 2010, όταν επί προεδρίας Γιανουκόβιτς οι ρωσο-ουκρανικές σχέσεις είχαν ήδη βελτιωθεί αισθητά, η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να παρατείνουν την παραμονή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία μέχρι το 2042, από την αρχική ημερομηνία απόσυρσης του 2017. Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία συμφώνησε να παράσχει για δέκα χρόνια στην Ουκρανία μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, που μεταφράζονται σε περίπου 30 δισ. ευρώ. Γίνεται λοιπόν κατανοητό τι επιδίωκε η Μόσχα όταν πριν λίγες μέρες αποφάσισε την ανάπτυξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

      Η Ουκρανία και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας
      Σήμερα, στην Ουκρανία δεν διακυβεύεται μόνο η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Διακυβεύονται και τεράστια οικονομικά συμφέροντα των τριών προαναφερόμενων οικονομικών υπερδυνάμεων. Για παράδειγμα, οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, εισάγει το 35% των απαιτούμενων ποσοτήτων υδρογονανθράκων από τη Ρωσία.
      Πέρα από κύριος καταναλωτής ρωσικού φυσικού αερίου, η ΕΕ συνιστά το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας. Το 2012, οι ρωσικές εξαγωγές στην ΕΕ ανήλθαν σε 213 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι ευρωπαϊκές εξαγωγές στη Ρωσία έφθασαν περίπου τα 123 δισ. ευρώ.
      Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου, φυσικού αερίου, ουρανίου και άνθρακα προς την ΕΕ. Το 2013, η Gazprom προμήθευσε την ΕΕ με 133 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Περίπου η μισή από αυτή την ποσότητα (65 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου) μεταφέρθηκε μέσω τεσσάρων κύριων αγωγών φυσικού αερίου (Yamburg-Uzhgorod, Orenburg-Uzhgorod, Urengoy-Uzhgorod και Dolina-Uzhgorod), που διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος.

      Ευρω-αμερικανικές σχέσεις
      Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ μοιράζονται τη μεγαλύτερη εμπορική και επενδυτική σχέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι οικονομίες τους αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (περίπου το 25% των παγκόσμιων εξαγωγών και το 31% των παγκόσμιων εισαγωγών). Η διατλαντική οικονομία παράγει ετησίως περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια στις εμπορικές πωλήσεις και απασχολεί περίπου 15 εκατομμύρια εργαζόμενους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
      Παρότι εκ πρώτης όψης οι οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών χαρακτηρίζονται ως αρμονικές, εντούτοις τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται κάποιες εντάσεις. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η κρίση της Ευρωζώνης έχουν δημιουργήσει τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ. Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η κρίση χρέους της ΕΕ επηρεάζει αρνητικά τις αμερικανικές εξαγωγές προς τις χώρες μέλη τις ΕΕ, ευνοεί μόνο οι γερμανικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ (κυρίως λόγω της χαμηλής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου), αποδυναμώνει τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ωθεί την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση Ομπάμα κάλεσε την ΕΕ να λάβει δραστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και να προβεί σε μια πιο ουσιαστική χρηματοδοτική βοήθεια προς τις παραπαίουσες οικονομίες της Ευρωζώνης.

      ΕΕ και Ρωσία προς αποκλιμάκωση της κρίσης
      Δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, γίνεται προφανές ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα. Συνεπώς, δεν θα επιτρέψουν την ουκρανική κρίση να σταθεί εμπόδιο στην προώθηση αυτών των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων. Ούτε η Γερμανία θα ρισκάρει την εύρυθμη λειτουργία του ουκρανικού πλέγματος των αγωγών φυσικού αερίου, αλλά ούτε και η Ρωσία προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της, που σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων προς την ΕΕ. Εξάλλου, η ΕΕ αντιπροσωπεύει σχεδόν τα τρία τέταρτα των άμεσων ξένων επενδύσεων της Ρωσίας.
      Επιπρόσθετα, δεν είναι καθόλου απίθανο ένα μικρό ή μεγάλο μέρος των 35 δισ. δολαρίων, που αναζητά η Ουκρανία για τα επόμενα δύο χρόνια, να δοθεί από τη Ρωσία και την ΕΕ είτε υπό μορφή δανείου είτε με την αγορά ουκρανικών ομολόγων, προκειμένου το ΔΝΤ –δηλαδή, ο αμερικανικός παράγοντας- να μην επιβάλει όρους που θα ενέχουν κινδύνους για την υφιστάμενη ρωσο-ευρωπαϊκή οικονομική σχέση.

