ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ


Μήνυμα Νίκης για την «Ανανέωση Τώρα» και τον Γ. Νταντάμη από τον Κορινό


Δεκάδες δημότισσες και δημότες από τον Κορινό έδωσαν το παρών στην ομιλία του υπ. Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου.
"Διανύουμε μια ιστορική συγκυρία όπου οι δημότες καλούνται να αποφασίσουν αν θα εμπιστευτούν το μέλλον τους σε μια μοναδική και ικανή ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί για ένα ελπιδοφόρο μέλλον στον Κορινό και στον Δήμο Κατερίνης ευρύτερα. Ο Κορινός που γνώρισε την απαξίωση και την υποβάθμιση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή καλείται να εμπιστευτεί το διαφορετικό. Ανθρώπους που μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια και να εγγυηθούν την πρόοδο, τη διαφάνεια, τη δημοκρατία", τόνισε στο λόγο του προς τους Κορινιώτες ο Γ. Νταντάμης.
Ο κ. Νταντάμης παρουσίασε και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από την Δημοτική Ενότητα Κορινού:
Αγαθαγγελίδης Δημήτριος
Μαλκοτσίδου Αθηνά
Παπαδόπουλος Ιωάννης
Πετρίδης Κωνσταντίνος
Φιλοκώστας Κωνσταντίνος

Τέλος, παρουσίασε και τους υποψηφίους για το Τοπικό Συμβούλιο Κορινού:
Ιορδανόπουλος Χρήστος
Αντωνιάδης Χρήστος
Ζαπουνίδου Φωτούλα
Παπαδόπουλος Γιώργος
Μακρίδης Σάββας
Σταματοπούλου Σπυριδούλα
Θεοχροπούλου Ευαγγελία

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ από τον Βασίλη Τσακιρίδη, δάσκαλο


  Αφιερώνουμε τη δεύτερη Κυριακή του Μάη στη μητέρα, στο θείο αυτό πλάσμα, αυτή η άνοιξη, που χαρίζει πάντοτε καινούρια βλάστηση στη ζωή. Η γιορτή της μητέρας είναι μια στοιχειώδης τιμή κι αναγνώριση προς ένα πρόσωπο το οποίο είναι συνώνυμο της δημιουργίας και της ζωής. Η μητέρα ως αναντικατάστατη αξία με τη μοναδική ανιδιοτελή προσφορά της χτίζει τον κόσμο και τα όνειρά μας και δίνει πνοή και προοπτική στις ελπίδες και στα οράματά μας.
Η παρουσία της μητέρας είναι αυτή η ίδια η ύπαρξη του Θεού πλάι μας. Όταν λείψει η μητέρα, λείπει η ανάσα μας, η ζεστασιά της ανθρώπινης στοργικής παρουσίας.
Για τα παιδιά δεν υπάρχει καλύτερο καταφύγιο από τη μητρική αγκαλιά, γιατί η καρδιά της μάνας είναι μία άβυσσος, που στο βάθος της βρίσκονται πάντα η καλοσύνη, η στοργή και η συγνώμη. Για τη μητέρα δεν υπάρχει διάλειμμα, δεν υπάρχει ξεκούραση στις φροντίδες της, στις ελπίδες της, στους κόπους της και στις αγωνίες της για τα παιδιά της. Ο φιλόσοφος και παιδαγωγός Έρασμος λέει: «Ό,τι είμαι με έκανε η μητέρα μου».
Αν μπορούσαμε να στείλουμε κάποια μηνύματα για τις μητέρες αυτά θα μπορούσαν να είναι έτσι:
* Εκφράστε την αγάπη σας πρακτικά. Αυτή μια ζωή σε άγγιζε με τα χέρια και την καρδιά της αγάπης της. Και τώρα είναι η σειρά σου ν’ ακουμπήσεις τα ροζιασμένα χέρια και να φιλήσεις το ρυτιδωμένο πρόσωπό της. Τόσο χρειάζεται το άγγιγμά σου.
*Δείξτε αγάπη στη μητέρα σας και προσφέρετέ της λουλούδια όσο καιρό αναπνέει. Τα δάκρυα και τα λουλούδια στο φέρετρο την αφήνουν ασυγκίνητη.
* Να λέτε στη μητέρα σας τακτικά ότι την αγαπάτε. Πέστε της ακόμη για ποιο λόγο την αγαπάτε, π.χ. για τα νόστιμα φαγητά, για τα ωραία γλυκά κ.ά.
* Αγάπησέ την με όλη σου την καρδιά. Δείξε της την αγάπη σου, που την κάνει να νιώθει ευγνωμοσύνη για σένα, για το χρόνο που ξόδεψε για σένα.
* Αγάπα την με ευγνωμοσύνη. Θυμήσου όλα όσα έκανε η μάνα σου στα χρόνια της ζωής σου.
* Αγάπα την με υπομονή. Οι μητέρες είναι πολυάσχολες και πολλές φορές χάνουμε την υπομονή μαζί τους επειδή δεν ενεργούν όπως εμείς. Αυτές είχαν υπομονή μαζί μας έως ότου μας μεγαλώσουν και ακόμη και τώρα δείχνουν μεγαλοκαρδία στις παραξενιές μας.
* Τιμάτε κι αγαπάτε τη μητέρα σας. Ο βαθμός της αγάπης και του σεβασμού σας προς αυτή είναι βαθμός της ανθρωπιάς σας και της ηθικής στάθμης σας.
* Το τι είσαι, ένα μεγάλο μέρος το οφείλεις στη μητέρα σου. Τίμα κι αγάπα όσο την έχεις κοντά σου. Κάποτε θα είναι αργά, ακόμα κι αν την ζητάς με δάκρυα και πόνο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΕΣ!

Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. – Σπάνιες φωτογραφίες στον αμνιακό σάκο

Η φωτογραφία την οποία απαθανάτισε ο Έλληνας μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής, λίγα μόλις δευτερόλεπτα έπειτα από την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού, είναι ιδιαίτερα σπάνια.
Τραβήχτηκε ύστερα αμέσως από τη γέννηση με καισαρική τομή και το σπουδαιότερο είναι πως ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος.
Έτσι είμαστε μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας όλοι…
Την δημοσίευσε στο Facebook και μάλιστα

Τελικός Κυπέλλου: Ξύλο και ΜΑΤ στα επίσημα στο ημίχρονο

Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μεταξύ των… “επισήμων” στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
Στο βίντεο πιο κάτω θα παρακολουθήσετε όσα έγιναν στην αίθουσα των επισήμων κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Άμεσα επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και η ένταση προς το παρόν εκτονώθηκε για πολλοστή φορά.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε επί του Ράφαελ Ναδάλ

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά της Μαδρίτης, εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-4, 2-6, 6-3 τον Ράφα Ναδάλ στο χώμα στον ημιτελικό του Madrid Open και θα παίξει την Κυριακή στις 19:30 κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στον 2ο τελικό Masters της καριέρας του αλλά για πρώτη φορά καταφέρνει να κερδίσει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον «Βασιλιά» στο χώμα, τον Ράφα Ναδάλ.
Είναι ο 14ος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει τον Ναδάλ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Χιμένεθ: “Κλοπή στο Βόλο. Κάποιοι διαιτητές θα έδιναν πέναλτι σήμερα”

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, ανέλυσε τους λόγους που η ομάδα του έχασε έναν ακόμη τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας και έκανε λόγο για “κλοπή” στο Βόλο, αλλά και για πέναλτι στη φάση με τον Κάνιας στο φετινό ματς.
Η ΑΕΚ έχασε τρίτο συνεχόμενο τελικό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε ότι τα τρία αυτά παιχνίδια έχουν σημαντικές διαφορές, σημειώνοντας τις αδικίες εναντίον της Ένωσης.Οι δηλώσεις του Χιμένεθ

