ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Το τραγούδι της ημέρας: Aretha Franklin - I say a little prayer ( Official song ) HQ version , P...

Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών με θέμα:“Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα”




Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών διοργάνωσε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 ημερίδα με θέμα “Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα. Δυνατότητες, προκλήσεις, κίνδυνοι για τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς και τα φεστιβάλ που βρίσκονται στο κέντρο της κρίσης”.

Η ανάγκη των πολιτιστικών φορέων να παραμείνουν ενεργοί αλλά και να διαμορφώσουν μοντέλα ανάπτυξης σε καιρό κρίσης αποτέλεσε το αντικείμενο εργασίας της παρούσας συνάντησης.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Δομή, ύφος & χάραξη πολιτιστικής στρατηγικής στις σημερινές συνθήκες
Συντονιστής: Τάσος Ρέτζιος, Δημοσιογράφος, Γ.Γ. Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ

Ο καιρός της κρίσης και η άνοιξη του πολιτισμού
Γρηγόρης Πασχαλίδης – Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονου Πολιτισμού, Πρόεδρος Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Α.Π.Θ.

Οι ιδιαιτερότητες της διοίκησης των πολιτιστικών οργανισμών
Γιώργος Τσουρβάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομίας των ΜΜΕ, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Α.Π.Θ.

Το μάνατζμεντ των Πολιτιστικών Οργανισμών πριν και μετά την οικονομική κρίση
Πηνελόπη Σερδάρη, Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης, Πρόεδρος & Καλλιτεχνική Διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου

Η εμπειρία από τη διαχείριση δράσεων πολιτισμού στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013
Μαριάνθη Παπαστάθη, Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μονάδα Β’ Παρακολούθησης και Διαχείρισης

Η χορηγία στον Πολιτισμό & ο πολιτισμός της χορηγίας
Βίκη Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΥΜΒΟΛΗ / Οργάνωση Συνεδρίων & Εκδηλώσεων

Μοντέλα & πρακτικές πολιτιστικής πολιτικής και συνεργασιών
Συντονιστής: Σάκης Ιωαννίδης, Δημοσιογράφος, Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Κ.Ο.Θ.

Προκλήσεις & προοπτικές στις πολιτιστικές διοργανώσεις. Η περίπτωση της Μονής Λαζαριστών.
Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Συνέργειες, ευελιξία και δυναμικός σχεδιασμός
Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Συνεργασίες και ανάγκη για εξωστρέφεια στον καιρό της κρίσης
Γιώργος Βράνος , Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός & αντιμετώπιση της κρίσης
Μηλίτσα Χασάπη, Γενική Διευθύντρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ, Πολιτισμός & Τουρισμός
Νίκος Λώρης , Di-Di Music & Big Star Promotion

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου εύχεται στον κόσμο του ποδοσφαίρου Καλές γιορτές. με υγεία, καλή χρονιά για όλους .. και ευτυχισμόενο το νέο έτος το 2015. ....


Η πρόσφατη ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τίτλο «Όλυμπος 2918 μ. Μύθου και Ιστορίας»