      Οι πιθανές επιδιώξεις των ΗΠΑ και η Ελλάδα
      Η ΕΕ και ιδιαίτερα η Γερμανία μάλλον δεν έλαβε σοβαρά τα μηνύματα των Αμερικανών. Επομένως, δεν είναι λοιπόν καθόλου απίθανο η Ουάσιγκτον να επιδιώκει μια παρατεταμένη συγκρουσιακή κατάσταση στο εσωτερικό της Ουκρανίας, προκειμένου να διαταραχθούν οι οικονομικές-ενεργειακές σχέσεις Μόσχας-Βερολίνου, γεγονός που με τη σειρά του θα επιδεινώσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια (αύξηση της τιμής των υδρογονανθράκων ή ακόμη και προβλήματα ενεργειακής επάρκειας για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Βερολίνο ενδέχεται ως ένα βαθμό να πιεσθεί για την εφαρμογή της προτεινόμενης από την Ουάσιγκτον αλλαγής της οικονομικής του πολιτικής στους κόλπους της Ευρωζώνης.
      Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αθήνα θα πρέπει να επαγρυπνεί, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να προβάλει αφενός εκ νέου τις αξιώσεις της σχετικά με το επιδιωκόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφετέρου τη σημαντική γεωστρατηγική της θέση που θα μπορούσε να συμβάλει μεσο-μακροπρόθεσμα στη βελτίωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας (διέλευση αγωγών φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την κεντρική Ευρώπη και επίσπευση της αξιοποίησης των πιθανών ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης).
      Άρθρο του GeoStrategy στο ΠΟΝΤΙΚΙ


      Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vJ2iyQN9

      Όπως καταλαβαίνεις χωρίς κώλο δεν υπάρχει σωτηρία



      H εποχή της απόλυτης ξεφτίλας. Τόση ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ των ποτών. Ούτε στην εποχή των ρωμαϊκών οργίων δεν είχε φθάσει τόσο χαμηλά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έχει γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο όργιο με κάλυψη την κρίση και με αφορμή την σωτηρία σου από τον πολιτικό πάτο. Έρχεται ο πάτος να σε σώσει από τον πάτο.

      Από πού να το πάρεις το πράγμα και πού να το φτάσεις. Να βλέπεις στην ίδια διακήρυξη του ευρωψηφοδελτίου Κουβέλη-Καστανίδη αντάμα να υπογράφουν Γιώργος Αρμένης και Σταμάτης Μαλέλης. Τι κοινή ζωή και επιλογές έκαναν αυτοί οι δύο που ξαφνικά βρήκαν κοινή ρότα εν μέσω της καταστροφής για να σε σώσουν; Πώς είναι δυνατόν να βλέπεις την δήθεν διανόηση παρέα με τον ξεκωλιασμό χέρι-χέρι στο δρόμο για την Ευρώπη; Και καλά για...τους δημιουργούς της ελληνικής ξεκωλιάδας είναι μία φυσική συνέχεια να θέλουν τον απόλυτο πάτο, το ερωτηματικό γεννάται όμως για όλους αυτούς που για χρόνια πουλούσαν στο πόπολο ότι αυτοί είναι από την άλλη πλευρά. Την πλευρά του καθαρού, του αυθεντικού, του ελληνικού, της ουσιαστικής ηθικής.

      Έχουν ξεφύγει όλοι. Από τη μια ο Βαλιανάτος να δίνει προεκλογικές συνεντεύξεις για το πόσο έπαιρνε την βραδιά ως αντρική πουτάνα και από την άλλη ο συγγραφέας Κοκτώ να λέει ότι είναι αφοσιωμένος στον άνδρα του. Χεστήκαμε και για τις βίζιτες του Βαλιανάτου και για το κραγιόν του άντρα του Κοκτώ. Τι δουλειά έχει στην προκειμένη περίπτωση, που δεν ξέρουμε από πού να πιαστούμε για να μην βουλιάξουμε εντελώς, για το τι κάνει ο καθένας με τον κώλο του; Τους ρώτησε κανείς; Αν μάς αποδείξουν ότι ο κώλος τους μπορεί να βγάλει την κατάσταση από την οποία έχει πέσει η χώρα τότε ναι, ας μάς τον δείξουν δημοσίως να τον ψηφίσουμε.

