ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – Δείτε τι θα πληρώσετε


Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του taxisnet προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο θα πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα τυπώσουν, ώστε να πάνε σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για πληρώσουν το αντίτιμο. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος του 2014.

Υπενθυμίζεται πως για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1 Νοεμβρίου του 2010 ο υπολογισμός γίνεται με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. Αν το αυτοκίνητό σας έχει ταξινομηθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία, τότε ο υπολογισμός...
των τελών γίνεται με τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται από τον κατασκευαστή.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς στους παρακάτω πίνακες.

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010:

Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. - 22 €
Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. -  55 €
Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. -  120 €
Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. -  135 €
Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. -  240 €
Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. -  265 €
Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. -  300 €
Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. -  660 €
Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. -  880 €
Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. -  1.100 €
Για 4.001 και άνω κ.εκ. -  1.320 €

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 και μετά:

Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) -  0 €
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) -  0,90 €
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) -  1,10 €
Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) -  1,70 €
Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) -  2,25 €
Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) -  2,55 €
Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) -  2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) -  3,40 €


Από το Ποντίκι

Τα μεγάλα θύματα της κρίσης - «Αφήνουν παιδιά στο Χατζηκυριάκειο, γιατί δεν έχουν ούτε για... γάλα»


Πλούσια κράτη με παιδιά φτωχά. Αυτή είναι η εικόνα στον κόσμο μετά από 6 χρόνια οικονομικής κρίσης, όπως τη σκιαγραφεί έκθεση της UNICEF, με τίτλο: «Τα παιδιά της ύφεσης». Προκύπτει ότι ακόμα και στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε 41 από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου ζουν 76,5 εκατ. παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή 2,6 εκατ. παιδιά περισσότερα σε σχέση με το 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειές τους...
διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 60% του μέσου όρου του ευρωπαίου εισοδήματος.

Στην Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Ισπανία πάνω από το 36% των παιδιών ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 32% και στην Ιταλία 30%. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στη Ρώμη, στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω.

Ενδεικτικά υπογραμμίζεται στη μελέτη ότι στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα είχε επιστρέψει το 2012 σε επίπεδα ανάλογα του 1998. Για την Ισπανία, την Ιρλανδία αλλά και το Λουξεμβούργο, η υποχώρηση φτάνει τη δεκαετία, για την Ισλανδία τα 9 χρόνια και για την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία τα οκτώ.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»

Από real

«Αφήνουν παιδιά στο Χατζηκυριάκειο, γιατί δεν έχουν ούτε για... γάλα» 
Μεγαλώνοντας σε ένα ίδρυμα γνωρίζεις και συνυπάρχεις με διαφορετικούς ανθρώπους, που έχουν περάσει κι αυτοί δύσκολες καταστάσεις, αλλά έχουν όνειρα για το μέλλον».

Δεκαέξι χρόνια έζησε η Γ.Κ. στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας του Πειραιά. Από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών, όταν οι γονείς της, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκαν να την αφήσουν εκεί μαζί με τις δύο αδελφές της.

«Οι μέρες στην αρχή περνούσαν δύσκολα. Δεν καταλάβαινα γιατί οι γονείς μου μας έστειλαν εκεί. Επειτα από τόσα χρόνια συνειδητοποίησα ότι ο μοναδικός λόγος ήταν η θέλησή τους να σπουδάσουμε και οι τρεις και να πάρουμε γερές βάσεις στη ζωή μας», αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο η Γ.Κ.

Ενα κορίτσι που πάλεψε και τελικά κατάφερε να σταθεί στα πόδια του (αποφοίτησε από το ΤΕΙ Πάτρας) έχοντας στο πλευρό του, τους ανθρώπους του Χατζηκυριάκειου. Πρόκειται για το παλαιότερο ίδρυμα της χώρας (ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ), το οποίο χρόνο με το χρόνο καλείται να φροντίσει ολοένα και περισσότερα ανήλικα παιδιά, καθώς οι γονείς δεν μπορούν να τους προσφέρουν καν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Στρουμπούλης, από το 2010 ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή παιδιών έχει αυξηθεί δραματικά. Σήμερα φιλοξενούνται 120 κορίτσια, ενώ πριν ξεσπάσει η κρίση ήταν μόλις 70. Το Χατζηκυριάκειο φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών.

