ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

Μόνικα Μπελούτσι: Η σεξοβόμβα στα 50 της μπορεί γίνεται το νέο κορίτσι του Bond!

Μόνικα Μπελούτσι: Η σεξοβόμβα στα 50 της μπορεί γίνεται το νέο κορίτσι του Bond!

monica-bellucci-ekso-570
Τη Λουτσία Σιάρα θα υποδυθεί η Μόνικα Μπελούτσι στην 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Spectre». Η «καυτή» Ιταλίδα ηθοποιός θα πλαισιώνει μαζί με τη βραβευμένη Λέα Σεϊντού τον θρυλικό ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ, τον οποίο θα ενσαρκώσει για τέταρτη φορά ο Ντάνιελ Γκρεγκ.
συνεργασία προκαλώντας θύελλα… σχολίων και αποδεικνύοντας πώς η Μόνικα στα 50 της συνεχίζει να είναι το απόλυτο θηλυκό. Τα γυρίσματα της νέας περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν σε Λονδίνο, Ρώμη, Μέξικο Σίτι, Ταγγέρη καθώς και στις αυστριακές Άλπεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στα στούντιο «Pinewood» στο Μπακινγχαμσάιρ της νοτιοανατολικής Βρετανίας, όπου έχουν φιλοξενηθεί και προηγούμενες ταινίες της θρυλικής σειράς. Η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου του 2015 ενώ έχει προγραμματιστεί να βγει στις σκοτεινές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

Εξέδιδαν παιδιά για 5 ευρώ στην Θεσσαλονίκη και τα μόλυναν με AIDS

Paidi-570
Δύο παιδιά- θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική συνεύρεσή τους με άτομα τα οποία αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.
Το περιστατικό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Από τα 25 παιδιά, 8 έως 14 χρόνων που παραπέμφθηκαν, ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης, για το 2014, στις δομές της οργάνωσής μας, τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά» ανέφερε ο κ.Αντύπας, προσθέτοντας μάλιστα ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά, χωρίς προφυλακτικό, ήταν 5 ευρώ.
Αναφερόμενος στην έκθεση, με φωτογραφίες, των οροθετικών γυναικών που έγινε περίπου πριν από 2,5 χρόνια, είπε ότι εκείνη την περίοδο, στην τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης, δέχθηκαν 6500 κλήσεις από πελάτες τους ή από άνδρες οι οποίοι όλοι δήλωναν ότι είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη.
«Οι κλήσεις μάλιστα έγιναν σε τρεις μόλις μέρες, οπότε φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό» τόνισε ο κ.Αντύπας.

Ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην «Ημερησία του Σαββάτου» - Δείτε το πρωτοσέλιδο


Ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην «Ημερησία του Σαββάτου» - Δείτε το πρωτοσέλιδο
Διαβάστε στην «Ημερησία του Σαββάτου»
  • Ραγδαίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Τι θα γίνει με την τρόικα. Το σενάριο της συμφωνίας και η πιθανότητα ρήξης – Το plan B που έχει έτοιμο η κυβέρνηση και τι θα κάνει με την εκλογή Προέδρου του Δημοκρατίας
  • Τι προβλέπουν τέσσερις μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι για το 2015. Πως θα κινηθούν μετοχές, ομόλογα, εταιρικοί τίτλοι, συναλλαγματικές ισοτιμίες και εμπορεύματα
  • Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Υγεία. Σημεία και τέρατα από τους ελέγχους στα πτυχία γιατρών, εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στελεχών του ΕΣΥ
  • «Πήρε φωτιά» η αγορά καυσίμων εξαιτίας της μείωσης των τιμών – Οι Ελληνες βγάζουν ξανά τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους
  • Γιατί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P προετοιμάζεται για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Αποκαλυπτική συνέντευξη
  • Κραυγή αγωνίας από την αγορά για εξεύρεση λύσης. Μιλούν στην «ΗτΣ» 12 επιχειρηματίες
  • Η τελική ρύθμιση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Οι μεγάλες επιχειρήσεις «επενδύουν» στα ελληνικά μυαλά. Κίνητρα για να μείνουν στην Ελλάδα τα παιδιά με σημαντικές σπουδές

Από τι κινδυνεύουν οι άνδρες που βλέπουν συστηματικά πορνό;


watching-porn
Το… άθλημα του να βλέπει κανείς συστηματικά πορνό, φαίνεται πως τελικά δεν είναι τόσο αθώο…

Και αυτό καθώς όπως αποδεικνύεται από γερμανική μελέτη, οι άντρες που βλέπουν συστηματικά πορνό παρουσιάζουν συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και «μουδιάζουν» τις αντιδράσεις του στα σεξουαλικά ερεθίσματα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 64 υγιείς άνδρες, ηλικίας 21 έως 45 ετών και εντόπισαν σαφείς διαφορές στον όγκο του εγκεφάλου μεταξύ όσων δεν ασχολούνταν με το πορνό και όσων έβλεπαν συστηματικά πορνογραφικά βίντεο και εικόνες.
Ακόμα, ανακάλυψαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται με την σεξουαλική διέγερση παρουσίαζε μικρότερη αντίδραση σε όσους έβλεπαν πορνό.
Είναι η πρώτη φορά που μελέτη δείχνει ότι υπάρχει πιθανή συσχέτιση ανάμεσα στην συστηματική ενασχόληση με την πορνογραφία και την εμφάνιση σωματικών συνεπειών.
Μία εναλλακτική ερμηνεία των ευρημάτων είναι πως όσοι διαθέτουν χρόνο στην πορνογραφία εκ φύσεως διαθέτουν μικρότερο εγκέφαλο.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «JAMA Psychiatry» η δρ Σιμόνε Κουν, νευροεπιστήμονας στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης MaxPlank, στο Βερολίνο, και οι συνεργάτες της,  μετά από έρευνες διαπίστωσαν πως σε όσους έβλεπαν συστηματικά πορνό ήταν μειωμένος ο όγκος του ραβδωτού σώματος – της περιοχής του εγκεφάλου που σχετίζεται με την επιβράβευση και την παρακίνηση.
Επιπλέον, μία από τις περιοχές που περικλείει το ραβδωτό σώμα (σ.σ. είναι ο κερκοφόρος πυρήνας, το κέλυφος και ο επικλινής πυρήνας) και η οποία είναι ενεργή κατά την οπτική σεξουαλική διέγερση, είχε μειωμένη ενεργοποίηση στους εθελοντές που έβλεπαν πορνό.

