ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Διαδηλώνουν και οι φλωρο-γερμανοτσολιάδες!


Πράκτορες γερμανικών συμφερόντων είναι, χρηματοδοτούμενοι από το ίδρυμα «Friedrich Naumann», που πρόσκειται στο κόμμα FDP (Kόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών) του ανεκδιήγητου Φίλιπ Ρέσλερ, το οποίο συγκυβέρνησε με τη Μέρκελ τα έτη 2009-13 και στις τελευταίες εκλογές πήγε άπατο. Εξτρεμιστές φιλελεύθεροι, που υποστήριξαν ενεργά το πραξικόπημα που έγινε το 2009 στην Ονδούρα.

Πρόκειται για τη βρώμικη επιχείρηση...
που εμφανίζεται υπό τον τίτλο Youth Business Network. Καλούν την Κυριακή στο Σύνταγμα με σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να φωνάξουμε υπέρ των μνημονίων, της λιτότητας και των αφεντικών τους: των γερμανών τραπεζιτών.

Από ekdohi

Ψιλικατζήδες οι δικοί μας "λαδιάρηδες" δημοσιοκάφροι μπροστά στους Γερμανούς συναδέλφους τους...


Αρχικά θυμηθείτε μια είδησηπου δημοσιεύσαμε το μπλοκ μας τον Μάη του 2010. Τηλεγραφικά μας λέει ότι το ΔΝΤ χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους σε Ελληνες δημοσιογράφους εκδότες, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ ώστε να αποτελέσουν την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. Αυτή την αποκάλυψη την έφαγε το σκοτάδι και ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε ποιοι ήταν οι «λειτουργοί της ενημέρωσης» που συμμετείχαν σ’ αυτά τα σενάρια ούτε πόσα ανταμείφτηκαν για τις... «υπηρεσίες» τους.
 
Ότι είναι δεμένοι όπως το κρέας με το νύχι το πολιτικό προσωπικό των αστών, οι ενσωματωμένοι στο σύστημα δημοσιοκάφροι και η οικονομική ολιγαρχία δεν το συζητάμε. Ολοι αυτοί και σήμερα είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του συστήματος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, κινδυνολογώντας, παραπληροφορώντας, έχοντας κάνει επιστήμη την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Οι «δικοί» μας πάντως δημοσιοκάφροι είναι ψιλολαμόγια, από την άποψη στο πόσα τσεπώνουν απ’ την βρώμικη δουλειά, που κάνουν μπροστά, στους Γερμανούς συναδέλφους τους. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο επί δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Ούντο Ούλφκοτε, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία με τον ιδιαίτερα σκληρό τίτλο «Αγορασμένοι δημοσιογράφοι».

Το παρακάτω κείμενο το υπογράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης και το αλιεύσαμε από το περιοδικό «Επίκαιρα». Αξίζει να το διαβάσετε και θα ήταν ενδιαφέρον να γινόταν μια σχετική ερώτηση στον Σόιμπλε στην πρόσφατη συνέντευξη του, που μας έκανε μαθήματα για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα.
Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του

 Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,
«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»... Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα του σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία, των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα «ρεπορτάζ».

Ο επί δεκαεφτά χρόνια αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες μεγάλα ονόματα (και πρώτα πρώτα το... δικό του) και άλλα μικρότερα εν ενεργεία συναδέλφων του, της τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, που κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις, ασκώντας όχι μόνο «αγορασμένη δημοσιογραφία», αλλά και φοροδιαφυγή, αφού, όπως αναφέρει, «αρκετοί από αυτούς έχουν πολυτελείς βίλες στην Τοσκάνη, αδήλωτες στη γερμανική εφορία, μια και έχουν σπόνσορες μεγάλες εταιρείες. Εταιρείες που τους πληρώνουν με 5.000, 70.000 και 15.000 ευρώ για να γράψουν ένα καλό κομμάτι ανάλογο με τα συμφέροντά τους ή ακόμα και να κάνουν ανοιχτά ένα καλό PR (σ.σ.: Public Relations/δημόσιες σχέσεις) μέσω των εντύπων τους ή του τηλεοπτικού φορέα στον οποίο εργάζονται», αναφέροντας στο θέμα αυτό και τον σημερινό παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ZDF, Κλάους Βέμπερ.
    
Γιούνκερ: Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις της ΕΕ!