Εκτός από στέγη, προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και συμβουλευτική στήριξη. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα παιδιά στις σπουδές τους. Η πλειονότητα ανήκει στο πρόγραμμα κλειστής περίθαλψης, ενώ παράλληλα λειτουργούν τα προγράμματα ημιαυτόνομης-αυτόνομης διαβίωσης και του Κέντρου Οικογένειας και Παιδιού. Ολα λειτουργούν βάση ενός καταστατικού, στο οποίο προβλέπεται ακόμη και η παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

«Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και εξαθλιώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις. Οι γονείς είναι άνεργοι, δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουτί γάλα και σε πολλές περιπτώσεις στο σπίτι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό. Οπως καταλαβαίνετε, τα παιδιά δεν μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον κι έτσι οι δικοί τους αναγκάζονται να τα στείλουν εδώ», εξηγεί η διευθύντρια παιδικής προστασίας του Χατζηκυριακείου, Αναστασία Κατσιλιέρη.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Από real

Λεφτά υπάρχουν! 219.500 ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση των παροπλισμένων Airbus της Ολυμπιακής


Τα παλαιά αεροσκάφη της Ολυμπιακής παραμένουν αναξιοποίητα από το ΤΑΙΠΕΔ και κοστίζουν 219.500 ευρώ στο δημόσιο για να τη «διατήρηση διαρκούς αξιοπλοΐας». Πρόκειται για δύο Airbus A340-300.

Η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων συνεδρίασε και αποφάσισε να εγκρίνει τις δαπάνες συντήρησης των δύο αεροπλάνων προκειμένου...
να διατηρηθούν αξιόπλοα.

Η δαπάνη συνολικού ύψους 219.500 ευρώ θα καλυφθεί από το λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου «Ελληνικό Δημόσιο – Λογαριασμός εσόδων από αποκρατικοποιήσεις» και δεν θα βαρύνει απευθείας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως για δύο αεροσκάφη (σειριακοί αριθμοί 280 και 292) το ΤΑΙΠΕΔ ζητούσε περίπου 20 εκατ. δολάρια, αλλά πλέον η τιμή αυτή θεωρείται υπερβολικά υψηλή. Τα Airbus είχαν αγοραστεί με leasing μεταξύ 1998 – 1999 με εγγύηση του Δημοσίου προς την τότε Ολυμπιακή Αεροπορία ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Τι αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων

Την εκ νέου παράταση ως τις 31.7.2014 της από 01.08.2010 σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας Ολυμπιακές Αερογραμμές με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Οργανισμού Διατήρησης Διαρκούς Αξιοπλοΐας (CAMO), για την διενεργούμενη τεχνική διατήρηση σε κατάσταση καθήλωσης των αεροσκαφών (preservation), την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και στάθμευσης, καθώς και συναφών υποστηρικτικών διοικητικών υπηρεσιών.

Την καταβολή ποσού 61.500 ευρώ έναντι των ανεξόφλητων τιμολογίων που εκδόθηκαν σύμφωνα με την από 01.08.2010 σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ, δυνάμει της από 28.05.2014 παράτασης της ανωτέρω σύμβασης συντήρησης.

Την καταβολή ποσού 48.500 ευρώ έναντι των ανεξόφλητων τιμολογίων που εκδόθηκαν σύμφωνα με την από 01.08.2010 σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενόψει της παράτασης της ως άνω σύμβασης συντήρησης μέχρι 31.7.2014.

