ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε έναν παλιό φίλο......


Μουσικό Παραμύθι «Το σκιάτρο» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείο Κατερίνης

Image
Στις αρχές της Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλούσε δασκάλους και νηπιαγωγούς της πόλης μας να πλαισιώσουν τη νέα προτεινόμενη δράση κατασκευής σκιάχτρων. Η ομάδα καλούσε τους πολίτες, μέσα από βιωματικά εργαστήρια, να αναβιώσουν και να διασώσουν την πανάρχαια αυτή συνήθεια της παραδοσιακής αγροτικής ζωής.
Τα σκιάχτρα ακολουθούν την ανθρώπινη δράση από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αποτυπώνουν τις μεταβολές στην αγροτική ζωή αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φόβο, την αποτροπή, την υπεράσπιση.  Είναι ένας μικρός φορέας άμυνας, ένα σύμβολο συνυφασμένο με την προστασία και τη γονιμότητα της γης. Διαχρονική παρουσία συνυφασμένη με την τοπική παραδοσιακή αγροτική, λαϊκή ζωή.
Εμείς, εδώ στην επαρχία, μεγαλώσαμε μαζί τους βλέποντάς τα στα μποστάνια, στους μπαχτσέδες μας, να στέκουν εκεί καταμεσής ή στην άκρη του χωραφιού, παράξενες φιγούρες, φόβητρο κάθε ιπτάμενου ή επίγειου εισβολέα που επιβουλεύονταν τον καρπό της σποράς, τον ανθό του δέντρου, τη βλάστηση.
Στην πρόσκληση της ΕΟΔνΠ ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, ειδικά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Από τη μικρή ομάδα και τα 11 σκιάχτρα που κατασκευάστηκαν στο τέλος της Άνοιξης, προέκυψε κάτι πολύ μεγάλο για την πόλη μας, την Κατερίνη: Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 19:00, μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Πολυτονική Ορχήστρα και η Εφηβική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Ψηφιακής Όπερας «Ορφεύς» ανεβάζουν  το Μουσικό Παραμύθι «Το σκιάτρο» βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Χ. Γιαννούλη. Μια ομάδα 67 μουσικών, υπό την αιγίδα του διευθυντή ορχήστρας Παναγιώτη Λυμπανοβνού, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό έργο στο οποίο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» καλείται να διαδραματίσει έναν βασικό ρόλο: αυτόν του οικοδεσπότη.

Η σκηνή πάνω στην οποία θα παίξουν οι 67 μουσικοί και η αίθουσα του Πολυκλαδικού, είναι ήδη στολισμένες με 32 πανέμορφα σκιάχτρα που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού μας. Χθες, Παρασκευή και Σήμερα Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες πρόβες και όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ίσως τη σημαντικότερη μουσική παράσταση που δόθηκε ποτέ στην πόλη μας, την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς, ειδικά οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σας υπενθυμίζουμε, πως η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου της πόλης μας το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη ημέρα.

Οι επισκέπτες, αντί εισόδου, καλούνται να φέρουν φάρμακα ή τρόφιμα μακράς διάρκειας.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ – ειδικότερα οι γεωτεχνικοί - στην παράσταση που έδωσε η διοίκηση του ΓΕΩΤΕ.Ε.Ε. με τον πρωτοεμφανιζόμενο εκπρόσωπό της κύριο Δελέπογλου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΕΛΓΑ. Μετά τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ κύριο Καλφούντζο που τον Φεβρουάριο του 2009 είχε ψηφίσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ υπέρ της πρότασης της τότε διοίκησης Κατσαρού, για την προσφυγή του ΕΛΓΑ εναντίον γεωτεχνικών που μονιμοποιούνταν με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 ("Παυλόπουλου"), τώρα μας προέκυψε ο απερίγραπτος κύριος Δελέπογλου. Ο εν λόγω κύριος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ καταψήφισε την πρόταση του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ με την οποία ζητούνταν η απόσυρση των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μην απολυθούν και άλλοι συνάδελφοί μας.
Έτσι η καταψήφιση αυτής της πρότασης οδηγεί σε απόλυση και άλλους γεωτεχνικούς εκτός από αυτούς που έχουν ήδη απολυθεί με δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Εύγε στην διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ (!!!) Ίσως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα των γεωτεχνικών διότι τους απασχολεί η υποχρεωτική τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των γεωτεχνικών, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να χορηγήσουν την βεβαίωση αναγγελίας επαγγέλματος.
Εξάλλου δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της τωρινής διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ διότι η εθελοδουλεία και ο συμβιβασμός της είναι στο ημερήσιο ρεπερτόριο του θιάσου της.
Εύγε και πάλι εύγε(!!!). Άξιος ο μισθός τους.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΓΑ

Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή: Aνεξέλεγκτα τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Δείτε το πρωτοσέλιδο


Το ΧΩΝΙ φέρνει, αυτήν την Κυριακή, στη δημοσιότητα πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ορίζει ότι αρκεί η διαβεβαίωση της    ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας για να κυκλοφορούν τα φάρμακα  της χωρίς   κανέναν άλλο έλεγχο!

Η Μέρκελ προωθεί τα γερμανο-ισραηλινά συμφέροντα στο  φάρμακο και ο   Αδωνις ψήφισε νόμο για να κατακλύσουν την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο ΧΩΝΙ αυτής της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΠΑΜ: Διεθνής Συνάντηση για το εθνικό νόμισμα, το χρέος και τη    δημοκρατία - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κεραμεικό!
---

Κολλημένος με τη... φιέστα ο Σαμαράς:

Νέο «success story» για τον Αντώνη Σαμαρά... Στήθηκε μπροστά  στα φλας   και υπέγραψε μαζί με το Ιδρυμα Ωνάση τη  συνεισφορά του τελευταίου  στο  Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο...το  οποίο όμως δεν υπάρχει!
---

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην καλλιέργεια της γης:

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμια αγροτική υπερδύναμη,  ικανή όχι   μόνο να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του  πληθυσμού της, αλλά και   να εξαγάγει αγροτικά προϊόντα κορυφαίας  ποιότητας.
---

Παραπλανητική τακτική Στουρνάρα για τα «αμαρτωλά» perpetual:

Τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαξίωσε ο «τσάρος»,   μεταθέτοντας την ευθύνη της απάντησης για το μέγα σκάνδαλο  των «εις   το διηνεκές» ομολόγων σε Τράπεζα της Ελλάδος και  Επιτροπή   Κεφαλαιαγοράς.
---

«Γαλάζιες» προσλήψεις στο παρα - πέντε της πώλησης του ΑΔΜΗΕ:

Την ώρα που κυβέρνηση και Αρθούρος Ζερβός σχεδιάζουν το ξεπούλημα  της   ενεργειακής ραχοκοκαλιάς της χώρας, ο Ιωάννης Γιαρέντης του  ΑΔΜΗΕ   βολεύει «ημέτερους».
---

Συνεχίζει να εκθέτει τον αδερφό του ο Σαμαράς:

Πρωτοφανείς παρεμβάσεις στο υπηρεσιακό Συμβούλιο, που  κλήθηκε να   αποφανθεί για την απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον  γιο του   Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει!
---

Αυτή την Κυριακή, ΓΕΛΙΟ ΜΕ... Το ΧΩΝΙ και με... επιλογή:

Μαζί με την εφημερίδα, και τα τρία dvd του Διογένη Δασκάλου για να    διαλέξετε όποιο θέλετε!
---

Ο Τούρκος πρόξενος κάνει κατήχηση σε τζαμί της Κομοτηνής:

Αντί να απευθύνεται στους πιστούς, ο φευδο-μουφτής έχει κάτσει με    σκυμμένο το κεφάλι στα πόδια του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής και τον    αφήνει να κάνει κήρυγμα εθνικιστικής προπαγάνδας και, μάλιστα, σε    στάση χότζα! 

