ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

...και να πω ότι προσφέρετε κάτι, ότι κάνετε δουλειά ρε κηφήνες "δικαστές"

Γράμμα (με e-mail) που ήλθε από την φίλη μας την κα Βίτσα: Ανακήρυξα προσφάτως το 2015, ως χρονιά της πουστιάς και του πούστη


Αγαπητέ κύριε σκηνοθέτα του διαδικτύου
Σου γράφω ξανά γιατί με εμπνέει σκωπτικά η όρεξή σου να εξακολουθείς να μάχεσαι. Απομείνατε λίγοι.
Ανακήρυξα προσφάτως το 2015, ως χρονιά της πουστιάς και του πούστη (δεν είναι ύβρις, είναι νόμιμη κατάσταση και ιδιαιτερότητα). Η ανακήρυξη έγινε πρώτα μεταφορικά και προς το τέλος του έτους και κυριολεκτικά. Επιτέλους, οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να ζουν επίσημα μαζί και με την βούλα του κράτους.
Οι πολιτικοί ομοφυλόφιλοι και τα ομοφυλόφυλα κόμματά τους το είχαν καταφέρει μερικούς μήνες πριν, επισήμως, γιατί ανεπισήμως το έχουν κατορθώσει από την εποχή του Οθωνος και το αποκαλούν με ωραίες λέξεις, όπως εθνική ενότητα, εθνική ομοψυχία, κοινωνική ειρήνη κλπ. . .

