ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Για πες μας κύριε Πρωθυπουργέ;

                     Για πες μας κύριε Πρωθυπουργέ;

"Γιατί πιστεύεται 195 χώρες υπέγραψαν την συνθήκη. Υπάρχουν Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι.." Βουλευτής Scott Perry-"Γιατί ασχολούνται με κομπίνες όπως εσείς"

 Δεν το βαριέμαι όσες φορές και να το δω..

Γράφει ιστορία και πάλι στον Έβρο η κυβέρνηση Μητσοτακη

 Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανη και στην #Αλεξανδρούπολη

Όλη η Ελλάδα των χρόνων του Μητσοτάκη σε μια φωτογράφια


 

Νέες εκκενώσεις οικισμών στην Αλεξανδρούπολη

 Πέντε ακόμα οικισμοί εκκενώνονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Άβαντας οι κάτοικοι των οποίων καλούνται να απομακρυνθούν προς Φέρες και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο να εντοπίζεται νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός, προς Μοναστηράκι και Δορίσκο. Το δεύτερο κινείται ανάμεσα στα χωριά Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Απαλός, βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και προς την πλευρά της πόλης. Και το τρίτο είναι προς την πλευρά του Δωρικού, όπου υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση.

Ο ανδρικός εγκέφαλος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης

 Μια μελέτη του 2005 από ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Groningen στην Ολλανδία, χρησιμοποίησε τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων για να παρακολουθήσει την εγκεφαλική ροή αίματος των ανδρών συμμετεχόντων ενώ τα γεννητικά τους όργανα διεγείρονταν από τις γυναίκες συντρόφους τους.

Καρκίνος Ωοθηκών: Τα επαγγέλματα που κάνουν τις γυναίκες να κινδυνεύουν περισσότερο

 Οι καρκίνοι προκαλούνται από ένα μείγμα γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Στον καρκίνο των ωοθηκών παίζουν ρόλο γενετικοί παράγοντες όπως οι μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA. 

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως πότε είχε η γυναίκα για πρώτη φορά περίοδο και αν δεν έχει μείνει ποτέ έγκυος. Η μόνη περιβαλλοντική τοξίνη που συνδέεται με τον καρκίνο των ωοθηκών είναι ο αμίαντος. 

Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που αναπτύσσουν καρκίνο των ωοθηκών δεν έχει κάποιο γονίδιο υψηλού κινδύνου ή έκθεση στον αμίαντο, επομένως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. 

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ εντόπισαν 497 γυναίκες που είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών. Στη συνέχεια δημιούργησαν μία άλλη ομάδα 897 γυναικών χωρίς καρκίνο των ωοθηκών. 

Εντείνεται ο «παγκόσμιος πόλεμος» κατά των αγροτών

Εντείνεται ο «παγκόσμιος πόλεμος» κατά των αγροτών
 Ο απώτερος στόχος των ισχυρών διεθνών παραγόντων, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το WEF, που βρίσκονται πίσω από πολλές από τις πολιτικές που οδηγούν στην επισιτιστική ανασφάλεια, είναι η αναδιάρθρωση κάθε στοιχείου της ζωής στον πλανήτη Γη.

Οι επιπτώσεις αυτού που οι επικριτές έχουν περιγράψει ως παγκόσμιο «πόλεμο» κατά των αγροτών και των κτηνοτρόφων γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Αλλά ακόμη και καθώς οι ελλείψεις τροφίμων εντείνονται, οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μπάιντεν, ασκούν σκληρότερες πιέσεις στη γεωργική παραγωγή.

Επιστρέφουν Covid-19, μάσκες, lockdowns, εμβόλια και… τρομοπροπαγάνδα!

Επιστρέφουν Covid-19, μάσκες, lockdowns, εμβόλια και… τρομοπροπαγάνδα!
 Οι εκλογές στις ΗΠΑ, το ελληνικό δημόσιο χρέος και η non stop μεταπολίτευση.

Είναι Δευτέρα  21 Αυγούστου 2023 και πάμε να ξεκινήσουμε κάπως έτσι, έχοντας στην άκρη του μυαλού ότι και οι εμπνευστές της planδημίας είναι άνθρωποι, με οικογένειες, απογόνους, περιουσιακά στοιχεία (με παραδοσιακή αδυναμία στο real estate) με κάποιους από δαύτους που βρίσκονται στη κορυφή και ενέκριναν μία ακόμη planδημία, (κόπια της Ισπανικής γρίπης από τα αρχεία τους) να διαθέτουν υπολογίσιμα περιουσιακά στοιχεία και στη χώρα μας.

  • Από τον Wrong Man

Ότι ο ιός COVID-19 είναι κατασκευασμένος από μία elite με στόχο τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού εκτός από τον Elon Musk το δήλωσε πρόσφατα και ο Γερουσιαστής Ron Johnson.

Υπάλληλοι της TSA [Transportation Security Administration] έλαβαν οδηγίες την Τρίτη ότι οι μάσκες θα επιστρέψουν μέχρι τον Οκτώβριο για τους ταξιδιώτες και οι πλήρεις περιορισμοί/κλειδώματα Covid μέχρι τον Δεκέμβριο λόγω μιας νέας (!) «επικίνδυνης παραλλαγής» εκτός Καναδά.