Την εκ νέου παράταση ως τις 31.10.2014 της από 01.08.2010 σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Οργανισμού Διατήρησης Διαρκούς Αξιοπλοΐας (CAMO), για την διενεργούμενη τεχνική διατήρηση σε κατάσταση καθήλωσης των αεροσκαφών (preservation), την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και στάθμευσης, καθώς και συναφών υποστηρικτικών διοικητικών υπηρεσιών.

Την καταβολή 109.500 ευρώ έναντι των ανεξόφλητων τιμολογίων που εκδόθηκαν σύμφωνα με την από 01.08.2010 σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενόψει της παράτασης της ως άνω σύμβασης συντήρησης μέχρι 31.10.2014.

Από olympia

Δυο ξανάστροφες σφαλιάρες στο Εθνικό μας Μαλακισμένο και ξάπλωμα στο πάτωμα, δεν το λες και εμφύλιο...


Εδώ που τα λέμε σύντροφοι, δυο ξανάστροφες σφαλιάρες στο Εθνικό μας Μαλακισμένο και ξάπλωμα στο πάτωμα, δεν το λες και εμφύλιο.
Το λες; Ε, δεν το λες...

Φτάνει πια με τις πλαστές κυβερνήσεις τραπεζοϋπαλλήλων. μαυραγοριτών, κομπραδόρων, δωσίλογων!

Με πλαστά στοιχεία μπήκαμε στο ΕΥΡΩ

Με πλαστά στοιχεία μπήκαμε στο ΔΝΤ

Με πλαστά στοιχεία βγαίνουμε απ” την ΚΡΙΣΗ

Φτάνει πια με τις πλαστές κυβερνήσεις!

Φάγατε πατρίδα; Χορτάσατε; Καυλαντίσατε και πολεμικό αεροπλανάκι; Παρελάστε προς εφορίες και τράπεζες τώρα...

Ουραγός η Ελλάδα στην προσέλκυση επιχειρήσεων, παρά τη βελτίωση


Ουραγός η Ελλάδα στην προσέλκυση επιχειρήσεων, παρά τη βελτίωση
Πρώτη στη λίστα των χωρών που η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει στις επιχειρήσεις να μην… επενδύσουν, βρίσκεται δυστυχώς η Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα με τίτλο «Doing Business» η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών που εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» των προς επένδυση χωρών. Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.
Όπως αναφέρει ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς. Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο -σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.
Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση. Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, σημειώνει σκωπτικά το άρθρο.
Σε σύνολο 189 χωρών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 61η θέση από 65η μέχρι πρότινος, παραμένοντας ωστόσο προτελευταία εκ των κρατών μελών της ευρωζώνης καθώς περνά μόνο την Κύπρο (64η) κατά τρεις θέσεις.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι έγιναν 21 μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επιχειρείν την περίοδο 2013-2014. Ο μέσος όρος των μεταρρυθμίσεων στην πενταετία για τη χώρα ήταν 22.
«Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διευκόλυνση των διαδικασιών για καταχώριση ακίνητης περιουσίας. Τον Δεκέμβριο του 2013 καθιέρωσε νέο φόρο μεταβίβασης ακινήτων στο 3%, που είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον προηγούμενο, ο οποίος άγγιζε το 10%. Επιπλέον απλοποίησε τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογική ενημερότητα» σημειώνεται στην έκθεση.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝΗ Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ανακοινώνει ότι οι οφειλέτες θα έχουν την δυνατότητα με αίτησης τους, να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς την Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης Σύμφωνα με τον Ν.4304/14(ΦΕΚ234/Α/23-10-2014) άρθρο 25. Όπως ψηφίστηκε από την Βουλή καθώς και με την υπ αριθμόν 132/2014 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.
Στην...