Στην αρχή του βιβλίου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ο Ούντο Ούλφκοτε τον ρωτά «πώς γίνεται τα κορυφαία μας ΜΜΕ να δοξάζουν το ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ στέκονται διατακτικά απέναντι της;». Η απάντηση που παίρνει από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν είναι αποκαλυπτική, αλλά και εξωφρενική, καθώς ο κ. Γιούνκερ απαντά ως... άλλος μάγειρας: «Παίρνουμε μια απόφαση και τη βάζουμε σ' ένα κλειστό δωμάτιο. Την αφήνουμε αρκετές μέρες να ωριμάσει και να δούμε τι θα γίνει. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει καμία κραυγή ή... επανάσταση -άλλωστε, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι αποφασίσαμε-, τότε τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε κομμάτι κομμάτι, βήμα βήμα, μέχρι να μην υπάρχει πλέον επιστροφή»...

Εντύπωση προκαλεί επίσης ένα ολιγόλογο σημείωμα, συγγραφέα και εκδότη, στο εσώφυλλο, όπου αναφέρονται τα στοιχεία του βιβλίου (έκδοση, ημερομηνία, εκτύπωση, τιράζ κ,λπ.), όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής: «...Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι επεξεργασμένες και ελεγμένες με ιδιαίτερη προσοχή. Τυχόν ευθύνη του συγγραφέα και του εκδότη για ζημιές σε πρόσωπα και περιουσίες δεν είναι δεκτή». Δηλαδή σε απλά ελληνικά... αγωγές και μηνύσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν γίνονται δεκτές, αφού τα κείμενα αυτά είναι στοιχειοθετημένα και προσεκτικά γραμμένα. (Προφανώς, ο συγγραφέας έχει κι άλλους «άσους στο μανίκι» για τα ονόματα που «δίνει»!)
Ο επί δεκαεπτά χρόνια αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει λεπτομερώς πώς «έρχονταν οι προσκλήσεις για ρεπορτάζ στην εφημερίδα από υπουργούς της κυβέρνησης, από την καγκελαρία, από ξένες κυβερνήσεις, από τηνίδια την BND (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) ή τη CIA, τραπεζίτες ή μεγάλες εταιρείες, όπως, π.χ., η Shell», και πώς «η ιδιοκτησία της εφημερίδας κανόνιζε μαζί μου ποιος συνάδελφος θα καλύψει το ρεπορτάζ, το οποίο συνήθως ήταν πλουσιοπάροχα καλυμμένο με πεντάστερα ξενοδοχεία, δωρεάν μετακινήσεις με ελικόπτερα, πάντα πρώτη θέση στο αεροπλάνο και φαγητά στα καλύτερα εστιατόρια, συν τα δώρα (χρηματικά ή άλλα, όπως πανάκριβα ρολόγια) στο τέλος της αποστολής»...

«Μετείχα κι εγώ σε πάρα πολλές τέτοιες αποστολές για στημένα ρεπορτάζ, ανταποκριτής σε πολεμικά μέτωπα, μεταφέροντας τις πληροφορίες από εκεί σύμφωνα με τις επιταγές της εργοδοσίας μου. Μετείχα σε "ρεπορτάζ", φτάνοντας μέχρι το Ομάν για να γράψω τα καλύτερα λόγια για τον αιμοσταγή δικτάτορα της χώρας, οι μετακινήσεις μου ήταν πάντα με κλιματιζόμενο ελικόπτερο, η σουίτα μου ήταν υπερπολυτελής, στο εστιατόριο με περίμενε πάντα σπέσιαλ φαγητό και το βράδυ στο κομοδίνο της σουίτας μου υπήρχε ένα πανάκριβο ρολόι δώρο του σουλτάνου. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι σήμερα για όλα αυτά και ζητώ συγγνώμη. Εγώ, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, υπήρξα διεφθαρμένος κατηύθυνα και παραπληροφόρησα αναγνώστες. Τα αναφέρω για να μην ασκήσουν τέτοιου είδους δημοσιογραφία οι νεότεροι συντάκτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ούντο Ούλφκοτε.

Και συνεχίζει: «Συνάδελφος (σ.α: αναφέρει το όνομά του) "άρρωστος" με τα βαριά δίκυκλα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανταλλακτικά για τη μηχανή του στη Γερμανία και ήταν πανάκριβα. Σε ταξίδι του με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην Αμερική βρήκε ολόκληρη μηχανή, την έκανε μικρά κομμάτια, την πήρε μαζί του στο αεροπλάνο της καγκελαρίας και την έφερε στη Γερμανία. Φυσικά, δεν πλήρωσε τίποτα, διότι δεν περάσαμε από τελωνείο, όπως και μερικοί άλλοι συνάδελφοι εκμεταλλευόμενοι το αεροπλάνο της Luftwaffe» - πρόκειται για το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ως προεδρικό αεροσκάφος η καγκελαρία.
Μυστικές υπηρεσίες με γραφείο στην εφημερίδα!