Γιορτή της μητέρας: Πώς ξεκίνησε και πώς καθιερώθηκε

Γιορτή της Μητέρας: Η Ημέρα της Μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας.
Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έτσι φέτος, είναι σήμερα 12 Μαΐου!
Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.
Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα.
Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου.
Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα.Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε Ανοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.
Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.
Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings», κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες, σύμφωνα με το wikipedia.
Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν «peace and motherhood» με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Γιορτή της μητέρας: Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες

Η γιορτή της μητέρας ή η ημέρα της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Η γιορτή καθιερώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Το 1865 ιδρύθηκε το ΚίνημαMothers Friendships Day το οποίο προέβλεπε συναντήσεις με το όνομα«Mothers Day Meetings» κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν εμπειρίες.
Το 1870 διοργανώθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση μητέρων με τίτλο peace and motherhood και αίτημα να μην στέλνονται παιδιά στον πόλεμο.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα της μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Δημοτικής Παράταξης ΣΥΝθεση - Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στο Δίον


 Εντυπωσιακή έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας από την ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Δίου Ολύμπου, το Δίον έκανε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.
Με θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι δημότες του Δίου τον υποψήφιο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου που συγκινημένος από την ανταπόκριση και την υποδοχή ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως επέλεξε την ιστορική έδρα του δήμου ως αφετηρία της προεκλογικής του εκστρατείας, σηματοδοτώντας τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική παράταξη στην περιοχή που έχει ταυτίσει το όνομά της με την ίδια την ιστορία.
Ακολούθησε η ανάπτυξη του προγράμματος και των βασικών προτεραιοτήτων της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΘΕΣΗ» για τη δημοτική ενότητα Δίου.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ - Ακαδημία: Μια επιτυχημένη ποδοσφαιρική χρονιά




Με τη συμμετοχή στο 11ο ποδοσφαιρικό τουρνουά «Λάζαρος Ξανθόπουλος» του Γ.Α.Σ. Σβορώνος κλείνει την πρώτη περίοδο η Ακαδημία των Πιερίδων Μουσών.
Αν και φαινόταν ουτοπία τον περασμένο Σεπτέμβριο η Διοίκηση και η προπονήτρια της Ακαδημίας κ. Λία Ζιώγα κατάφεραν να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν και να οργανώσουν μια δυνατή Ακαδημία Κοριτσιών.
Ήταν η πρώτη αμιγής Ακαδημία Κοριτσιών που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Υποδομών της Ε.Π.Σ. Πιερίας και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες ανελλιπώς.
Στόχος είναι η λειτουργία της Ακαδημίας να συνεχιστεί με καλύτερες προϋποθέσεις να αναπτυχθεί και να αποτελέσει το 1ο Σχολείο Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Πιερία.
Η λειτουργία της Ακαδημίας δεν θα σταματήσει και σύντομα θα ανακοινωθεί ο  προγραμματισμός για την θερινή περίοδο.

Για εγγραφές νέων κοριτσιών από 7 έως 13 χρονών στην Ακαδημία των «Πιερίδων Μουσών», την πρώτη και μοναδική οργανωμένη ομάδα κοριτσιών στην Πιερία τα τηλέφωνα των αρμοδίων μελών του Δ.Σ είναι:
-      6936170169 Ζιώγα Παρασκευή, πρόεδρος του Δ.Σ. και
-      6983731899 Βαρβάρα  Δρούγκα, Ταμίας του Δ.Σ.





Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ





Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ:

«Άλλη μία ιστορική μέρα για τη μεγάλη ομάδα και το λαό του ΠΑΟΚ! Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και του πρώτου νταμπλ στην Ιστορία της ομάδας!».



Το «παιχνίδι» στην … διοίκηση


Απόλαυσα την 9/5/2019, το συνέδριο «Παραγωγικά Παίγνια», στον πολυχώρο Αθηναΐς (Βοτανικός, Αθήνα), που οργάνωσε το Skywalker, με στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες να εισαχθούν οι παράγοντες του παιχνιδιού στην διοίκηση της παραγωγής και των υπηρεσιών, δημιουργώντας την ίδια ή παρόμοια ευτυχία και χαρά όπως όταν «παίζαμε» τόσο στους «παίκτες» όσο και στους «πελάτες». Εξαιρετικά καινοτόμες οι προσεγγίσεις, ακόμα και για έναν που έμαθε να διαπαιδαγωγεί κοινωνικά «παίζοντας» το προσκοπικό παιχνίδι.

