ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αυτος ειναι ο αδελφός υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: «Βγάλτε τις Καραμπίνες αν έρθουν να σας πάρουν τα σπίτια…» (ΒΙΝΤΕΟ)

karampina

Πάγωσε μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας…
Είναι αδελφός κορυφαίου υπουργού του Σύριζα και διακεκριμένος δικηγόρος…
EINAI o Δημήτρης Φίλης, αδελφός του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων Νίκου Φίλη
Δείτε τι απάντησε σε ερώτηση του Στεφάνου Χίου!

Πωλείτε κρανος AIROH TR1 CRAZY


ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΧΤΥ ΑΕΡΟΣ,ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΣΑΓΩΝΙ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ,ΑΝΤΙΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ,ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ,ΜΕ 7 ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ,ΔΙΠΛΟΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ,ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ PINLOCK ΚΑΙ ΙΜΑΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ..  ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ:ΜΑΥΡΟ/ΓΚΡΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΓΕΘΟΣ (M)

Τιμή αγοράς 255 ευρώ ΜΟΝΟ 150 ευρω .
KIN.6947627333


τιμή αγοράς 255 ευρώ 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ....TUCANO URBANO Termoscud Honda SH/ Yamaha x-city/x-max

Η ιδανική λύση για την προστασία απο τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην καθημερινή μετακίνηση μας,εντός και εκτός πόλης από την Ιταλική Tucano.
Eίναι πλήρως αδιάβροχο και αντιανεμικό,σχεδιασμένο ειδικά για κάθε μοντέλο,έτσι ώστε να υπάρχει τέλεια εφαρμογή.
Η κατάλληλη επιλογή της σκλήρότητας του υλικού του καλύμματος αποτρέπει την δημιουργία ταλαντώσεων και θορύβων στίς υψηλές ταχύτητες και παράλληλα η εσωτερική επένδυση δημιουργεί ένα θερμικό κανάλι στην περιοχή των ποδιών διατηρώντας τα ζεστά. 
Ο σχεδιασμός με τα κυρυφαία υλικά που χρησιμοποιούνται εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια και αποτρέπουν την εισχώριση αέρα, διατηρώντας τον αναβάτη ζεστό και στεγνό. Όταν το scooter είναι παρκαρισμένο, το Termoscud σας δίνει τη δυνατότητα να καλύπτετε την σέλλα σας, διατηρώντας την στεγνή.
  • Διαθέτει σύστημα με αερομπανέλες που φουσκώνουν για μεγαλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.
  • Τοποθετείται χωρίς μετατροπές.
  • ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ 145 ΕΥΡΩ  ΜΟΜΟ 80 ΕΥΡΩ 
  • ΚΙΝ.6947627333

ΠΩΛΕΊΤΑΙ YAESU FT-8900R ΤΙΜΗ 300 ΕΥΡΩ......


















 


Αν είστε έτοιμοι για τον καλύτερο πομποδέκτη αυτοκινήτου διπλής μπάντας, το FT-8900R είναι έτοιμο για σας! Με εύκολη λειτουργία, εξαιρετικές επιδόσεις του δέκτη και δυνατότητα αναμετάδοσης από μπάντα σε μπάντα, το FT-8900R αποτελεί το νέο μέτρο σύγκρισης!
ΤΙΜΗ 300 ΕΥΡΩ  ΚΙΝ.6947627333

Χαρακτηριστικά:

Ευρεία Κάλυψη Συχνοτήτων

    Tο FT-8900R παρέχει εκτεταμένη κάλυψη δέκτη εκτός των ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων, ώστε μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για τη δραστηριότητα επικοινωνιών δημόσιας ασφάλειας, αεροπορίας κ.λπ.

Ανεξάρτητη Λειτουργία σε Δυο Κανάλια

    Tο FT-8900R λειτουργεί ως δυο πομποδέκτες σε έναν, χρησιμοποιώντας είτε τη μπάντα 144 MHz είτε 430 MHz ως κύρια μπάντα εκπομπής / λήψης (“Main” TX/RX), ενώ ταυτόχρονα γίνεται λήψη στην άλλη μπάντα. Κάθε μπάντα έχει τα δικά της χειριστήρια όγκου φωνής και squelch. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε το FT-8900E για λειτουργία VHF-VHF ή UHF-UHF!

Υψηλή Ισχύς Εξόδου

    Το FT-8900R έχει ισχύ εξόδου 50 Watts στη μπάντα 29-50-144 MHz και 35 Watts στα 430 MHz. Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας παρακολουθεί τη θερμοκρασία της ψύκτρας, ενεργοποιώντας τον ανεμιστήρα ψύξης στο οπίσθιο πάνελ μόνο όταν χρειάζεται.

