ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ





  
Η Ολύμπια Συμμαχία…Πάει Βροντού!
Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», συνεχίζει τη στελέχωση του συνδυασμού με την κατάρτιση και του ψηφοδελτίου στην Κοινότητα Βροντούς.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι μια προσπάθεια συνεχής και καθημερινή.

Σήμερα παρουσιάζουμε τους 4  πρώτους υποψήφιους συμβούλους της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» στην Κοινότητα Βροντούς:

1)                  Βασιλική Γιάντσιου – Νταλαμπέκου, Ιδιωτική Υπάλληλος
2)                  Γεώργιος Κουτσής, Αποστακτήρια
3)                  Χρήστος Πρίντζιος, Κτηνοτρόφος
4)                  Κωνσταντίνος Τσιμήτρης, Οικοδομικά



Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Το Νησάκι Εστιατόριο-Ψαροταβέρνα



ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 10

Olympiakí Aktí, Pieria, Greece


Κλήση 2351 062888

Αναστάσιος Ζώβας


Αννα Βαβατσιούλα Μυστακίδη Υπ. Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης



Γατσιός Πεσερίδης Δημήτριος Υπ. Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης


Σάββας Καρυπίδης


Αννα Κ. Χαραλάμπους Παπαδοπούλου Υπ. Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης



Ο Γιώργος Αρβανιτίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορινού, ο Δημήτρης Δένης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, πάντα στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου


Εσωτερικές αλλαγές με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη εκπροσώπηση των δημοτών αποφασίστηκαν στον συνδυασμό «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα». Έτσι, ο Δημήτρης Δένης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Κατερίνης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης θα είναι τελικά υποψήφιος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Κορινού.
 

Σχετικά με το θέμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος δήλωσε: «Με τις αλλαγές που ολοκληρώσαμε, θα μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους δημότες να έχουν ακόμη περισσότερες ποιοτικές επιλογές, τόσο στη δημοτική ενότητα Κατερίνης με την προσθήκη του Δημήτρη, όσο και στη δημοτική ενότητα Κορινού, όπου ο Γιώργος θα είναι δημοτικός και όχι τοπικός σύμβουλος. Έτσι φίλοι του Γιώργου από κάθε σημείο του Δήμου θα μπορούν να τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, όπως αντίστοιχα οι φίλοι του Δημήτρη θα μπορούν να τον συμπεριλάβουν σε μία από τις 3 τους επιλογές στην Κατερίνη, ενώ ταυτόχρονα θα διεκδικήσει και τη στήριξη των συνδημοτών μας στον Κορινό και όλον τον Δήμο μας. Προχωράμε ενωμένοι, με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα, πάντα προτάσσοντας τα συμφέροντα των δημοτών μας! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Ο ESM συναινεί η Ελλάδα να αποπληρώσει έως 5 δισ. από τα 9,7 δισ. στο ΔΝΤ έως 10 Μαΐου – Το ετήσιο κέρδος σε τόκους 250 εκατ