Και εάν η κυριολεκτική αναγνώριση του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (εκτός από τα ισοδύναμα που θα πρέπει να πληρώσω από την στέρηση εσόδων στον φόρο κληρονομίας που προκαλούν δαπάνη στο κράτος ... ), αυτό που βασικά με ενδιαφέρει είναι η πολιτική ομοφυλοφιλία, κοινώς ονομαζόμενη “πουστιά”.
Θυμάμαι ακόμα, παρότι τώρα με ψεκάζει ο Καμμένος, με πόση αισιοδοξία ελπίδας, ανοϊκών ή εθελοτυφλούντων ξεκίνησε το έτος, με πόση υπερηφάνεια και συναισθηματική ανάταση είδαμε την κυβέρνηση της αστικής αριστεράς να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας, πόσο όμορφα νοιώθαμε με αυτόν τον τσαμπουκά του Τσίπρα και του Βαρουφάκη μπροστά στις κάμερες και στα φλας των φωτογράφων. Ετοιμοι για πανηγύρια ήμασταν, για να καταλήξουμε τελικά “να είμαστε για τα πανηγύρια”.
Είναι γνωστό ότι σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει και αυτός ο σκύλος ακολούθησε τον κανόνα, κούνησε την ουρά του, έπεσε στα τέσσερα, έκανε χαρές και ως πιστό πλέον σκυλί γλύφει με υποταγή τα αφεντικά του, που τα γαύγιζε μάλλον για να αποδείξει ότι είναι σκύλος και όχι άλλο ζώο.
Και ως σκύλος, έχει την ηθική και την αιδώ του κυνός, δηλ. είναι “κύναιδος”. Και εάν η κυναιδημοσύνη είναι για τα σκυλιά αποτέλεσμα βιασμού και αντίληψης κατωτερότητας, για τον άνθρωπο είναι και προϊόν εγκεφαλικής κατάστασης και αντίληψης.
Αγαπητέ κύριε σκηνοθέτα του διαδικτύου  
Αυτοί που ορκίζονταν στην τιμή και την υπόληψή τους, στην μάνα τους και στον πατέρα τους, στων Ελλήνων τα κόκαλα τα ιερά, ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα απελευθερώσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες από την ξένη κατοχή και δεκάδες άλλα δίκαια και ηρωϊκά, τώρα, στα τέσσερα πεσμένοι δηλώνουν υποταγή σε υπαλλήλους των αφεντικών τους, ούτε καν στα ίδια τα αφεντικά τους και κοιτούν να κάνουν και αυτοί καμιά “μπίζνα της αριστεράς”.
“Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;” αναρωτήθηκε πριν από δεκαετίες ο Κωνσταντίνος “εθνάρχης” Τριανταφυλλίδης. Η αλήθεια είναι ότι ήξερε καλά και ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο και ποιος και πως τον είχε κάνει πρωθυπουργό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι κύριε σκηνοθέτα, που η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν οι γενικές συνθήκες είναι ίδιες ή παρόμοιες.
Αφού λοιπόν με υπερηφάνεια αγωνιστήκαμε για το νέο “ΟΧΙ” στις απειλητικές φάλαγγες των νεοναζί του νεοφιλελευθερισμού, ο στρατηγός Τσολάκογλου ο Β' μας ενημέρωσε ότι είναι μάταιο να αγωνιζόμαστε πια, ότι η χώρα θα καταστραφεί εάν πολεμήσει, ότι ανήκομεν εις την Δύσιν (ακριβές το ρήμα: ανήκομεν) και ότι έξω από το ευρώ υπάρχει δυστυχία, φτώχεια και κίνδυνος. Καπεταναίοι και τσοπάνηδες, γκέυ  της πολιτικής, με τα προαιώνια επιχειρήματα του συμβιβασμού, της υποτέλειας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πραγματικών αφεντικών τους: καραβοκυραίων, τσελιγκάδων και κοτζαμπάσηδων της Ελλάδας και της Ευρώπης, μας επανέλαβαν το αυτό τροπάριο της υποτέλειας και της κλεψιάς της χώρας και του λαού, που είναι πολύ πιο αρχαίο από τα τροπάρια της χριστιανικής λειτουργίας και πάντοτε έχει απήχηση στον λαό: αφού ζεις ακόμα μην μιλάς καθόλου ... .
Αυτό που σκέφτηκα κάποια στιγμή τον Γενάρη πριν τις εκλογές, κύριε σκηνοθέτα μου, ήταν ότι αυτά τα αστικά που-αστάκια της “αριστεράς” μπορεί να έγιναν πιο αποφασιστικά μέσα από τις διαδικασίες του μνημονίου και όσα έβλεπαν να ζει ο λαός (ο λαός, όχι αυτοί) που δενευημερούσε μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ.  Οπως καταλαβαίνεις η σκέψη μου, ακόμα και ως απλή υπόθεση, ήταν εσφαλμένη, διότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν καριέρα ως συμπαθείς εργολάβοι, εκφράζοντας και επενδύοντας στο αστικό προβληματισμό/κλισέ : που πάει τελικά αυτή η κοινωνία ... . Είναι ο ίδιος προβληματισμός που εκφράζουν οι Ανθιμοι και οι Αμβρόσιοι, που με άλλο σκεπτικό καταλήγει πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα.

Αγαπητέ κύριε σκηνοθέτα, έχω την εντύπωση ότι ο Σημίτης και ο Κωστάκης Καραμανλής ήταν περισσότερο αριστεροί από τον Τσίπρα. Ακόμα και αυτός ο Πάκης, που μας φόρτωσε η “αριστερά” για πέντε χρόνια ως αρχηγό του κράτους, πιο “αριστερός” είναι, από τον πρωθυπουργό του τίποτα. Κάτι ήξερε ο Καμμένος με τα τρενάκια του, ο έτερος “αντιμνημονιάκιας”. Αυτοί οι δύο τύποι προτάθηκαν φέτος για το νόμπελ ιατρικήςμ αφού εφηύραν την αυτοεξέταση για τον προστάτη, ξέρεις αυτή με το δάχτυλο ... .
Εγιναν όμως εκλογές τον Σεπτέμβρη και τις έκρινε η ψήφος των δημοσίων υπαλλήλων κάθε απόχρωσης, που ήταν αυτοί που πήγαν και ψήφισαν τον αριστερό Τσίπρα και δεξιό Καμμένο, για να υπάρξει συνέχεια του κράτους, δηλ. της ίδιας σιχαμένης εξουσιαστικής γραφειοκρατίας και της δικής τους καλοπέρασης. Οι υπόλοιποι απλώς δεν πήγαν ...
Να μου πεις, ποιον να ψήφιζαν οι υπόλοιποι, όταν σχεδόν σύσσωμη η Βουλή των Εθνοπατέρων της μαϊμούς δημοκρατίας των νεοπλατωνικών, ανακήρυττε την πολιτική ομοφυλοφιλία και την κυναιδημοσύνη ως εθνική και κοινωνική ανάγκη ? Εντάξει υπήρχαν λύσεις, που ως γνωστόν δεν έπειθαν και δεν πείθουν, καθώς όλα τεκταίνονται σε αυτή την χώρα μέσα σε μία μάντρα, σε ένα μαντρί, ίσως και σε τίποτα σκιερές στοές, όπου συνεδριάζουν και αποφασίζουν οι “σοφοί'.