Πάνω από 1000 Κανάλια Μνήμης

ΠΩΛΕΊΤΑΙ STIHL ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΌ FS 450 ΤΙΜΉ 250 ΕΥΡΏ...

Ανεκτίμητες για το κούρεμα σκληρή χλόη, θάμνοι ή τον καθαρισμό της βλάστησης. Το σύστημα εξασφαλίζει την ομαλή

 ElastoStart εύκολη εκκίνηση. Ένα αντικραδασμικό σύστημα τεσσάρων σημείων και πλήρως ρυθμιζόμενο ποδήλατο

 χειριστεί εξασφαλίζουν τη μέγιστη άνεση του χειριστή. Το μεγάλο σύστημα φίλτρου ζωή με αντισταθμιστή και 

αυτοκαθαριζόμενο αποτέλεσμα διευρύνει σημαντικά τα διαστήματα μεταξύ των αλλαγών για τη βέλτιστη χρόνο

 εργασίας. Διατίθεται σε FS 450 K μοντέλο με κοντό άξονα και FS 450 με ένα πρότυπο άξονα. 

TIMH 250 ΕΥΡΩ  Μεταχειρισμένο  

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΣΤΟ MAIL. 

edopieria@gmail.com





Tεχνικά δεδομένα
Επίπεδα κραδασμών αριστερά / δεξιά με μεταλλικό λεπίδα m / s² 1)2,0 / 1,6
Κυβισμός cm³44,3
Ισχύς εξόδου kW / bhp2,1 / 2,9
Βάρος kg 2)8,0
Κοπής λεπίδαAutoCut
Χωρητικότητα καυσίμου l0,67
Επίπεδα κραδασμών αριστερά / δεξιά m / s² 1)2,2 / 1,7
Συνολικό μήκος m 3)1,77
Στάθμη ηχητικής πίεσης dB (A) 4)100,0
Στάθμη ηχητικής ισχύος dB (A) 4)111,0
1) (K) Συντελεστής σύμφωνα με την Οδηγία. 2006/42 / ΕΚ = 2m / s²
2) χωρίς εργαλείο κοπής και εκτροπέα
3) χωρίς εργαλείο
4) Συντελεστής ισχύος σύμφωνα με DIR2006 / 42 / ΕΚ = 2,5 (dB (A))
Η έκδοση (ες) είναι διαθέσιμες σε κάθε χώρα μπορεί να διαφέρουν από την παραπάνω κλίμακα και τις προδιαγραφές? συγκεκριμένες λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλώ ρωτήστε τον τοπικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της STIHL σας για περισσότερες πληροφορίε


ΕΠΣ ΠΙΕΡΊΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟ Ακαδημία Πλαταμωνα - ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3-3














 

Τι να τρώτε για να αναπτύξετε μυϊκή μάζα

Τι να τρώτε για να αναπτύξετε μυϊκή μάζα
Εάν έχετε αποκτήσει τους «μύες» σας τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας μπύρες, σίγουρα θα φαίνονται τεράστιοι. Αλλά μάλλον δεν είναι! Διότι μην βλέπετε μόνο τον όγκο που έχετε αποκτήσει αλλά δείτε και τη σύστασή του, γιατί μάλλον οι «μύες» που έχετε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας «σάκος» γεμάτος λίπος και νερό.
«Σκάψτε» βαθιά μέσα σας και θα βρείτε τον κάθε μυ να φέρει επάνω την σφραγίδα των τροφών που καταναλώνετε.
Κι επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, το έκανε ο καθηγητής Τζεφ Βόλεκ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ πάνω σε θέματα άσκησης και διατροφής, ο οποίος με έναν μεγάλο «μεγεθυντικό φακό», βρήκε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε μυς.
Οκτώ τρόφιμα βρίσκονται στη λίστα με τα απαραίτητα:
- αβγά
- αμύγδαλα
- ελαιόλαδο
- σολομός
- μπριζόλα
- γιαούρτι
- νερό
- καφέ
Προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του ρητού «σηκώστε μεγάλα βάρη» και σύντομα θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται!

Ποιο μέγεθος προτιμούν οι γυναίκες για σχέση και ποιο για one night stand!