Κείμενο- : Μπάμπης Τάσιος
Facebook: Omorfa Taxidia
www.babistasios.blogspot.gr
Η πρόσφατη ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τίτλο «Όλυμπος 2918 μ. Μύθου και Ιστορίας», που σκοπό είχε την προβολή και περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία, ώστε να περιηγηθούμε και να επισκεφθούμε τόπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι επισκέψεις μας,στο ρακοκάζανο του Γιάννη Παντούλη 3χλμ, έξω από την Κατερίνη,  στην Περίσταση Πιερίας, καθώς και στο Κτήμα Κούρτη, στη Ράχη Πιερίας, μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, που με πάθος και μεράκι, επιχειρούν. Συνοδοί μας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, με τους συνεργάτες της Δημήτρη Ρουκά και Βασίλη Δήμου.
Παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της απόσταξης και απολαύσαμε το τσίπουρο του Γιάννη Παντούλη, με τη συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων. Συζητήσαμε για την μεγάλη του αγάπη το αμπέλι, που έγινε η αφορμή να εγκαταλείψει την οικονομική επιστήμη ,την πρότερη ενασχόληση του. Σήμερα παράγει τσίπουρα βιολογικά , κρασιά αλλά και λικέρ. Στο φιλόξενο χώρο μυρωδιές από ξύλο που καίει ,τα κάστανα στη φωτιά και παντού κυριαρχεί το άρωμα ,αλλά και το << πνεύμα >> του τσίπουρου. Μια γιορτή, που απελευθερώνει, ενώνει ανθρώπους, δημιουργεί παρέες.
Το νυχτέρι κοντά στο καζάνι μένει αξέχαστο , η μουσική πολύτιμος και απαραίτητος συνοδός ,επίκουρος στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας , απόλυτα απελευθερωτικής. Οι άνθρωποι του καζανιού, μια όμορφη παρέα, με κοινούς πόθους και αγάπες, θα συνεχίσει να δημιουργεί ,αλλά και να περιμένει τις παρέες , που αντιστέκονται στη μοναξιά της σύγχρονης εποχής .
Στη Ράχη Πιερίας, επισκεφθήκαμε το Κτήμα Κούρτη ¨ ΟΙΝΟΒΙΟΝ ¨. Ο βιολογικός αμπελώνας του κτήματος έχει έκταση 60 στρεμμάτων. Ο Απόστολος Κούρτης, Αμπελουργός-Οινοποιός, μας μίλησε για τις βιολογικές του καλλιέργειες, για τη μεγάλη γιορτή του τρύγου, όπως και για την διαδικασία της οινοποίησης. Το οινοποιείο του, ένας χώρος μαγευτικός ζεστός, οικείος ,αισθάνεσαι μέρος του, με το που διαβαίνεις την όμορφη εξώπορτα. Σα να μπαίνεις στο δικό σου σπιτικό ,η υποδοχή εγκάρδια, νοιώθεις να σε αγγίζει, χρώματα ,αρώματα εντυπωσιακά.  Ο οίκος του Οίνου, με όλη τη σημασία της λέξης. Μας εντυπωσιάζουν τα δρύινα γαλλικά βαρέλια, για την παλαίωση των κρασιών, που προσδίδουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ξύλου. Η παραγωγή του κτήματος περιλαμβάνει λευκούς και ερυθρούς ξηρούς οίνους, των ποικιλιών Τrebbiano, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah. Tο κρασί του κτήματος, Cabernet Sauvignon του 2008, βραβεύτηκε με Ασημένιο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2011. Ο Απόστολος μας έδωσε την ευκαιρία, να δοκιμάσουμε τα κρασιά του, που ευφραίνουν τη καρδιά και απελευθερώνουν το νου.
Συνοδευτικά πιάτα με γεύσεις ξεχωριστές, η συντροφιά απολαμβάνει τη συζήτηση για τον πολιτισμό του κρασιού και ύστερα ανοίγει πανιά, για μουσικές ,ταξίδια, κι΄όλα αυτά που ενώνουν με τρόπο όμορφο, τους ανθρώπους.
Εδώ στη σκιά του Ολύμπου, του θεϊκού βουνού, όλα μοιάζουν διαφορετικά, η ενέργεια είναι απίστευτη και κατακλύζει το είναι μας.

Με το καλό να ξανανταμώσουμε, σε δρόμους και τόπους αγαπημένους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Ποιοι χάνουν τη σύνταξη πριν τα 62

 
Ποιοι χάνουν τη σύνταξη πριν τα 62. Μέχρι και 12 χρόνια παραπάνω στη δουλειά.Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ποιοι θα είναι οι ..
μεγάλοι χαμένοι.Ενοποιήσεις ταμείων, πάγωμα αυξήσεων, μειώσεις συντάξεων, μείωση του ΕΚΑΣ, αύξηση ορίων ηλικίας και τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν από τα 62 έτη.

Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και φέρνουν τα πάνω κάτω για εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τα ποσά των συντάξεων. Σε αυτό θα πρέπει να ξεχάσουμε όλοι την προβλεπόμενη αύξηση κατά 3,2% στις κύριες συντάξεις. Το κόστος υπολογίστηκε στα 900 εκατομμύρια ευρώ και κάπως έτσι πήγε περίπατο λόγω της κατάστασης των Ταμείων και των πιέσεων της τρόικας.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο ΕΚΑΣ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς λόγω λανθασμένης καταβολής υπήρξε υπέρβαση κατά 200 εκατομμύρια και έτσι έρχεται νέος υπολογισμός, κάτι που θα σημάνει μειώσεις για χιλιάδες συνταξιούχους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι μειώσεις στα ποσά των συντάξεων. Η τρόικα ζητά αλλαγή στον υπολογισμό των κύριων συντάξεων με βάση όλα τα έτη ασφάλισης και κάπως έτσι οι νέοι συνταξιούχοι θα έχουν απώλειες στο ποσό της σύνταξης ως και 30% σε σχέση με σήμερα. Ταυτόχρονα η τρόικα ζητά μείωση της κρατικής επιδότησης στις κατώτατες συντάξεις οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι κυρίως οι 40ρηδες. Όσοι δηλαδή γεννήθηκαν από το 1975 και μετά θα δουν αύξηση στα όρια ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση κατά πέντε έτη, από τα 15 στα 20 δηλαδή ή από τα 4.500 στα 6.500 ένσημα.