Απέδειξε λοιπόν ο λαός αυτός, ότι είναι έτοιμος και την κατωτερότητά του να αναγνωρίσει και στα τέσσερα να πέσει και τις δαγκωματιές του να φάει αδιαμαρτύρητα και ότι, τέλος πάντων, αποδέχεται την κυναιδημοσύνη εις βάρος του και ας την φάει και ο ίδιος όταν έλθει η σειρά του, αφού την τρώνε όλοι οι άλλοι (γείτονες, συγγενείς, γνωστοί κλπ.). Είπαμε κύριε σκηνοθέτα, ήταν “η χρονιά του πούστη” ... .

Ολόθερμα και ολόψυχα εύχομαι, κύριε σκηνοθέτα, στους Ελληνες: καλή χρονιά και να πάρουν με πλαστικό χρήμα ένα μαξιλαράκι για τα γόνατα και ένα τετράκιλο βαζελίνη, για να αντέχουν τις πολύωρες καθημερινές παθητικές ερωτικές συνερεύσεις, στις οποίες συναινούν να υποβληθούν ατομικώς, οικογενειακώς και ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.
Και εις άλλα με υγεία ... . 


                                                                                                      Βίτσα(με το συμπάθιο)

Η ανάπτυξη που περίμενε η Ελλάδα ήρθε στη Βουλγαρία...

Από το "PRESS-GR"
Ioannis Kapoukis
Στη Βουλγαρία πήγαν 60.000 επιχειρήσεις σε 179 μέρες. 250.000 νέες θέσεις εργασίας.
Σε αυτές εργάζονται μόνον 11.500 Έλληνες καθώς επίσης 3,5 δις ευρώ διατέθηκαν στη Βουλγαρική οικονομία από Έλληνες επιχειρηματίες για εγκαταστάσεις κ εξοπλισμό!
Μάλλον ήρθε η ανάπτυξη που περίμενε η Ελλάδα, στη Βουλγαρία όμως!

Πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου (Σ.Ο.Χ. 1/2015) Δήμο Κατερίνης. Συγκεκριμένα για τον ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ : 104 Ειδικότητα : ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (JCB) Ερώτηση προς τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της προκήρυξης.

JCB 3CX Backhoe Loader

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί  ο Δήμος Κατερίνης και μόνο αυτός πανελλαδικά ζητά στον συγκεκριμένο κωδικό δίπλωμα μεγάλης κατηγορίας πάνω από 120 ίππους (Εξυπηρετεί κάποιους αυτό  )
Και άντε, υπάρχει  κάποιο μηχάνημα στον Δήμο από 90 ίππους και πάνω. Mε την καινούργια αναπροσαρμογή των διπλωμάτων Χειριστών, καλύπτετε άνετα από την πρώτη κατηγορία που είναι μέχρι 120 ίππους πλέων. Υπάρχει άγνοια σε αυτό η κάτι άλλο συμβαίνει...... 
Από την δική σας άγνοια όμως  έχουν μείνει εκτός αρκετοί από τους   παρακάτω χειριστές εκ τον όποιον  οι περισσότεροι είναι άνεργοι και έχουν οικογένειες. Προσλαμβάνοντας Χειριστές  που  εργάζονται και  παραιτούνται από άλλους  δήμους για να εργαστούν στο δήμο σας  χωρείς να φταίνε οι ίδιοι όμως  διότι έτσι είναι το σύστημα που έχετε  υιοθετηθεί .
 Κοινωνική  Πολιτική  εε ….Πρέπει να Ντρέπεστε……