Ποιο μέγεθος προτιμούν οι γυναίκες για σχέση και ποιο για one night stand!
Άλλο μέγεθος πέους φαίνεται πως «ζητούν» οι γυναίκες στον άνδρα που θα παντρευτούν και άλλο για ένα one night stand.
Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Εργαστήριο Σεξουαλικής Ψυχοφυσιολογίας και Συναισθηματικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Για τις ανάγκες της μελέτης, 41 εθελόντριες κλήθηκαν να δουν και να πιάσουν 33 τρισδιάστατα ομοιώματα ανδρικών γεννητικών οργάνων, για 30 δευτερόλεπτα.
Τα μεγέθη κυμαίνονταν από 6,4 έως 17,8 εκατοστά σε πλάτος και 10,2 έως 21,6 εκατοστά σε μήκος.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχουσες στην έρευνα κλήθηκαν να επιλέξουν ποια ομοιώματα θα προτιμούσαν για μακροχρόνια σχέση ή γάμο και ποια για μια βραδιά.
Τα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, αναφορικά με το πάχος, οι γυναίκες επέλεξαν το μεγαλύτερο για τα one night stand.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά το μήκος, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο σεξ μίας βραδιάς και τις μακροχρόνιες σχέσεις.
Όπως προέκυψε από το σύνολο των απαντήσεων, το πάχος του πέους φαίνεται πως είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες, καθώς καθιστά πιο εύκολο τον οργασμό σε σχέση με ένα απλά μακρύ πέος, το οποίο από μόνο του μπορεί να προκαλέσει πόνο.
Προγενέστερη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2012 και στην οποία συμμετείχαν 300 γυναίκες, έδινε ανάμικτα συμπεράσματα σχετικά με τη σπουδαιότητα μήκους και πάχους, αφού σε ποσοστό 60% το μεγαλύτερο - μακρύτερο πέος δεν έκανε αίσθηση στις γυναίκες, παρότι εκείνες που είχαν τους περισσότερους κολπικούς οργασμούς, προτιμούσαν τα μακρύτερα πέη.
Τέλος, σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρσι διαπιστώθηκε πως οι προτιμήσεις των γυναικών σχετικά με το μέγεθος σχετίζεται περισσότερο με τις σωματικές αναλογίες του συντρόφους τους.

Καρκίνος μαστού: Πέντε κατηγορίες γυναικών που κινδυνεύουν περισσότερο

Καρκίνος μαστού: Πέντε κατηγορίες γυναικών που κινδυνεύουν περισσότερο
Τα γονίδια, οι ορμόνες αλλά και οι συνήθειες που έχει υιοθετήσει η γυναίκα καθορίζουν τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού.
Δείτε πέντε κατηγορίες γυναικών που έχει παρατηρηθεί ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο.
1. Οι γυναίκες που δεν θηλάζουν
Ο μητρικός θηλασμός είναι προσωπική επιλογή για τη νέα μητέρα, τα οφέλη του όμως τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό της είναι γνωστά και αποδεδειγμένα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Lancet υπέδειξε ότι ο θηλασμός μειώνει έστω και λίγο τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ήταν μικρότερος για τις γυναίκες που είχαν θηλάσει περισσότερους μήνες σε σύγκριση με όσες είχαν θηλάσει μόνο για λίγο ή δεν είχαν θηλάσει καθόλου.
2. Οι γυναίκες με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος
Το υπερβολικό βάρος (ΔΜΣ 25 και πάνω) έχει συνδεθεί με διάφορες μορφές καρκίνου, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος του μαστού. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση BMJ Open υπέδειξε πως όσο αυξάνεται το βάρος της γυναίκας μεγαλώνοντας (λίπος στην κοιλιά κυρίως) τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο του μαστού.
3. Οι γυναίκες που πίνουν συστηματικά αλκοόλ
Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου έδειξε ότι οι γυναίκες που πίνουν 5-10 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα (3-6 ποτήρια κρασί την εβδομάδα) αντιμετωπίζουν κατά 15% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Για κάθε 10 επιπλέον γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου φάνηκε να αυξάνεται κατά 10%.
4. Οι γυναίκες που τρώνε πολύ αργά το βράδυ
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention υποδεικνύει ότι τα μεταμεσονύκτια σνακ συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αντίθετα, το σταθερό πρόγραμμα φαγητού και το βραδινό που καταναλώνεται νωρίς συνδέονται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Η συσχέτιση οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης.
5. Οι γυναίκες που δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ
Η εργασία μετά τη δύση του ηλίου συνεπάγεται απορρύθμιση του βιολογικού ρυθμού. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012 στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τη βραδινή βάρδια στη δουλειά τους αντιμετωπίζουν έως και κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τις γυναίκες που αναλαμβάνουν την πρωινή βάρδια. Η αρνητική επίδραση της βραδινής εργασίας φάνηκε να είναι σωρευτική, καθώς ο κίνδυνος ήταν αυξημένος για τις γυναίκες που έκαναν τη βραδινή βάρδια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για διάστημα έξι ετών σε σύγκριση με γυναίκες που έκαναν τη βραδινή βάρδια μία ή δύο φορές την εβδομάδα για διάστημα έξι ετών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές που επιφέρει η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού.

