ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

 Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για εξαγορά κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου με την τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Πιλότος αποκαλύπτει τη μυστική σκάλα στα αεροσκάφη που οδηγεί στις καμπίνες του πληρώματος

 Ένας πιλότος αποκάλυψε πρόσφατα στο Twitter τους «κρυφούς» χώρους του αεροπλάνου.

Ένας πιλότος αποκάλυψε τη μυστική σκάλα σε ένα αεροσκάφος Boeing που οδηγεί σε κρεβάτια για να ξεκουράζεται το πλήρωμα καμπίνας κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

Ο Steve Giordano, από το Νιου Τζέρσεϊ, ανέβηκε στη σελίδα του στο Twitter @JTTsteve για να παρουσιάσει την κρυφή σκάλα που οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα.

Στο κλιπ, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 71.000 προβολές, ο πιλότος είπε: "Εδώ είναι ο χώρος ανάπαυσης του πληρώματος στο dreamliner εδώ.

Γλυκοπατάτες: Ο Δ. Παπαζυμούρης μάς εξηγεί όλους τους τρόπους για να απολαύσουμε αυτό το νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό

 Η γλυκοπατάτα είναι η κλασική περίπτωση όπου η εξωτερική εμφάνισή της δεν σε προϊδεάζει για το γευστικό θησαυρό που κρύβει μέσα της και μιλώ για τις κόκκινες γλυκοπατάτες που σχεδόν αποκλειστικά επιλέγω. Έτσι λοιπόν ξεκινά η έκπληξη με αυτό το υπέροχο λαχανικό που καταφέρνει να σε γεμίσει ισορροπημένη γλύκα και πληθωρικό χρώμα, χωρίς να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και άρα να είναι απ’ τις καλύτερες επιλογές για συνοδευτικό υλικό μιας πρωτεΐνης για ένα διαβητικό.

Ένα ακόμη παράξενο με τη γλυκοπατάτα, είναι το πως όταν είναι νωπή είναι ιδιαίτερα σκληρό και δύσκολο υλικό στο κόψιμο και στο καθάρισμα, και απαιτεί το πιο κοφτερό και δυνατό μαχαίρι σεφ. Όταν όμως μαγειρευτεί αποκτά ιδιαίτερα μαλακή και ζουμερή υφή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να ξεροψηθεί. Βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο το να καταφέρει κανείς να τηγανίσει γλυκοπατάτα, ακριβώς γιατί είναι δύσκολο να αφυγρανθεί χωρίς να καεί.

Αντιμέτωπη με προβλήματα ξηρασίας - 32 ημέρες χωρίς βροχή

 Σε «κατάσταση επιφυλακής» λόγω έντονης ξηρασίας τίθεται η Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Κριστόφ Μπεσού .


Επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα εντός του Μαρτίου, σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «Franceinfo», ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι αύριο θα συσταθεί μία επιτροπή πρόβλεψης ξηρασίας και θα ακολουθήσει μία συνάντηση με όλους τους δημάρχους τη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Επιπλέον, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους αγρότες, ο Γάλλος υπουργός Οικολογικής Μετάβασης τόνισε ότι, τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση των Παρισίων θα παρουσιάσει ένα «μεγάλο σχέδιο» για την αντιμετώπιση της ξηρασίας προκειμένου να ενθαρρύνει τους Γάλλους να μετριάσουν την κατανάλωση πόσιμου νερού.

«Είναι ο πιο ξηρός χειμώνας από το 1959. Ενώ αναμένονται βροχοπτώσεις σε κάποια τμήματα της χώρας τις επόμενες , η χώρα μας έχει μείνει επί 32 ημέρες χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εν μέσω ανησυχιών για τα αποθέματα νερού σε μέρη της Ευρώπης που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπα από την περσινή σοβαρή ξηρασία, η Γαλλία κρούει τον κώδωνα, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien».