Σε όλα τα Ταμεία όμως για όλους τους υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ουσιαστικά καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πριν τα 62 έτη από το 2021.

Οι αλλαγές θα αρχίσουν με αύξηση κατά 2 έτη το 2019 και άλλα 2 έτη το 2021.

Κάπως έτσι αναγκάζονται να δουλέψουν επιπλέον έτη οι μητέρες ανηλίκων εκείνοι που συμπληρώνουν τα 25 έτη σε δημόσιο και ΔΕΚΟ και οι ασφαλισμένοι πριν το 1993. Από τις αλλαγές αυτές πλήττονται ουσιαστικά 250.000 ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η κυβέρνηση αρνήθηκε να αλλάξει το 2015 ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που προβλέπει ο Ν 3863/10 για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 (ένα τμήμα με τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων για το χρόνο ασφάλισης έως το 2010 και ένα δεύτερο, με αναλογία βασικής + αναλογικής σύνταξης, για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011) και αποδέχτηκε να προχωρήσει σε 4 αλλαγές:

1. Στην αύξηση των ενδιάμεσων (πριν από το 62ο) ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά το 2018 με την προσθήκη 2 ετών από την 1/1/2019 και 4 ετών από την 1/1/2020 έτσι ώστε την 1/1/2021 να ισχύει για όλους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (οικοδόμους, εργαζόμενους σε στοές, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α) το 62 ο έτος για μειωμένη και το 67ο για πλήρη σύνταξη.

Μετά τις αυξήσεις των ορίων που ήδη έχουν επιβληθεί με την προσθήκη 2-12 ετών για όσους θεμελιώνουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στους υπόλοιπους "παλαιούς" ασφαλισμένους δίνεται περίοδος χάριτος 4 ετών.

2. Στην αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης στα 20 έτη από τα 15 για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά. Με αυτή τη ρύθμιση δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες των μεγαλύτερων σε ηλικία που εκ των πραγμάτων αδυνατούν - λόγω και της υψηλής ανεργίας - να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας για να συμπληρώσουν τα επιπλέον έτη.

3. Στη διατήρηση του "παγώματος" των συντάξεων και μετά το 2016 (το Μνημόνιο έδινε τη δυνατότητα αυξήσεων στις καταβαλλόμενες σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).

4. Στην αλλαγή των κριτηρίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους με πρόβλεψη να ενταχθεί η σχετική παροχή στο πλαίσιο των κοινωνικών επιδομάτων και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
news247 Δεκέμβριος 01 2014 08:48
(Με πληροφορίες από: Τα Νέα)

ΓΗΠΕΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ







ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ ( ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ)

αλεπού του Ολύμπου: Ρέστα δεν επιστρέφονται στους δούλους...

αλεπού του Ολύμπου: Ο Πατριώτης

Bio-Cafe fresco Katerini ....Καλό μήνα σε όλους



Και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ….


… ήταν στις άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις της Παρασκευής για το «Κοινωνικό Σχολείο» στο πεζόδρομο της Κατερίνης.
Μετά όμως απόλαυσαν τον καφέ τους στο κεντρικό κατάστημα και ως αντικείμενο συζήτησης είχαν και τις επικείμενες ενδιαφέρουσες συναυλίες που άρχισαν να οργανώνονται.
Συντονιστής, ο μαέστρος και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Νίκος Πατρής.






ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Από το τμήμα χορωδίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης



     Διδασκαλία της μουσικής αλλά και παιχνίδι συνδυάζει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ που υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια το τμήμα χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για τους μικρούς φίλους της μουσικής τέχνης. Η μουσική αυτή προπαιδεία δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να γνωρίσουν την τέχνη των ήχων και του ακουστικού μέτρου μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

      Το εκπαιδευτικό αυτό μέσο αποτελεί το ιδανικότερο εργαλείο εκμάθησης της μουσικής αρμονίας στις μικρές ηλικίες. Συνδυάζει τη γνωριμία με τις νότες και τα ακούσματα αλλά και την άσκηση του σώματος μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι και το χορό.

      << Η ιδέα υλοποίησης του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, όταν οι γονείς ερχόμενοι στις πρόβες της χορωδίας συνοδεύονταν από τα παιδιά τους. Κρίναμε ότι τα παιδιά έπρεπε να απασχολούνται ώστε οι γονείς-χορωδοί να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα τις πρόβες τους. Έτσι δημιουργήσαμε αυτή την μουσική προπαιδεία, διαπιστώνοντας στην συνέχεια ότι τα παιδιά αποδέχθηκαν και γοητεύτηκαν από την πρόταση που παράλληλα τα μυεί στη μουσική. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι, τη χειροτεχνία και το χορό. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και για γονείς που δεν είναι μέλη της χορωδίας.>> επισημαίνει η υπεύθυνη του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ειρήνη Βενετσάνου.