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

dsc00049 ship wreck sink disaster IMF Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας netakias.com aygerinos
Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικά το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σας στους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι βρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδια αγοράς κοκ.»
Αυτό γίνεται αφενός μεν με τη βοήθεια της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ, η οποία «φιλοδοξεί» να γίνει ο τοποτηρητής των εισβολέων στη χώρα της, αφετέρου με τη συνδρομή της πολιτικής εξουσίας – η οποία επιβάλλει «νομοθετικά διατάγματα» που δεν απαιτείται η έγκριση τους από τη Βουλή, ενώ διευκολύνει επικοινωνιακά την άλωση της εκάστοτε χώρας.
Η «διασπάθιση» της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα, οικόπεδα κλπ.), επιτυγχάνεται πολύ απλά, με τη βοήθεια της υπερβολικής φορολόγησης – επίσης με τη συνδρομή των τραπεζών, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τις υποθήκες.
Η μέθοδος επηρεασμού της κοινής γνώμης, έτσι ώστε να μην αντιδράσει, είναι οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή, για διαφθορά ή για οτιδήποτε άλλο ατόμων ή ομάδων του πληθυσμού – στα πλαίσια του «μαζί τα φάγαμε» ή της τοποθέτησης της μίας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης.
Από την άλλη πλευρά, η αφανής ακίνητη περιουσία του δημοσίου εκποιείται με την ίδρυση εταιριών, στις οποίες μεταβιβάζονται κρυφά τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Στη συνέχεια, πωλούνται οι μετοχές των εταιρειών αυτών, οπότε δεν γίνεται αντιληπτό σχεδόν τίποτα από τους πολίτες. Όσον αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπου τα «φιλέτα» είναι οι κοινωφελείς (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), οι κερδοφόρες μονοπωλιακές (ΟΠΑΠ) και οι στρατηγικές (ΟΤΕ κλπ.), ακολουθείται συνήθως η παρακάτω διαδικασία:
(α) Καταγγέλλεται η διαφθορά των συνδικαλιστών και του υπόλοιπου προσωπικού τους, μέσω των διατεταγμένων ΜΜΕ, έτσι ώστε να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη και να μην φέρει αντίρρηση στην εκποίηση τους.
(β) Απολύεται το δήθεν υπεράριθμο ή ακριβό προσωπικό τους – ιδίως αυτοί που αντιδρούν στην όλη διαδικασία. Προσλαμβάνονται είτε οι ίδιοι, είτε καινούργιοι, με τους νέους όμως βασικούς μισθούς «πείνας».
(γ) Εξυγιαίνονται με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και στη συνέχεια πωλούνται «καθαρές» στους εισβολείς – μισοτιμής προφανώς, αφού στην υπό κατάληψη χώρα οι τιμές έχουν καταρρεύσει.
