ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κολινδρος





















ΠΑΟΚ: Τι γίνεται με Κρόιφ

..

Τι γίνεται με Κρόιφ.Η παραίτηση του Ζήση Βρύζα, όπως είναι φυσικό, ανοίγει την κουβέντα για τον διάδοχό του στην άδεια θέση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ.

Επισήμως, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν ακόμα την είδηση, αλλά θεωρείται πως ούτε ο Ιβάν Σαββίδης ή ο Ιάκωβος Αγγελίδης θα μπορέσουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Βρύζας θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και το πρώτο όνομα, όπως είναι επίσης πολύ φυσιολογικό, που ακούγεται για τον αντικαταστάτη του είναι αυτό του Τζόρντι Κρόιφ.

Ο Ολλανδός έχει συνεργαστεί με τον Ιάκωβο Αγγελίδη στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και από την στιγμή που ο δεύτερος ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει γραφτεί πολλές φορές το όνομά του.

Μιλώντας χτες σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους, ο τεχνικός διευθυντής της Μακάμπι δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την είδηση. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το μέλλον μου. Όλα είναι ανοικτά και σύντομα θα ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί», είπε.

Ο Κρόιφ, σύμφωνα με τον Τύπο στο Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ακόμη την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μακάμπι και όπως γράφεται «ο ΠΑΟΚ ίσως να είναι μια καλή προοπτική…».
http://inpaok.com/

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ


 
 






            Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00, στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης (επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 στον 4ο όροφο), για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα.

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1
Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής.
2
Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3
Οικονομικός απολογισμός.
4
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5
Έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6
Προτάσεις – Ανακοινώσεις μελών.
7
Αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την κύρια Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την δευτερεύουσα Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης (7ο θέμα της ημερήσιας διατάξεως) θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες από  τις 12.00 έως τις 18.00 στο γραφείο του Συλλόγου επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 (4ος όροφος).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση στις 5 Μαρτίου 2015, ημέρα Πέμπτη στον ίδιο τόπο και ώρα και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα επαναληφθεί την 12η Μαρτίου 2015, ημέρα Πέμπτη, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα, με όσα μέλη και αν παραστούν.

Τα μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να καταθέσουν γραπτή αίτηση προς τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14.00.

Η ψηφοφορία  γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συλλόγου μας (16ης Οκτωβρίου 2, 4ος όροφος και στο τηλέφωνο : 2351027713, Fax : 2351077713, e-mail: eskat@otenet.gr  και τις ώρες 09.30 – 14.30).
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος



Ρέχας Κωνσταντίνος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΜΕΛΟΣ  ΔΥΝΑΜΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αγίας Λαύρας 24,  60100 Κατερίνη, Τηλ. : 23510 23888,  Fax : 23510 75497

Κατερίνη 18-02-2015


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α



Η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλα τα μέλη του και όλους όσους συνάδελφους εργάζονται στον κλάδο μας, στη Απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, οδός Αγίας Λαύρας 24, με τα παρακάτω θέματα ημερήσια διάταξης:
1.   Διοικητικός Απολογισμός έτους 2014
2.   Οικονομικός Απολογισμός έτους 2014
3.   Συζήτηση για προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας
4.   Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Συνάδελφοι,
Η παρουσία σας κρίνετε απαραίτητη διότι το Σωματείο μας χρειάζεται τη δική σας στήριξη προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας για τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

                               Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                        Για το Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


             ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                         ΤΖΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
        ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ  24   -    60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ -   ΤΗΛ. 2351-023888  FAX: 2351-075497  
e-mail: ergkat@otenet.gr
           
      
                                                                                                                                                                                                                    Κατερίνη 18 Φεβρουαρίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Σχετικά με την αργία της Καθαράς Δευτέρας κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους αλλά και στους επιχειρηματίες της Πιερίας ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ με εξαίρεση τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των επτά χιλιάδων (7.000) κατοίκων, όπου η Καθαρά Δευτέρα είναι προαιρετική αργία.
Επομένως σε όλη τη Πιερία τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 αφού και οι τρεις Καλλικρατικοί Δήμοι της Πιερίας έχουν πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων.