Ο ESM συναινεί η Ελλάδα να αποπληρώσει έως 5 δισ. από τα 9,7 δισ. στο ΔΝΤ έως 10 Μαΐου – Το ετήσιο κέρδος σε τόκους 250 εκατΥπενθυμίζεται ότι από τα δάνεια της Ελλάδος το ΔΝΤ λαμβάνει σε τόκους 465 εκατ καλύπτοντας όλα τα ετήσια έξοδα του Ταμείου και των εργαζομένων του.
Ο ESM συναινεί ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει έως 5 δισεκ. από τα 9,7 δισεκ. των δανείων του ΔΝΤ έως τις 10 Μαΐου 2019. 
Ενώ ο έλληνας υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος έχει αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει 3,7 με 4 δισεκ. πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ESM συναινεί έως 5 δισεκ. να αποπληρωθούν και να απομείνουν 4,7 δισεκ. ευρώ. 
Η Ελλάδα θα πληρώσει όλα τα ακριβά δάνεια με επιτόκιο 5% περίπου στο ΔΝΤ για το διάστημα έως το 2021. 
Να σημειωθεί ότι Lagarde (επικεφαλής ΔΝΤ), Τσακαλώτος (έλληνας υπουργός οικονομικών) και Regling (επικεφαλής ESM) θα συναντηθούν στις 13 Απριλίου στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και μεταξύ άλλων θα συμφωνήσουν και το πλαίσιο της πρόωρης αποπληρωμής. 
Υπενθυμίζεται ότι από τα δάνεια της Ελλάδος το ΔΝΤ λαμβάνει σε τόκους 465 εκατ καλύπτοντας όλα τα ετήσια έξοδα του Ταμείου και των εργαζομένων του. 
Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει έως τις 10 Μαΐου 2019 να αποπληρώσει 5 δισεκ. ευρώ δάνεια προς το ΔΝΤ σε σύνολο 9,7 δισεκ. ευρώ διατηρώντας ύψος δανείων πάνω από την Quota της συμμετοχής της Ελλάδος στην χρηματοδότηση του Ταμείου. 
Κάθε χώρα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του ΔΝΤ και η αναλογία της Ελλάδος η ποσόστωση (quota) είναι 2,42 δισεκ. SDRs ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα. 
Τα 2,42 δισεκ. SDRs αντιστοιχούν σε 3 δισεκ. ευρώ.
Η Ελλάδα από τα 9,7 δισεκ. που έχει δανειστεί από το ΔΝΤ με επιτόκιο 4,9%-5,13% θα μπορούσε να αποπληρώσει 5 δισεκ. και να διακρατήσει τα 4,7 δισεκ. που υπερκαλύπτουν την ποσόστωση.
Με αυτό τον τρόπο και το ΔΝΤ θα διατηρήσει μέρος του δανείου του και η Ελλάδα θα αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος και η Γερμανία που έβαλε veto…δεν θα μπλοκάρει την διαδικασία καθώς θα διατηρηθεί ο δανεισμός…μειωμένος.

Πως θα εξοφλήσει μερικώς το ΔΝΤ η Ελλάδα πως θα πληρώσει τα 5 δισεκ ευρώ;  

Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να προβεί σε μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ κατά 5 δισεκ. ώστε να παραμείνουν περίπου 4,7 δισεκ. ευρώ. 
Τα 5 δισεκ. θα βρεθούν από τις εξής πηγές 
-Περίπου 4 δισεκ. από το απόθεμα των εκδόσεων ομολόγων 5 με 5,5 δισ που έχει πραγματοποιήσει το ελληνικό δημόσιο 
-Περίπου 1 δισεκ. που πιθανότατα θα εκταμιεύσει από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες ANFAs.
Συνολικά 5 δισεκ. ευρώ όσα δηλαδή αντιστοιχούν στα δάνεια του ΔΝΤ που θα αποπληρωθούν.
Θα απομείνει δανεισμός 4,7 δισεκ. με τους τόκους να μειώνονται σε 230 εκατ ετησίως από 465 εκατ ευρώ τόκους που πληρώνει η Ελλάδα ετησίως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Εν τω μεταξύ o ESM θα άρει το seniority την απαίτηση να αποπληρωθούν ισόποσα με το ΔΝΤ και τα δάνεια του ESM. 
Π.χ. εάν η Ελλάδα πληρώσει 5 δισεκ. στο ΔΝΤ θα πρέπει να πληρώσει και 5 δισεκ. και στον ESM.
Τέτοιο veto ο ESM δεν θα θέσει οπότε και ο Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΕ (ESM) θα εγκρίνει την μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. 