Ότι δεν μπορούν να αγοράσουν οι εισβολείς σε τιμές ευκαιρίας, φροντίζουν να το κλείσουν – με τη μέθοδο του damping (σημαίνει ότι, κερδίζω στη δική μου χώρα, οπότε μπορώ να πουλάω κάτω από το κόστος σε μία άλλη, μέχρι να κλείσω τους ανταγωνιστές μου, αυξάνοντας μετά τις τιμές).
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μειώνουν τις τιμές πώλησης τους κάτω από το κόστος, με αποτέλεσμα οι τοπικές βιομηχανίες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τον ανταγωνισμό. Επομένως, είτε χρεοκοπούν, είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές στους εντολοδόχους του ΔΝΤ (ή της Γερμανίας, στην περίπτωση της Ελλάδας).
Όσον αφορά ορισμένους ευαίσθητους και εξαιρετικά κερδοφόρους κλάδους, όπως τις τοπικές φαρμακοβιομηχανίες, η συνταγή είναι ελαφρά διαφορετική:
(α) Οι πολιτικοί επιβάλλουν θεσμικά τιμές πώλησης κάτω του κόστους στην τοπική βιομηχανία, η οποία παράγει συνήθως γενόσημα – υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους ασφαλισμένους πολίτες να επιλέγουν τα συγκεκριμένα φάρμακα.
Αυτό επιτυγχάνεται είτε αυξάνοντας τις τιμές των πρωτοτύπων, είτε μειώνοντας τη συμμετοχή του κράτους, όσον αφορά την αγορά των πρωτοτύπων φαρμάκων, είτε προσφέροντας ειδικά κίνητρα για την αγορά των γενοσήμων.
(β) Στη συνέχεια, οι πολιτικοί «δημαγωγούν», ισχυριζόμενοι ότι ωφελούν τους πολίτες, καταπολεμώντας θαρραλέα τα συμφέροντα – οπότε κερδίζουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη, η οποία νομίζει ανόητα πως ωφελείται από τις χαμηλές τιμές, ενώ χαίρεται με την τιμωρία του «εγχώριου κατεστημένου» (μισαλλοδοξία).
(γ) Οι τοπικές φαρμακοβιομηχανίες είτε χρεοκοπούν, είτε πωλούνται μισοτιμής στους ξένους.
(δ) Αργότερα, σταδιακά, οι τιμές των γενοσήμων αυξάνονται, τα κίνητρα για τηναγορά τους, η επιδότηση τους ουσιαστικά από το κράτος σταματάει και οι εισβολείς έχουν στη διάθεση τους μονοπωλιακά ολόκληρη την αγορά – κερδίζοντας πλουσιοπάροχα.
Περαιτέρω οι δαπάνες υγείας, για τις οποίες κατηγορείται η Ελλάδα από την ίδια την κυβέρνηση της, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι οι υψηλότερες παγκοσμίως, φαίνονται από τον πίνακα που ακολουθεί και δημοσιεύει το analyst.gr:
dapanes
Δαπάνες υγείας ανά χώρα του κόσμου
(* Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε κλικ στην αρχή του κειμένου)
Στην πρώτη στήλη είναι οι δαπάνες υγείας ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, στη δεύτερη οι κατά κεφαλήν δαπάνες, στην τρίτη το προσδόκιμο ζωής (από το οποίο φαίνεται η σχέση του με τις δαπάνες υγείας), ενώ στην τέταρτη τα νοσοκομειακά κρεβάτια ανά 1.000 κατοίκους. Με σκούρο κόκκινο είναι οι δημόσιες δαπάνες και με ανοιχτό οι ιδιωτικές – όπου φαίνεται καθαρά πόσο υψηλές είναι οι ιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων, σε σχέση με άλλες χώρες.