παρούσα ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 30/09/2014.
Για την εφάπαξ εξόφληση οφειλής παρέχεται υποχρεωτική απαλλαγή (100%) από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
10 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων 80%
20 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων 60%
30 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων 45%
40 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων 30%
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από σαράντα (40), ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από σαράντα ευρώ (40,00 €)
Η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να υποβληθεί στη ΔΕΥΑ Κατερίνης το αργότερο μέχρι 14/11/2014 (τμήμα καταναλωτή τηλ.: 23510/45309-311 , ισόγειο Σβορώνου 17)

Ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΚ
 Μιχάλης Παπαδόπουλος

Εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης
   Εξελέγησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, έπειτα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε σήμερα, στην οποία συμμετείχαν μόνο τα 16 μέλη της παράταξης του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» του κ. Πατούλη (πρόσκειται στη ΝΔ) κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, εκλέγοντας τους 16 μεταξύ των 31 μελών.

Συγκεκριμένα, ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν... 

οι: Αγγελόπουλος Μιχαήλ- δήμαρχος Σάμου, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος- δήμαρχος Ξάνθης, Μελετίου Νίκος- δήμαρχος Ασπροπύργου, Τζιαχρήστας Δημήτρης- δήμαρχος Δομοκού, Τζιτζιος Γιάννης- δήμαρχος Σιθωνίας, Χιονίδης Σάββας- δήμαρχος Κατερίνης, Κοτρωνιάς Γιώργος- δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Δαμουλάκης Γεράσιμος- δήμαρχος Μήλου, Παπαστεργίου Δημήτρης- δήμαρχος Τρικκαίων, Μπαρμπάκος Ευάγγελος- δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας.

ΕΠΣ Πιερίας: Η κίνηση του Σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 & 2-11-2014
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  1-11-2014  ΩΡΑ15:00

Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ-ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΙΤΡΟΥΣ

Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ-Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-Α.Μ.Σ.  25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ-Α.Ε. ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ν. ΠΟΡΩΝ

 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  
Γ1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  1-11-2014  ΩΡΑ15:00

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ ΑΛΩΝΙΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΞΟΧΗΣ

ΑΕΤΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ-ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΡΑΝΗΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΡΕΠΟ


8η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΚΥΡΙΑΚΗ  2-11-2014 ΩΡΑ 15:00

ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΩΝ

ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ-ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ-Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012 Β  Δ.Α.Κ.

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΔΙΟΥ

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ ΑΛΩΝΙΩΝ


4η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  
Γ2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΚΥΡΙΑΚΗ  2-11-2014  ΩΡΑ 15:00

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΕΤΟΣ ΚΑΡΥΩΝ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΝΕΟΣ ΠΑΜΒΡΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ν. ΠΟΡΩΝ ΡΗΤΙΝΗΣ

Α.Ο. ΣΚΟΤΙΝΑΣ-Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ Κ. ΜΗΛΙΑΣ

ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΡΕΠΟ

http://pieriasport.blogspot.gr/

Στο Taxisnet οι απαλλαγές και εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για 1,3 εκατ. φορολογούμενους.Στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες..

Στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες που δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% καθώς και γι’ αυτούς που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνει ο συμψηφισμός με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί. 

που δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% καθώς και γι’ αυτούς που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνει ο συμψηφισμός με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί.

Στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες που δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% καθώς και γι’ αυτούς που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνει ο συμψηφισμός με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί.

Σήμερα ολοκληρώνεται η νέα εκκαθάριση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) που θα αναδείξει τους δικαιούχους των εκπτώσεων ή της πλήρους απαλλαγής από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ περίπου 1,3 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν διορθωμένο το εκκαθαριστικό τους σημείωμα και θα κληθούν να καταβάλουν είτε μειωμένο φόρο είτε μηδενικό. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν σχετικά με την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ότι θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τη νομοθεσία, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν ΕΚΑΣ ή έλαβαν το προηγούμενο έτος διάφορα επιδόματα θα χάσουν την έκπτωση εκτός και αν κατατεθεί νέα διάταξη που να τους εξαιρεί από τον φόρο ακινήτων.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ο εντοπισμός των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Οπως αναφέρουν τα στελέχη της ΓΓΔΕ το έντυπο Ε2 δεν είναι κωδικοποιημένο, με αποτέλεσμα να μην είναι διακριτό ποια ακίνητα είναι κενά. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει σχετίζονται με:
• Λανθασμένη αναγραφή του κενού διαμερίσματος. Για παράδειγμα αντί να αναγραφεί «κενό», ορισμένοι γράφουν «κενό όπως και πέρυσι».