      Ένας απέραντος βάλτος που δεν αφήνει περιθώριο ανάσας, κάθε δευτερόλεπτο να βομβαρδίζει το μυαλό με όλη την πουστιά τους συστήματος κυριολεκτικά. Καθόλου τυχαίο βέβαια δεν είναι όλο αυτό το σκηνικό, γιατί θα δεχτείς πιο εύκολα ό,τι σου πασάρουν για σωτηρία. Όλοι οι ολοκληρωτισμοί μέσα από τέτοια βοθρωλύματα γεννήθηκαν.

      Μπορεί για χρόνια να πίστευες πως οι υπηρέτες της τέχνης ανεβάζοντας μια παράσταση Αριστοφάνη ξεσκάτιζαν το τοπίο από τον ξεκωλιασμό που σε τάιζε ο κάθε Μαλέλης, αλλά απ’ ό,τι διαπιστώνεις ο στόχος ήταν άλλος. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές την εποχή που ζούμε, οι τσόντες της Τζούλιας φαντάζουν παιδικά παραμύθια μπροστά στον βιασμό που υφίσταται καθημερινά ο άνθρωπος της καθημερινής αγωνίας για επιβίωση. Όλοι οι προβεβλημένοι με κάθε τρόπο είναι καβάλα στα άρματα που οδηγούν σε κάποια εξουσία με απόλυτο αφεντικό μια Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

      Γιατί άραγε; Για να σε σώσουν; Από τι τελικά παλεύουν να σε σώσουν;
      Το πρόβλημα της προοδευτικούρας δεξιάς και αριστεράς στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι αν έπρεπε να εκδοθεί το βιβλίο του Κουφοντίνα, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν κάνουν ντόρο δεν θα το αγοράσει ούτε η μάνα του. Φυσικά κανένα πρόβλημα δεν έχουν όλοι αυτοί με τον εξευτελισμό μιας 80χρονης που την συνέλαβαν για χρέη για τα οποία δεν είχε ιδέα και όπως αποδείχθηκε μετά από το 24ωρο αυτόφωρο και την ξεφτίλα, τα χρέη δεν υπήρχαν καν. Καλά την έκαναν ανέκραξε ο πατριώτης Μπουμπούκος, αν και η γυναίκα ήταν ανήμπορη και καταβεβλημένη από εγχειρήσεις, διότι δεν λιμάριζε το νύχι μια ζωή, δούλευε μια ζωή. Κανένας δεν γνωρίζει τι προσέφερε αυτή η γυναίκα στην Ελλάδα (παιδιά, φόρους, κλπ) αλλά όλοι πια γνωρίζουν τα γούστα του κώλου υποψηφίων σωτήρων.

      Μπερδεύτηκαν οι κώλοι μεταξύ τους γι’ αυτό και με παράτες και τυμπανοκρουσίες ανατέλλει ο Τρίτος Κώλος. Αυτός είναι σπέσιαλ γιατί είναι Κουρελόκωλος. Όπως καταλαβαίνεις χωρίς κώλο δεν υπάρχει σωτηρία.
      Εν κατακλείδι ο κώλος είναι ο πολιτικός του μέλλοντος.
      γράφει ο Γιάννης Λαζάρου
      από το Στον τοίχο


      Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vJ28RME0

      Το χρονικό της θηριωδίας στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων που έκανε και τον Γερμανό πρόεδρο να λυγίσει