Τα γούστα, οι αποκλίσεις, οι διαταραχές δεν είναι φύλα

Τα γούστα, οι αποκλίσεις, οι διαταραχές δεν είναι φύλα
 Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα θεσπίσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών καθώς και την υιοθεσία παιδιών από αυτά και άλλα από αυτά που θέλει να επιβάλει ο πολιτισμικός μαρξισμός παντού - Στη μάχη όμως με τη φύση ο άνθρωπος πάντα στο τέλος ηττάται...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα θεσπίσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών καθώς και την υιοθεσία παιδιών από αυτά και άλλα από αυτά που θέλει να επιβάλει ο πολιτισμικός μαρξισμός παντού. Μπορεί και μέσα στον Σεπτέμβριο, πάντως μέχρι τα τέλη του έτους το τερατούργημα θα έρθει, γίνονται άλλωστε πιέσεις από το εγχώριο λόμπι του παράλογου αλλά και απέξω. Το πιθανότερο είναι πως ο πρωθυπουργός θα αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αφού το νομοσχέδιο θα προκαλέσει τεράστια αντίδραση και στην Κ.Ο. αλλά και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Θα υπερψηφιστεί όμως από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Δήμος Κατερίνης: Εφαρμογές “έξυπνης” πόλης σε Κοινόχρηστους χώρους & Αστικό Πράσινο

 

Δώδεκα (12) έξυπνοι σταθμοί ανάπαυσης (Smart Benches), πέντε (05) οθόνες ψηφιακής

σήμανσης (Digital Signage), τέσσερις (04) έξυπνες διαβάσεις και ψηφιακός πλοηγός πόλης,

αξιοθεάτων και δραστηριοτήτων (DMS – Destination Management System), συνθέτουν τις «Λύσεις

Καινοτομίας στο πλαίσιο του Έργου: Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη

Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης.

Το συμφωνητικό προμήθειας του έργου - προϋπολογισμού 558.515,84 € με Φ.Π.Α. υπεγράφη από

τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της

Οι 12 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 ΣΥΝθεση: Οι 12 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου



• ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΣΚΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκάγια, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, η Χριστίνα εργάζεται ως νηπιαγωγός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην ειδική αγωγή. Με κοινωνικές ευαισθησίες, προσφέρει παράλληλα εθελοντικά σε ορφανοτροφείο θηλέων.

• ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ - ΤΣΙΤΣΙΜΠΕΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Η Στέλλα Ζαρογιάννη - Τσιτσιμπέου είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Με διάθεση για προσφορά στην κοινότητά της, η Στέλλα εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου ως Νοσηλεύτρια (ΔΕ Νοσηλευτικής).

Εθιμοτυπική αλλά και παραγωγική επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, στα «Ολύμπια εν Δίω»

Η επίσκεψη και η συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία

Μαυρίδου, με τη διοίκηση της Διεθνούς Νεανικής Δράσης Αρχαίου

Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» δεν είχε μόνο

εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά και οριοθέτησε την έμπρακτη υποστήριξη

της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον θεσμό με την παγκόσμια

απήχηση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ «ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ» ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ Κ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ & Κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ



 Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ

Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ω Ν

Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Σ

Α Τ Τ Ι Κ Η Σ

Με δύο καταπληκτικές εικαστικές δημιουργίες παραδόθηκε πρόσφατα στους πεζούς η υπόγεια διάβαση της Χαροκόπου στη συμβολή της με την Λ. Συγγρού. Κωνσταντίνα Καραχάλιου «Περιπλανώμενη μαζί με τα περιστέρια»

Κωνσταντίνος Κωστούρος «Νυχαυγή Πλάσματα»

Οι συνάδελφοι εικαστικοί Κωνσταντίνα Καραχάλιου και Κωνσταντίνος

Κωστούρος έβαλαν στις δύο πλευρές της υπόγειας διάβασης «κομμάτια» του

εαυτού τους και της καλλιτεχνικής τους οπτικής στην πόλη, δίνοντας στους

διαβάτες μέσα από «εντυπώσεις  πολλαπλές,   εφήμερες   και  φευγαλέες»

«σημάδια ελπίδας, δύναμης και φυγής προς το φως», όπως εξάλλου

σημειώνουν και οι ίδιοι στα σχετικά κείμενά τους (συνημμένα).

Το μιούζικαλ «Mamma Mia!» στο ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης - Από το «Ίδρυμα Σακελλαρίδη», σε διασκευή Χρήστου Σάλτα – Διοργάνωση ΟΠΠΑΠ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

 Με τη Χάρη του Θεού πρόκειται και φέτος να λειτουργήσει το

Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης

και Πλαταμώνος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από αδύναμες

οικονομικά οικογένειες.

Προσκαλούμε όσους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων επιθυμούν

να συνδράμουν στο σημαντικό αυτό έργο να επικοινωνήσουν άμεσα με

τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου π. Διονύσιο Γκόλια στο

email: agiaanna1@yahoo.gr ή με την κ. Ειρήνη Τσαγκαλίδου στο τηλ.

6973639250.

Μια προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού εντάχθηκε στο συνδυασμό μας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε επιτυχία στην κοινή προσπάθεια. #DimosProtypo #NtoumosGiaDimarxos #KiEgwMeNtoumo #NikiGiaTinKaterini

 Ολυμπιονίκης της χειροσφαίρισης και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Σάββας Ι. Καρυπίδης συμπορεύεται στον κοινό στόχο μας για μια διαφορετική Κατερίνη.

Ο Σάββας Καρυπίδης, είχε πλούσια αθλητική καριέρα. Ξεκίνησε από τον Αρχέλαο Κατερίνης, συνέχισε να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο στις ομάδες της χώρας μας, έπειτα στην Ελβετία και στην ελίτ του χάντμπολ, στην Γερμανία. Διετέλεσε αρχηγός και κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής Ομάδας, υπηρετώντας το εθνόσημο και την γαλανόλευκη. Επίσης, τιμήθηκε με την κλήση του, στην Μικτή Κόσμου, την κορυφαία ομάδα του αθλήματος.
Ο Σάββας εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.