• Ορθογραφικά λάθη από τα οποία δεν διαπιστώνεται εάν το ακίνητο είναι κενό.

• Δεν έχει δηλωθεί ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ.

Ολοι οι ανωτέρω την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξει η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη τους και να συμπληρώσουν τους σχετικούς κωδικούς προκειμένου να τους αναγνωρισθεί η έκπτωση.

Το βράδυ σήμερα, θα έχουν αναρτηθεί όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα που κατάφερε να επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στον ηλεκτρονικό λογαριασμό τους στη διεύθυνση www.gsis.gr προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει «περαστεί» η έκπτωση. Διαφορετικά θα πρέπει είτε να απευθυνθούν στην εφορία τους είτε να περιμένουν να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους ιδιοκτήτες που δικαιούνται έκπτωση 50 ή 100% καθώς και γι’ αυτούς που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα γίνει ο συμψηφισμός με το ποσό της πρώτης δόσης που έχει καταβληθεί. Εκπτωση 50% χορηγείται στον φορολογούμενο και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής του συνολικού φόρου και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα και

γ) Ο φορολογούμενος ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πλήρη απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων θα έχουν οι φορολογούμενοι εφόσον:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία.

δ) Εφόσον ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα τέκνα έχει ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
http://www.kathimerini.gr/ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης έχει κοινοποιήσει την κάτωθι επιστολή προς τα μέλη του σχετικά με το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.
Παρακαλούμε να δημοσιευθεί – μεταδοθεί.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Στο Λιτόχωρο Πιερίας «Φιλοξενία και φιλοτεχνία» συνέχεια … Μορφές σιδηροτεχνίας στο ξενοδοχείο «Villa Δρόσος»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φιλοξενία και φιλοτεχνία» που διοργανώνει το ξενοδοχείο «Villa Δρόσος» στο Λιτόχωρο, αυτό το διάστημα φιλοξενείται η έκθεση του καλλιτέχνη σιδηρουργού Κώστα Καμπερίδη.

Για την έκθεση αυτή ο δρ. Όμηρος Ξενίδης γράφει:

Στην τέχνη είναι δύσκολο να πεις κάτι εξίσου καλό με το να μην πεις τίποτε LudwigWittgenstein

Σίδηρος και τέχνη. Ύλη και πνεύμα. Δύο έννοιες μη συμβατές αν αναζητήσουμε τη φύση τους.

Σκληρή, ψυχρή, άψυχη πρώτη ύλη ο σίδηρος - θυμίζει εργαλεία, όπλα. Αντικείμενα που περιέχουν βία. Μορφές άκαμπτες, οριστικές, αμετάκλητες.

Στην αντίθετη κατεύθυνση οι συνειρμοίτης τέχνης. Πνευματώδης, συναισθηματική, ανθρώπινη. Τα έργα τέχνης εκφράζουν δημιουργικότητα, αρμονία, ειρήνη, ψυχική ζεστασιά.

