ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρια Elias: Τρίκαλα πριν λίγο. Η κατάσταση μοιάζει να δυσκολεύει...

 


Υπογεννητικότητα: Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα

Υπογεννητικότητα: Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα
 Η επένδυση στη μόρφωση των νέων που τελικά ενισχύουν την οικονομία και την κοινωνία στο… εξωτερικό.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα και η υπογεννητικότητα, όπως παρουσιάστηκαν στη συζήτηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Στη συζήτηση του ΙΣΘ παρουσιάστηκαν καίρια συμπεράσματα μεγάλης έρευνας που θα δημοσιευθεί ολόκληρη από τη διαΝΕΟσις στις 20 Νοεμβρίου. Ομιλητές ήταν η Φαίη Μακαντάση, διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της επικείμενης μελέτης για το θέμα «της υγιούς και ενεργούς γήρανσης στην Ελλάδα». Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στην αέναη εκστρατεία ενημέρωσης #εμβολιαΖΩ από το 2017 που έχει καταστεί θεσμός.

Ενεργός γήρανση: Προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να βρούμε εργατικό δυναμικό ώστε να ενισχυθεί το υφιστάμενο…

Κραυγή αγωνίας των πλημμυροπαθών: «Οι εκπρόσωποι των Αρχών μάς επιβάλλουν να μαζέψουμε τα νεκρά ζώα από τα μαντριά και να τα πετάξουμε οι ίδιοι»!

Κραυγή αγωνίας των πλημμυροπαθών: «Οι εκπρόσωποι των Αρχών μάς επιβάλλουν να μαζέψουμε τα νεκρά ζώα από τα μαντριά και να τα πετάξουμε οι ίδιοι»!
 Η κυβέρνηση εγκατέλειψε αβοήθητους τους Θεσσαλούς. 41τακατο.

Έφυγαν οι κάμερες, έπεσε η στάθμη του νερού, τελείωσε το σόου, έμεινε όμως η συμφορά στη Θεσσαλία, που πλημμύρισε, αλλά ακόμη δεν έχουν φύγει τα νερά, περίπου 20 ημέρες μετά την καταστροφή του κάμπου.

Οχι μόνο δεν έφυγαν τα νερά, αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί τα πτώματα των ζώων που έχουν πνιγεί από τη θεομηνία και παραμένουν εκεί, κάτω από τα νερά, με τους κτηνοτρόφους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ, βλέποντας τα ζωντανά τους να χάνονται και τους ίδιους να καταστρέφονται όχι μόνο εργασιακά, αλλά και ψυχολογικά.

«Μαζέψτε τα νεκρά ζώα σας από τα μαντριά εσείς οι ίδιοι και πετάξτε τα», λένε οι εκπρόσωποι των Αρχών, τώρα που έφυγαν οι κάμερες και δεν έχουν πού να τα πουν οι κτηνοτρόφοι.

Ποιοι προετοίμασαν τον «θρόνο» του Κασσελάκη

Ποιοι προετοίμασαν τον «θρόνο» του Κασσελάκη
 Όποια κι αν είναι η αποστολή του και όποιοι οι προστάτες του, είναι το κενό πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέστησε εύκολη την επιτυχία του εγχειρήματος

Υπάρχει στην θεολογία της εικονογραφίας μια εικόνα που συμβολίζει τη Δευτέρα Παρουσία και ονομάζεται η προετοιμασία του θρόνου. Ποιοι προετοίμασαν τον θρόνο επί του οποίου κάθισε τόσο εύκολα ο μέχρι χθες παγκοσμίως άγνωστος Κασσελάκης; Όποια κι αν είναι η αποστολή του και όποιοι οι προστάτες του, είναι το κενό πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέστησε εύκολη την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής, τα ίδια τα μέλη του κόμματος έδειξαν να θέλουν επειγόντως κάποιον οποιονδήποτε που να τους λυτρώσει από την κομματική αδράνεια και κενολογία της ξύλινης γλώσσας, κάποιον οποιονδήποτε που να τους εμπνέει ελπίδα νίκης και εξόδου από την καθημερινή αθλιότητα, αντί να τους ταΐζει ληγμένες ιδεολογικές κονσέρβες. Θέλησαν, κατά την κινέζικη ρήση, «μια γάτα που να τρώει ποντίκια κι ας μην είναι κόκκινη». Τα υπόλοιπα ήταν δουλειά του marketing. Κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κούρασε πολύ τα ίδια τα μέλη του.

Δημιουργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ τεχνολογία χακαρίσματος του εγκεφάλου;

Δημιουργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ τεχνολογία χακαρίσματος του εγκεφάλου;
 Όταν αναπτύσσεται μια τόσο ισχυρή τεχνολογία, πρέπει να αναρωτηθούμε αν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Η απάντηση, φοβoύμαστε ότι είναι αρνητική.

Τον Ιούλιο του 2016, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ίδρυσε τη Neuralink, μια εταιρεία νευροτεχνολογίας που ειδικεύεται στην κατασκευή εμφυτεύσιμων εγκεφαλικών διεπαφών. Ο Μασκ περιγράφει την τεχνολογία, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα με αναπηρίες, ως ένα «Fitbit» για το κρανίο.

Άλλοι έχουν πει ότι η τεχνολογία που μπορεί να χακαριστεί πλήρως θα μπορούσε να αποτελέσει «υπαρξιακή απειλή» για την κοινωνία. Το να δίνεται στην τεχνητή νοημοσύνη τα «κλειδιά» του ανθρώπινου εγκεφάλου γεμίζει κάποιους με ένα κατανοητό αίσθημα τρόμου.