Αντιγράφοντας τις θεματικές από το πρόγραμμα διαβάζουμε: «Τα παιδία παίζει» Κυρίαρχος το ίδιο το παιχνίδι, Εμβολιασμός της παραγωγικής διαδικασίας με τον ιό του παιχνιδιού, Αναμοντελοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας σε μορφή παιχνιδιού, Κόμβοι εμπειρίας- εργασίες στις ροτόντες, Networking ή/και εργασίες στις ροτόντες, «Παιγνίου και Εργατών γωνία» work gamification, Παρουσιάσεις κόμβων εμπειρίας και Συγκεφαλαίωση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Α.Τ.Κ.Α. "Αντιμετώπιση Τραύματος και αιμορραγίας"


Η ομάδα παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ στον τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., αγωνιστικής περιόδου 2018-19.

Η ομάδα παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ στον τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., αγωνιστικής περιόδου  2018-19.
Η ομάδα παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ πέρασε στον τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., αγωνιστικής περιόδου  2018-19 νικώντας την ομάδα Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπου το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε:
Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ - ΓΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: 82-46.
Ο αγώνα διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βεροίας Δημήτριος Βικέλας, στο Μακρυχώρι Ημαθίας. Ο τελικός αγώνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο στάδιο στις 12 Μάιου και ώρα 17:30. Η ομάδα της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ πρόκειται να αντιμετωπίσει στον τελικό, στο ίδιο στάδιο στις 12 Μάιου και ώρα 17:30 την ομάδα του Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Οι γονείς και το Δ.Σ. της ομάδα παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ εύχονται στα παιδιά και τον προπονητή της ομάδας κ. Πλάτων Χοτοκουρίδη καλή επιτυχία με νίκη στον τελικό.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ





      Ολοκληρώθηκε η 6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στα παράλια της Μικράς Ασίας: Τσανάκαλε, Σμύρνη, Έφεσο, Κιρκιντζέ, Κουσάντασι, Αιβαλί.
      Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην οποία θα προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
      Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στην Πρωτοχριστιανική Βασιλική της Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου συγκλήθηκε η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος.
      Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 8 Μαΐου, η Θ. Λειτουργία τελέστηκε στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννου Θεολόγου, όπου και ο τάφος του Μαθητή της Αγάπης.
      Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Βλασία Παυλοπούλου, Διπλωμάτες, Οφφικιλάλιοι (Άρχοντες) του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθος προσκυνητών από την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λέρο, την Κάλυμνο, τη Μυτιλήνη, ενώ την παρακολούθησαν και πολλοί τουρίστες από διάφορες χώρες.
      Οι προσκυνητές έλαβαν επίσης μέρος και στην πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου. Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κιρκιντζέ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Πέτρου Μαυροειδή.
      Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 9 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μενεμένης.
      Κατά τις ιερές ακολουθίες έλαβαν μέρος κληρικοί, ψάλτες και ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, ενώ έψαλε πολυμελής χορωδία φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
       Στις παραπάνω ι. ακολουθίες συμμετείχαν κατά περίπτωση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γάνου και Χώρας (πρώην Ν. Ζηλανδίας) κ. Αμφιλόχιος, Λέρου κ. Παΐσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, υπό τον άψογο συντονισμό και ευθύνη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και των εκλεκτών συνεργατών του.
      Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε κάθε ευκαιρία, καλωσόρισε τους προσκυνητές, εξήρε τη συμμετοχή των νέων στις ιερές ακολουθίες, ενώ εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου, ενθυμούμενος την Πατριαρχική Επίσκεψη, που πραγματοποίησε στην Κατερίνη το 1999.
      Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε και ξενάγησε προσωπικά τους προσκυνητές στη Σμύρνη, ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τη συμμετοχή στις διοργανωθείσες πανηγύρεις στη ιστορική γη της Ιωνίας, ενώ υπέβαλε προτάσεις για περαιτέρω συνεργασία και επικοινωνία.