 Για το Δ.Σ 
  
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         

EΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Άμεση αντικατάστασή τους με πραγματικά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας χωρίς περιορισμούς.
Την απαίτηση να καταργηθούν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων και την άμεση αντικατάστασή τους με πραγματικά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας χωρίς περιορισμούς, εκφράζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο τραγικός θάνατος δύο νεαρών μεταναστών και οι συνεχιζόμενες απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, τις οποίες διαπίστωσε και πάλι κατά την επίσκεψή της, στις 15-2-2015, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, αφήνουν έκθετη την Επιτροπή και την απάντησή της σε προηγούμενη ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Στην απάντησή της η Επιτροπή αναφέρει ότι « Οι συνθήκες κράτησης πρέπει να συνάδουν με τις εν λόγω ελάχιστες προδιαγραφές και τον Ευρωπαϊκό  Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων»….. ότι «η  Ελλάδα έχει κλείσει 6 παλαιά κέντρα κράτησης και έχει βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης….. Ωστόσο, οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα εξακολουθούν να εγείρουν ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με τη συμβατότητά τους με το άρθρο 15 της οδηγίας περί επιστροφής και τον Χάρτη». Οι νέες τραγωδίες διαψεύδουν τις γενικολογίες της Επιτροπής περί σεβασμού των «θεμελιωδών δικαιωμάτων» και περί βελτίωσης δήθεν των συνθηκών κράτησης, ενώ μόνο θράσος αποτελεί η αναφορά στην «οδηγία περί επιστροφής» των μεταναστών που επιβάλλει την 18μηνη κράτηση και την απέλασή τους στη συνέχεια. Επανερχόμενη στην ερώτησή της προς την Επιτροπή, η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τονίζει τα εξής: 
 «Νέες τραγωδίες προστίθενται στον ατέλειωτο κατάλογο των εγκλημάτων της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της. Τις προηγούμενες ημέρες, ένας 28χρονος από το Πακιστάν κρεμάστηκε με σεντόνι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όταν πληροφορήθηκε την παράταση της κράτησής του, ενώ ένας 23χρονος Αφγανός πέθανε  στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε με μοιραία καθυστέρηση, παρά τις σοβαρές νόσους που αντιμετώπιζε. Επίσης, ένας 23χρονος από την Υεμένη, αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν για απέλασή. 
Σε προηγούμενη ερώτησή μας (Ε-006847/2014) για το ίδιο θέμα, η Επιτροπή απαντά με γενικολογίες περί δήθεν σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Κρύβοντας βέβαια πως με την οδηγία 2008/115/ΕΚ, ΕΕ και κυβερνήσεις φυλακίζουν στα κολαστήρια μετανάστες και πρόσφυγες (ακόμη και ασυνόδευτους ανήλικους) μέχρι και 18 μήνες, για να τους απελάσουν, για το «έγκλημά» τους να προσπαθούν να επιβιώσουν, διωγμένοι από τη δυστυχία, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που επιβάλλουν ΕΕ και σύμμαχοί της, στις χώρες τους.   
Επανερχόμαστε, ερωτώντας την Επιτροπή: Τι απαντάει στην κατεπείγουσα  ανάγκη να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων; Πώς τοποθετείται στα παρακάτω αιτήματα: Να αντικατασταθούν άμεσα, όχι με εύηχες αλλαγές της ονομασίας τους, αλλά με πραγματικά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας χωρίς περιορισμούς. Χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όσων εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα. Χορήγηση νομιμοποιητικών εγγράφων σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Κατάργηση των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ και της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ περί επιστροφής. »



























Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας

                                                                                               
βιβ


λίου πόρτας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με σκοπό την προβολή της Πιερίας στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς συμμετείχε στην τουριστική έκθεση στη Σόφια, Βουλγαρία από  12 έως 14 Φεβρουαρίου 2015 μέσω του κ. Γρηγόριο Γρέκα, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας. 

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της Πιερίας (Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, Επιμελητήριο Πιερίας) συνεχίζει τις προσπάθειες για την δυναμική παρουσία της περιοχής μας  και στις εκθέσεις 
§  του Βελιγραδίου / Σερβίας από                          19 - 22 / 02 / 2015
§  της Βουδαπέστης / Ουγγαρίας από                   26/02 -  01 /03 /2015
§  του Βουκουρεστίου  / Ρουμανίας από              12 - 15 / 03 / 2015
με σκοπό την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προορισμού και την προσέλκυση τουριστών.
Με εκτίμηση,
                  Για το Δ.Σ
       Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας
  Γρηγόριος Βεΐδαμενίδης                                                 Ιωάννης Χαρίσης












ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΜ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΣΤΙΣ  28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΜΑΡΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗΝ <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Συνάδελφοι, είναι γνωστό, ότι με την έναρξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , ο κλάδος της κατασκευής ουσιαστικά κατέρρευσε, με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και της οικογένειες μας. Ανεργία, φτώχεια.
Οι πολιτικές που ακολουθηθήκαν , ήταν πολιτικές στα πλαίσια της Ε.Ε., της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας, πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.
Εμείς σαν κομμάτι του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, εκτιμάμε, ότι  με άλλη παραλλαγή και η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), θα ακολουθήσει ίδια πολιτική, γιατί δεν αμφισβητεί τον πυρήνα της στρατηγικής της Ε.Ε. και απλά αντιπαραθέτει άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης-πολιτικής.
Παρά της προσδοκίες του Ελληνικού λαού που καλλιέργησε κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λέμε στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και γενικότερα. Επαγρύπνηση, οργάνωση στους χώρους δουλειάς, ταξική συσπείρωση για να επανακτήσουμε τουλάχιστον αυτά που χάσαμε τα τελευταία 6 χρόνια που τίποτα δεν λέει η νέα συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πέρα από τα ψίχουλα που θα αναδιανείμει μεταξύ της σχετικής και απόλυτης φτώχειας.
Έχει αξία να θυμηθούμε πως ο κλάδος της κατασκευής πλήρωσε της συνέπιες της κρίσης του συστήματος και των πολιτικών διεξόδων  από αυτή, προς όφελος όμως του κεφαλαίου, των μεγαλοεργολάβων του κλάδου.
Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και κατά επέκταση την κλαδική, κατάργηση, ώριμων, συγκροτημένων δικαιωμάτων (τριετίες, εξαετίες, επίδομα τέκνου, επίδομα γάμου κ.α.), κατάργηση εποχικού βοηθήματος, μείωση ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των μεγαλοεργολάβων – εργοδοτών με ότι συνεπάγεται για το ασφαλιστικό ταμείο και της συντάξεις. Αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με την συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που έχουν ταξικό πρόσημο, που ανέτρεψαν εργασιακές σχέσεις, κατακτήσεις, είναι μέτρα που συνέβαλλαν στην παραπέρα φτώχεια, εξαθλίωση μας. Αυτά πρέπει να επανακτηθούν άμεσα, να είναι τα αιτήματα αιχμής για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μαζί με μέτρα προστασίας των ανέργων.
Χρειαζόμαστε ένα σωματείο ζωντανό, μαχητικό, διεκδικητικό, ταξικό που σε καθημερινή βάση θα χει ζωή και θα λειτουργεί που θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι σε αυτό αφού εξαιτίας των συμβιβασμένων φιλοεργοδοτικών – φιλοκυβερνητικών συσχετισμών δύναμης στο σωματείο που ηγούνται κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια απαξιώθηκε το σωματείο στα μάτια των εργαζομένων, αφού δεν το έβλεπαν πουθενά και κυρίως στην κατεύθυνση της οργάνωσης της εργατικής πάλης απέναντι στις αντεργατικές επιλογές, για να εμποδίσουν, να σταματήσουν την εφαρμογή τους.
Πολλές φορές έβαζαν και πλάτη, με την εσκεμμένη αδράνεια τους, για την εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων και καλλιεργούσαν στους εργαζόμενους κλίμα ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, συμβιβασμού και στην <<καλύτερη>> αποδοχή του μικρότερου κακού και τους οδηγούσαν έτσι στην παραίτηση από τον στίβο της εργατικής πάλης, του εργατικού αγώνα, στην αποστράτευση από τους αγώνες
Η <<εργατική ταξική ενότητα οικοδόμων Κατερίνης>> η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με τους 2 εκλεγμένους που είχε στο απερχόμενο Δ.Σ. από τους 7, μαζί με όλες της δυνάμεις που συσπειρώνονται σε αυτήν, πάλευε στην ακριβώς αντίθετη πλευρά.
Χωρίς ήξεις-αφήξεις, χωρίς περιστολές είχε και έχει ανοιχτό μέτωπο με της δυνάμεις της συναίνεσης, του κοινωνικοεταιρισμού, της εσκεμμένης αδράνειας (παλιού και νέου φιλοεργοδοτικού και φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού). Τα κατήγγειλε πολλές φορές με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, σε συνεντεύξεις τύπου, μαζικά στους συναδέλφους.
Παράλληλα προσπαθούσε με της δυνάμεις που διέθετε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων  του κλάδου, να συσπειρώσει όλες της δυνάμεις γύρω από το σωματείο, να εγγράψει εργαζόμενους, να συγκροτήσει και άλλες μορφές εργατικής οργάνωσης  π.χ. συγκρότηση επιτροπής ανέργων πρόταση της παράταξης μας που υπονομεύτηκε στην πράξη από την πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) με την αδιαφορία που επέδειξε.
Συνάδελφε, άνεργε του κλάδου η <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> ποτέ δεν σε κορόιδεψε, δεν σου είπε ψέματα, συνεπείς σε λόγια και πράξη ήμασταν και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα και της πάλης στον κλάδο μας για την συμμετοχή  συναδέλφων στην ζωή του σωματείου, στην οργάνωση κινητοποιήσεων, απεργιών, άλλων  αγωνιστικών μορφών παρεμβάσεων για τα προβλήματα συναδέλφων, συνολικότερα του κλάδου. Για αγώνες μαζικούς, ταξικούς, ανατρεπτικούς.