Η διάψευση της «αριστερής διακυβέρνησης» και τα κινήματα των από τα κάτω

10570377_1447352655528978_6387260494833015340_n
Νίκος Κατσιαούνης
Η οριακή κατάσταση που έχει οδηγήσει η κρίση το πολιτικό σύστημα και τις δυνάμεις που δρουν εντός αυτού (συμβαδίζουσες και αντίρροπες), εκτός από την αδυναμία απάντησης και διεξόδου, έχει φέρει στην επιφάνεια και ένα πλήθος παρερμηνειών και συγχύσεων τόσο αναφορικά με την πραγματικότητα όσο και με τις...
προοπτικές δημιουργίας μιας καινούργιας κατάστασης. Και σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που συνήθως γίνεται είναι ο καθένας να προσπαθεί να θέσει την πραγματικότητα στην υπηρεσία της ιδεολογίας του.
Η λογική της ανάθεσης και ένας απονενοημένος, αλλά κατανοητός στην παρούσα κατάσταση, μεσσιανισμός, που κυριαρχεί στο κοινωνικό πεδίο, όσο γρήγορα έφερε τον Σύριζα στην κυβέρνηση άλλο τόσο γρήγορα ανέδειξε ότι ουδείς μπορεί να ξεφύγει από την κόλαση της εξουσίας. Τώρα που τα επικοινωνιακά τρικ και τα παιχνίδια τελείωσαν, αποκαλύφθηκε η συνολική γύμνια του κόμματος που πρώτη φορά έφερε την «αριστερά» στην εξουσία. Η ελπίδα έγινε γρήγορα συντρίμμια πάνω στον βράχο της υποταγής στη λογική, την οποία βέβαια ο ίδιος ο Συριζα επέλεξε να υπηρετήσει. Κι αυτό ήταν ξεκάθαρο εάν κάποιος δει την πορεία του από την κρίσιμη στιγμή του 2012, από τότε που διά στόματος Τσίπρα κατασκευάστηκε η εικόνα της «αριστερής» διακυβέρνησης και η ρητή επιθυμία για την εξουσία.
Δεν θα ήταν, όμως, σωστό να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όσοι δεν θαμπώθηκαν από τα κάλλη της εξουσίας και τη «λυτρωτική» ευφορία της ελπίδας, είχαν παρατηρήσει από τότε ότι η κατάκτηση της εξουσίας συνοδεύτηκε από μια ρητορική που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την κυρίαρχη. Απεριόριστη προσκόλληση στην έννοια της προόδου και της ανάπτυξης χωρίς καμία διάθεση κριτικής και αποδοχή των κυρίαρχων εργαλείων άσκησης της πολιτικής. Η κρίση της πολιτικής, των κυρίαρχων θεσμών και των νοημάτων που συγκροτούν την κοινωνία ως τέτοια ξαφνικά, ελέω λαϊκισμού και ψευδο-στρατηγικής, μετατράπηκε σε κρίση του έχειν, κρίση της καταναλωτικής δυνατότητας της κοινωνίας. Τα πάντα μετατράπηκαν σε οικονομία. Όμως αυτός ο «εξουσιαστικός ορθολογισμός» λειτουργεί ως ο κινητήριος μοχλός εμπέδωσης των μορφών και των σχέσεων κυριαρχίας. Κι εάν θέλουμε να το απλοποιήσουμε εντελώς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Σύριζα επιλέγει την παραμονή του στην εξουσία μέσα από μια διαρκή αναίρεση των προγραμματικών του δηλώσεων αλλά και των όποιων ριζοσπαστικών ιδεών του.
Ο ερχομός του Σύριζα στην εξουσία, όμως, προκάλεσε ένα αναμφισβήτητο μούδιασμα και στα κοινωνικά κινήματα και τις κινήσεις που προσπαθούσαν να συγκρουστούν με το υπάρχον. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τηρήθηκε γενικά (με εξαιρέσεις βέβαια) μια αναμονή για το τι θα πράξει η κυβέρνηση της αριστεράς. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά κινήματα που επιδιώκουν έναν διαφορετικό κόσμο βρέθηκαν ανέτοιμα απέναντι στο διακύβευμα του ξεπεράσματος της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Κι εδώ χωράει πολύ κουβέντα. Η χρόνια πρόσδεσή τους στην απλή αντιπαράθεση με τον κυρίαρχο λόγο χωρίς τη δημιουργία προτάσεων (σημασιολογικών και πραξεολογικών) παρά και ενάντια σε αυτόν, έφτασε στο σημείο τώρα που ο κυρίαρχος λόγος καταρρέει (ή εάν δεν συμβαίνει αυτό, σίγουρα δέχεται ισχυρούς τριγμούς) να καταρρέει και ο λόγος των κινημάτων που τον αντιμάχονται. Τώρα που ο βασιλιάς είναι γυμνός, αποκαλύπτει και τη γύμνια των αντιπάλων του. [1]
Το γεγονός ότι οι κοινωνίες είχαν βυθιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ασημαντότητα και στην καθολική εξατομίκευση, είχε ως αποτέλεσμα την απόδραση της πολιτικής[2] από το κοινωνικό σώμα. Ως εκ τούτου, εάν δεχθούμε ότι τα κινήματα είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας, αυτή η απόδραση από την πολιτική επηρέασε και καθόρισε σημαντικά και τα κοινωνικά κινήματα. Οι συγκροτήσεις τους ήταν σε κάποιον βαθμό (ειδικά τα παραδοσιακά κινήματα της αριστεράς και του αναρχικού χώρου) ταυτοτικές.[3]Συγκρότηση, δημιουργία και αναπαραγωγή ταυτότητας για το υποκείμενο και τη συλλογικότητα ενώ η θεωρία και πράξη ήταν δευτερεύοντα. Έτσι, η πολιτική ως διαδικασία θέσμισης στο κοινωνικό απέκτησε θυμικά και όχι λειτουργικά χαρακτηριστικά. Για να το πούμε με απλά λόγια: Το υποκείμενο έδινε περισσότερο σημασία στο να δηλώσει την ταυτότητά του, για παράδειγμα αναρχικός ή αριστερός, παρά να έχει τη συνειδητοποίηση του σχηματισμού ενός ανταγωνιστικού κινήματος ανατροπής και κυοφορίας νέων σημασιών και νοημάτων.
