ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ποιοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία; Πολλές εκπλήξεις μέχρι τελευταια στιγμή να περιμένετε

Οι εθνικές  εκλογές είναι το θέμα συζήτησης στην Κατερίνη και κυρίως η κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν στην Πιερία και καθημερινά «μπαινοβγαίνουν» στα ψηφοδέλτια διαφορετικά ονόματα.

Όλα δείχνουν ότι θα εξαντληθεί  όλος ο χρόνος μέχρι να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει προσθαφαιρέσεις προσώπων – και άρα ανατροπές – της τελευταίας στιγμής.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα οριστικά ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Ενώ το ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκε για τις 10 Ιουνίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις από τη ΝΔ για τους υποψήφιους βουλευτές της μετατίθενται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Ματωμένη η ΝΔ στην Πιερία λόγω συκοφαντιών Χιονιδικών εναντίον Κουκοδήμου & Νταντάμη.

Κατάπτυστα προεκλογικά κείμενα γεμάτα ψεύδη, συκοφαντίες και μίσος, κυκλοφόρησαν για να διχαστεί η τοπική κοινωνία!
* Κείμενο που κυκλοφόρησε μεταξύ α’ και β’ Κυριακής των εκλογών, που υποστήριζε Χιονίδη και που κυκλοφόρησε σε messenger Χιονιδικών, πιθανόν και άλλων, έσταζε δηλητήριο, μίσος, συκοφαντίες και περιείχε μηνύσιμες φράσεις.
* Δυστυχώς, άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως άνθρωποι του Χιονίδη και του Λιακόπουλου, επιχείρησαν, με τη βοήθεια «επικοινωνιολόγων», μπλόγκερς και πρόθυμων ψιθυριστών, όχι απλά να πολώσουν το κλίμα αλλά να βγουν και μαχαίρια… εναντίον τού Βουλευτή ΝΔ Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμου, αλλά όχι μόνο.

Τελικά είναι πολλά τα λεφτά ...# Λευτέρη # ....

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ «ΗΜΕΤΕΡΟ» ΜΕ ΠΑΚΤΩΛΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


(07-06-2019)

Επειδή είναι γνωστό ότι στην Pieria.tv λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους, αυτό κάνω και στο ρεπορτάζ τούτο.
Κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) θεωρούν ότι λόγω εκλογών έχω εμμονή με τις αναδείξεις κακώς κειμένων τού Δήμου Κατερίνης και του -απερχόμενου- δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη.
Είναι όμως έτσι;

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει – Ποιες αλλαγές έρχονται

Η ΕΕ προβλέπει ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας για τη μείωση της απάτης σχετικά με την πλαστοπροσωπία.
Kανονισμό με τον οποίο θα διασφαλίζεται ότι τα δελτία ταυτότηταςτων πολιτών της ΕΕ και τα έγγραφα διαμονής που εκδίδονται για τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν είναι υπήκοοι της ΕΕ είναι πιο ασφαλή εξέδωσε πριν από λίγο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η ΕΕ προβλέπει ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας για τη μείωση της απάτης σχετικά με την πλαστοπροσωπία.

Ευχαριστήριο προς Μυστακίδη Εκπαιδευτική..



Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  Μυστακίδη Εκπαιδευτική για την προμήθεια μια μεγάλης παλέτας  νερών για όλη την αποστολή που θα συμμετέχει   στην παγκόσμια μαθητιάδα στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας   


United Word Games Klagenfurt  Austria   19-25 / 6/2019


5 νόσοι ”σιωπηλοί δολοφόνοι”- Τα ήπια συμπτώματα

Συχνά ακούμε ιστορίες για ανθρώπους που ξαφνικά εμφάνισαν μοιραία νόσο. Σε πολλές περιπτώσεις, ανεπαίσθητα συμπτώματα είναι παρόντα, τα οποία μπορούν ίσως να διαφύγουν ακόμα και σε ειδικούς, ορισμένες φορές.
Ανεπαίσθητο σύμπτωμα, όπως για παράδειγμα η ακράτεια, μπορεί να είναι ενδεικτικό μοιραίας νόσου- ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα όπως πόνο στην κοιλιά και αιμορραγία από τον κόλπο. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου στις ωοθήκες σε γυναίκες μεγαλύτερη ηλικίας.