Σεξ, χρήμα ή ύπνος; Δείτε τι θέλουν οι γυναίκες!

http://iatros4u.gr/

woman-in-lingerie-in-bed
Μπορεί κάποτε το σεξ να ήταν η… νούμερο ένα επιλογή, φαίνεται όμως πως πλέον τα πράγματα για τις σύγχρονες γυναίκες έχουν αλλάξει… Αντιθέτως προτιμούν έναν καλό υπνάκο ή να παίξουν με το κινητό τους, παρά να κάνουν σεξ!

Στη νέα παγκόσμια μελέτη έλαβαν μέρος περισσότερες από 4.300 γυναίκες από τη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ οι οποίες και συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια, τα οποία αφορούσαν πλήθος θεμάτων, όπως σεξ, ύπνος, οικονομική κατάσταση, τεχνολογία και οικογενειακά προβλήματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 68% των Βρετανίδων, το 60% των Αμερικανίδων αλλά και το 70% των γυναικών από την Κίνα δήλωσαν ότι προτιμούν έναν καλό ύπνο το βράδυ από το να κάνουν σεξ.
Οι Βραζιλιάνες φαίνεται πως παραμένουν οι πλέον… καυτές γυναίκες αφού μόνο το 38% επέλεξαν ως πρώτη προτεραιότητα τον ύπνο!
Σε ΗΠΑ και Βρετανία το σεξ είναι υποδεέστερη προτεραιότητα και από την τεχνολογία, δεδομένου πως οι περισσότερες γυναίκες ανέφεραν πως θα προτιμούσαν να περάσουν τρεις μήνες δίχως σεξ παρά δίχως το κινητό ή το τάμπλετ τους.
Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα στην υποβάθμιση του σεξ ως αναζωογονητικής δραστηριότητας, το 80% είπαν επίσης ότι θα προτιμούσαν τα χρήματα έναντι του σεξ αλλά και της κοινωνικής δύναμης! Και όπως εξήγησαν στις απαντήσεις τους, δεν θέλουν να γίνουν πλούσιες, αλλά επιθυμούν οικονομική σταθερότητα…  

Μνημονιακό δελτίο…


με τρομολαγνικά σενάρια και σπέκουλα γύρω από την υπόθεση Ρωμανού…

Οικακοί αναρχικοί, οι ληστές, οι τρομοκράτες και οι συνοδοιπόροι τους, που απειλούν την Δημοκρατία και την γαλήνη των νομιμοφρόνων πολιτών.

Αυτό, σε γενικές γραμμές, το επικοινωνιακό μήνυμα, περνάνε αυτήν την ώρα, τα καθεστωτικά media, σε μια Αθήνα αστυνομοκρατούμενη και…
σε μια χώρα που ο πληθυσμός βρίσκεται σε απόγνωση από το μνημονιακό άγος.

Ο Κικίλιας στη Βουλή ζητάει υποκριτικά να πέσουν οι τόνοι, ενώ οι υπηρεσίες του, διοχετεύουν την «πληροφορία», για «επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα».

Ταυτόχρονα, δεν χάνουν την ευκαιρία να επικρίνουν την στάση – να αρνηθεί την λύση των τηλεσπουδών - του 21χρονου Ρωμανού, που καταρρέει στο νοσοκομείο, με τη ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Στην αποτρόπαια αυτή σπέκουλα συμπεριλαμβάνουν και τις αντιδράσεις όσων του συμπαρίστανται…

Από nonews-NEWS

Σαν σήμερα.Το 2013 πεθαίνει ,σε ηλικία 95 ετών, ο Νέλσον Μαντέλα

Μη μιλάς, μην περπατάς απαγορεύει η ΕΛ.ΑΣ


Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση απαγορεύεται με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κάθε συγκέντρωση και πορεία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Συγκεκριμένη από τις  06.00 την Παρασκευή έως τις 15.00 το Σάββατο

Η ΓΑΔΑ απευθύνει οδηγίες στους οδηγούς...
να αποφύγουν την κίνηση τους στο κέντρο της Αθήνας αυτές τις ώρες και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες προσυγκεντρώσεις το Σάββατο 06 Δεκέμβρη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεκινούν γύρω στις 13.00 και λογικά δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση. Ωστόσο η απαγόρευση είναι σαφές ότι ευνοεί το επιχειρησιακό σχέδιο καταστολής της κυβέρνησης για να παρατάξει και να αποκλείσει ουσιαστικά με τις δυνάμεις της όλα τα στρατηγικά σημεία του κέντρου και να μετατρέψει την Αθήνα σε «σιδερόφραχτο» αστυνομοκρατούμενο φρούριο.

Όλο και συχνότερα επιβάλλουν οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια απαγόρευση συναθροίσεων. Ο Αντώνης Σαμαράς φυσικά γνωρίζει ότι εάν προσπαθούσε να απαγορεύσει ολοκληρωτικά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου θα θέριζε θύελλες. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο  η κυβέρνηση να επιχειρήσει να επεκτείνει τις ώρες και τις ζώνες απαγόρευσης συγκεντρώσεων-πορειών παράλληλα με το κλείσιμο των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού οπότε είναι απαραίτητο το κίνημα να βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή.

18.000 αστυνομικοί για την 6η Δεκέμβρη;;

Όπως γράφτηκε έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για τις 6 Δεκέμβρη  ολόκληρη η δύναμη της ΓΑΔΑ σε 24ωρο συναγερμό, αριθμώντας μία συνολική δύναμη 18.500 αστυνομικών εκ των οποίων οι περίπου 8.000 θα επιφορτιστούν με τα μέτρα στον δρόμο και με οδηγίες να απαντήσουν με μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν πρόκληση. Ανάλογες οδηγίες έχουν λάβει όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Από mao

Ο διάλογος-σοκ στο φέισμπουκ για τα 3 εκατ.


Nτοκουμέντο-σοκ. Φέρνουμε στο φως την κρίσιμη συνομιλία μεταξύ της Σταυρούλας Ξουλίδου και του Γιώργου Σούκουρη στο τσατ του φέισμπουκ:
Giorgos:  Hello!
Stavroula:  Hi!
Giorgos:  Τi kaneis stavroula mou;
Stavroula: T a idia Giorgo opos olos o kosmos. Enas vouleutikos misthos ti na kanei?
Giorgos:  Se katalavaino apolyta Stavroula, oikogeneia, spiti, paideia, exoda xilia duo!!!!
Stavroula:  (- (-(- (-
Giorgos:  Oloi etsi eimaste.....
Toulaxiston eseis oi vouleutes exete ki alles diexodous
Stavroula:  Min to les....
Giorgos:  Ela tora, proedrikes ekloges erxontai!!!!!!!!!!!
Stavroula:  Kai ti egine?
Giorgos:  LOL!!
Stavroula:  Den se katalavaino.....
Giorgos:  Mexri kai ekatommiria peftoun se vouleutes gia tin eklogi !!!!!!!!!!!!
Stavroula:  Ekatommiria? Wow!!!
Giorgos:  Opos sou ta leo stauroula mou... Xereis posoi ta exoun parei mexri tora? Min sou po arithmo!!!!
Stavroula:  180!
Giorgos:  E oxi kai tosoi. Pantos polloi!!
Stavroula:  Ελα βρε! Γράφουμε ελληνικά γιατί βαρέθηκα με γκρίκλις. Να κουτσομπολέψουμε λίγο...
Giorgos:  Ναι βρε. Αλλά βέβαια εσύ δεν κάνεις ποτέ τέτοια πράγματα που κάνουν αυτοί οι επίορκοι βουλευτές!
Stavroula:  Μην το λες! Ποτέ μη λες ποτέ! Αν σε ψεκάσουν εκατομμύρια ευρώ... Χα, χα, πλάκα σου κάνω. Μακριά από μας τους Ανεξάρτητους Ελληνες αυτά!!! Εμείς είμαστε κόμμα με αρχές, διάφανο και καθαρό, γάργαρο σαν το νεράκι. Δικός μας αποκλείεται!
Giorgos:  Μην το λες!
Stavroula:  Μακριά από μας! Και έτσι από περιέργεια... πόσα πάει να εξαγοραστεί ένας βουλευτής; Από περιέργεια ρωτάω, είπαμε. Τους προδότες. Αποκεφαλισμό θέλουν. Μακριά από μας πάλι!!!!
Giorgos:  Το κατάλαβα, ρε Σταυρούλα, δεν είναι ανάγκη να μου το πεις. Μακάρι να ‘χαμε 300 σαν εσένα στη Βουλή. Να τα πούμε καμιά φορά, να πιούμε κάνα καφεδάκι.
Stavroula:  Εχω πλήρες πρόγραμμα όμως βλέπω. Δεν τα λέμε καμιά μέρα στο γραφείο μου; Απόγευμα, θα είμαι μόνη μου...........
Giorgos:  Ξέρεις, μην παρεξηγηθώ, καλύτερα έξω. Είμαι και παντρεμένος.
Stavroula:  Ποιος τα χέζει αυτά; Εμείς για την προεδρική εκλογή θα συζητήσουμε. Δεν κάνουμε τίποτα πονηρό!
Giorgos:  Αυτό να μου πεις. Σε λίγες μέρες, γιατί έχω κάτι δουλειές τώρα, να ρωτήσω κάποια πράγματα. Αργότερα.
Stavroula:  Αργότερα ναι, φιλιαααααά!
Giorgos:  Μπάι, φιλάκια, τα ξαναλέμε σύντομα!
Stavroula:  Κίζες.
Giorgos:  Μίζες.
Stavroula:  -) -) -)-)-) Μακριά από μας.

! Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ¡

Αντί για μπιπ δίνουμε ΦΠΑ στην τρόικα
♦Αντί για κάτι άλλο, δίνουμε τελικά ΦΠΑ στην τρόικα για να την πείσουμε να έρθει στην Αθήνα.
♦Ο κατώτατος ΦΠΑ ήταν 6,5% και πάει 9,5% μονοκοπανιάς, όπως ζήτησε η τρόικα κι εμείς φυσικά θα το δεχτούμε.
♦Η αύξηση σχεδόν κατά 50% του κατώτατου ΦΠΑ συμπαρασύρει προς τα πάνω αμέτρητα είδη και πολύ βασικά. Τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, τρόφιμα αλλά και αμέτρητα άλλα.
♦Φαίνεται ότι επειδή είχαμε πολύ τουρισμό, αυτό πείραξε την τρόικα και την κυβέρνηση και αποφάσισαν να ανακόψουν το τουριστικό ρεύμα. Φοβήθηκαν μη βουλιάξει η Ελλάδα από τον τουρισμό. Αφού την έχουν βουλιάξει.
♦Εχουν διαπιστώσει επίσης ότι πολλοί ασθενείς αγοράζουν ακόμα φάρμακα, γι’ αυτό τα ακριβαίνουν, για να μη συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.
♦Διαπιστώθηκε ακόμα ότι μερικοί ακόμα αγοράζουν βιβλία σε τέτοια εποχή κρίσης και δεν αποχαυνώνονται στην τηλεόραση. Αλλοι διαβάζουν επίσης π.χ. «Εφημερίδα των Συντακτών» και δεν βλέπουν Πρετεντέρη, γι’ αυτό πρέπει να αυξηθούν οι τιμές τους για να κλείσουν.
♦Επίσης τα τρόφιμα κινδυνεύουν να χάσουν την 1η θέση στα πιο ακριβά του κόσμου, γι’ αυτό να κοπεί το χέρι τους αν τολμήσουν να αγοράσουν κάτι με τον αυξημένο κατώτατο ΦΠΑ που ε-ε-έρχεται!

Στο «Παρίσι 12» η τελική συμφωνία
Εχει πολλές συναντήσεις ακόμη η τρόικα με την εθνική αντιπροσωπεία για να βρεθεί μια κάποια λύση και συμφωνία. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί οι πόλεις όπου θα συναντηθούν το επόμενο διάστημα οι δύο αποστολές και είναι οι εξής:
•Λονδίνο
•Βιέννη
•Λισαβόνα
•Κάρντιφ
•Παρίσι 3
•Νέα Υόρκη
•Σαν Φρανσίσκο
•Βοστόνη
•Ντάλας
•Τίρανα
•Κάιρο
•Παρίσι 4
•Παρίσι 5
•Μόσχα
•Στάλινγκραντ
Αυτά παθαίνουμε όταν στέλνουμε για συναντήσεις με την τρόικα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για πλάκα τον έχουν. Ας τους στείλουμε μια φορά τον Κώστα Μητσοτάκη, να δείτε πώς ξεκουμπίζονται με τα πόδια να φτάνουν στον ώμο.
Συνεχίζουμε όμως με τις πόλεις όπου θα συναντηθούν τρόικα-ελληνική αντιπροσωπεία:
•Κινσάσα
•Τόγκο
•Τόκιο
•Παρίσι 6
•Νήσοι Χριστουγέννων
•Νήσοι Πάσχα
•Νήσοι Καθαράς Δευτέρας
•Νήσοι 25ης Μαρτίου
•Πειρατές Καραϊβικής
•Σαν Μαρίνο
•Σαν Μαλάκες Γυρίζουμε
•Παρίσι 8
•Παρίσι 12
•Παρίσι 23
•Παρίσι 32
•Παρίσι 41
•Παρίσι Τζόκερ το 12, όπου θα γίνει και η τελική συνάντηση και θα υπάρξει η οριστική συμφωνία τρόικας και ελληνικής πλευράς. Γιούπι!

Θέλεις να γίνεις συνταξιούχος;
• Μη φοβόμαστε. Το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί από τα 2,5 δισ. ευρώ που θα βρεθούν από τις περικοπές στις συντάξεις, κάτι που είναι συνηθισμένο και δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση από κανέναν.
• Η τρόικα πρότεινε στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι περικοπές συντάξεων για όλα τα γούστα.
• Να λαμβάνονται υπόψη όχι τα 5 ή 10 τελευταία χρόνια για τον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά τα 80 χρόνια των μέσων αποδοχών.
• Επιτρέπεται η πρόωρη σύνταξη στα 120, που συμπίπτει με το όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς και τα 120 Ενωμένα Εργοστάσια.
• Να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να καταργηθεί η σύνταξη, μετά όμως την προεδρική εκλογή γιατί αυτό δεν το υπογράφει ούτε ο Παπούλιας.
• Να γίνει τηλεπαιχνίδι στον ΣΚΑΪ με τον Γιάννη Ζουγανέλη με τίτλο «Θέλεις να γίνεις συνταξιούχος;» όπου θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο συνταξιούχοι, αν υπάρχουν ακόμα. Επειδή τα κέρδη θα είναι μεγάλα, θα υπάρχει φορολογία 80% επί των κερδών συν 20% ΦΠΑ.
• Να καθιερωθεί η «ξαφνική σύνταξη». Εκεί δηλαδή που έχουν καταργηθεί όλες οι συντάξεις, θα βγαίνει κάθε μήνα ένας ξαφνικός νικητής συνταξιούχος που θα την εισπράττει με τον όρο ότι θα έχει πιάσει πρώτα και το τζόκερ.
• Να δοθεί στη δημοσιότητα νέα λίστα από 1.356.780 Ελληνες που παίρνουν σύνταξη θανόντων συζύγων, κουνιάδων και κουμπάρων. Υπάρχει μάλιστα πεθαμένος που εισέπραττε σύνταξη ενώ τα είχε τεζάρει και τον κυνηγούσαν οι γιοι του ότι τους έκλεβαν.
• Πολύ μεγάλο προβληματισμό έχει δημιουργήσει η επικουρική σύνταξη, που πολλές φορές υπερβαίνει και τα 40 ευρώ. Οπότε καλά 40.
• Να καθιερωθεί το «πόθεν ζεις» για όλους τους τυχόν εναπομείναντες συνταξιούχους.

Λάκης Μπέλλος από efsyn

Καρφώνει Ν.Δ. ο Κουκούτσης: Μας παρακαλάτε στους διαδρόμους, να ψηφίσουμε Πρόεδρο για να μην έρθουν οι κομμουνιστές


Yπό την σκιά των εκλογών, ζήτημα που θέτουν ακόμη και υπουργοί, διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. "Πολιτική σταθερότητα, αλλιώς εκλογές" ήταν το δίλημμα του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε να βρεθεί ένας κοινός τόπος ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

Καταγγελία ότι βουλευτές της ΝΔ παρακαλούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν...
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ο χρυσαυγίτης Δημήτρης Κουκούτσης: «δεν μας πιάνετε στους διαδρόμους και μας λέτε: εσείς δεν θα ψηφίσετε; Θα αφήσετε τη χώρα στους κομμουνιστές;». Σημειώνεται ότι κάλεσε τον παλιό του γνώριμο Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει χρησιμοποιώντας στίχους από το τραγούδι «Δώσε ένα τέλος» του Νότη Σφακιανάκη: «δώσε ένα τέλος να αρμόζει, κάνε μια έξοδο μεγάλη, να σε χειροκροτήσουμε όλοι, τα πλήθη μάγεψε και πάλι».

«Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα σε μία νέα εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, ως κυβέρνηση, ως βουλευτές, έχουμε ένα και μόνο στήριγμα για να πάρουμε τις αποφάσεις να οδηγήσουμε τη χώρα σε αυτή την εποχή: τη βούληση των πολιτών», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στο κείμενο των 8 βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους ζητώντας τους να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό: «η πολιτική σταθερότητα δεν είναι χωρίς περιεχόμενο. Η ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι προϋπόθεση. Για να έχουμε σταθερότητα πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο».

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος», είπε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος για να ισορροπήσει τις πολιτικές εντυπώσεις επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποστασία. «Τον Μάρτιο έχουμε εκλογές Προέδρου Δημοκρατίας. δεν έχουμε εθνικές εκλογές», είπε και υποστήριξε ότι η Αριστερά «δεν έχει σχέση με την αποστασία και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής», επειδή αφορούσαν μόνο την Ένωση Κέντρου και την δημοκρατική παράταξη. «Επιχειρείτε σήμερα χωρίς να έχετε καμία σχέση με εκείνα τα ιστορικά γεγονότα να τα οικειοποιηθείτε. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γιώργου Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Κ.Πουλ από avgi

6 Δεκέμβρη, 6 χρόνια μετά: Ημέρα αντίστασης και μνήμης - Στη 1:00 μμ στα Προπύλαια το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ


Με φόντο την εκδικητική και ανάλγητη άρνηση στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, διαδηλώσεις οργανώνονται αύριο, Σάββατο 6 Δεκέμβρη, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Η δημοσίευση θα ανανεώνεται περιοδικά
(η φωτογραφία του Α. Καλοδούκα, από τις ημέρες του Δεκέμβρη)

• Εξαπλώνονται οι κινήσεις αλληλεγγύης στο Ρωμανό, σε ολόκληρη τη χώρα (συνεχής ενημέρωση) 
• 26η ημέρα απεργίας πείνας: Λιποθυμικό επεισόδιο είχε χθες ο Ν. Ρωμανός (ενημέρωση) 

6 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, η νεολαία βγαίνει ξανά στο δρόμο: Για την ανεργία, την επισφάλεια, την απαξίωση του σχολείου, την υποχρηματοδότηση ΑΕΙ και ΤΕΙ, τις διαγραφές φοιτητών, τον αυταρχισμό που διογκώνεται, την κρατική αναλγησία απέναντι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. 6 χρόνια πριν, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 15 χρονών, από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Η δολοφονία του Αλέξανδρου έδωσε το έναυσμα για...
μα πρωτοφανή νεανική εξέγερση που άνοιξε δρόμους κι έθεσε πολιτικά ερωτήματα που περιμένουν ακόμα την απάντηση τους.

Στη μνήμη του Αλέξανδρου και του νεανικού ξεσπάσματος αλλά και για όλα όσα εμποδίζουν τη νεολαία να ανασάνει, οργανώνονται κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, το Σάββατο 6/12:

Aθήνα:
- Στις 12 μ. στα Προπύλαια καλούν συγκέντρωση μαθητικές πρωτοβουλίες και φοιτητικοί σύλλογοι.

- Στη 1 το μεσημέρι την ώρα που οργανώνεται η συγκέντρωση στα Προπύλαια, θα ισχύει ακόμα ηαπαγόρευση συναθροίσεων με πρόσχημα την επίσκεψη Νταβούτογλου. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις νέες και τους νέους στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Να αψηφήσουμε συλλογικά τις – χουντικής εμπνεύσεως – απαγορεύσεις, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση όπου επισημαίνεται ότι «ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην πορεία και καλεί στην Αθήνα στη 1:00μμ στα Προπύλαια. «Οι μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις του λαού μας θα σπάσουν το κλίμα φόβου και απαγορεύσεων που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση» αναφέρει στο κάλεσμά του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επίσης στη 1:00 στα Προπύλαια Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η φλόγα της εξέγερσης είναι παντοτινή

-Στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, η Αντιεξουσιαστική Κινηση και άλλες συλλογικότητες καλούν σε νέα συγκέντρωση.

Θεσσαλονίκη:

12 η ώρα το μεσημέρι στην Καμάρα η διαδήλωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και το νόμιμό δικαίωμά του στη μόρφωση καθώς και στη μνήμη του δολοφονημένου το 2008, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (διαβάστε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ καλεί και η Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη). Στη συγκέντρωση καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Πάτρα:

Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παράρτημα απ' όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, «καλούμε τις νέες και τους νέους στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Πάτρα, και σε όλη την Ελλάδα, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αψηφήσουμε συλλογικά τις – χουντικής εμπνεύσεως – απαγορεύσεις, να δείξουμε τη δύναμη που έχει η ζωή απέναντι στο θάνατο κι όσους παίζουν με αυτόν για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα μείνουμε χωρίς φωνή!».
  
Λάρισα:

Πορεία για τις 6 Δεκέμβρη και στις 6.30μμ. στην πλατεία Ταχυδρομείου - Καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Tρίκαλα:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12.00 μ.μ. Kαλεί και το Στέκι Rossonero, αναφέροντας: «Φτώχεια, ανεργία, καταστολή, γενικευμένη κατάθλιψη ορίζουν την καθημερινότητά μας, ώστε ο πλούτος να απολαμβάνει Απομένει να εκπαιδευτούμε, ότι ως σκλάβοι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ότι η ζωή μας υπόκειται πλήρως στις επιθυμίες του περισσότερα κέρδη και απόλυτη εξουσία. καθεστώτος και στους μηχανισμούς του.»
   
Το χρονικό της εξέγερσης στο αφιέρωμα του left.gr το 2012:

Το χρονικό μιας δολοφονίας...

Το 2008, πριν τη λήξη του, σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από αστυνομικούς. Στα Εξάρχεια. Στην αρχή ήταν εξοστρακισμός, μετά ήταν σχεδόν "άμυνα", στο τέλος είπαν αυτό που ξέραμε όλοι: ήταν δολοφονία. Εκείνο το βράδυ μια παρέα μαθητών ήταν στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου, πέρασε περιπολικό, τα παιδιά αντέδρασαν, το περιπολικό γυρίζει πίσω, δύο αστυνομικοί πεζοί κατευθύνονται προς τα παιδιά, ο ένας σηκώνει το χέρι του, σημαδεύει και βρίσκει στόχο. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο αυτόπτης μάρτυρας συνάδελφός του, Σαραλιώτης γυρίζουν πίσω, μπαίνουν στο περιπολικό και απομακρύνονται. Ο Γρηγορόπουλος μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό. Είναι νεκρός.
Εκείνο το βράδυ ο τότε Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημερώνεται για τη δολοφονία του ανήλικου μαθητή στα... μπουζούκια. Την επομένη πηγαίνει γήπεδο.

... και το χρονικό μιας εξέγερσης

Εκείνο το βράδυ το νέο δεν έφτασε στον κόσμο από τα ΜΜΕ, παρά μόνο πολύ αργότερα. Το νέο μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα κι όσοι μπορούσαν έφτασαν στα Εξάρχεια. Ήταν ίσως από τις λίγες φορές που γίνονταν όλοι ένας άνθρωπος: κάθονταν παρέες-παρέες, γνωστοί ή άγνωστοι, σε παγκάκια, στο δρόμο, παντού και κλαίγανε, βρίζανε, μιλούσαν. Μια συγκλονιστική στιγμή, τρεις μικροί μαθητές, γύρω στα 15, κάθισαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας κι ήταν έτοιμοι να φτιάξουν μολότωφ. Σταμάτησαν, όμως, κατέβασαν για λίγο τα κεφάλια τους και άρχισαν να κλαίνε...

 Από τρία σημεία ξεκίνησε μια μεγάλη επιτόπια πορεία: Στέκι Μεταναστών, πλατεία και Χαριλάου Τρικούπη. "Νεκρός δεκαπεντάχρονος το μίσος μεγαλώνει". Στη μέση της πορεία, σπάνε τα μπλόκς με δακρυγόνα. Είναι η πρώτη φάση της καταστολής που θα ακολουθούσε. Γίνεται η κατάληψη της Νομικής, που μετατρέπεται σε κέντρο αγώνα. Ελάχιστοι κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.

 Από την Κυριακή και μετά οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι από κόσμο, όλων των ηλικιών. Οι μαθητές, όμως, περισσότερο απ'όλους έδιναν το στίγμα. "Εμάς σκοτώσατε ρε! Εμάς".

  Η Αθήνα καιγόταν και δεν καιγόταν. Καίγονταν οι κάδοι της για να πάει πάνω το δακρυγόνο, καίγονταν τα οδοφράγματα στους δρόμους της, κάηκε το δέντρο στο Σύνταγμα. "Φέτος δεν έχει Χριστούγεννα. Έχουμε πένθος."
Τα ΜΜΕ μετέδιδαν πως καιγόταν η Νομική, η Εθνική Βιβλιοθήκη, ό,τι υπήρχε.

 "Στις τράπεζες λεφτά, στη Νεολαία σφαίρες". Μέσα στην μάχη της Αθήνας και τόσων άλλων πόλεων, η κυβέρνηση Καραμανλή κάνει "δώρο" στις τράπεζες 28δις ευρώ. Για μερικούς, ήταν η αρχή της σημερινής κρίσης. "Ας σπάνε τις τράπεζες, καλά τους κάνουν", έλεγε τότε ο κόσμος. Είχαμε νεκρό.

 "Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες". Η Νομική ήταν κέντρο αγώνα. Στον πρώτο όροφο είχαν συνέλευση τα συνδικάτα, στον πέμπτο οι φοιτητές, στον τελευταίο οι μαθητές και όλοι που ήμασταν μέσα, ανεβοκατεβαίναμε για να μιλήσουμε σ'εκείνη την σπάνια ευκαιρία να  βρεθούμε όλοι μαζί. Τα βράδια πολλοί έμεναν μέσα. Υπήρχε παντού η αίσθηση ότι θα αλλάζαμε τον κόσμο.
Μόνο το ΚΚΕ και τα αστικά κόμματα δεν το πίστεψαν. "Στο σοσιαλισμό δε θα σπάσει ούτε βιτρίνα". Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε όσο περισσότερο μπορούσε, έριξε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που "χαϊδεύει τ'αφτιά των κουκουλοφόρων" και απομακρύνθηκε, αφού δεν κατάφερε να ελέγχξει" από τη εξέγερση που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά.

Ήταν τελικά εξέγερση;

Ναι, ήταν. Όχι επειδή γύρισε τον κόσμο ανάποδα, αυτό δεν το κατάφερε. Ούτε επειδή έφερε την παραίτηση δύο Υπουργών, του υπ.Παιδείας και του Παυλόπουλου, που ήταν υπ. Δημόσιας Τάξης.
Ο Δεκέμβρης ήταν εξέγερση επειδή τότε είχε για πρώτη φορά δοθεί η αίσθηση πως κάτι θα άλλαζε για πάντα. Επειδή, εκτός από αυτό, μια γενιά νέων ζυμώθηκε στην ιδέα αυτής ακριβώς της αλλαγής και ακόμα δεν έχει πάει σπίτι της. Επειδή μιλούσαμε, συζητούσαμε, διαφωνούσαμε, αλλά μάθαμε ότι στο δρόμο, απέναντι στην καταστολή, τη βία και το θάνατο, εμείς θα απλώναμε το χέρι μας να σηκώσουμε αυτόν που είχε πέσει κάτω και δε θ'αφήναμε κανέναν μόνο του. Γιατί τότε μάθαμε πόσο εύκολο είναι να πεθάνει κάποιος. "Το κράτος δολοφονεί".
Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο σε πρώτο πληθυντικό γιατί ήμασταν όλοι εκεί, είτε μαθητές, είτε φοιτητές, είτε νέοι, είτε γονείς. Γιατί ακόμα κι αν δεν αλλάξαμε τον κόσμο, γίναμε ένα μαζί του. Ήμασταν άνθρωποι οργισμένοι, αποφασισμένοι. "Η λάμψη της εξέγερσης δε θα σβήσει ποτέ".

Από left

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... 1944: 550 κατεστραμμένα χωριά-1,5 εκατ. άστεγοι χωρίς τροφή... 70 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται...

ναζιεγκληματα 






















Διαβάστε τις συγκονιστικές αποκαλύψεις που περιέχονται σε απόρρητη έκθεση της CIA…
με βάση πληροφορίες ελλήνων αξιωματικών τον Μάρτιο του 1944...
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά... και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα..
Σταθήκαμε σε ένα σημείο της...
απόρρητης αναφοράς που αναφέρεται στους εμπρησμούς χωριών στην Ελλάδα από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής..
Δείτε προσεκτικά τα στοιχεία του πίνακα..γερμανικεςκαταστροφες1
Σύμφωνα με επίσημες αναφορές.. 1, 5 εκατ. έλληνες έμειναν άστεγοι, χωρίς τροφή και φαγητό..
ως συνέπεια της ολικής καταστροφής από εμπρησμό 551 πόλεων-χωριών που αντιστοιχούσαν σε 103.250 οικογένειες…
γερμανικεςκαταστροφες
Στα στοιχεία του πίνακα δεν περιέχονται χωριά που καταστράφηκαν μερικώς…
Περισσότερα "olympia"

Φουλ στους αναισθησιολόγους το Γεννηματάς!

Μέσα στο «Γεννηματάς»... 

άτακτος ‏@33_3_3
Εξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς  
@Gath___

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Π-Α-Ρ-Ω-Ν! Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες... 6 χρόνια μετά συνεχίζουμε τον αγώνα για τις δικές μας μέρες!

Εκείνες τις μέρες και τις νύχτες δώσαμε έναν όρκο και όσα χρόνια κι αν περάσουν είμαστε από εκείνους κι εκείνες που δε θα ξεχάσουνε ποτέ.
Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες... 6 χρόνια μετά συνεχίζουμε τον αγώνα για τις δικές μας μέρες.

Και τώρα, μια αφιέρωση στον ®Πούστη. Τον Σαμαρά!





The Bloopers Team (web radio) 
Και τώρα, μια αφιέρωση στον ®Πούστη. Τον Σαμαρά.
"Στης Βουλής το Μαγαζί"

Μια στάλα ντροπή έχετε;

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
   Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συγκέντρωση των ανθρώπων με αναπηρία.
    Όταν η διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας επιδίωξε να προσεγγίσει το Υπουργείο Οικονομικών επενέβησαν… τα ΜΑΤ.
    Είδαμε εικόνες όπως αυτή, με τους κυρίους των ΜΑΤ να κάνουν… λαβές με τα πόδια τους στα… αμαξίδια των αναπήρων.
Είδαμε εικόνες όπως αυτή, που ξεπερνούν την... δυνατότητα της στήλης να προβεί σε σχολιασμό χωρίς να λερώσει το στόμα της
    Τα ΜΑΤ εναντίον (και) των αναπήρων, λοιπόν! Θα είμαστε σύντομοι και περιεκτικοί:
    Κύριοι, εσείς που αποτελείτε την φυσική ηγεσία αυτού του Σώματος και κύριοι εσείς που αποτελείτε την πολιτική ηγεσία αυτού του Σώματος, μια στάλα ντροπή διαθέτετε; 

 ΠΗΓΗ: enikos

Γιατί οι δικηγόροι λένε «όχι» στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

ceb4ceb9cebaceb1ceb9cebfcf83cf8dcebdceb7
Της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Το ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψαν οι δικηγόροι ολόκληρης της χώρας κατά του εκτρωματικού σχεδίου νέου «Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην Κυβέρνηση Σαμαρά και στην Τρόικα. Οι δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 93,12%), είπαν «ΟΧΙ» στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί εξυπηρετώντας, για άλλη μία φορά, τα συμφέροντα των Τραπεζών, και υποσκάπτοντας τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη λειτουργία της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Οι δικηγόροι, δικαιώνοντας το θεσμικό τους ρόλο ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μπαίνουν μπροστά για να προστατεύσουν την κοινωνία και τη δημοκρατία, που η προωθούμενη πολιτική επιχειρεί να αλώσει. Και το κάνουν με τόλμη, ριζοσπαστισμό, διεκδικητικότητα,……….
………… αλλά και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που διαπαιδαγωγούν ξανά στη συμμετοχή και αποστομώνουν την επιχορηγούμενη προπαγάνδα που βαφτίζει «μεταρρυθμίσεις», νομοθετικές πρωτοβουλίες οι απορρυθμίζουν τη Δικαιοσύνη, ματαιώνουν την προσδοκία δικαστικής προστασίας, εξαρθρώνουν τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και αποχαλινώνουν τις ορέξεις οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων σε βάρος απροστάτευτων ανθρώπων και πολιτών. Το «ΟΧΙ» στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σημαίνει ΌΧΙ στις fast track κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και αναγκαστικές εκτελέσεις, ΌΧΙ στις εικονικές δίκες «στα χαρτιά», χωρίς ακροαματική διαδικασία, ΌΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, ΌΧΙ στην περαιτέρω υπονόμευση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. Αλλά και η καθαρή εντολή για αποχή διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, που εμπνέει τον νομικό κόσμο να δώσει την πιο μεγάλη και την πιο ωραία μάχη, που δεν μπορεί παρά να είναι νικηφόρα: την μάχη κατά της αδικίας, την μάχη για αποκατάσταση της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αξιοπρέπειας στην κοινωνία, την μάχη για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων και για την θωράκιση των πιο πολύτιμων αξιών και των αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων και ελευθεριών. tvxs.gr

Κατατέθηκε, με 8 υπογραφές, το κείμενο για εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή…και η ΔΗΜΑΡ κατά τα γνωστά «διευκρινίζει»

με 8 υπογραφές κατατέθηκε τελικά το κείμενο ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ποιοι υπογράφουν
Κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής η επιστολή των ανεξάρτητων βουλευτών και βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία ζητούν συνεννόηση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Το κείμενο κατατέθηκε, τελικώς, με οχτώ υπογραφές, αν και το βράδυ της Πέμπτης είχαν κυκλοφορήσειπληροφορίες που ήθελαν τον αριθμό αυτών που υπέγραφαν να είναι αρκετά μεγαλύτερος και να περιλαμβάνει και βουλευτές της ΝΔ. Εν τέλει την πρόταση υπογράφουν οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός και από τη ΔΗΜΑΡ οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας.
Οι βουλευτές προτείνουν ………….
……….να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, να υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθώς και συμφωνία για εθνικές εκλογές μέσα στο 2015.
Διευκρινιστική δήλωση από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ
Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας διευκρίνισαν σε δήλωσή τους ότι η υπογραφή τους στο κείμενο για εθνική συνεννόηση δεν συνδέεται την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας.Συγκεκριμένα, η δήλωση των τριών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:
«H πρόταση των Βουλευτών για εθνική συνεννόηση είναι μια “δέσμη” τριών ενεργειών συναίνεσης, που προϋποθέτει απαραίτητα την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Προς αυτά κυρίως απευθύνεται. Πρόκειται για πρόταση-έκκληση για στοιχειώδη συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος  ώστε να διασφαλίσουμε -έστω και την τελευταία στιγμή- κάποιες εκ των κορυφαίων θεσμικών διαδικασιών: α) συμφωνία για να ολοκληρωθεί η Αναθεώρηση του Συντάγματος τα δύο επόμενα χρόνια, β) συμφωνία για Εκλογή Προέδρου, γ) συμφωνία για το χρόνο των εκλογών.
Η Πρόταση αυτή είναι ενιαία και ΔΕΝ συνδέεται με την επιλογή και την ψήφο του καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η αποδοχή της πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα:
1) να αποδείξει ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχασαν τη δυνατότητα στοιχειώδους συνεννόησης
2) να αποφορτίσει το κακό πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί
3) να δώσει την αίσθηση ότι η χώρα πορεύεται συντεταγμένα και με σταθερότητα, γεγονός που θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το ΔΝΤ και θα θέσει τις βάσεις για την καλύτερη διαπραγμάτευση του χρέους.
4) να μην μεταθέσει την αναθεώρηση του συντάγματος πέρα από το 2020 και να υπάρξει ο χρόνος για να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές (για το πολιτικό σύστημα, τις εξουσίες του προέδρου, την ευθύνη υπουργών, τους πόρους της αυτοδιοίκησης, το εκλογικό σύστημα, το σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ) που είναι απαραίτητες για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».
eklogika.

WSJ: Επισπεύδεται η προεδρική εκλογή σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους

WSJ: Επισπεύδεται η προεδρική εκλογή σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους
Το ενδεχόμενο να γίνει η προεδρική εκλογή αμέσως μετά τα Χριστούγεννα εξετάζει η κυβέρνηση,  σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται δύο στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι η ………
…………επίσπευση της εκλογής εξετάζεται προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των δανειστών για την πολιτική αβεβαιότητα. Η Wall Street Journal σχολιάζει ότι η κυβερνητικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι δανειστές σκοπίμως εκφράζουν μεγάλες απαιτήσεις, με σκοπό να επεκταθεί το πρόγραμμα και πέραν του Μαρτίου.
«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα,» δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Εφ” όσον υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα. όσο πιο σκληρά τα μέτρα, τόσο μεγαλύτερη η αβεβαιότητα.»
«Η πρόωρη προεδρική εκλογή θα διευκολύνει την κατάσταση. Θα δώσει στις αγορές και στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πατέρας του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Χ (δηλαδή συνεργάτης των Ναζί) αλλά γλίτωσε τη ζωή του εκλιπαρώντας του αντάρτες του Δημοκρατικού στρατού… Το ΕΑΜ συγχωρούσε, ο Αθανασίου ποτέ!

Mια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για την καταγωγή του Χαράλαμπου Αθανασίου κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου.
Ο πατέρας του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Χ (δηλαδή συνεργάτης των Ναζί) αλλά γλίτωσε τη ζωή του εκλιπαρώντας του αντάρτες του Δημοκρατικού στρατού.
Παραθέτουμε για το λόγο αυτό ένα…
…………απόσπασμα από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Hot Doc προσθέτοντας μια μικρή επισήμανση: Μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο για τα αμαρτήματα των γονιών του; Η απάντηση είναι προφανώς όχι. 
Μήπως όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες οικογένειες στην Ελλάδα οφείλουν τη σημερινή τους δύναμη στο δωσιλογισμό των προγόνων τους;
Ή μήπως, τουλάχιστον, δικαιούμαστε να φανταζόμαστε πως θα ήταν αυτή η χώρα αν οι συνεργάτες των Ναζί είχαν τιμωρηθεί ή εκτελεστεί όπως συνέβη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και δεν στελέχωναν, μετά τον εμφύλιο, τον κρατικό μηχανισμό και τα «τζάκια» που κυβερνούν ακόμη και σήμερα τη χώρα;
Και τώρα το απόσπασμα από το Hot Doc:
Η οικογένεια του Χαράλαμπου Αθανασίου, ήταν μία από τις παραδοσιακές δεξιές οικογένειες της Αγίας Παρασκευής Λέσβου. Ο πατέρας του Χριστόφας Αθανασίου, υπήρξε επικεφαλής της «Οργάνωσης Χ» κατά διάρκεια του Εμφυλίου, όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Το Αντάρτικο της Λέσβου», ο παλιός αντάρτης και συγχωριανός του Νίκος Θεοχάρης, το 1986.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον Δεκέμβριο του 1946, μέλη της οργάνωσης «Χ», (οι γνωστοί χίτες που βρήκαν κοινό τόπο δράσης με τους γερμανούς κατακτητές κατά των κομμουνιστών και του ΕΑΜ), μπήκαν σε σπίτια μελών του ΕΑΜ στο χωριό Νάπη της Λέσβου και ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου όσους είχαν πάρει μέρος στον αντιστασιακό αγώνα.
Ανάμεσα στους βασανιστές, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αναγνωρίσει και τον Χριστόφα Αθανασίου, πατέρα του σημερινού υπουργού.
Μερικές μέρες μετά, ένοπλα τμήματα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, μπήκαν στο χωριό Νάπη μεταμφιεσμένα σε τμήματα χωροφυλάκων για να βρουν και να τιμωρήσουν τους βασανιστές. Μπαίνοντας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ο Χριστόφας Αθανασίου, νομίζοντας πως είναι φιλικά τμήματα Εθνικοφρόνων, τους υποδέχθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «Χ» και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Οι αντάρτες τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο που οι κάτοικοι του χωριού αναγνώρισαν ως δράστες. Πριν τους οδηγήσουν όμως σε δίκη, όπως γράφει ο Νίκος Θεοχάρης, ο ίδιος και ο επικεφαλής των ανταρτών υπέκυψαν στις ικεσίες του Χριστόφα Αθανασίου αλλά και τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να στραφεί στο μέλλον εναντίον των ανταρτών και τον άφησαν ελεύθερο.
Μετά το 1981, ο Χριστόφας Αθανασίου, κάνοντας χρήση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αντίσταση, παρουσιάστηκε με δύο μάρτυρες και δήλωσε αντιστασιακός και ζήτησε την αναγνώρισή του ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης.
«info-war»   μέσω «Σίβυλλα«