Ο πίνακας αφορά το 2007 (έκτοτε οι δαπάνες υγείας στην Ελλάδα έχουν περιορισθεί σημαντικά), ενώ στην τελευταία στήλη γίνεται σύγκριση με το 1995.
Σε κάθε περίπτωση, όταν υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση, σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες φαρμάκων στην Ελλάδα θα πρέπει να περιορισθούν στο 1% του ΑΕΠ, το οποίο συνεχώς μειώνεται (από 240 δις € στα 190 δις € περίπου), η υγεία στην πατρίδα μας θα καταρρεύσει – πόσο μάλλον όταν τα φάρμακα θα αυξηθούν κατακόρυφα, αφού κλείσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Είναι ίσως σκόπιμο να σημειωθεί ότι, στη Νότια Αφρική, στην οποία εισέβαλλε το ΔΝΤ καταλύοντας τα πάντα, τόσο οι ιδιωτικές, όσο και οι δημόσιες ασφαλιστικές εταιρείες, αναλαμβάνουν το κόστος μόνο των γενοσήμων φαρμάκων – ενώ στις αναπτυσσόμενες (BRIC) οικονομίες τα γενόσημα έχουν μερίδιο αγοράς της τάξης του 80%. Ο μεγαλύτερος παραγωγός γενοσήμων είναι η Ινδία, ενώ οι δέκα πρώτες εταιρείες παραγωγής είναι οι εξής:
ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Μεγαλύτεροι παραγωγοί γενοσήμων το 2011, σε δις $
Α/ΑΕταιρεία
Έδρα
Τζίρος
1Teva
Ισραήλ
18,31
2Sandoz (Ανήκει στη Novartis)
Γερμανία
9,47
3Mylan
Η.Π.Α.
6,13
4Watson
Η.Π.Α.
4,58
5Hospira
Η.Π.Α.
3,07
6Actavis (Αγοράσθηκε από τηWatson)
Ελβετία
2,65
7Zentiva (Ανήκει στη Sanofi)
Τσεχία
2,04
8Stada
Γερμανία
2,39
Ολοκληρώνοντας έχουμε την εντύπωση ότι, όπως το χρηματιστήριο μας έπαψε να ανήκει στις αναπτυγμένες οικονομίες (μοναδική χώρα της Ευρωζώνης), έτσι θα συμβεί και με όλα τα υπόλοιπα – ξεκινώντας από τα φάρμακα, στα οποία ήδη κατατασσόμαστε στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Στον Πίνακα ΙΙ που ακολουθεί φαίνεται το ποσοστό κατανάλωσης των γενοσήμων φαρμάκων, σε ορισμένες χώρες, σε τιμές παραγωγού (2010).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Μερίδιο του τζίρου των γενοσήμων, με κριτήριο την τιμή παραγωγού (2010)
Χώρα
Μερίδιο
Βέλγιο
12,6%
Βουλγαρία
42,5%
Δανία
24,2%
Γερμανία
30,2%
Γαλλία
13,1%
Ελλάδα
17,0%
Ιρλανδία
10,7%
Ολλανδία
11,5%
Αυστρία
22,4%
Πολωνία
56,4%
Πορτογαλία
20,8%
Σερβία
55,0%
Ισπανία
8,4%
Σουηδία
14,6%
Ελβετία
9,7%
Σημείωση: Με διάφορα κριτήρια ανά χώρα (φαρμακεία, συνολική αγορά κλπ.). Όπως φαίνεται το μερίδιο στην Ελβετία, χώρα παραγωγής φαρμάκων (Novartis), όπως και στη Γαλλία (Sanofi-Aventis) είναι πολύ χαμηλό. Στις φτωχότερες χώρες (Βουλγαρία, Σερβία κλπ.), το μερίδιο είναι πολύ υψηλό. 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι, θα παραμείνουμε κράτος-μέλος της Ευρωζώνης. Ελπίζουμε δε να γίνει κατανοητό από τους υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή οι οποίοι, χωρίς φυσικά να το θέλουν, «παίζουν το παιχνίδι» των εισβολέων.
Πηγή: analyst.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2m3mT9f97