Με ποιον τρόπο ο σιδηροτεχνίτης εξισορροπεί αυτές τις ασυμφωνίες; 

Στην περίπτωση του Κώστα Καμπερίδη η βιωματική τέχνη του σιδηρουργούμεταλλάσσεται σε καλλιτεχνία. Από παιδί στο σιδηρουργείο του πατέρα του ως παρατηρητής, έπειτα έφηβος ως βοηθός του και τώρα ως σιδηροτεχνίτης, ο Κώστας Καμπερίδης επενεργεί με το φυσικό του είναι πάνω στην άκαμπτη, σκληρή πρώτη ύλη επιχειρώντας να την μεταμορφώσει. Κόβει, λυγίζει, καμπυλώνει, διπλώνει, γυαλίζει, οξειδώνει το σίδηρο. Αναμετριέται μαζί του καιυπό μία έννοια τον εξημερώνει, του προσδίδει τις μορφές που επιθυμεί, τον μεταμορφώνει σε εύπλαστο υλικό γλυπτικής. Η άγαρμπη σιδερένια ύλη με επίμονη και επίπονη εργασία προσλαμβάνει τη μορφή καλλιτεχνημάτων. Η σιδηρόβεργα αποκτά απαλές καμπύλες. Σχηματίζονται: ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ένας ταύρος, μία κουκουβάγια, ένα σαλιγκάρι, ένα ποδήλατο.

Κομμάτια σιδήρου συναρμολογούνται με ηλεκτροσυγκόλληση. Άλογα, ένας κόκορας, μια γλάστρα με ένα φυτό, ένα ψάρι που πιάστηκε στη σιδερένια πετονιά. Τα γλυπτά εμφανίζονται ως άφθαρτες στο χρόνο μορφές ενός κόσμου που ακινητοποιείται στη φαντασία του καλλιτέχνη. Τα πάντα μεταπλάθονται στην αρχέγονη σιδερένια ύλη τους. 

Ακόμη και η ζωγραφική προσαρμόζεται σε αυτήν τη λογική. Ένα κομμάτι σίδηρο-λαμαρίνας χρησιμεύει ως καμβάς. Πάνω σε αυτήν ο Κώστας Καμπερίδης τρίβει, στιλβώνει, χαράσσει σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα φυσικά χρώματα του σιδήρου.Ο ακατέργαστος σίδηρος είναι μαύρος, η στιλβωμένη επιφάνεια λευκή, η σκουριασμένη λαμαρίνα καφέ. Με αυτήν την ολιγοχρωμία η θάλασσα γίνεται μαύρη, το σκουριασμένο καράβι καφέ, ο καπνός των ατμομηχανών του λευκός. Ούτε το μαύρο ούτε το λευκό όμως λογαριάζονται ως χρώματα. Ωστόσο, ο έμπειρος και φιλότεχνος σιδηροτεχνίτης καταφέρνει να ζωγραφίσει με σιδερένια χρώματα δημιουργώντας γυαλιστερούς ανάγλυφους πίνακες όπου το φως και μόνο καθορίζει την εμφάνισή τους.

Τα έργα του Κώστα Καμπερίδη αποκαλύπτουν μια βαθιά ριζωμένη ανθρώπινη ανάγκη διττής φύσης. Από τη μια η επιβίωση κι από την άλλη η τέχνη. Και τα δύο επιθυμούν να εκφραστούν στη ζωή ισότιμα χωρίς συμβιβασμούς. Ο καλλιτέχνης, που καλείται να δώσει μορφή σε αυτό το αμάλγαμα, έχει ίσως ως μόνο εφόδιο τη φαντασία του. Αν αυτή μπορεί να βασιστεί, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Κώστα Καμπερίδη, στη βιωματική εμπειρία της τέχνης, τότε η γέφυρα που κτίζει ο τεχνίτης προς την καλλιτεχνία έχει γερά θεμέλια, φτιαγμένα από σίδηρο.