Με τις βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα να είναι λιγότερες από ένα χιλιοστό την ημέρα από τις 21 Ιανουαρίου, η μετεωρολογική υπηρεσία «Meteo France» προειδοποίησε ότι:

Παύλος: Δεν είμαστε εδώ για ν' αλλάξουμε το Σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα

 «Η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, της κρίσης της Covid και της τουριστικής βιομηχανίας» - Όλη η συνέντευξη στο  «Point De Vue»


Λίγες ώρες μετά το μνημόσυνο για την συμπλήρωση των 40ημερών από τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, στην Μητρόπολη Αθηνών, ο πρωτότοκος του γιος Παύλος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό POINT DE VUE.

Στο πλευρό του η σύζυγος του Μαρί Σαντάλ και ο γιος του Κωνσταντίνος Αλέξιος, με τους οποίους φωτογραφήθηκε μαζί τους, για την έκδοση του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα, με θέα την Ακρόπολη από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και στους χώρους της Αθηναϊκής Λέσχης.

Στην συνέντευξη του ο Παύλος αναφέρεται στην κηδεία του πατέρα του, στην μητέρα του Άννα Μαρία, στην αγάπη των Ελλήνων, στον τίτλο του κληρονόμησε και πως σκέφτεται να τον διαχειριστεί, αλλά και για την μελλοντική του παρουσία στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη:

James Webb: Ανατροπή με το πρώιμο σύμπαν - Το τηλεσκόπιο ανακάλυψε έξι τεράστιους γαλαξίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν

Ο λόγος που η ανακάλυψη αυτή ανατρέπει την έως τώρα κατανόηση των επιστημόνων για την εξέλιξη των γαλαξιών.

Έξι τεράστιοι πολύ πρώιμοι γαλαξίες, που ο καθένας τους περιέχει περίπου τόσα άστρα όσα ο δικός μας, ανακαλύφθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb στο νηπιακής ηλικίας σύμπαν.

Η ανακάλυψη ανατρέπει την έως τώρα κατανόηση των επιστημόνων για την εξέλιξη των γαλαξιών, καθώς τόσο μεγάλοι γαλαξίες δεν αναμενόταν να βρεθούν στο τόσο πρώιμο σύμπαν, όταν αυτό είχε μόλις το 3% της σημερινής ηλικίας του, περίπου 500 έως 700 εκατομμύρια χρόνια μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).

Οι επιστήμονες από διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Δανία, Ισπανία), με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή αστρονομίας και αστροφυσικής Τζόελ Λέτζα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature». Όπως δήλωσε ο ίδιος «αυτά τα αντικείμενα έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα από ό,τι περίμενε ο οποιοσδήποτε. Περιμέναμε να βρούμε μονάχα μικροσκοπικούς, νεαρούς γαλαξίες-μωρά σε εκείνη τη χρονική περίοδο, παρόλα αυτά ανακαλύψαμε γαλαξίες τόσο ώριμους όσο ο δικός μας, σε μια εποχή που έως τώρα θεωρείτο η αυγή του σύμπαντος».

Όχημα εξοπλισμένο με Yokohama Geolandar κερδίζει τον αγώνα ανώμαλου δρόμου King of the Hammers

 Ένα όχημα εξοπλισμένο με τα ελαστικά εκτός δρόμου Yokohama GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, τερμάτισε πρώτο στον αγώνα εκτός δρόμου King of the Hammers, που διεξήχθη στην Καλιφόρνια, από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Το νικητήριο όχημα του αγώνα, είναι ένα Can-Am Pro Stock Turbo UTV με οδηγό τον Kyle Chaney. Εκτός από τη νίκη στην κατηγορία του, ο Chaney τερμάτισε πρώτος μεταξύ όλων των κατηγοριών που συμμετείχαν στον αγώνα 4900 Can-Am UTV. Στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα, ο Chaney σχολίασε ότι “Ενώ άλλοι αγωνιζόμενοι υπέστησαν τρυπήματα και σκισίματα στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών τους, εμείς δεν είχαμε σκασμένο ελαστικό  σε όλο τον αγώνα.