      Το εκπαιδευτικό και μουσικό πρόγραμμα επιμελείται η δασκάλα μουσικής Άννα Κέκελη.

      Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Παρασκευή στις 7:30 μ.μ. στο κτίριο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην πλατεία Πολιτισμού της πόλης μας.


      Τα παιδιά του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ θα επισκεφθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2014 το χωριό του Αϊ Βασίλη στη Δράμα.

Η αγωνία της κυβέρνησης πριν τα πέναλτι της Τρόικας

Η αγωνία της κυβέρνησης πριν τα... πέναλτι - Στα «κάγκελα» οι βουλευτές για τα νέα σκληρά μέτρα σε ΦΠΑ και ασφαλιστικό 
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.Η αγωνία της κυβέρνησης πριν τα... πέναλτι - Στα «κάγκελα» οι βουλευτές για τα νέα σκληρά..
μέτρα σε ΦΠΑ και ασφαλιστικό.

Από ώρα σε ώρα αναμένει η ελληνική κυβέρνηση τις απαντήσεις της τρόικας στο e-mail που εστάλη με τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που προτείνονται. Στο Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και θα κλείσουν την ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ενστάσεις από το ΔΝΤ που εμφανίζεται πιο σκληρό από τους Ευρωπαίους και στο σημείο αυτό υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ τους.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε χθες, που είπε ότι αρχές Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία με την προληπτική γραμμή πίστωσης, δείχνει ότι είναι πιο κοντά στο να συμφωνήσει η τρόικα στις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 11% ή 13%, δηλαδή στα προ 2010 επίπεδα. Από την αλλαγή συντελεστή φόρου φαίνεται να γλιτώνουν τα φάρμακα και πιθανότατα οι εκδόσεις. Το «πακέτο» των ελληνικών θέσεων συμπληρώνεται από το «πάγωμα» των συντάξεων για 3 ακόμα χρόνια, δηλαδή για την περίοδο 2016- 2018, την αύξηση στα 20 χρόνια της ελάχιστη ασφάλισης αλλά μόνο για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, την κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 έτη αλλά με εφαρμογή του μέτρου από το 2019, με 3ετή μεταβατική περίοδο, κάτι που υπολογίζεται ότι θα θίξει 10 με 15.000 ασφαλισμένους, όπως επίσης την πρόβλεψη αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ, το κονδύλι του οποίου θα μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ. Το νέο πλαίσιο θα αποφασιστεί με βάση τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2015.

Όσον αφορά στο Δημόσιο, ο σχεδιασμός προβλέπει νέους εισαγωγικούς μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2015, σταδιακή κατάργηση της αποκαλούμενης προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015, «κούρεμα» οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών και αποδοχές με βάση αξιολόγηση από 1/1/2016.

Σχετικά με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, όλα θα κριθούν από τα έσοδα του Νοεμβρίου για τα οποία θα υπάρχει εικόνα περί στις 10 Δεκεμβρίου. Τότε μόνο θα κριθεί η τύχη αυτής της ρύθμισης κι αν τα έσοδα δεν είναι ικανοποιητικά τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εισοδηματικά κριτήρια, όπως ζητάει η τρόικα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν, ειδικά στο ασφαλιστικό και το μισθολόγιο, είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και περιλαμβάνονται σε μνημονιακούς νόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το ΠΑΣΟΚ διέρρεε πως δεν θα υπάρξουν δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ, επισημαίνεται πως θα αντιμετωπιστεί κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες.

Ωστόσο, εκτός από την αγωνία για την απάντηση της τρόικας, ακόμη μεγαλύτερη αγωνία επικρατεί στο Μαξίμου αφενός για τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώνονται ήδη από τον κλάδο του τουρισμού και αφετέρου για τη στάση των βουλευτών όταν τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξει συσπείρωση των βουλευτών της συμπολίτευσης και δεν θα υπάρξουν διαρροές που θα απειλήσουν ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση. Εννοείται ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν τα μέτρα που θα κλειδώσουν με την τρόικα, τότε οι πρόωρες εκλογές θα έρθουν πιο κοντά, ίσως και πιο κοντά από την Προεδρική εκλογή.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό όμως θα πρέπει να δώσουν την ψήφο τους και για τα νέα, επώδυνα μέτρα. Ήδη βουλευτές της συμπολίτευσης εμφανίζονται έντονα επιφυλακτικοί στις διαρροές που υπάρχουν και λένε με νόημα: «Ανάλογα με το τι θα περιέχει το πακέτο που θα φέρουν για το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ, θα κινηθούμε». Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους δανειστές θα έλθουν με την μορφή πολυνομοσχεδίου που θα είναι σε συνάφεια με την συμφωνία με την προληπτική γραμμή στήριξης. Ωστόσο χθες υπήρχαν φήμες ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περάσει τα νέα μέτρα με την μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ένα ενδεχόμενο που δεν είναι καθόλου… δημοφιλές και μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


      Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου σας προσκαλεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 1.30 το μεσημέρι, στα εγκαίνια  των νέων του γραφείων που βρίσκονται στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (πρώην Νομαρχία) 28ης  Οκτωβρίου 40.

     Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου.


ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ πρ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ


Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2015, το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία συμπληρώσεως 30 ετών Αρχιερωσύνης του Γέροντος Ιεράρχου (1985-2015). Την παρουσίαση έκανε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Κατερίνης και Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσης κ. Ιωήλ παρουσίασε την Ακολουθία, την οποία ο συνέγραψε ο ίδιος επί τη Ανακομιδή αποτμήματος εκ του ι. λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη (1 Δεκεμβρίου).
Νωρίτερα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης παρουσίασε το βιογραφικό του τιμωμένου Ιεράρχη, ενώ συμμετείχε και η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διθεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή Νικολάου Φακαλή.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με προβολή οπτικοακουσιτικού υλικού από τη ζωή και την εκκλησιαστική δραστηριότητα του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση, κάλεσε όλους να προσεύχονται για τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και εκείνος, μέσα στη σιγή της ασθενείας του, εξακολουθεί να στηρίζει προσευχητικά τον λαό της Πιερίας, τον οποίο ποίμανε θεοφιλώς για 28 χρόνια.
Στη συνέχεια, οι προσκεκλημμένοι μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου εγκαινιάστηκε προβήκη αρχιερατικών αμφίων και προσωπικών αντικειμένων του Μητροπολίτου Αγαθονίκου. Είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να επισκεφθούν επιτόπου τον ασθενούντα Ιεράρχη και να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.
Στις παραπάνω επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Εδέσης κ. Ιωήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Θηβών κ. Γεώργιος. Παρέστησαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής των τοπικών Αρχών και Φορέων, κληρικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από την Πιερία, συγγενείς, πνευματικά παιδιά και φίλοι του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθον


ίκου.
Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την ονομαστική εορτή του τιμωμένου Μητροπολίτου, αγομένη με την ευκαιρία της επετείου ανακομιδής του ι. λειψάνου του Αγίου Αγαθονίκου.


ΑΡΗΣ - ΕΘΝ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 1-1 - ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 
Παρά το βαρύ και ακατάλληλο γήπεδο, ο ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ προσπαθησαν και έπαιξαν..
καλό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΕΘΝΙΚΟΣ για άλλο ένα παιγνίδι ξεδίπλωσε πολύ ακλές ποδοσφαιρικές αρετές στο γήπεδο, με αν΄τιπαλο μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά και πάλι δέχτηκε ένα γκόλ στο 18 με σούτ έξω απο την περιοχή τυο Μπασμπανά (1-0).Ομως αυτή τη φορά οι νεαροί του ΕΘΝΙΚΟΥ δέν αγχώθηκαν συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο 23 ισοφάρισαν (1-1) με κοντινό σούτ του Χρόνη Μυστακίδη.Το ημίχρονο κύλησε με άλλες δύο ευκαιρίες μία του ΑΡΗ και μία του Εθνικού.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε εκπλήξεις, αφού οι μικροί του ΕΘΝΙΚΟΥ έκλεισαν στα καρέ την τοπική ομάδα, έχασαν ευκαιρίες με σούτ του ΣΤΑΛΙΚΑ και ΚΑΛΑΙΤΖΗ.Ομως στο 83, ο κατα τα άλλα πολύ καλός διαιτητής του αγώνα, έδειξε πέναλτυ και αποβολή στον αμυντικό του Εθνικού Τόσκα, σε χέρι που ποτέ δέν υπήρξε.Ομως ο ΜΠΟΤΑΙΤΗΣ που το εκτέλεσε δέν ευστόχησε αφού η μπάλλα κτύπησε το δοκάρι.Ετσι μοιραία το παιγνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού αυτή τη φορά οι μικροί έπαιξαν και μυαλωμένα και ψυχωμένα. 
δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα του παιγνιδιού την ισοφάριση του Εθνικού..

Περνάει ο γαμιάς με το σόι στη λίστα Λαγκάρντ... προσοχή, τσίγκινα ΄σωβρακα! το νου σας

Πνευματική «αιμορραγία»: Πάνω από 100.000 Έλληνες επιστήμονες βρίσκονται στο εξωτερικό... Ξεφτιλισμένη δικαιοσύνη, αυτό είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ κι εσείς εγκληματίες κι όχι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ για τη "σωτηρία της εθνικής οικονομίας"!