      ligiades-nazi2-570
      Λίγο μετά το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου του 1944 γράφτηκε ακόμα μία μελανή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας με τους Γερμανούς να εισβάλουν στους Λιγκιάδες και να καίνε ολόκληρο το χωριό αναζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο αντισυνταγματάρχη τους.
      Οι θηριωδίες των Γερμανών στην Ελλάδα αποτελούν ένα αιματηρό κομμάτι της ιστορίας που έχει σημαδέψει τους κατοίκους και όχι μόνο. Τα θύματα των ναζί ήταν χιλιάδες ενώ κατά κύριο λόγο ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, γεγονός που προκαλεί ρίγος μόνο και μόνο στο άκουσμα του. Το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, ο Μελιγαλάς και ο Χορτιάτης είναι κάποια από τα μέρη που μαρτύρησαν με τους κατοίκους να νιώθουν σε όλο της το μεγαλείο την θηριωδία που χαρακτήριζε τους Ναζί.
      Ένα από αυτά είναι και οι Λιγκιάδες στα Ιωάννινα όπου οι Γερμανοί με πρωτοφανή αγριότητα σκότωσαν άμαχους για να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο ενός αντισυνταγματάρχη τους.
      Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου 1943 όταν το αντάρτικο σώμα του ΕΔΕΣ με διοικητή τον Κώτσο Τόλη, έστησε οδοφράγματα στην Κλεισούρα, στον δρόμο Ιωαννίνων – Πρέβεζας. Το στρατιωτικό όχημα που επέβαινε ο αντισυνταγματάρχης της 1ης Ορεινής Μεραρχίας, Γιόζεφ Ζάλμινγκερ και επέστρεφε από ένα γλέντι από την Πρέβεζα, έπεσε πάνω στα οδοφράγματα και ανατράπηκε.
      Οι αντάρτες εκτέλεσαν τον Ζάλμινγκερ και τον υπασπιστή του χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητα και τον βαθμό του θύματος. Το συγκεκριμένο γεγονός εξόργισε τους Ναζί καθώς ο Ζάλμινγκερ ήταν ένας πολλάκις παρασημοφορημένος αξιωματικός του Ανατολικού Μετώπου αλλά και ένα φανατικό μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος ενώ ήταν συνοδοιπόρος του Αδόλφου Χίτλερ από την εποχή του «πραξικοπήματος της μπυραρίας» στο Μόναχο.
      Ο Γιόζεφ Ζάλμινγκερ
      Ο Γιόζεφ Ζάλμινγκερ
      Μόλις η είδηση έφθασε στα Ιωάννινα και στον στρατιωτικό διοικητή της πόλης και της Μεραρχίας Χούμπερτ Λανς έκδωσε μία διαταγή: «Εκδικηθείτε την ειδεχθή δολοφονία με μια αμείλικτη επιχείρηση αντεκδίκησης σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το σημείο τέλεσής της». Ο Λανς δεν σκέφτηκε εκείνη την ώρα την διαταγή καθώς ήταν ήδη προγραμματισμένο το σχέδιο κατά των αντάρτικων επιχειρήσεων «Πάνθηρ» που είχε εκπονηθεί πολλές εβδομάδες πριν το περιστατικό.
      Την αιματηρή επιχείρηση στους Λιγκιάδες ανέλαβε το 79ο Εφεδρικό Τάγμα ενώ σύμφωνα με τις ενδείξεις ο διοικητής ήταν ο συνταγματάρχης Βάλτερ Σρέπελ. Το πρωί της 3ης Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί ξεκίνησαν με έναν καταιγισμό πυρών πυροβολικού και όλμων που έπληξαν ελάχιστα το χωριό. Αργά το μεσημέρι εισέβαλαν και μάζεψαν όσους κατοίκους βρήκαν με το πρόσχημα της μεταφοράς τους στα Γιάννενα και άλλους τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ αφού τους μετέφεραν στα υπόγεια των σπιτιών τους, άλλους τους εκτέλεσαν σε εξωτερικούς χώρους και άλλους τους έκαψαν ζωντανούς.