Είμαστε σίγουροι για την απόδοση και την ανθεκτικότητα του GEOLANDAR σε οποιεσδήποτε συνθήκες.” Σε έναν άλλο αγώνα της διοργάνωσης, το 4WP Every Man Challenge, ο Duane Garretson τερμάτισε τρίτος με το όχημα κατηγορίας 4500 Yukon Gear and Axle Modified,  που έτρεξε με ελαστικά GEOLANDAR.

Διακοπή νερού λόγω βλάβης πέριξ της 19 ης Μαϊου


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, σημειώνεται διακοπή

υδροδότησης επί των ακόλουθων οδών:

 Σκρά

 Τσακάλωφ

 Ζαλόγγου στο τμήμα της μετά την διασταύρωση με την Σκρα και ως την συμβολή της με την 19 ης Μαϊου

 Κίτρους μετά την διασταύρωση της με την Ζαλόγγου και μέχρι την συμβολή της με την Κασσάνδρου

 Τμήμα της Υψηλάντου

Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης της υδροδότησης είναι έως τις 3:30 το μεσημέρι.

Ο λόγος της διακοπής υδροδότησης σχετίζεται με την εκτέλεση έκτακτων εργασιών που απαιτούνται για την

αποκατάσταση βλάβης επί του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην συμβολή των οδών 19 ης Μαϊου & Ζαλόγγου

και συγκεκριμένα επί της 19 ης Μαϊου.


Ο Πρόεδρος

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Μπουσνάκης Αστέριος

Αντί Μνημόσυνου ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ

 Έφυγε πρόσφατα από κοντά μας ένας πολύ αγαπητός φίλος και

πραγματικός αδελφός που διαβιούσε εδώ και πολλά χρόνια στην

Αμερική.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Γεωργίου.

Αγωνιστής για τη ζωή και την οικογένεια. Αγωνιστής για τους

ανθρώπους που είχαν την ανάγκη, τους οποίους συμπαραστεκόταν και

βοηθούσε από το δικό του μετερίζι, ιδιαίτερα τους αδύναμους, χωρίς

καμμιά ιδιοτέλεια.

Έφυγε πλήρης ημερών εν ηρεμία.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στο Σιδηρόνερο Δράμας. Στα χρόνια του πολέμου

όπου οι Βούλγαροι λυμαίνονται και θέλουν να κατακτήσουν τις περιοχές

της Ανατολικής Μακεδονίας και ευρύτερα, σφαγιάζοντας παράλληλα

όποιους δεν τους ακολουθούσαν. Έτσι η οικογένεια του αναγκάζεται και

εγκαταλείπει την πατρώα γη και εγκαθίσταται στην Κατερίνη.

Η χαρά του νοικοκύρη: Σε 10 χρόνια οι μισές δουλειές στο σπίτι θα αυτοματοποιηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη

 Το 39% του χρόνου που σήμερα αφιερώνεται, κυρίως από τις γυναίκες, σε (απλήρωτες) δουλειές σχετικές με το νοικοκυριό, μπορεί να έχει αυτοματοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στην τεχνητή νοημοσύνη από τη Βρετανία και την Ιαπωνία.

Ως κατ' εξοχήν δουλειά που μπορεί να αυτοματοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό φέρεται να είναι τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, ενώ ως πιο δύσκολη για αυτοματοποίηση εκτιμάται ότι είναι η φροντίδα των παιδιών.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Εκατερίνα Χέρτογκ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, ζήτησαν από 29 Βρετανούς ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και 36 Ιάπωνες (και των δύο φύλων) να αξιολογήσουν σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να έχουν αυτοματοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία 17 δουλειές και «αγγαρείες« του σπιτιού, οι οποίες είναι αναγκαίες για ένα νοικοκυριό και μία οικογένεια.