Μπροστά στην ανάληψη της εξουσίας από έναν αριστερό σχηματισμό, ειπώθηκαν πολλές απόψεις γύρω από μια διαλεκτική σχέση των κινημάτων και μιας τέτοιας κυβέρνησης. Από το γεγονός ότι, απουσία εναλλακτικής και από τα κάτω πρότασης, ένα αριστερό κράτος θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μέχρι και ότι τα κινήματα θα πρέπει διαρκώς να πιέζουν προς πιο δημοκρατικές και ελευθεριακές θεσμίσεις τον κρατικό μηχανισμό. Στην παρούσα κατάσταση και με την μεταστροφή του Σύριζα σε έναν κλασικό μηχανισμό διακυβέρνησης και διατήρησης του υπάρχοντος, οι απόψεις αυτές δεν έχουν περιθώρια εφαρμογής. Αλλά όμως αυτή η διαλεκτική σχέση υποστηρίχθηκε και για έναν ακόμη βασικό λόγο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το κράτος στη σημερινή του μορφή έχει αποικειοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χώρου και βίου. Δηλαδή, έχει επεκταθεί σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής ως ένας μηχανισμός παραγωγής πολιτικής, διοίκησης, πρόνοιας κτλ. Από τις μορφές κυβέρνησης (τοπικές και εθνικές) και την εκπαίδευση μέχρι την υγεία την παιδεία και το συνταξιοδοτικό, το κράτος είναι πανταχού παρόν.[4] Γι’ αυτό και σήμερα για το ξεπέρασμά του χρειάζεται μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διαχείρισης του κοινωνικού.
Σήμερα, τουλάχιστον στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, γίνεται όλο και πιο έντονη η παραδοχή ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί τους όρους της ζωής. Αδυνατεί να νομιμοποιήσει κοινωνικά τα θεμέλια εγκυρότητάς του. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και εξέγερση απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Οι κοινωνίες δεν λειτουργούν με αυτοματισμούς και οι ιδεολογικές βεβαιότητες έχουν πολλάκις γίνει συντρίμμια πάνω στο ακαθόριστο του κοινωνικού πράττειν. Σήμερα, όμως, χρειαζεται μια σοβαρότητα και ένας αναστοχασμός από τη μεριά των κινημάτων για το πώς μπορούν να σχηματίσουν προτάσεις διεξόδου και ελευθερίας από την κυρίαρχη βαρβαρότητα.
Ίσως σήμερα οι παρεμβάσεις στις «ρωγμές» του συστήματος να είναι σημαντικές αλλά όχι επαρκείς για μια ουσιαστική αλλαγή και για έναν κοινωνικό μετασχηματισμό. Το κράτος θα γίνεται ολοένα και πιο αυταρχικό απέναντι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την εξουσία, και αυτό πιθανότατα να συμβεί όποια απόχρωση κι αν έχει, αριστερή ή δεξιά. Γι’ αυτό και χρειάζεται ωριμότητα και φαντασία από τη μεριά των δυνάμεων που ανταγωνίζονται το υπάρχον σύστημα στη βάση της ελευθερίας και της αυτονομίας. Γιατί δυστυχώς παρέμειναν εξαιρετικά προβλέψιμα και έτσι άμεσα αντιμετωπίσιμα από τη μεριά της κυριαρχίας.
Κανείς δεν ξέρει σήμερα πού θα οδηγήσουν οι εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ακόμη και οι κυρίαρχοι φαίνονται ανίκανοι να δώσουν απαντήσεις και λειτουργούν στη βάση μιας πολιτικής και οικουμενικής ρουλέτας με άγνωστο το πού θα καθίσει η μπίλια. Αλλά είναι πλέον εμφανή η ανάγκη για τη δημιουργία ενός συλλογικού οράματος από τα κάτω, μιας νέας αφήγησης που θα καταφέρει όχι μόνο να εμπνεύσει τις κινήσεις της ρήξης αλλά και να δώσει μια νέα και ουσιαστική προοπτική. Γιατί εάν, στην Ελλάδα τουλάχιστον, οι δύο μεγάλες ιστορικές θραύσεις των τελευταίων ετών, ο Δεκέμβρης του 2008 και τα κινήματα των πλατειών, έδειξαν τη δύναμη των από τα κάτω, σήμερα είναι ζητούμενο το πού θα στραφεί αυτή η δύναμη και φυσικά εάν αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι όλη η κοινωνία θα συνταχθεί σε ένα νέο και μοναδικό όραμα. Αυτές οι ιδεολογικές αυταρέσκειες είναι μόνο για τους φαντασιόπληκτους. Αλλά ίσως χρειάζεται ένας αναστοχασμός του πώς οι πολλαπλότητες των μορφών εναντίωσης στο υπάρχον θα λειτουργήσουν μετωπικά, μέσα από την πολυφωνικότητα και τη διαφορετικότητά τους. Γιατί αυτές οι πολλαπλότητες των κινημάτων από τα κάτω είναι που δημιουργούν σήμερα ό,τι πιο ριζοσπαστικό παράγεται στο πλαίσιο μιας εκ νέου θέσμισης του κοινωνικού. Και ο δρόμος μπορεί να ανοίξει μόνο περπατώντας…