Τσακαλώτος: Συντριπτικά επιχειρήματα υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ

Για συντριπτικά επιχειρήματα υπέρ της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.
«Θα δοθεί λύση. Τα οικονομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ. 
Ανταλλάσσεις ακριβό χρέος που λήγει σύντομα, με φθηνότερο χρέος που λήγει αργότερα.
Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ, γιατί βοηθά και την πλευρά των δανειστών να γίνεται περισσότερο βιώσιμο το χρέος», τόνισε. 
Σχετικά με τυχόν πολιτικά εμπόδια, εκτίμησε ότι «θα επικρατήσει η οικονομική λογική».

www.bankingnews.gr

ΕΟΠΥΥ: Μηδενική συμμετοχή από σήμερα στις διαγνωστικές εξετάσεις για αρκετούς ασθενείς

«Ανάσα» για τους βαριά πάσχοντες που χρειάζονται διαγνωστικές εξετάσεις έρχεται µέσω του ΕΟΠΥΥ, καθώς από σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αρχίσει η μηδενική αλλά και η μειωμένη συμμετοχή για πολλές ομάδες ασθενών.
Ειδικότερα, µε βάση την ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ, την εταιρεία του Δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προς όλους τους γιατρούς, αλλά και τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα, ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου,
…….η µηδενική συµµετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για µία σειρά ασθενειών.
Οι νέες ελαφρύνσεις ενσωµατώθηκαν στο σύστηµα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ και είναι άµεσα εφαρµοστέες. Πρόκειται για µια απόφαση που είχε ανακοινωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε ενσωµατωθεί στον νέο Κανονισµό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ), ο οποίος, όµως, εφαρµόζεται σταδιακά λόγω προβληµάτων που είχαν παρουσιαστεί στον Οργανισµό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι µειωµένες συµµετοχές έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί στο σύστηµα από την 1η Νοεµβρίου 2018. Πάντως, µε βάση τις αλλαγές, υπάρχουν ασθενείς που πλέον δεν θα καταβάλλουν καµία συµµετοχή για διαγνωστικές εξετάσεις.

Σκέψου σαν εργάτης κι όχι σαν πελάτης - Απεργούν αύριο διανομείς και κούριερ

Αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου απεργούν ντελιβεράδες, κούριερ και διανομείς καλώντας σε μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 12.00 από το Πεδίον του Άρεως

Μία ακόμη δυναμική κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο, 11 Απριλίου, οι διανομείς σε όλη την Ελλάδα. Εργαζόμενοι στον κλάδο των ντελίβερι, κούριερ και οι εξωτερικοί συνεργάτες, προχωρούν αύριο σε εικοσιτετράωρη απεργία. Συγκεκριμένα, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε δυναμικό «παρών» στην απεργία, καθώς και σε μοτοπορεία, όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια, προαναγγέλοντας συγκέντρωση, στις 12:00, στο Πεδίον του Άρεως. Επίσης, συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και μοτοπορεία θα πραγματοποιήσουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, στις 10:30, την Πέμπτη. Η μοτοπορεία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των διανομέων.
Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, διεκδικεί εταιρικό δίκυκλο, μέσα ατομικής προστασίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και, τέλος, ενιαία ειδικότητα. Όπως επισημαίνει, η παροχή εταιρικού δικύκλου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη και όχι να είναι αίτηµα, ενώ ο εργοδότης πρέπει να έχει την υποχρέωση να το συντηρεί µε βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και µε βιβλίο συντήρησης. Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, απαιτείται η παροχή από τον εργοδότη των μέσων ατομικής προστασίας, όπως είναι το κράνος, το µπουφάν µηχανής, το παντελόνι µηχανής, τα γάντια, οι µπότες µηχανής και τα αδιάβροχα µε ανακλαστήρες, καθώς η χορήγηση αυτών θα μειώσει τους θανάτους και τους τραυµατισµούς.
«Η εργασία µας είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Ο εργασιακός µας χώρος είναι ο δρόµος. Οι κακοτεχνίες και οι κακοσυντηρηµένοι δρόµοι, η συνεχής έκθεσή μας στους θορύβους και στη µόλυνση της πόλης, η εργασία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τα συχνά- θανατηφόρα ή µη -εργατικά ατυχήµατα, οι µυοσκελετικές παθήσεις που ακολουθούν το επάγγελµα, το άγχος, η ένταση και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πρωτιά στα τροχαία ατυχήµατα, συνιστούν αρκετούς λόγους, ώστε το επάγγελµά µας να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)» επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, διευκρινίζοντας ότι ένταξη στα ΒΑΕ σηµαίνει µείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση των µισθών.
Ένα βασικό αίτημα είναι, επίσης, η ενιαία ειδικότητα. «Κούριερ, διανοµείς και