Νέο Δ.Σ. στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

 


 Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κορομπίλης

• Αντιπρόεδρος: Χρήστος Γκουγκουρέλας

• Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Μπίνιας

• Ταμίας: Ματίνα Μαυρομάτη

• Μέλος: Κακουλίδου Μάρθα

• Μέλος: Μαρούδης Πασχάλης

• Μέλος: Μαυρίδης Βασίλης

• Αν. Μέλος: Σατραζέμη Μαρία

• Αν. Μέλος: Κωνσταντινίδου Χαρά

• Αν. Μέλος: Ηλιού Κυριάκος

• Αν. Μέλος: Μυργιώτης Παναγιώτης

Καθαρά Δευτέρα: Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο, τι ισχύει από την Παρασκευή

 Την λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της εορταστικής περιόδου των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο, 24 Φεβρουαρίου, έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2023 και ο σχεδιασμός του πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, αντικανονική κίνηση στη ΛΕΑ).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).

– Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Ποια είναι η αδερφή του Νεϊμάρ για την οποία «τραυματίζεται» κάθε χρόνο στα γενέθλιά της

Κάθε χρόνο λίγο πριν την 11η Μαρτίου, κάπου εκεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Νεϊμάρ τραυματίζεται και χάνει τους αγώνες, προκειμένου να μην χάσει τα γενέθλια της αδερφής του Ραφαέλα.

Τα τελευταία χρόνια στις 11 Μαρτίου, ημέρα των γενεθλίων της Ραφαέλα, ο Νεϊμάρ με κάποιο τρόπο δεν είναι διαθέσιμος στις ομάδες που αγωνίζεται. Μεταξύ σοβαρού και αστείου κάποιοι λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Βραζιλιάνος αστέρας δεν θέλει να χάνει τα πάρτι γενεθλίων της μικρής του αδερφής.

Η 26χρονη Ραφαέλα Σάντος λοιπόν είναι μία από τις πιο διάσημες περσόνες της Βραζιλίας και εκτοξεύει τη θερμοκρασία με τις πληθωρικές αναλογίες και τις χορευτικές της φιγούρες.

Η γκριμάτσα του Τεντόγλου όταν έκανε το άλμα στα 8.15 μέτρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.15 μέτρα κατέλαβε την πρώτη θέση στο meeting της Μαδρίτης.

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση από τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ, με άλμα στα 8.15 μέτρα κατέλαβε την πρώτη θέση στο meeting της Μαδρίτης και άφησε πίσω του τον Μόντλερ, που πήδηξε στα 8.14 μέτρα!

Ο Τεντόγλου στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στο 7,86μ., στο δεύτερο πήγε στα 8.07μ., αλλά ο αντίπαλός, Μόντλερ, τον ξεπέρασε με άλμα στα 8.14μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε την απάντησή του με άλμα στα 8.15μ στο τρίτο του άλμα και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει την πρώτη θέση στο μίτινγκ της Μαδρίτης, με τον Κουβανό Μάικελ Ντεμέτριο Μασό να έρχεται δεύτερος επίσης με 8,15μ.

Καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία θα «χτυπήσει» 20 βαθμούς

 Άνοιξη θυμίζει ο καιρός σήμερα, Πέμπτη (23.02.2023) με λίγα σύννεφα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μέχρι 6 μποφόρ οι άνεμοι στις θάλασσες. 

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Απλές σπιτικές θεραπείες για να σταματήσετε τις κρίσεις βήχα

 Εάν δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από τον βήχα, υπάρχουν κάποια καλά νέα: υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες με αποδεδειγμένα οφέλη.

Αυτό υποστηρίζει ο δρ. Stephen Russell, MD, γιατρός στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ και ειδικός στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Ακολουθούν οι συμβουλές του δρ. Russell για το πώς να σταματήσετε τις κρίσεις βήχα και μερικές από τις αγαπημένες του οικιακές θεραπείες για τον βήχα, πολλές από τις οποίες πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα, ή στο ντουλάπι με τα φάρμακα.