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ : 104
Ειδικότητα : ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (JCB)
1 62270 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛ ΑΗ812974 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
2 62527 ΓΚΛΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚ Π961230 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
3 63437 ΝΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣ ΑΕ845130 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
4 63438 ΜΑΝΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩ ΑΒ444511 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
5 63987 ΣΑΛΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑ ΑΜ412037 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
6 64352 ΒΕΛΙΤΣΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΥ ΑΕ354480 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
7 64587 ΚΟΛΟΘΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦ ΑΖ820007 ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑ

Παρακαλώ τον Σύλλογο Χειριστών Πιερίας όπως αναλάβει της ευθύνες του ……
.



Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά 2016

Ας ελπίσουμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια, για να είναι καλύτερα πρέπει επιτέλους να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να κάνουμε έρευνα σε αυτά που ακούμε. Επίσης, για να είναι τα πράγματα καλύτερα, θα πρέπει να θέτουμε ερωτήματα για όλα όσα συμβαίνουν.
Δηλαδή, ο Τσίπρας είναι τελικά πιόνι του συστήματος; Ξεπουλάει τη χώρα; Εξαπάτησε το λαό; Τον έκαναν Πρωθυπουργό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους; Θεωρείτε ο Τσίπρας ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας; (εγώ, σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα έλεγα, ΝΑΙ!)
Επίσης, ποιος δημιούργησε τους Ισλαμιστές; Ήταν τελικά οι Αμερικάνοι; Αν ναι, μήπως τελικά αυτό που λένε πολλοί, ότι η «προσφυγική» κρίση δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς της γης ώστε να παρακαμφθούν οι νόμοι των λαών και να φέρουν φτηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη, ισχύει; Γιατί οι Ισλαμιστές Μουσουλμάνοι δε χτυπούν το Ισραήλ που βρίσκεται δίπλα στη Συρία;
Σε άλλες εποχές, η παράνομη εισβολή αυτή θα σήμανε πόλεμος, αλλά σήμερα, με τα πουλημένα ΜΜΕ και τους Αριστερούς, που φορούν τις ιδεολογικές τους παρωπίδες, η εισβολή θεωρείτε ανθρωπιστική είσοδο κακόμοιρων ανθρώπων. Κανείς δε βλέπει ότι το 80% αυτών που έρχονται είναι νέοι άνδρες;; Πως να τους δείτε βέβαια όταν τα ΜΜΕ δείχνουν μόνο παιδάκια και γυναίκες; Είπαμε, τα ΜΜΕ είναι ιδιοκτησία των ισχυρών, άρα τα χρησιμοποιούν κατάλληλα.
Τέλος πάντων, τα έχουμε πει τόσες φορές που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!

15 εκατομμύρια στο σεντούκι του ΠΑΣΟΚ; Camorra, τα 15 εκατομμύρια από που προήλθαν;

Του Γιώργου Κανελλάκη

10 μήνες πιο πριν σας είχα μιλήσει για "θυρίδες" μέσω της εδώ "ερώτησης" μου !!! 
Αφού λοιπόν κάνατε την αρχή, όπως λέτε, προχωρήστε το, μέχρι ΟΠΟΥ πάει και κυρίως να μην επαφεθείτε  στα 15 εκατομμύρια του χρηματοκιβωτίου.
Σας προτείνω επίσης να απευθύνεται και την εξής ερώτηση στον...