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη του Κιλκίς



Επίσκεψη στην πόλη του Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Κιλκίς, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης και μετέβη στην εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας του παραρτήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου συνεχάρη τα στελέχη του ΕΕΣ και τους εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και την ανάγκη «να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Χαρίζετε με την πράξη σας ζωή», όπως είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους και επαγγελματίες στη λαϊκή αγορά, ενώ στην κεντρική αγορά της πόλης συζήτησε με καταστηματάρχες και κατοίκους για την πορεία της τοπικής οικονομίας, την αγοραστική κίνηση, τα εισοδήματα των πολιτών, τις θέσεις εργασίας και για τα θέματα λειτουργίας της πόλης του Κιλκίς.

Αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη του Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Στο Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει και συνεχίζει να υλοποιεί ένα σύνολο παρεμβάσεων, που έχουν βελτιώσει και θα βελτιώσουν περαιτέρω την καθημερινότητα των πολιτών. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για να είναι το Κιλκίς ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του τμήματος Μαυρονερίου – Κιλκίς του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη. Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάσαμε τη νέα είσοδο του Κιλκίς και τα οφέλη από αυτό το σημαντικό έργο τα γνωρίζει όλη η κοινωνία της πόλης. Οι ασφαλείς μετακινήσεις και μεταφορές για τους πολίτες, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις, τις εξαγωγές είναι πραγματικότητα. Με την ολοκλήρωση του τμήματος Ασσήρου – Νέας Σάντας, που κατασκευάζουμε, αυτός ο οδικός άξονας δεν θα υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους. Ενισχύσαμε τη σημαντικότερη υποδομή υγείας του νομού, χρηματοδοτώντας την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Στον τομέα της Παιδείας, εξοπλίσαμε τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης του Δήμου και συντηρούμε το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Επίσης, προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και τώρα σχεδιάζουμε την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου στο ίδιο κτίριο. Σημαντικό είναι και το κοινωνικό μας έργο, καθώς υποστηρίζουμε το κέντρο πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, στηρίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ΑΜΕΑ Κιλκίς και το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ‘ΒηματίΖΩ’ και υλοποιούμε τις εργασίες για την κατασκευή οίκου ευγηρίας και θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Κιλκίς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κιλκίς. Με το έργο μας δυναμώνουμε το Κιλκίς, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».
  
 

                                   

Ακολουθήστε τη δραστηριότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα 

Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη


Το πρόγραμμα ομιλιών του υποψήφιου Δήμαρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη έχεις ως εξής:

Δευτέρα 13/5 20:00 στην Καστανιά και 21:00 στα Ρυάκια

Τρίτη 14/5  20:00 στα Αλώνια και 21:00 στην Παλιόστανη


Τετάρτη 15/5 19:30 στην Μ. Γέφυρα, 20:00 στα Παλιάμπελα & 20:30 στο
Λιβάδι

Πέμπτη 16/5  20:00 στην Νέα Αγαθούπολη και 21:00 στην Μεθώνη

Παρασκευή 17/5 20:00 στον Καταχά και 21:00 στο Παλιό Ελευθεροχώρι

Σάββατο 18/5 21:00 στην Σφενδάμη

Τρίτη 21/5 20:30 στον Μακρύγιαλο (κεντρική πλατεία)

Τετάρτη 22/5 20:30 στο Κίτρος (κεντρική πλατεία)

Πέμπτη 23/5 20:30 στον Κολινδρό (κεντρική πλατεία)

Παρασκευή 24/5 20:30 στο Αιγίνιο (κεντρική πλατεία)


--
Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ευάγγελος Λαγδάρης



--
Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας
Υποψήφιος Δήμαρχος 
Ευάγγελος Λαγδάρης

ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