Πέντε τρόποι για να σταματήσει ο σκληρός βήχας

Ανακρίθηκε ο Πάολο Ντιμπάλα για την υπόθεση της Γιουβέντους και κινδυνεύει με τιμωρία

Επί μιάμιση ώρα ο Πάουλο Ντιμπάλα ανακρίθηκε την Τετάρτη (22/2) απ’ τις ιταλικές οικονομικές αρχές, κινδυνεύοντας σοβαρά με τιμωρία για πιθανή συνέργεια σε οικονομική παρατυπία της Γιουβέντους.

Όπως αναφέρει η ιταλική «La Repubblica» η ανάκριση του Πάολο Ντιμπάλα (σ.σ. νυν επιθετικού της Ρόμα), έγινε από το αρμόδιο τμήμα ερευνών των οικονομικών Αρχών του Τορίνο, το οποίο εξετάζει συμμετοχή και συνέργεια του Αργεντινού, σε προσπάθειες της Γιουβέντους, να αλλοιώσει οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν το συμβόλαιο του, κατά το διάστημα της παρουσίας του εκεί.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί σε μία πληρωμή που αφορά ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ. Εάν επιβεβαιωθούν οι παρατυπίες, ο Ντιμπάλα (όπως αναφέρει το δημοσίευμα) κινδυνεύει σοβαρά με ποινή αποκλεισμού ενός μήνα από κάθε αγωνιστική υποχρέωση.

Μια ψυχολόγος αποκαλύπτει τις τέσσερις συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων

 Η ευτυχία είναι θέμα εξάσκησης; Για την ψυχολόγο και μελετήτρια της ευτυχίας Lowri Dowthwaite-Walsh η απάντηση είναι θετική. Η ίδια μας αποκαλύπτει τις τέσσερις συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων που τις υιοθετεί και η ίδια. 

Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Η παρέα με τους φίλους, μια βόλτα στη θάλασσα, η λίστα είναι διαφορετική για τον καθένα. Τι μας λέει όμως η επιστήμη για τα πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι;

Διατροφή και τεστοστερόνη – Τι ανεβάζει και τι ρίχνει την ορμόνη του σεξ και της ενέργειας

 Μπορούν να αυξηθούν τα επίπεδα τεστοστερόνης μέσω των τροφών που καταναλώνουμε; Και αν ναι, ποιες τροφές ή δίαιτες λειτουργούν καλύτερα;

Το φαγητό επιδρά σημαντικά στην αυξομείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, κυρίως στους άνδρες, χωρίς ωστόσο να παραμένει αποκλειστικά ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει τη λίμπιντο και την ενέργεια. “Είμαι ότι τρώω”. Έτσι είχε αναφέρει το 1826 η Γαλλίδα γαστρονόμος Jean Anthelme Brillat-Savarin, προσπαθώντας να καταδείξει την ανάγκη για καλό φαγητό και πόσο αυτό επηρεάζει τη διάθεση και την υγεία μας. Λίγα χρόνια αργότερα, οι ερευνητές της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας πήγαν αυτή τη φράση ένα βήμα παραπέρα. Η έρευνα που διεξήγαγαν το 2021 έδειξε πόσο δραστικά επηρεάζουν οι τροφές που καταναλώνει ο άνθρωπος τα επίπεδα της βασικής ορμόνης του σεξ, της τεστοστερόνης. 

Υδραυλικός που δεν είχε απασχολήσει τις αρχές ο Αλβανός που έπεσε νεκρός στην καφετέρια

 Ο 39χρονος Αλβανός επισκέφθηκε χθες καφετέρια στη Νέα Ιωνία για να δει αγώνα του Champions League όμως δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του καθώς η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παχινίδι. Ο υδραυλικός στο επάγγελμα άνδρας έχασε τη ζωή του δεχόμενος «αδέσποτη» σφαίρα μέσα στο κατάστημα.  