"ταμία": "το ποσό αυτό ήταν ανέκαθεν σε ρευστό στο χρηματοκιβώτιο ή μήπως ήταν αρχικά σε θυρίδα (βλ. ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ) και μεταγενέστερα "μετοίκισε" σε ένα ... χρηματοκιβώτιο"; 
Και αν ήταν σε θυρίδα, "σε τίνος το όνομα ήτο"; Και "ποιοι είχαν τα κλειδιά; Οι κάτοχοι της θυρίδας ή μήπως ...  τρίτοι"; 
Και κάτι τελευταίο. Για την ώρα. Το ... κονδύλι - ποσό, ήταν ανέκαθεν σε ρευστό ή μήπως ήταν σε κάποια άλλη "μορφή"  και αν ήταν σε άλλη μορφή, "ποιος ήταν ο λόγος που η έκθεση των 5 ελεγκτικών οργανισμών παραδόθηκε στον γενικό δ/ντή του ΠΑΣΟΚ το Καλοκαίρι του 2013, ενώ το ΠΑΣΟΚ το παρέδωσε στην Δικαιοσύνη το Καλοκαίρι του 2014" ;;; Τι μεσολάβησε ; Σε τι ήταν "αναγκαίος" ο ενδιάμεσα χρόνος; "Ανάγκη" που προφανώς δεν καλύφθηκε !!!
Άντε πια με τους απατεώνες και αλήτες!!!

Υ.γ. "φάε τώρα που προλαβαίνεις χαβιάρι, γιατί μετά δε το βλέπω"

Έχουμε πόλεμο! Το πρόγραμμα των πλειστηριασμών που ξεκινάνε την Τετάρτη 13 Γενάρη, αναλυτικά σε όλα τα Ειρηνοδικεία. Τα ρέστα τους δίνουν Probank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. Όλοι στα Ειρηνοδικεία να τους αποτρέψουμε!

προγραμμα πλειστηριασμων
προγραμμα πλειστ2

Και τώρα κομπλεξικέ υπουργέ της "αριστεράς" του Σόρος... Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Τότε θα δεις τι σημαίνει "καλή βία", που μας δίδαξες!


Πλειστηριασμούς αυτοί, σεισάχθεια εμείς!

Μέχρι να τον ψηφίσουμε... το έλεγε ωραία το ποίημα ο ποιητής!
Κι αν τα πάρει στο κρανίο ένας απ' αυτούς που θα χάσουν το σπίτι τους και δεν αυτοκτονήσει, αλλά αρχίσει να τους αυτοκτονεί;
Ποιος θα φταίει;

Απλά τα πράγματα... Aπλή η λύση...

Τέλος για την ευχή "Χρόνια Πολλά"...

Έτσι για να καταλάβουμε ποιοι κάνουν τη βρωμοδουλειά τα τελευταία χρόνια! Αντί να είναι φυλακή, υπηρετεί και κάνει τις βρωμοδουλειέδς σε ΟΛΕΣ τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ κυβερνήσεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ (Αχ αυτή η διδικτυακή μνήμη τι μας προκαλεί! ):

Μας δουλεύει η "πρώτη φορά αριστερά"; Ξανά ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