Αναφερόμενος στη διαπλοκή των δημοσιογράφων με τις μυστικές υπηρεσίες ο Ούλφκοτε γράφει ότι «φτάσαμε στο σημείο να εγκαταστήσει γραφείο απέναντι από την εφημερίδα η BND και οι πράκτορές της να δίνουν κομμάτια για δημοσίευση κατευθείαν, παρακάμπτοντας τους πάντες. Εξάλλου, δημοσιογράφοι συνδεδεμένοι με διάφορες αμερικανικές οργανώσεις, συνδεδεμένες με τη σειρά τους με CIA, Μπίλντερμπεργκ κ.λπ., παίρνουν αμερικανικά βραβεία. Και ποιος τα απονέμει; Η Σαμπίνε Κρίστιανσεν και ο Στέφαν Κορνέλιους (σ.σ: γνωστοί αρθρογράφοι) από τη Suddeutsche Zeitung. (...)

»Γα κάθε "καλό ρεπορτάζ" και ανάλογα με το πόσο αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία πληρώνει από 3.670 μέχρι και 14.700 ευρώ τους δημοσιογράφους», καταγγέλλει ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ και, κλείνοντας, επισημαίνει: «Όταν γυρίζουν οι συντάκτες από το ρεπορτάζ στο εξωτερικό παίρνουν εκτός του μισθού τους και των εκτός έδρας -ενδεικτικά αναφέρω-, π.χ., 57 ευρώ τη μέρα για παραμονή στο Χιούστον, 64 ευρώ στη Νορβηγία, 70 ευρώ στη Σουηδία, 77 ευρώ στην Αγκόλα κ.ο.κ. Αλλά τα έξοδά τους, όπως προανέφερα, είναι ήδη πληρωμένα από σπόνσορες κι αυτά, φυσικά, περνιούνται σαν έξοδα της εφημερίδας. Δηλαδή πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης ως... σπόνσορας άλλη μια φορά το ταξίδι του δημοσιογράφου. Κι αυτός ο έρμος πολίτης εκεί έξω δεν έχει ιδέα για όλα αυτά», καταλήγει ο Ούντο Ούλφκοτε...

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» των δανειστών στην κυβέρνηση για κόψιμο των μέτρων

Του Τάσου Δασόπουλου
Κόψτε τα μέτρα που εξαγγείλατε στα μισά ήταν η πρόωρη εντολή των δανειστών από τις πρώτες ώρες της τεχνικής διαπραγμάτευσης που γίνεται με στόχο Ελλάδα, ΕΕ, ΔΝΤ, και ΕΚΤ να διαμορφώσουν τις τελικές του προτάσεις.
Μειώστε το κόστος των μέτρων που εξαγγείλατε στα μισά αλλιώς δεν υπάρχει κοινός τόπος για συμφωνία ήταν η πρώτη «εντολή»…
……….των δανειστών κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η οποία είχε χαρακτηριστεί από τις δύο πλευρές ως «τεχνική συζήτηση».
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση «Δεν διαπραγματευόμαστε μέτρα τα οποία μειώνουν συντάξεις ή εργασιακά δικαιώματα».
Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλώντ Γουνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γκερούντ Ντραϊσελμπλούμ δήλωναν απαισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει μια κατ αρχήν – έστω – συμφωνία για το πρόγραμμα- γέφυρα στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης της Δευτέρας.
Παρόλα αυτά όλοι θεωρούσαν θετικό ότι επιτέλους τα δυο μέρη έχουν συμφωνήσει σε ένα κατ αρχήν διάλογο που θα θέσει όρους και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες η Ελλάδα έμεινε αμετακίνητη στην απόψεις της για την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και την μείωση των δημοσιονομικών στόχων του 2015 και των επόμενων των επόμενων ετών ειδικά στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Τα θέματα αυτά θεωρούνται περίπου «κόκκινο πανί» για τους ευρωπαίους εταίρους μας με πρώτη την Γερμανία η οποία συνεχίζει να επιμένει στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και η οποία βρήκε στο άτυπο Eurogroup της Τετάρτης νέους συμμάχους από τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες πλην της Κύπρου.
Πρόβλημα και η χρηματοδότηση
Η αγωνία από τα επίσημα κοινοτικά όργανα κορυφώνεται καθώς εκτός από την διαπραγμάτευση για το τεχνικό σκέλος του προγράμματος θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και για την χρηματοδότησή του.
Όλα αυτά πριν το τέλος του μήνα αφού από την 1η Μαρτίου πολλά πράγματα αλλάζουν για την Ελλάδα η οποία θα κλείσει οριστικά το μέρος του προγράμματος που αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την πρώτη του επομένου μήνα και αφού δεν θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα τα 11,4 δις ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ απλώς θα πάψουν να υπάρχουν.
Το ποσό αυτό θα αποδεσμευτεί από το ελληνικό πρόγραμμα θα γυρίσει στο ESM και θα μειώσει ισόποσα το δημόσιο χρέος.
Παράλληλα η Ελλάδα θα χάσει άλλα 3,8 δις ευρώ τα 1,9 δις ευρώ θα αφορούν την τελευταία δόση του δανείου από την ΕΕ και τα άλλα 1,9 δις ευρώ το μερίδιο των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ αφού παρά την επιθυμία του κ. Βαρουφάκη και αυτά ήταν συνδεδεμένα με υποχρεώσεις του μνημονίου.
Με το ίδιο σκεπτικό τίθενται σε αμφισβήτηση και τα υπόλοιπα 3,7 δις ευρώ από ANFA και SNP’s που δικαιούται η Ελλάδα μέχρι και το 2016.
Επίσης δεν θα μπορεί από μόνη της να αυξήσει την οροφή των εκδόσεων εντόκων γραμματίων ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οδηγούμενη σε μια δημοσιονομική ασφυξία.
Από enikonomia μέσω Γρέκι

Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς- Η Ντόρα χτυπάει τον Σαμαρά: Κρίμα Αντώνη – ανθελληνική η στάση του ΕΛΚ – Ο Μιχελάκης αποκαλεί τον Σαμαρά «απαράδεκτο» και τάσσεται με την κυβέρνηση“ – «Άπαξ προδότης, πάντα προδότης»

Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς
Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες ……..
……..
αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.
Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η Ελλάδα είναι πίσω στην ανάπτυξη” και κάτι για “κεφάλια του ΕΛΚ” 
Αντ.Σαμαράς: Όποιος αγαπάει την Ελλάδα θέλει να πετύχει η Κυβέρνηση – Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση, αλλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή.
Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε «Μπορεί σε κάθε σου βήμα να με υπονόμευσες αλλά εγώ θα σε στηρίξω. Κοίτα μονάχα μη βλάψεις τη χώρα». Πρόσθεσε πάντως πως δεν πρόκειται να ψηφίσει η ΝΔ τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης λέγοντας ότι αν στο μέλλον αλλάξει ρότα ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση θα τον στηρίξει. Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε επίσης κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού, όχι μόνο γιατί δεν θα βοηθήσει την αγορά εργασίας, αλλά θα θεωρηθεί και ως casus belli από τους εταίρους.
Διαβάστε το κατάπτυστο και ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς:

Τι απάντησε ο Βαρουφάκης για το... κασκόλ του

Τι απάντησε ο Βαρουφάκης για το... κασκόλ του

Μέσω Twitter η απάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
Την απάντησή του για το περιβόητο κασκόλ Burburry, το οποίο προκάλεσε ποικίλα σχόλια, έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε έναν... περίεργο χρήστη του Twitter που αναφέρθηκε στο θέμα ζητώντας «εξηγήσεις» για το αξεσουάρ αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε.
Ο κ. Βαρουφάκης όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «εφόσον ρώτησες είναι ένα δώρο της γυναίκας μου εδώ και 12 χρόνια. Ικανοποιημένος τώρα;»
vartweet

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
- See more at: http://www.redder.gr/redder-web/34210/ti-apantise-o-varoufakis-gia-to-kaskol-tou#sthash.fv1La3Fr.dpuf

Aυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός!