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση του χρέους κατά 40% του ΑΕΠ ως το 2024

Ο Πολ ΤόμσενΤη μείωση του χρέους κατά 40,1% του ΑΕΠ ως το 2024 προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές των μελών του. Επίσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022.
Το ΔΝΤ προβλέπει ότι από το 183,2% του ΑΕΠ που έφτασε το χρέος στο τέλος του 2018 θα αποκλιμακωθεί κατά 40,1% του ΑΕΠ στο 143,1% στο τέλος του 2024 .
Η μεγάλη μείωση θα ξεκινήσει από φέτος όταν το χρέος θα μειωθεί κατά 9,1% του ΑΕΠ στο 174,1% του ΑΕΠ ενώ το 2020 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 6,9% του ΑΕΠ στο 167,3 % .
Η γρήγορη αυτή αποκλιμάκωση βασίζεται στην ενεργοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που αποφασίστηκαν από τους εταίρους της Ελλάδας τον περασμένο Ιούνιο και έχει ως δεδομένο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την συνετή δημοσιονομική πολιτική και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί.
Επίσης στις προβλέψεις του το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις παλαιότερες εκτιμήσεις του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022 και θα διατηρήσει σημαντικό θετικό πρωτογενές ισοζύγιο και για τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2023 και 2,8 του ΑΕΠ το 2024 . Επίσης προβλέπει σχεδόν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι και το 2022 κάνοντας εκτίμηση ότι για φέτος θα υπάρξει οριακό έλλειμμα κατά 0,2% του ΑΕΠ το 2020 οριακό πλεόνασμα κατά 0,1% του ΑΕΠ που θα επαναληφθεί και το 2021 .
Το 2022 θα είναι απολύτως ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός ενώ για το 2023 και το 2024 προβλέπει μικρά ελλείμματα 0,5% του ΑΕΠ και 0,6% του αντίστοιχα . Σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων αναμένεται ότι θα είναι σταθερά καλή.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο εκτιμά ότι από 49% του ΑΕΠ το 2018 τα έσοδα θα φτάσουν στο 47,5% του ΑΕΠ φέτος το 46% του ΑΕΠ φέτος στο 45,2% του ΑΕΠ το 2020 και στην συνέχεια για τα έτηξ 2021 2022 2023 και 2024 θα κυμανθούν λίγο πάνω από το 44% του ΑΕΠ.
Η σταθερότητα προκύπτει από το γεγονός ότι και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι και φέτος και όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2022 η Ελλάδα θα είχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στην οικονομίας της άρα τα δημόσια έσοδα θα περιορίζονται ως ποσοστό του ΑΕΠ . Τέλος οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ακολουθούν σχεδόν την πορεία των εσόδων εξηγώντας και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Συγκεκριμένα ως ποσοστό του ΑΕΠ οι δαπάνες από το 48,6% το 2018 θα μειωθούν φέτος στο 47,3% στο 45,9% το 2020 το 45,1% το 2021 και θα προσγειωθούν λίγο πάνω από το 44% για τα έτη μέχρι και το 2024

Ο πρώην διοικητής νοσοκομείου με τα πλαστά πτυχία συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά

Ο πρώην διοικητής νοσοκομείου με τα πλαστά πτυχία συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως ο πρώην διοικητής νοσοκομείου με πλαστά πτυχία συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά.

Ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία στο ηλεκτρονικό μητρώο του, επέστρεψε στα καθήκοντά του στο Θριάσιο Νοσοκομείο και πληρώνεται κανονικά, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύµφωνα µε την ΠΟΕΔΗΝ, ο πρώην διοικητής επανεντάχθηκε κανονικά στο Θριάσιο µετά την αποµάκρυνσή του από το Γενικό Κρατικό παρότι, βάσει του νόμου, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισµός του από το διοικητικό συµβούλιο του νοσοκοµείου και τη 2η Υγειονοµική Περιφέρεια, και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελία.
«Όπως συνέβη µε τις καθαρίστριες και τους νοσηλευτές που προσκόµισαν πλαστά πτυχία», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία. «Η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Αντί να δρομολογηθούν τα προβλεπόμενα, ο γιατρός λαµβάνει αναρρωτικές άδειες και «πληρώνεται κανονικότατα από το ελληνικό ∆ηµόσιο». Με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκοµείου της Νίκαιας «απολαµβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση».

Ο Δημήτρης Μπούτος, φέρεται να έχει δηλώσει, χωρίς να κατέχει, διδακτορικό τίτλο, μεταπτυχιακό στα οικονομικά, πτυχίο Μαθηματικών και πτυχίο Φιλοσοφίας.

Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, ο πρώην διευθυντής που παραιτήθηκε το 2016, αναγνώρισε πως με «κάποιον τρόπο», μία σειρά πτυχίων προστέθηκε στο προσωπικό του μητρώο, αλλά επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή.


«Αν κάποιος έχει πρόσβαση στο σύστημα βεβαίως μπορεί να το κάνει. Δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που συμβαίνει» πρόσθεσε. «Εγώ δεν τα είχα γράψει γιατί δεν τα έχω», είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως προς την γνησιότητα των πτυχίων, αρνήθηκε ότι παρουσίασε πλαστά έγγραφα για να ανελιχθεί στην ιεραρχία και υποστήριξε ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Τι έγινε ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία;
Συνεχίζει παράνομα να πληρώνεται ως υπάλληλος από το Θριάσιο Νοσοκομείο.
Φέρνει αναρρωτικές άδειες

Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κος Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση. Σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης.

Όμως λόγω πλαστών πτυχίων με βάση το Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, τις νοσηλεύτριες που προσκόμισαν πλαστά πτυχία.

Η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία.
Σήμερα ο κος Μπούτος είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνεται κανονικότατα από το Ελληνικό Δημόσιο.
Σας κοινοποιούμε την επανεγγραφή του κου Μπούτου ως υπαλλήλου του Θριασίου Νοσοκομείου».

Πηγή: lifo.gr

Συνεχίζονται οι ποιμαντικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, αυτή τη φορά στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού


Με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής για την1ηπρόσκληση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020





          Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ,στο πλαίσιο δημοσιοποίησης της πρώτης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων για έργα ιδιωτικού ενδιαφέροντος στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της προγραμματικής περιόδου 2014-2020,διοργάνωσε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.
          Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαντα βασικά χαρακτηριστικά του τοπικού προγράμματος της Πιερικής Αναπτυξιακής, το περιεχόμενο των δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων στήριξης, οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις των δικαιούχων κατά την υποβολή.
          Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. κα Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα οικονομικά χαρακτηριστικά αυτού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Συνεχίζοντας δυναμικά τον σχεδιασμό δράσεων που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών του νομού μας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών σχεδίων δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της Πιερικής οικονομίας, υλοποιούμε ακόμη μια πρόσκληση του προγράμματος CLLD/LEADER, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτή τη φορά, που θα ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού μας». Τέλος, η κα Μαυρίδου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός των προκηρυσσόμενων δράσεων θα φθάσει περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πως τα έμπειρα και ικανά στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες σε όλο το εγχείρημα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.
          Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.  κ. Δημήτριος Ντούρος, ο οποίος ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου στις περιοχές παρέμβασης του προγράμματος, έτσι ώστε να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις με όσο το δυνατόν ρεαλιστικές προτάσεις για να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τους επενδυτές από την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής όπως η περιφερειακή οδός της Κατερίνης.
          Στη συνέχεια η κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής, ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του προγράμματος.Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος, η περιοχή εφαρμογής, οι δικαιούχοι και τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε δράσης. Τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσίασε ο υπεύθυνος προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Ζαπουνίδης Κώστας.
          Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση και  εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενώ η διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί στους Δήμους της Πιερίας αλλά και στοχευμένα τόσο κλαδικά όσο και επί της διαδικασίας υποβολής.

Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει την Ολύμπια Λάρισας την Κυριακή 14 Απριλίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.


Ο Πιερικός Αρχέλαος βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με οκτώ νίκες και δώδεκα ήττες και προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την Πυλαία με 48-55.
Στον αντίποδα, η Ολύμπια Λάρισας βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με πέντε νίκες και δεκαπέτνε ήττες και προέρχεται από τις ήττες στην Πυλαία με 92-31, στη Νεάπολη από τον Άρη Θεσσαλονίκης με 45-62 κι από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 41-65 και στο Νέο Ρύσιο από την Αναγέννηση με 66-32.
Δύο ήττες έχει ο Πιερικός Αρχέλαος τις ισάριθμες φορές που τον υποδέχθηκε η Ολύμπια Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα, ηττήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2017 με 57-45 και στις 19 Νοεμβρίου 2017 με 61-40.
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής (14.04.2019)
13:00 ΑΣ Τιτάνες Δράμας – ΜΓΣ Πανσερραϊκός
13:00 ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης – ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς
13:00 ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 – Παναθλητικός ΑΕ Συκεών
13:00 ΑΕ Πυλαίας – ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου
13:00 Ολύμπια ΓΣ Λάρισας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
13:00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρύσιου

Βαθμολογία (20 αγώνες)
1. Παναθλητικός ΑΕ Συκεών 40
2. ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 36
3. ΑΕ Πυλαίας 36
4. ΠΑΣ Γιάννινα 36
5. ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς 31
6. ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 31
7. ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου 29
8. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 27
9. ΜΓΣ Πανσερραϊκός 26
10. Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 25
11. ΑΣ Τιτάνες Δράμας 23
12. ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 20

Πρόσκληση από το "Λίκνο των Μουσών


Θέμα: Οργανωτική συνδιάσκεψη του «Λίκνο των Μουσών»

Το  Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών» εργάζεται σε εθελοντική  βάση για την   ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του υλικού και άυλου πλούτου της Πιερίας. Το έργο του θα συμβάλει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
 Ο στόχος είναι   η δημιουργία ενός  Θεματικού Πάρκου, στις Καρυές Πιερίων,  με θέμα  τη συμβολή  της Πιερίας στη γέννηση του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Πολιτισμού καθώς και ο ρόλος των  Μυθικών & Ιστορικών Προσώπων, με φόντο τον Όλυμπο τα Πιέρια Όρη  και γενικότερα  την Πιερική γή.
Το «Λίκνο των Μουσών»  θα ολοκληρώσει  μία επενδυτική πρόταση, εφικτή, συγκεκριμένη αλλά και ελκυστική.

Για τους παραπάνω λόγους
το «Λίκνο των Μουσών»(ΛτΜ),
σας προσκαλεί στην  1η Οργανωτική Συνδιάσκεψη
την Κυριακή  14/4/2019 και ώρα 11:00
Στο χωριό Καρυές Πιερίας,  στο καφέ-ουζερί «το Πέτρινο»

Με θέματα:
1.Σύντομη ξενάγηση στο χώρο του Θεματικού Πάρκου
2.Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ μελών και εθελοντών του ΛτΜ
3.Παρουσίαση Οργανογράμματος Λειτουργίας του ΛτΜ
4.Συγκρότηση ομάδων δουλειάς και εγγραφές νέων μελών
5.Υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας με διάφορους φορείς και επιχειρήσεις