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας

Παραίτηση του υπουργού Παιδείας και απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι πρόκειται για καταστροφικό μέτρο.
«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις κλειστές σχολές» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπει την παραίτηση του υπουργού και την απόσυρση της ΚΥΑ ως μοναδική λύση.
Τονίζει ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους».

Άδωνης ο φαρμακοκόφτης…


Γράφει η Μιχαλού
Αξιότιμοι αναξιόπιστοι πολιτικοί μας συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους για τη Σωτηρία της πατρίδας μας… Αυτή τη φορά σκέφτηκαν ότι πρέπει να μας υγιάνουν και μάλισταφθηνά!!!
Έτσι λοιπόν έβγαλαν παγανιά σε όλα τα κανάλια τον Γεωργιάδη…και με την γνωστή τσιρίδα του φώναζε ότι έχει βάλει στόχο να φθηνύνει τα φάρμακα και δεν τον αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Το τι είπε το στόμα του δεν λέγεται…Φαίνεται ότι είχε πάρει μια γερή δόση από τα νέαφθηνά φάρμακα που μας πάσαρε, τα οποία φαίνεται όμως δεν το έπιαναν με τίποτα…
Και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε της Αδωνίαδος το κάγκελο!!!
Τη γνωστή δηλαδή τακτική που εφαρμόζει για κάθε κίνηση που θέλει να κάνει… Πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε είναι και το γεγονός ότι τη μια έσκιζε τα ρούχα του ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας γιατρός και την άλλη δεν ήθελε να του πάρει η τρόικα την δόξα των απολύσεων!!!
Και σιγά σιγά αλλά σταθερά από τότε που έγινε Υπουργός Υγείας κατέστρεψε όλο το σύστημα της Δημόσιας Περίθαλψης!!! Έφερε κανονικά την  υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα κλείνοντας τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία ενώ όσα απέμειναν,  λειτουργούν με πρωτοφανείς δυσκολίες κι ελλείψεις στοιχειώδους υλικού και προσωπικού οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ασθενείς.
Για ποια φάρμακα και ποια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ταλαίπωρους ανθρώπους μας λες κύριε Υπουργέ;  Εκτός και αν έχεις βάλει σκοπό να κάνεις την Ελλάδα μια μεγάλη φαρμακαποθήκη γεμάτη ληγμένα φάρμακα.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2m3leYR8L

Αποτρόπαιο θέαμα: Πεινασμένοι Σύριοι σκοτώνουν λιοντάρι και το τρώνε ωμό


surioi-trwne-liontari-570
Μια απίστευτα σκαιά φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει Σύριους επαναστάτες να έχουν σκοτώσει ένα λιοντάρι και να κόβουν με μαχαίρι τη σάρκα του και να την τρώνε ωμή, με τους ακτιβιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η τρανή απόδειξη πως οι επαναστάτες πεινάνε.
Η φωτογραφία απεικονίζει 3 επαναστάτες να έχουν αποτελειώσει το λιοντάρι, το οποίο ήταν του ζωολογικού κήπου Αλ Καρία Αλ Σάμα και με το μαχαίρι τους να παίρνουν τη σάρκα του και να τη βάζουν σε σακούλες.
Πάντως δεν πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της αποκτήνωσης και της εξαθλίωσης που φέρνει η επανάσταση, αφού τον περασμένο μήνα είχαν σημειωθεί περιστατικά σκυλοφαγίας και γατοφαγίας.

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Δοκιμάστε το Κοτόπουλο Κούνγκ Πάο

sudagh-gia-kineziko-kotopoulo-kung-pao-570
Το κοτόπουλο Κούνγκ Πάο είναι μία κινέζικη συνταγή, εύκολη αλλά και εντυπωσιακή που μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους μπροστά σε αυτόν/ην που θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά και γενικότερα.
Η κινέζικη κουζίνα αποτελείται από εξωτικές γεύσεις που είτε εξιτάρουν είτε δεν αρέσουν. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μία συνταγή που δεν θα σας απογοητεύσει καθώς δεν έχει ούτε πολύ περίεργη γεύση αλλά ούτε και πολύ αδιάφορη καθώς συγκαταλέγεται κάπου ενδιάμεσα, οπότε αγαπητοί δεν θα απογοητευτείτε, απλά θα εντυπωσιαστείτε.
ΥΛΙΚΑ:
Ένα στήθος κοτόπουλο καθαρισμένο
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/3 της κούπας ψημένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
4 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
2) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και τοποθετούμε το γουόκ ή το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο λάδι, περιμένουμε να κάψει και τοποθετούμε το κοτόπουλο.
3) Μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
4) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πιπέρι για 15 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
5) Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ξύδι, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
6) Τοποθετούμε το μείγμα που φτιάξαμε στο 5ο βήμα μαζί με το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι. Το συγκεκριμένο φαγητό τρώγεται καλύτερα ζεστό.