      Στη μηνιαία αναφορά της Μεραρχίας αναφέρεται η επιχείρηση ως εξής: «Από το χωριό Λιγκιάδες και τα υψόμετρα 1015 και 1277 ασθενής αντίσταση του εχθρού. 50 πολίτες εξοντώθηκαν. Οι Λιγκιάδες αποτεφρώθηκαν. Λάφυρα,20 μουλάρια».
      Η αναφορά όμως δεν έλεγε την αλήθεια καθώς οι νεκροί ήταν 92, μεταξύ των οποίων 34 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών, 37 γυναίκες, 30 άνθρωποι έως 64 ετών και 11 άνω τον 70 ετών. Πλήρως κατεστραμμένα από τις φωτιές ήταν 43 σπίτια, 57 υποστατικά, στάβλοι και καλύβες.
      Η πλειοψηφία των ανδρών βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στα χωράφια και επέζησαν από την θηριωδία. Μεταξύ των επιζώντων στους Λιγκιάδες ήταν και ένα βρέφος τεσσάρων μηνών που γλύτωσε από θαύμα καθώς η ξιφολόγχη είχε διαπεράσει την σπονδυλική του στήλη. Δύο ημέρες έμεινε στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας και βρέθηκε από τους κατοίκους ενώ θήλαζε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του ΕΛΑΣ και κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στο θαύμα καθώς το μωρό επέζησε από τον ισχυρό τραυματισμό.
      Σήμερα το μωρό είναι 72 ετών. Ο Παναγιώτης Μπαμπούσκας μίλησε στο «Έθνος» και ανέφερε πως δεν θα πάει στους Λιγκιάδες για να δώσει το παρών στην επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ. Πάντως ο Γερμανός πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και αγκάλιασε συγκινημένος τον Κάρολο Παπούλια.
      «Το έμαθα εκ των υστέρων, αλλά και να το ήξερα δεν θα πήγαινα» είπε ο κ. Μπαμπούσκας αναφορικά με την επίσκεψη και ανέφερε το τι θα έλεγε στον Γκάουκ αν τον έβλεπε: «θα του έδειχνα την πληγή στην πλάτη από τη λόγχη και θα τον ρωτούσα γιατί μου στέρησαν τη μάνα και τον αδελφό μου. Τι ήξερα εγώ από αντάρτικα;».
      Ο κ. Μπαμπούσκας γλύτωσε από θαύμα ενώ ο πατέρας του που την ώρα της θηριωδίας βρισκόταν στα χωράφια, αλλά πέθανε δύο χρόνια αργότερα από τον καημό του.
      Οι υπόλοιποι επιζώντες δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή αλλά οι μαρτυρίες τους είναι χαρακτηριστικές και τις κατέγραψε ο Γερμανός ιστορικός Κριστόφ Σμινκ – Γουστάβους. Η επιζών Ελένη Χολεβά είχε πει: «Εμένα μια σφαίρα βρήκε το παιδί μου τον Αλέξη στο κεφάλι. Του τίναξε τα μυαλά που μου γέμισαν το πρόσωπο και τα στήθια. Έπεσα και εγώ σαν χαμένη σφίγγοντας στην αγκαλιά μου κουτσοκεφαλιασμένο μου παιδί. Ήμουν πνιγμένη στα αίματα».
      Η μαρτυρία του Χαράλαμπου Λιούρη προκαλεί ρίγη συγκίνησης: «Μες στην πόρτα στάθηκε ένας Γερμανός. Άρχισε να μας πυροβολεί με το αυτόματο. Εκεί που λες, αφού τον είχα αγκαλιά, ο Νικήτας πήρε ολάκερη τη ριπή. Εδώ στο λαιμό την πήρε και κρέμασε το κεφάλι του σαν το κατσίκι που σφάζεις. Το αίμα του Νικήτα χύθηκε απάνω μου».
      Οι απόγονοι των θυμάτων υπέβαλαν αιτήματα για αποζημιώσεις αλλά δεν έγιναν δεκτά. Όσον αφορά τους Γερμανούς εκτελεστές καταδικάστηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης αλλά λίγα χρόνια αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
      Οι Λιγκιάδες κατάφεραν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα χάρις στο πείσμα και την επιμονή των κατοίκων που μετά από την θηριωδία των Ναζί έμειναν σε σπίτια διπλανών χωριών και άρχισαν να χτίζουν τα πάντα από την αρχή.