Η εκδήλωση είναι «ανοικτή» σε κάθε ενδιαφερόμενο εθελοντή.
απο το ΔΣ


Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΥΡΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα του Παρασκευά Σύρπη, για Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.
«Φίλος στη ζωή, συνεργάτης στον επαγγελματικό στίβο, ο Παρασκευάς Σύρπης, είναι η προσωποποίηση του "καλού παιδιού". Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε και στην αυτοδιοικητική προσπάθεια μαζί, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης αυτός, με τον συνδυασμό μας "Ανανέωση Τώρα". Καλώς ήρθες αγαπητέ φίλε Παρασκευά. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Με μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα ευθύνη ανακοινώνω τη συμμέτοχή μου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης. Το ήθος, η εντιμότητα, η λαμπρή επαγγελματική πορεία, το όραμα του Γιώργου Νταντάμη καθώς και η θέληση μου να προσφέρω στον τόπο μου με οδήγησαν στην απόφαση αυτή. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε ο κ. Σύρπης, ελεύθερος επαγγελματίας.


Η ΧΡΥΣΗ ΖΕΡΚΙΤΑΝΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ



Την υποψηφιότητα της Χρυσής Ζερκιτανίδου, για Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.
«Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αισθανόμαστε στην "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ" με τη συμμετοχή της αγαπητής φίλης κας Χρυσής Ζερκιτανίδου στο ψηφοδέλτιο μας, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης. Με σημαντική επαγγελματική και κοινωνική παρουσία στα δρώμενα του τόπου μας, η αγαπητή Χρύσα, έχει να προσφέρει πολλά στους συνδημότες μας. Καλώς ήρθες αγαπητή μου, καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

"Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Γιώργου Νταντάμη, υποψήφιου Δημάρχου Κατερίνης, να συμμετέχω στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση τώρα», ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης. Ο Γιώργος Νταντάμης και όλοι οι συνυποψήφιοι μου στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας αποτελούν τα εχέγγυα για την ανανέωση του Δήμου Κατερίνης. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ", δήλωσε η κα Ζερκιτανίδου, λογίστρια στο επάγγελμα.


Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΠΟΥΖΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα της Αθηνάς Τοπουζίδου, για Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.
«Η αγαπητή φίλη κα Αθηνά Τοπουζίδου, έμπειρο στέλεχος στον τουριστικό κλάδο, έρχεται να προσφέρει στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και όχι μόνο, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό μας της "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ". Καλώς ήρθες αγαπητή Αθηνά. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

"Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γιώργου Νταντάμη, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα», να συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο που μένω και εργάζομαι. Ύστερα από την 15ετή ενασχόληση μου ως διευθυντικό στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων, θεωρώ πως απέκτησα τα εφόδια και τη γνώση για να συνεισφέρω στον τόπο μου. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε η κα Τοπουζίδου, Διευθυντικό στέλεχος σε τουριστικές επιχειρήσεις.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ


Την Παρασκευή  5 Απριλίου ,στην κατάμεστη από υποστηρικτές και φίλους της Χρυσής Αυγής  Αυγής αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας Πέλλας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές. Από νωρίς το απόγευμα η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για να υποδεχτεί το πλήθος των συναγωνιστών που ήρθαν να δώσουν το παρόν στο Εθνικιστικό κάλεσμα του Κινήματός μας.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συναγωνιστής Νικόλαος Χρυσομάλλης,  παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Πέλλας οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία". Κατά την ομιλία του ,  τόνισε ότι εκτός από την ελεύθερη Μακεδονία για την οποία χύθηκαν ποταμοί Ελληνικού αίματος υπάρχει και η σκλαβωμένη Μακεδονία που προσμένει τη λύτρωση από την μητέρα Ελλάδα.