Διαβάζουμε για  "Παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός προανήγγειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Οι δύο άνδρες μίλησαν για την αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας" (koutipandoras) και νομίζουμε ότι ζούμε σε άλλον πλανήτη!
Γνωρίζουν ποιος είναι ο κύριος Λέανδρος Ρακιντζής και δεν δικαιολογείται άγνοια. Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να είχε άγνοια των φορολογικών υποχρεώσεων και να ενοικίαζε παράνομα κι αδήλωτα τα σπίτια της οικογένειάς του, αλλά εδώ, με τον «αδιάφθορο, ξεπερνούν κάθε όριο!
Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα ή αλλαξοκωλιές με τη δεξιά και το Σημιτστάν;
Κι αν δεν γνωρίζουν (για γέλιο μια τέτοια δικαιολογία), ας ρωτήσουν την... κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη... ας διαβάσουν τις αναρτήσεις στο "olympia"... ας ρωτήσουν τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κι αλλού... αλλά ας υπενθυμίσουμε κι εμείς:
Ποιος είναι ο "αδιαφθορος" Γενικός Επιθεωρητής Ρακιιντζής,Μ.Κ.Οάρχης, με παράνομη κεραία σπίτι του και ο «αδιάφθορος» που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της παραπομπής του Μητσοτάκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ Ηρακλής!
Ο «αδιάφθορος» που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της παραπομπής του Μητσοτάκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ Ηρακλής,
Ο «αδιάφθορος» που κουκούλωσε τη Ζαχοπουλιάδα από την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο με πολλά δισ. ευρώ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελίες για κακουργηματικές πράξεις στα χέρια του δεν έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία,
Ο «αδιάφθορος» που επιλεκτικά χειρίστηκε καταγγελίες κουκουλώνοντας τα γαλάζια σκάνδαλα.
Ο «αδιάφθορος» που δεν έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί, αλλά επιπλέον δηλώνει ότι έχει και συμβόλαιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού του, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη δημοσιότητα, ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: την ανανέωση της θητείας του, που έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009. Για αυτό προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα με διάφορα «εύπεπτα» θέματα ήσσονος σημασίας.
Ο «αδιάφθορος» με προσωπική ΜΚΟ, με τον τίτλο «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» και χρηματοδότηση από την ΔΕΗ...
Ποιος είναι  ο κύριος Λέανδρος Ρακιντζής;
Ο κύριος Λέανδρος Ρακιντζής διορίστηκε Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στις 14/9/2004, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Η θητεία του είναι πενταετούς διάρκειας. Επακόλουθα, η θητεία του κυρίου Ρακιντζή έχει λήξει στις 14/9/2009...
Άντε, επειδή ο νόμος προβλέπει μία σιωπηρή ολιγοήμερη παράταση... κι αυτός εξυπηρετεί διαχρονικά τους πάντες, τώρα και την ¨πρώτη φορά αριστερά"!
Έκτοτε, η θητεία αυτού του ανθρώπου, ΠΟΤΕ δεν ανανεώθηκε, ούτε βέβαια αντικαταστάθηκε και τώρα μαζί με τον μεγάλο "μεταρρυθμιστή κι εκσυγχρονιστή" Βαρουφάκη... θα κάνουν "παρεμβάσεις στο Δημόσιο"!
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΞΕΔΟΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ για τον κύριο Ρακιντζή. Αυτή την στιγμή λοιπόν ο κύριος Ρακιντζής δεν έχει καμμία δικαιοδοσία καθότι η λειτουργία του είναι μετέωρη, παράτυπη, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ...
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Αχ αυτή η διδικτυακή μνήμη τι μας προκαλεί!

2015, έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα

καταστροφες.jpgΤο 2015, όταν θα έχει κατακάτσει η «σκόνη» και θα κριθεί ψύχραιμα από την Ιστορία, θα χαρακτηριστεί ως ένα έτος βιβλικής καταστροφής για την Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν τότε θα έχουν εντοπιστεί τα πραγματικά κίνητρα των δραστών, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την καταστροφή και τον αφελληνισμό του τραπεζικού τομέα, από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
Ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας, που ήταν για δεκαετίες στο στόχαστρο των ……..
γερακιών του διεθνούς κεφαλαίου, οδηγήθηκε πρώτα στην καταστροφή και μετά στον αφελληνισμό, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων (capital controls), τότε που ο Βαρουφάκης, κεντρική επιλογή του πρωθυπουργού Τσίπρα, είπε το αμίμητο «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», επικοινωνώντας με τη σύζυγό του.
Την απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες την έλαβε στην ουσία προσωπικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε την (και πάλι προσωπική) απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος-απάτη, της 5ης Ιουλίου 2015.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που λένε τα μέλη της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της, ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η ΕΕ. Όλοι γνωρίζουν, και πρώτος απ’ όλους ο πρωθυπουργός, ότι ακόμα και αν συνέχιζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στέλνει καθημερινά με αεροπλάνα ευρώ για να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, οι καταθέτες από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, την πρώτη εργάσιμη μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, θα έτρεχαν στις τράπεζες και θα απέσυραν όλες τις καταθέσεις τους, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του τραπεζικού συστήματος.
Άρα, τις τράπεζες τις έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, με το μόνο που μένει να διευκρινιστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος –γιατί στην ουσία αντιπολίτευση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη–, τα πραγματικά κίνητρα αυτού του εθνικού εγκλήματος.
Ακολούθησε το ξεπούλημα των τραπεζών στους ξένους, άγνωστης ταυτότητας και στόχων, και ένεκα των κεφαλαιακών ελέγχων ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητας, αφού ελληνικές αλυσίδες κλείνουν η μια μετά την άλλη, για να πάρουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά αλυσίδες πολυεθνικών, οι οποίες πάλευαν δεκαετίες γι’ αυτό.
Ο κύκλος της βιβλικής καταστροφής κλείνει με την εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα «γεράκια» του διεθνούς κεφαλαίου, τα οποία εκτός από σπίτια, θα αποκτήσουν και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Αν αυτό δεν είναι βιβλική καταστροφή στην ελληνική οικονομία, που είχε αντέξει την πενταετή κρίση, τότε τι είναι;
Φυσικά, όλα αυτά έχουν και ευρύτερες, εθνικές διαστάσεις, όπως για παράδειγμα το ξεπούλημα της Finansbank από την Εθνική, η οποία είχε αποκτήσει την τουρκική τράπεζα υπό τον όρο να δοθεί άδεια λειτουργίας σε υποκαταστήματα της τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αθήνα και τη Ρόδο. Τώρα η Εθνική αποχώρησε από την Τουρκία, μόνο που μας έμεινε νεοοθωμανικό αμανάτι η Ziraat, για να υποσκάπτει τα θεμέλια του ελληνικού κράτους στις προαναφερθείσες περιοχές!
Δεν θα μιλήσουμε για την καταστροφή στην εθνική παιδεία, όπου ένας ιδεοληπτικός εθνοαποδομητής υπουργός –αγράμματος, αμόρφωτος, χωρίς πανεπιστημιακό πτυχίο–, με έναν καθηγητή που διορίστηκε παράνομα, στήνουν παγίδα θανάτου στον ελληνισμό. Για τον κ. Φίλη, που συντάσσεται με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο θέμα της Γενοκτονίας, επίσης δεν θα αναφέρουμε τίποτα.
Θα κλείσουμε το πρώτο άρθρο του 2016 με μια μικρή αναφορά στο μεταναστευτικό. Όταν η κυβέρνηση ψήφιζε το νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας και εφάρμοζε την πολιτική των ανοικτών συνόρων, από αυτήν τη στήλη προειδοποιούσαμε τους πάντες ότι οι ενέργειες αυτές θα καταστήσουν την Ελλάδα πόλο έλξης για τους απανταχού επίδοξους λαθρομετανάστες.
Κλείνοντας ο χρόνος, και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό, από τις αρχές του 2015 ως τις 21 Δεκεμβρίου οι λαθραίες είσοδοι ξένων από την Τουρκία αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.000% σε σχέση με πέρυσι και ανέρχονται σε 804.465, από τους οποίους οι μισοί (457.149) είναι (ή δηλώνουν ότι είναι…) πρόσφυγες από τη Συρία.
Από κει και πέρα, 347.316 απρόσκλητοι είναι λαθρομετανάστες από 77(!) χώρες του πλανήτη.
Αυτές ήταν σε αδρές γραμμές οι εξελίξεις στους τομείς οικονομίας, της παιδείας και της λαθρομετανάστευσης. Οι εξελίξεις αυτές έχουν αποτελέσματα και επιπτώσεις που είναι ορατά και αισθητά στην καθημερινότητα του απλού Έλληνα, έχουν όμως και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, που μπορεί να πάρουν το χαρακτήρα εθνικής καταστροφής.
Εκτός κι αν…

Να διώξουμε τους καλικάτζαρους..

Βγαίνοντας απ’ τον τεκέ των εορταστικών ημερών, με τις υπνωτικές αναθυμιάσεις των ψεύτικων ελπίδων και των ανέφικτων ευχών,
     ..θα διαπιστώσουμε πολύ σύντομα ότι οι καλικάτζαροι της Παγκοσμιοποίησης με την προβιά της »Ευρωπαϊκής Ένωσης», και αιχμή του δόρατος σε κάθε κράτος τις εγχώριες κυβερνήσειςεξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν είτε  φανερά, είτε μέσα απ’ το λαγούμι τουςνα ροκανίζουν το δέντρο της δημοκρατίας, την εθνική κυριαρχία, τα εργασιακά κεκτημένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες,
..και εν γένει ……….
κάθε έννοια και πράξη ουμανισμού, όπως αυτός δομήθηκε μέσα από αιώνες αναζητήσεων και κοινωνικών αγώνων.

     Οι καλικάτζαροι είναι εδώ και θα παραμείνουν, αν δεν τους διώξει ο λαός »με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του».
     Όμως.
Είναι και ο λαός (ή ένα μεγάλο κομμάτι του) ένας μικρός καλικάτζαροςΣε μικρή επαρχιακή πόλη της υπό διάλυση Ελλάδας μας, το τριήμερο πριν την πρωτοχρονιά πουλήθηκαν 30(τριάντα!) iphones των 800 ευρώ.
Δίπλα στα κουτιά με τα πακεταρισμένα σε συσκευασία δώρου τηλέφωνα, κυκλοφορούσαν παιδάκια με ένα φουτεράκι μόνον μέσα στο κρύο, που το blog αμφιβάλει αν είχαν φάει έναν κουραμπιέ ή ένα μελομακάρονο μέσα στις γιορτές.
Κι επίσης το blog βάζει στοίχημα πως οι μισοί απ’ τους »ευτυχείς» αγοραστές ξόδεψαν και το τελευταίο τους υστέρημα, που θα τους λείψει οικτρά σε λίγο, για να αποκτήσουν »χάριν των εορτών» το ηλεκτρονικό αυτό status symbol.
Κι αυτό είναι μόνον ένα μικρό ενδεικτικό παράδειγμα απ’ τις χιλιάδες καθημερινές πράξεις μεγαλύτερης ή μικρότερης παράνοιας που δέρνει ακόμη τούτον τον διπρόσωπο λαό.
Το blog στέκει δίβουλο.
Δεν ξέρει αν θα πρέπει να συμπονέσει αυτόν τον λαό για την κακή του μοίρα,
     ..ή να ευχηθεί να τιμωρηθεί ανελέητα και μέχρι τέλους για την ελαφρότητά του και την ηλιθιότητα που τον δέρνει -που δέρνει έστω, ένα σεβαστό κομμάτι του-.
     Αν θα πρέπει να τον συμπονέσει σημαίνει πως κι ο λαός ο ίδιος θα πρέπει να έχει καταφέρεινα δημιουργήσει τα φίλτρα εκείνα,
..που θα επιτρέπουν στην υπόλοιπη κοινωνία να στιγματίζει και τελικά να απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές,
     ..συμπεριφορές όχι μόνον ανόητες αλλά και επικίνδυνες για το σύνολο, αφού εμπεριέχουν σε σπέρμα την αφόρητη βλακεία, και έναν εγκληματικό εγωκεντρισμό, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία σε καταστάσεις οργουελικές, τύπου »1984».
Οι καλικάτζαροι είναι αυτοί, αλλά είμαστε κι εμείς!
Αν το συνειδητοποιήσουμε θα πάψουμε να είμαστε, και δεν θα απομένει,
     ..παρά να κυνηγήσουμε αυτούς που μας τυραννούν,
     ..μέχρι την κόλασή τους!..