Σαν χθες 18 τον Οκτώβρη του 1981... η αριστερά στην κυβέρνηση κι από τότε πάντα η δεξιά και ο νεοφιλελεύθερος συρφετός, οι τραβεστί "αριστεροί" Σημίτης, Βενιζέλος, ΓΑΠ και Τσίπρας!




Σαν χθες τον Οκτώβρη του 1981, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 48,06 %. Μια νίκη που άλλαξε την πορεία της χώρας... Μία και μοναδική φορά μετά τον εμφύλιο, που η αριστερά μπόρεσε να κυβερνήσει χωρίς αφεντικά κι ηγέτες που δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι κυβερνούν εκβιαζόμενοι!

Τσίπρα, Κοτζιά... κάτω τα ξερά σας από τη Μακεδονία!


Ακούμε κάθε ημέρα ότι εφαρμόζετε μνημόνιο κάτω από εκβιασμό... και δεν ντρέπεστε να το λέτε...
Αν πουλήσετε τη Μακεδονία, με ή χωρίς εκβιασμό... η τήρηση αυτού του κωλο-Συντάγματος που κάνατε σκουπίδια, ανήκει στον κάθε Έλληνα κι Ελληνίδα!
Όσο για του ΠΑΣΟΚογενείς του νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ και τους νεοφιλελεύθερους του νεο-δεξιού ΠΑΣΟΚ... η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι ιερό χρέος, ας το κατανοήσετε!
Κοτζιά, Τσίπρα... ελήφθη; 
Με τους νεοναζί της χα και την παραδοσιακή δεξιά δεν ασχολούμαστε... πάντα στην υπηρεσία του ξένου παράγοντα!
Με τη νέα και παραδοσιακή δεξιά και μάλιστα με μανδύα "αριστεράς"... θα κάνουμε τους λογαριασμούς!