Σάλος μετά τις καταγγελίες για ρουσφετολογικές μεταθέσεις ημετέρων στην ΕΛ.ΑΣ.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις στο παρά πέντε των εκλογών που χαρακτηρίζονται ρουσφετολογικές
Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ για τη σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, δήλωσε:
«Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, που στιγμάτισε τη θητεία του με τις έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία, αλλά και με την παρουσία του, ως μεταφερόμενος οπαδός-χειροκροτητής, σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και ανάρμοστα με τη θέση και το αξίωμά του.

Δήλωση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών



Με αφορμή την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας στις φετινές περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία της ‘Αλληλεγγύης’ στις περιφερειακές εκλογές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκλεγμένους και μη υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους μας, που έδωσαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον μεγάλο αγώνα για να συνεχίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο δρόμο της ανάπτυξης, με προοπτική ευημερίας για όλους τους πολίτες. Η ομάδα της ‘Αλληλεγγύης’ δεν έχει νικητές και ηττημένους. Παραμένουμε η αυθεντικά αυτοδιοικητική παράταξη, που τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα εργαστεί σκληρά στο σύνολό της για να κάνει πράξη το σχέδιο που καταθέσαμε και ενέκριναν στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, με 571.893 ψήφους και ποσοστό 62,03% από τον πρώτο γύρο. Παραμένουμε όλοι μαζί προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο να δυναμώσουμε τη Μακεδονία».

Δήμος Κατερίνης: Πρόσκληση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων (Κ20)




Ο Δήμος Κατερίνης σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων - Νεανίδων (Κ20), το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.
Ώρες διεξαγωγής των αγώνων: 09:00 π.μ. έως 12:00 μ. & 17:00 έως 21:00.

Με τιμή

Σάββας Χιονίδης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Προσευχή για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως


H Oλλανδή Blogger, Sharon Nehoray “ψήφισε” Θεσσαλονίκη για οικογενειακό τουρισμό


“Είναι υπέροχο να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις τον κόσμο με τα παιδιά”  γράφει στο κλείσιμο της ταξιδιωτικής της εμπειρίας στην Ελλάδα, η Ολλανδή blogger Sharon Nehoray το κείμενο της οποίας, ειδικά για την Θεσσαλονίκη αποτελεί προτροπή σε γονείς και επαινετική προβολή για τον οικογενειακό τουρισμό της πόλης.

Η Sharon Nehoray πραγματοποίησε ένα 10ήμερο οδοιπορικό στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το σύζυγο και τα τρία της παιδιά, πριν καταλήξει στην Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο press trip που οργάνωσε γι αυτήν, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Ξενοδοχείο βραβευμένο με Green Κey και διαχείριση φιλική προς το περιβάλλον... Το υγιεινό πρωινό, η ομορφιά της και η αίσθηση ότι η πόλη σε ταξιδεύει στο χρόνο... Η θέα του Θερμαϊκού, οι βόλτες στη λεωφόρο Νίκης και στην Άνω Πόλη, η αρχιτεκτονική, η ιδανική- για παιδιά και ενήλικες-πλατεία Αριστοτέλους, ο ποδηλατόδρομος της  παραλίας για οικογενειακό ποδήλατο, το παγωτό στα Λαδάδικα και το πειρατικό καράβι που αρμενίζει στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης ήταν ορισμένα από τα in σημεία που κέρδισαν την Ολλανδή blogger. Για τα παιδιά, σημειώνει - ανάμεσα στα άλλα - ως πολύ διασκεδαστικό το γεγονός, ότι τάισαν τα περιστέρια στις πλατείες και ανακάλυψαν έναν μικρό ναό στο κέντρο της πόλης όπου είχαν την δυνατότητα να ψάξουν για τις δεκάδες χελώνες που ζουν εκεί...