      «Καμπάνα» μίας αγωνιστικής και 30.000 ευρώ στον Ολυμπιακό


      «Καμπάνα» μίας αγωνιστικής και 30.000 ευρώ στον Ολυμπιακό
      Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και 30.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
      Αναλυτικά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής:
      ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και συνολική χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ.

      Π. Νικολούδης: Εγκληματική δραστηριότητα κατά τραπεζών

      Παναγιώτης Νικολούδης

      Παναγιώτης Νικολούδης
      Κατάθεση-βόμβα κατά των εφοριών που είναι υπεύθυνες για τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και κατά ενός νέου είδους εγκληματικότητας που αναπτύχθηκε κυρίως την περίοδο 2007-2009 στον χώρο των τραπεζών, με πρωταγωνιστές τις ίδιες τις διοικήσεις τους, έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης.
      Μιλώντας χθες στη Βουλή «κάρφωσε» τις εφορίες για τον ρόλο τους στο θέμα της φοροδιαφυγής, ενώ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για εγκληματικότητα σε βάρος των τραπεζών εκ των έσω. Οι βουλευτές έμειναν με ανοικτό το στόμα από τις καταγγελίες του κ. Νικολούδη:
      • Για τις εφορίες: «Δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τις διασταυρώσεις στοιχείων που κάνει η Αρχή «μας έχουν δώσει έναν ποταμό πληροφοριών, ένα θησαυρό πληροφοριών.
      Αν αυτό το αξιοποιούσαν όλες οι υπηρεσίες, θα είχαμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Δηλαδή, θα είχαμε πετύχει τον πειθαναγκασμό κάποιων ανθρώπων που χρωστούν φόρους και δεν πληρώνουν. Γιατί η διαβίβαση αυτών των πληροφοριών πάνε προς το ΣΔΟΕ, όμως οι εφορίες δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Έχουμε περίπου 10.000 πληροφορίες για υποθέσεις υπό έλεγχο στη διάθεσή μας και στέλνουμε μόνο στο ΣΔΟΕ, γιατί δεν μπορούμε να στείλουμε πουθενά αλλού».
      • Για την εγκληματική δραστηριότητα κατά τραπεζών: Είπε ότι το παζλ της εγκληματικής δραστηριότητας σε βάρος τραπεζών, δεν έχει συμπληρωθεί ούτε για τον ίδιο, και ανέφερε ότι «τις πιο πολλές φορές μιλάμε για δάνεια εντός εισαγωγικών, δάνεια φερετζέ, γιατί ήταν το πρόσχημα και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στις τσέπες των διοικήσεων των τραπεζών».
      • Για την περίοδο 2007-2009: Υπήρξε ένα ντελίριο σε βάρος της Proton Bank, της FBB Bank, του ΤΤ, της Τράπεζας Πελοποννήσου και της Τράπεζας Χαλκίδας, με ποσά της τάξης των 529 εκατ., των 300 εκατ. και άλλα, που είναι πολλαπλάσια των διαρρήξεων τραπεζών που θυμάμαι στην εισαγγελική μου καριέρα.
      • Aναγνώρισε ευθύνες τραπεζικών διοικήσεων που χορήγησαν εκατοντάδες εκατομμύρια «κόκκινων» δανείων, στηριζόμενες πίσω από νομικές προφάσεις που έκαναν επίκληση της «καταδολίευσης δανειστών». Όπως εξήγησε, ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται ότι κάποιοι λαμβάνουν δάνεια, που στη συνέχεια δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. «Το κόλπο ήταν να παίζουν τους κακούς δανειολήπτες», σημείωσε.
      • Εκανε λόγο επίσης για ένα «καινούργιο μοντέλο εγκληματούντος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωποι περιθωρίου. Έχουν πολύ καλές σπουδές και έχουν 'σπουδάσει' το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καλά».
      • «Ο όλος σχεδιασμός απέβλεπε να φανεί η όλη εγκληματική δράση ως ότι κάποιος πήρε δάνεια και η ζωή του τα έφερε έτσι που δεν μπορεί να τα γυρίσει πίσω», είπε, για να προσθέσει πως «σε αυτόν τον ιδιαίτερο τύπο εγκλήματος δεν υπάρχουν, όπως είπε, ούτε καλάσνικοφ, ούτε κοντόκανες καραμπίνες».
      • Εντός του 2013 έχει εντοπιστεί εγκληματικό προϊόν ύψους 200 εκατ. ευρώ προερχόμενο από φοροδιαφυγή, εμπορία ναρκωτικών και απάτες μέσω υπολογιστή.

      Μάγκατ: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τον Μήτρογλου»

      Μάγκατ: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τον Μήτρογλου»