Απειλή πραξικοπήματος στην Ελλάδα

Benito Perez στο LECOURRIER (Ελβετία)     (μτφρ. Κριστιάν)
Οι κρίσεις  -αυτή που περνά η Ευρώπη από το 2008 δεν αποτελεί εξαίρεση-   δρουν ως ισχυροί αποκαλυπτικοί μηχανισμοί.
Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κόψει κάθε τροφοδοσία του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι πλέον ……….
……….
υπόθεση  -που αναφέραμε τη Τρίτη στις στήλες μας-  αλλά πραγματικότητα.
Ο εκβιασμός είναι σαφής: εάν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εγκαταλείψει, τον Φεβρουάριο, την εφαρμογή του προγράμματος της, οι ελληνικές τράπεζες θα στερηθούν από οξυγόνο.
Στη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου  -και τα ανταγωνιστικά οικονομικά σχέδια τους-  τοθεσμικό ίδρυμα που διευθύνεται από τον Mario Draghi, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs 1, επέλεξε το στρατόπεδο του .
Δεν ήταν έκπληξη. Η υποτιθέμενη ουδετερότητα των κεντρικών τραπεζών   -νεοκλασικό τέχνασμα  που σχεδιάστηκε για να αφαιρέσει τον έλεγχο του νομίσματος από τη περίμετρο της δημοκρατίας-  σπεύδει να εξαφανιστεί μόλις διακυβεύονται ορισμένα συμφέροντα.
Το παρατηρήσαμε αμέσως μετά την κρίση των subprime, όταν οι εγχώριες εθνικές τράπεζες είχαν διαταχθεί να εξυγιαίνουν τις ιδιωτικές ομόλογες τους.
Στη συνέχεια, ξεχνώντας ξαφνικά το αντι-πληθωριστικό δόγμα τους, αυτοί οι ίδιοι φορείς που είναι αρμόδιοι για την έκδοση του νομίσματος, το δάνεισαν γενναιόδωρα, με γελοία επιτόκια στις ιδιωτικές τράπεζες.
Τεράστια χρηματικά ποσά καρποφόρησαν οι χρηματοπιστωτές σε αναδυόμενες ή κερδοσκοπικές αγορές, ενισχύοντας την κερδοφορία τους. Και όλα αυτά με το πρόσχημα της ενίσχυσης της τοπικής πραγματικής οικονομίας …
Ακόμα και η Ελβετία είχε παρασυρθεί και, μετά τη διάσωση της UBS, ενίσχυσε πάλι την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας το 2011, όταν το ισχυρό φράγκο άρχισε να απειλεί τα περιθώρια κέρδους της εξαγωγικής βιομηχανίας . Πριν να ανακληθεί στην πραγματικότητα τον περασμένο Ιανουάριο από μεγαλύτερους παίκτες.
Ωστόσο, ένα από τα δύο πράγματα συμβαίνει: είτε αυτά τα ιδρύματα έχουν καθήκοντα άσκησης οικονομικής πολιτικής και πρέπει να υπόκεινται στην πολιτική εξουσία, είτε είναι απλά τεχνικές υπηρεσίες, μόνο αρμόδιες για να ελέγχουν το πληθωρισμό, και ως εκ τούτου μπορούν να χειραφετηθούν από τις  κυβερνήσεις.
Την απάντηση, φρόντισε η ΕΚΤ να μας την υπενθυμίσει τη Τετάρτη, αρνούμενη να θεωρήσει την αξία των ελληνικών ομολόγων, ενώ η Αθήνα είχε εγείρει την ίδια ημέρα, 812,5  εκατομμύρια ευρώ με  2,75% στις χρηματοπιστωτικές αγορές
Το πλήγμα είναι άτιμο:  η Αθήνα δεν είχε λάβει καμία μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την υποτίμηση των υποχρεώσεών της.
Είναι πολιτικό: στοχεύει την αχίλλειος πτέρνα των Ελλήνων, τις ιδιωτικές τράπεζες «τους».
Είναι ιδεολογικό: θέλει να αναγκάσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το σχέδιο εξόδου της από τη κρίση που όμως εγκρίθηκε από τις κάλπες (δικαιότερη φορολόγηση, καταπολέμηση της διαφθοράς, τόνωση της κατανάλωσης) και να επανεξετάσει τα μέτρα ιδιωτικοποιήσεων και λιτότητας που επιβλήθηκαν από τη Τρόικα.
Μια στρατηγική περικύκλωσης, αφού προϋποθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να αναλάβει τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας της, ή ακόμη και του σύνολου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Συμπεριληπτικά: το θεσμικό ίδρυμα έκδοσης νομίσματος των Ελλήνων στράφηκε εναντίον τους.
Όπως μια χούφτα πραξικοπηματιών Στρατηγών, ο πρώην μισθοφόρος της Goldman Sachs και οι ανώτεροι υπάλληλοι του, όρθωσαν το ανάστημά τους εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, απειλώντας την με οικονομικό πραξικόπημα, αν δεν ξαναβρεί τα «λογικά» της …
Αυτή η «Μάχη των Αθηνών», όπως κάποτε εκείνη της Χιλής, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.
Είναι η μάχη της δημοκρατίας ενάντια στην παντοδυναμία της νεοφιλελεύθερης ζουρλομανδύας.
Πέρα από την αυθόρμητη αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, μας αφορά όλες και όλους.
1  Υπενθυμίζεται ότι ο Mario Draghi ήταν υπεύθυνος των ευρωπαϊκών δημόσιων χρέων στην GoldmanSachs, τη στιγμή που αυτή η τράπεζα φαλκίδευε τους ελληνικούς λογαριασμούς.