Φώτο:

1 έως 10.  Έργα του Κώστα Καμπερίδη που είναι στην έκθεση του ξενοδοχείου

12.  Ο καλλιτέχνης Κώστας Καμπερίδης, η υπεύθυνη του «Villa Δρόσος» Αναστασία Βλάχου, ο δρ. Όμηρος Ξενίδης και ο Πάρις Δεληνιώτης, στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων

13. Ο Απόστολος Κούρτης που πλαισίωσε με τα κρασιά του την πρώτη μέρα της έκθεσης


                                                                                    

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας

Το επταήμερο τουρ στο Πανόραμα των Δαλματικών Ακτών από 17-23 Οκτωβρίου 2014 που οργανώθηκε από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και το πρακτορείο Βελώνης τουρς, έκλεισε γεμάτο εικόνες, εμπειρίες, πλούσια συναισθήματα, νέες γνώσεις και υπέροχες εντυπώσεις.
Η παρέα γνωρίστηκε καλύτερα και εκφράστηκε στο γλέντι της τελευταίας βραδιάς τα Τίρανα, Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία ήταν οι χώρες που γνωρίσαμε και βεβαίως η ιστορία και ο πολιτισμός των σημαντικότερων μεσαιωνικών κυρίως πόλεων Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Ζανταρ, Σπλιτ, Μόσταρ, λίμνες Πλίτβιτσε, Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπούτβα, Τίρανα.
Γεμάτοι με όμορφα συναισθήματα ευχαριστούμε την Διοίκηση του ΟΑΕΕ για την διοργάνωση του ταξιδιού και προσωπικά τον κ. Δ. Κουτσή, Πρόεδρο και τον κ. Ν. Αναγνωστόπουλο, Αντιπρόεδρο για την προσπάθειά τους να περάσουμε τόσο όμορφα.
Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Ν. Βελώνη που συνόδεψε προσωπικά το γκρουπ.
Σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον ακούραστο οδηγό μας κ. Γιάννη Γίτσα και του ευχόμαστε να’ ναι πάντα καλοτάξιδος.
Σημαντική, αποτελεσματική και ευχάριστη ήτανε η καθοριστική συμβολή του ξεναγού μας Βασίλη Στυλιανίδη. Οι γνώσεις του, το χιούμορ του και ο ακούραστος τρόπος του, παραστατικός και ζωντανός, κάνανε την ξενάγηση και την συνύπαρξή μας ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.
Με την ευχή για καλό χειμώνα και καλή αντάμωση, σχεδιάζουμε το επόμενο όμορφο ταξίδι.
Εξάλλου, ένα ταξίδι είναι η ζωή μας, ας το κάνουμε όσο πιο όμορφο μπορούμε.
Εκ μέρους του γκρουπ.
Ραπτοπούλου Παναγιώτα

24/10/2014

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατερίνη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της  74ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.


Το πρωί της Τρίτης,   28 Οκτωβρίου 2014,  τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου με το Ιερατείο της πόλης, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο καθηγητής – συγγραφέας, κ. Ζήνων Σατραζέμης.


Ακολούθως, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας τελέστηκε τρισάγιο και   πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο,  τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων , Βουλευτή Ν.Πιερίας, κ. Κώστα Κουκοδήμο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης,  εκπροσώπους της  Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Στρατού Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ 16ο Σ.Π.-ΠΑΟ-ΕΕΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η  τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.


Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη  παρέλαση στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης  (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) , Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με υπερηφάνεια και συγκίνηση την παρέλαση   αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του  ΄40.

Μετά τη λήξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

 Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Η Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε στην Κατερίνη την Τρίτη 28 Οκτωβρίου.
Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στη συνέχεια, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Φορέων, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή των Ελευθερίων από τον Γερμανικό ζυγό, ενώ ακολούθησε τρισάγιο στο Ηρώο της πόλεως και η παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα σχολεία της πόλεως, καθώς επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Μορφωτικά Σωματεία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν εόρτιες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθησε στην Ενορία Προφήτου Ηλιού Κίτρους, στην οποία συμμετείχαν η ενοριακή γυναικεία χορωδία και τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων με επίκαιρη θεατρική παράσταση. Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, συγκεκριμένα στο εντευκτήριο θηλεών της Χριστιανικής Ένωσης, με πλούσιο καλλιτεχνικό περιεχόμενο, εμπλουτισμένο με προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