Η Sharon Nehoray είναι υπεύθυνη editor του site www.moeders.nu που απευθύνεται σε γυναίκες, μητέρες 25-45 ετών κι έχει 93.000 επισκέπτες το μήνα. Το site παρουσιάζει θέματα που αφορούν την ανατροφή και την υγεία των παιδιών, την εργασία, την οικογένεια καθώς και τα ταξίδια με παιδιά.

Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση και τις φωτογραφίες της, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού στην Ελλάδα, στην ακόλουθη διεύθυνση: https://moeders.nu/vasteland-griekenland-kinderen/
 
Βρείτε το δελτίο τύπου σε μορφή word εδώ .
Βρείτε τις φωτογραφία 
εδώ: image1, image2, image3, image4

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ


Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσους από τους Πιερείς πίστεψαν σε μένα, με τίμησαν με την ψήφο τους, και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου έναν εκπρόσωπό τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περιόδου 2019-2023.
Είναι μεγάλη τιμή και συγχρόνως ευθύνη, αλλά και πρόκληση για εμένα προσωπικά και για όλα όσα έχουμε μπροστά μας. Δεν στρατευτήκαμε σε άλλη μία εκλογική - κομματική μάχη οπισθοφυλακής, αλλά θελήσαμε να υπερβούμε ένα διχαστικό περιβάλλον άγονων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων που κυριάρχησε στις εκλογές που μας πέρασαν, προσπαθώντας να προσδώσουμε στην παρουσία μας ουσία και περιεχόμενο.
Μιλήσαμε για τον Όλυμπο και την προοπτική ένταξής του στην UNESCO, που μάλλον θα κληθούμε να το διαχειριστούμε τα επόμενα 1-2 χρόνια, μιλήσαμε για την συρρίκνωση – πληθυσμιακή και οικονομική – που υφίσταται η περιφέρεια του Νομού και ιδιαίτερα η ορεινή Πιερία, μιλήσαμε για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, αλλά και για όλα αυτά που δεν προλάβαμε να μιλήσουμε όπως για την ανάγκη και την προοπτική να μπει ξανά η Κατερίνη στον χάρτη των μεταφορών, για την θάλασσα, το βουνό, την αρχιτεκτονική και την παράδοση.  

Pierikos Archelaos Summer Camp "Δημιουργικό Καλοκαίρι"



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ. ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ. ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

ΑΙΤΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΣΥΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ!...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
Ο κύριος Χατζηγιάννης πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι 55ετών και πριν από ένα μήνα τού έκαναν έξωση από το σπίτι του. Τώρα κοιμάται στον δρόμο και συγκεκριμένα στην Πλατεία Δημάρχου Ντάβαρη στο Παλαιό Φάληρο.
Δυστυχώς η υγεία του έχει επιβαρυνθεί διότι δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί λόγω τού ότι βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο. Χρειάζεται άμεσα στέγη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Πρόσφατα τον χτύπησε ένα διερχόμενο μηχανάκι προκαλώντας βλάβη στο αναπηρικό του αμαξίδιο και όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος δεν είναι λίγες οι φορές, στον ένα μήνα που βρίσκεται στον δρόμο, που τον έχουν ληστέψει...
Έχει κάνει δύο αιτήσεις για να φιλοξενηθεί σε κάποιο άσυλο και έχουν απορριφθεί και οι δύο!..
Ο κύριος Παναγιώτης μάς ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε την φωτογραφία του και το πρόβλημα του, με την ελπίδα να βρεθεί βοήθεια από οποιονδήποτε μπορεί να την προσφέρει.
(Από notia.gr) Θανάσης Γκόρδης
Παρακαλώ κοινοποιήστε ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί βοήθεια...