Ο άνδρας που μένει στην περιοχή και εργάζεται ως υδραυλικός αναγνωρίστηκε στη ΓΑΔΑ από τον αδελφό του με τον οποίο μένουν μαζί.  Ο 39χρονος Αλβανός υδραυλικός από τη Νέα Ιωνία δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές και δεν είχε παραβατική δράση. Αφησε την τελευταία του πνοή αφού τον τραυμάτισε θανάσιμα μια από τις 7 σφαίρες που βγήκαν από τα όπλα των ομοεθνών του.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση, εκτός από το Cadillac τζιπ που βρέθηκε κοντά στην καφετέρια της οδού Κασταμονή έχουν εντοπίσει και ένα ΙΧ μάρκας Mercedes το οποίο εξετάζουν πως εμπλέκεται με την υπόθεση της συμμορίας των «7». Αμφότερα τα οχήματα που εντόπισε η Αστυνομία ήταν ενοικιασμένα με πλαστά στοιχεία και μάλιστα ο ενοικιαστής είχε στα στοιχεία του πως μένει στο κέντρο της Αθήνας. Από εκεί και πέρα, οι Αρχές έχουν εντοπίσει του Αλβανούς που συνδέτων την συμμορία που «δραστηριοποιείται» στη διακίνηση ναρκωτικών και την «προστασία» και βρίσκονται σε έρευνες για να τους ταυτοποιήσουν.

Ο βασανισμένος από τα καρτέλ σκύλος, φιναλίστ σε διαγωνισμό στις ΗΠΑ

 Τρέχοντας ασυγκράτητος χάρη στα προσθετικά μπροστινά του πόδια, Ριτρίβερ που είχαν άλλοτε βασανίσει μέλη καρτέλ των ναρκωτικών ζει κάτι που φαντάζει σαν σκυλίσιο όνειρο: όχι μόνο οι πάντες γύρω του τον λατρεύουν, είναι πλέον φιναλίστ σε διαγωνισμό για το πιο αξιαγάπητο κατοικίδιο στις ΗΠΑ.


Αφού διασώθηκε από κάδο σκουπιδιών όπου τον είχαν πετάξει, κουτάβι ακόμα, με τα μπροστινά του πόδια κομμένα, ο Pay de Limón («Λεμονόπιτας»), βρήκε την αγάπη που είχε ανάγκη στο καταφύγιο Milagros Caninos, νότια της μεξικανικής πρωτεύουσας, όπου 12 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει.



«Επέζησε, ξεπέρασε την σκληρότητα των ανθρώπων, των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος», θα πει η Πατρίσια Ρουίς, η ιδρύτρια του Milagros Caninos. «Δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Οι άνθρωποι κρατάνε κακία, όχι οι σκύλοι».



Δώδεκα χρόνια αφού τον βρήκαν στον κάδο στην κεντρική πολιτεία Σακατέκας, την οποία συνεχίζουν να λυμαίνονται τα καρτέλ, ο Λεμονόπιτας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ, μολονότι ζει σε άλλη χώρα.

Ο διαγωνισμός America’s Favorite Pet είναι ανοικτός σε κάθε κατοικίδιο στην αμερικανική ήπειρο. Διεξάγεται στο πλαίσιο εκστρατείας προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για αγαθοεργίες.

Στους θετούς γονείς του νικητή ή της νικήτριας, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων. Ο ίδιος ή η ίδια θα φιλοξενηθεί σε δισέλιδο του περιοδικού Dogster.