Τα στοιχεία αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα της «διαρροής εγκεφάλων» από την Ελλάδα. Συνολικά και σε όλους τους τομείς, πάνω από 100.000 Ελληνες επιστήμονες, στην πλειονότητα νέοι, βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε έχοντας εδραιωθεί επαγγελματικά είτε αναζητώντας μία καλή θέση εργασίας.
Επίσης, ακόμη 30.000 Ελληνες σπουδάζουν σε...
πανεπιστήμια του εξωτερικού, πολλοί εκ των οποίων προσβλέπουν σε αναζήτηση εργασίας ώστε να μείνουν μόνιμα στην ξένη χώρα. Και οι διαστάσεις του προβλήματος διευρύνονται. Στο εξωτερικό αρχίζουν να αναζητούν την τύχη τους και έμπειροι πανεπιστημιακοί και ερευνητές, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, αλλά και της «διεκδίκησης» ευρωπαϊκών κονδυλίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Πρόσφατα, διευθυντής Ερευνητικού Ινστιτούτου μετανάστευσε στη Σιγκαπούρη, ενώ πολλοί έλαβαν άδεια άνευ αποδοχών γιατί βρήκαν (καλύτερη) δουλειά στο εξωτερικό. «Τα πανεπιστήμια και ευρύτερα η ελληνική ερευνητική κοινότητα όχι μόνο δεν μπορούν να πάρουν νέο αίμα, αλλά ούτε να κρατήσουν το έμπειρο προσωπικό τους.
Οι επιπτώσεις του προβλήματος θα είναι οξύτατες για τη χώρα εάν αναλογισθούμε την αναπτυξιακή διάσταση που έχουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», τονίζει η Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τα οικονομικά και ποιοτικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στα πρόθυρα μείζονος κρίσης.
Ειδικότερα, με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λόη Λαμπριανίδη, πάνω από 100.000 Ελληνες επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, νομικοί κ.ά.) έως 40 ετών βρίσκονται στο εξωτερικό. Ευρύτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων κάθε ηλικίας οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό προσεγγίζει τις 150.000.
Πιο συγκεκριμένα, η μετανάστευση των νέων επιστημόνων εντάθηκε την τελευταία πενταετία λόγω της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, η οποία ξεπερνάει το 50% στους νέους έως 25 ετών, ενώ παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στους νέους 25-29 ετών (40% ) και στην εξίσου δυναμική ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών (25,5%).
Με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής) οι νέοι που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό έχουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα. Το 73% έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% διδακτορικό, το 41% έχει σπουδάσει σε πολύ καλό πανεπιστήμιο.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 30.000 Ελληνες φοιτητές σε ξένα ΑΕΙ, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό όχι μόνο για να ενισχύσουν τα ακαδημαϊκό τους οπλοστάσιο στη μάχη για μια θέση στην αγορά εργασίας, αλλά και διότι ελπίζουν ότι μετά την αποφοίτησή τους θα βρουν δουλειά στη χώρα των σπουδών τους. Και για πολλούς αυτός είναι και ο βασικός λόγος της μετανάστευσης.

Τι είναι μαλάκας;

Με τόσα "άντε γαμήσου" που έχει ακούσει σίγουρα είναι ο καλυτερος!

This is your democracy... Solidarity to Nikos_Romanos victim of the greek far-right police state...

Το success story; Last … year Αντωνάκη μου

“Με τη φράση «Πολλά γίνονται, πολλά γίνονται» απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με την έξοδο του απο το Μέγαρο Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης,για το αν αυξάνεται ο κατώτερος συντελεστής του ΦΠΑ.
Αμέσως μετά αναχώρησε με το αυτοκίνητό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, …………

………….χωρίς να κάνει οποιοδήποτε δήλωση, μεταβαίνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών για σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες …”

Αργά το βράδυ της Πέμπτης το ΠΑΣΟΚ μέσα από μια δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook δημοσιοποίησε το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη…

Δείτε το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ ως Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (φωτο)

Είναι φανερό ότι στοΔημοκρατική Παράταξη μπήκε και το Προoδευτική αφού ο τίτλος είναι κατοχυρωμένος και δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει. Έτσι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα…
………προσπαθήσει για άλλη μια φορά να κρύψει το ΠΑΣΟΚ και θα «κρυφτεί» πίσω από την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, όπως έγινε και στις ευρωεκλογές όπου «κρύφτηκε» πίσω από την Ελιά.
Το βασικό θέμα με την Ελιά ήταν ότι σύσσωμο το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν τη ν ήθελε, ενώ τώρα με την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν θέλουν ούτε τον Βενιζέλο ως αρχηγό ούτε την πορεία που έχει δρομολογήσει συνολικά.
Όσο για το σύνθημα που χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αφίσα, «καθαρές κουβέντες» είναι αρκετά φανερό έχει πολλούς αποδέκτες με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ναι… Ναι… Κυρίως καθαρές κουβέντες… Σαν τα χέρια των στελέχων του ένα πράμα…

ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Το στοματικό σεξ προσφέρει πνευματική υγεία, ευτυχία και συναισθήματα αγάπης! Σύμφωνα με έρευνα του Κρατικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους…
αρχείο λήψης (19)Σημείωση: Μάλιστα το Behavior ισχυρίζεται πως είναι ενδεδειγμένο για πολιτικούς διαπραγματευτές υψηλών απαιτήσεων…
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι επιστήμονες εξέτασαν τις…
…….περιπτώσεις 293 γυναικών, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη σεξουαλική τους ζωή και την πνευματική τους υγεία και ευτυχία.
Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους είχαν βελτιωμένη ψυχική διάθεση, κοιμόντουσαν καλύτερα και είχαν αναπτύξει συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWgJzKxY10g8w0KeF7kosQWn3txWOhKps3Fz9IhuZDPpO49wox
Η ανωτέρω στάση δεν εμπίπτει στις προδιαγραφές του στοματικού σεξ – Είναι μια κατηγορία από μόνη της.
Μπορείτε να το εκλαβετε ως …σεξ εις χείρας τρίτων.
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους συντρόφους τους παρουσίαζαν συμπτώματα όμοια με εκείνα της κατάθλιψης, αλλά και με εκείνα που έχουν οι γυναίκες που απέχουν εντελώς από τη σεξουαλική επαφή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τις γυναίκες …ανεβάζουν οι ουσίες που περιέχονται στο αντρικό σπέρμα, οι οποίες είναι:
-κορτιζόλη, ουσία που αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας
-οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση
-θυροτροπίνη, ορμόνη που βοηθάει να καταπολεμάει ο οργανισμός την κατάθλιψη και
-μελατονίνη, ουσία που βοηθάει να έχουμε ύπνο καλύτερης ποιότητας.

Συνεχίζεται η… κατρακύλα του πετρελαίου – Γιατί ο OPEC δεν μειώνει την παραγωγή;

Συνεχίζεται η... κατρακύλα του πετρελαίου - Γιατί ο OPEC δεν μειώνει την παραγωγή;Η χτεσινή… κατρακύλα της τιμής του πετρελαίου (κατά 6.7%) συνεχίζεται και σήμερα, έπειτα από την απόφαση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) να μην μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου για να βάλει ένα φρένο στην πτώση των τιμών. Η αντίδραση της αγοράς ήταν άμεση και οι τιμές του “μαύρου” χρυσού κατρακύλησαν σε ιστορικά χαμηλά.
Πιο αναλυτικά, η τιμή του αργού West Texas Intermediate έχασε και το επίπεδο των …………
………70 δολ. και βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2010, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2010.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 5,37 δολ. ή 7,2% στα 68,38 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το Brent Ιανουαρίου υποχωρεί 1,3% στα 71,62 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν χάσει σχεδόν το 35% της αξίας τους από τον Ιούνιο, λόγω των ανησυχιών για την υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά, λόγω της έκρηξης της παραγωγής του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ και της μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση του OPEC να διατηρήσει το ανώτατο όριο στην παραγωγή του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα δεν συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υπερπροσφοράς, ενώ υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αφαιρέσει από την αγορά 1 εκατ. με 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να μπει ένα φρένο στην πτώση.
Γιατί ο OPEC δεν μείωσε την παραγωγή;
Ορισμένοι αναλυτές δεν αιφνιδιάστηκαν καθόλου από αυτήν την απόφαση, καθώς θεωρούν ότι ο Οργανισμός προσπαθεί να περιθωριοποιήσει ορισμένους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι οποίοι χρειάζονται υψηλότερες τιμές για να συνεχίσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΒΝΡ Paribas, μία τέτοια στρατηγική θα σήμαινε τη διατήρηση της τιμής του Brent γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι για παρατεταμένη περίοδο, δηλαδή ένα επίπεδο που είναι ασύμφορο για πολλά μέλη του Οργανισμού. Άλλωστε, όπως επισημαίνει η Saxo Bank, οι Αμερικανοί αυτοί παραγωγοί θα μπορούσαν να αντιδράσουν, βρίσκοντας φθηνότερους τρόπους για τον εντοπισμό και την παραγωγή πετρελαίου.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι η Σαουδική Αραβία είναι ο παραγωγός που μπορεί να αντέξει τιςχαμηλότερες τιμές, καθώς και ότι τα πλουσιότερα μέλη του Οργανισμού είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι παραγωγοί αυτοί έχουν συμφέρον να έχουν μία σταθερή παραγωγή, κρατώντας χαμηλά τις τιμές. Από την άλλη, χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Νιγηρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Εκουαδόρ πλήττονται ιδιαίτερα από την πτώση των τιμών και γι” αυτό ζητούν μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.
Βέβαια, είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο χτύπημα το δέχεται η Ρωσία, καθώς μια τιμή του πετρελαίου κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι προκαλεί στη χώρα ετήσιες ζημιές 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενδεικτικό είναι ότι το ρωσικό ρούβλι σημείωσε σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (το δολάριο ενισχύθηκε 0,8% στα 49,5 ρούβλια).
«Το 2016, όταν ο OPEC θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή να καθαρίσει την αμερικανική περιθωριακή αγορά, οι τιμές του πετρελαίου θα αρχίσουν πάλι να ενισχύονται», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ρωσικής OAO Lukoil, Leonid Fedun, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και πρόσθεσε: «Η έκρηξη του σχιστολιθικού είναι κάτι σαν την έκρηξη των εταιρειών dot-com. Οι ισχυροί παίκτες θα παραμείνουν, οι αδύναμοι θα εξαφανιστούν».
reporter.gr

Οι γελοίοι και ο γελοίος

Κοντά ένα χρόνο τώρα, οι συγκυβερνήτες μας διαλαλούν από τα κανάλια ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Αλλά και οι διάφοροι «πρόθυμοι» εθνοπατέρες, μας έχουν κατ΄ επανάληψη διαβεβαιώσει ότι δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι για χάρη της τρόϊκα οι χρεωκοπημένοι σωτήρες της χρεωκοπημένης Ελλάδας, ετοιμάζονται να αυξήσουν τον ΦΠΑ, να περικόψουν μισθούς και συντάξεις(;), να βάλουν χέρι στα όρια ηλικίας που τα βάφτισαν ήδη ως μεταρρυθμίσεις. Άντε λοιπόν να δούμε αν και όταν έλθουν τα νέα αυτά μέτρα στην Βουλή πόσοι και ποιοι «πρόθυμοι» θα τα υπερψηφίσουν.
Πάντως σήμερα, παρακολουθώντας τον ξεκαρδιστικό διάλογο από τα τηλεπαράθυρα  του ΑΝΤ1, μεταξύ του δημοσιογράφου κ. Παπαδάκη και του κατ΄ ευφημισμόν  εκπροσώπου του λαού, Άδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είχε ταχθεί κατά του επιδόματος……….
…………θέρμανσης, μου δημιουργήθηκαν μιαβεβαιότητα και μια απορία.
Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι ο συρφετός των Γεωργιάδηδων, των Μελάδων και των λοιπών υπερασπιστών των συμφερόντων του λαού, ΚΑΙ τα νέα μέτρα θα στέρξουν ΚΑΙ πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξουν.
Από τον ίδιο διάλογο όμως μου δημιουργήθηκε και μια απορία. Θεωρούσα, μέχρι σήμερα, ότι ο δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, είναι ευφυής άνθρωπος. Όταν όμως στο αποκορύφωμα της ανταλλαγής «φιλοφρονήσεων» με τον τηλεβουλευτή-τηλεβιβλιοπώλη Γεωργιάδη, ο κ. Παπαδάκης τον ρώτησε «μήπως είσαι γελοίος;;», έχασα πάσαν ιδέαν.
Κύριε Παπαδάκη προς τι το ερωτηματικό;;  Ακόμα δεν έχετε πεισθεί, ακόμα αμφιβάλλετε για το γελοίον του ανθρώπου;;
Υστερόγραφο: Κύριε Παπαδάκη, στις συζητήσεις με τους προσκεκλημένους σας να έχετε πάντα κατά νου αυτό που είπε ο François de La Rochefoucauld : «Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει».
Δ.Μ.

Με διαφορά 21% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ – Η δημοσκόπηση των ξένων διπλωματών

Ο Αντώνης Σαμαράς

















Ο Αντώνης …ο γνωστός
“ Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως διαδόχου του Αντώνη Σαμαρά-ακόμη και πριν τις εκλογές! ”
Στις 21 μονάδες βρίσκεται η διαφορά-σοκ του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, σύμφωνα με τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους κορυφαίοι ξένοι διπλωμάτες.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν φέρει σε απόγνωση την ..
………Μέρκελ η οποία ζητά πλέον από τον Σαμαρά να επισπεύσει τις εκλογές για να μην υποστεί ολοκληρωτική και ανεπανόρθωτη βλάβη το κόμμα που κυβερνά μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
 Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως διαδόχου του Αντώνη Σαμαρά-ακόμη και πριν τις εκλογές!
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 37%
ΝΔ:  16%
Ποτάμι: 6%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
ΚΚΕ 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%