      Ο προπονητής της Φούλαμ, Φέλιξ Μάγκατ, τόνισε ότι ο Κώστας Μήτρογλου δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς αντιμετωπίζει αρκετά μυϊκά προβλήματα.
      Ο Μάγκατ με δηλώσεις του στον αγγλικό Τύπο τόνισε: «Ο Μήτρογλου πήγε στην Εθνική ομάδα του, έπαιξε για 60 λεπτά και επιστρέφει σήμερα, αλλά δεν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι πρωταθλήματος. Έχει μυϊκά προβλήματα τώρα. Σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε, θέλουμε παίκτες που να είναι 100% ετοιμοπόλεμοι. Έχουμε 'πόλεμο' για την παραμονή».
      Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν μπορεί να συγκριθεί με το ελληνικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από έναν παίκτη που είναι νέος στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο προσαρμογής. Το γνωρίζουμε αυτό και κάναμε συμβόλαιο στον Μήτρογλου όχι για τα ματς με Λίβερπουλ ή Γιουνάιτεντ, αλλά για τα τελευταία παιχνίδια».
      Τέλος, πρόσθεσε: «Γιατί να τον βάλω σε ένα ματς σ' αυτό με την Τσέλσι; Η Τσέλσι αμυντικά είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και έτσι δεν θα είχαμε πολλές ευκαιρίες απέναντί της. Είναι νέος, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Αν τον χρησιμοποιούσα σ' αυτό το παιχνίδι δεν θα ήταν καλό ούτε γι' αυτόν ούτε για μας».

      Πενήντα χρόνια ζωής για το ημερολόγιο της Pirelli

      Το 2014, το πιο διάσημο ημερολόγιο στον κόσμο συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.

      Η Pirelli, για να τιμήσει όλους τους ανθρώπους που έκαναν το Pirelli Calendar -από το 1964 μέχρι σήμερα- το πιο διάσημο στον κόσμο, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό φιλμ μισής ώρας το οποίο μάς ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο του ημερολογίου...

      «Κάρολε συγγνώμη» – Ο Γερμανός πρόεδρος υποκλίθηκε στους εκτελεσθέντες και αγκάλιασε τον Παπούλια [εικόνες]

      ligiades-episkepsh-yoahim-gauk7-570
      Τους μαρτυρικούς Λιγκιάδες επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ μαζί με τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

      «Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"», είπε ο Γιοαχίμ Γκάουκ στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 3ης Οκτωβρίου του 1943, αφού πριν είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

      Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εμφανίστηκε συγκλονισμένος με «τις ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες, που προήλθαν από μια χώρα, η οποία είχε μετατραπεί σε αδίστακτη δικτατορία».

      «Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους. Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες».

      Ο Γιοαχίμ Γκάουκ συνέχισε την ομιλία του: «Θα ευχόμουν τόσο πολύ εάν κάποιος που έδινε τότε εντολές, ή υπάκουε σε εντολές, είχε πει προ πολλού "ζητώ συγγνώμη" ή "μετανοώ" ή "λυπούμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι υπάκουσα σε εγκληματικές εντολές". Είναι αυτές οι φράσεις, που δεν έχουν ειπωθεί, είναι αυτή η ελλιπής γνώση, που θεμελιώνουν μια δεύτερη ενοχή, αφού αποκλείουν τα θύματα από τη μνήμη».

      Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε και στη συμβολή του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας στη συμφιλίωση που έγινε μετά την επίσκεψη στους Λιγκιάδες. Απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και με συγκινεί βαθύτατα κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ότι με συνοδέψατε εδώ. Σήμερα σάς είμαι βαθύτατα υπόχρεος. Το γεγονός ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το παρελθόν, αποτελεί για μένα ένα από τα μεγάλα πράγματα, που απορρέουν από τη συμφιλίωση. Δείξατε, κ. Πρόεδρε, ότι η συμφιλίωση είναι δυνατή ακόμη και όταν η λύπη είναι βαθιά, γι αυτό τρέφουμε αίσθημα σεβασμού στο πρόσωπό σας. Γι αυτήν τη συμφιλίωση, κ. Πρόεδρε, δεσμευτήκατε εσείς προσωπικά ουσιαστικά, είστε εσείς αυτή η συμφιλίωση».

      Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιοαχίμ Γκάουκ τόνισε: «Τα τρομακτικά γεγονότα, των οποίων τα θύματα τιμούμε σήμερα, μας επιβάλουν μια δέσμευση: να μην ξεχαστούν αυτά τα εγκλήματα». Στις εκδηλώσεις παρέστη αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης γερμανικών οφειλών, τα μέλη της οποίας άνοιξαν πανό με τη φράση «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση» γραμμένη στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Πριν αναχωρήσει από τους Λιγκιάδες, ο κ. Γκάουκ έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Υποκλίνομαι στα θύματα του τερατώδους εγκλήματος. Σεβαστείτε και προστατέψτε την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα».