ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ακάθιστος ύμνος: Αυτή είναι η ερμηνεία του αριστουργήματος της βυζαντινής υμνολογίας

ακάθιστοςΣήμερα σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ψάλλεται η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.
Ας δούμε, όμως, ποια είναι η ερμηνεία του:
ΚΟΝΤΑΚΙΟ (προοίμιο)
Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.Σ’ Εσένα Θεοτόκε, την Υπέρμαχο Στρατηγό, μ’ ευγνωμοσύνη η Πόλη σου αποδίδει τη νίκη. Και σου αναπέμπει θερμές ευχαριστίες, επειδή (με τη δική σου επέμβαση) λυτρωθήκαμε απ’ τις συμφορές. Εσύ όμως που η δύναμή σου είναι ακατανίκητη, ελευθέρωσε κι εμένα (την Πόλη σου) από κάθε είδους κινδύνους, για να σου αναφωνώ: Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.
Α’ ΣΤΑΣΗ
Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκε το χαίρε. (3) και συν τη ασωμάτω φωνή, σωματούμενον σε θεωρών Κύριε, εξίστατο και ίστατο, κραυγάζων προς αυτήν τοιαύτα.Όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ πήγε στην παρθένο Μαρία για να της αναγγείλει ότι θα γινόταν Μητέρα του Χριστού, είδε ότι ενώ ακουόταν η ασώματη φωνή του, ο Υιός του Θεού έπαιρνε σώμα μέσα στα άσπιλα σπλάχνα της Παναγίας. Τότε θαύμασε λοιπόν, το άυλο και ουράνιο αυτό πνεύμα και άρχισε να απευθύνει στην θεοτόκο τα παρακάτω “χαίρε”.
Χαίρε, δι’ ης η χαρά εκλάμψει. Χαίρε, δι’ ης η αρά εκλείψει.Μες από την Παναγία θα έβγαινε η λάμψη της χαράς, δηλαδή ο Λυτρωτής. Και πάλι μες από την Παναγία θα δινόταν στους ανθρώπους η απαλλαγή από την κατάρα του προπατορικού αμαρτήματος.
Χαίρε, του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις. Χαίρε των δακρύων της Εύας η λύτρωσις.Χαίρε, γιατί με σένα ξαναφωνάζει κοντά του τον πεσμένο Αδάμ ο θεός και λυτρώνει την Εύα από τα δάκρυά της.
Χαίρε, ύψος δυσανάβατον ανθρωπίνοις λογισμοίς. Χαίρε, βάθος δυσθεώρητον και Αγγέλων οφθαλμοίς.Οι ανθρώπινοι λογισμοί δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα στο ύψος της αξίας που σου έδωσε η Χάρις του Θεού. Και τα μάτια των αγγέλων δεν μπορούν να βυθοσκοπήσουν το μυστήριο που επάξια εκπροσωπείς.
Χαίρε, ότι υπάρχεις Βασιλέως καθέδρα. Χαίρε ότι βαστάζεις τον βαστάζοντα πάντα.Μαρία κρατάς στα γόνατά σου ως επίγειος θρόνος τον Κύριον του παντός.Βαστάζεις Εκείνον που όλα τα ορατά και αόρατα βαστάζει.
Χαίρε, αστήρ εμφαίνων τον ήλιον. Χαίρε, γαστήρ ενθέου σαρκώσεως.Είσαι ο αυγερινός, που λάμπεις πριν ανατείλει ο Ήλιος της Δικαιοσύνης,ο Χριστός. Είσαι η γυναίκα που από σένα και με την θέλησή σου πήρε σάρκα ο Υιός του Θεού.
Χαίρε, δι’ ης νεουργείται η κτίσις. Χαίρε, δι’ ης βρεφουργείται ο Κτίστης.Είσαι εκείνη με την οποίαν ανανεώνεται η κτίση και από την οποία προήλθε ως βρέφος ο Κτίστης.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.
Βλέπουσα η Αγία, εαυτήν εν αγνεία, φησί τω Γαβριήλ θαρσαλέως. Το παράδοξον σου της φωνής, δυσπαράδεκτόν μου τη ψυχή φαίνεται. Ασπόρου γαρ συλλήψεως, την κύησιν πως λέγεις κράζων.
Βλέποντας η Παναγία ότι ήταν παρθένος απόρησε πως θα ήταν δυνατό να γεννήσει παιδί.Σάστισε στα λόγια του Αρχαγγέλου και ταράχτηκε.Της φάνηκαν παράδοξα και δεν μπορούσε να τα εννοήσει.Και με το θάρρος της αγνότητας τον ρώτησε πως θα γινόταν αυτό αφού ήταν παρθένος.
Αλληλούια.
Γνώσιν άγνωστον γνώναι, η Παρθένος ζητούσα, εβόησε προς τον λειτουργούντα. Εκ λαγόνων αγνών, Υιόν πως εστί τεχθήναι δυνατόν; λέξον μοι. προς ην εκείνος έφησεν εν φόβω, πλην κραυγάζων ούτω.Αυτό που ζητούσε να μάθει η Παναγία ήταν γνώση που ξεπερνούσε την δύναμη του ανθρώπινου λογικού.Ήταν θείο μυστήριο. Ερωτά όμως τον άυλο λειτουργό του Υψίστου τον Αρχάγγελο και τον παρακαλεί να της πει πώς θα συμβεί να γεννήσει παιδί από παρθενικά σπλάχνα. Και ο Γαβριήλ, έμφοβος ενώπιον εκείνης που θα έδινε στον κόσμο τον Σωτήρα, της λέγει με λειτουργική φωνή:
Χαίρε, βουλής απορρήτου μύστις. Χαίρε, σιγής δεομένων πίστις.Χαίρε συ που ο Κύριος σε αξιώνει να μάθεις τη μυστική Του απόφαση και θέληση. Χαίρε που τα ανέκφραστα πληροφορείσαι με την πίστη.
Χαίρε, των θαυμάτων Χριστού το προοίμιον. Χαίρε, των δογμάτων αυτού το καφάλαιον.

Συνάντηση με καλούς φίλους εξέχουσες προσωπικότητες και συναγωνιστές και συζήτηση για τα προβλήματα του δήμου μας !!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνονται οι Νικος Νακας και Ιωάννης Συμεωνίδης, άτομα κάθονται, άτομα τρώνε, φαγητό και εσωτερικός χώρος

Οι επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στους εκπαιδευτικούς είναι δραματικές οδηγώντας τους να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 67 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Εκπαιδευτικοί: Στα θρανία μέχρι τα 67 λόγω δραματικών περικοπώνΟι πρωτοφανείς μειώσεις στη σύνταξη που φτάνουν μέχρι το 40% των εν ενεργεία αποδοχών τούς έχουν οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 67 έτη. Μάλιστα κατά 330 ευρώ είναι η μείωση που επέρχεται στις κύριες συντάξεις στα 35 χρόνια υπηρεσίας των εκπαιδευτικών.
Οπως προκύπτει από μελέτη που έγινε από τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών ΠΕ, οι δραματικές επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στους εκπαιδευτικούς φαίνονται από τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων. Ενώ από το 2011 ώς το 2015 ο μέσος όρος αποχωρήσεων στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση (ΠΕ) Δεν βγαίνουν
Οπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) Σταύρος Πετράκης, οι επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς είναι δραματικές οδηγώντας τους να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 67 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και για τους ίδιους. Δεν βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη γιατί δεν μπορούν να ζήσουν με μειωμένες κατά 40% αποδοχές. Γι' αυτό και παρατείνουν τον χρόνο παραμονής τους, για να μπορούν να παίρνουν τον μισθό τους, αναφέρει ο Σταύρος Πετράκης, σημειώνοντας: «Αυτό που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα όρια ηλικίας είναι πρωτοφανές. Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών μέχρι 12 χρόνια. Γι' αυτό και για μας ο νόμος αυτός δεν επιδέχεται καμιά βελτίωση και πρέπει να καταργηθεί».
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη:

Κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" για τη συγκρότηση νέας συντονιστικής επιτροπής.

 
 Η ΕΟΔνΠ συζητά δημόσια για την ίδρυση Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης
Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι να ακούσει  τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων, να τις μελετήσει, να τις αξιολογήσει και να μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη την τελική της εκτίμηση.
 
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας,
 
Τον περασμένο Σεπτέμβρη  είχε διεξαχθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού δημόσια συζήτηση με θέμα το ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
 
Σε εκείνη την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση είχε παρθεί η  απόφαση  να μην διεκδικήσει η ομάδα τη δημαρχία της Κατερίνης αυτόνομα, αλλά να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής εκπροσώπων της σε κάποιον από τις υποψήφιους συνδυασμούς, με την προϋπόθεση όμως  να περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του η ίδρυση Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης. Αυτή συνεχίζει να είναι και η θέση της ομάδας μέχρι σήμερα.
 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις γνωριμίας στον Καπνικό Σταθμό  και εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις, με σκοπό τη συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της ομάδας και το πρόγραμμα των συνδυασμών.
 
Οι συναντήσεις αυτές θα είναι δημόσιες και θα πραγματοποιηθούν μεταξύ εκπροσώπων των υποψήφιων συνδυασμών και μιας νέας συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα συγκροτηθεί εντός των επόμενων ημερών. Ο ρόλος της επιτροπής αυτής θα είναι να ακούσει  τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων, να τις μελετήσει, να τις αξιολογήσει και να μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη την τελική της εκτίμηση.
 
Καλούμε,  λοιπόν, τις φίλες και τους φίλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που επιθυμεί να συμμετάσχει στη συντονιστική επιτροπή που πρόκειται να συγκροτηθεί, να αποστείλει μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@otoposmou.com το παρακάτω κείμενο: «Ονομάζομαι … και επιθυμώ να συμμετάσχω στη συντονιστική επιτροπή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο αριθμός του κινητού μου τηλεφώνου είναι ...»
 
Η πρώτη συνάντηση της νέας συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 19:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Στην επιτροπή δεν μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι και πολιτικά πρόσωπα. Ισχύουν, όπως πάντα, όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο «Ποιοι είμαστε» στην ιστοσελίδα της ομάδας.
 
Η νέα επιτροπή θα οργανώσει και διαχειριστεί όλα τα θέματα που αφορούν τη στάση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

  • Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ στο Twitter
  • Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube

Ανακοίνωση υποψηφίου του συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ»,



Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Καλωσορίζουμε στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό ΣΥΝΘΕΣΗ για το Δήμο Δίου-Ολύμπου τον κύριο Κατιρτζή Δημήτριο του Γεωργίου ως υποψήφιο τοπικό σύμβουλο στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ.
Πρόκειται για ένα δημότη με πλούσια κοινωνική παρουσία και αξιοσημείωτη εθελοντική δράση.
Του ευχόμαστε δύναμη και καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα.

Με προτεραιότητα την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης του Κορινού, η Δήμητρα Σωτηρίου υποψήφια τοπική σύμβουλος Κορινού στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου


Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενοΜε βασικούς άξονες τη Διαφάνεια,την Οργάνωση και τον Εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας κατά την προηγούμενη πενταετία επιτεύχθηκε η πρωτόγνωρη μείωση των χρεών και των υποχρεώσεων από 3.800.000€ σε 650.000 €. ‘Όλα αυτά συνέβησαν σε περίοδο που τα έσοδα του Δήμου από το κράτος μειώθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων κατά 60%.
Πέραν αυτών εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ή ένταξη του πλέον καινοτόμου έργου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ψηφιακή οργάνωση και διαχείριση της περιουσίας και της λειτουργίας του Δήμου μας ύψους 520.800€.
Βήμα Βήμα Κερδίζουμε το Αύριο.

Πολυξένη - Τζένη Κεχαγιοπούλου Μπουρνάκα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ 5ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»







  Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών ΑΣΤΕΡΙΑ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και βράβευση των έργων που συμμετείχαν στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας) με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. Πήραν μέρος μαθητές από τους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ξάνθης και Καβάλας και διαγωνίσθηκαν στις κατηγορίες ΠΟΙΗΜΑ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ και ΖΩΓΡΑΦΙΑ. Τα έργα τους αποτελούν πραγματικά αριστουργήματα εμπνευσμένα από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα στη Μάχη των Οχυρών.
Μέσα από τις δημιουργίες των μαθητών αναδείχθηκαν πρόσωπα (όπως ο Δημήτριος Ίτσιος, ο Δουράτσος, ο Δαράτος και άλλοι) που αποτελούν πρότυπα ηρώων για τους μαθητές που συμμετείχαν. Ηχηρό μήνυμα έστειλε η μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης Διαμαντή Ελένη η οποία είπε: «πριν από λίγο καιρό όλοι μας σιγοτραγουδήσαμε ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ… Για να μην παραχαράσσεται η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται. Θα πρέπει να την κάνουμε κτήμα μας και να την αγαπήσουμε». Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας διαπέρασαν τους παρευρισκόμενους σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Η απόδοση της Ιστορίας μέσα από την ματιά των μαθητών αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα.
Το μεγάλο έπαθλο του Διαγωνισμού (ένα 4ήμερο ταξίδι στην Νορμανδία για έναν μαθητή, έναν γονέα και τον εκπαιδευτικό που επέβλεψε την εργασία) κέρδισε κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των πρωτευσάντων εργασιών το ιδιωτικό Δημοτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ από την Θεσσαλονίκη. Η κάλυψη των εξόδων του μαθητικού διαγωνισμού έγινε από προσφορές των ομογενών βετεράνων στις ΗΠΑ με αφορμή την εκδήλωση VETERANS OXI DAY που διοργάνωσε η Ελληνο-Oρθόδοξη Εκλησία του Oakland.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Δομουχτσίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών κ.Τσαλίκογλου, ο Διοικητής του 567 Τάγματος Πεζικού κ. Τάτσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ.Στρίκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ.Κατιρτζόγλου, η καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ κα Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ο Πρόεδρος Συλλόγου ΣΤΕΝΩΠΟΣ κ.Χατζόπουλος, ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Μουσείου ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ κ.Τσαρτσίδης.
                Συνδιοργάνωση
                Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη
                Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Η ιδιωτική υπάλληλος Μαρίνα Ιακωβίδου υποψήφια τοπική σύμβουλος Καλλιθέας στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

Η ιδιωτική υπάλληλος Μαρίνα Ιακωβίδου θα είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος Καλλιθέας στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Η Μαρίνα έχει δύο παιδιά και είναι άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
 

“Διάλεξα τον Θανάση γιατί έχει πλήρες πρόγραμμα για τη δημοτική μας ενότητα και το χωριό μας την Καλλιθέα, αλλά και επίσης για όλον τον Δήμο μας. Η σημερινή εικόνα του τόπου μας θα αλλαξει μόνο με τομές και ο Θανάσης είναι ο πιο έτοιμος και ικανός για να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις! Μου αρέσει πολύ ότι είναι ο μόνος που προτάσσει με επιμονή το θέμα της δημιουργίας των 3.000 + 3.000 θέσεων εργασίας στην Κατερινόσκαλα, για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας και να μη φεύγουν έξω. Θα δουλέψω και εγώ μαζί με όλους τους άλλους συνυποψηφίους για να κερδίσουμε ως συνδυασμός! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!

Η ελεύθερη επαγγελματίας Ευγενία Αναστασιάδου – Κίτσιου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

  Η ελεύθερη επαγγελματίας Ευγενία Αναστασιάδου – Κίτσιου θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Θα είναι υποψήφια στη δημοτική ενότητα Παραλίας (Παραλία, Καλλιθέα, Περίσταση) και μπορεί να διεκδικήσει 1 σταυρό από τους ψηφοφόρους αυτής της δημοτικής ενότητας, καθώς επίσης και τον 1 σταυρό που μπορεί να δώσει κάποιος ψηφοφόρος σε υποψήφιο άλλης δημοτικής ενότητας εκτός της δικιάς του (πχ από την Κατερίνη προς τις άλλες ενότητες, από την Πέτρα προς τις άλλες ενότητες, από τον Κορινό κλπ).
 

Η Ευγενία είναι παντρεμένη με τον Μανώλη Κίτσιο και έχουν 3 παιδιά. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της δημοτικής ενότητας που ζει καθώς και όλου της του Δήμου. «Επέλεξα τον Θανάση και τον συνδυασμό μας «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» επειδή γνωρίζω τον Θανάση εδώ και πολλά χρόνια. Ξέρω τι άνθρωπος είναι, ξέρω τις αρχές και αξίες με τις οποίες πορεύεται στη ζωή και αυτές συμπίπτουν με τις αρχές της δικής μας οικογένειας. Θα είναι χαρά μου να αποτελέσω μέλος της όμορφης ομάδας που έχουμε δημιουργήσει και να δουλέψω για να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Το μέλος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας Γιάννης Παπουλίδης υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Κατερίνης, στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

  Ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, ο Γιάννης Παπουλίδης θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Κατερίνης στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Γιάννης είναι πτυχιούχος Ηλεκτροτεχνίτης Αυτοκινήτων και δουλεύει πολλά χρόνια στη ζωή του. Επίσης είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας από το 2010 ως σήμερα.
 

“Σέβομαι όλους τους υποψηφίους, όμως λίγοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους όσο σκληρά έχει δουλέψει ο Θανάσης Λιακόπουλος. Αν κάποιος καταλαβαίνει τον απλό άνθρωπο, τον ταλαιπωρημένο, τον αγωνιστή, αυτόν που τα βγάζει πέρα δύσκολα, αυτός είναι ο Θανάσης. Για αυτό και επέλεξα να είμαι κοντά του. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Έγραψε στο Facebook «αυτό θα το έβαζα κι εγώ» και η Ρόμα τον έβαλε στο γήπεδο να το αποδείξει!

Έγραψε στο Facebook «αυτό θα το έβαζα κι εγώ» και η Ρόμα τον έβαλε στο γήπεδο να το αποδείξει! (vid)Ο Μάρκο Νικολάι είδε το κάρμα να... αντεπιτίθεται για κακόβουλο σχόλιο που έκανε σε βίντεο της Ρόμα με τα γκολ του Ουντέρ και οι «τζιαλορόσι» του έδωσαν την ευκαιρία ν' αποδείξει ότι πράγματι θα μπορούσε να κάνει ό,τι και ο Τούρκος ποδοσφαιριστή


Ο οπαδός των Ρωμαίων, σχολίασε στο Facebook σε ένα βίντεο με τα γκολ που έχει πετύχει ο Τσενγκίζ Ουντέρ με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι κι έγραψε: «Αυτό θα το έβαζα κι εγώ...».
Έτσι, η Ρόμα, μαζί με μια εκ των εταιρειών που έχουν χορηγική συνεργασία, τον έκαναν να... εκτεθεί πρώτα απ' όλα στον κόσμο κι έπειτα να καταλάβει ότι τελικά δεν θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα καλύτερα από τον Ουντέρ.
Έτσι, η Ρόμα, μαζί με μια εκ των εταιρειών που έχουν χορηγική συνεργασία, τον έκαναν να... εκτεθεί πρώτα απ' όλα στον κόσμο κι έπειτα να καταλάβει ότι τελικά δεν θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα καλύτερα από τον Ουντέρ.
Του έδωσε τρεις προσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο», τα έκανε... μαντάρα και αντιλήφθηκε πολύ καλά ότι ίσως τελικά είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς...

Imagine saying, ‘Even I could have scored that goal’ and getting brought to the Olimpico to prove it!

But that’s exactly what happened to Marco, thanks to @HyundaiEurope! 🙈

1,082 people are talking about this

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα της Β' φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων, η οποία θα διεξαχθεί από 20 έως και 24 Απριλίου.

Στον Α' όμιλο, του οποίου οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Σταυρούπολη, ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Καβάλας, τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου, την Ολύμπια Λάρισας και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση να παίρνει την πρόκριση για την τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στην Ιστιαία από 1 έως και 5 Μαΐου, εκεί όπου ήδη έχουν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, ο Πρωτέας Βούλας και ο ΠΑΟΚ.
Το πρόγραμμα του Α' ομίλου
20.04.2019
17:30 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

19:15 Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας
21.04.2019
15:30 ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
17:15 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΣ Γιάννινα
22.04.2019
15:30 ΠΑΣ Γιάννινα - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας
17:15 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας
23.04.2019
15:30 Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

24.04.2019
12:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
13:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Η ΡΟΔΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα της Ροδής Ναβροζίδου, για Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε την αγαπητή φίλη Ροδή Ναβροζίδου ως υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς, με έντονη κοινωνική παρουσία στα δρώμενα του τόπου μας, η αγαπητή Ροδή έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και κυρίως στους συνδημότες μας. Καλώς ήρθες Ροδή. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση τώρα», με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη, υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, ως υποψήφια τοπική σύμβουλος Κατερίνης. Όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει οφείλει να το κάνει, όλοι μαζί θα δουλέψουμε ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», σημείωσε η κα Ναβροζίδου, Φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.


Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Δημοτική Κοινότητα Κορινού




Συνεχίζονται την τρέχουσα περίοδο οι εργασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, με όλα τα μηχανήματα που διαθέτει η υπηρεσία (σκαπτικά, φορτωτή, ισοπεδωτές, φορτηγά), καθώς και με μισθωμένα μηχανήματα, στην Δημοτική Κοινότητα Κορινού.