Πιερικός Αρχέλαος-ΣΑ Στρατώνι 57-62| Β΄εθνική ανδρών

Δεν τα κατάφερε ο Πιερικός Αρχέλαος να υπερασπιστεί την έδρα του και ηττήθηκε από την ομάδα του Στρατωνίου με σκορ 57-62 σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.
Ήταν ένα πολύ σκληρό,με πολλές επαφές παιχνίδι,γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι καθώς διαθέτουν γεμάτο ρόστερ και τη δυνατότητα να διατηρούν τον ίδιο ρυθμό πίεσης σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.Οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου ξεκίνησαν νευρικά,ωστόσο δεν έχασαν την επαφή με το σκορ κυρίως χάρη στην πληθωρική παρουσία του Γκοντόπουλου.Στην τελευταία περίοδο η ομάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα αλλά στην επίθεση φάνηκε να μένει από δυνάμεις και το Στρατώνι έφτασε δίκαια στη νίκη.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ομάδα της Κατερίνης είχε συνολικά 6/19 ελεύθερες βολές.
Παρά το άσχημο αποτέλεσμα οι ιθύνοντες του Πιερικού Αρχέλαου θεωρούν πως η σημερινή ήττα ίσως να αποδειχθεί “ωφέλιμη” καθώς ήρθε νωρίς στη σεζόν και ενδεχομένως να αφυπνίσει την ομάδα.
Διαιτητές: Φουτζήλας – Τζιβελεκίδου
Δεκάλεπτα:19-20, 34-38, 53-53, 57-62.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Τσιλιγγαρίδης, Μουρίκας, Γκοντόπουλος 21 (4), Παρμακτσίδης 4, Γκογκίδης 8(2). Παπαδόπουλος 4, Ζησόπουλος 2, Σαββίδης, Καλτσούνας, Ασημάκης 9(1), Τοπούζης 8, Οικονόμου 1.
Στρατώνι (Νικολαΐδης): Κολοκοτρώνης,Aμπατζάς 9(1) Αρνίδης 8(2),Δήμου 6(2), Ρέμπελος, Δεληγιάννης 2, Γεωργάκης 7(1), Πασσαλίδης 2,Φλιάτης Γιάννης 11, Φλιάτης Γιώργος 3, Χαντζίδης 4,Δασκαλόπουλος 10.
Συλλυπητήρια της διοίκησης στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιωάννη Μπάμπα.
Η διοίκηση καθώς και οι παλαιοί και νέοι καλαθοσφαιριστές της ομάδος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος παλαιού προπονητού,γυμναστού και καλαθοσφαιριστού της ομάδος μας Ιωάννου Μπάμπα.
tz

1

2

3

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των ΜΠΛΟΚΩΝ

Συνάδελφε Αγρότη - Κτηνοτρόφε

Μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών αγώνα και Μπλόκων, εκπρόσωποι Αλιέων από 37 Νομούς της χώρας από τον Έβρο ως την Κρήτη.
Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια, ζωντανή συζήτηση στην οποία εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωση μας.
Ξεκινώντας από αύριο κιόλας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης ως το τέλος Νοέμβρη.  Θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη αρχές Δεκέμβρη, που θα καταλήξει στον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων στήνοντας  μπλόκο στο Μνημόνιο, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι η πρόσφατη εκλογική της νίκη, σημαίνει «πράσινο» φως από αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους για να συνεχίσει στη γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση των ίδιων αυτών κομμάτων .
Τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου μνημονίου, τώρα προετοιμάζονται ως νέοι εφαρμοστοί νόμοι. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και άλλα μικρότερα κομματα τσακώνονται μεταξύ τους γιατί δήθεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα για το λαό μέτρα εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν ως διεκδικητές καλύτερων «αντισταθμιστικών», «ισοδύναμων» ή «παράλληλων» μέτρων. Λένε ότι θα καταψηφίσουν τα κυβερνητικά μέτρα, αν και ψήφισαν παρέα το 3ο μνημόνιο.  
Εδώ παίζεται η νέα φαρσοκωμωδία. Πάνε να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, θαρρείς και η αγροτική οικογένεια δεν έχει και τέτοια μέλη.  
Συνάδελφε αγρότη κτηνοτρόφε μην έχεις αυταπάτη, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με τ΄ άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου. Δεν θα γλυτώσεις τη θηλιά των δανείων , των εισφορών, την εκμετάλλευση του μόχθου σου από τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, προμηθευτές  και άλλους. Δε θα γλυτώσεις από τους πραγματικούς ανταγωνιστές σου τις μεγάλες καπιταλιστικού τύπου αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες κυρίως  πηγαίνει το χρήμα της ΚΑΠ. Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός, που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά. Γι αυτό δε θα σωθείς, αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ότι κι αν ψάχνουν, ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους.  Όχι για τη δική μας επιβίωση, για τη μόρφωση των παιδιών μας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των γονιών μας, τη δική μας, για να δουλεύουμε αλλά και να ξεκουραζόμαστε, να έχουμε δικαίωμα στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.  

Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντέδρασε, πάλεψε, διεκδίκησε

           ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερες μέρες
Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κλπ), σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες,  αυξάνουν το κόστος παραγωγής, αδειάζουν το πορτοφόλι μας, μεγαλώνουν τις δυσκολίες μας απέναντι στον ανταγωνισμό, ευνοούν τις εισαγωγές σε προϊόντα που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.
Εφαρμόζουν τη φοροληστεία, που αποφάσισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013 η οποία θα φθάσει στα 26% φόρος και μέχρι 100% η προκαταβολή από το πρώτο ευρώ. Τώρα μας στέλνουν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας για το εισόδημα του 2014 επιβάλλοντας νέο  χαράτσωμα με διπλασιασμό της προκαταβολής (από 27,5 σε 55%). Μείωσαν τις συντάξεις αυξάνοντας τις κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Έχουν συμφωνήσει στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), χωρίς να αποκλείονται εναλλακτικά σενάρια μείωσης των συντάξεων, στην κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, στη φορολόγηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων, καταργούν δωρεάν κρατικές υπηρεσίες (εμβολιασμοί ζώων, κλπ) για να βάζουμε όλο πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη .
Μέσα στον Οκτώβρη θα κατατεθούν το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, οι αναθεωρημένοι στόχοι για το 2015, το μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2016 - 2019 με νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ για να διασφαλιστούν τα ετήσια πλεονάσματα, το νέο ασφαλιστικό, τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ, έρχονται οι νέες περικοπές των συντάξεων. Άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Όλα αυτά μαζί με την ΚΑΠ, που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, θα οδηγήσουν στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των πάνω από 1.500.000 ανέργων.

ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη μνημονιακή καταιγίδα.
Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους.  Να τους εμποδίσουμε.
Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα . Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια!
Αυτός είναι ο δικός μας, ο λαϊκός μονόδρομος.
Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας, μπορούμε να στηριζόμαστε.  Μην αφήσουμε να αποδυναμωθεί αυτός ο δρόμος σκορπώντας την ενέργεια, την αντίδρασή μας υπό την καθοδήγηση αυτών που ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα, που στήριξαν κομματα και κυβερνήσεις σε βάρος μας.  
Καμία εμπιστοσύνη στους αγροτοσυνδικαλιστές του ευρωμονόδρομου, που βγαίνουν  με διάφορα ονόματα, σχήματα, στους αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι σταθερά απέναντί μας, γιατί είναι με την ΚΑΠ και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ζητούν αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα, όπως και ο ΣΕΒ για να περάσουν στη δική τους τσέπη, των μεγαλοαγροτών, επιπλέον επιδοτήσεις και νέα κέρδη.
Απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που στο όνομα της εθνικής παραγωγής στηρίζει τους μεγαλοαγρότες, όπως στηρίζει και τους εφοπλιστές, συκοφαντεί τους αγώνες μας για να κρύψει ότι η ΚΑΠ και η ΕΕ ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά, βάζοντας έτσι πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Η επερχόμενη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησής τους, αναδεικνύει την ανάγκη  να παλέψουμε όλοι μαζί. Να γίνει πιο σταθερή η συνάντησή μας με την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα.
Μαζί να προβάλουμε τα κοινά, ενιαία, λαϊκά ριζοσπαστικά μας αιτήματα.
Με κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κατεύθυνση ρήξης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ίδια είναι η άγρια επίθεση από τον αντίπαλο με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις κατασχέσεις, κλπ
Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.
Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη.
Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.
Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων, κ.α. 

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
           
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.
·         Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες .
·         Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς  από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις
·         Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
·         Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων,  υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. 
·         Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
·         Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
·         Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.


ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015