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της εκπαιδευτικής - αθλητικής δράσης “3x3 Schools

 


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

 



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 12ης Εμποροβιοτεχνικής Εκθεσιακής Δραστηριότητας Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2023

 



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 12 ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023, το βράδυ της

Παρασκευής 22/09, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα Βασιλικής

Λοΐζου, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η

οποία κήρυξε την έναρξή της.

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

 Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης – επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».


Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρες 09:30 έως 14:00).

Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο ρουμανικό κοινό

 

Μεγάλες συγκεντρώσεις του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου στις κοινότητες των Πιερίων Νικηφόρο πέρασμα σε Βρύα, Ρητίνη, Ελατοχώρι



Με τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Βρύα, Ρητίνη και Ελατοχώρι

ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των ομιλιών της Κυριακής ο Δήμαρχος

Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Με παλμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι

των τριών κοινοτήτων τον Δήμαρχο Κατερίνης ο οποίος συγκινημένος

για την υποδοχή ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη και την

εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Αδίστακτοι και αμετανόητοι μέχρι το τέλος!

Με "εντέλεσθαι" που φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Κουκοδήμου η απερχόμενη διοίκηση, χρησιμοποιεί την έσχατη λύση εκταμίευσης του ιλιγγιώδους ποσού των 2.000.000 ευρώ (δηλαδή το 50% της συνολικής αξίας-άραγε προβλέπεται στη σύμβαση;)για να πληρώσει την προκαταβολή του ηλεκτροφωτισμού μαγνητικής επαγωγής, μόλις 12 μέρες πριν από τις εκλογές και χωρίς να έχει παραλάβει το υλικό από την αντίστοιχη επιτροπή παραλαβής του δήμου.

Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει, όπως φαίνεται, κύριοι της διοίκησης. Ούτε καν η άρνηση εμπειρότατων υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου που δεν προχώρησαν στην πληρωμή του εντάλματος, εξαιτίας ελλιπών συνοδευτικών στοιχείων.
Αλήθεια γιατί βιάζεστε τόσο πολύ να πληρώσετε τον προμηθευτή γνωρίζοντας μάλιστα ότι η υπόθεση απασχολεί ήδη την δικαιοσύνη μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος σας ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Γιώργος Κοκαβίδης;
Το μόνο ευτύχημα στην ντροπιαστική αυτή υπόθεση είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δείχνετε το αδίστακτο πρόσωπο της διοίκησής σας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Ευτυχώς οι κάλπες είναι κοντά!
Για το δημοτικό συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ

Πρόσκληση σε Πολιτιστική - Φιλανθρωπική Βραδιά


 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (το παράδειγμα του εργοστασίου εμποτισμού στο Σταθμό)

 Από μια πρώτη ματιά η πολιτιστική αξιοποίηση του εργοστασίου εμποτισμού στο

Σταθμό Κατερίνης, με βάση τα όσα δημοσιεύτηκαν από τη συνάντηση της διοίκησης

του δήμου Κατερίνης με εκπροσώπους της εταιρίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., φαίνεται θετική.

Αν θέλουμε όμως να δούμε την πρόταση που υπάρχει από ολες τις πλευρές της και

το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και την καθορίζει καταλαβαίνουμε ότι τα

αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου θετικά.

Σγκέντρωση γραφικής ύλης για τα νηπιαγωγεία Παλαμά, Μεταμόρφωσης, Κοσκινά, Βλοχού και Φαρκαδόνας

 


Συγκέντρωση γραφικής ύλης

 

Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να προσφέρουν κάποια από τα παρακάτω υλικά τα οποία η ομάδα Νηπιαγωγών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα τα παραδώσει στα νηπιαγωγεία Παλαμά, Μεταμόρφωσης, Κοσκινά, Βλοχού και Φαρκαδόνας, μόλις ανοίξουν τα σχολεία στην πληγωμένη Θεσσαλία.


  • Φωτοτυπικό χαρτί Α4
  • Κάνσον χαρτόνια
  • Γκοφρέ χαρτί
  • Μαρκαδόροι χοντροί
  • Μαρκαδόροι λεπτοί
  • Ξυλομπογιές
  • Κηρομπογιές
  • Νερομπογιές
  • Πλαστελίνη
  • Πινέλα
  • Τέμπερες
  • Δάκτυλομπογιές
  • Εργαλεία πλαστελίνης
  • Κόλλες stick
  • Ψαλίδια
  • Μολύβια
  • Σβηστρες
  • Ξύστρες
  • Είδη χειροτεχνίας (γκλίτερ, χάντρες, ματάκια, πόνπον, σύρμα πίπας, αυτοκόλλητα, γλωσσοπίεστρα, σφραγίδες παιδικές)

Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, από 10:00 έως 13:00 στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

 

Επίσης καλούνται οι Νηπιαγωγοί του νομού Πιερίας να δηλώσουν συμμετοχή στην συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την συγκέντρωση, διαλογή, μεταφορά και παράδοση των υλικών. Δήλωση συμμετοχής εδώ: https://www.ecss2006.com/ASP/eodnp/PART/index.asp?myID=NHPits44_gia


 

 

 

Η ομάδα μας στο FACEBOOK

 

Γίνε μέλος της ομάδας εθελοντριών/εθελοντών
του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

 

Η συντονιστική επιτροπή

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"