Για αυτό καλούμε σε συμμετοχή όλων των συναδέλφων, ανέργων του κλάδου, στις αρχαιρεσίες-εκλογές του σωματείου μας. Για την εκλογή νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στο εργατικό κέντρο και την ομοσπονδία οικοδόμων να έρθουν να ψηφίσουν στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ <<ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ >> ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΒΟΛΕΪ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ.


..
            Σε μία λιτή κι όμορφη εκδήλωση, το τμήμα βόλει του Αρχελάου έκοψε την πίτα του, την Κυριακή 15/2/15.  Παρουσία των μελών της διοίκησης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προπονητών, αθλητών των αγωνιστικών τμημάτων και - φυσικά - γονέων, πρωταγωνίστησαν τα μικρά παιδιά των ακαδημιών και προ-αγωνιστικών τμημάτων, όπου αγωνίστηκαν κατά ηλικία σε αγώνες μίνι βόλεϊ σε ειδικά διαμορφωμένα γηπεδάκια, ενώ σ' όσους κέρδισαν το φλουρί μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα....
            Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Αρχελάου κ. Θ. Διαμαντόπουλος κι, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η  δημοτική σύμβουλος κ. Π. Μακρίδου - Παρτσαλίδου.
            Ο Αρχέλαος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την μακροχρόνια προσφορά τους στο τμήμα πετοσφαίρισης, τις:
- Ειρήνη Καρρά - Γκουτζιάνα, για τη  συνεχή βοήθεια τα τελευταία χρόνια, μητέρα, μάλιστα, 3 κοριτσιών - αθλητριών του Αρχελάου, Ελένη 15, Άννα 13 κσι Αλεξάνδρα 9 ετών...
- Κατερίνα Βουτσά, για τη βοήθειά  της από τη θέση του εφόρου στο τμήμα πετοσφαίρισης, σε δύσκολες εποχές για το τμήμα, μάλιστα.
            Επίσης, ο Αρχέλαος τίμησε μ' αναμνηστικά διπλώματα τους παρακάτω αθλητές κι αθλήτριες του, που το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:
Κιριμκίρογλου Νικόλαο.
Καρρά Γεώργιο.
Κοκκινοπλίτη Ιωάννη.
Φραγκουλίδου Σουσάννα.
Καραφουλίδου Δομνίκη.
Κυριακού Κορνηλία.
Καραπαναγιώτη Δήμητρα.
Πανωλή Ελένη.
Κουϊμτζίδου Δήμητρα.
            Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι: Καρακίτσιος - Γιάντσιος Νικόλαος, Δοβλέτογλου Μαριάννα, Χανδόλια Άνια - Σοφία,  Πινακίδου Αθανασία, Τσιμήτρη Ευαγγελία, Χασανλάρι Ερεστίνα.
            Ο Αρχέλαος ευχαριστεί για τη διάθεση των δώρων (για όσους κέρδισαν το φλουρί), τους:
- Admiral sport shop (Χατζηλαζάρου Δήμητρα).
- Αθλητικά Συμεωνίδης
- Αρωματοπωλέιο Φουρκιώτη
- Βελισάρη Δέσποινα (Γυναικεία ρούχα)
- Σμαρώ (Αξεσουάρ)
- Ζήνως (Γυναικεία Ρούχα)
- Σαμαράς αθλητικά





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου μας, καλούνται όλα τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας  να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή  8 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00, στην επάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί εκ νέου στις 19:00 της ίδιας μέρας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απολογισμός 2014
2. Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού
5. Προτάσεις – Ανακοινώσεις μελών
6. Στοχοθεσία Συλλόγου- Οργάνωση εκδηλώσεων για το τρέχον έτος 2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Γραμματέας
Κεραμιδιώτη Έφη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γεωργ. Ολυμπίου 1,   Κατερίνη   60 100
Τηλέφωνο : 23510 - 78736



ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΦΑΝΑΡΙ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ) – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι διοργανώνει τριήμερη εκδρομή για την Κωνσταντινούπολη στις 6 με 8  Μαρτίου 2015.
Κατά την πρώτη ημέρα της εκδρομής οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την κατάνυξη των Β’ Χαιρετισμών στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το κόστος συμμετοχής κατά άτομο είναι 120,00 Ευρώ και περιλαμβάνει τη μετακίνηση, τη διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και το πρωινό.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 18.00 – 20.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο: 6973223716 καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο: 6978098345.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                                         Τσαλός Αθανάσιος



Με την παράκληση να δημοσιεύεται – μεταδίδεται καθημερινά έως και την Τετάρτη 4/3/2015. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.