Για την κυρία Ρουίς, το ταξίδι του Λεμονόπιτα πρέπει να διδάξει «όλους μας να λέμε ‘ναι, μπορώ’, να λέμε ‘ναι στη ζωή’, κόντρα σε όλα. Ό,τι κι αν μας συνέβη»




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεσπούν οι γονείς της 22χρονης: «Είμαστε συντετριμμένοι» - Οι απειλές της και οι ψυχίατροι

 «Πολυάριθμες θεραπείες, φάρμακα, ψυχολόγοι και ψυχίατροι - όλα αυτά παρασχέθηκαν στην Τζούλια»... Ξεσπούν οι γονείς της 22χρονης Τζούλια Βέντελ, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν που εξαφανίστηκε το 2007

Δηλώνουν συντετριμμένοι για τη νεαρή γυναίκα από το Βρότσλαβ που σε λογαριασμό που δημιούργησε στο Instagram ως @iammadeleinemcann, λέει ότι  η ηλικία της μπορεί να είναι λάθος και να είναι 19 ετών, όσο θα ήταν τώρα η Μαντλίν αν ζούσε.

Μέχρι στιγμής η βρετανική αστυνομία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Champions League, Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 1-1, Ίντερ-Πόρτο 1-0: Ισοπαλία στη Γερμανία, «καθάρισε» ο Λουκάκου στο Μιλάνο

Το πρώτο κομμάτι των αγώνων για τους 16 του Champions League ολοκληρώθηκε με την Ίντερ να παίρνει το μικρό προβάδισμα χάρις στο γκολ του Λουκάκου λίγο πριν το φινάλε του αγώνα με την Πόρτο, ενώ η Σίτι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στη Λειψία παρόλο που προηγήθηκε και δημιούργησε φάσεις για περισσότερα γκολ.

Ίντερ-Πόρτο

«Λ» όπως λύτρωση ή και όπως Λουκάκου. Ο Βέλγος στράικερ, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στην Πόρτο χάρισε στην Ίντερ την πολύτιμη νίκη με 1-0, που της δίνει έστω κι αυτό το μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς. Ο Big Rom μάλιστα, με το «χρυσό» του τέρμα «απάντησε» και στις δηλώσεις του CEO των Νερατζούρι πριν το παιχνίδι, ο οποίος είπε πως: «Ο Λουκάκου είναι στον πάγκο επειδή κουβαλά πάνω του 103 κιλά».

Συναγερμός στα σύνορα - Μεγάλα φορτία με «καθαρά» πιστόλια από την Τουρκία

 Πάνε σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε που άρχισαν οι μυστηριώδεις αποστολές «καθαρών» πιστολιών από την Τουρκία με άγνωστο προορισμό στην Ελλάδα, μέσω Εβρου. Η τελευταία αποστολή που αποκαλύφθηκε στους Κήπους Εβρου το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, χάρη στο σκυλί ανίχνευσης εκρηκτικών Μάγια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έχει ιδιαιτερότητες που κάνουν τις ελληνικές Αρχές να ανησυχούν. Οχι μόνο λόγω του ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού των όπλων που εντοπίστηκαν (45), αλλά κυρίως γιατί αυτοί που προσπάθησαν να τα περάσουν στο ελληνικό έδαφος είναι Τουρκοκύπριοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, με καταγωγή από τη Βρετανία!


Αυτός είναι ο λόγος που για την πορεία της προανάκρισης, την οποία διενεργεί η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενημερώνονται τόσο η ΕΥΠ όσο και η Κρατική Ασφάλεια. Από τότε που ξεκίνησαν οι απόπειρες εισαγωγής όπλων δεν έχει βρεθεί η άκρη του νήματος που να οδηγήσει στους τελικούς παραλήπτες. Μέχρι στιγμής όλα τα ολοκαίνουρια όπλα έφταναν στην Ελλάδα μέσα σε σακίδια μη νόμιμων μεταναστών που περνούσαν κρυφά τον Εβρο, κυρίως από αφύλακτα σημεία κοντά στον μικρό οικισμό της Γεμιστής, 3 χιλιόμετρα βόρεια του διασυνοριακού σταθμού των Κήπων.