Κρύο καιρός για δύο. Περνάμε το χιονιά στο σπίτι με άνεση και στιλ



Πώς το κρύο μπορεί να γίνει η καλύτερη αφορμή να καθίσουμε σπίτι και να περάσουμε καλά, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες των εκπτώσεων

Πόσο μας κόστισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος


Η "Διαύγεια" μάς βάζει τα γυαλιά. Πόσο κοστίζει ο Δραγασάκης και πόσο κόστιζε ο Βενιζέλος ως αντιπρόεδροι κυβερνήσεων
Μετά την διαδικτυακή επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί υποκρισίας της νέας κυβέρνησης αλλά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ που προβάλλει νούμερα, ποσά και αριθμό συνεργατών για τη σύσταση του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου τς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Γιάννη Δραγασάκη, το NEWS 247 πραγματοποιεί flashback στην περασμένη κυβέρνηση, αλλά και τα αντίστοιχα νούμερα που συνόδεψαν τη θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Περίπου 20 υπάλληλοι τοποθετήθηκαν από τον ίδιο στο γραφείο του, ήδη από τον Ιούνιο του 2013 και μετά την ολοκλήρωση του ανασχηματισμού.
Αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος του συγκεκριμένου γραφείου που δημοσιοποιήθηκε την ημέρα που η κυβέρνηση έβαζε λουκέτο σε 118 σχολεία, προκειμένου να εξοικονομήσει 228.000 ευρώ, ευλόγως αναρωτιέται κανείς την αναγκαιότητα δημιουργίας του εν λόγω γραφείου.
Μια ματιά στην ηλεκτρονική σελίδα της «Διαύγειας» αποδεικνύει ότι το γραφείο αυτό κόστισε πάνω από 700.000 ευρώ, ενώ μετακινήθηκαν εκεί δέκα μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι, πέντε ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες και άλλοι πέντε υπάλληλοι του δημοσίου.

ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

 

TO ΦΕΚ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΘΕΜΑ: Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 55 παρ. 1,3,4 και 6, 56, 57 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την «Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 98/Α΄/22.4.2005).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 22, παράγραφος 3 του Νόμου 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού Ελέγχου των Δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 247/Α΄/27.11.1995).
3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 119/2012 (ΦΕΚ 153/Α΄/25.06.2013) «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
4. Το Π.Δ. 113/2010 (ΦΕΚ Α’ 194). ΑΔΑ: ΒΛ4ΖΟΞ54-ΚΒΞ5. Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 παρ. 1 της Υ48/09.07.2012 «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (ΦΕΚ Β’ 2105).
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 234.353 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2013, 468.706 ευρώ περίπου για το έτος 2014, και το ίδιο χρηματικό ποσό (468.706 ευρώ) για καθένα από τα επόμενα έτη. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν, όσον αφορά στο τρέχον οικονομικό έτος από πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών (Ε.Φ. 23-660 ΚΑΕ ομάδων 0200, 0500, 0700, 0800 και 1000).
Κατά τα επόμενα έτη, η προκαλούμενη δαπάνη θα καλύπτεται από τις πιστώσεις που εγγράφονται κατ’ έτος για το σκοπό αυτό στον ανωτέρω προϋπολογισμό.
7. Την αριθ. ΔΑΠ337 βεβαίωση δέσμευσης πίστωσης, αποφασίζουμε:
1. Συνίσταται από 26-6-2013 Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του οποίου η θέση συστάθηκε με το Π.Δ. 119/2013 (ΦΕΚ 153/Α’/25.06.2013).
2. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο συνιστώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.
3. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 2013
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Την έκανα νωρίς