Οι παρεμβάσεις αυτές των συνεργείων της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης, επικεντρώνονται στην συντήρηση – βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, δημιουργούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.


ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο επισκέφθηκε το Δ.Σ του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη της εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα της ποίησης. Ως γνωστό, η Ιερά Μητρόπολη συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, εκτός των ευχαριστιών, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για τη δράση του συλλόγου και την ανταπόκριση που έχει αυτή στους νέους της περιοχής του Δίου και της Πιερίας ευρύτερα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει διαθέτοντας αφιλοκερδώς την Ορχήστρα Νέων Δίου για τη διοργάνωση συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συνεχάρη τη διοίκηση για το σημαντικό έργο που επιτελεί και διαβεβαίωσε πως με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου σε διάφορες εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανώσει στο μέλλον.
Την αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου αποτελούσαν οι κ.κ. Θάνος Κόσυβας,  Μαρία Γκριμούλα, Σμαρώ Αγαθόγλου,  Δημήτρης Μουτάφης,  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης,  Βασίλης Δήμου και  Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Έναρξη του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

PKM-HEADER-press




   Αποτέλεσμα
            εικόνας για ευρωπαικο περιφερειακο ταμειο     Αποτέλεσμα
            εικόνας για εσπα 2014-2020


 
Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υλοποίηση του Έργου «Μηχανισμός Yποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» , που εντάχθηκε στον Ειδικό Στόχο «Δημιουργία μόνιμων συνεργατικών μηχανισμών μεταξύ ερευνητικών μονάδων και επιχειρήσεων, αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων για την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας (τομείς RIS3) και για μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας», του ΕΠ Κεντρική Μακεδονία 2014-2020.
Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας και εποπτεύεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΑΔΥΚΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αντικείμενο του μηχανισμού θα αποτελέσει η παρακολούθηση και αποτίμηση των παρεμβάσεων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παροχή ενός συνόλου υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά:
(1)      Υποστήριξη στην επικαιροποίηση και στον καλύτερο συντονισμό και υλοποίηση των Δράσεων της Στρατηγικής RIS3, που αφορούν τη Διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (Entrepreneurial Discovery)
(2)      Υποστήριξη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον καλύτερο συντονισμό και ενδυνάμωση όλων των φορέων του οικοσυστήματος
(3)      Ανάπτυξη και λειτουργία Συστήματος Business Intelligence (Β.Ι.) για την αποτίμηση των δεικτών επίτευξης της RIS3

Αιχμή της παρέμβασης αποτελεί το One Stop Liaison Office, το οποίο θα αποτελέσει μια νέα δομή εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλλα Αλλατίνη, Βασιλίσσης Όλγας 198, Θεσσαλονίκη) και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΔΥΚΕ). Το One Stop Liaison Office θα ασκεί καταλυτικό ρόλο ως κομβικό σημείο διαμεσολάβησης (One-Stop Liaison Office) μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των συμμέτοχων και τελικών δικαιούχων της RIS3, δηλαδή της αγοράς και θα εξασφαλίζει την αναγκαία Δικτύωση των φορέων του Οικοσυστήματος.

Αναμενόμενα οφέλη της παρέμβασης είναι:
·         Η αύξηση των συμφωνιών μεταφοράς τεχνολογίας κάθε είδους (χρηματοδοτούμενη έρευνα, εκχώρηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνεργατική έρευνα) μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων
·         Η αύξηση των δαπανών για Ε&Α των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που καλύπτεται από επιχειρήσεις
·         Η επίτευξη οικονομιών κλίμακας στη συστηματική ανταλλαγή γνώσης μεταξύ του ερευνητικού τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του παραγωγικού τομέα σε υπερ-περιφερειακή κλίμακα.
·         Η βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού και εκτέλεσης της περιφερειακής στρατηγικής καινοτομίας
·         Η χρήση των αποτελεσμάτων των μελετών και των ερευνών που θα υλοποιηθούν.
Μέσω της λειτουργίας του Μηχανισμού Yποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει ένα περιβάλλον φιλικότερο για την επιχειρηματική δραστηριότητα (ιδιαίτερα σε αυτήν που σχετίζεται με την καινοτομία) και θα προάγει το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Μηχανισμού υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα
·         Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος 2313 319790
·         Γουλάπτση Μαρία 2313 319705

To έργο «Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.