 Εν συνεχεία επεσήμανε ότι ο αγώνας μας διεξάγεται τίμια και σκοπό έχει την αφύπνιση των Ελλήνων, για τους οποίους πρωτίστως αγωνιζόμαστε. Ο Νίκος Χρυσομάλλης  παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία, με έμφαση στο Εθνικό
ζήτημα των Σκοπίων και τις συνέπειες που έχει η ανθελληνική συμφωνία στα Ελληνικά προϊόντα, στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου, στην πολιτική προστασία, στην προστασία τριτέκνων και πολυτέκνων, στην ορθή και αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων κ.ο.κ. Ο συναγωνιστής τόνισε ότι είναι βέβαιο πως η Νίκη της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει από την Μακεδονία μας, αρκεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό.

Συνομιλητές στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός και Αθανάσιος Κωνσταντίνου.


Νέα ώρα παρουσίασης του Κέντρου Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Απόστολο Τζιτζικώστα



Το Κέντρο Συνάντησης και Επικοινωνίας της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 13.00’, στην Παύλου Μελά 10, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Διαγώνιος).

Η πρόσκληση αφορά μόνο στους δημοσιογράφους.
Παράκληση για δημοσιογραφική κάλυψη της παρουσίασης.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Έδεσσα και την Αλμωπία



Επίσκεψη στην Έδεσσα και την Αλμωπία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Έδεσσας όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του, και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματά τους και τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρηθούν δομές όπως τα ΚΗΦΗ, καθώς προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους γηραιότερους συνανθρώπους μας» και υπογράμμισε ότι «από τη λειτουργία του ΚΗΦΗ Έδεσσας αποδεικνύεται ότι έπιασαν τόπο οι ευρωπαϊκοί πόροι που διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των συγκεκριμένων δομών στην Κεντρική Μακεδονία».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΚΗΦΗ επιτελούν σπουδαίο έργο στηρίζοντας τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους. Θέλω να δεσμευτώ ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορεί αυτή η κοινωνική δομή να συνεχίσει να λειτουργεί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που συνόδευσε τον κ. Τζιτζικώστα στην επίσκεψή του στο ΚΗΦΗ επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ως Δήμος έχουμε άριστη συνεργασία και ζητάμε να συνεχιστεί η λειτουργία αυτών των δομών, αλλά και να μπούμε σε προγράμματα για τη δημιουργία νέων δομών για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» έκανε βόλτα στον πεζόδρομο της Έδεσσας, συνομίλησε με πολλούς πολίτες, κατοίκους, επαγγελματίες και καταστηματάρχες και τόνισε τη σπουδαιότητα της μεγάλης παρέμβασης για την ενοποίηση του ιστορικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας, που υλοποιούν η Περιφέρεια και ο τοπικός Δήμος, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν η βιομηχανία τροφίμων «Agrifreda SA» στην Άψαλο Αριδαίας, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προϊόντα που εξάγει η επιχείρηση. Ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εργαζόμενους είπε: «Τέτοιες εταιρίες θέλουμε στην Κεντρική Μακεδονία», σημειώνοντας πως «η Agrifreda αποτελεί παράδειγμα εξωστρέφειας και ανάπτυξης καθώς βρίσκεται στη λίστα με τις χίλιες καλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη επί δύο συνεχή χρόνια (2017 και 2018)».

Ο κ. Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα έργα στον Ασπροπόταμο (Μπέλιτσα) στην Όρμα του Δήμου Αλμωπίας. Όπως τόνισε, «με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που γίνεται στον Ασπροπόταμο θα προφυλάξουμε τον οικισμό της Όρμας από τις πλημμύρες, τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν εδώ, αλλά ταυτόχρονα θα προφυλάξουμε και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να κυκλοφορείται απρόσκοπτα. Το έργο που γίνεται εδώ, με ευρωπαϊκούς και ίδιους πόρους της Περιφέρειας, προστατεύει την ευρύτερη περιοχή από τις πλημμύρες, αλλά και τη γέφυρα της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Η περιοχή γίνεται πιο ασφαλής και τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται συνιστούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Πέλλα. Ανάλογες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια, θωρακίζοντας 19 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας».

 
«Αλληλεγγύη» - Γραφείο Τύπου
Παναγιώτης Κρινής
Τηλ.: 6944332439